Trest boží

Napsal Jan Hruška

O uprchlické krizi už řekl kdekdo kdeco. Můžeme ji vidět jako výsledek hesla „všechnu moc neviditelné ruce trhu“, protože nese zisky verbířům, převaděčům a spoustě jiných podobných. Její smysl (tedy pokud vůbec má nějaký smysl) se hledává ve snaze vytvořit v Evropě vrstvu rasově, národnostně i morálně neukotvených otroků. Její cíl (pokud má nějaký cíl) můžeme také vidět v tom, co vidíme ve státě Izrael. Postavit proti sobě dvě etnika, která se nenávidí a jsou téměř ve stavu trvalé občanské války. Oba národy spojuje nenávist proti těm druhým a ti, kteří vládnou si mohou dělat co chtějí, protože na ně nikdo nemá čas. Dokonce to můžeme vidět i tak, (za to mě někdo sežere bez chleba) že Islám se svými drsnými, ale dlouhodobě osvědčenými zákony je kultura, která má naději přežít všeobecný rozklad, který západní kulturu zákonitě čeká.

Málo si při tom všem všímáme falešné humanity, která to všechno propagandisticky zastřešuje. Tuto falešnou morálku, ideologii nebo jak tomu říkat si dovolím nazvat trestem božím za antikomunizmus. Jestli chcete pochopit, co tím myslím, musíte vědět dvě věci: Bůh nemusí nikoho trestat. Když nechá lidi dělat co chtějí, vytrestají se sami. A potom většinou ještě řeknou „kdyby byl nějaký Bůh, tak by to nedopustil“. Naštěstí Bůh většinou opravdu nedopouští, takže se „nejlepší úmysly“ různých podnikavců nějak zhatí a nedopadne to tak špatně, jak mohlo a mělo. Někdy ale holt dopustit musí. Ostatně jestli se vám v tom Bůh nelíbí, můžete říct, že nás dohnaly důsledky dřívějšich chyb.

No a za druhé: Antikomunizmus není odmítání komunistické ideologie – to bych spíš nazval zdravým rozumem. Antikomunizmus je debilní, agresivní ideologie bolševického typu, tedy něco jako vyhánění čerta Belzebubem.

Dnešní oficiální přístup k uprchlíkům a tím i ke dnešní uprchlické krizi začal vznikat na západě někdy v padesátých létech. Socialistický tábor považoval za nutné uzavřít hranice na západ, takže lidé, kteří chtěli pryč utíkali různými dobrodružnými způsoby. To samo o sobě bylo dobrým tématem pro západní propagaci: „Podívejte se, jak lidi utíkají z východního ráje“. Antikomunistické propagandě to ovšem nestačilo. Podle ní ti lidé vždycky utíkali, protože byli za své názory pronásledováni „zločinným komunistickým režimem“, případně bojovali proti němu. Ve skutečnosti uprchlíci většinou patřili do některé ze tří skupin: Vysoce kvalifikovaní odborníci, kterým byly na západě slíbeny mnohem lepší životní podmínky, notoričtí romantici a dobrodruzi, no a zločinci, kterým západ zajišťoval beztrestnost – jak jsem řekl pod záminkou, že jejich zločiny jsou vlastně zásluhami. Ti, kteří byli opravdu pronásledováni za svoje názory a postoje obvykle neměli možnost utéci – a ani nechtěli. Ono není velké hrdinství utéct a štěkat skrz plot.

Takže vznikl koncept lidských práv pro uprchlíky. Pro západ měl výhody jednak hospodářské – uprchlíky, které potřebovali přijali a ty ostatní poslali do JAR nebo Austrálie, druhak propagandistické a politické. Obraz hodného západu, který lidem poskytuje svobody, které zlý východ neposkytuje byl velice působivý.

No, „čo bolo, to bolo“. Teď se nám to vrací v tom, že se hotové představy používají na dnešní uprchlickou krizi. „Zločinecké režimy“, „ušlechtilí, vysoce kvalifikovaní uprchlíci“ a tak dál. Lidem, kteří tento přístup prosazují je jedno, že to bylo dost mimo realitu už tehdy a dneska mnohem víc. Hlavně ten druh liberálů, pro které je skutečností to, co si vymysleli je nevývratně přesvědčen, že právě tohle je správný pohled na věc. Také jim to dává možnost projevit humanitu, kterou zaplatí někdo jiný. V tom posledním se ale mýlí – jako ostatně ve všem. Až to dopadne, jak to dopadnout musí, odnesou to s námi.

 

Jeden komentář

  1. Jiří Kalvach

    Jan Hruška má ve všem v podstatě pravdu. Co dodat, než jen „kdo s námi?“ Protože Boha vzývat nemohu, když v té obvyklé podobě neexistuje. Ani by nepomohl, i kdyby byl. Ale je tu něco jiného, víra v dobrotivou podstatu člověka. Ovšem musí to být víra v člověka, nikoli v Alláha. Tam človkě nemá žádnou hodnotu, proto islám musím bytostně odmítat a trvat na jeho eliminaci. Je jedno, kolik primitivů na Temi v Alláha věří. Zlo bude vždy jen zlem.

  2. Janika

    „Její cíl (pokud má nějaký cíl) můžeme také vidět v tom, co vidíme ve státě Izrael. Postavit proti sobě dvě etnika, která se nenávidí a jsou téměř ve stavu trvalé občanské války.“ – tenhle cíl mě zaujal asi nejvíc ze všech. Tak to podvědomě cítím od začátku, a proto jsem se tak dlouho bránila postavit se proti migraci a deklarovat to tady na blogu. Měla jsem pocit, že s námi „někdo“ manipuluje a tenhle postoj „mu“ nahrává do karet.

    Podivné spojení antikomunismu s oficiálním (evropským) přístupem k uprchlíkům, to je zpočátku překvapující myšlenka – ale odpovídá to, tedy těm, co to chtějí využít jako klacek. Ten patos, ty ideje, „vždyť nám taky pomáhali, když jsme utíkali“ – jako bych slyšela ty demagogické pitomé mantry ódéesáků. Dnes se, mimochodem, mohou zbláznit z jakési hrozby – komunisté u vlády, ó hrůzo :-).

    A tohle do kamene tesat: „Antikomunizmus není odmítání komunistické ideologie – to bych spíš nazval zdravým rozumem. Antikomunizmus je debilní, agresivní ideologie bolševického typu, tedy něco jako vyhánění čerta Belzebubem.“

    • jafa

      Skoro jste se na mapě trefili:-)
      Ne trest boží:-)
      Negativní energie z mezilidských vztahů je směrována na syrskoiránskou hranici Husaka-Mosul.
      Dlouho na tom pracovali, škoda že ty modifikace normálně na auře nevidíme.

  3. astraustralia

    Antikomunizmus je debilní, agresivní ideologie bolševického typu, tedy něco jako vyhánění čerta Belzebubem.“
    O hruzach komunismu zadne pochyby ,
    ale
    zpusob boje proti nemu dnes opravdu vypada jako vrchol nesmyslnosti :-(
    Kdo nevidi ze svet je jiz nekde jinde a ktere jsou ty dnesni skutecne hrozby
    ten chte nechte, vedome ci nevedome bojem proti „komunismu“ priklada pod kotel :-(

    • Janika

      Zdravím, Astře, po dovolených :-).
      Já ten dnešní antikomunismus beru jako měřítko inteligence dotyčného jedince. Je mezi tím přímá úměra :-).

    • Kamil Mudra

      „O hruzach komunismu zadne pochyby“
      Pokud vím, tak tenhle systém ještě žádný stát nevyzkoušel. Ono zaštiťovat se nějakou ideou není totéž jako realizovat ji dostatečně dlouho aby bylo možné dělat o ní nějaké závěry. Komunismus na státní úrovni ještě nikdo nezažil. V praktické rovině ho známe jen z rodiny (a to ne stoprocentně z každé) a u některých bezvýznamně malých společenství.

      Pokud máme hodnotit pouhou ideu jako takovou, pak je možné ji odmítnout coby utopii protože zdravý rozum nám říká že komunismus je pouze pro komunisty kteří v takovém systému chtějí žít. A protože jde o ideu jejíž naplnění vyžaduje dobrovolný až angažovaný přístup všech zúčastněných, pak by při střízlivém vnímání lidské rozmanitosti bylo velice naivní domnívat se že by mohla být naplněna bez předchozího nenásilného a trpělivého formování mnoha generací.

      Polemizovat o komunismu je totéž jako polemizovat o spolupráci s mimozemšťany. Ani jedno ani druhé nelze jednoznačně vyloučit – ale praktická zkušenost chybí. Tedy i zkušenost s nějakými hrůzami komunismu.

      Naopak, doposud každé společenské uspořádání, které prošlo praktickým prověřením, má nějakou porci hrůz na svém kontě. Antikomunismus je boj s přeludem. A kdo bojuje s přeludy patří do péče psychiatrů.

      • tresen

        Komunisté, tedy ti, co si tak říkali a co deklarovali, že komunismus je jejich cílem a že režim, který zavedli, je jeho přímým předstupněm, žádný přelud nebyli. Kdo se diví, že reakce na ně, na jejich neblahou praxi a současně i na ideologii, kterou se zaštiťovali, se dodnes nazývá antikomunismus, diví se silně nelogicky.
        Dnes jejich pohrobci /myšleno ti, co pláčou při vzpomínce na ztracenou moc/ nevypadají nijak nebezpečně. Ale glorifikací té moci a jejích projevů, které se pořád ještě dopouštějí, bude skomírající antikomunismus přece jenom živen, dokud nevymřou. Antikomunismus zdechne spolu s myšlenkou, že režim, který komunisti zavedli, byl krok správným směrem a že lidstvu prospěje, když mu bude komunismus vnucen.

            • Janika

              Teď zrovna poslouchám ječení Miroslavy Němcové :-). Tak ta neví vůbec nic, jen se naučila jak kolovrátek kvílet pořád ty samé primitivní demagogické žvásty.

              • kočka šklíba

                Já to mám puštěné a pracuji u toho, ale když se zaposlouchám občas, tak se musím smát. Jsou opravdu trapní, oni řeší záležitosti přes 50 let staré, o vládě se vždycky zmíní až na konci, ale komunisté, to je sousto :D. Ted odhlasovali že budou jednat i po 24 hodině, dobře jim tak, jen at se vyžvaní :D, a aspoň něco dělají, no dělají, sedí na zadcích ve sněmovně nemohou se flákat jinde.

          • Nerevar

            Diskuse pod odkazovaným článkem opravdu nahání hrůzu. Jako by tamní diskutující (autora článku nevyjímaje) absolvovali kolektivní lobotomii. Dá se to přirovnat snad jen k etymologickému rozebírání titulu „Schweinhund“, jimž kdysi esesáci častovali heftlinky.

            • tresen

              Vás neleká, že s „neomarxismem“ bojují kapacity typu Zdeňka Pohlreicha?

            • Kamil Mudra

              Proti některým včerejším projevům v Parlamentu – procházka růžovým sadem. :-)

            • Saul

              Co se vam nezda na te diskusi pod odkazem,Nerevare?
              Prijde mi docela vyzivna a misty i vtipna.
              Ovsem nejvetsi perla je primo v clanku odkazem na toho Bartosku.
              To mi nejak v mediich uniklo.
              Takova persona prazske kavarny a kriticky nachazi „stopu neomarxismu“?
              Tak pikantni gulas by ani Pohlreich neuvaril,co skyta pohled na dnesni elitu i bojovniky proti ni.
              Nejak neprehledne se ty ingredience vzajemne misi.
              Zlata doba vrahu z Wall streetu a jasne vymezenych tridnich nepratel.

              • vittta

                Bartoška má dobrý nos.
                Za komunistů lízal prdel StBákům, po převratu to byl havlista, a nyní cití, že se korouhvička otáčí, a tak bude bojovat proti neomarxismu.
                Diskutující jen dělají blbé, jsou to vylízané sluníčkové mozky a tak samozřejmě nemají jakýkoliv argument pro svoje zvrhlé názory.
                Tak si krátí čas hledáním významu pojmu „neomarxista“ a mezi tím osčují své politické oponenty z šíření nenávisti.
                Celkem klasika, ale když může být význam slova „xenofobie“ upraven ze strachu z neznámého na strach z dobře poznaného, proč by nemohli být sluníčka neomarxisté- když navíc Juncker odkrývá obří sochu Karla Marxe dovezenou přímo z Číny, aniž by- jak například náš pan prezident- kohokoliv táhnul na východ.

                • Saul

                  No to vis ,vito,kazdy je nejaky.
                  Ty jsi zase treba vylizany nackovsky mozek.
                  Pokud se te hnede hmote,co mas v hlave tedy da rikat mozek.
                  Ale celkem hezky ses zakousl do udicky,kasparku.
                  Ne snad,ze bych cekal,ze by ses dokazal ovladat a nereagovat i na to,co ti neni urceno,ale jako test tveho IQ a pristupu k diskusi to je jako priklad perfektni.
                  PRED JEJI UROVNI JSI UPREDNOSTNIL SVOJE OSOBNI NEZVLADATELNE NUTKANI PROVOKOVAT.
                  Coz je pro psychopaty typicke,jak sam dobre vis.
                  Kazdopadne jestli se domnivas,ze budu reagovat vzdy a na vsechny tvoje zvratky,tak se mylis.
                  Obcas te proste jen vyliskam,tak jak to kazdy sprosty spratek potrebuje a hlavne se budu bavit.
                  Protoze na provokatera ty nemas nervy,rozplakat te neni problem a potom si opravdu velice zabavny kasparek.
                  Ale jak pisu,nepodlehej panice,opravdu se ti nehodlam venovat permanentne.
                  Prozatim si odpocin,valecniku a vyuzij slunne nedele na relaxaci.
                  Kamaradi te uz cekaji na kolotoci,tak sup,sup
                  http://www.reflex.cz/galerie/fotogalerie/90614/ku-klux-klan-na-kolotoci-lennon-v-indii-a-dalsich-25-fotografii-ktere-jste-nikdy-nevideli?foto=0

                  • vittta

                    Já ti něco prozradím, jo?
                    Když se pozorně zadíváš na mou reakci na tvůj text, všimneš si nejspíš toho, co ti v první chvíli uniklo.
                    Vůbec tam neřeším tebe.
                    Zcela úmyslně.
                    Řeším čistě ten Třešní odkaz, ke kterému se vyjádřil Nerevar.
                    Důvodů je několik.
                    V první řadě jsem přijel v pátek, a rovnou klusal na pohotovost pro antibiotikum, protože jsem si na výlete „uhnal“ pořádný zánět na pruduškách, resp. jsem tam jel, i když mi nebylo 100% OK.
                    Takže jsem si tady sice přečetl diskuzi, (byla krátká), ale neměl jsem čas věnovat se odkazům.
                    Ten pro změnu ale mám teď, protože od té doby doma ležím.
                    V druhé řadě jsi mi nastavil ksicht, bylo výhodné reagovat na ten odkaz skrze tebe, protože je mi jasné, že jakkoliv já se vyjádřím slušně a k věci, ty se do mě vulgárně pustíš.
                    Že mě ale nahraješ tak, že jako ty věci řídíš, a nachytal jsem se já, to jsem samozřejmě netušil.
                    Tvá reakce na můj velice věcný koment je od A až do Z snůška nevybíravých útoků ad hominem, a tématu se nevěnuje vůbec.
                    Lze se tam dozvědět, že mám v hlavě jakousi hnědou hmotu, a že jsem nácek.
                    Dále že jsem kašpárek, a jak jsem už předeslal, že jsem se zakousl do jakési tvé udičky.
                    Následuje zpochybnění mého IQ a vskutku KURIOZNÍ je poznámka o mém přístupu k diskuzi, protože to vskutku nejsem já, kdo diskuzi převedl do ryze osobní roviny, samozřejmě s klasickou absencí argumentů k útočným štěkům.
                    Velkými písmeny jsi pak zmínil jakési mé..až chorobné nutkání provokovat, což je v kontextu stylu obou textů též velice komické.
                    Následuje psychopat a moje texty jsou nazvány zvratky.
                    Pak chválíš sám sebe, jak jsi mě vylískal, coby spratka, a jak ses dobře pobavil.
                    Pak ještě nějaké běžné posměšky a opět odkaz na moje „kamarády“, což tedy je náznak opět jakéhosi mého rasismu, v tvém podání jako něčeho, za co se vlastně stydím, skrývám to, ale ty jsi to odhalil.
                    No…vidíš to.
                    Máš se ještě hodně co učit.
                    Podle mě by to ale u toho učení chtělo více pokory, protože dělat ze sebe idiota a ještě se tím chlubit, nesvědčí zrovna o nějaké speciální intelektuální úrovni.
                    A speciální intelektuální úroveň je póza, kterou tady hraješ.
                    Měl by ses tedy tak – alespoň někdy- pokusit tak projevit!

                    • Saul

                      No vzdyt jsem to psal,jak je jednoduche te rozplakat.
                      Mozna ti ty krivacky finty nekdo sezer,ale ja do tebe vidim dobre.
                      Dostal jsi ode mne potreti ferovou nabidku,ze kdyz mne budes ignorovat,nebudu si vsimat ja tebe,ani toho co si resis s jinymi diskutery.
                      Potreti jsi s ni nalozil po svem a hned mne oslovil.
                      Oba vime dobre,jak to vzdycky dopadlo.
                      Znam tvoji strategii,podrazaku.
                      U mne ai vyrizenej.
                      Zadna diskuse s tebou.
                      Pokud chces provokovat,klidne to zkousej.
                      Dostanes to vrchovate zpet.

                    • vittta

                      Ty mi Saule nabízíš, abych dělal něco, co mě nebaví, a vzdal se toho, co mě baví.
                      To nemá moc logiku.
                      Na tobě je právě zábavné to „dostávání vrchovatě zpět“.
                      Již před odjezdem jsem ti vytkl některé chyby, kterých se v tom „dávání zpět“ dopouštíš, a i dnes jsem tě upozornil na drobné faux pas, kterých ses dopustil.
                      Odjakživa jsi mě tak trošku nudil, a tak tě zkouším nějak zlepšit, což samozřejmě, s ohledem na tvůj alkoholismus, není snadné.
                      Zrovna dneska třeba.
                      Ty první dva texty jsi psal střízlivý, ty kolem 13 hodiny.
                      Ty ostatní už píšeš nakulený, a nyní máš už obstojně naváto, nezvladatelná agresivita v kombinaci s vysokou, ale nezdravou sebedůvěrou je jasně usvědčuje.
                      Předpokládám, že ten následující bude ještě ráznější, jenže…to je ten problém, který jsem ti už vytkl- příliš rychle vybičuješ agresi na zde snesitelný vrchol, a teď už nemáš moc co vyhrotit.
                      Všimni si, že jsem jako provokaci proti tobě nasadil obyčejnou slušnost.
                      Není to- v pravdě- sušnost zrovna dle Guta- Jarkovského, ale na mě je to slušné dost.
                      Tvá finta je průhledná, snažíš se mě dohnat k tomu, abych slušný nebyl, a ty bys volal Janiku na pomoc, jak je ti ubližováno.
                      Tak nebudu zdržovat, zkouším to- a ty se dej do práce.
                      Zkus překonat svého mistra!

        • Kamil Mudra

          Komunisti zavedli socialismus. A čím bude kapitalismus nenasytnější tím více lidí bude socialismus považovat za krok správným směrem. Tedy, pokud by mělo být po vašem, třešni, tak se zdechnutí antikomunismu nejspíš nedočkáte. Osobně si myslím že by lidstvu opravdový komunismus v mnoha směrech prospěl. O možnosti jeho vnucení a především následného trvalého udržení mám však pochybnosti větší než malé. Jde o systém mnohem méně odolný proti rozkladu (zevnitř i zvenčí) než kterýkoli jiný.

          • tresen

            Víte, mně je celkem jedno, jestli důvod antikomunismu chcípne za deset nebo za dvacet let.
            A co budou za krok správným směrem považovat mí vnuci, neřeším. Nejsem jasnovidec, tudíž neznám výchozí pozici pro ten jejich krok. Mohu jen doufat, že nebudou opakovat naše chyby a bloudění.

            • Saul

              Mne by stacilo,kdyby ty chyby a bloudeni opakovaly jen stejnou merou.
              Ale obavam se,ze jejich vychozi pozice bude jeste o hodne zapeklitejsi a to doslova.
              Jestli pri tom vsem nekdo bude mit cas a chut resit antikomunismus,bude to znamenat,ze jeste neni tak zle.

              • vittta

                Zatím se zdá, že jejich výchozí pozice bude dobrá.
                Multikulturismus se rozvíjí a funguje, a jakmile se vyspělá společnost demokraticky zbaví všech těch xenofobů a fašistů, zmizí i nenávist.
                Však je dokázáno- a dokázal to pan Čulík, že třeba nenávist k romskému etniku je větší tam, kde je jich málo, zatímco tam, kde je jich hodně se lidé vzájemně poznají a jsou si blíže- a je tedy i méně nenávisti.
                Však jsem mu kdysi psal, že tímto tempem šíření romského etnika jakákoliv nenávist zmizí do 50 let, ale neodpověděl mi.
                To samé samozřejmě platí i pro jiná etnika, a až Češi poznají, že negři a čmoudi jsou stejní lidé jako my, nenávist, šířená především proruskými weby zmizí také.
                Tím pádem budou mít naši vnuci na antikomunismus času dost.

                • xyht

                  dejte si na hlavu hadr – nenávist, šířená především proruskými weby zmizí také.- vaše citace ((((

                  • vittta

                    Zkuste- než něco napíšete- více přemýšlet.
                    Pokud vám to jde lépe s hadrem na hlavě, použijte ho.

  4. Seal

    Uprchlická krize je v české kotlince dobrá tak akorát k tomu, aby se za ni schovala ta skutečná, probíhající ekonomická migrace. A ta je už pár let hodně multikulturní, protože zbývá jenom pár evropských zemí, ve kterých se mohou zdát zdější běžné mzdy přitažlivé. Trest boží za hamižnost a licoměrnost proto teprve příjde. Punktum.

