Co můžeme.

Hezký den vespolek :) … Nějaký ten den je jeden mimo civilizaci a nestačí se divit….. Řeknu vám, že pročíst ty vaše hádky je hardcoor… Zeptal jste se Kamile Jany, jak lze částečně zabránit těm světoVLÁDNÍM svinstvům. Já to vidím takhle. Člověk se narodí sám a zemře sám. Tečka. Vše co zažívá mezitím, se odehrává „pouze“ na základě jeho reakcí na okolo něj existující prostředí a jejich vzájemném působení. Můžeme ovlivnit to, co se děje v našem prostředí? Ovlivnit jistě ano, ale plně kontrolovat určitě ne. Můžete například rekultivovat krajinu/přírodu tak, aby vás tolik neohrozila v případě povodní, zemětřesení apod, ale samotný vznik těchto úkazů neovlivníte. Můžete se aktivně věnovat politice, ovlivnit dění v zemi a možná i na planetě z hlediska řízení společnosti, ale pokud se mocní rozhodnou rozpoutat válku, tak se na ni můžete maximálně tak předem připravit, ale zastavit ji nejspíš nedokážete. Co tedy ve svém životě mohu skutečně ovlivnit? Sebe. A co konkrétně? Mohu ovlivnit to, čemu ve svém životě budu věnovat pozornost.
A čím zaměřuji svou pozornost? Svou vůlí, tedy tím, co právě chci … Co mám tedy pod určitou kontrolou? Svou vůlí zaměřenou pozornost. Pokud budu tedy celý den, týden, rok svou pozornost zaměřovat na špínu, výkaly, negativitu, zlo, to jak mi všichni ubližují, to jak jde vše „do kopru“, to jak mě nemá nikdo rád, tak za co bude stát můj život? Za sumář toho všeho. Bude to tedy jedno velké lejno. Co když si budu pečlivě vybírat na co zaměřím svou pozornost a zcela jasně si stanovím vnitřní hodnoty, dle kterých budu používat svou vůli? Co když se např. rozhodnu žít ctnostným způsobem jako staří filosofové? … tzn. moudře – rozhoduji se dle rozumu bez zbytečného egoismu, spravedlivě – řídím se svým svědomím, statečně – zcela zbaven strachu, který je pouze mentální představou a umírněně – mám míru pro rozlišení mezi dobrem a zlem.
Pokud nechci, tak nikdy neodevzdám klíč od svého duševního klidu druhým. Nikdo vás nemůže zlomit, zklamat, zradit, tedy pokud jste se sami nerozhodli, že mu to dovolíte, protože reakce na cokoliv co se děje máte pod svou kontrolou.
Události, které se dějí, většinou jen těžko můžete ovlivnit, ale své reakce na ně vždy a tudíž můžete vždy změnit výsledek takové události. Je to na vás, na vašich hodnotách, vaší vůli a pozornosti a tudíž i na tom, co z toho vzniká – a to je náš CHARAKTER. To vše můžete ovlivnit, včetně toho, jakým způsobem máte nastavenou mysl, jak ji používáte, co si představujete (čemu opět věnujete tu pozornost, ale ve své hlavě)…. asi tak :)

Bjedruna

Jeden komentář

  1. Kamil Mudra

    Bjedruno, tvůj komentář se mi tak líbil že jsem prostě neodolal. :-)
    Doufám že se nezlobíš.

    • Jana

      Bijedruna je filozofka (i profesí?).
      Její komentáře by se měly číst velmi pozorně třeba několikrát a hlavně se na nimi i zamyslet.

      • Bjedruna

        Kdepak filozofka :) … jen tak sem tam zabrousím do jiných vod. Bohužel, času je tak málo … a koníčků moc.

        • Jana

          Filozofka s velkým F. Ve vlastnictví diplomu a titulu to není.

  2. embecko

    Ty mas takovou nevidanou materskou schopnost uklidnovat, Kamile, ze si obcas rikam, jestli nejsi zenska :o)
    K tomu, co jsem napsal dole: Ono ma to praveke deleni na muzskou a zenskou chysi neco do sebe, nebot muzi debatuji vzdy ad hominem, jde o utocnou konverzaci. Debata ad faktum je jen zbrani, jak druheho dostat „neprimym utokkem“ na kolena.
    Jinak samozrejme klobou dolu, Bjedruna to napsala moc hezky…

    • dixi

      Ano, taky se mi to líbilo, v našich podmínkách to lze. Radši s úsměvem.

      • Kamil Mudra

        „…v našich podmínkách to lze“
        Teoreticky to lze v každých podmínkách. Bohužel to dokáže změnit jen vnímání těch podmínek a ten kdo se tím řídí žije v lepším světě. Pro ostatní se tím podmínky nijak nemění. Ale i to je dobré protože tak přibude další člověk který dokáže jednat s rozmyslem a bez paniky – tedy jak píšeš – „Radši s úsměvem.“

        • dixi

          Myslela jsem to trochu jinak, že se u nás neválčí a hladomory taky nehrozí, jako leckde ve světě, zatím. Mnoho můžeme opravdu ovlivnit.Přírodní katastrofy si už i u nás vybírají svou daň,přívalové deště, záplavy a teď i hurikán. Minule jsem napsala, že mám bouřky ráda, ostatní soudí určitě jinak. Později mě mrzelo, že jsem to vůbec napsala.

  3. astraustralia

    Skvele Bjedruna !
    Obsahove stejne dokonce i Indicti magove mluvi o ceste k nirvane.
    Ne okoli ale sebe zmen a uvidis i svet kolem sebe jinak.
    PS
    Omlouvam se za komentare ktere se nekoho osobne dotkly.

  4. observer

    ha·vel ha·va·lim a·mar ko·he·let, ha·vel ha·va·lim hak·kol ha·veL

      • observer

        Ne.
        Vystupujete zde jako znalec antických textů. Viditelně jím nejste.

        • oh

          Zato vy, pozorovateli, si pletete hebrejské texty s texty antickými. Hodinky nebo holinky, že?

          • Kamil Mudra

            To je fuk. Stejně ani neví co píše a skopíroval to z nějaké pohádky: „Bylo nebylo….“ :-)

          • observer

            Antické v původním latinském významu, to jste snad mohl pochopit, když tu voříšek mudravý blabolí většinou o východních naukách. Ale vešlo by se to i do moderně omezené definice o BlizkoVychodních kulturách ovlivněných řeckořimskou civilizací. Ecclesiastes je datován 450-200 př.n.l.
            Takže máte 4- za nesprávné a útočné buzerování.

  5. orinoko

    To je. velmi dobré. Ofšem jak praví klasik – házení perel sviním.
    Místní covid sekta jede na strumě nezpochybnitelné existence záchrany přes vagínaci těla i bedny. Vlastní konání nežádoucí. Vlastní názor nežádoucí. Vlastní existence nežádoucí. … Ich bin ein Berliner, prohlásil emerický chmaták a pak mu vystřelili mozek z lebky, Nějak moc si otevíral hubu.
    Flaksu Trumpifajxla neodstřelili , jen ho odstavili. Civilizační pokrok. 10 let cvičila prasata covid přes ptačí a prasečí chřipku. Jediné covid hovado tehdy ani nehleslo. Teď jsou lejna úspěšnější. Nicméně přes požadavek vaginace populace stále probíhá boj mezi cash a digital finanční existencí. Ani jedna struma nevyhrává, takže na podzím další uzáVĚRA. A covid prasata budou chrochtat blahem, přesto, že už teď lze prokázat, že covid Indie – delta je vcelku pomíjivý kus corona colokvia. Je to jen heslo pro debily.
    Posraní budou ještě posranější a dál budou naprosto ignorovat obsah toho, co napsala Biedruna.
    Takže dobrý, ale s nikým to nepohne ani o miliMETR.
    Teď už jen čekám chválu na malokreténskou angažovanost v moři Černém, a požadavek, že Rus má zacálovat coblihovy Vrbětice.
    Jedno s druhým aneb Není stínu bez baterky NWO.
    Vybírat si nelze. Buďto sedím na hajzlu záchudních svinstev, anebo si o nich myslím svoje. Mezitím je jen lejno bez mozku. Žije, a ani o tom nemá zdání.

  6. Jana

    Výborné vyhlídky do budoucna. Ekonomice sice za mák nerozumím, odkazované grafy jsou jednak nečitelné ,a pro mne taky „španělská vesnice“, ale text bohatě postačí, aby se jednomu udělalo poněkud hodně – slušně řečeno – nevolno. Závěr – shrnutí:
    “ Mafiáni, kteří nechtějí prodělávat na dluhopisech, si teď kupují celý stát i chráněnými územími, aby mohli zabetonovat „naši drahou vlast“, o které tak hezky básní před volbami. A nezapomeňte, že musíme dýchat (zatím nezdaněno), jíst patáky (připravená privatizace zdravotnictví), mít důchod (taky zprivatizujeme) a mít děti ve škole (taky zprivatizujeme). A když to všechno skončí v neoliberálním ráji, tak budeme hrdly i statky patřit jednomu procentu. Od narození v nájemném bytě, přes zprivatizovaný zbytek státu a nákupy v korporátně zmršených a předražených kvelbech, až po privátní pohřební službu. Platíme bohatým jejich renty, za to si kupují stát, nás přivádějí do ekonomického otroctví a tvrdí, že nic lepšího už nás v životě nemohlo potkat. Samozřejmě, kromě připravované války s Čínou a Ruskem.“
    https://outsidermedia.cz/neoliberalni-odchod-statu-do-kytek/

    • dixi

      Je potřeba aby začali platit progresivní daně ti, kteří zbohatli díky práci většiny. Stát drží daněmi zaměstnanci a plátci DPH,což jsou všichni.Vetsina obyvatelstva své příjmy vrací do oběhu v zemi, kde žijí, mnoho špatně nastaveného se musí změnit.

