Rozpočtově odpovědná cestovka

Mám podnikatelský záměr a provádím tímto průzkum trhu.

Většina lidí považuje za nejlepší způsob dovolené tzv. all inclusive“.  Jeden známý mi vyprávěl, že se na takovouto dovolenou s manželkou měsíc předem připravují. Myslela jsem si, že se připravují tak, že měsíc před tím drží dietu, aby pak to přežírání nemělo tak katastrofální důsledky. Jsou celá rodina už tak značně při těle. Ale chyba, připravují se přesně opačně – co nejvíc jedí, aby se jim roztáhl žaludek a mohli toho co nejvíc sníst a vypít… Musím se přiznat, že se mi udělalo nevolno…

Podle mých zkušeností taková dovolená člověka úplně odrovná a nic dobrého mu nepřinese. Přijedete o pár kilo těžší, ve špatné fyzické kondici, dokonce i ve špatné kondici psychické, protože jste rozežraní a při přechodu na normální režim vás nic neuspokojí. Po obědě a večeři máte pořád ještě chutě na něco dalšího… ,“něco bych si dala…, ale to není ono… pořád to není ono…“.

Proto bych chtěla pořádat zájezdy s jednoduchými, prostými a skromnými jídly, která si člověk vychutná. Suchý chleba, hořký čaj či káva, brambory na loupačku, těstoviny jen s kečupem či sýrem, syrová mrkev či kedlubna, ořechy   kdy jste to jedli? Všechno pochopitelně čerstvé a prvotřídní kvality.  

Prvořadé je, že si tento systém musíte užít, ne ho přetrpět. Prostě vám bude nabídnuto jiné uspokojení, než přežírání a opíjení se. Takové, jakým budou osloveny ty nejhlubší vrstvy vaší osobnosti.

Po skončení této dovolené, po návratu do všední  reality se budete zaručeně cítit lépe, než po all inclusive.  Budete nejen lépe vypadat, ale budete i odolnější a smířenější s nastupující nelehkou dobou.

Prosím o laskavé zodpovězení otázky, zda byste jeli na takovou dovolenou .

  1. Janika

    Tak to nebudeš moje cílová skupina, Mod., :-). Ale stejně si myslím, že se většinově strašně přežíráme. Já fakt často toužím mít hlad a sníst s chutí ty suché brambory.

  2. Cheorchia

    Tenhle podnikatelsky zamer mi malinko pripomina agroturistiku.Segra me a brachu jednou vytahla na vikend na Moravu.Statek s konmi.Majitel si predstavoval,ze po radnem zaplaceni pobytu budu vstavat kolem 5h rano a cely den makat za SVOJE penize na JEHO statku.Na dovce a ALLINC jsem byla taky a nerekla bych,ze se tam lidi preziraji.Podle meho je spis zajimave piti :)).

  3. Janika

    No jo, to by se mi taky nechtělo na dovolené dělat cokoliv, co musím, nedejbože pracovat. Asi to byl chytrý majitel :-).AI si vždycky říkám, že využiju k dělené stravě, což mi vyloženě vyhovuje. Ale stejně to nevydržím. Pití, to už je úplná vražda…

  4. modrý blb

    Jíme to pořád, doma i na dovolené, teď jsem byli celá rodina na několik dní na tábořišti (pozor – není to autokemp, mají tam pouze suché WC a pitnou vodu z kohoutku) tak jako každé prázdniny několikrát – vždy při hezkém počasí… nikdo nám to organizovat nemusí a ani ostatním táborníkům co jezdí pod stan taky ne…

  5. modrý blb

    P.S.Jestli chceš prorazit jako podnikatelka, tak vymysli něco proti komárům co by opravdu fungovalo pls:-)

  6. Janika

    [5] Jo, to se mi líbí, když procházím tábořištěm a voní tam různá jídla připravovaná pod širým nebem, třeba gulášovka, nebo smaženice z hub, mňam.[6] Kdybych vymyslela něco proti komárům, tak jsem slavná milionářka :-).

  7. prozaik

    Jel bych, kdyby mi to někdo cvaknul. Už několik let nemám ani na dovolenou tohoto "nenáročného" typu.Nyní k těm uvozovkám : Obrat "všechno pochopitelně čerstvé a prvotřídní kvality" ve mě probudil sugescí potlačovaný hněv, že v této zemi, v tomto státě je čím dál větší problém sehnat skutečný chleba. 90% současné nabídky chlebů jsou spíše předměty, které přípomínají chutí cosi mezi polystyrenem a buničitou vatou, do dvou dnů zplesní a drobí se až k neukrojitelnosti i jako "čerstvé". Zvláštní novinkou, které si všímám zejména posledních pár let je, že některé z chlebů mají ( kromě absence chlebové vůně ) i příchuť po prachu nebo písku nebo něčem takovém. Tvrdím proto, že pokud by na této dovolené bylo osazenstvo syceno chlebem z čerstvě umleté biomouky, pečeným v malé ( cihlové či kamenné ) peci roztopené bukovým dřevem, tak by se takový "obyčejný chleba" dal jistě jíst i samotný, nebo třeba s ( opravdovým ) mlékem, nebo špaldovou kávou – a byla by to hostina.Zvolit správný druh správně skladovaných brambor, nerozvařit, s cibulkou… I příprava "jednoduchých" těstovin je v rukou Itala čímsi vyjímečným a jíst aspoň jednou za život skutečný kečup, který by obsahoval opravdu výrazné procento rajčat – to by taky mohl být zážitek na který se nezapomíná. Atd.Myslím, že největší zádrhel by mohl být v "oslovování těch nejhlubších vrstev osobnosti". Nemalé procento lidí, žádný takový rozměr ve své duši už nemá. Spolu s Koukolíkem a dalšími se domnívám, že různých deprivantů, psychopatů a vůbec všelijak patologicky deformovaných lidí je děsivě mnoho. Také si nejsem jistý, zda tím nejlepším výsledkem oné rekreace by byla "smířenost s nastupující nelehkou dobou". Ta nelehká doba totiž nastupuje mj. díky té již existující "smířenosti" mnoha současníků se stavem a vývojem společnosti.

  8. Janika

    Můj obdiv, prozaiku, už za ty první dvě věty, protože každý se chlubí, jak "na to má". A dále za přesné pochopení toho, co jsem měla na mysli – ty jednoduché potraviny mohou být totiž opravdu skutečnou lahůdkou. Pokud člověk není "přežraný", přesycený jídlem i podněty, takže ztratil "chuť" a tu "hlubší vrstvu osobnosti" má zaházenou harampádím :-)."Smířenost s nastupující nelehkou dobou" byl jen takový neobratný a nemístný vtip.

  9. Janika

    [10] Taky mi vždycky vadí, že je člověk uvázanej na určitou hodinu. Ale když je jen snídaně a večeře podávaná v rozmezí aspoň dvou hodin, tak to jde. Na snídani stejně nikdy nechodím :-).

  10. Majk

    Tohle samozřejmě úspěch mít může. Jde o to co dál. Dovolená není jen o jídle. Je potřeba vymyslet celej koncept. Kde ta dovolená bude (viděl bych to na farmu apod.) co tam ty lidi budou dělat atd. Je toho spousta. Co budou jíst bych řešil jako jeden z posledních bodů.

Odvaž se, potom se uvidí

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s