  5. socialista

    Končeně to někdo napsal. Pravice nás pořád straší tzv. neomarxismem přitom jsou to pravičáci kteří tu ty migranty chtějí. Dílem liberálové kteří věří na neomezenou svobodu pohybu, státy bez hranic a tak podobně. Dílem pak konzervativně fašistická pravice která doufá že nastalý chaos využije k zavedení diktatury a navíc se těší na černé otroky ve svých továrnách. Obě skupiny pak vidí v krizi ekonomický přínos (černé otroky). Tzv. neomarxismus žádný marxismus není a nikdy nebyl.

    • Nerevar

      … spíš bílé otroky, pokud možno diplomované. Za správně nastavených podmínek půjde umývat nádobí i nejedno péhádéčko. (Tím nemyslím PhD z „gender studií“ ani z ničeho podobného.)

      • Kamil Mudra

        Mnojo… Třeba tu práci člověk bez titulu ani nedostane. Bude se to jmenovat „Hygienický operátor obsahových těles“ a i péhádéčko bude muset projít speciálním kursem aby dostal certifikát. :-)

  6. taras2

    „Dokonce to můžeme vidět i tak, (za to mě někdo sežere bez chleba) že Islám se svými drsnými, ale dlouhodobě osvědčenými zákony je kultura, která má naději přežít všeobecný rozklad, který západní kulturu zákonitě čeká.“ – to těžko, leda kdyby civilizace nabrala zpětný chod, což je v podstatě – s výjimkou nukleární války nebo přírodní katastrofy typu pádu asteroidu – vyloučeno. A i ta zákonitost rozkladu západní kultury je pochybná, vývoj jde od náboženského tmářství k vědeckotechnickému pokroku a i ten parazitární soukromokapitalistický systém bude odstraněn, až se stane ještě větší brzdou pokroku, než je jí dnes. Přitom nelze podceňovat mocnou sílu lidské blbosti, ale v krizových okamžicích a po válce se většinou začne jednat pragmaticky a razantně, a to platí jak v krizi migrační, tak i hospodářské. Malér pak spočívá v tom, že korporátní saní dosazení politici nevynikají intelektem, kapouši považují za nejlepší vlastnost vůdců jejich poddajnost, a budou muset být k racionálnímu jednání dotlačeni nebo sesazeni (Mrkalová).

    • Kamil Mudra

      „…ten parazitární soukromokapitalistický systém bude odstraněn, až se stane ještě větší brzdou pokroku, než je jí dnes.“
      Ten tvůj optimismus, Tarasi, mne příjemně hladí po srsti. Ale jak se tak rozhlížím kol kolem, nemohu se zbavit dojmu že se systému prozatím daří docela úspěšně brzdit i to své odstranění. Navíc mu ten pokrok přináší stále kvalitnější nástroje k udržení sloužící. Napiš něco o tom z čeho ten optimismus nasáváš – také bych si rád srknul.

      • taras2

        To není optimismus, Kamile, to je logika, zákon všech věcí. Jak praví básník, všechno pomine, láska pomine atd., tedy i parazitování nepočetné vrstvy vlastníků na většině lidstva pomine. Jenom to někdy trvá na náš vkus moc dlouho. Ale jistě si pamatuješ, jak nám reálný socialismus ve své zahnívající fázi (1980 – 1986) šel šíleně na nervy, přesto se nám zdálo, že je nezničitelný a navždy. A fik, jaký byli!

        Jenže jediné, co mě děsí, je to, že odstranění zlořádu vyžaduje vyšší inteligenci (chceš-li uvědomění) většiny lidstva. Při současné intenzivní debilizaci mládeže a horečném rozmnožování největšího póvlu se zdá, že se cíl spíše vzdaluje. Matka příroda si v takových situacích pomáhá skokem, trhnutím oponou. Možná až nebude co žrát, tak se přes kručící žaludek rozsvítí i v tupých lebkách.

        • Kamil Mudra

          Rozsvítí se leda až je někdo rozlouskne aby si jejich mozeček udělal na cibulce. Hladomory zatím nepřinesly nic lepšího než boj o žvanec všech proti všem a přežití těch co dokážou svou individualitu patřičně posílit. Ovšem, takto zakalení jedinci, nemívají zpravidla sklony k budování společnosti na principu společného sdílení statků. Jejich zkušenost je vede k postoji: „Co je doma to se počítá“ a ten začnou realizovat při první příležitosti. Než se ostatní rozkoukají už to má parazitující vrstva posychrované tak aby se udržela.
          Žádný zánik negarantuje vznik něčeho pozitivního. Matička příroda se o to sice u jiných živočišných druhů snaží – ale človeka přitom nějak vynechává. Aspoň to tak, soudě z nám známé lidské historie, vypadá. Proč trhla oponou u předchozích civilizací – těžko odhadovat. Ale možná je nechala aby si to vyžraly až do dna, pak se jen opláchla a na nějaký čásek si užívala pohodu.
          Tož, uvidíme v dalších inkarnacích, bude-li ještě kam.

          • vittta

            Osobně tomu moc nevěřím.
            Je to podle mě stejné, jak mainstream, jen opačné.
            Sytý poslouchá lépe jak hladový, a živý je vždycky větší kšeft jak mrtvý.
            Nejen chlebem ovšem živ je člověk, a sytost nemusí být jen potravinová či materiání.
            I duchovno si člověk žádá.
            A když nestačí „klasika“, musíme lid nasytit jinak.
            Já nechci tvrdit, že to nemusí být tak, jak je popsáno, ale odmítám tomu věřit.
            Protože věřit tomu žádá se tomu přizpůsobit, svoje plány, svou vizi budoucnosti.
            A válka, apokalypsa?
            Jaderná válka nezničí lidstvo ani planetu, zemřou 3-4 miliardy lidí, to je asi polovina, možná ani to ne- a to ještě postupně.
            Ale ta druhá se bude o hodně hůř ovládat, enklávy si vytvoří své malé civilizace, které se budou nějak rozvíjet, či zanikat.
            O to kráčí…proto válka zatím není.
            Nemůže být v tom slova smyslu vítěz ani poražený, a především, nedá se to moc odhadnout.

            • Rybka

              Pro mě osobně termín věřit neznamená, že uvěřím něčemu, co se mi líbí, co bych chtěla, co razí autorita, kterou žeru. Věřím, že inteligence, která nás, lidstvo, má na triku, prozkoumává každou možnou alternativu a zkušenost. To, na co jsem riskla dát odkaz, je možná jedna z nich. Každopádně mýmu mozku zachutnalo to chvíli žvejkat.
              Strindberg, August – švédský dramatik, vyfukoval kouř z dýmky do umyvadla s vodou, pokoušeje se tak vyrobit zlato. Zjistil, že tudy cesta nevede.
              A to je též důležité, no ni?

              • Kamil Mudra

                Žvejky žvejk, žvejky žvejk
                je to pravda nebo fejk?

                Mozek žvýká, paměť hýká,
                nad přepestrou potravou,
                vždyť i žáby u rybníka
                kvákaj než si zaplavou.

                Kam to bude? Vlevo vpravo?
                S proudem nebo naproti?
                Kudy plouti bude zdrávo?
                Čí loďka se překotí?

                Vědí žáby, vědí dobře,
                že Ďábel je v detailu,
                promyslí vše a pak moudře
                rybkám píší do mailu:

                „Velký háček u pramice
                podivnou má návnadu
                smrdí to jak stará psice
                plujte radši k mokřadu.“

                Činí dobře chytré rybky
                že ty mejly čítají
                nedělají hloupé chybky
                nachytat se nedají.

              • vittta

                No je, Rybko, ale evoluce člověku dává takovou fintu, že i když by Strinberk vyfukoval dým před 1000 diváky a přesně popsal svůj neúspěch, 500 z nich by si to stejně raději vyzkoušelo.
                Těžko říci, jestli je to dobře, nebo špatně, v každém případě se těch 500 nebude nějakou dobu nudit, no a kdo si hraje, nezlobí.
                Svým způsobem je to poznání dobré jen tomu, kdo to sám vyzkoušel, protože ten už to zkoušet nebude.
                Mě by děsně zajímalo, co si tak asi lidé říkali před 4000 lety v Egyptě, či před 2000 lety v Římě.
                Asi to bylo podobné.
                Já si jen nedovedu představit, že by se nějak mohlo domluvit na dlouhodobém
                společném postupu víc jak jeden člověk.
                Vždycky nakonec vládl jeden, a byl to ten, kdo ty ostatní spoluvládce odstranil.
                To už tak je mezi lidmi, stejně jako mezi třeba vlky.
                Vládne jeden.

                • Rybka

                  Je otázka, co je to vláda a vládnutí, při odstraňovací praxi je to spíš průšvih než úspěch. Vlci jsou lidštější než lidi, jim jde o přežití, ne o šéfování. Jsem zavilý optimista, ráda bych věřila, že až bude mít každý jedinec tolik zkušeností, že už to zkoušet nebude, tak se lidstvo domluví. Zkušenosti se mohou střádat napříč civilizacemi, v genech každému taky něco uvízne, ezoteoretici kvantově poskakují při převtělovačce, k něčemu to snad spěje. Zkušenost je zásadní. Horší by byly ty rasový tabule, kdyby se začínalo vždycky od píky, ale to je snad už přežvejkáno a zavrženo.

                  • vittta

                    Podle mého by teoreticky měl veškerý výzkum lidstva směřovat k nesmrtelnosti, nebo minimálně k prodloužení života.
                    Smrt je totiž to, čeho se obecně lidé nejvíc bojí.
                    Asi se to zkoušelo vždycky, minimálně aplikací různých náboženství, ale dnes už jsou takové prostředky hmatatelně reálné.
                    Dejme tomu, že pokud by se lidé pro začátek mohli dožívat třeba 200 let, museli by se zároveň méně množit, aby počet neúměrně nestoupal.
                    To je v bílých zemích vyřešeno, dostatek nějakým způsobem snižuje porodnost, a já si myslím, že to není chyba, ale klad.
                    Nic méně úrovně civilizací jsou různé, a tak se klad proměňuje v nebezpečí.
                    Ale aby se mohlo lidsvo věnovat složitým výzkumům a stavbě složitých strojů…třeba meziplanetárních, nebo něco v tom smyslu, je ten dostatek nutný, resp. jsou nutné nadbytečné zdroje.
                    Výsledek- ten společenský- by měl být takový, že větší množtsví zralých jedinců v populaci, a dostatek zdrojů, sníží potřebu agrese.
                    Může ale vzniknout i jiná varianta, tedy lidé by byli agresivní jen tak, z nudy, jak bylo vidět na pokusu s myšmi.
                    Jakkoliv byl ten pokus na vstupu odlišný od lidské civilizace, výstup podobný být může.
                    V každém případě, příliš rychlá obměna jedinců druhu prakticky znemožňuje přehnané nabývání zkušeností.
                    Když už je člověk konečně má, je minimálně starý, a nikdo ho neposlouchá, nebo je už mrtvý, aniž by stihl dozrát.
                    Problémem současné civilizace- té nejvyspělejší- tedy bílé- a bílá je stále ještě nejvyspělejší- je přehnaný altruismus, nebo možná špatně mířený.
                    Výsledkem je vysoká porodnost těch sklupin obyvatelstva, které společnosti dává nejméně nic, ale spíše ještě ubírá.
                    Navazujícícm problémem je pocit nespravedlnosti, protože lidé, kteří pracují, se mají stejně, nebo spíše hůře jak ti, co nejenom nepracují, ale ještě znepříjemňují život těm, co pracují, jinými slovy, těm, co se podílejí na rozvoji celku.
                    A pocit spravedlnosti je zřejmě důležitá životní potřeba, však náboženství právě (i) toto řešilo.
                    Jak vidíš, věc je velice složitá, a nemyslím si, že by lidstvo nějak mohlo spolupracovat, pokud bude řešit blahobyt úplně zbytečných komunit.
                    Spolupracovat v tom slova smyslu mohou jen rovní, a rovný není ten, kdo od někoho něco dostane, a pak se staví rovným, protože to má, ale když to nebude dostávat, mít to nebude, a tak smysl existence je jen ten, jak to udělat, aby dostával, ne aby si něco vyrobil sám, když to zjednoduším.
                    No…nevím, jak to všechno dopadne, nevím…

                    • Rybka

                      Do bílé civilizace se horem dolem, církve jsou na to specielní kadeti, pumpují pocity viny a ty si pak lidi a národy kompenzují falešným a romantizujícím altruismem. Tedy nenazvala bych to altruismem, ale čirou, sebevražednou, blbostí. Nejspolehlivěji to funguje na dobráky a idealistickou mládež. Hajzli v tom jedou z hajzlovství. Oba druhy pak potřebují získat osobní zkušenost, dobrák, že aby byl ve svých očích ušlechtilcem, nemůže nechat zařvat spoustu jiných a hajzl, že se hajzlování v posledku velmi nevyplácí.
                      Chtělo by to víc a víc majitelů selského rozumu, ono se to pak šíří vzduchem, to je ten fenomén sté opice. Někde jsem četla, že Češi mají nejpočetnější tzv. zdravé jádro národa, deset procent, jinak je průměr dvě tři. Netuším, kdo a jak to měřil, je to tak milé, že je mi to fuk.
                      No, myslím, že dopadat to bude ještě dlouze a ne zrovna do peří, ale když člověk pomyslí, co všechno lidstvo vytvořilo za krásu, nemůže to přece dopadnout špatně.

  7. socialista

    Jen nechápu tu do nebe volající naivitu některých sluníčkových levičáků vší silou bojujících za svobodný pohyb muslimů a černochů směr Evropa. Islám byl je a bude antitezí všech levicových a pokrokových hodnot. Všude kde se radikální islám dostal k moci končilo to likvidaci levičáků viz. masakry komunistů během íránské islámské revoluce. Byl to Amerikou vycvičený Tálibán který přispěl k porážce sovětské armády v Afghánistánu a tím i k pádu komunismu v Evropě. To že islám je neslučitelný s levicovými hodnotami věděl i Hitler který si z muslimů stavěl celé divize SS. Od afrických černochů kteří často žijí ještě v kmenových společenstvích nějaké pokrokářství taky nečekám. Některé levičáky zjevně baví srát si do vlastního hnízda.

    • Kamil Mudra

      Tedy přiznám se že si nedokážu vybavit kde a kdy byl v Evropě komunismus a marně spekuluji nad tím jak mohla porážka sovětských jednotek v Afganistánu zapříčinit jeho pád.
      No a co se týče muslimů v řadách SS – domnívám se že by mohli mít velký problém s přísahou ve které očividně nešlo o Alláha.
      Mohl byste ty své informace nějak více rozvést?

      • oh

        S tím prvním vám nepomůžu, ale řekl bych, že těmi muslimskými divizemi SS jsou míněny 13. horská divize SS „Handžár“ a 23. horská divize SS „Kama“, založená v červnu 1944. Divize „Kama“ ale nedosáhla bojeschopnosti do požadovaného termínu, byla rozpuštěna a mužstvo použito k doplnění jiných jednotek SS. Muslimský personál „Kamy“ byl vesměs převelen k divizi Handžár, ale protože to bylo na podzim 1944 a na vítězství Říše to už moc nevypadalo, hodně z nich při přesunu „preventivně“ dezertovalo. (Číslo 23 pak dostala přidělené jiná jednotka SS.)

        • Kamil Mudra

          Nojo. Chorvatští a Bosenští „Mujos“ nasazovaní především proti partyzánům. Díky za připomenutí. To je fakt – ti přísahali věrnost Hitlerovi, Alláha jim nikdo nebral, měli i své imámy, tiskly se pro ně náboženské brožury… Himmler s tím začal asi dva roky před koncem války.

  8. mistralius

    Nechápu, proč je zablokovaný přístup pod článkem Šikana, kde jsem chtěl reagovat na výroky mé ctihodné oponentky třešeň.

    • mistralius

      Mimochodem, zda pí Burešová obhajovala matku Jana Palacha (což vím z médiíí) je irelevantní a docela mimochodné. Snad každý má právo na obhájce, to platilo i v minulém režimu. Mmch mnohem zajímavější je třeba osud obhájce Olgy Hepnarové, pokud vím, asi za dva roky se oběsil.

      • mistralius

        Takže ta úloha pro historiky by byla (v 90. letech docela čerstvá) tato: jak v případě Jana Palacha, tak v případě Jana Zajíce, hovoří se o „nějaké skupině studentů“, jenže to byla skupina MANIPULÁTORŮ, která oba chlapce doštvala.

        To bych se taky leckdo mohl jít upálit kvůli tomu, že umírají děti v Africe, proč to asi nikdo nedělá?

        • mistralius

          no jestli je chlapečky a holčičky pak trápilo svědomí, pak se asi kvůli dokonané vraždě nelze divit …

  9. mistralius

    Abych byl tedy správně pochopen při kritice židovského živlu v českých zemích. Nikdo by jistě nevyčítal židovi jeho přítomnost na traktoru, kterak obdělává půdu. Problém zde je, že se ambiciózní židi v naší vlasti rozlezli (přirovnal bych to ke švábům) do všech důležitých funkcí našeho státu. Bohužel, zdá se, že naše holubičí povaha je pro tuto invazi židovských švábů příznivá.

    Bohužel, při mém nutném kontaktu s židy, jsem nezaznamenal jejich zvýšenou inteligenci, nýbrž jsem viděl zvířata lačná po krvi. Jestli dopředu tlačí užitečné idioty, kteří píšou na internet, mě asi moc nezajímá.

    • tresen

      Jestli nechápete, proč je zablokovaná debata pod Šikanou, pak se asi budete divit i tady, když budete pokračovat v tomhle duchu.

      • mistralius

        Nevím, proč nebyl konečně vaporizován a sublimován komentátor ČT Bosák, tedy esence vší blbosti. Čekal jsem na předání poháru vítěznému mužstvu a zároveň jsem se bál, kdy se konečně bosák vyblije. Bohužel jeho zvratky přišly dříve, než předání poháru. (on komentuje i golf a tvrdí, že kedíci kedí, tak jsem se trochu bál, aby se nám tam bosák neposral)

        • mistralius

          P.S. fandil jsem Belgii, ty samozřejmě neměli takový počet negrů jako Francie, nicméně zřejmě je fotbal v krizi

        • mistralius

          My synové svých otců (což je zhruba polovina populace) to budeme mít dle psychologie vždy těžké, neboť své otce beze zbytku zkopírujeme nebo budeme dělat pravý opak. Proto se zase můžeme těšit. jak bude Jakub železný 21. srpna mluvit „o strašném úpění“ českého národa a bosák si bude hrát na strašně pracovitého sportovního redaktora, jemuž široko daleko není rovno,

    • Eddie

      Ja bych se nebal, jedine stesti, ze zidovsky stat Izrael ma dostatek jadernych zbrani, aby vaporizoval jakekoli sdruzeni antisemitskych hajzlu.

      • tresen

        Tady nejde o Židy, ale o to, že tam hodil lejnem a sem zase vnáší označování lidí za šváby. To může přinést prudší reakce a ty Janika nemá ráda.
        Stačí vittouškovi negři a čmoudi. Ale na ty je už asi adaptovaná.

        • Kamil Mudra

          Označování za švába je u našich správných demokratů v módě. Vy jste se, třešni, ještě neadaptovala?

          • vittta

            Pokud to není rasové, tak je to nejenom přípustné, ale i zcela v regulích havlistické etikety!

          • Saul

            Tak to je tedy hnus,Kamile,ten vas odkaz,to vam reknu a zase se po case jiste shodneme.
            Taky mne to pohorsilo,byt mam k Zemanovi sve vyhrady.
            Ale tak se vyjadrovat k demokraticky zvolenemu prezidentovi….
            Kdybyste na neco podobneho jeste narazil,dejte vedet.
            Zpetne zde to asi radeji ale nedohledavejte!!

              • vittta

                Saul má už zase v žíle, a tak chce být vtipný.
                Ale zde tento inteligentní interpret nastavuje nemilosrdně zrcadlo všem tupým hejtrům, xenofobům, nacistům a fašistům.
                Jen nevím přesně, co tím chce vyjádřit.
                Třeba že tady negři nejsou, což má znamenat, že ani nebudou.
                Nebo že tady sice budou, ale že nejsou nijak nebezpeční.
                Zdá se, že píseň tohoto vizionáře byla složena někdy v prosinci 2015.
                Za tu dobu se potvrdilo, že zpěvák má pravdu, západ a sever Evropy je obohacen, kulturně i ekonomicky, a my se už na obohacení úplně třeseme.
                Všichni, kterým jsi otevřel oči ti děkují, Quido!
                Jen mrtví,zmrzačení, zbití a okradení v obohacených zemích neděkují, nenávist jim (většinou) zaslepila oči!

                  • Kamil Mudra

                    Dle mého mínění si na nějaké nastavování zrcadla jen hraje ve snaze zavděčit se každému. Je to takový lovec přízně. Pokud bych měl hodnotit jeho pěvecké i textařské schopnosti byl by tak čtyřka na stupnici od jedné do deseti. Jeho jediné plus vidím v tom že je ochoten udělat si srandu i ze sebe samého.

                    • Kamil Mudra

                      No, za zpěv bych mu možná dal o bod víc. Člověk zas nesmí být přehnaně náročný.

                    • vittta

                      Nemusí si hrát.
                      Třeba si fakt myslí, že něco nastavuje.
                      Akorát že je to pěkně křivé zrcadlo, co nastavuje.
                      Tenhle jak správně píše Rybka- pacient- může mít různé pozadí.
                      Kdo ví, kam ho jeho „umělecká“ dráha zanáší.