      • Kamil Mudra

        Naše politická garnitura už jen soutěží s USA, kdo je Rusku větším (a hloupějším) nepřítelem. Na nic jiného nemají čas, a nic lepšího od ní nelze očekávat. Naše justice, která umí být velice pečlivá a důsledná pokud jde o sledování vládních rozhodnutí, se nezmůže ani na přípodotek že škodu lze vymáhat jen na tom komu bylo její způsobení prokázáno.
        No a my si tu na Ostrově můžeme pinkat sebelepší návrhy na to co všechno „by se mělo….“. K uším těch co zem řídí se to nedonese a i kdyby doneslo – nebudou slyšet. Na webu o kterém Jana tvrdí (nevím proč) že „se tu zrovna „nemusí““, bylo už vícekrát řečeno že „záchrana je v rukou tonoucích“. Jenže jak plavat s touhle železnou koulí na noze to opravdu netuším.

        • Bjedruna

          Je to těžké, mnozí naši občané jsou hluboce přesvědčeni, že elity, které zcela evidentně mají Evropu a anglo-americký svět zničit, nedělají dnem i nocí nic jiného, než že se ty, které mají zlikvidovat, snaží pomocí vakcín „zachránit“. A protože jsou dokonale zmanipulováni strachem (o sebe i druhé), pocitem viny (vlastní nezodpovědností někoho ze svých blízkých zabiješ …) a chtíčem (očkování ti umožní vrátit se do „normálu“ – do hospody, na dovolenou, do fitka..), tak jim toto nedojde. Pokud se navíc sami považují za „elitu“ , za tu vyspělou, morální, liberální, demokratickou a slušnou část obyvatelstva, tak i sebemenší kritiku své víry okamžitě onálepkují „ruskou propagandou“ (protože nenávidět Rusa je IN a zpochybňovat evidentní vylhanou propagandu je přeci naopak v zájmu RF), konspirátorem a nebo prostě čecháčka, aby tím dokázali, že oni vlastně svou zemi nenávidí a stydí se za ni, protože na Západě jsou na tom líp a jsou „vzorem“, protože pozlátko se hezky leskne :( ….
          Raději budou lhát a věřit lžím, protože mají rádi Západní styl „žraní“ na úkor budoucnosti, než se podívat realitě do očí.
          Dovolím si zkopírovat něco od Pjakina … ( nelze ho brát za bernou minci, přece jen to je RUS a kope především za RF, ale jak se říká … není kouře bez ohýnku … )

          VALERIJ PJAKIN o České republice
          Otázka: Nedávno ruské ministerstvo zahraničí zveřejnilo seznam nepřátelských států, kam byly zařazeny USA a Česko.
          Mnozí však očekávali, že tam uvidí Ukrajinu,pobaltské státy, bývalé republiky SSSR. V souvislosti s tím tu je otázka. Měly by být tyto státy uvedeny v tom seznamu, a jak by měl být takový seznam dlouhý?

          Odpověď V. Pjakina:
          V žádném případě! Státy, které byly někdy součástí SSSR, nebo ruského impéria a já připomenu, že to platí pro Polsko
          a Finsko, tam nemohou být uvedeny a to z jednoho jednoduchého důvodu, protože uvedení v tomto seznamuby je proměnilo, poskytlo jim další dodatečné parametry státní subjektnosti, odloučilo od Ruska, odtrhlo je od něj. A my vždy musíme ukazovat, že se fakticky nejednáo žádné skutečné státy, že to nejsou státy. Ten seznam nepřátelských států musí být maximálně krátký.
          Musí tam být zahrnuty státy, které představují právě tu uplatňovanou koncepci řízení, které určitým způsobem určují směřování řídicích procesů. S ohledem na USA je to jasné, ty jsou tím hlavním světovým četníkem, a proto jsou zcela jasně nepřátelské. A co se týká Česka, tak připomenu, že Česko, tedy přesněji Československo bylo jasným projektově
          zkonstruovaným státem a když bylo Česko součástí Rakouska-Uherska i součástí Československa, tak plnilo určitou nadnárodní roli.
          A teď má tuto roli plnit i v rámci Mezimoří, Visegrádské čtyřky. Jen si povšimněte, že z Visegrádské čtyřky má jen Slovensko euro, všichni ostatní mají své národní měny. To je velice významný ukazatel. Ale Česko řízené zvnějšku je teď destabilizující.
          Jen si vezměte třeba ten jeho poslední konflikt s Ruskem ohledně těch vybuchlých skladů, jejich vyostřování diplomatického konfliktu. Jednají výlučně jako nástroj USA, tady v Evropě. Česko je teď místo Ukrajiny tím podněcovatelem evropské války,
          která má pohltit všechny neboť to je v zájmu USA.
          A aby tohle potlačili, tak Česko uvedli do toho seznamu, ano. Je to tím ukazatelem: „Chcete-li být s Ruskem
          v dobrých vztazích, dostávat od něj zdroje, tak zapůsobte na vedení Česka tak, aby začalo hájit své národní zájmy místo zájmů USA.“ Proto je ten seznam sestavený z těchto dvou států zcela objektivní, promyšlený a zatím by neměl být rozšiřován.

          • embecko

            „elity, které zcela evidentně mají Evropu a anglo-americký svět zničit“
            V zasade je dvoji volba: Bud si stat ridit sami, anebo rizeni predat „cizim“..
            *
            Zde 2 poznamky:
            Motivaci vetsiny mych znamych pri hlasovani ANO v referendu o pristoupeni k EU byla zkusenost z ranych 90. let, kdy stat ridily ceske elity („Snad s tim Brusel dokaze neco udelat!).
            Jak by to dopadlo bez EU vidime na prikladu Ukrajiny (Janukovic, ktery pozastavil pristupove dohody k EU, zdanlive nepochopitelne ztratil lidovou podporu, i kdyz slo o ten samy proces, co v Cesku).
            Takze volba je: bud Krejcir, Kozeny, Dyba, Kolomojsky, Porosenko, Jacenjuk…anebo Soros.

            • Bjedruna

              „Ďábel zvítězil tím, že ostatní přesvědčil o tom, že neexistuje“

              Když totiž elity přesvědčí lidi, že Globální řízení společnosti je „konspirační teorií“, tedy fantasmagorickou pohádkou pro děti, kdy není možné, aby malá skupina lidí ovládala (a to po celá staletí) něco tak složitého jako jsou sociální supersystémy, tak tím vytvoří naprosté krytí tomuto řídícímu kádru, protože po něm nikdy nikdo nebude pátrat. Je to tedy jako s tím „ďáblem“ – co totiž neexistuje, to se nedá zkoumat, nehledá se to, nepřemýšlí se o tom. A proč si mnohdy inteligentní lidé ťukají na hlavu, když s tím někdo začne? Protože jim nikdy nikdo neřekl, jakým způsobem je ve skutečnosti tvořena společnost, jak je řízena a pomocí jakých nástrojů. Tyto informace nemají, protože se záměrně nevyučují. I samotné „elity“ dostávají pouze takové informace, které potřebují k tomu efektivně pracovat pro ty, jejichž míra chápání je vyšší. Školství je samo o sobě nástrojem řízení, kdy se děti a mládež učí získávat pouze dílčí znalosti, ale nesnaží se je propojovat do širšího rámce. Díky tomu si lidé myslí, že existuje pouze státní a nadnárodní politika, o té globální nic neví a když, tak pouze hlouposti, které se učí v dezinformačním oboru zvaném geopolitika, který byl vyvinut právě proto, aby lidé nedokázali vidět souvislosti.
              Učili nás např. tomu, že existujítři druhy moci – zákonodárná, výkonná a soudní. A těm informovanějším z nás ještě řekli, že do určité míry existuje ještě čtvrtá a to média. Jenže to taky ještě není celá pravda. Existuje ještě moc ideologická a konceptuální. Jenže když nás učí jen část reality, tak také dokážeme vidět pouze část skutečnosti. A proto se žádný běžný politolog, analytik nedokáže přiblížit reálnému obrazu toho co se děje, protože se učí chybnou metodiku řízení společnosti. Existují vyjímky…třeba Kissinger :) Ten když něco řekne, tak se to plní. Z daného tedy plyne, že ti co jsou informačně a zdrojově nad námi, mají vždy na vrch a vždy jsou krok před námi. Můžeme se proti nim klidně postavit, ale oni klidně náš protest zcela použijí proti nám, mnohem raději ho využijí ve svůj prospěch a nebo dokonce naši snahu začnou sami řídit, čímž nás začlení do svých struktur, aniž bychom jen tušili, že pracujeme ve prospěch těch, proti kterým jsme se rozhodli bojovat. Proto musí být člověk vždy opatrný v tom, co vlastně dělá a co činí. Dá se ovládat jen ten co se nechá ovládat, protože z toho má výhody (loutka), má strach (je mu vyhrožováno) a nebo ten co o tom neví … Když o tom člověk ví a není loutka, tak dotyční musí shodit masku a jít do toho na hulváta…a to se pak hroutí systémy úplně samy, protože kde je akce je i patřičná reakce. Nebo to vidíte jinak ?

