Rumové rohlíčky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jediný recept na internetu.

Tedy možná, že není jediný, ale já jsem ho nenašla, přestože jsou receptů na vánoční cukroví stovky. Jsou to takové ty klasické rohlíčky, máčené v rumu a moučkovém cukru, který po zaschnutí vytvoří tvrdou krustu. Je to moc dobré, přestože to moc hezky nevypadá, čímž se to také liší od řady receptů, které sice vypadají krásně na fotkách, ale jíst se to moc nedá.

Recept jsem nakonec našla ve starém sešitě maminčiných receptů:

25 dkg hladké mouky, 15 dkg másla (Hery), 7 dkg mletých ořechů, 5dkg droždí – smíchat. Tvořit rohlíčky, malé, nabydou (ale ne moc, já jsem je napoprvé udělala moc malé a moc ohnuté, takže cukr ulpíval v oblouku). Péct asi 12 minut při 195´C. Ještě teplé omočit vrchní stranou v rumu a obalit v moučkovém cukru.

 

Reklamy