                • Saul

                  „Saul má už zase v žíle, a tak chce být vtipný.“
                  Ja ocenuji,vito,ze ses konecne odhodlal k nastupu do lecebny,ale ty ctyri dny,co jsi tam vydrzel jsou evidentne malo.
                  Priste se drz rad lekaru a nepodepisuj reverz hned po sve prvni krizi.
                  Jak jsi mohl videt,diskuse zde se bez tve ucasti rozvijela velive nadejne a az na vstupy tveho dvojcete i slusne a bez napadani oponentu.
                  Zrejme tedy hlavne diky tve neucasti.
                  Jen si nejsem jisty,jak to bude s jeji urovni dal.
                  Jisty jsem si ale tim,ze negrovani ti u mne mozna projde,ale saulovani ne.
                  Ne ze by mne mohla takova nula jako ty urazit,ale kdyz se ti po mne porad tak styska,rad ti ve tve vlastni spine vymacham tvuj sprosty rypak.
                  Problem je,ze to tu pak nebude ke cteni,coz se asi nejen Janice libit nebude.
                  Ja bych se zabanovanim nemel nejmensi problem,tobe by se sice zhroutil svet,ale toho se asi bat nemusis.
                  Za sebe ti nabizim potreti a naposled gentlemanskou dohodu.
                  Pokud mne budes ignorovat,jsem schopen tehoz ja k tobe.
                  Pokud ne,nebude tu na diskusi kulantne receno prijemna atmosfera.
                  Jasny?!!

                  Davam ti jeden koment,ve kterem si blij co chces a nebudu na to reagovat.
                  Na ty dalsi,pomud mne v nich zminis uz ano ,ale nic hezkeho ode mne necekej.

                  • vittta

                    Hezkej pokus, vole.
                    Diskuze tady plynula i beze mne, ale nezapojil ses ani ty.
                    Asi tě to bez máchání mého špinavého rypáku ve vlastní špíně nějak nebaví, co?
                    Ale abych ti nekřivdil, něco jsi přeci za mé nepřítomnosti napsal, a to do minulého tématu, že jako do Hradce nad Moravicí jedu dělat kašpárka. jinými slovy, jsi prostě smočil můj špinavý rypák do mé špíny, což zřejmě byl ten můj výlet, ta špína.
                    Nemusíš ale tak zdůrazňovat, jaká jsem nula, a jak tě NEMOHU urazit, protože jak to pořád opakuješ a mácháš ten můj špinavý rypák, tak to normálka úplně vypadá, že tě urazit mohu celkem v pohodě.
                    A co to tady zkoušíš s nějakou džentlmenskou dohodou?
                    Ty, taková páchnoucí primitivní …primitivní exkrement?
                    To si zkoušej na sobě rovné, džentlmenské dohody si uzavírej s nějakými havlisty a nezkoušej to na mě.
                    Tak aby bylo jasno, když je někdo debil a nemá invenci na nějaký autorský text, tak holt musí mít alespoň svaté nadšení nápravy a kultivace nějakého (v tomto případě) virtuálního protoru, či jiných náprav, tvoji kolchozníci třeba napravují veřejný diskurz, výsledky voleb, a tyhle věci.
                    Tak jsi to holt musel vydržet se zavřenou hubou, a doknce mému „dvojčeti“ jsi vymáchal jeho zřejmě též špivaný rypák ve vlastní špíně až v mé přítomnosti, ale tu odvahu už jsi neměl, abys to dvojče konktertizoval, protože odvahu vás ve sluníčkových kurzech neučí, jen faleš a křivost.
                    Budeš se holt muset OPĚT smířit s rolí místního blbečka.
                    A Janiky se nedovolávej, ta ti s tvými duševními problémy nepomůže, a tak dobrej nejsi ani v tom urážení, aby bylo třeba tě banovat.
                    Dej si frťana, a určitě se ti uleví.

              • vittta

                No a tady oblíbený a pokrokový server.
                Jde o okopírování textu z Guardianu.
                Jde o štvavý text plný nenávisti a arogance, jak je u Guardianu obvyklé, ale BL daly do hlavičky zajímavý obrázek.
                Těžko říci, jestli na počest právě Guardianu, nebo jestli to mělo nějak ukázat, že Trump je……
                Raději nemyslet.
                V každém případě jde o iniciativu BL, v originále ten hezký obrázek není.
                https://blisty.cz/art/91817-trump-je-tvrde-rasisticky-prezident.html

      • Saul

        Kdyby na tu vaporizaci hajzlu opravdu doslo,nebylo by od veci vzit to jednim vrzem a zahrnout do ni nejen antisemity,ale i jejich pokrevni bratry,tedy rasisty obecne.
        Usetrilo by to spoustu planovanych obcanskych valek a nevinnych zivotu.
        To se ovsem v tomto pripade neda ocekavat,protoze by vyvoleny zidovsky stat Izrael musel ozarit i sam sebe.
        Tak tam chodi tatinci i maminky s detma na zmrzlinu se samopalem na rameni.
        A tady se po takove idylce tolika lidem styska….

      • mistralius

        No zřejmě celou Evropskou uniii, s čestnou výjimkou naší kotlinky a Rumunska. Vůbec mě nepřekvapuje, že míra podplatitelnosti našich politiků je na ůrovni Rumunska. (viz jakési nedávné hlasování)

        • mistralius

          zřejmě nežijeme v tak svobodné společnosti přístupné informacím

          zkuste si dát do googlu „GA/12028“ (GA je General assembly neboli Valná rada OSN)

          13 June 2018 GA/12028

          The representative of Czechia said her delegation had abstained because the text would not contribute to a much-need de-escalation of the situation. An unbalanced message which did not mention the destructive role of Hamas would also not bring Israelis and Palestinians closer to the negotiating table, she added.

          Nějaké další informace?

  10. jafa

    Dojde ještě vykořisťované většině, že politici jsou jen herci, a vše řídí paraziti, kterým hráblo?

    • Kamil Mudra

      Markantní většině většiny nedojde. A pokud už ano – tak pozdě.

  11. vittta

    Ale jo, dobrý článek.
    Při hledání odpovědí na palčivé otázky důvodů falešné humanity- a za pozornost jistě stojí dneska i to, že tento druh humanity je považován za falešný už úplně každým, vyjma zfanatizovaných 5% občanstva, kteří v každé době a v jakémkoliv režimu budou hotovi zemřít za jakoukoliv píčovinu- tedy při hledání odpovědi bych vyzdvihl text socialisty, který sice nenapsal nic nového, ale za to to napsal lehce v tom správném kontextu ke článku.
    Tedy samotná migrace verbeže všeho druhu nejenom že je vysoce tržní (jak zmiňuje Jan Hruška), ale je též silně protilevicová.
    Co už by chtěli velkoburžousti víc.
    Mají z negrů prachy a ještě jim praktické naplňování té nejnaivnější a nejutopičtější verze „levicového ráje“- tedy multikulturní společnosti- zanikne sama podstata klasické levice, takže po ní za pár let neštěkne pes, a kdokoliv, kdo jen vysloví slovo „levice“ bude považován buď za idiota, nebo zrádce civilizace.
    To je doslova a do písmene kšeft desetitisíciletí, navíc to skončí táhlou, občanskou válkou, a to je zase kšeft, a jelikož bílí vyhrají (poněvač jsou chytřejší, vynalézavější a cílevědomější), tak nakonec valná většina buržoustů vyvázne se zdravou kůží, a těch pár pitomců, co se svou neopatrností nechá u té války pověsit či ubít k smrti davem, je běžná, kolaterální ztráta.
    Alespoň se bude těch 90% bohatství dělit mezi méně jedinců.
    No a jelikož ta válka bude fakt táhlá, ještě to vyřeší populační explozi, která není žádnou explozí, ale pouhou záchranou obrovského množství dětí našimi léky, za což nám, bílým, jsou všichni děsně vděční……
    Upřímně řečeno, to bohatství, které nikdo z superburžoustů dávno nepotřebuje je pro ně stejně zničující, jako cigošská famile v sousedství spořádaného občana, no a navíc si ti boháči vymýšlejí za ty prachy jen svazující etikety sami na sebe, takže na tom postupne budou pomalu nejhůř….

    • Kamil Mudra

      Táhlá občanská válka v Evropě je nereálná. Ta může probíhat jen na technicky nerozvinutých územích. V momentu kdy si mimoevropské státy uvědomí jaké nebezpečí jim hrozí z provozů (chemičky, jaderky) které se ocitnou mimo kontrolu, tak sem někdo vlítne aby to tu srovnal do latě, padni komu padni. Ovšem o takové srovnání a pochopitelně následnou sféru vlivu bude více zájemců. Buď se včas dohodnou a ti co to tady přežijí budou multikulturně pokračovat v dlouhodobém výjimečném stavu pod diktátem příslušné velmoci, nebo se nedohodnou a rozdají si to v Evropě takovým způsobem že už nám bude jedno kdo vyhraje.

      • vittta

        Já bych to neviděl tak „černě“.
        Tam, kde probíhají vleklé občanské války tyto objekty jsou.
        Ukrajina…. nebo třeba zrovna Sýrie- tam naopak bombardovat chemičku nikoho z bojovníků svatého džihádu nenapadlo, a tak to za ně museli udělat Francouzi a spol.
        Tam hlavně asi půjde o styl té války- a není nám tak úplně neznámý.
        Předně- ne všichni budou ozbrojeni, a už vůbec nebudou všichni nějak organizováni.
        Neozbrojení a neorganizovaní budou buď zotročeni, nebo zabiti.
        Určitě sis všiml, že válčících stran je tolik, že se v tom dávno nevyznají ani to největší „specialisté“.
        Prostě někdo hodně brutální „založí“ svou armádu, a bude bojovat na té, či oné straně.
        Nepotřební budou též zabiti, což jsou staří a nemocní, nebo zemřou sami, hlady, na nemoci.
        Tenká slupka civilizace zmizí měsíc po tom, co se „vyprázdní lednice“.
        Zahraniční intervenci zabrání vlastnictví jaderných zbraní, ty budou ve vlastnictví zrovna těch ultraburžoustů, i se silnými posádkami.
        Tóó…bych si představit uměl, takový scénář.
        Prakticky ani jiný být nemůže, pokud připustíme, že je vše nějak řízené.
        Protože vytvořit masu barevných blbců s IQ90 být cílem nemůže, na pokraji masivní robotizace.
        Kdo by o takové pitomce stál?
        No, ale obsluhovat pušku či jednodužší zbraně se naučit mohou….

      • Kamil Mudra

        No, pokud máš na mysli nějakou řízenou občanskou válku, tak si její ukočírování dovedu představit. Ta bombardovaná chemička byla už dávno před tím mimo provoz a vyklizená. Kdyby ne – vypadal by následek bombardování jinak.
        To co probíhá na Ukrajině není „klasická“ občanská válka rozprostřená po celém území. Tam jsou dvě znesvářené strany rozdělené jasnou hranicí, uvnitř kterých funguje nějaký řád. Ale i tak je podfinancovaná údržba tamních jaderných elektráren stále větší hrozbou pro okolní země a když nastane jen nějaký menší průser a Porošenko začne ječet že nemá na to aby učinil potřebná opatření, najdou se prachy i mimo Ukrajinu na to aby tam někdo přijel a dal to aspoň trochu přiměřeně do pucu.

        Ultraburžousti, pokud zjistí že tu situaci nezvládají, zahraniční intervenci přivítají a nebo o ni přímo požádají, takže nějaké vlastnictví jaderných zbraní nehraje roli. Věř tomu že nějaká Evropská vleklost se konat nebude. Lokálně může dojít k nějakým konfliktům, ve kterých půjde o to přežít pár blackoutů, suché vodovodní kohoutky, nedostatek potravin a nájezdy drancujících tlup – což se odehraje především ve městech a připraví o životy hodně lidí. Se systémem to ale nepohne a k nějakému „odvozu migrantů“ či jejich vystřílení to také nepovede. Tam kde už jsou, zůstanou i nadále a ty drancující bandy budou možná více „multikulturní“ než sama společnost ve které vzniknou. Na nějakou spontánní jednotu „bílých proti čmoudům“ klidně zapomeň. S tou můžeš počítat jen někde na venkově kde se bílí stihnou domluvit a zorganizují si už předem nějakou obranu proti tomu co by na ně mohlo přitáhnout. Bohužel, ledaskde možná i proti bílým uprchlíkům z měst, pokud bude hrozit že je jich více než dokáží absorbovat aniž by ohrozili vlastní existenci.

  12. J. Hruška

    K tomu „komunizmu“, který se tu zmiňuje, bych si dovolil tři připomínky:
    1) Heslo „každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb“ je základním pravidlem života. Život je tvořen organizmy a uvnitř každého organizmu panuje spolupráce. Prakticky to znamená, že miliony buněk ve vašem těle musí žít v komunizmu (z těla dostávají, co potřebují a na svém místě se účastní života), abyste se mohli zvednout a jít na protikomunistickou demonstraci.
    2) Budování komunizmu je asi 356. neplatným pokusem o vybudování království božího na zemi. První, co čteme o čerstvě vzniklé církvi je, že „všichni věřící byli jedno tělo a měli všechny věci společné“. Od té doby se lidé opakovaně snažili uskutečnit tenhle ideál pod různými teologickými důrazy. Teď se to tedy zkoušelo pod ateizmem.
    3) Praktická politika se v různých obdobích velice lišila. V průměru to ale nebylo horší než jiné režimy – to ale nikomu nevnucuji.
    J. Hruška

  13. 2tttt

    1)
    S textem souhlas. Až na tezi, že jeden fanatický primitivizmus má být lepší, než jiný. To do celkového logického a věcného obsahu článku nějak nesedí.
    2)
    Komunismus, demokratismus, (i například) budhismus jsou krásné myšlenky. Mají jen jednu malou vadu, nesmíte je naplňovat s lidmi.
    3)
    Československý „komunismus“ měl a má proti „světovému demokratismu“ jednu obrovskou výhodu. Byla to doktrína, která DÁVALA mantinely VŠEM gaunerům a zlodějům. Demokratismus je pro gaunery a zloděje teritoriem BEZ HRANIC.
    4)
    Komunismus je sice sociální, ale utopický nesmysl. Lidé se mohou pokusit naplňovat některé jeho ideje. V praxi by však bylo potřeba k naplnění ideálu u všech nebo většiny členů komunity, k dosažení a udržení rovnosti, čestnosti, altruismu … potřeba lidí bez mozku, nebo alespoň lidi bez některých základních kognitivních funkcí.
    5)
    Když se sejde poctivý „komunista“ s „poctivým(?) pravicovým vizionářem“ a je možné být nezúčastněným pozorovatelem, vyplyne z jejich rozhovoru pro sledujícího, že jim vlastně jde o totéž: „uživit sebe a rodinu“. A ten zbytek je jen vliv fanatických propagand a sociálních vlivů ovládaných jejich vlastními geny.

    • Kamil Mudra

      Myslím že čestní altruisté by si mohli mozek ponechat aniž by tím společnost nějak ohrozili. :-)

      • 2tttt

        „Sluníčkář“ je patologický altruista ;-)
        Ale vážně.
        Stabilní a silná společnost unese a v zásadě potřebuje i určité, velmi MALÉ procento „sluníčkářů“ („matky Terezy“). Bohužel, Češi si nechali svou společnost během 29 let zcela rozbít. Nyní se separují a nejsou sami sobě korektivem. Podnikatelé (různým způsobem asociální, egoističtí), „sluníčkáři“ „pozitivně destruktivní“, mladí plní „self love“ a sebestřednosti, „liberální pravičáci“ jednodušší až primitivní atd.

        Velice dobrý tah:
        Zničení klasických českých hospod, jako kulturních, sociálních center, kde se setkával manažer, policajt, zedník i farář a navzájem „opisovali své životy“. Byli sami sobě opravným prostředkem.

        „Komunismus“ vs. mozek.
        Vědomí je opravdu trest. Mozek totiž neumí zpracovávat informace tak, jak jej hodnotí naše vědomí. Rozhodnutí pramení z podvědomí, které je „poplatné“ stovkám miliónů let.

        Komunismus je ideologie a v rukou hloupého nebo poškozeného člověka je schopen nadělat mnoho škody, jako kterákoli jiná zneužitá ideologie. Lidé jdou odezdi ke zdi. Mají problém s kognitivní disonancí a vědomými soudy. Jsou líní, zbabělí a často nevzdělaní až hloupí.

        Tož tak :-)

        • vittta

          To je svým způsobem pravda, ale v tomto podání je to křeč.
          Jde mi o to „Češi si nechali“.
          Jiné národy jsou na tom ještě o hodně hůř, u těch hospod to u Němců fungovalo ještě daleko dříve, jinde nevím, ale myslím si, že Švédi neměli hospody vůbec.
          Musíme vydržet, už jsme vydrželi horší věci.
          Pořád máme dobrou „startovací dráhu“.
          V kontextu s Francouzi, Němci či Švédy.

          • 2tttt

            Tož do toho :-)

            1)
            Křeč?
            Bráno jak? Spektrem obtížně přijímaných a přijatelných vědomých soudů a kognitivní disonance? (bez impertinence)

            2)
            „Musíme vydržet, už jsme vydrželi horší věci.“
            a) Pravicový pozér a sluníčkář by to označil zcela nepatřičně za pesimizmus.
            b) Psycholog Vám řekne, že člověk může bez výčitek svědomí i zabít, jen si musí vyřešit vnitřní disonanci.
            c) Pragmatik a fundamentalista většinou není sázkař a raději na „životní výhře“ pracuje.

            3)
            ‚Pořád máme dobrou „startovací dráhu“.‘
            ‚“Dotknu-li se jen roucha jeho, uzdravena budu“. A hned přestal jest krvetok její …‘ Marek, kapitola 5.
            (BTW. Bible je mj. volební program, který většina z těch, co jí mají plnou hubu, nedodržuje.)
            Pragmatik a fundamentalista raději cestuje a čte: např. Gomora od Roberta Saviana

            4)
            „Češi si nechali“
            a) Kolik lidí v lednu roku 1990 bylo ochotno slyšet, že o „listopadovém sametovém podvodu“ věděli např. ředitelé velkých strategických podniků již v říjnu, ještě před jeho „spontánním“ propuknutím? BTW. Kolik lidí to chce slyšet nebo o tom mluvit dnes?

            b) Kolik lidí chtělo vidět jak se Saulové, Tresne a Ondrejove tlačí do OF? Kolik lidí mělo odvahu ukázat na ty pomatené, asociální a často primitivní „vizionáře“ prstem? Kolik lidí se chtělo zamyslet nad NEVYHNUTELNÝMI důsledky svého mlčení a jejich jednání? Kolik jich bylo ochotno se ozvat?
            Vzpomínáte? Kdo ukázal prstem, byl negativista (patologický nepřejícník a závistivec), bolševik nebo rudá svině bez ohledu na politickou příslušnost nebo i bez ní.

            c) Kolik lidí četlo studie a statistiky a porovnávali je se skutečností a deklarovanou „pravdou“?
            BTW. Již v roce 1994 vyšla kniha Žaloba aneb Bílá kniha k pátému výročí 17. listopadu 1989 od Dvořáka F. (Nevařil), Ravika S., Teryngela J.

            d) Kolik podnikatelů skončilo se živností? Například jako protest a odmítnutí pozice „užitečného blbce“ a „stafáže“ mafii? Kolik „podnikatelů“ bylo ochotno se „nevidět za vodou“?
            BTW. „Hrdina“ Jan Kraus přinesl české stavebnictví italským „podnikatelům“ na „talíři“. Nejspíš bude náhoda, že tehdy se v Praze i Brně etablovala italská mafie a on nyní, pravděpodobně také zcela „náhodou“, pořádal BEZTRESTNÝ pokus o státní převrat v přímém přenosu.

            e) Kolik „fanoušků“ je ochotno se zříci „svého“ fotbalu nebo hokeje přesto, že minimálně ti chytřejší ví, že korupce začíná již u žáků? (A neplatí to jen pro ty dva jmenované sporty.)

            f) Kultura …

            g) Zdravotnictví …

            i) Migrace …

            etc. etc.

            Život je fun. Je jednoduchý, ale ne primitivní. :-)

            • vittta

              Tak byli jsme nadšení.
              Mě bylo 23 když byl převrat
              Než mi došlo, co se děje, trvalo to také někde 5 let, a to spíš mě to docházet teprve začalo.
              Jako obyčejný údržbář jsem ani neměl přístup k informacím, resp. jsem ho sice měl, ale naprosto jsem neuměl s nimi zacházet.
              To do značné míry neuměl vlastně nikdo, kdo neměl s komunisty co společného, a z těch, co s nimi co společného měli, se v tom také 2/3 nevyznali.
              Proto také tady byla ta svornost, když se nadávalo na komunisty, všichni byli bratři.
              Já si myslím, že indoktrinace západní propagandou nezačala v r.1990, ale v r.1945.
              A byla vytrvalá a cílená, dobře zajištěná.
              Éterem poletovaly hoaxy o jedovatosti žrádla a o nesvobodě, a nikdo vlastně nevěděl, jak nějaká nesvoboda vypadá, a především, jak vypadá svoboda.
              Lidé byli šťastnější, protože byli nevědomí.
              Ideologie byla nemít rádi komunisty a mít rádi západ a iluzi svobody.
              Sama iluze byla obrovský motor, a ten se dneska zastavil, a to není dobré, musíme mít své iluze, bez nich propadáme malomyslnosti.
              Myslím, že tohle je třeba nejprve chápat, a pak je možné s tím nějak bojovat, ale s tím poznáním, že spolupráce probíhá s lidmi, ne Bohy.
              Co myslíte, moji dělníci.
              Sedíme v hospodě a řeč jde o politice.
              Mám úderný projev a překypuji argumenty.
              Jsou to mimo dělníků i kamarádi, a tak nějak vědí, že se dobře orientuji, ale vesměs to považují spíše za ztrátu času.
              Mají svoje rodiny, děti chodí na kroužky, manželky je někdy serou, mají své normální životy.
              Nejsou hloupí, ale o politiku se moc nezajímají, když to zjednoduším, tak na to nemají čas.
              Píšete „“Dotknu-li se jen roucha jeho, uzdravena budu“. A hned přestal jest krvetok její“
              Ano, věř, a víra tvá tě uzdraví.
              I já musím věřit.
              V naší šťastnou hvězdu.
              A jsme pořád tady, přes mnohá protivenství.
              Takže potenciál máme.
              A špína světa?
              Ta je všude, ČR není žumpa na tu špínu, a vyhnout se jí také nebylo- s ohledem na polistopadové poměry- možné.
              Co nemůžeme ovlivnit, s tím se musíme naučit žít.
              A v tom jsme byli vždycky dobří.