              • embecko

                „Existuje ještě moc ideologická a konceptuální.“
                To je jasna vec, ale na vytvoreni konceptualni moci musite mit fistrona a nesmi do toho kecat moc lidi (= konceptualni mocí vladne jen uzky okruh lidi, elity).
                A tyhle elity se bud generuji z naroda, anebo se rekrutuji z hospodarsky silnych kruhu, ktere maji moc a silu svuj koncept prosadit (obvykle s nadnarodnim dosahem).
                Rizeni spolecnosti je tedy vzdy strukturalni (elity -> prevodnik moci ((vlada, plicie, soudy)) -> lid, ridici „sam sebe“ pomoci implantovane ideologie). Rizeni socialnich systemu ma tedy svoji strukturu, vyjadrenou v posloupnosti ruznych urovni rizeni (vykonu) moci.
                „Az nahoru“ se rozhodne nedostane zadny hlupak, ovsem „nekde uprostred“ (napr. u vlady statu) uz to mozne je. Tohle je jen otazka kadru a schopnosti naroda ty prave kadry vybrat.
                Jelikoz cesky narod po Listopadu vybral takove kadry, jake vybral, logicky se pak nad-vlady nad temito kadry zmocnily elity na vyssi urovni.
                Polopaticky receno: Bud vam bude vladnout chytry inteligentni zid, ktery nebude uplne myslet na vase blaho, ale v zasade bude mit veci pod kontrolou, anebo, vygenerovano zdola, se k moci dostanou beskrupulozni, tvrdi a asocialni domaci oligarchove bez myslenek na zitrek.
                Vidis treti moznost? Ja ne…vyber pak snad neni tak uplne tezky.

                • embecko

                  To je prastary konflikt o zpusobu vlady nad spolecnosti: Bud je u moci aristokraticka „samozvana“ elita, pachajici sice nepravosti, ale v zasade myslici na budoucnost (konzervativni pohled), anebo je blaho spolecnosti tvoreno vyslednym vektorem individualnich snah („orientovanych usecek“) vsech clenu spolecnosti. Spolecnost je rizena „ad hoc“, nebot individualni snaha (orientovana usecka) „nezna“ vysledny smer a velikost spolecenskych procesu (liberalni pohled).
                  Podle meho jsmeted v etape, kdy se ukazalo, ze liberalni pristup muze sice aktualne vest k vzestupu spolecnosti, ale dlouhodobe zpusobuje spise chaos a tak „liberalni elity“ usoudily, ze je cas stat se samozvanymi a prevzit vedeni spolecnosti po aristokratickem zpusobu. Vysledkem je nastupujici, autoritativne rizeny „tech-feudalismus“.

                • embecko

                  Ale dobre, pristupme ke konkretni otazce:
                  Reknemez, ze globalni konceptualni elity se podari nejakym zpusobem pacifikovat, kdo pak tedy bude vladnout v CR?
                  Jakym mechanismem se nova (pro)narodni vlada ustanovi? (Volbou, referendem, losem atd.?)
                  Zaber do uvah i stavajici situaci s koronavirem…pulka naroda je proti opatrenim, pulka ho podporuje. K jake volbe muze takoveto rozpolozeni spolecnosti vest?
                  Jaky typ elity, jakym zpusobem (mechanismem) vybran, se muze dostat do cela rizeni statu?
                  Jak by to dle tebe vypadalo idealne?

                  • Bjedruna

                    A co je to ideálně ? Co člověk, to jiný pohled na věc. Dá se v dnešní době vytvořit fungující společnost v nějakém větším měřítku a to na základě svědomí? Ne. Jedině pomocí diktatury a násilí, protože společnost je založena na chamtivosti, lichvě a nikoliv na základě svědomí. Dokud nemá ve společnosti většina osob strukturu myšlení „Člověka“ tak jsou myšlenky na nějakou formu ideální společnosti jen skutečnou utopií. To, ale neznamená, že bychom se takové společnosti neměli snažit přiblížit. Jenže to nikdy nepůjde formou revoluce, ale vždy pouze jako důsledek evoluce, kdy se co nejvíce osob rozhodne změnit své vědomí. Revoluce je pouze situace, kdy se ze stáda oddělí stejně hloupé, ale agresivnější ovce, vytvoří smečku, prohlásí se za vlky a vytvoří davově-elitářskou společnost s jinými „elitami“. A dav (stádo) je skupina lidí, která žije podle tradic a soudí podle autorit. Takže jen bečící ovce.
                    Pokud vám dojde, že v takové společnosti ztratíte osobní svobodu, tak si všimněte jakého etnika byly osoby, které založily, nebo stály u zrodu např. libertariánství, Rakouské ekonomické školy, objektivismu, anarchokapitalismu atd. … i lidskou touhu po „svobodě“ musely globální elity pomocí své kádrové základny, tedy židů, začlenit pod svoje řízení. A co lidská touha po poznání Boha? Ta tři hlavní abrahámovská, masová náboženství vycházejí z učení jakého etnika … málokdo si to uvědomuje. Proto bylo pro elity otázkou chvilky odstavit z papežského stolce kovaného katolíka Benedikta, který bez řečí srazil patky a uposlechl rozkaz a dosadit místo něj teomarxistu Františka.
                    Koncepcí (ideologii jako takovou), tak můžete řídit celé národy ze své pracovny třeba z Bali. Stejně jako když šéf korporace pošle z dovolené svým přímým podřízeným osnovu toho, kam se má korporace ubírat a oni vše automaticky plní dle zadaných parametrů. On u toho vůbec být nemusí a ani ho nemusí osobně znát nikdo z řídicích struktur korporace :)
                    A globální elity vždy nad těmito jevy převezmou kontrolu …jde jim o to, aby mělo lidstvo stále strukturu psychiky stáda, tedy zvířat, nebo naprogramovaných biorobotů.Má teda smysl bez vnitřní evoluce zkoušet nějaké sociálně socialistické experimenty? Nemá. Společnost buď dozraje do tohoto stádia svým vývojem a nebo ne. Na sílu to přinese jen utrpení pro všechny zúčastněné. Dokud bude lidstvo vyznávat pouze jejich ideologie, které jedou stále ve stejné algoritmice psychiky, tak bude snadno řiditelné a hlavně odhadnutelné. Stejně odhadnutelné, jako je počítačová hra, která jede jen dle toho jak jí dovoluje předem nastavený program. Hráč si nic neuvědomuje, ale tvůrce, tedy programátor, ví naprosto přesně jak se budete chovat a je vždy schopen odhadnout jakýkoliv hráčův krok daleko dopředu… Každá věta kterou řekneme ve svém okolí vytváří určitý mem, či posiluje určitý egregor, takže i my osobně silně ovlivňujete světové dění a to dokonce i to na druhém konci světa a je jedno jestli si to uvědomujete nebo ne. Ale to už je široké téma na několik večerů, dost jsem se svého času o to zajímala.

                    • embecko

                      Tak ted uz vubec nevim, o cem se bavime… :o)
                      Jak to chodi, jak by to melo chodit, anebo co s tim?
                      „protože společnost je založena na chamtivosti, lichvě a nikoliv na základě svědomí.“
                      No, jak ktera. Nase spolecnost ano, ale neni tak zalozena, ridi se tak diky zakonum. Clovek je ve sve casti predator a vytvorit „strukturni mysleni Cloveka“ by znamenalo ho geneticky pretvrorit. Vsak on se transhumanismus nezjevil jen tak.

                    • observer

                      Je to prosté: když nechodíte se šéfem na grilovačku tak jste zaháčkován v bezstrukturálním systému řízení a jste škodlivá ovce, která vykonává jeho chamtivé telepatické židovske příkazy, a Bjedruna to rozklíčila protože Pjakin. Bože Svatý na výsostech, cos to naučil psát :-)

                • Jana

                  „Rizeni spolecnosti je tedy vzdy strukturalni“.
                  Nikoliv. Je známo, že globalisté pracují tzv. bezstrukturně. T.zn. neexistuje žádná instituce žádný generální ředitel, náměstkové a kádrováci, nedělají se žádná výběrová řřízení, žádné konkursy.
                  Člověk vybraný na určitou pozici je „řízen“ přímo – často ani neví, je nějak řízen je a má za to, že svého postavení dosáhl svou inteligencí, schopnostmi, snahou. Přitom je mu nenápadně „umetána“ cestička a dostává se mu nenápadné podpory
                  Bjedruna by to dovedla vysvětlit mnohem lépe . Bjedruno, mohu tě o to požádat?

                  • Jana

                    K těm židům:
                    Dlouho, vlastně až do nedávna jsem byla přesvědčená, že židé svůj život v ghetech považovli za svou – řekněme – diskriminaci. Společnost se od nich odvracela a dovolila jim jen ji financovat, ale žít na jejím okraji.
                    Celkem nedávno jsem se dozvěděla, že je to právě naopak. Bohužel jsem si nepozamenala, kde to bylo napsáno, takže odkaz nemám.
                    Ale bylo tam vysvětleno, že ta gheta si vytvářeli po staletí sami. A přísně se segregovali od ne-židů. A pozor – předávali své vzdělání, své tisícileté vědomosti (na rozdíl od nás) svým dětem. A mezi ně ne-žida nepřijali. To vzdělání bylo určeno výlučně židům.
                    My děláme „pokrokově“ samé vzdělávací reformy a vždycky k horšímu. Pak není divu, že to dopadá takhle.