              • 2tttt

                Filmová slova skutečného člověka: „Já neumím být sarkastický, neumím být zábavný, neumím zpracovávat lidi.“ – Michael Burry
                BTW. Děkuji za Vaši vstřícnost i přítomnost zde.

                „neměl přístup k informacím“
                Každý kdo chce je má. Mozek ale vnímá selektivně. Nepříjemné a náročné potlačuje a často přijímá jen to, co „zapadá“ do jeho šablon.
                (to není obvinění ani rozhřešení)

                „neuměl vlastně nikdo“
                Neuměl nebo NECHTĚL?

                „kdo neměl s komunisty co společného“
                Např. disidenti-pěšáci, odborníci, poctiví a moudří lidé, bez kterých se dlouhodobě ŽÁDNÝ systém neobejde.

                „ale v r.1945“
                Naprostý souhlas. Ještě dříve než gauneři, devianti a psychopati prohráli II. světovou válku, zatáhli špinavé a zákeřné drápy a schovali se převážně v CIA (stát ve státě) odkud ten PUCH stále a znovu vychází.

                „vytrvalá a cílená, dobře zajištěná“
                :-) Quelle, Burda, džíny a placená „pátá kolona“. Jo, jo.

                „jak vypadá svoboda“
                Pod svícnem byla tma a lidi pálilo dobré bydlo.

                „Lidé byli šťastnější, protože byli nevědomí.“
                Nesouhlas, i když asi chápu.

                „Ideologie byla nemít rádi komunisty a mít rádi západ a iluzi svobody.“
                Svobodu musí mít člověk v sobě. Jinde ji nenajde. Kdo uvěří, že nějaká svoboda je někde „JINDE“, měl by si napsat do deníčku: „Pozor, zde je tvoje slabina. A jsou lidé, kteří se ji URČITĚ pokusí zneužít.“

                „bez nich propadáme malomyslnosti“
                Rozdíl mezi sluníčkářem / pozérem a spokojeným člověkem (patologický optimismus je nemoc / deviace) je, že ten motor má v sobě. Ostatní vnější podněty jsou často jen droga (mnohdy v jejím záporném smyslu: Chvíli dává, potom bere.) a pokud už tu drogu lidé potřebují, MUSÍ si to umět přiznat, nebo jim to MUSÍ jasně říct.

                „A v tom jsme byli vždycky dobří.“
                ):-(( A v čem? Zatím měli Češi z prdele kliku. Kaštany za ně tahají z ohně jiní. I tu (!) v II. sv. válce Švejkům zachránili Sověti. Takže vlastně pohoda.

                • vittta

                  Kdybyste dělal nějaký rok, jako obyčejný dělník, viděl byste to jinak.
                  A kdybyste byl dělník na maloměstě, tak teprve jinak.
                  Víte, nemůžete chtít po někomu, kdo se zrovna učí bruslit, aby reprezentoval stát na Mistrovství světa v hokeji.
                  Blbě to dopadne.
                  Já si pamatuji, co jsme si tehdy mysleli.
                  Každý čekal, že bude muset víc dělat, ale že za to též víc dostane, klidně i až za nějaký čas.
                  Lidé byli připraveni ve své většině přinést vlasti určité…nemalé oběti.
                  A tak jsme čekali, a čekali, ale nedělo se nic.
                  Ze začátku vůbec nic, pak se najednou začaly různé provozy rušit, lidé dostávali odstupné, a byli spokojeni.
                  A na ulicích se postupně objevovala drahá auta, pak velice drahá auta, někdo si koupil samoobsluhu, jiný stavebniny….
                  Jsem se divil, jak to dělají, tam nešlo o informace o politice, ale spíš o informace o bankovnictví, pujčkách, zárukách, dodavatelích a odběratelích…
                  Tyhle informace drtivá většina lidí neměla, a mít je ani nemohla.
                  A že za nás tahali sověti kaštany z ohně…
                  No, Beneš se asi nebál ani tak Hitlera, jako vlastních spojenců.
                  Plně se to dalo pochopit až na příkladu Kosova.
                  Kdyby nebyla II.světová válka, dopadli bychom stejně.
                  Bombardovali by nás Francouzi a Britové, a dodnes jsme byli jako agresoři my, a dobrodinci Němci.

                  • pacifista

                    Naprostý souhlas. A nemuselo se jednat o obyčejného dělníka na maloměstě. Pociťovali to tak lidé i jinde a v jiných profesích. Všichni ti, kteří dnes volí ODS, pocházejí z komunistické líhně, neboť jenom oni mohli tehdy zastávat vedoucí místa a jen oni měli tenkrát přístup k informacím. Řekli si: „Tak vám se nelíbí socialismus? Ukážeme vám tedy co je to kapitalismus!“ Dnes nejvíc křičí a nadávají komunistům. Zkrátka zloděj křičí, chyťte zloděje. Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k popukání.

                    • vittta

                      No dneska…
                      Dneska dorostla do volebního věku generace, která třeba volí ODS, ale naprpsto netuší proč.
                      Kupodivu mnozí i proto, že je to pravicová strana.
                      Tohle mám z čisté praxe, a když jsem se zeptal, co si pod tím pojmem dotyčný představuje, tak vlastně nevěděl.
                      Takový opak levice, a levice, to jsou tim, co jsou komouši.
                      On si člověk říká, že takový Kalousek je blázen, když pořád nadává na komunisty, ale oni na to lidé ještě slyší.
                      Je jich dost, ale sám Kalousek je nedovede sjednotit, takže právě volí třeba i tu ODS, místo Kalouskovy TOP09.
                      Ono je to asi jedno, dříve byli módní lidé, kteří volili jako protiváhu „komunismu“ ČSSD, ale dnes se s tím už nesetkávám, zřejmě i proto, že ČSSD dávno nikdo nevolí, je to asi každý 25 dospělý, a to je docela klika ho vůbec potkat.
                      V každém případě ale tahle poučka o ODS platila po převratu.
                      Co si já pamatuji, tak v prvních volbách to byl plebiscit o vládě KSČ, a lidé jí- celkem pochopitelně-odmítli.
                      Nejvic lidí volilo OF, v domění, že OF je jakousi spravedlivou náhradou za KSČ.
                      Já osobně jsem tehdy volil republikány, sice jsem byl naivní a blbej, ale cosi mi už tehdy na OF neštimovalo, i když bych to těžko pomenoval.
                      Za 2 roky pak bylo v mocenských sférách už jasno, kdo bude tahat za delší konec, a tak ti „chytří“ vstoupili do ODS a nechali se zvolit stále ještě masou nadšených občanů.
                      Za povšimnutí stojí naprostý kolaps havlovců, /myslím, že se vedl souboj Havel- Klaus, tedy (myslím) ODA-ODS- Havel ve skutečnosti nikdy československý, ani český lid neoslovil.

                    • 2tttt

                      „jenom oni mohli tehdy zastávat vedoucí místa“
                      Naprosto s Vámi nesouhlasím. Nic osobního, ale co víc, je to lež a urážíte tím právě ty slušné, moudré a poctivé, kteří se „neohnuli“ za bolševika ani za posledních 30 let demokratisty. Navíc paradoxně dehonestujete ty, kterým jste měl naslouchat. Nebylo a není jich mnoho, a i to málo „demokratisti“ a gauneři umlčovali a umlčují.

                      Lidé dělají STÁLE STEJNÉ CHYBY.

                    • pacifista

                      2tttt, moje zkušenost je jiná, asi právě proto, že jich bylo tak mámo, že se prakticky v mém okolí nevyskytovali. Tak pardon.

                    • Kamil Mudra

                      Možná jste, pacifisto, s těmi co se za bolševika neohnuli, jen nepřišel do styku. Musím přiznat že zvýšené množství těchto lidí bylo to, co mne zachytilo a po zbytek života drželo v Praze. Ale nešlo jen o množení samizdatů, šíření informací skrze INFOCH a otvírání očí lidem okolo sebe. Ovšem, to otvírání bylo třeba doprovázet i vlastním příkladem a to se už nedalo provozovat anonymě. Hrálo v tom svou roli i působení v undergroundu které mi umožňovalo dostávat mezi lidi vlastní literární a hudební tvorbu a tak si příjemě šimrat ego. Takže tak nezištné to zas nebylo. :-)

                      Ovšem právě v pozici toho „obyčejného dělňase“ jsem na tom byl lépe než nějaký „ouřada“ budující svou kariéru na přízni nadřízených. Mě o nic nešlo. Když už mi někdo začal v práci „dělat peklo“ tak jsem se prostě sbalil a šel o dům dál, klidně třeba už po půl roce nebo i třech měsících. Aspoň jsem tak mohl poznat další nové lidi a působit na ně, abych si udržel tu iluzi že dělám něco užitečného. To že šlo o iluzi jsem s velkým zklamáním pochopil až po plyšáku.

                  • 2tttt

                    „obyčejný dělník“
                    To zmiňujete již podruhé, a podruhé na to kladete zvláštní důraz. Proč? Dělník nedokáže být prolhaná, zlodějská svině? Stejná svině jako politik, doktor nebo podnikatel? To asi nebude v „modrákách“? Nemám pravdu?
                    … a plynule naváži:
                    „Mistrovství světa v hokeji“
                    Asi i sám tušíte, že je to jako s těmi „modráky“: „Nejsem mistr světa, tak se na to vyseru?“ To je velká část problému společnosti (Odezdi ke zdi.). Naprostá většina se ani NEPOKUSÍ.
                    Nemusí udělat zrovna „sto za deset“. Stačí udělat krok a pak druhý. Vyjít. O něco se pokusit. Pro radost, pro děti nebo alespoň pro sebe (ale ne však pro tu dnešní asociální, sebestřednou, destruktivní západní „self love“).

                    „Tyhle informace drtivá většina lidí neměla“.
                    Ale měla, tak nebo tak je měla. Jen jim lenost, hloupost a zbabělost zatemnila mozek, a za to nemohly ani nemohou modráky, vínové kalhoty ani kravaty. Informace mají i DNES, a co dělají? … dobře víte. Bohužel na stranu „švejkování“ se myslím tak trochu, možná nedobrovolně, přikláníte i Vy sám těmi „modráky“ a „informacemi“. Máte rozum, máte přehled, tak proč sakra strkat hlavu do písku? Tím těm „svým“ lidem nepomůžete.

                    • vittta

                      V tom případě jsem byl pouze líný, hloupý a zbabělý, se zatemněným mozkem.
                      Škoda, že jsem se to dozvěděl až nyní, vědět to tehdy, možná bych s tím něco udělal.
                      Třeba hodil granát do parlamentu, nebo tak něco…..kdybych ho tedy měl, a zde jsme zase na začátku- jen chtít.
                      Myslím, že dost přeceňujete možnosti jednotlivce, který nemá žádnou příslušnou funkci, a tedy ani hypotetickou moc.
                      Ne každý mladý člověk je Dominik Feri, který se pokusil- a uspěl!
                      Vy zjevně nevíte, jak tehdy uvažoval dělník, v podstatě jakýkoliv.
                      Rozdíl v úvahách byl pouze ve věku, ale zde je třeba říci, že ti starší už určitý přehled leckdy měli, ale zase už nejsou tak blbí, aby nastavovali svůj krk za někoho jiného.
                      V r. 1989 navíc nebyl důvod Havlovi a spol nevěřit a země se rozhodně nezdála být v akutním ohrožení, které by vyžadovalo variantu absolutních obětí.
                      Naopak, mnozí lidé byli ochotni k ozbrojenému boji po boku kolaborantů a zrádců, protože tito se stavěli do role spasitelů!
                      99% lidí je neznalo, vyjma Dubčeka, který byl ovšem záhy odstaven, a pak údajně dokonce zavražděn.

                    • pacifista

                      Každý revoluce potřebuje organizaci a ta vyžaduje peníze. Člověk sám jako takový nic nezmůže. Revolta v té době znamenala zkazit si život. Tím myslím, že by ho dotyčný trávil v base a toto Kainovo znamení by se s ním táhlo až do smrti. Všichni okolo by si užívali života plnými doušky a on by neměl ani na chleba. Hlavou zeď neprorazíš a nikdo další by se nepřidal. To znám již od školních let a jsem v tom pragmatik. Sám víte 2tttt, že změna režimu nezáleží na lidech, ale těch, co tyto věci řídí, tím myslím je řečeno vše a není třeba dělat si výčitky.

    • jafa

      můžeme to vidět jako časový defict, ale je to jiná modifikace DNA a vyšších těl :-)

      • Saul

        Tak doufejme,ze to tak zustane i nadale a budeme se ridit nasim pravem a ustavou,ktera zahrnuje i lidska prava.
        Spouste vitu by stacilo,kdyby si hodinky pretocili o nejakych 75 let dozadu a zadnou sariu k tomu ani nepotrebuji.

        • vittta

          Lidské právo je v kontextu k té ceduli konkrétně co, Saule?

            • vittta

              Já třeba ne, ale ostatní možná ano.
              Jen se pokus o nějakou lehčí analýzu.
              Nemusíš hned začínat nějakým hlubším rozborem.

              • Saul

                Ja ale nepsal,ze ty „treba ne“
                Psal jsem,ze bys to nepochopil.
                Tedy vubec ne.
                Tak si dej dalsi lajnu at ti ten speed vydrzi.
                Pry antibiotika:-))

                • vittta

                  Dobře, tak bych to nepochopil vůbec.
                  Ale ostatní možná ano.
                  Tak se pokus na to odpovědět ostatním.
                  V tom případě ale můžeš i hlubším rozborem, pokud to nebude určeno mně, ale ostatním.
                  Ten jednodužší rozbor jsem myslel jako pro mě, že právě moc nechápu, takže ho můžeš vynechat.

                • Kamil Mudra

                  A když vám, Saule, položím stejnou otázku, dočkám se stejné odpovědi?

                  • Saul

                    Ne ,Kamile.
                    Vite,ze pro vas mam slabost a kdyz uz si davate tu praci tlumocit ne prilis chytre dotazy,tak vam na ne rad odpovim i kdyz vim,ze vam nejde take o nic jineho nez provokaci,ale aspon to ma nejakou uroven.
                    Takze, jestlize u nas neplati pravo saria,predpokladam ze porad plati nas obcansky zakonik a ustava zarucujici lidska prava a jejich respektovani,s cimz je ta saria ponekud na stiru.
                    To vam v podstate ale jen kopiruji svuj puvodni koment.
                    Opravdu je vam na tom neco nejasneho?
                    Proste text na ceduli mi asocioval kulturni a humanitni vymozenosti nasi civilizace,coz mozna bylo i jeho smyslem.
                    A soucasne jsem pojal obavu,aby tyto nase vymozenosti nebyly naruseny rasistickymi neonacky ci jakoukoli jinou podobnou verbezi.
                    Tak doufam,ze to na vas neni tak slozite jako na vitu,v jeho pripade se ponekud zamlzenemu vnimani reality i souvislosti nedivim,ale u vas bych ocekaval jasnejsi vhled do tak banalni,ale velmi dulezite soucasti naseho zivota.
                    A pro dnesek mne omluvte,vita vas po zbytek vecera doufam zabavi:-)

                    • Kamil Mudra

                      Chápu to tak že se s textem cedule ztotožňujte, náš právní systém považujete i z hlediska lidských práv za postačující a nemáte zájem na tom aby byl kýmkoli, pod záminkou lidskoprávní, nějak upravován. Tedy že cedule s lidskými právy v podstatě nijak významně nekoresponduje, jak pozitivně tak i negativně, a vaše zmínka i nich byla již jen jakýmsi samostatným dodatkem. Je tak?

                    • vittta

                      Právo šaríja platí v mnoha západních a severních zemích, a svoje občanské zákonníky a lidská práva mají v právním řádu také.
                      Naopak, právě na ta lidská práva se příznivci šaríji odvolávají.
                      Nebo je to hoax, a žádná šaríja nikde ve vyspělé Evropě neplatí.
                      Pak ovšem by ta fotografie byla sama o sobě trapným xenofobním fórkem, de facto odkazujícím právě na tyto nepodložené a iracionální hoaxy.

                    • vittta

                      Mám tě zabavit, Kamile.
                      To samozřejmě není žádná provokace, Saul má prostě strach o dobrou pohodu zde na blogu.
                      Provokace nebyla ani Saulova zmínka o lidských právech v kontextu k té ceduli, za to byla provokace můj i tvůj dotaz.
                      Je to zvláštní pojetí, nic méně je to v určité politické skupině běžné.
                      Tak třeba na finálový zápas vtrhli 4 příslušníci skupiny Pussy Riot, dvě ženy a dva muži, v policejních uniformách.
                      No a oni místo aby napsali, že na zápas narušili nositelky ocenění Václava Havla za boj za kreativní disent, tak tuto zásadní informaci zamlčeli!

                    • vittta

                      Tady na mě labuť zavolala, a tak tam je nejenom chyba, ale i špatný smysl.
                      Představoval bych si to nějak takto, tedy zprávy světových agentur.
                      „Držitelky ceny Václava Havla, skupina Pussy Riot, vyjádřila demokratickou formou svůj prostest proti politice Vladimíra Vladimiroviče Putina.
                      Světová veřejnost tuto formu kreativního disentu oceňuje, a francouzký prezident udělí všem zúčastněným řád čestné legie za celoživotní boj za lidská práva.“

                    • Saul

                      Kamil 19.44
                      Ano,samozřejmě že je to tak.
                      A jak jste si představoval ,že jsem to myslel?
                      Že bych schvaloval zavádění,nebo pouhou toleranci práva šaria u nás?
                      Nemám problém s jakkoliv důrazným upozorněním pro muslimy,aby v Evropě na šariu rychle zapomněli.
                      Ale v tom smyslu jsem se zde vyjadřoval mnohokrát.
                      Zřejmě to přehlušil hystericky ječící „hlas lidu“ ,který v pocitu strachu a ohrožení neustále potřebuje hledat nepřítele, nálepkovat, označovat za „sluníčka,zrádce…“
                      Ona je to v podstatě legrační to sledovat,ale….
                      Ale nedávno jsme se třeba bavili o domobraně, kde jsme tedy společnou řeč nenašli a teď komunikujeme nad imaginární cedulí na našich hranicích.
                      Tak popustím uzdu fantazie a představím si,že naše země by opravdu byla vážně ohrožena a bylo potřeba ji bránit.
                      Zárukou úspěšnosti,nejen obránců,je jejich jednota.
                      Ta stoprocentní nikdy nebude,ale když se sjednotí sjednotilné prvky,může to být dostatečná síla.
                      Zatím ale vidím jen potřebu záměrnými agresivními a podlými útoky nejen hledat,ale i vytvářet to nesjednotilné,vyhledávat rozpory, rozdělovat,s potenciálních spojenců dělat nepřátele….
                      Bůh nás chraň,jestli se v případě ohrožení naší země podobným lidem dostane sluchu.
                      Pak nás přemůže skupinka 10 „negrů“ v sandálech s igelitkou.
                      Respektive si v klidu počkají někde pod Pálavou ,až se ty blbé bílé české huby pomlátí sami a oni se pak z Řípu šťastně podívají na svoji novou krásnou zemi,strdím oplývající….
                      A dobře nám tak!

                    • vittta

                      Takže hysterie ječícího davu hlasu lidu spočívá v označování (nálepkování) za sluníčka a zrádce.
                      A ten lid se něčeho bojí, má pocit strachu.
                      Proto to všechno dělá.
                      Doufám, že zatím máme shodu.
                      Nyní tedy jestli se ten lid bojí racionálně, nebo iracionálně.
                      Co myslíš?
                      Skutečně existuje nějaké reálné nebezpečí, které by opravňovalo ten lid nazývat některé politiky či aktivisty za zrádce či sluníčkáře?
                      Konkrétně jde o nebezpečí revanšismu (Benešovy dekrety a falšování dějin) , dále o nebezpečí diktatury menšin (ve smyslu sexuálních devinatů) zvýhodňování menšin podle rasového klíče (ve smyslu že černá menšina je zvýhodňovaná, a bílé menšiny nikoliv) též nebezpečí nelegální migrace a její podpora z řad některých politiků, a též bezuzdé zneužívání veřejných peněz k podpoře této kriminální činnosti- tedy obchodu s lidmi, obchodu s chudobou …..
                      Tedy buď toto nebezpečí existuje- a pak je pocit strachu zcela racionální, a nálepky nejsou pouhými nálepkami, ale označením faktického stavu,
                      nebo toto nebezpečí neexistuje, či je naprosto zanedbatelné- a pak samozřejmě jsou to jen ubohé nálepky vyděšených hlupáků.
                      Dá se ale prokázat, že nálepky zdaleka nejsou jen sluníčka a zrádci, ale též xenofobové, rasisté či nacisté, a troufám si tvrdit, že tyto nálepky jsou řádově častější.
                      Jako příklad opět může posloužit tento malý blog, kde tedy oba razíme stejné názory a stejné názory razí i Kamil ale i jiní, byť ne tak často.
                      Konkrétně jde o obranu vlasti před agesivním islámem, a skutečně jsi vyjádřil i ochotu střílet.
                      A přeci jsem já nacista, Kamil můj poskok (v kontextu též nacista), méně častí přispěvatelé jsou též mými slouhy a ty jsi bojovník za humanitu, proti rasismu, xenofobii a nacismu.
                      Čím se to tak stane, tyto zásadní rozdíly?
                      Opravdu je na vině jen alkohol, nebo je důvod tvého projevu, resp. projevu tvého politického křídla zrádců, kolaborantů a lhářů nějaký sofistikovanější?

                    • Saul

                      To jsi zase spadl vzteky od kompu ze židle,viď vito?:-)
                      Dnes je pracovní den,tak doufám že jsi v montérkách a neušpinil sis sváteční tepláky.
                      A my dva žádnou shodu nemáme a mít nebudeme.
                      Už si to uvědom a přestaň o ni škemrat.
                      Psal jsem přece,že 100% shoda nikdy nebude.
                      V tvém případě se mnou žádná.
                      Vím,jak s přiznáním případné shody umíš zacházet.
                      Tak si dej jointa,vypni telefon ať tě neotravují zákazníci,kterým jsi slíbil nějakou práci a v klidu se dále věnuj svému poslání v šíření propagandy.
                      Třeba tě dějiny jednou ocení a na fet ti zatím možná zase někdo půjčí.

                    • vittta

                      Nejsem v práci, jsem nemocný, jak jsem uvedl.
                      Tvůj styl odpovědi mě udivuje, připadá mi, jako by to nebyla přímá reakce na můj text, ale jen vzteklá reakce čistě ad hominem.
                      Ale při mé nechápavosti se mi to může jen zdát, a třeba právě tento styl odpovědí je ta- často deklarovaná- tolerance a slušnost, onen boj za demokratické hodnoty, proti lži a nenávisti, ve jménu pravdy a lásky.
                      Pokud budeš ochoten mi s vysvětlením pomoci, budu rád.
                      Začínáš předpokladem, že jsem vzteky padl od kompu ze židle, proč myslíš?
                      Byla v mém textu nějaká vyslovená ukázka vzteku?
                      Pak píšeš o montérkách, zdá se, že v posměšném tónu, a následuje starost o mé sváteční tepláky, čímž chceš asi naznačit, že jsem ubohý asociál, který na nic lepšího než tepláky nemá, a to buď finančně, nebo duševně.
                      Při nejlepší vůli si v této části nedovedu najít ani náznak tolerance, či snad pravdy a lásky.
                      Pak píšeš, že my dva žádnou shodu nemáme, což je podivné, protože oba chceme bránit naší zemi před negry a čmoudy, byť ty je nazýváš slušně, a já neslušně, ale to je jen rozdíl společenské úrovně, která je u mě nižší, jsem tedy přirozeně větší sprosťák…jsem pouhý elektrikář, ty jsi nějak instalatér, to se prostě projevit musí.
                      Ale nemění to nic na myšlence samotné.
                      To snad bych ještě i pochopil,že žádnou shodu nemáme, ale jak můžeš tvrdit, že nikdy ani mít nebudeme, to už je mi jasné méně, dokonce používáš matematický obrat, naznačující, že je to zhola nemožné- tedy 100%.
                      Následně píšeš o jointu, na který si mám půjčit, zde se určitá láska a tolerance najít dá, prostě bys rád, aby mi někdo v tíživé finanční situaci pujčil na jointa, kterého zřejmě považuješ za základ každodení potřeby.
                      Divím se jen, že mi neporadíš, abych prodal mobil, naopak, mám ho vypnout, aby mě neotravovali zákazníci, které bych ovšem neměl vůbec mít, jako naprosto neschopný mentál.
                      Dobrý jsem leda v šíření propagandy, což jsi mimoděk ocenil, to asi svědčí o respektu k jiným politickým názorům.
                      Ale celkově na mě tvůj text působí spíše negativně, než jako ukázka rozhovoru „lepšího“ člověka s křupanem a nenávistníkem.
                      Máš na to nějaký názor?

                    • Saul

                      vito,opravdu to vypisuješ zbytečně.
                      Já čtu jen tvé kratší „příspěvky“,u těch dlouhých mi většinou stačí 1.odstavec.
                      Tam se hned projeví,jestli jsi RELATIVNĚ normální a jen si hraješ na intelektuála,bojovníka,politického komentátora….
                      Nebo už v rauši zase totálně blbneš,nebo jsi lítostivý či se případně snažíš dělat kašpara a bavit zdejší publikum.

                      Potom si vždy rád přečtu tvůj poslední odstavec!!!!
                      Protože v tom už dlouhodobě dokážeš jen zřídkakdy někoho záměrně nepošpinit,či neurazit.

                      A to mi prostě stačí.
                      Nevím jak jsi na tom byl se svojí „nemocí“ včera,ale mohl by sis vzpomenout že jsem ti jasně napsal,že o diskusi nad nějakými vážnějšími tématy s tebou nemám zájem.
                      Jsi u mne vyřízenej jak jako diskutér,tak jako člověk.
                      Nicméně to neznamená,že ti budu tolerovat tvoje blití na moji osobu.
                      Dostaneš to svoje svinstvo v kýblu na hlavu zpět.
                      Jasný,marode?

                    • vittta

                      No stačí naznačit, Saule.
                      Příspěvky pro tebe zkrátím.
                      Takže pokud nemáš o diskuzi se mnou nad nějakými vážnějšími tématy zájem, tak to pořád neopakuj.
                      Každý přece vidí, že se mnou nediskutuješ o ŽÁDNÝCH tématech, a jen se trapně snažíš mě vyprovokovat k nějaké rázné reakci, na kterou by zareagovala Janika, a ty jsi tady byl (jak doufáš) zase ten hodný a spravedlivý kluk.
                      Marně, more!
                      A že jakési moje svinsvo dostanu od tebe zpět (vymácháš mi v něm rypák) už také píšeš podruhé.
                      Měl bys to už pomalu udělat, aby si nakonec ještě čtenáři nezačali myslet, že se jen tak vytahuješ.

                      Je to dostatečně krátké?

                      Nyní něco, co už Saul číst nebude.
                      Jakýkoliv saulův „(DDD) postřeh“ mě neomezuje psát co chci a jak dlouhé chci.
                      Kdo to chce číst, ten to čte, a kdo ne, ten to nečte.
                      Myslím, že je to nejenom logické, ale i normální, takže vyjma Saula to nemá nikdo zapotřebí dokola psát.

          • Rybka

            z Necyklopedie.sk:
            Slniečkar je človek, ktorý si myslí, že v dvojdome so spoločným dvorom budú šťastne a bez vážnejších konfliktov bývať homosexuálny pár a moslimská rodina a budú sa spolu smiať na karikatúrach Mohameda a pozerať si videá o vraždách homosexuálov v Sýrii. Moslim sa bude rešpektovať občasné sexuálne hrátky susedov na spoločnom dvore a homosexuáli radi spoznajú príbuzných rodiny, ktorí sú salafisti.

            • vittta

              To ještě byli na Necyklopedii celkem při zdi.
              Chybí jim tam respekt muslima k feministce se 3 čokly.

  14. vittta

    A nakonec lidské právo dle klasika politiky pravdy a lásky, Jana Hřebejka.
    Hřebejk dělá tu chybu, že si myslí, že to bude on, kdo bude držet tu pušku, či kdo pude podkopávat stoličky pod šibenicemi.
    Jenže v těžkých časech nikdo moc neví, kdo bude vítěz.
    Aby si nakonec někdo nezapamatoval jeho, a to rychleji, než se z bojovníka za pravdu lásku stane zarytý „konvičkovec“.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Reziser-Hrebejk-hrozi-poslancum-kteri-podporili-Babisovu-vladu-Budeme-si-vas-pamatovat-Vlada-se-opira-o-hlupaky-a-otroky-544004

  15. Kamil Mudra

    Ještě k tomu antikomunismu:
    Ono to dnes není ani tak o antikomunismu jako hlavně o antiputinismu, antirusismu, „antiKSČMismu“… prostě anti úplně cokoli co se těm co jsou dnes u moci nehodí do krámu. Dalo by se řící že dnes nejde o antikomunismus, protože idea komunismu je neviditelně zahrabána kdesi hluboko pod všelijakým bordelem který se pod údajným „budováním komunismu“ podařilo nakupit. No a teď se holt kupí pod šířením „antikomunismu“ protože se pod to schová kde co.

    Tak jako se křesťanským církvím po mnoho let, jejich žehnáním zbraní, kupčením s odpustky, kněžskou pedofílií, hony na čarodějnice (Koniáš), politikařením a často i fyzickou likvidací „pohanů“ (obě Ameriky a nejenom)… téměř podařilo pohřbít to základní Kristovo učení o vzájemné lásce a vyšších hodnotách než jsou ty materiální.
    Jen díky tomu, že si nikdo nedovolil přepisovat Bibli, se má dnes poctivý křesťan k čemu upnout a čelit snaze o zkreslující výklady všech mocichtivých a v bohatství si lebedících „zástupců jeho víry“, ať už na úrovních lokálních (všelijaké sekty) či na té nejvyšší (Vatikán).

    Normálním, rozumným a nefanatickým odpůrcem komunismu může být i člověk s potřebou materiální seberealizace s touhou vybudovat něco co předá svým dětem coby pokračovatelům svého díla. Jen se prostě s tím svým budováním nedokáže rozprostřít do celé společnosti, tak jako mnoho lidí není schopno nějaké všeobjímající lásky ke všem lidem. A nelze mu to mít za zlé, když je každodenním svědkem toho jak jsou plody jeho práce využívány i zneužívány, nejčastěji právě těmi kteří se štítí toho aby přiložili ruce k nějakému společnému dílu. Není divu když se pak takový člověk drží pravidla: „Co je doma to se počítá.“ a myšlenka kolektivní spolupráce je mu cizí.

    Proto si myslím že nejlepší společenský systém by byl takový ve kterém by byla vyladěna kooperace soukromého i veřejného sektoru takovým způsobem, aby podnikaví lidé mohli uplatnit svou individualitu a vynalézavost prací na svém, se stejnou možností pro ty kterým vyhovuje být užitečnou součástí de facto anonymního kolektivu a rozumě těžit z jím dosažených úspěchů, po té co poctivě odvedli svou práci. Toho ovšem nelze dosáhnout jinak než zastropováním možnosti růstu těch podnikavých až do výše, ze které dokáží mocensky uchopit „společenské páky“ a přizpůsobovat chod společnosti vlastním zájmům. Jak takový systém nazývat mi nepřijde důležité. Možná by ani neměl mít žádné jméno aby bylo těžší vytvořit nějaké jeho „anti“.

    • vittta

      To je ještě svým způsobem tragikomické, celý ten systém „anti“.
      A tak kovaní bolševici, co si „pamatují“ špatně hlasující poslance se ohánějí demokracií a bojem s komunismem, a s nacisty bojují ti, co je jim rasismus a šovinismus bližší jak cokoliv jiného.
      Člověku je z toho sice na zvracení, ale tak to asi odjakživa bylo a vždy bude, takže není třeba se tím nějak extra zaobírat, protože ať už svrhne lid jakýkoliv režim a jakýkoliv nastolí, výsledkem bude vždy tomuto podobná míchanice hoven se sračkama!

    • tresen

      Ono to dnes není ani tak o antikomunismu jako hlavně o antiputinismu, antirusismu, „antiKSČMismu“… prostě anti úplně cokoli co se těm co jsou dnes u moci nehodí do krámu.
      Jelikož je známo, že dnes je u moci Babiš, podporován Zemanem a komunisty, je celkem pochopitelné, že se mu do krámu nehodí „antiKSČMismus“ a snad ani antiputinismus či antirusismus.
      Takhle jste to myslel?
      Zkoušela jsem to dešifrovat všelijak, ale s ohledem na momentální držitele moci mi to jinak nevycházelo.
      Předpokládám, že se jich týká i pokračování vašeho textu.

      • vittta

        Ale jděte.
        V parlamentu jsou i jiné strany, které mohou navrhovat zákony.
        Podle ústavy pak každý poslanec může hlasovat jak sám chce, a není ničím vázán.
        Vládě pouze byla vyslovena důvěra pomocí většiny komunistů a sociálních demokratů.
        Zeman není poslanec, zrovna tak jako Putin, a Rusko nám do ničeho- na rozdíl od jiných- nekecá!

      • Kamil Mudra

        Nikoli, třešni. Výše jmenované nepovažuji za držitele moci té kategorie, kterou jsem měl na mysli. Vlastně si myslím že je jejich moc, z globálního hlediska, zcela zanedbatelná.

        • tresen

          Na úvod vaší tirády není globální pohled aplikovatelný. Je zřejmé, že se týká českého dvorečku, jeho mocenských poměrů a jeho antihrátek.
          Ty jsou z globálního hlediska jako celek zanedbatelné, pochopitelně. Jak antikomunismus, tak i antiantikomunismus.

          • vittta

            No jasně, český dvoreček.
            To bude něco hodně malého a ubohého.
            To takový švédský, nebo dánský dvoreček, to je jiná.
            Na německém dvorečku se zase vyrovnali s nacismem.
            Takže když vytahují dekrety prezidenta republiky Dr.Eduarda Beneše, tak to dělají ne z revanšismu, ale z touhy po spravedlnosti a též kvůli nápravě křivd, protože kolektivní vina…to je něco nepřípustného, vyjma divokého odsunu Němců, kdy je kolektivní vina Čechů nezpochybnitelná.
            Takže až nám budou zabírat pohraničí, nebude to z důvodů nacionalismu a revanšimu, ale kvůli myšlekým velkým a ušlechtilým.
            Ve skutečnosti má každá země svůj dvoreček, a žádný není dostatečně malý, aby kvůli němu nemohl vzniknout velký průser!

            • tresen

              Ve vašem podání to vypadá, že česká odrůda revanšismu je neuspokojitelná.

              • vittta

                Zkuste to nějak upřesnit, vůbec vás nechápu.
                Konkrétně nechápu, co myslíte spojením „česká forma revanšismu“, a též jako je moje podání této české formy.

                  • vittta

                    V tom případě to můžeš vysvětlit za Třešeň.
                    Protože po mém konkrétním dotazu to buď chápat přestala, nebo pochopila, že napsala úplnou hovadinu.
                    V každém případě už na to neodpoví.
                    Jsi na řadě, more!

                    • tresen

                      Pro Kamila Mudru: Když někdo fabuluje, že nám Němci budou zabírat pohraničí a podsouvá jim všelijaké nepřátelské postoje, pak to svědčí o tom, že není spokojen se současnou úrovní českoněmeckých vztahů, kdy se obě strany dohodly na ukončení sporů z minulosti. Uvítal by zřejmě, kdyby němečtí synové a vnuci permanentně pykali za své předky, protože česká odplata podle něj šla do ztracena.

                    • vittta

                      Tak se současnou podobou českoněmeckých vztahů spokojen nejsem.
                      Jak jste si jistě všimla, právě nedávno vytáhla Merkelová nenávistnou kartu dekretů prezidenta republiky Dr. Eduarda Beneše a jakési zločiny při odsunu, které jsou jaksi nepromlčitelné a neodůvodnitelné.
                      Tedy pokud by se opravdu obě strany dohodly na ukončení sporů z minulosti, resp. by to obě strany myslely vážně, pak by na tuto kartu dávno nikdo nehrál.
                      Neustále je nám předkládáno, jak byly všechny ty českoněmecké smlouvy pro nás výhodné, takže i když jste se v těch smlouvách otrocky plazili a omlouvali se za činy, jejichž spáchání měli na svědomí jednotlivci ( v českém případě opravdu, a leckdy z velice pochopitelných pohnutek- v německém případě vražd a násilí to byla oficiální doktrína německého státu), tak nám tedy tvrdili, že za tu cenu už Němci nemají a mít nebudou jakékoliv nároky.
                      Jenže…oni je mají.
                      Merkelová řekla jen strop toho, co ještě říci může, pokud by mohla být razantnější, byla by, a jakmile budou Němci mít sílu, pohraničí chtít rozhodně budou.
                      To už vidíte tu přípravu, resp. vy jí možná nevidíte, ale ta spočívá třeba v tom, že se německé zločiny buď bagatelizují, nebo úplně převracejí.
                      To jsou maličkosti, na Karlovarském festivalu vyhrál kupříkladu film o rumunských vojácích, co páchali holocaust na Židech.
                      No, smiřují se s minulostí, mohla byste říci, ale ono je to tak, že se vlastně už nějakou dobu tvrdí, že holocaust páchal kde-kdo, nejen Němci, takže vlastně…co všichni mají?
                      (my samozřejmě také, zabili jsme tyfem 234 cigošů v Letech, a 4 vlastní četníky k tomu)
                      Jste v této otázce svým způsobem sama aktivní, už jednou jsem vás označil za Němku, a myslím, že Němka i jste, a jakmile se doba nachýlí pro vás, revanšisty, příznivěji, nějaký ten německý předek se jistě najde.
                      Němečtí synové a vnuci za své předky pykat nemusí, ale otevírat ta témata nemusí také.
                      Česká odplata do ztracena vyšla, a jak říkal jeden můj příbuzný- kdybychom je po válce zabili všechny, mohli jsme jim dneska postavit památníky, a náležitě se omluvit, ale měli bychom od nich pokoj.
                      To je velice střízlivá myšlenka.
                      V tom Hradci jsem byl na masáži.
                      Nějak jsme se bavili, a masér říkal, že jeho babička mu říkala, že když Němce odsouvali, tak že říkali, že se vrátí, a budou české hlavy napichovat na ploty.
                      Že mu to ale nikdo nevěří.
                      Začal jsem se smát.
                      Já vám to věřím, protože moje prababička zase říkala, že hrozili pěstmi, a že se též jednou vrátí, a budou českýma hlavama dláždit silnice.
                      Také mi to nikdo nevěří.
                      Já bych je na lehkou váhu nebral, už proto, že moje babička je takto viděla v Tanvaldu, a babička onoho maséra v Opavě.
                      To je dost daleko od sebe na to, aby to byli ti samí „jednotlivci“!

                    • tresen

                      Tak na ty, co říkali, že budou české hlavy napichovat na ploty, si dejte fakt bacha.
                      K tomu máte moje požehnání. 😛
                      Co se týče Merkelové a jejího výroku o vyhnání /což se mimochodem netýkalo jen Sudeťáků/, neměl byste spoléhat na interpretace, kde se to hemží slovy jako „nenávistná karta“ anebo „otrocké plazení“. Moc tomu podléháte a ztrácíte i poslední zbytky soudnosti.

                    • Kamil Mudra

                      „Uvítal by zřejmě, kdyby němečtí synové a vnuci permanentně pykali za své předky…“
                      Co si pod tím „pykáním“ představujete? Z vašeho textu jsem pochopil že jste proti pykání – tedy by mne zajímalo proti čemu jste.

                    • Saul

                      Dál to máte už chvíli jako moji odpověď pod vašim dotazem ze včerejška.
                      Nebo jste si ho v zápřahu v dvoutažce nevšimnul?

                    • Kamil Mudra

                      Saul 16.7. – 9.21
                      Víte, Saule, pokud kolem sebe zrovna bezhlavě nemlátíte stupiditami ve snaze profackovat vitttu na což fakt nemáte (a s vysokou pravděpodobností ani fyzicky) tak se dokážete prezentovat rozumnými postoji a střízlivým přístupem neodchylujícím se od reality.
                      V takových případech s vámi v ledasčem nacházím shodu, jako např. v odsudku úplně zbytečného názorového hrocení které považuji za stejně nebezpečné jako vy. Ano, podmínkou (nikoli zárukou) úspěšnosti obránců je jednota a váš poněkud nadsazený příklad s negry vyčkávajícími pod Pálavou až se tu pomlátíme, není nijak mimoběžný.
                      To je také důvod toho že vítám aktivitu domobrany snažící se spojovat lidi za účelem vzájemné pomoci bez jakéhokoli zřetele na rozdíly v politickém přesvědčení nebo náboženství. Protože zájem na bezpečí domova, rodiny i přátel má snad každý člověk, který není postižený nějakým fanatismem či iracionálními úchylkami od normálního myšlení.
                      To že se lidé liší v názorech na míře či podobě případného ohrožení není nic nového pod sluncem.
                      Bohužel to způsobuje i odlišný pohled na jednání těch či oněch a čím silnějšími emocemi jsou naše pozorování provázena, tím více se přivírají nás propojující vrátka – až se mnohdy změní ve střílny.
                      Tak už to bývá.
                      Nu ale mně osobně postačuje vědomí, že konkrétně za tou vaší střílnou sedí člověk se kterým se shoduji v těch nejzákladnějších věcech. To jest – že těm negrům pod Pálavou nehodláte stavět slavobránu ani pro ně tajně kopat tunel a ani nebudete nikde lobovat za zavádění jejich pravidel v naší zemi. A také že jste ochoten bránit bezpečí domova, rodiny i přátel třeba i zbraní když to bude nutné. Kdybych tohle s jistotou věděl alespoň o osmdesáti procentech svých spoluobčanů (a především o těch na rozhodujících postech) byl bych docela v pohodě a hleděl do budoucích dnů s mnohem větším optimismem.

                    • vittta

                      Bacha na něj, Kamile, jen lže.
                      Hezky dlouho tady razil ryzího vítače a sluníčkáře, ale pak se z čista jasna vyprofiloval jako velký vlastenec, že jako by i střílel a bránil zemi, při čemž při té příležitosti zesílil útoky jak na mě, tak i na tebe a ostatní a právě tu ochotu zemi bránit.
                      Tyhle myšlenky tady razí, protože dostal nové noty od svých loutkovodičů!
                      Ve skutečnosti jde jen o to, aby získal lepší tvář před umírněnými čtenáři!

                    • Kamil Mudra

                      Ále, vittto. Kašli na nějakou konspiraci. Tady ve virtuálnu může být každý tím čím chce. A já tu pořád raději vidím Saula vlastence než Saula loutku. V situaci kdy nemáš možnost si nikoho nějak „bokem proklepnout“ je lepší brát každého takovým jakým se ti prezentuje, než se zatěžovat spekulacemi čím je ve skutečnosti. Skutečnost je „někde venku“ a co je nám po ní.
                      Ostatně i vítač má právo na změnu názoru pod vlivem okolností. Konec konců – přece o takové proměny ti v působení na diskusích přece jde. Nebo ne? Tak nech lidem otevřené dveře oběma směry.