                    • Bjedruna

                      Přesně tak Jani. Od momentu kdy se v Egyptě spojili Théby s Memfisem, tam měli řídící funkci tzv. Žreci, kteří ovládali hermetickou nauku a kteří používali Židy jako své chrámové otroky. A právě v té době začaly využívat toto etnikum k řízení společnosti, aby jejich rukama dělali špinavou práci. Tehdy je také naučily bezvýhradně věřit tomu, že jsou „Bohem vyvoleným národem“. A aby tomu opravdu uvěřili, tak jim poskytly znalosti a to nejen ty, které bychom nazvali „esoterickými“, ale hlavně ty z oblasti řízení. Ta „esoterika“ se promítla do jejich Kabaly, která není ničím jiným, než židovskou mentalitou a filosofií vyjádřený egyptský hermetismus.
                      Kabalu i hermetismus se učili pouze „zasvěcené“ osoby v „tajných“ spolcích, což bylo tehdy (18 až začátek 20 století) pro „smetánku“ stejně normální, jako když dnes chodí „elity“ na golf nebo na tenis. Existovala ovšem jedna výjimka. Na celém světě existovalo jedno jediné místo, kde se jak hermetismus, tak kabala učila formou seminářů a přednášek zcela otevřeně a každému kdo přišel a jevil se být „normálním“. Byla to Praha a klub Universalie. Svítá? Na světě se daly najít osoby, které ovládaly hermetismus nebo kabalu, ale v ČSR žily osoby, které byly mistry v obou těchto systémech a odhermetizovávaly je veřejnosti (Kabelák, Kefer, Lasenic, Bardon, Louda, Zadrobílek a mnoho dalších). K Bardonově linii se např. dnes hlásí i stovky lidí v USA. Hermetismus byl tak tajným učením, že se mezinárodně stalo slovo „hermeticky“ označení pro něco, co je naprosto těsně a neprodyšně uzavřeno.
                      Praha byla hlavním městem židovské mystiky/mytologie/okultismu a není to „jen“ tím, že tam prožil část života legendární rabbi Löw, neboli Jehuda Arje ben Becalel alias Pražský Maharal, údajný tvůrce Golema, ale je to se židovstvím silně spjaté místo od jeho počátků. Věděli jste, že jako o Praze (Frága) je první historicky doložená zmínka (jako o velkém kamenném městě) od Ibn Mohameda Jakuba, židovského kupce a to již v roce 956 ? A teď název „PRAHA“. Všichni historici se shodují na tom, že se jedná o odvozeninu slova „práh“. Mají za to, že naši předci použili tento název jako označení města/místa kvůli „práhu“ mezi oběma řekami, tedy kvůli brodu. Jenže sami chápou, že je to dost přitažené za vlasy a to opravdu hodně, protože se pro tato místa u nás nepoužívá slovo „práh“, ale vždy právě ten „brod“ (Havlíčkův, Český, Uherský, Železný atd.) Slyšeli jste co znamená v mystice termín Strážce prahu? Jsou to na psychické úrovni ty nejanimálnější pudy, které se vyplaví z našeho vědomí v momentu změny vědomí při meditační/duchovní praxi. Ježíš je popisoval jako démony a „bojoval s nimi na poušti“ a Buddha jim zase říkal Máro. Jsou to projevy našeho ega/egoismu na té nejsubtilnější psychické úrovni. A co je cílem židovské Kabaly? Zbavení se egoismu :)

                  • embecko

                    V cele EU je odhadem na 10 milionu statnich uredniku…tito nemusi poslouchat prikazy a ridit se zakonem? To je mi novinka…

                  • Bjedruna

                    Popsala jsi to správně :) Příkladně ….pokud bych zítra přišla za šéfem Yakuzy a řekla mu, že legalizuji celý jeho byznys a on by viděl, že to skutečně udělat můžu, tak v ten moment pracuje celá Yakuza pro mne, aniž by to kromě jejího šéfa kdokoliv věděl.
                    Yakuza kseftuje, zabíjí, vydírá…ale vždy v rámci systému a ten systém neřídí Yakuza, ale GE. A teď si za slovo Yakuza dosaď US státní elity a měli byste mít představu jak to funguje. Dokud si budete myslet, že šéfem nadnárodní korporace je ředitel pobočky, tak nikdy neuvidíte celý obrázek.
                    Ještě jinak….a co když ti všichni jsou produktem sociálního inženýrství toho jednoho „klanu“. Když napíšu program, který v průběhu svého běhu vymění proměnné ovlivňující výstupní hodnoty, tak ty nové proměnné nevymění algoritmus, kterému podléhají. Program by jel dál, jenom personální obsazení by bylo jiné.
                    Jenže ti lidé nevědí, čeho jsou součástí. A když na to přijdou, nevědí jak to změnit nebo se o to nesnaží, dokud jim to vyhovuje. Ti lidé jsou navíc vybíráni na základě jejich nízké mravnosti.
                    GE se opírá o bezstrukturní řízení a moc. O znalosti řízení společenských systémů a supersystémů, o znalosti které znamenají moc. Opírá se třeba o znalosti tzv. „sociální magie“. Ví jak probíhá téze, antitéze a syntéza. Globální elity tedy nepodléhájí strukturálním mocenským systémům, ty se mění, ale koncepce řízení zůstává stejná. První výhřezkem této moci jsou ideologie. Ideologie ovládají až následně strukturální moc. Víme, že globální elity jsou vystopovatelné pár tisíciletí zpět. Jaké je globální řízení? Protilidské :( …

                    • pacifista

                      Ze všech vašich komentářů se dá vzít poučení, stačí je jen pozorně číst. Za to děkuji moc.

                    • embecko

                      Tak tedy, jak je tech 10 milionu uredniku rizeno bezstrukturne, bez primych, nejcasteji pisemnych prikazu organizace, neboli struktury statni moci?
                      Anebo urednici (soudci, vojaci a dalsi) nejsou ti, co vykonavaji prikazy elit? Kdo to tedy je?
                      Vojaci sice urednici nejsou, ale vladne jim urednik, zbytek je dany.

                    • embecko

                      Jednoduch priklad, treba kovid :o)
                      Cilem moci je, aby Bjedruna, Jana a embeso nosili rousky. Ale oni nechteji, tak jakym zpusobem se moc realizuje?
                      Ne jinak, nezli prez mocenske struktury (vynosy ministerstev a policii).
                      Bjedruna, Jana a embeso jsou strukturou (ridici a vykonnou) nakonec donuceni rousky nosit.
                      To je moje uvaha…jak vypada tvoje vysvetleni, jak probiha vykon moci u bezstrukturniho rizeni, vedouci k povinnemu noseni rousek, ne-li pres mocenske struktury?

                    • Bjedruna

                      Vypůjčila jsem si odsud :)
                      https://www.konceptualcz.cz/strukturni-bezstrukturni-rizeni-kob

                      „Plnou funkci řízení“ realizujeme bezstrukturním a strukturním způsobem řízení. Strukturní řízení se v praktickém životě vždy krystalizuje z bezstrukturního, a ne naopak, jak si bohužel stále ještě chybně myslí, mnoho profesionálně masově zmanipulovaných lidi.
                      Při „strukturním způsobu řízení“ předáváme informaci adresně, přes plně definované elementy struktury, cílevědomě účelově vytvořené ještě před procesem řízení.
                      Při „bezstrukturním způsobu řízení“ nemáme k dispozici dopředu sestavené struktury řízení. Probíhá neadresné šíření informace její cirkulací v daném prostředí, nebo cílové skupině, schopné vytvořit při zformovaní informačně-algoritmických vztahů mezi jednotlivými elementy prostředí, sama ze sebe strukturu. Struktury, v daném prostředí v rámci procesu, samy vznikají, a zanikají.
                      Je nezbytné si zapamatovat, že v dějinách rozvoje společnosti se strukturní způsob řízení vždy rodil z bezstrukturního a nikdy ne naopak.

                      Například: 1. Lidé žili v osadách v dřevěných domech, a protože se jídlo připravovalo na ohni, čas od času některý dům shořel. Vzhledem k tomu, že se toto stávalo cyklicky, bylo lidem potřeba se proti tomu nějakým způsobem zabezpečit – tedy vznikly první hasičské sbory.

                                  2. Lidé žili v poklidu ve svých osadách a tu znenadání se objevili jiní lidé, kteří zatoužili po jejich majetku – tedy vznikly první bojové družiny, které měli za úkol chránit osady.
                      
                    • Kamil Mudra

                      „Tak tedy, jak je tech 10 milionu uredniku rizeno bezstrukturne“
                      Zjednodušeně řečeno: je řízeno ideou a od ní odvozeným systémem, který slouží jejímu naplňování.
                      Proč myslíš že za socíku chtěli mít komunisti v čele každé sebemenší organizační struktury komunistu, byť i za cenu toho že odborně nebyl extra na výši?
                      No a za kapíku – vem třeba akciovou společnost. Vrcholový menežment má „ideové“zadání navyšování divident. Je za to dobře placený a ten který se neosvědčí je bez pardonu vyřazen a nahrazen. Dál směrem dolů funguje zákon padajícího hovna. Vše mimo toho zadání (jako ekologie, sociálno…) je odsunuto na vedlejší kolej. Akcionářům k řízení postačí držet v ruce akcie a firmu nemusí za celý život ani vidět.