                    • vittta

                      Když já tady ale Saula vlastence nevidím, za to Saula-loutku pořád.
                      Konspirace je konspirace, ale já svá tvrzení mám podložená dlouhodobým pozorováním.
                      Nelze samozřejmě říci, že je Saul za svůj trolink placený, tedy že má vysloveně noty.
                      Ale pokud se zamyslíš, proč Saul tak vytrvale útočí právě na mě, a to dokonce i skrze útoky na tebe i jiné diskutéry, musí tě napadnout různé věci.
                      Nyní se prezentuje naprosto stejnými názory, jako jsem tady razil já, a ty a jiní- a všichni je tady razíme více-méně stejně už celé roky.
                      Jaký tedy má důvod k těmto útokům?
                      Jeho zjevný alkoholismus (a to není z mé strany žádná ironie) to vysvětluje jen částečně.
                      On se..dejme tomu, mohl nějak poučit z vývoje, ale proč u toho zároveň zvýšil svou agresivitu k hlasatelům těch názorů, ze kterých se měl poučit?
                      Konkrétně mě, nyní mě „máchá hubu v mé vlastní špíně“.
                      Hele Kamile, já jsem pozorovatel, ty usmiřovatel, když to zjednoduším.
                      Ani jeden z nás v podstatě nemůže své základní rysy změnit, je to…vrozené, nebo jak to nazvat.
                      Takže moje hlavní činnost je především pozorování, i když u toho stačím diskutovat v různých stupních intelektuální úrovně, i agresivity, která je tedy v mém případě spíše přehlídkou jízlivostí a ironie, než vyslovenými primitivními výpady.
                      Dobře si pamatuji, a jakákoliv- byť celkem nenápadná změna, mi většinou nezůstane skryta.
                      Třešeň, dejme tomu, se chová standartně, je asi zbytečné to popisovat, ale je to její standartní chování, co předvádí.
                      Saul se ale standartně nechová.
                      Nediskutuje, ani nemá krátké, záhadné vstupy, jak třeba Nerevar.
                      Nehlásí se k žádné politické ideologii, jako třeba Taras se jasně hlásí k levici (té klasické, už neexistující) nebo se k levici hlásí třeba Asfalt..dejme tomu velice nenásilným a smířlivým stylem, na rozdíl třeba od Seala, který se k jakési levici hlásí spíše razantněji.
                      MaB zase hájila Francii a vyvracela hoaxy o ní, aniž by ovšem byla jakkoliv konkrétní, a cokoliv se snažila skutečně vyvrátit.
                      Atd…
                      Ale Saul jako kdyby tady byl jen nějak navíc.
                      Nerazí žádné myšlenky, nemá žádné názory, s nikým se v podstatě nebaví, a i když třeba tobě i na něco reaguje, stejně se tě- celkem neuměle- pokusí u toho nějak napadnout, urazit.
                      To píšu schválně, protože on sice nejvíc napadá mě, ale není to zřejmě proto, že by byl vysazený nějak extra proti mě, on prostě je napadač z principu, a já na něj zkiuším všelijaké fígle, takže se mě, spíše momoděk- věnuje více jak jiným, ale ani jiné nevynechává.
                      Jak dlouho může znát třeba Kočku…a hned se do ní pustil.
                      To je zajímavý pacient, to musíš uznat.
                      To jen proč dělám některé věci, které tady dělám, jinak v podstatě tu tvou variantu pravdy mám také za svou, nebo k ní mám velice blízko- ale hlavně- pozoruji…..těžko říci, jestli je to dobře, nebo špatně, ale kdo se může na stárnoucí kolena změnit.

          • Kamil Mudra

            „Na úvod vaší tirády není globální pohled aplikovatelný. Je zřejmé, že se týká českého dvorečku, jeho mocenských poměrů a jeho antihrátek.“
            Asi moc nečtete, třešni, když vám těch pár řádků přijde jako tiráda. :-)
            „AntiKSČMismus“ je sice „z našeho dvorečku“ ale proč považujete protiputinovské potažmo protiruské postoje za naši specialitu je mi záhadou.

              • Kamil Mudra

                Nojo, snažím se psát co nejstručněji a spoléhám se inteligenci čtenáře. Dokud nám slouží mozek a klávesnice lze cokoli upřesnit.

  16. tresen

    ….ale mně osobně postačuje vědomí, že konkrétně za tou vaší střílnou sedí člověk se kterým se shoduji v těch nejzákladnějších věcech. To jest – že těm negrům pod Pálavou nehodláte stavět slavobránu ani pro ně tajně kopat tunel a ani nebudete nikde lobovat za zavádění jejich pravidel v naší zemi. A také že jste ochoten bránit bezpečí domova, rodiny i přátel třeba i zbraní když to bude nutné. Kdybych tohle s jistotou věděl alespoň o osmdesáti procentech svých spoluobčanů (a především o těch na rozhodujících postech) byl bych docela v pohodě a hleděl do budoucích dnů s mnohem větším optimismem.
    Někdy fakt zírám, jak se projevuje napohled rozumný člověk.
    To jste fakt tak zblbnul posloucháním různých mašíblů, Kamile Mudro, že si fakt myslíte, že existuje jakési procento Čechů, kteří si přejí, aby tu vládla šaría?
    Opravdu věříte, že někde v EU zahodili svůj právní systém a dovolují, aby byl popřen cizím právem, které je s tím naším evropským neslučitelné?
    Přečtěte si naši ústavu, jejíž jádro je společné pro náš evropský svět, abyste věděl, co je nutno hájit, na rozdíl od fantasmagorií, šířených „alternativci“.

    • vittta

      Samozřejmě že určité % Čechů s tímto názorem existuje, a nijak se s tím ani netají.
      Je jich ale málo.
      Myslíte si ale Třešni vy, že popření vlastního práva cizím právem chtěla nějaká zásadní část Švédů, Němců či Britů, nebo Francouzů?
      Myslím, že to % bylo velice, velice malé- a přeci už v těchto zemích dvoupráví je.
      Na vině jste VY, čistě z naivity, protože si myslíte, že síla je na naší straně, a že nějaký cár papíru, nazývající se ústava má větší moc jak puška.
      Až nás porazí, vytřou si s ní leda prdel, stejně jako si my vytřeme prdel Koránem, pokud zvítězíme.
      Dějiny a ústavy píší vítězové, poražení zmizí v zapomění.
      Zatím třešni, zatím je opravdu síla na naší straně, ale budete to právě vy, kdo jako první jí odmítnete použít s tím, že jí není třeba, a že je třeba kompromisů a tolernce- až už ta síla bude malá.
      Nakonec po moři poplují naše lodi, s posádkami v počtu malého města, a s výzbrojí, schopnou zničit celou Evropu, ale jejich obrovská síla bude nepoužitelná, protože nepřítel bude kontrolovat naše pozemní civilizační centra promíchaností obyvatel.
      A tak budou tyto plující ostrovy s obrovskou -ale zbytečnou silou tím posledním, co po nás zbude.

      • Saul

        Teď už nějak nevím….psal jsi zánět průdušek,nebo mozkových blan?

        • vittta

          Psal jsem zánět průdušek, ale teď mě nějak bolí už celé plíce, i když tak brutálně mizerně jako včera a předevčírem mi už není.
          A jak ty, zdravíčko slouží?
          Co játra?

          • Saul

            Tak to jsem si prece jen vpomnel dobre,ze ty prudusky.
            Ale to nema normalni prubeh,vito.
            Tak vyoke horecky a blouzneni pri zanetu prudusek?
            Ja to mivam obcas v zime a zvladam to i pri chozeni do prace a nejvys zvysenou teplotou.
            Nemas nejak narusenou imunitu?
            Ted nemyslim tu psychickou,na tu bych se samozrejme neptal,tam to je zrejme.
            Davej na sebe pozor.
            Aspon telesne at jsi v poradku.

            • vittta

              Já někde psal o vysokých horečkách, nebo o horečkách obecně?
              To máš z toho, že moje texty nečteš, ale máš nutkavou potřebu na ně reagovat.
              Horečky jsem neměl vůbec.
              A samozřejmě že ty to zvládáš, že normálně chodíš do práce, na nějaké horečky, byť mírné, se můžeš vysrat.
              Bohužel v té práci nejsi sám, a právě takto se tyhle nemoci roznášejí, protože různí fyzicky děsně zdatní jedinci chodí do práce, kde kolem sebe prskají a kýchají.
              Hlavně si dej bacha, abys pak nedostal nějaký dáreček, až ti bude přes 40.
              Angína pektoris a tyhle věci.
              To ti, co přecházejí „banální“ stavy mívají.
              Mě to doma nebaví, ale už nejsem mladík a nechci dělat zbytečné chyby, které mohou mít nakonec i fatální následky.
              Disciplinovaně ležím doma….
              Akorát jsem se musel stavit u autočalouníka, dělá mi sedačky na mou volhu 21, jsou tam popraskaná pera, tak mi to chtěl vermomocí ukázat, abych jako pochopil, že to bude něco stát.
              Ale jinak…
              Je to machr.
              Mladej kluk, při tom.
              Látku mám přímo z Ruska, s originál volhovým vzorem, a koženku k tomu jsem dal takovou světle béžovou, kombinovanou i ve dveřích s tou origo látkou.
              To kdybys viděl, prostě nádhera!
              Můj stroj je bílý, s nádechem slonové kosti, to je koráb.
              Jenže co ty víš o kráse, ty tak jezdit na elektrokole po cyklostezkách a pak se namazat jako kráva.
              No, nebudu to soudit, také jsem býval mladý…..

              • Saul

                Hlavne to nebagatelizuj,vito
                Zdravi mas jen jedno a ty uz jen to fysicke.
                Hezka vlozka s tou Volhou.
                Jeste tak mit na benzin,co?:-)

                • vittta

                  Jo, jo…
                  Kéž bych měl na benzín.
                  Hele, a na co vlastně reaguješ, a co tím chceš konkrétně říci?
                  Nebo….že by to byl pravý, sluníčkový vtip, kterému se měli všichni čtenáři od srdce zasmát?

                  • Saul

                    Jak chtel…jaky vtip?
                    Ja ti naznacil,ze nemas na benzin a ty jsi to potvrdil.
                    To se mi libi,jak uprimne a pohotove potvrzujes moji intuici.
                    Tak te postupne budu ucit ferovemu jednani.
                    Dnesni lekce uspesne skoncena.
                    Tak dobrou,nezapomen dobrat ty antibiotika a nekombinuj to s tim svinstvem,na ktery jsi zvykly.
                    Dobrou,dnes jsi bavil skvele,kasparku z apokalypticke bitevni lode:-)

                    • Saul

                      Pardon,jednou “ dobrou“ ti staci.
                      A rano se hlas na dalsi lekci.

                    • vittta

                      Raději se hlásím už teď, kdybych zítra zapoměl, co jsi mi psal (viz. moje přirovnání k psímu hovnu), tak to ber tak, že jsem se o lekci hlásil.
                      Ještě také nemám na toho čalouníka, a na splátky té Volhy.
                      No, snad to nějak- pomocí alkoholu- zvádnu!

                    • pařez

                      Já už většinou jen čtu, a jen občas, ale – tohle mi něco připomíná – nevím už kdo, asi nějací Angličané v „lepší společnosti“ vedli „debatu“ – jeden se kohosi známého ptal: „Řekněte mi – byl váš otec opravdu krejčí?“
                      „Jistě.“ opáčí druhý.
                      „Tak proč jste se jím nestal i vy?“ posmívá se první.
                      „Řekněte mi“, opáčí druhý, „byl váš otec gentleman?“
                      „Samozřejmě!“ dí první.
                      „Tak proč jste se jím nestal i vy?“
                      Poslední otázku bych chtěl Saule položit i já Vám.
                      Vitttovi přeji brzké uzdravení a ať se vydaří renovace volhy.

                      P.S. Kdo má na veterána, má i na benzín, to dá rozum, ne?

                    • vittta

                      Díky, Pařezi.
                      Horší je, že nemůžu na stroji nic podělat, když se válím doma jak zdechlina.
                      Veterán je dobrá hračka pro dospelého, ale musí člověk mít nervy jak provazy.
                      A kámoše, jeden mi s tím pomáhá, má kvanta známých a doma stroje, soustruh a tak.
                      Něco vyrobí, kámoš to sjedne na fréze, jiný to zakalí….
                      Bez toho to pomalu nejde.
                      Jenom třeba teď od toho čalouníka.
                      To je týpek, který dělá jen do originálu.
                      Rovnou mi řekl, že buď to bude dělat do originálu, nebo se na mě vysere.
                      Zkoumá poctivě každý detail, já bych se leckdy i bez toho obešel, ale prostě bych před ním ztratil tvář, jako řepák.
                      Sedačky odstrojil, ale jsou dole lehce rezaté, a tak je opraví- ty pera, a pak je nechá opískovat a do komaxitu.
                      (kurva to zas bude peněz), stačilo by to očistit a stříknout sprejem, ale to mu ani nemohu navrhnout.
                      Vytáhl 8 šroubů, co drží na přední sedačce sedlo k opěradlu.
                      Že jsou nějak ohlodané, a že je to pohledové.
                      Co dělat, je to tak.
                      Tak teď musím sehnat někoho, kdo to buď nachromuje, (pomalu nemožné), nebo to nechat porhodiovat.
                      Jen šrouby….
                      Jak nemá někdo důsledné zázemí, nebo fakt velký prachy (a já nemám ty velký prachy), tak ať si ani veterána nekupuje.
                      Zničí ho to.
                      A přitom nejsem zase nějaký amatér, už mám gaze, a známé s vojenskou technikou.
                      Jenže u „vojáka“ je jedno, jestli to někde vrže a skřípe, nebo jestli nesedí přesně haupna.
                      Prostě vojenské stroje to tak dělají, jde o funkci a údržbu mechanických částí, ty jsou v terénu extremně namáhané.
                      Jenže Volha, to už je sedánek, tam musí všechno pokud možno ladit,žádné cizorodé zvuky, navíc je to z Ukrajiny, tedy není to vývozní kus, a jak to tehdy bývalo, vyvážely se ty lepší, ty horší zůstávaly doma.
                      Na sovětském stroji- jakkoliv je krásný- nesedí pomalu nic, údržba nebyla žádná….no horor.
                      To jen pro případné zájemce o veterána- osobáka, když to chce mít hezké- a to chce mít nakonec každý, kdo má to srdce veteránisty!

                    • Saul

                      Muj otec byl stolar,Parezi a ja jsem instalater,jen s trochu obsahlejsim CV.
                      Gentlemana bezpecne poznam,ale co poznam jeste bezpecnejsi je zamindrakovany pozer,demagog a manipulator.
                      Taky to vetsinou na mne byva poznat,ze takove zrudicky poznam,takze je trochu znervoznuji.
                      V jine dobe bych s nimi mel asi docela problem a mozna jeste mit budu,tak si to tady s tim vzorovym vzorkem proste jen uzivam.
                      Tak se na mne nezlobte,vic to opravdu neobkecam.

                    • pařez

                      Když W. Churchill viděl rozbombardovaná německá města, tak prý řekl:
                      „Bojujíce proti zlu, sami jsme se stali zlými“. A to se může stát každému… A osobně si myslím, že než přesvědčit druhého o nesprávnosti jeho názorů, je cennější najít cestu k jeho srdci – a to lze jen ve svobodě a vzájemném respektu.
                      Jinak gentleman je prý ten, kdo nazve kočku kočkou, když o ni v noci cestou na záchod zakopne – což tedy můj případ rozhodně není :))))
                      Vittto – zkuste k léčbě přidat vitamín D3 viz.
                      http://orgo-net.blogspot.com/2013/01/chripku-dostanete-protoze-mate.html
                      a jinde – chce to ale brát (v případě nemoci) 4 až 8 tisíc jednotek denně – nebojte se, že se předávkujete – to prý hrozí, pokud člověk bere měsíc dávku 40 tisíc jednotek za den. Já osobně s tím mám vcelku dobrou zkušenost. Asi by nebylo úplně OK brát takové dávky stále, ale v případě akutní infekce to je (myslím) přípustné a na místě. Pokud jsem dohledal, tak v současnosti teprve zjišťují, kolik toho „déčka“ by člověk měl vlastně brát jako pravidelný příjem (doporučených 400 jednotek/den je zcela nedostatečných). Já osobně beru tohleto:
                      https://www.walmark.cz/p/megadecko
                      čili tito berou za doporučenou dávku 2 tisíce jednotek/den (pravidelný dlouhodobý příjem).
                      No, zvažte sám. Dobrou noc.

        • Kamil Mudra

          A na nějakou reakci obsahující argumenty se nezmůžete Saule? Nebo vám vitttovo argumentování zeměmi kde se začíná muslimská populace stále více prosazovat přijde jako mimoběžné? Nebo žijete ve své bublině a jakoukoli takovou zprávu házíte do koše aby vám nenarušila pohodu? Ošklíbat se se dovede každý debil. Na to rozumu netřeba.

          • Saul

            Ja bych to uz dnes nehrotil,Kamile.
            S vasi i vitovou „argumentaci“ mam nejen ja bohate zkusenosti a urcite si jimi nehodlam kazit zbytek dne.
            V nejblizsich dnech doufejme zadna mobilizace nebude,tak tu obranu vlasti jeste budeme mit prilezitost v klidu a pohode probrat.
            Nebo na vas snad taky leze nejaky zanet prudusek?

            • vittta

              Néé, nehroť to.
              Ale že jsem alespoň blbec jsi ještě napsat mohl.
              Já si myslím, že Kamil ani nemyslel moc vážně, když tě žádal o argumenty.
              Je o tobě známo, že NIKDY ŽÁDNÉ nedáváš.
              Takže shrnuto, ty s našimi argumenty zkušenosti máš, ale my s těmi tvými- Bohužel- ne, a nezmění se to ani nyní.

              • Saul

                Presne tak,vito.
                Nezmeni.
                Blbec doufam nejsi a dobre si pamatujes,co jsem ti dnes a vcera napsal.

                • vittta

                  Čoveče, nepamatuji.
                  Myslíš, že bych si to měl pamatovat?
                  Bylo to nějak poučné, či to doplňovalo diskuzi, nebo….proč bych si to měl pamatovat?
                  Když někde vidím psí hovno, také si nepamatuji, kde to bylo, proč bych měl?
                  Je to jen hovno, víc nic.
                  A že se to nezmění, jasně že se to nezmění.
                  Nemáš na to, abys argumentoval, jak se to může změnit?
                  Ale ty máš dojem, že tady všichni napjatě čekají, až nějaký argument vyslovíš?
                  Že ti nějak čtenáři visí na rtu, a čekají konečně tu božskou manu, až něco napíšeš?
                  Každý ví, že nic nenapíšeš, vyjma několika těch, co také nikdy nic nenapíší.
                  Jste jak cigoši, k ničemu, ale všudypřítomní.
                  Většina lidí by se ale bez vás obešla, nic od vás nečekají…..

                  • Saul

                    A tak odtud to osloveni „more“, co jsi rano zkousel.
                    Tak vidis, aspon ses naucil pri somrovani fetu zaklady romstiny.
                    To by se ti mohlo jeste hodit,az se budes uchazet o praci v nejake neziskovce.
                    Mysli na budoucnost,do duchodu daleko,poctivou praci se evidentne neuzivis a za strileni negru te zatim jeste nikdo platit nebude.
                    Tezka doba dnes,co vito?

              • Kamil Mudra

                Stará čínská moudrost praví že falešná hrdost je nejsilnější zbraní všech slabochů.
                Netlačme tedy, vittto, Saula do toho aby se ve vlastních očích snižoval. Nechme ho hrdě odkráčet zahaleného do pláště moudrosti jejíž drobty utrousiti by bylo znesvěcením jeho argumentačního majestátu. :-)

                • Saul

                  No vidite Kamile,tolik moudrych knih jste prostudoval a nakonec skoncil jako chuva prebalujici vitu.
                  Tomu rikam zenove vyusteni zivota.
                  Mel byste to sepsat do nejakych kanonu.
                  Ale proboha at vam tam vita nedopisuje kalibry kanonu na strileni negru.
                  Vzdyt to znate,ty deti,clovek na ne musi porad davat pozor…

                  • Kamil Mudra

                    Už se nějak moc opakujete Saule.
                    To vám, mimo argumentů, došly už i vtipy?
                    No… když to takhle půjde dál… zbudou vám nakonec už jen emotikony.

    • Kamil Mudra

      Někdo se určitě najde: https://padesatprocent.cz/cz/kristyna-jindrova-maly-pruhled-do-komunity-ceskych-muslimek
      Ostatně, i pro některé chlapy cítící se pod pantoflem může být islám přitažlivý. Pro někoho zas třeba islámské bankovnictví. No a pak samozřejmě také neziskovky prosazující jakákoli muslimská pravidla či muslimská obec. Takové subjekty se nemohou vůči šaríe stavět už z principu, protože by tím kálely do vlastního hnízda.

      • vittta

        Článek je pomalu 12 let starý, za tu dobu už bylo pár mírumilovných muslimů, automaticky odmítajících islámský fundamentalismus zatčeno a na velvyslanectví islámského mírumilovného státu to trošičku vybouchlo.
        Jinak je to podobné, jako kdekoliv jinde, je o mě známo, že jsem chodil s dívkou, která vstoupila do křesťanského sboru.
        Plné huby lásky, ale ve skutečnosti jen pokrytectví, fanatismus, zvyšující se intenzita náboženských prožitků (něco jako třeba resistence na alkohol či léky, ke stejnému účinku bylo třeba vyších dávek) a samotřejmě extremní netolerance k jiným názorům, v jejich případě dávaná najevo spíše tím, že se s nikým jiným nebavili, alespoň ne na vážná témata.
        Též potřeba ukazovat svou odlišnost (v kontextu zřejmě spíše nadřazenost), v jejich případě veřejnými zpěvy, kdy se ten soubor někde sešel na náměstí, a tam hodinku- dvě hráli na kytaru a činely (co bylo) a zpívali nesmírně trapné náboženské písně, a rozdávali s originál kreaťanskými úsmevy (jak jsem to nazval já) příslušnou literaturu, přeloženou zejména od amerických autorů.(bylo to v r.1990 a množství do češtiny přeložených prací v knižní podobě bylo pozoruhodné)

        • Kamil Mudra

          Však pro tu věkovitost jsem na něj odkázal, aby bylo zřejmé že v současnosti nejde jen o nějakou módní vlnu. Jinak, podle toho co píšeš bych ten sbor tipnul na Letniční nebo Jehovisty. Ale že jde o Jehovisty bys asi zaregistroval a tak mi nejpravděpodobnější přijdou ti Letniční. Extatické prožitky, propagace… to je hodně blízko jejich stylu. A ten fanatismus vystavěný na vlastní výjimečnosti… znal jsem jich několik. Debata s nimi byla nemožná. Buď slepě přijímáš to co ti říkáme a nebo jsi od Ďábla.