                    • embecko

                      „je řízeno ideou a od ní odvozeným systémem“
                      Urednik, co ti dava na stavebnim uradu, dopravnim inspektoratu, ci oddeleni pasu razitko, je rizen ideou?
                      To jsou mi tedy novinky…

                    • embecko

                      Ja bych spise rekl, ze Bjedruna se zapletla do sloziteho vysvetlovani vcelku prirozene a jednoduche situace:
                      Na vrcholu pyramidy moci nestoji clovek, ktery by byl zamestnance organizace s pridelenym ICO, nybrz globalni „lobbista“, udelujici neformalni prikazy predstavitelum organizaci.
                      Jako priklad bezstrukturniho rizeni v malem muzeme uvest Rittiga, Dalika, ci Janouska, osoby formalne nezucastnene v zadne organizacni strukture a presto ridici (bezstrukturne) cely stat.
                      „Cisar se nadechl, zakoulel ocima a komori Lang sel shanet pisare, aby s nim mohl sepsat novy kralovsky edikt.“
                      To je ale jen mala, iniciacni castecka pyramidy moci. Pokud jsem nahore napsal, ze „Rizeni socialnich systemu ma tedy svoji strukturu, vyjadrenou v posloupnosti ruznych urovni rizeni (vykonu) moci.„, pak mi neni jasne, cemu se zde oponuje.
                      Cisari by asi bylo uplne k nicemu, kdyby se sice nadechl a zakoulel ocima, ale nemel po ruce Langa, kanclere Lobkovice a stovky dalsich uredniku pod nim.

                    • Kamil Mudra

                      „Urednik, co ti dava na stavebnim uradu, dopravnim inspektoratu, ci oddeleni pasu razitko, je rizen ideou?“
                      Ten úředník už je finálním produktem idey, která hlásá že abys mohl stavět, používat auto a cestovat – musíš to mít schválené vyšší instancí a potvrzeno razítkem. Bouchá razítka protože to je zdrojem jeho obživy a nepřemýšlí nad tím zda je to skutečně potřebné. Ideu už mnohem dříve vytvořil ten kdo chtěl mít pod kontrolou tvé stavění, používání auta a cestování. Ty sám, když si jdeš pro to razítko jsi rovněž produktem té idey protože její působení už tě posunulo do stavu: „Tak to má být.“ a máš to i logicky odůvodněné sledováním prostředí ve kterém žiješ. V prostředí které je rovněž produktem idey. Viditelnému strukturnímu řízení však předcházelo nestrukturní řízení, které za pomocí overtonových oken vytvořilo společenskou poptávku po vytvoření toho strukturního – pyramidálního.

                      I císař je produkt. Je produktem idey že lid potřebuje řízení. Produktem dostatečně mocným aby toho Langa, kanclere Lobkovice a stovky dalsich uredniku pod nim vytvořil a razítka mezi ně rozdělil. Avšak stále slabším než idea. Postačilo rozšířit ideu že obchodníci jsou schopnějšími ku řízení světa, nastartovat společenskou poptávku po (především jejich) svobodě a císařové zmizeli v propadlišti dějin.

                      Jsme zvyklí uvažovat o řízení v podobě pyramidy, protože ho okolo sebe vidíme a to nám zakrývá „výhled“ na nestrukturální řízení které podobu pyramidy nemá, byť již vytvořené pyramidy využívá. Samo nestrukturální řízení však lze lépe přirovnat ke kapání živého (množení schopného) oleje na vodní hladinu. Kapka sem, kapka tam, kapky se spojují ve větší skvrny, skvrny se také spojují a ve chvíli kdy se tenká vrstva stane tlustou, začne vytvářet hierarchické struktury pro které už platí: nahoře a dole.

                    • embecko

                      Rusove zili po staleti pod tuhou administrativou/ byrokracii a i nejvyssi spicka pyramidy moci byla jeji soucasti (jak car, tak generalni tajemnik, oba povereni praci pro system ve prospech lidu, prvy byl poveren bohem, druhy lidem samym).
                      Ted objevili kolo a delaji v tom mišmaš.
                      V Evrope tohle zadna novinka neni, o Richelieu, Rothschildovi, tajemnicich a sedych eminencich, o starodavnych rodech s konexemi na Vatikan tu vzdy vedel kazdy, kdo se alespon trochu zajimal.
                      Lid tohle nechape, protoze ho to nezajima, radsi slevy, nezli zjisteni, kdo mu vladne, tohle ma lid v pazi.
                      My se tu slozizte bavime nad jasnou veci a cim vice to rozebirame, tim vetsi bordel v tom je.
                      „Ten úředník už je finálním produktem idey“
                      Tak samozrejme, ze nekdo na pocatku vytvoril ideu…vzdyt i ten car to svaloval na boha a generalni tajemnik na lid.
                      Ze je na pocatku idea, preci neni prevratna myslenka a ze se realizuje skrze struktury moci (statni i soukrome) je snad nad slunce jasnejsi.
                      My se tu placame v prevratne myslence, ze na pocatku zakona stal napad…ze to svet nevidel :o)

                    • Kamil Mudra

                      Ale neplácáme. Jde prostě o to že co kdysi trvalo desetiletí a nebo i třeba staletí to dnes probíhá mnohem rychleji a když se něco rozjede, je pak už těžké to zastavit. A také to že s nápady se neskončilo, lidé je mají dodnes a ti vlivní mají mnohem lepší podmínky pro jejich realizaci aniž by k tomu potřebovali být součástí nějaké oficiální vedoucí garnitury.
                      Příklad z domova:
                      Jestliže Romové začnou protestovat kvůli svému mrtvému feťákovi, navzdory všem dostupným videím která jeho pominutí smyslů dokazují, pak je to nejspíš něčí snaha o otevření overtonova okna pro vytvoření našeho českého Floyda s takovými dopady na českou společnost jaké se projevily i v USA. Je tedy v našem vlastním zájmu to těm romákům zavčas zatrhnout/neumožnit (bez ohledu na to kdo jim valí klíny do hlavy a financuje to) abychom ty negativní důsledky nemuseli nést a to ve fázi kdy už to zastavit nepůjde. Je zřejmé že za tím stojí nějaká „šedá eminence“ ale byla by to naše blbost kdybychom si namlouvali nějakou její neexistenci, jen kvůli tomu že ji nevidíme a neumíme označit.

                      A tak je to i s jinými jevy kolem nás. Pokud je odkážeme do říše „blbých konspirací“, kterým netřeba věnovat pozornost, tak si nás bude snadno vodit jako loutky každý kdo si zamane a skrze nás, na náš úkor, realizovat ty svoje nápady. Tedy je potřeba si ta otevírání overtonových oken hlídat a když už je nemůžeme přibouchnout, tak alespoň jejich otevírání nenapomáhat – vždy je tu totiž možnost že toho dotyčný otvírač nechá, protože přležitost k otevření pomine. To stále ještě každý na svém místě a v míře svých možností můžeme (nepůjdu na demošku, rozmluvím ji kámošovi, ovlivním nějakou svou osvětou trend smýšlení na pracovišti, v rodině, v sousedství atd.), každý ve své sociální bublině.
                      A čím více nás bude takto ostražitých a aktivních, tím to budou mít loutkovodiči těžší. Nestrukturnímu řízení lze čelit pouze takto. Neviditelní proti neviditelným.

                    • embecko

                      Ale ja vam rozumi, co chcete rici, Kamile. Jen se (opetovne) doptavam, co je spatne na mem vyroku:
                      Rizeni spolecnosti je tedy vzdy strukturalni (elity -> prevodnik moci ((vlada, plicie, soudy)) -> lid, ridici „sam sebe“ pomoci implantovane ideologie). Rizeni socialnich systemu ma tedy svoji strukturu, vyjadrenou v posloupnosti ruznych urovni rizeni (vykonu) moci.“
                      Ze na samotnem pocatku stoji slovo (zadani) a to pak provazi cely proces, je snad jasne.
                      Vubec netusim, jak si nekdo muze myslet, ze zakony a narizeni vznikaji samy o sobe a nikdo je nevymysli, proste najednou tu jsou, rano se zniceho nic objevi ve sbirce a je to…anebo jak?
                      Mazanek z vinarny na Kolibrika z uradu: „Hele, mohl by ses mi podivat na tu proluku na Starem meste, na ktere stale visi ta plomba?“
                      Kolibrik na sefa stavebniho odboru: „Karle, koukni se mi na tu proluku, ja se ti vecer mrknu na to tve clenstvi v predstavenstvu.“
                      Ale jak pisi vyse, vykon moci (uplatneni schopnosti rizeni deju a procesu) neni vazan na zamestnanecky pomer v organizaci s ICO (Nagyova s pracovnou v posteli). Z hlediska uplatneni vykonu moci neni dulezite, jestli neco jenom reknes, anebo jestli musis poslat obeznik. Dulezite je, ze te poslouchaji a tedy musis byt vzdy soucasti struktury i kdyz vztahy pritom mohou byt jakkoliv neformalni.
                      Nezbytnost ideove nadvlady moci je (s rozvojem modernich medii) podrobneji studovana jiz od dob Gramsciho, ten uz davno mluvil o tom, co dnes Pjakin objevuje.

                    • Kamil Mudra

                      „Rizeni spolecnosti je tedy vzdy strukturalni (elity -> prevodnik moci ((vlada, plicie, soudy)) -> lid, ridici „sam sebe“ pomoci implantovane ideologie). Rizeni socialnich systemu ma tedy svoji strukturu, vyjadrenou v posloupnosti ruznych urovni rizeni (vykonu) moci.“
                      Já si tedy nějak neuvědomuji že bych konkrétně tomuto tvému výroku oponoval, ale když se ptáš….
                      Myslím že ti v tom schéma chybí, směrem od elit, ještě jedna šipka (nebo více šipek), obcházející ten převodník moci, která by vedla skrze média, neziskovky, intelektuální autority, firmy a celebrity k lidu, za účelem formování společenské objednávky. Přičemž všemu co jsem vyjmenoval bych předřadil „mnohá/é“ nebo „některá/é“ protože dost z nich se na již vytvořené objednávce jen veze a „chytá vítr do plachet“. To co jsi označil za „převodník moci“ je mocenským „správcem“ idey, případně silovým vykonavatelem a strukturálně propojeno. Ale to co vede mimo ten převodník k sobě v žádném strukturálním (ani hierarchickém) vztahu není. Přesto však se na řízení společnosti výrazně podílí.
                      No a vezmeme-li v potaz tento podíl, pak sice můžeme říci že řízení společnosti je strukturální vždy (je vždy přítomno) avšak není řízením jediným.