          • vittta

            To oni takhle na první pohled nevypadali.
            Pořád mluvili o lásce, o toleranci…
            Tehdy se scházeli…kdekoliv, pronajali si nějaký takový závodní klub, a tam se sešli, říkali tomu „shromáždění“.
            Já tam s ní asi 5x byl, poněvač jsem jí velice miloval, a domníval jsem se, že jí můžu dostat zpátky, jakoby jsem naznačoval, že mi nevadí, že ona věří, co na tom….
            To jsem ovšem byl naivní, ani jsem netušil jak.
            Tam mě všichni přivítali, podávali si se mnou ruce, a ten fráterník (normální chlap, žádná sutana, nebo tak něco) mě oficiálně přivítal, všichni se usmívali…tos neviděl.
            Pak se modlili, každý sám, a pak se modlili za nemocné, následně si zazpívali, a pak ten kněz vysvětloval nějakou pasáž v bibli.
            Nakonec si zase zazpívali, a šlo se domů, bai voko celkem hoďku, hoďku a půl.
            Ale u toho modlení, někteří byli v úplném tranzu, ale nic nehráli, neměli proč, ale když to začínalo, tak ani ne, já tam byl v průběhu tak roku, možná roku a půl, to pak jsem si myslel, že to s některými sekne, já je mohl libovolně pozorovat, protože u té motlitby se každý věnoval 100% sám sobě a Bohu, lhostejno v tomto kontextu, jestli Bůh je, či není.
            Také bylo těch komunit víc, oni nejprve pořádali jedno shromáždění týdně, pak už dvě, pak ještě jezdila do Turnova na další, doma jí od rána do večera hrál kazeťák s těmi písněmi, koukali na různá videa…
            A ty komunity se navštěvovaly.
            Já tam za ní chodil ještě snad 2 roky, co jsme spolu nechodili, nikoho neměla, a fakt mě měla ráda.
            Věřila tomu, že se nějak bráním Bohu, že není možné, aby mě to neoslovilo.
            Oni měli fakt hluboké prožitky, né že ne, ty byly skutečné.
            Vedl jsem různé hovory, plné pádných argumentů- ale víru jsem prostě nemohl porazit, to je něco ohromujícího, ale spíše v záporném smyslu, kdo to neviděl na vlastní oči takhle „zevnitř“, nemůže, ale fakt NEMŮŽE ten mechanismus pochopit.
            To se jmenovalo „Kresťanský sbor XY“ nechci psát ten název, pořád ještě existují a ona tam chodí.
            To se musí nejenom vidět, ale i zažít.
            Proto já tady mám takový….divný pocit třeba z Třešně, ona tady píše o ústavě a zákonech, naprosto netuší, co mluví, tyhle lidi- když na to přijde- nic nezajímá, jen zákon Boží, (a je úplně jedno, kam se hlásí,a jak si ho vysvětlují,rozvrat celé společnosti je jen o jejich množství) a nic jiného dodržovat nebudou, ani kdyby měli chcípnout.
            To je sebevražedná naivita, jenže….jak jí to mám vysvětlit, když si o sobě ještě myslí, že je děsně chytrá a my děsně blbí?

            • tresen

              Já se nepřeceňuju.
              Ale máte pravdu, že konkrétně o vás si opravdu myslím, že jste, jak se říká, alternativně inteligentní.

              • vittta

                To si myslete o mě co chcete, ale pamatujte u toho na to, že můj intelekt není předmětem diskuze.
                Řeč je o podstatně důležitějších věcech.
                Jestli jsem blbec a buran, nebo nejsem, je v tom kontextu naprosto lhostejné, stejně jako jestli jste blbá nebo chytrá vy.

      • tresen

        Vy jste si tu naši ústavu nezopakoval, že?
        Jinak byste věděl, že člověk nesmí dělat nic, co zákon zakazuje, naopak to, co zákon nezakazuje, dělat může.
        I všechno, co nazýváte „muslimskými pravidly“, podléhá této zásadě.
        Muslimové se u nás mohou nebo nemusí stavět proti právu šaría, v tom mají z hlediska naší legislativy volnost, ale nemohou se stavět proti našemu právu. Jestli se například ve věci soukromoprávních aktů dobrovolně podřizují muslimskému arbitrárnímu řízení, je to jejich věc, pokud to neodporuje našemu zákonu. A tak je to se vším.

        • Kamil Mudra

          Viz. tetička Wiki:
          „Ačkoli islámské právo neplatí oficiálně nikde v Evropě, komunity imigrantů se obracejí na své duchovní vůdce jako na autority. Věří totiž, že islámské právo je od boha (ne od Mohameda), zatímco sekulární právo si člověk „jen vymyslel“. V některých zemích, například ve Spojeném království nebo v USA, fungují muslimské rady na základě zákonů o arbitráži, jejich rozhodnutí jsou právně závazná na základě dobrovolnosti, ovšem nesmějí být protizákonná. V jiných zemích jako je Německo nebo Kanada je toto výslovně zakázáno.

          Objevují se muslimské organizace, jako např. Sharia4Belgium, Sharia4Holland či Islam4UK, které usilují o formální uzákonění prvků šaría pro muslimy v zemích západní Evropy. V České republice působila skupina Sharia4Czechia – Šaría pro Česko. Tématem této skupiny bylo postavení islámského práva v oblastech mimo islámský svět, tj. i v ČR. Podle Benjamina Kurase je šaría čistý nacismus.“

          No tak se prostě pod křídly arbitráží vytvoří paralelní právo šariu kopírující. Ale nejde o to co se děje u soudů. Ono jde především o to že část populace bude podle něj žít, bude se na něj odvolávat a ve veřejném prostoru se budou potkávat lidé žijící podle pravidel rozdílných – mnohdy neslučitelných. Konflikty takto vzniklé narostou do počtů jaké žádná justice nemůže stíhat řešit, policie bude mít zmatek v tom že pro jednoho platí to a pro druhého ono a tak se bude zásahům vyhýbat jak jen to půjde.
          Ale z vašeho pohledu, třešni, bude vše v pořádku – protože v souladu s ústavou.
          Ano u nás se to zatím neděje, jen díky tomu že nás imigrační vlna „obtéká“. Ale jinde už se to děje. Z čeho čerpáte tu svou jistotu že to u nás nebude probíhat stejně až i k nám „prosákne“?

          • vittta

            No prosim, zrovna jsem dopsal text s podobnými závěry.
            A hloupá Třešeň se tomu jen směje.
            Může to pochopit?
            Nemůže, a až to přijde, tak se bude strašně divit.

          • tresen

            No tak vidíte, tetička wiki vám to potvrdila. Tak se nad tím zamyslete, třeba vám dojde, že když je holandský muslim přesvědčený, že krást se nemá, je fajn, že to má ze školy z občanské nauky a ještě mu to potvrdí imám. Když si naopak chce vzít čtrnáctiletou holku jako druhou manželku, tak imám neimám, úřady mu to zakážou.
            A platí to pro všechny stejně. Žádné výjimky. Policie v tom bude mít jasno, nebojte.

            • vittta

              Tak úřady mu to možná zakážou, ale on se na ně může z vysoka vysrat.
              Holku si vezme podle šaríi, a manželský svazek začne se vším všudy.
              A nevím, proč píšete o 14 leté holce, těm dívkám je kolikrát 11-12 a nemají na výběr.

              • tresen

                Chápete, že tu nezletilou nemůže mít legálně?
                Že jsou všude na světě zneužívány tisíce mladých děvčat, je bohužel pravda. Děje se to i v křesťanských obcích.
                Ale zákon po pachatelích jde. To je podstatné.

                  • Kamil Mudra

                    Pochop vittto, že nelegálně zapálená chalupa hoří úplně jinak než zapálená legálně. Až si večer budeš stlát pod mostem bude tě hřát myšlenka že po žháři jde zákon. Mezi ostatními bezdomovci budeš mít výsadní postavení coby Pan Poškozený na kterého svědomitý detektiv myslel, když zahlcený neodkladnými povinnostmi, psal pod protokol „Vyšetřování odloženo“. :-)

                    • vittta

                      Jestli ovšem seženu pod mostem dobré místo.
                      Něco mi říká, že tam bude už dnes dost narváno, a časy se lepšit nebudou.

                • oh

                  „Ale zákon po pachatelích jde.“ Jo, my víme. Když ho k tomu někdo dokope, po letech dívání se jiným směrem, potlačování svědectví a stížností na jisté typy pachatelů, aby se náhodou nepodporoval rasismus. A když už to praskne tak moc, že to už nelze znovu zatušovat. „To je podstatné.“

                  • kočka šklíba

                    Víte co si myslím? Že s takovými typy jako je Třešeň nebo MaB ani nemá cenu diskutovat, ony se pořád jen vymlouvají na „zákon, papíry, někde napsáno, Macron řekl :D , případně nějaké směrnice a zákony EU“. Že to už dávno nefunguje především na migranty, že to málokdo dodržuje i z těch panáků ve vedení států a EU je také fakt. Ono to funguje jen na většinu domorodců, na migranty si bud vůbec stát nedovolí, nebo jsou chudáci psychicky narušení, nebo se nejdou jiné důvody proč je bud vůbec nestíhají nebo je neodsoudí nebo jen symbolicky, až na výjimky. A těmhle ……….(dosadte si) to nejspíš vyhovuje. Hlavně že je to napsáno a formálně trestný čin nebo jinak nepřijatelné chování.

                    • vittta

                      Oni se ani nejsou schopni pohádat za svůj názor, Kočko.
                      Protože když by se za něj měli hádat, tak najednou zjistí, že žádný názor nemají.
                      Tak dělají to jediné, co bez vlastního názoru mohou.
                      Pohrdají okázale ostatními.

                    • tresen

                      Fabulujete, respektive přebíráte oblíbené fabulace.
                      Hoďte sem taky občas pro změnu ověřitelná fakta, nejen blogosférou tisíckrát přežvýkané blafy.

                    • vittta

                      Ale Třešni, můžete přece Kočce ty fabulace vyvrátit, ne?
                      A každému.
                      Jenže ono je to čím dál těžší, když už i mainstream, donedávna chrlící jeden multikulturní úspěch za druhým, už mluví spíše zaskočeně, a dokonce ani Putin už není takový lotr, jak býval.
                      To víte, no….
                      Ruské tanky garážují v Rusku, ekonomický kolaps obra na hliněných nohou se nekoná (za to ti, co uvalovali sankce mají potíže) a multikulturní zázrak se dá hájit už jen naprosto absurdními žvásty, které už se stydí napsat i ti nejservilnější pseudonovináři.
                      A aktivsté už také nejsou, co bývali.
                      Nadšení z nich opadlo, takže chtějí za své výkony logicky více peněz.
                      Navíc se ty jejich odulé ksichty už okoukaly, a ty kecy- těch 10 vět, co se naučili- také nejde říkat pořád dokola, aniž by si toho i skutečně slaboduchý konzument nevšiml….

                    • oh

                      Nějak otíkujete, Třešni. Kdybyste si ty „fabulace“ od Keblichara obtěžovala prohlédnout, nebo dokonce přečíst, snadno byste zjistila, že jsou proloženy odkazy nikoli na blogosféru, ale na The Times, The Telegraph, BBC, The Guardian, nezáviskou zprávu profesorky Alexis Jay, mapující historii Rotherhamského skandálu od roku 1997 do roku 2013, (největší dosud známý případ), který má svou stránku na anglické Wikipedii s rozsáhlými poznámkami a odkazy na zdroje. Jestli tohle pro vás nejsou ověřitelné zdroje, rád bych věděl, co pro vás ověřitelné zdroje jsou.
                      Také bych pro vás měl jednu aktuální fabulaci:
                      Co vidět nechcete, to taky nevidíte. A co nevidíte, je fabulace, že?

              • vittta

                Koho na ně pošlou, až se začnou bránit sami?
                Cizineckou legii?
                Policie zjevně nechce občanskou válku, ale chce nastolit vládu zákona.
                Ale mají zbraně, a donekonečna se upalovat nenechají.
                Stačí jedna dávka ze samopalu na násilné muslimské mladíky, a začne apokalypsa!
                Na ten moment totiž podvědomě čekají všichni poldové- a i oni zmáčknou své spouště!
                Nejlepší to má Třešeň, ta ví, že něco takového není možné.
                Je to totiž nelegální, upalovat a bít policajty.
                A pokud se to děje, zákon tvrdě zasáhne, a to jak právně, tak morálně!

                • Kamil Mudra

                  „A stejně žádná Paříž není,
                  a stejně žádná Paříž není, není, není
                  vždyť ty no-go-zony a vyděšený policajti…
                  dyť je to všechno vymyšlený.“

  17. vittta

    To je prdel, tak naši protestanti proti Zemanovi- držitelé červených karet, se přesunuli za kšeftem do Helsinek.
    To jsou trapáci.
    Také vidíme kulturní rozmanitost národů jako jsou Francouzi a Chorvaté.
    Zatímco Chorvaté slaví 2. místo trapně, jen radovánkami, multikulturně obohacení Francouzi svou radostí zaměstnávají 100 000 policajtů jen v Paříži, a rozbíjejí a rabují.
    Prostě nové zvyky….

  18. astraustralia

    O protestech a protestujicich proti vlade dnes jiz s duverou parlamentu
    vystizne a srozumitelne opet Taras :-)

    Protesty ?
    Koho a proti komu cemu?
    Taras presne popisuje soucasny stav a ty kteri se citi v dnesni „pry jiz nedemokracii“ nejvice ohrozeni.

    Jak je možné, že hospodářský i společenský masakr, který přinesly všechny pravicové vlády, od Klause přes Topolánka až k Nečasovi, nevyvolal ani setinu odporu v obyvatelstvu, které bylo přitom okrádáno na každém kroku a zacházení pravice s důchodci a pracujícími v opovrhovaných (ale životně důležitých) oborech je možno směle přirovnat k vivisekci?
    Českým pravicovým stranám neschází agresivita, schází jim však politický, ekonomický a manažerský přehled a schopnosti, Uvědomme si, že fungují na zcela primitivních ideologických principech, stejně jako stalinští komunisté. Jejich jediným receptem je privatizace, minimální stát, nízké mzdy pro zaměstnance, nízké daně pro podnikatele a vysoké pro zaměstnance a důchodce (DPH a spotřební daň). A samozřejmě úžasný smysl pro korupci a rozkrádání. V politice pak vlezdoprdelismus k Západu a nenávist k Rusku. Nic jiného z nich nikdy nevypadne.

    https://taras2.wordpress.com/2018/07/12/proc-tak-blbnou/

    • oh

      Tady se Taras, při vší úctě, mýlí. „Hospodářský i společenský masakr, který přinesly všechny pravicové vlády, od Klause přes Topolánka až k Nečasovi,“ vyvolal v obyvatelstvu více než dostatečný odpor. Ovšem naše nestranná a objektivní veřejnoprávní sdělovadla mu nevěnovala asi setinu té pozornosti, s jakou tehdy visela na na rtech Topolánka, Míry Kalouska, Nečase, a dnes na rtech představitelů „Demokratického bloku.“
      Vždyť Demokracie je ohrožena! Volby nedopadly podle přání lepšolidí. Havlérka a ČT jednotně na barikády!!

      • vittta

        I kdyby stál na náměstí města, které navštívil prezident Zeman jediný člověk s červenou kartou, média- a všechna, nejen ČT, mu věnují 2/3 času, zabývající se touto návštěvou.

      • astraustralia

        OH dik za upresneni :-)
        Drive massmedia o nesouhlasu lidu ani muk, dnes ukazuji nesouhlasniky v mnozstvi prevelikem.

        Vase vysvetleni ze
        „Hospodářský i společenský masakr, který přinesly všechny pravicové vlády, od Klause přes Topolánka až k Nečasovi,“ vyvolal v obyvatelstvu více než dostatečný odpor. Ovšem naše nestranná a objektivní veřejnoprávní sdělovadla mu nevěnovala asi setinu té pozornosti, s jakou tehdy visela na na rtech Topolánka, Míry Kalouska, Nečase, a dnes na rtech představitelů „Demokratického bloku.“

        je o massmedialnim brainwashingu nikoli o chybe v pohledu Tarase.

        Jestli by to nemohlo byt tak, ze vyse jmenovani na lidu setrili spravne kapitalisticky(trzneji)
        a nyni triumvirat ANO-soc.dem-KSCM hrozi ze bude jednat hure, ze zavedenou demokraturu nesametove zprzneji.

        • kočka šklíba

          Ano přesně, velké protesty, na některých jsem byla, zůstaly, skoro, proti těmto havlérským (to se mně líbí, žádná sluníčka to nejsou a jsou i dobré kavárny ;)) pididemonstracím, bez povšimnutí nebo s velmi odsuzujícími komentářů žumpálistů případně politiků nebo darmožroutů (například Duka). Prostě vymývání mozků pokračuje.

          • vittta

            Tóó by se vám líbilo, Kočko, aby vás někdo filmoval.
            Chodíte tam zadarmo, ne?
            Víte, kolik stojí najmutí profesionálních demonstrantů?
            To už ČT musí pak využít ten vysílací čas, když to stojí takové prachy.
            Navíc, cena skutečného profesionála, co umí metat vajíčka, či flašky, pískat na prsty a otáčet řechtačkou je čím dál vyšší.
            A ten trén k tomu, jídlo, pití, koks….tentokrát to byl skutečný maraton, takže se nikdo soudný nemůže divit, že se peníze daňových poplatníků musely prostě nějak zúročit vysíláním!

      • taras2

        oh 9:19 – po těch letech už byste měl být zvyklý na to, že se nemýlím. Demonstrace proti pravici – byť i jakkoliv velká (ta odborářská) nemá na pravičáky větší vliv, než je pšoukání osamělého a smutného poníka v jakési zapadlé ohradě, oni mají hroší kůži a s kabátem z ostudy se pyšní na předváděcích molech. Z demonstrací se posíraj jenom levičáci, protože mají zbytkové svědomí. Rozhodující jsou volby. V roce 2010, po čtyřech létech Topolánkovy hrůzovlády, s pozadím Klausovy rozkrádačky v devadesátých létech, dostala pravice v parlamentních volbách padesát procent hlasů, což umožnilo nainstalovat deviantního hňupa Nečase a prodloužit agónii tohoto státu o další čtyři léta. Tato fakta umožňují pronést nezvratitelný soud o idiocii českého voliče. Ano, jinde také vykazují voliči známky pomatenosti, teď však hovoříme o lidu českém, mlékem, strdím a pivem vykrmeném.

          • taras2

            Pálím to z hlavy: ODS 20 %, TOP09 16, VV 10, KDU skoro 5, dohromady padesát. Máš mezery v celkovém politickém přehledu, skáčeš na špek těm, kteří chtějí zaretušovat základní společenský střet mezi vlastníky a ovládanými zaměstnanci, tj. nesmiřitelný boj o život mezi kapitalisty a vykořisťovanými, snad by ses časem mohl zlepšit, kdybys ovšem na svých bludech netrval s úporností latentního pravičáka, který ke svému skrývanému vyznání přišel díky tomu, že mu vlády Nečase a Topolánka odpouštěly placení daní.

            • vittta

              No- a co je na TOP09 či VV, nebo KDU pravicového?
              TOP09 je přece kolaborantská strana, VV byl pokus o protestní stranu, a pánbíčkáře tehdy volili katolíci, vesměs z jihu Moravy, protože to tam bývala tradice.
              Rozuměj, i když se TOP09 bombasticky profiluje jako strana pravicová, kvůli nějaké pravicovosti jí volilo stěží 5%, ostatní voliči byli havlisté, ultrafeministky, buzeranti, eurohujeři, sudetorevanšité, rosofobové a tahle verbež.
              A nedělej, že to nevíš, na to tě znám až moc dobře.
              VV lidé kvůli nějaké pravicovosti nevolili vůbec, snad by se dalo říci, že je volili ti, co nechtěli volit ODS, ani ČSSD, a nebyli to kolaboranti.
              A nech si tu osobní rovinu, mě je na háku, jestli je strana pravicová, nebo levicová, nevolím pro svoje prebendy, ale pro vlast.
              Celé roky jsem- jako živnostník- volil komunisty, a na ODS jsem z vysoka sral!
              Můžu být jedině rád, že pravičák nejsem, protože kdybych byl, tak bych se musel jít- po sledování praktické politiky ODS, asi zastřelit“.
              Tyhle pocity dobře znáš, protože jsi levičák- srdcař, a vskuku bych nechtěl být v tvé kůži, když vidím, co tady předvádí taková ČSSD, která se jako tváří děsně levicově!
              Tak tedy dejme tomu, že pravici volilo tehdy 25% volících voličů.
              Těžko čekat, že jich bude kdekoliv na světě 20 let po politickém převratu z údajně levicového režimu méně, ale svědčí to též i o tom, že levice nedokázala nabídnout nic, jak zvyšování daní.
              V tobě se to uvnitř těžce pere, Tarasi, a vždycky pralo.
              Zkus mě více respektovat, i když jsem nenáviděný třídní nepřitel,zloděj – OSVČ.

    • vittta

      Já moc nerozumím tomu, proč zkušený, a nesporně inteligentní harcovník Taras píše články, které si v lecčem moc nezadají s kavárenkými slaboduchými bláboly.
      Taras vidí současnou situaci, a popisuje jí.
      Bohužel silně ideologicky.
      V první řadě silně přeceňuje účast na těchto- v pravdě nekonečných- demonstracích.
      Účast je slabá až trapná, vyjímečně se sejde více jak 3 000 lidí.(v tomto případě se zřejmě jednalo nejvýše o pár stovek)
      Z těch 3000 je polovina placených komparistů, třetina čumilů, a zbytek bláznů, kteří jsou běžní v jakékoliv společnosti.
      Dle ročního období je hojná, či naopak bídná účast studentů, a i zde není účast mladých nic mimořádného, neboť mladý člověk v 90% případů ze své nezkušenosti vyroste, a svůj životní postoj- skutečný životní postoj- teprve hledá.
      Síly, které za těmito idiotskými demonstracemi stojí, nejsou pravicové, co může vědět o pravici třeba taková Němcová, a co pravicového od ní kdo slyšel za celou, předlouhou dobu její politické existnece?
      Co pravicového kdy řekl Kalousek?
      A naopak, čím jsou síly, které se staví být levicové…napadá mě třeba Pithart nebo…Rychecký, čím jsou u všech rohatých levicoví?
      Čím je křesťanský třeba Svoboda nebo Bělobrádek…nebo „klasik“ lidovců, již zmíněný Kalousek, to je mi také záhadou.
      Dokonce tam nechybí ani hlavní záporná postava, používaná především kolaboranstkou kavárnou, jejíž rétorika přímo navazuje na protektorátní propagandu.
      Jakýsi „pitomý český volič“.
      Všude ve světě jsou voliči pitomí.
      Ani to jinak být nemůže, protože většina lidí nemá ani intelekt, ani čas, hlouběji se zabývat složitostmi politického života.
      Tak volí toho, kdo má lepší hubu, rétorika se učila už ve starověkém Řecku.
      Osobně si ale myslím, že kdyby volili jen ti, co intelekt a čas, zabývat se hlouběji politikou mají, volby by dopadly úplně stejně, ba možná ve výsledku pro národ (stát, celek, jak kdo chce) ještě hůře.