                    • embecko

                      Mel jsem zato, ze kdyz ses pridal ke kritice, tak s ni souhlasis…
                      chybí, směrem od elit, ještě jedna šipka (nebo více šipek), obcházející ten převodník moci, která by vedla skrze média, neziskovky, intelektuální autority…“
                      To je furt ta sama sipka „prevodnik moci“, patri k nim jeste skoly (vychova obecne), masova kultura atd…nemuzu tu preci vypocitavat vsechno, to bychom tu byli do rana :o)
                      Ted v Americe je hezky videt, jak se to siri…jako pozar. A hori to tim vice, cim mensi socialni mobilitu spolecnost poskytuje, nebot takovehle prilezitostne krysi zavody jsou generacne vyjimecne a da se diky nim udelat jindy nemyslitelna kariera. Rozjizdi se to tedy kvuli karieram a penezum, nikoliv kolektivni hysterii, jak se v podobnych pripadech traduje.
                      S bezstrukturnim rizenim to je podobne…na pocatku staci rici jenom slovo a mas-li dobreho tajemnika, tak tim je to vyrizeno. A dolu, k mediim a soudum, to uz dojde nejen samo, ale primo aktivne samo, v ramci dobre nastavene struktury.

                    • Kamil Mudra

                      Pokud to vidíš takto, pak jsou tím převodníkem moci i samotné elity.
                      Ovšem pak vyvstává otázka čí moc je převáděna.
                      A já jsem se k žádné kritice nepřipojil protože jsem nic a nikoho nekritizoval. Prostě popisuji jak to vnímám. Nemohu za to jak to vidíš ty, stejně jako ty nemůžeš za to jak to vidím já. Psal jsem to tu už víckrát a napíšu znovu: Co člověk to svět.
                      A ty se někdy jen dotýkají, jindy v různé míře prolínají – ale nikdy se stoprocentně nepřekryjí.

                    • astraustralia

                      Bjedruna opet vysvetlila:
                      GE se opírá o bezstrukturní řízení a moc. O znalosti řízení společenských systémů a supersystémů, o znalosti které znamenají moc. Opírá se třeba o znalosti tzv. „sociální magie“. Ví jak probíhá téze, antitéze a syntéza. Globální elity tedy nepodléhájí strukturálním mocenským systémům, ty se mění, ale koncepce řízení zůstává stejná. První výhřezkem této moci jsou ideologie. Ideologie ovládají až následně strukturální moc. Víme, že globální elity jsou vystopovatelné pár tisíciletí zpět. Jaké je globální řízení? Protilidské

                    • Kamil Mudra

                      A napsala to česky Astře, takže není nutné abys to překládal. :-)

                    • embecko

                      „Pokud to vidíš takto, pak jsou tím převodníkem moci i samotné elity.
                      Zalezi na definici elit…zde bych navrhoval zavest navic pojem konceptualni elity, pak by to bylo jasnejsi.
                      Podle meho je tohle tema docela prehledne a pridani konceptualni moci k tem obvyklym 3 je samozrejme. Dle meho to Pjakin popletl tim, ze moci soudni, vykonnou a zakonodarnou, tedy strukturalni, oznacil za jedine (tradovane) druhy moci.
                      Logika ovsem rika, ze moc konceptualni nemuze byt nejak moc zminovana, protoze je soudne (pravne) neuchopitelna.
                      Tezko pak mit treba v ustave o ni zminku, kdyz neni jasne o jaky utvar jde a z hlediska pravniho ramce jde o nezaraditelnou/ neuchopitelnou entitu.

                    • embecko

                      K tematu konceptualnich elit se vyjadroval jiz zminovany Gramsci (zleva), anebo Marshall McLuhan (spise konzervativec), nektera dila vysla hned po revoluci v ceskem prekladu (uz si nepamatuji nakladatelstvi, Oikumene?) ale zady velky ohlas nevzbudila.
                      Tema konceptualnich elit se tedy otevrelo v polovine minuleho stoleti, pak k jeho koci a ted, na pocatku 21. stoleti s tim opet prichazi Pjakin.
                      Ale jak vidno, ani dnes se z toho nestal trhak…ovsem, rekl bych, s vyjimkou konceptualnich elit :o), ty to studuji jiste peclive :o) Ostatne McLuhana sponzoroval tehdy i Ford, takze i tak se potvrzuje zajem spise shora, nezli zdola…
                      Na to jsem se snazil vyse narazit a rozvinout to…tema samo o sobe je vcelku jasne, ale za prozkoumani by stal mechanismus tvorby moci (smerem nahoru), kdo a jak tam pronika a naopak vykon moci (kdo a jakym zpusobem vykonava konecny a fumkcni natlak na jednotlivce).
                      Ovsem v odpoved mi tradicne prisel opetovny popis situace, namisto jejiho rozboru.

                      Treba cekani na evolucni vznik strukturniho mysleni Cloveka mi vzhledem k vyse uvedenemu nedava prilis smysl.
                      Pak se clovek zepta, ale odezvou mu je dalsi z Pjakinovych textu…to se pak vitttovska myslenka na sektarstvi nabizi uplne samovolne.
                      Ale abych to zjednodusil na prikladu:
                      Vemme to tak, ze vykon moci konceptualnich elit je z 99% provaden strukturalnimi ukony (organizacne), ale zarovne i u posledni organizacni slozky (urednika s razitkem) lze ve smyslu jeho ukonu najit 99% iniciacni ideje („slova“ konceptualniho elitare).

                    • Kamil Mudra

                      „Logika ovsem rika, ze moc konceptualni nemuze byt nejak moc zminovana, protoze je soudne (pravne) neuchopitelna.“
                      Blbé ale je že žijeme v časech, které jsou charaktiristické úpornou snahou (až příliš často úspěšnou) názorových proudů o zakotvení svých ideologií (vytvořených konceptuální mocí) do litery zákona, tedy přesouváním společenských témat z oblasti názorové do legislativní. Pokaždé kdy se toho podaří dosáhnout stává se pouhý názorový oponent kriminálním živlem, což velmi komplikuje zaujímání postojů potřebných k elimininaci (či alespoň k utlumení) negativ která takovéto páté kolony vytvářejí. To že se občas vyskytne i něco pozitivního je, pro celkově chorou společnost, spíše malou náplastí než aby se takové legislativní kutění dalo považovat za celkově přínosné. Navíc to legislativní ukotvení umožňuje i ideím vzešlým z nějakého přechodného módního trendu aby nejenom byly opětovně kdykoli oživeny, ale ještě s nimi musí pracovat lidé na řídících pozicích, pokud potřebují mít své rozhodování právně podložené. Takže např. ředitel školy nemá možnost mávnout rukou nad něčím co bylo sice společenským tématem před rokem či dvěma, ale dnes to jeho, učtelský sbor ani rodiče dětí nezajímá.

                      „….za prozkoumani by stal mechanismus tvorby moci (smerem nahoru), kdo a jak tam pronika a naopak vykon moci (kdo a jakym zpusobem vykonava konecny a fumkcni natlak na jednotlivce)“
                      Ono asi ani nemá moc smysl zabývat se konceptuální mocí nějak adresně (konkrétními osobami). Myslím že i ve složení té nejvlivnější skupiny dochází průběžně k ubývání, přibývání, zkrátka k proměnlivosti kádrů. Ani nějakým odhalením toho či onoho člověka se ničeho nedosáhne, dotyčný se jen na chvíli stáhne ze scény a „vstanou noví (neviditelní) bojovníci“. Tedy ani nemá smysl zabývat se tím kdo a jak tam proniká. O to je však důležitější věnovat pozornost tomu co souhrnně nazývám „otevírání overtonových oken“ protože dnes už je situace taková, že pouze v této fázi lze ještě to působení konceptuální moci „shora“ podchytit a vlastní (byť individuálně slabou) konceptuální mocí tomu čelit.

                      Tedy je mi v podstatě jedno i to zda z nějakého centra působí Žid, Arab, Číňan nebo „čistokrevně árijský“ běloch. Podstatné jsou záměry toho centra (lhostejno jak nazývaného) a jeho působení na společnost. Nakolik je „protilidským“ lze také těžko rozhodnout, aniž by člověk byl členem toho centra a viděl do karet. Nějakou funkční světovládu jsme ještě nezažili, není vyloučeno že společnost globálně vedená nějakým osvíceným týmem by se mohla ubírat všem prospěšným směrem. Zatím známe jen situaci ve které tomu tak nikdy nebylo a není a v ní jsme se doposud nepředvedli tak abychom se tím mohli chlubit.

    • Kamil Mudra

      Co k tomu říct? Situaci téhle země jsem naposledy okomentoval zde a vůbec jsem to nemyslel s nadsázkou, protože tu cestu od desíti k pěti sleduji od chvíle kdy jsme se na ni vydali. Můžeme si klidně jednou za čas zajásat nad tím jak umíme být soudržný národ (povodně, tornádo, počátek covidu…) ale těhle pár kapek moře nezmění a rychle se z něj odpaří. Dobří lidé, kteří se v takových situacích projeví, tuhle zemi nevedou a mnozí z nich, v jiných situacích, kolaborují se šmejdy i když o tom třeba ani neví. Člověk může být filosoficky sebevíc odhodlán nevydat nikomu „svůj klíč od svého duševního klidu“, ale ti co hrají s tímhle světem šachy naše klíče od ničeho nepotřebují, protože mají svoje vlastní a k mnohem větším zámkům.