    • tresen

      Díky za důkaz žumpovitosti PL.
      Kdyby vycházely na papíře, pak při tištění takovýchto článků by se daly házet do koše leda při použití pinzety.
      Nenávist k Havlovi i k lidem, kteří si ho vážili a váží, je psychická zátěž, se kterou se takový typ, jako je Petr Hampl, vyrovnává zřejmě jen obtížně. Když se vypovídá, asi se mu uleví.
      Ale proč tím máme ztrácet čas my?

      • vittta

        Důkaz žumpovitosti PL je publikovaný rozhovor s vaším politickým oponentem?
        To je názor pana Hampla, PL pouze zprostředkovaný.
        Pokud s tím máte problém, napište rovnou, že vyznáváte cenzuru, a nebalte to do nějaké „žumpovitosti“.
        Pan Hampl pak se samotného Havla v rozhovoru spíše zastává, resp. se snaží vidět jeho veškeré stránky, nejen vyselektovat ty zjevně špatné.
        Vynechává alkoholismus, narkomanii i chlípnictví, věnuje se spíše politické osobnosti V.Havla, jak byste si jistě všimla, kdybyste se namáhala rozhovor přečíst, což vás ale ani nenapadne, protože jako nadčlověčka nemáte zapotřebí něco číst, abyste si udělala názor, úplně stačí, když si přečtete název média, které rozhovor zprostředkovalo, a jméno poskytovatele rozhovoru.
        Ve skutečnosti je Havlovi věnována jedna otázka, a jedna odpověď.
        Za to ve vaší reakci o pěti (5) řádcích je obsažen plivanec na PL, plivanec na Petra Hampla a sebepochvala, manipulující čtenáře směrem, že se zde vyskytují jacísi „my“, kteří SAMOZŘEJMĚ podobná média i protagonisty rozhovoru odmítají, protože slušný člověk to odmítnout musí.
        Trapné, Třešni!

      • pacifista

        http://www.rukojmi.cz/clanky/zahranicni-politika/2696-francouzska-policie-uz-od-pondeli-demonstruje-v-ulicich-svou-bezmoc-a-strach-z-no-go-zon
        A tento odkaz od Kamila jste Tresen četla? Vůbec jste na něj neodpověděla, asi jste nenašla argumenty. Zato nyní jich máte plná ústa. Klasika – jak se vám to hodí. Nechce se mi věřit, že by se našel někdo s tak vymytým mozkem. Čekám odpověď, ta zřejmě nepřijde a když ano, tak bude o úplně něčem jiném.

    • vittta

      Hampl je velice inteligentní člověk a jeho rozbory mají velice reálný základ.
      Co je zajímavé, jakkoliv jsou jeho názory na první pohled radikální, ve skutečnosti se (pokud možno) vyhýbá nějakému přímému napadání, a snaží se popsat pouze realitu, což doplňuje příslušnými argumenty.

  19. vittta

    Zde dám k dispozici odkaz, který umístil OH k Panu Bavorovi.
    Interně bych si dovolil tento styl nazvat saulismem.
    V podstatě jde o to, že ve snaze vymýtit i s kořeny zákeřný a všudypřítomný rasismus, mužský šovinismus, či kulturní útisk, vzniká kuriozní směsice rasismu, útisku a jakéhosi „ženského šovinismu“, o který ale ženy nijak nestojí, alespoň ne ty naše a ty normální.
    Při pozorném posouzení uvedených faktů člověk dojde k názoru, že podstatou tohoto veřejného lynče není náprava světa, ale vyvolávání strachu, vedoucímu k autocenzuře a nesvobodě- a to nakonec úplně všech, i když je teoretickým terčem zdánlivě pouze heterosexuální bílý muž, a to z důvodů pouhé jeho existence.
    Takže ve výsledku, pokud se nějaká žena snad zastane svého muže, že je to dobrý a pracovitý chlap, bude aktivistkami ušlapána, a šlapat po ní budou- pro jistotu- i ženy, které si myslí to samé, aby náhodou někdo nešlapal po nich.
    A raději se rozvednou, aby nebyly nařčeny z podpory mužského šovinismu.
    To samé negr, který snad by se chtěl přátelit s bělochem, bude okamžitě ukamenován, jako rasista a nacista.
    Nenechme se mýlit, že je to daleko, a že se nás to netýká, jakmile doroste mladá generace dnes 10 letých, může to tady být velice rychle také.
    Tito mladí lidé totiž žijí už v podstatě části životů ve virtuální realitě, a jakékoliv vyloučení z této reality pro ně a jejich chabou psychiku může mít fatální následky.
    Zde, na tomto blogu hraje roli velkého napravovače rasových a genderových křivd právě Saul (proto saulismus), kterého nezajímá, o čem se tady píše, ale spíše se stará o to, jak odhalit- vnitřním tušením- závadné jedince, nacisty.
    Což se mu skvěle daří, protože nacista či jeho pohůnek je každý, kdo má nějaký- JAKÝKOLIV názor.
    To pak je samozřejmě odhalit vnitřního nepřítele světlých zítřků velice snadné.
    https://jurnecka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=670199

    • Saul

      „Tito mladí lidé totiž žijí už v podstatě části životů ve virtuální realitě, a jakékoliv vyloučení z této reality pro ně a jejich chabou psychiku může mít fatální následky.“
      No,to platí nejen pro mladé,že vito?
      Ale už se jevíš docela uzdraveně.
      Tak šup do montérek a klepat.
      Ať ze svých daní nemusím živit líného nacistu.

      • vittta

        Tušil jsem, že mi vymácháš mou hubu ve vlastní špíně, ale že to bude takto tvrdé, to jsem tedy nečekal.
        Druhou lekci férového chování mi dáš asi až odpoledne, nebo večer, až tvá nevýrazná sebedůvěra vzroste pomocí kamaráda každého osamělého člověka- alkoholu, ne?
        Hele, když jsem přiměl mou labuť, aby si četla některé tvé …..“názory“ (a ona je nečte moc ráda tvrdíc, že s idiotama nebude ztrácet čas), tak tentokrát se zamyslela, a pravila:
        Ten chlap nemá ženskou, je sám.
        Tak jsem se zeptal, jak k tomu došla.
        Já jsem také ženská, (řekla) a ta tohle vždycky pozná!

  20. Saul

    A jako ženská taky velice dobře ví,proč s tebou nežije.
    Ale raději jí toho moc číst nedávej,nebo ti přestane kupovat nábytek.
    Na tahání prachů já jsem ženskou nikdy nepotřeboval,klidně jí to vyřiď a že pozdravuju:-)

    • vittta

      Nepřeklepl ses ve vláknu?
      Vyndej flašku, co máš schovanou v šupleti, a ruka se přestane třást.
      A všechno vyřídím, i s těma prachama.
      Hlavně aby jí nenapadlo ti odpovídat, to by asi Janika nestrávila.
      No…a…tedy já bych nezačal, ale když už píšeš….potřebuješ ty ženskou na něco, když první, co tě napadlo, byly prachy?
      To viš, to se mi teď honí v hlavě….to elektrokolo, ten upnutý obleček…

      • Saul

        Jo,jo,vito.
        Taky už mi kolikrát napadlo,co se ti honí hlavou.
        Jak pořád zdůrazňuješ,že jsi „bílý heterosexuální muž….“
        Tak nějak jsem si nevšimnul,že by opravdu heterosexuální muži museli svoji heterosexualitu zdůrazňovat a všechny o ní přesvědčovat.
        No a když jsi mne tu před časem oslovil „brouku“,tak jsem se úplně hnusem otřepal.
        A teď už tě rajcuje i můj cyklodres.
        Takže,vito,já proti homosexuálům v podstatě nic nemám,pokud mne neobtěžují a nebudu tě odsuzovat,zvlášť když se za svoji homosexualitu,nebo spíš zřejmě bisexualitu tak stydíš.
        Ale u mne opravdu nemáš šanci!!!
        Zkus štěstí tam u vás v těch romských vyloučených lokalitách,ty dilino,nebo navštiv nějaký gayclub,
        Ale diskrétně a hlavně se nám tady s tím nechlub,jo?
        A ať ti to neuškodí v tvé politické kariéře.
        Víš jak dopadl Ernst Rohm,nácku.

        • vittta

          A mně se na tobě líbí ta originalita toho máchání mé huby.
          Dám ti třeba banána na 14 dní, a ty mi ho- originálně- dáš obratem do konce měsíce.
          Naznačím něco o tvém oblečku, a ty mi- originálně- píšeš o mém častém hovoru o heterosexuálním bílém muži.
          To jsou ty rozhovory.
          „Ty seš blbeček“!
          „Ty seš ještě větší blbeček“!
          „Ty seš ještě větší blbeček“!
          „Ty seš ten největší blbeček“!
          „Ty seš ještě větší blbeček, než největší“!
          „Ne, ne, větší blbeček než největší být nemůže“!
          „Jojo, může“!
          Ty seš šoumen, musím říci, tentokrát jsem se zasmál.
          Hele, tohle jsi viděl?
          Juncker má išias.
          Nestává se ti to také, s tím išiasem?
          http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/dopisy-z-vidne-pulnocni-kralovstvi/
          A nakonec, jsem to snad já, kdo heterosexuálního, (někdy polovzdělaného) bílého muže považuje za třídního nepřítele?
          Jak jsem nakoupil- tak prodávám.
          Kolik máme…..13,19, už sis něco cvaknul, co?

          • Saul

            „Dám ti třeba banána na 14 dní, “

            To myslíš toho banána,jak jsi mi ho dal na 14 dní někdy odpoledne a druhý den už jsi mi přímo k mým komentům vypisoval:?-))
            No,tak teď už vím proč.
            Ale je fajn,že tu svoji homosexualitu aspoň nezapíráš.
            Takové ty tvoje silácké řeči,cos tu pronášel,jak bys jí zakázal….
            To ti neslušelo,vito.
            A správně děláš,že bojuješ proti té šarii.
            Jasně,že bys nechtěl letět ze střechy.

            • vittta

              Co bych zapíral, i jako homosexuál mohu být heterosexuální polovzdělaný bílý muž.
              Dneska máš móře možností.
              Ale počkej, počkej, jak to myslíš s tím letem ze střechy?
              Doufám, že tady nepředvádíš xenofobní,homofobní a islamofobní agitky?
              Na to bacha, kámo, na to jsou paragrafy…..

      • Saul

        Nepřeklepnul jsem se ve vláknu.
        Tu informaci,jak ti tvoje labuť musela koupit nábytek jsi v nezvladatelném záchvatu narcismu sice uvedl před pár měsíci jinde,ale uvedl.
        No jo,ale to si po tom hulení už nemůžeš pamatovat:-)

        • vittta

          To si fakt nepamatuju….
          Asi jsem byl zhulený.
          Zkus si vzpomenout, nepsal jsem to lehce významově jinak?
          Že jako nebýt mojí labutě, tak bych dodnes neměl v obýváku nic jak parkety, protože chlap si na tyhle věci moc nepotrpí, a spokojí se s kuchyní, a kanceláří, či garáží, kde v pohodě bivakuje?
          Protože tak to fakticky je.
          Byla to mimochodem docela prdel, protože….to viš, ženská… první co chtěla byl koberec.
          Jenže pokládat koberec mě fakt nebaví, než se seříznou ty úhly a různé výřezy….
          Ale chtě- nechtě, jsem musel jet do koberců, jak na Smíchově, tak v Liberci a absolvovat tam asi tak 5km procházky a obdivovat tam to zboží.
          Tam mě napadlo, že bych s ní jako vyjebal, všimnouc si takových fakt pěkných peršanů.
          Ten totiž má tu výhodu, že se položí do cimry, a nijak se nemusí štelovat.
          Jenže…marná snaha, koupil jsem za kotel peršan, a labuť to velice ocenila, ale chtěla koberec stejně, že jako to bude krása, ten peršan, položený na koberci. (mohlo mě to blbce napadnout, její rodiče to totiž také tak mají)
          Tak teď tam mám koberec, a na něm peršan.
          A pak nějaká rozkládací, nebo polohovací křesla a gauč, akáciové skříně….ty jsem dokonce chtěl já, páč byly v nějaké fakt brutální akci a já nesnáším umělotinu.
          Ale musím tedy říci, že půlku mi na to sama od sebe dala, nic méně hádky jsou u toho pořád, protože tam stejně nikdo nechodí, a tak tam suším prádlo, když je venku hnusně a nejde ho dát na verandu.
          A sedím stejně v kanclu kde mám nepohodlnou židli a ještě méně pohodlný gauč, (ty křesla s tou sedačkou jsou fakt bombastická, ty vybrala ona) ale kabelovku a počítač…
          To viš, no, trošku samorost a ona má poněkud jiné rodinné vzory a má dojem, že zrovna ty její vzory jsou ty pravé.
          Kdybys měl někdy ženskou, tak uvidíš sám, v tomhle jsou vesměs všechny stejné, ale ne každá teda vysolí půlčana na něco, co sama nejprve vymyslí, vetšinou to musí cvaknout chlap, a ženská ho ještě seřve!

          • Saul

            Nečtu,vito,nečtu.
            Mám o tobě jasno!
            A teď tě nechám odpočívat.
            Ať ti zase nestoupne už tak vysoká teplota.
            Ale až se ti po mne bude zase stýskat,klidně se ozvi,dáme řeč.
            A zítra do práce,nezapomeň.

            • vittta

              Proč bys to měl číst, vole?
              To vůbec nebylo pro tebe.
              Starej se vo sebe, ochlasto!

          • kočka šklíba

            Musím říci, ale že to ta Vaše labut nevychytala s kobercem na parketách, není nic lepšího než dřevěná podlaha, na ní právě jen ten peršan. Ale třeba ráda luxuje, tak pak jo ;) .

            • vittta

              To ona měla plno rázných argumentů, které se těžko zpochybňovaly.
              Tak třeba že když se křeslem hejbe, a stojí mimo peršan, (a to stojí v podstatě vždycky) tak se parkety pod ním poškrábou.
              Ty peršany mají standartizované rozměry, tenhle je 3,5 na 2,4, a ta cimra má asi 5,5×5,5, takže dát tam větší by už vypadalo blbě, a ani vlastně nevím, jestli větší měli.
              A že se na parketách drží prach, takže se musí vysávat také, pokud se ten prach nechce jen rozvířit.
              Ten obývák je spojený takovým obloukem s kuchyní, kde byla dílem dlažba, a dílem parkety, jenže ty parkety se v zimě pěkně rozeschly, tak jsem koupil- tehdy novinku- macroleum, to snad je už 20 let, a nikde to není poškrábané, nic, to je úplný zázrak.
              Tam mi jezdí „Hitler“, což je jméno takového vysávacího robota, ten žádný prach sice nezvíří, ale také se mu trošku musí připavit terén, jinak se všude nedostane.
              Koberce pak se vysávají „remboušem“, to je ten vysavač, co stojí asi 70 000, nebo spíše stál.
              Já ho našel, jakživa bych ho za ty prachy nekoupil, ale našel jsem ho jen proto, že labuť přivezla svůj „rembouš“, páč její bějvalák s tím nějak obchodoval, a tak ho dostali se slevou.
              Takže jsem v nalezeném krámu odhalil rembouše, jinak bych to vyhodil, takhle stačila koupit jen hadice a takové cvaky na bok, co drží tu nádobu s vodou.
              Stejně to stálo asi bůra…..

        • vittta

          To je divné, napsal jsem ti.
          Teď znovu, a celou věc jsem též vyřídil.
          Alespoň doufám, tak raději dej vědět, že ti něco přišlo.
          Protože pokud by nic nepřišlo Tobě, nebyla by uspokojivě vyřešena ani ona záležitost, kdo ví, co tam je nastavené, to je fakt letitý mail, který otevírám tak 3x do roka- ale normálně fungoval.
          Ale zase…nikdo mi na něj nepíše spamy…

    • Kamil Mudra

      Jestlipak Merkelová také pravidelně odvádí třetinu platu na něco užitečného jako Zeman (nejdříve na splácení st. dluhu a pak postiženým dětem)?
      Asi ne – kde by na to chudinka vzala. :-)

    • Ondřej

      To je fakt. Lineární algebra. Učí se to ve 4. třídě ZŠ:-)

      Pan Babiš také dává (dokonce celou) výplatu na chudé děti. Přesto krade 50 miliónů dotací, či humanitární pomoci na rozvoj chudých zemí EU (mezi které ČR stále ještě patří) placených daňovými poplatníky západních zemí mj. těmi, kteří si pořád volí za kancléřku paní Merkelovou. Už 18 let…

  21. astraustralia

    Madeleine Albright po bombardovani Balkanu tentokrat uspesne bombarduje Trumpa!
    ( a ten pod tihou dukazu tajnych sluzeb priznava chybu )
    Ano stala se velka chyba, mela byt zvolena Hillary Clinton a Rusko uz mohlo byt porazeno !
    Po vitezne III svetove valce konecne mohl zavladnout svetovy mir a lid na celem svete se mohl mit nejlepe co dejiny lidstva znaji:-)
    Hillary, Hillary, Hillary……. !!!! a nikdy jinak !!!
    https://www.lidovky.cz/neamericke-priserne-smesne-a-hloupe-albrightova-se-oprela-do-trumpa-pro-putina-je-pry-darem-ghf-/zpravy-svet.aspx?c=A180717_193556_ln_zahranici_ele

    • vittta

      Ta babizna ještě žije, jo?
      Doufám, že se koupe alespoň 2x denně, ale stejně ze sebe tu hanbu a krev nemůže smýt.
      Jenže…ta je splachvací.

      • jafa

        Říká se, že to jsou už jen klony.
        Oni jsou k lidem jak pavouk k mouše!

  22. vittta

    Tady dám odkaz na Ladislava Jakla a jeho názor.
    Každý asi ví, že Jakl byl dobrý přítel Klause, tedy při zmínce o něm se každému asi vybaví:pravičák.
    Přečtěte si ale ten článek, a schválně, co byste na to řekli.
    Je to názor pravicový, nebo levicový?
    Jistě ve své většině najdeme shodu v tom, že je to důležité téma, ale jaké?
    Chci tím naznačit dnešní vyprázdněnost pojmů pravice- levice a neschopnost a dokonce nemožnost, s jejich pomocí vyřešit jakýkoliv problém.
    http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/ladislav-jakl-pakt-o-migraci-nacismus-2-0/

    • astraustralia

      Ani lidskost dnes nemuze byt ponechana bez kontroly. Musi byt rizena!
      Proto i migrace musi dostat rizenou formu lidskosti.
      I za cenu ze to opet bude nelidske.
      Ale rizene nelidske!
      Samozrejme opet jak pro koho.
      Pro nektere jedince obohacujici:-(

  23. 2tttt

    Inspirace:
    https://janica9.wordpress.com/2018/07/10/trest-bozi/#comment-59389
    „Jaký tedy má důvod k těmto útokům?“

    Jste na prahu pochopení PROČ, a pokud by se jednalo o pouhé klání BOTů, alespoň čtenáři mohou mít vynikající studijní materiál.

    Každý člověk je „svůj originál“. Mozek je jako otisky prstů. Nenajdete na světě dva stejné. Mozek se (zjednodušeně) skládá z různých neuronálních sítí. Ty sítě jsou u KAŽDÉHO mozku různě vyvinuté a různě výkonné a funkční. Kombinace těchto různě vyvinutých, různě ovlivněných a různě funkčních sítí dává ty jedinečné celky: mozek programátora, který spolutvoří například BOTa(y), Saula, Tresen, nebo osobnosti Vitttu, Kamila, Putina, Trumpa, Einsteina i toho nejhoršího sadistického vraha).

    Anomálie a odchylky těchto jedinečných vnitřních „světů“ dávají vzniknout i jedincům, kteří nectí pravidla sociální skupiny. Existuje nástroj, kterým lze stupeň této odchylky (poškozenosti, absence, antisociálního jednání) měřit:
    Hareův Dotazník psychopatie (Psychopathy Check List, PCL).

    Pokud si postavíte psychologický profil jedince, se kterým probíhala, probíhá nebo má proběhnout interakce (historickou osobnost, protivníka, diskutujícího, klienta, partnera …) není potřeba již nijak zvlášť řešit, zda má průkaz bolševika, pravičáka nebo je to Buddha.
    Pokud vytvořený profil zasadíte do kontextu okamžitých reálií, zobrazí se i náhled do „křišťálové koule“.

    Postup je do značné míry „univerzální“ a aplikovatelný nejen v politice.

    BTW.
    Na VŠECH stranách („pravo“, „levo“, „na východě“, „na západě“ …) se (ve větší či menší míře) nachází tytéž profily. Proto je pro naprostou většinu lidí (i záměrně) matoucí pokud si má zařadit nebo vybavit konkrétní osobu či jednání pod pojem komunista, marxista, neomarxista, liberál, „demokrat“, neoliberál, republikán, konzervativec atd. atd. Přitom jde o TYTÉŽ lidi „z masa a kostí“, jejich profily a z nich plynoucí reakce a jednání.

    NIKDO nepřekročí svůj stín.

    • Saul

      Jen si poslužte.
      U vity už ohledně mozku jaksi není zkoumat co.
      O to zajímavější a zábavnější je jeho projev,ten zase zkoumám pro pobavení já.
      Rovněž tak reakce lidí,kterým je tím projevem schopen provést virtuální lobotomii.