      Takže při přečtení toho článku se mohu nasrat ale to je asi tak všechno co mohu. Utěšovat se volbami nemá smysl, protože i volba nejmenšího zla přinese jen zlo ve falešném fráčku. Hypotetická defenestrace je k ničemu, když nemáš co protlačit dveřmi coby náhradu za to co jsi vyhodil oknem a jaký má účinek mávání transparenty na ulicích je dobře vidět např. ve Francii kde už to mávání posílili i jinými projevy nespokojenosti.

      Zbývá jen snaha o odpor – každý na svém místě. Ve své bublině tím lze teoreticky jakž takž něco vylepšit ale před válcováním celku to ochranu neposkytne. Válec o ní nepíchne a ti kdo válec řídí si nějakého „hrbolku“ ani nevšimnou.

      • embecko

        Osa Viden- Karlovy Vary.
        Do CSSR jezdili emisari vetsinou pres neutralni Rakousko, ktere ceske reminiscence stale ma (Viden coby byvale nejvetsi ceske mesto). Vyvadil casto pise o nutnem spojeni Babis- Kurz, ale Babis na to hazi bobek a hraje si sve hry sam.
        Babis…mozna ma zasluhu na prisne azylove politice, ale zaroven nas odtrhnul od V4 (a tedy i Vidne).
        Nejvetsim zjistenim z internetu je, ze lid neni vudcim elementem spolecnosti a ze by mohl byt zdrojem statni moci, to naprosto nepripada v uvahu.
        Ted je zajimava demarse Rusku, ve ktere CR pozaduje nahradu skod za Vrbetice a to presto, ze neni ukonceno vysetrovani.
        S tim samozrejme souvisi Dukovany…nejde o prachy, ze by dostavbu mohli vyfouknout Amikum, ale ze za par let budou dukovanskou elektriku zivotne potrebovat Nemci.

        • Kamil Mudra

          „Ted je zajimava demarse Rusku, ve ktere CR pozaduje nahradu skod za Vrbetice a to presto, ze neni ukonceno vysetrovani.“
          To může u Rusů vyvolat jen útrpný úsměv. Pochybuji však že shovívavost. Blbost není omluvou.
          V reaci na dixi, o kousek výše, dávám na ten článek odkaz. Stojí za přečtení i komentáře pod ním, aby si u leckterých z nich člověk uvědomil že blbí nejsou jen politici.

            • embecko

              Tohle jsem ale necekal, Zacharovove to nejak ujelo. Protoze mluvit o vyderacstvi znamena, ze vyderac, aby mohl vydirat, musi mit v ruce vzdy nejaky realny nastroj (predmet vydirani). Co tedy maji v ruce asi Cesi, pokud mohou vydirat Rusy za Vrbetice? Nebude na Pat&Matovi preci jen neco pravdy?
              Ja jsem ocekaval bud mlceni, anebo rychle poslani do … .

            • Kamil Mudra

              „Zacharovove to nejak ujelo.“
              Přesně to samé mne napadlo při čtení také. Ale asi ji šlo především o zdůraznění nezákonnosti toho našeho postupu – tedy žádné vyšetření, žádné důkazy, žádné rozhodnutí soudu – a rovnou požadavek.
              Ale za vhodných podmínek tě lze vydírat i vypuštěním o nic neopřené pomluvy s hrozbou že jí každý uvěří, aniž by vyděrač měl v ruce byť jen indícii, pokud je tvé okolí vůči tobě nastavené nepřátelsky, či alespoň podezíravě, zvláště když vyděrač může naopak očekávat alespoň formální příklon těch kterým jsi trnem v oku.
              Pak tu máš ještě znevýhodnění markantně silného oproti evidentně slabému. Šestiletý hajzlík ti může měsíc nosit hovna na rohožku před dveřmi a když víš že jeho rodiče k zásahu nepřiměješ nic s tím nenaděláš, protože kdybys mu sám dal na prdel tak tě všichni sousedi (nebo aspoň jejich drtivá většina) okamžitě odsoudí. No a když ti ten hajzlík nabídne že za jednu čokoládu týdně toho nechá, tak mu ji raději koupíš abys měl klid.
              Vydírání prostě může mít mnoho forem.
              Ale souhlasím s tebou že to „Nebude na Pat&Matovi preci jen neco pravdy?“ může mnohého napadnout a zvláště ty kterým by se hodilo krámu kdyby na tom něco pravdy bylo.

              • embecko

                Podle meho jsou Rusove nervozni a jejich odpovedi/reakce od sameho zacatku kauzy mi neprisly rozhodne.
                Tak napul…jako by uplne nevedeli, co maji delat. Clovek by cekal bud neco uplne razantniho, anebo ve stylu „orel much nelapa“ se o kauze vyjadrovat, jako by slo o malickost, na kterou neni cas, tedy ji totalne banalizovat.
                Zde je videt, ze Americane trefili do cerneho…ja stale sazim na Nordstream a Dukovany, coby budouci vodici snury Nemecka.
                Pokud sis take vsimnul, Merkelova k 80. vyroci zacatku valky si neskutecnym zpusobem posypala hlavu popelem, coz bylo vstricne gestu smerem k Rusum…proc asi?

                • Kamil Mudra

                  Proč asi. Protože Němci, na rozdíl od nás, vědí jak mají s Rusy jednat tak aby nepoškodili vlastní zájmy.

  7. kočka šklíba

    Tak tohle se jim povedlo : https://echo24.cz/a/SwLXW/z-anglictiny-je-treba-odbourat-belosstvi-duraz-na-spravnou-gramatiku-je-rasisticky?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=578201&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=32pMCZiB93I-202106301123&dop_id=12410378
    No ono se to v důsledku hodí i našim studentům :D .
    A tohle je neméně dobré : https://echo24.cz/a/SVZak/oznaceni-cerna-dira-je-rasisticke-mini-profesori-na-prestizni-univerzite?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=Zst9ZQUGA6O-202106301128&dop_id=12407453
    Tomu už se můžeme jenom smát. Protože černoši neumí zřejmě správnou angličtinu, tedy gramatiku, tak je to rasistické jí správně používat. Já mám lepší nápad, co kdyby se lépe učili? Tak už mají rasistickou matematiku, ted angličtinu, co bude pak? O dějepise ani nemluvím.

    • Kamil Mudra

      Vidím že často sledujeme stejná média a mnohdy jde i o časovou shodu. Ale nedivím se ti – už jen čeština Martiny Kociánové uchu lahodí, zvláště mimo otčinu.
      Tématicky výstižné mi přišlo třeba toto:
      Daniel Vávra:
      „Bavím se s různými novináři, a jednou jsme byli v hospodě, asi tam byl někdo z nějaké televize, a my jsme mu s pravicově orientovanými kamarády říkali: „U vás v redakci jste psali o brexitu. Proč nepíšete oba pohledy na věc?“ A on: „U nás v redakci není nikdo, kdo by souhlasil s brexitem.“ Já říkám: „Není to divný, když si ho 56 procent lidí v Británii odhlasovalo? Není zvláštní, že existuje nějaký většinový názor, a u vás v redakci není ani jeden člověk, který by chápal, proč to někdo chce? Nepřipadá vám zvláštní, že jste tam jedna parta, která všechno vidí stejně, a vůbec netušíte, co druhá půlka společnosti chce?“
      Martina: „Jak zněla odpověď?“
      Daniel Vávra: „Odešel. Přestal se s námi bavit, že jsme idioti.“

      • astraustralia

        Presne tak se resi problemy dnesni doby:-)
        Bohuzel i pristup ke Kovidu a jak s nim dal.
        Ale jeste ne vsechna media a vsichni novinari jsou taci. Nekdy dostane i jiny pohled nadeji na vyjadreni.

        Skala v XTV

        • Kamil Mudra

          No zrovna v tomto pořadu toho moc neřekl. Ale jeho „Rozhovory s….“ i simultánky s diváky sleduji pravidelně a člověk se z nich doví mnoho zajímavého i inspirativního. A vůbec mi přitom nevadí že téma „covid“ je u něj tou přehlíženou Popelkou.
          Dnes, myslím, u něj bude, opět po delší době, jako host lesní inženýr Jan Štrobl a to jistě bude stát za poslech i když už předem očekávám že z toho zase vyjdu s trochu pošramocenou dušičkou.

          • Kamil Mudra

            Tak Jan Štrobl se omluvil ze zdravotních důvodů. Bdiž mu tedy přáno brzké uzdravení.

        • Kamil Mudra

          Hrome! My tu dlouze rozebíráme bezstrukturní řízení a nakonec za vším budou jen woke. :-)

          • oh

            Nikoli jen, ale zato jsou všude. A když jim do jejich mozků dokážeš bezstrukturně podsunout tu „správnou“ myšlenku, máš hned batalión aktivistů, kteří ji budou prosazovat dobrovolně, z přesvědčení a rádi i zadarmo. Budou jí totiž věřit. A navíc získáš i bonus – bude se obtížně dokazovat, že za tím jsi právě ty.

            Mimochodem, znáš Clausewitze?
            „Nepřítelem dobrého plánu je sen o dokonalém plánu.“

            Prý také roztřídil důstojníky do čtyř typů:
            Aktivní a chytří, ti se hodí do štábu;
            Líní a chytří, ti se hodí na velitelské pozice;
            Líní a hloupí, ti se dají s úspěchem využít, kde je potřeba;
            Aktivní a hloupí, a těch je třeba se jakýmkoli způsobem zbavit.
            Ono to platí i „civilu“; woke podle mě patří do toho čtvrtého typu a pokud chceš klást nějaký odpor globálním elitám a mít aspoň nějakou šanci, musíš počítat i s armádou aktivních blbců. :-)

            • Kamil Mudra

              „Nikoli jen, ale zato jsou všude. A když jim do jejich mozků dokážeš bezstrukturně podsunout tu „správnou“ myšlenku, máš hned batalión aktivistů…..“
              Inu kdo chce sít – potřebuje úrodnou půdu. Taková se ve společnosti vyskytovala vždy, jde však o to v jakém množství. No a pokud jí rozsévač potřebuje více, hledá způsob jak ji získat. Dle mého mínění je např. celé to třeštění okolo gender-pohlaví nepřehlédnutelnou ukázkou experimentu o takovém získávání půdy za pomoci „klučení původního porostu“. Nikdy bych před tím nevěřil jak velkou masu lidí je možné otočit od tak zřejmého faktu že existují pouze dvě pohlaví (hermafroditů je zanedbatelné minimum a i oni jsou výsledkem sloučení pouze dvou pohlaví stávajících). Faktu tak snadně ověřitelného a každodenně ověřovaného kýmkoli a kdykoli. Když je možné vykořenit u velké části populace něco tak zakořeněného – pak už je snad možné všechno.
              Tedy připravit půdu pro jakoukoli setbu se ukazuje mnohem snadnějším výkonem než by se na první pohled zdálo. Nějaké tradice nebo konzumní zvyklosti či filosoficko-sociální postoje jsou už proti tomu brnkačka.

              • embecko

                „Taková se ve společnosti vyskytovala vždy, jde však o to v jakém množství.“
                Momentalne ve vice, nezli dostatecnem. Letita systemova krize generuje mnozstvich nezamestnanych, „uklizenych“ do sfery falesne zamestnanosti- predevsim statnich uradu a neziskovek. Vypuknuti krize je oddalovano nevratnymi „provoznimi“ uvery privatu, ktery na oplatku umoznje statu vydrzovani nezamestnanych coby „zamestnancu“.
                A, psal jsem vyse, krize snizuje schpnost vertikalni mobility (kariernich postupu) a woke prislusnost (a deklarace) je zarokou takoveho postupu- zatim nejsou jeste vsechna mista obsazena.
                Takze jsou tu dva trendy: zvysujici se realna nezamestnanost a statni ideologie woke, slozici jako jedna z poslednich kariernich prilezitosti.
                https://www.total-slovenia-news.com/lifestyle/8508-next-week-in-slovenia
                To jen naokraj, mainstreamem zamlcovany probihajici pokus o barevnou revoluci ve Slovinsku.

    • dixi

      Poměrně dobře to popsal Jan Keller, ti úplně nahoře mají skutečný socialismus.Kamkoli se hnout, otevřená konta, nejlepší hotely, doprava letadly, vrtulníky, soukromé jachty, vůbec soukromí si hlídají.Oni i jejich rodiny nemusí o nic usilovat, na vše mají právníky a obslužný personál, samozřejmě prostredky.Aby si to uchovali ( to v čem jsou vychování a co považuj i za své nezpochybnitelné právo ) jsou schopni všeho, jakehokoli násilí, nátlaku a špinavosti.Ostatne minulost a i přítomnost jsou dost výmluvné.Pak ti kousek pod nimi jsou zase taky vsehoschopni, aby se vyšplhali mezi ně, většinou marně, jen peníze k tomu jsou málo.

  8. astraustralia

    S nazory tech kteri maji konkretni vyhrady k nazorum odborniku je to podobne.
    Pokud dostanou tak jen s doprovodem a uvodem ze odbornici a vlada nesouhlasi.
    Vetsinou jsou jine nazory uvadeny jen na Internetovych strankach. To plati i o ruznych nazorech na virus!
    Zde je priklad kdyz senator Rand Paul tyto vyhrady shrnuje kdyz uvadi lekarum jako Fauci a dalsi vyhrady k „opatrenim“
    Ze mnoho lidi neveri a proto se odmitaji ockovat, ciselne zduvodne proc pro starsi lidi je vakcinace pomoc, ale pro mlade zdrave a deti je nesmysl tyto skupiny do vakcinace nutit.
    Takove logicke a rozumne nazory jsou massmedialne potlacovane jako nebezpecne, coz je na hlavu, kdyz ta sama media utoci na vladu a tvrdi ze nekona :-(
    senator Rand Paul

    • Kamil Mudra

      Astře, nesnaž se mi namluvit že jsi se z toho videa dozvěděl něco jiného, než co si každý z nás mohl už stokrát přečíst nebo poslechnout v češtině. I když si k tomu umím nastavit české titulky, tak fakt netuším proč to sem cpeš. Senator Rand Paul není naším senátorem, my sice můžeme zalitovat že někoho takového v Senátu nemáme, ale to je asi tak všechno co můžeme.

    • oh

      „pro mlade zdrave a deti je nesmysl tyto skupiny do vakcinace nutit.“
      Jestli on nebude problém v tom, že ti mladí, zdraví, krásní a odolní nežijí osamoceně kdesi na pustém ostrově, ale vcelku běžně se pohybují mezi ostatní populací.
      Koronavirus se v Česku nyní šíří zejména v Praze mezi mladými lidmi od 16 do 29 let.
      Na společné prezentaci Českého statistického úřadu a Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) to řekl ředitel ÚZIS Ladislav Dušek.

      • Kamil Mudra

        Možná by si Dušek & spol. mohli položit otázku co je více hodno pozornosti: Jestli rychlost šíření virusu a nebo co virus s těmi mladými dělá. Nakonec by z toho mohlo vyjít že není u mladých co řešit a postačí se věnovat ochraně starých + zajistit snadnou dostupnost léků které na virus zabírají.

        • oh

          Možná by měli. Možná by také měli začít vyhodnocovat, jaká opatření fungují a jaká moc ne a proč. Nakonec, podle mě i Vojtěchovo trvání na respirátorech v MHD přes léto nadělá víc škody než užitku.

          Jenomže s léčením jsme pořád tam, kde na začátku – máme léky na něco jiného, které by mohly zabírat, ale není to ověřené.
          (Není to ověřené ve smyslu, jaký by obecně uznaly lékařské instituce, řádnou studií, kde se porovnává účinek léku/kombinace léků na pacienty s kontrolní skupinou „léčenou“ placebem.) A to je problém, protože soudy.. Samozřejmou součástí obrany by měla být i prevence a posilování imunity u všech skupin obyvatel. Pak máme nějaké nové léky – vesměs s nevyslovitelnými názvy – které jsou prý přímo na tohle určené, jen jaksi nedostatkové, drahé a důkladně patentované.. takže masové nasazení, zejména v chudších zemích, odkud k nám pak vesele migrují další varianty téže breberky, téměř jistě nehrozí. A samozřejmě zbývá i otázka, kdy nějaká příští mutace odolnost mladších ročníků vůči viru pořeší po svém.

          • Kamil Mudra

            „Nakonec, podle mě i Vojtěchovo trvání na respirátorech v MHD přes léto nadělá víc škody než užitku.“
            Studie Akademie věd ČR potvrdila že Pražská MHD není zdrojem nákazy covid-19.
            „Ukazuje se, že opatření, která jsme v souvislosti s bojem proti pandemii zavedli, jakou je intenzivnější a četnější úklid vozidel nebo systém větrání v dopravních prostředcích dávají smysl a přináší konkrétní výsledky. Nastavili jsme nový hygienický standard, ze kterého slevovat nebudeme. Na druhé straně je potřebné i v MHD dodržovat elementární hygienická pravidla. Jen díky tomu můžeme společně udržet vysoký standard a bezpečné prostředí pražské veřejné dopravy,“
            Jde o to, zda autoři studie zahrnují respirátory do těch elementárních hygienických pravidel. Předpoklám že Vojtěch ano. Tedy pokud ji četl.

            • oh

              Zda to spadá do elementárních hygienických pravidel podle Vojtěcha nevím.
              Osobně si myslím, že v případě hromadné dopravy není hlavní hlavní hrozbou přenos infekce přes neživé okolí – to eliminovala ta opatření v DP – ale přímo mezi cestujícími. Tady by jakákoli ochrana samozřejmě pomoci mohla, ALE… ne na bradě či pod nosem. A podle toho, kolik respirátorů jsem v pražské MHD viděl v nedávných 30+ teplotách právě v těchto pozicích a nikdy proti tomu nikdo z přítomných neprotestoval, jde o typický případ z kategorie:„Nikdy nevydávat příkaz, o kterém předem víš, že ho neposlechnou.“ Pokud tedy nebude mít Vojtěch kliku na vyjímečně chladné léto. :-)

          • dixi

            Domnívám se, že budou teprve zpracovávat a porovnávat poznatky a statistiky ze všech zemí.Jak to kde léčili, kdy se nakolik a jak přísně zaváděla opatření a omezení.ted nevím, Jana zde psala, že je to velký pokus na veškerém obyvatelstvu.Napsala to jinými slovy ale v celku s tím souhlasím. Nezpochybňují nemoc, ani poznatky epidemiologum, jen se mi zdá, že opatření si v různých zemích odporují a jako by to bylo cíleně.
            Napriklad, má tady být více nakažlivá delta a rozvolňuje se kvůli cestovnímu ruchu.tech nejasností a odporujících si pravidel je hodně, nejen u nás.Bajecny materiál pro výzkum, celé lidstvo.

  9. Jana

    Druhý pokus se stejným výsledkem. Jak dlouho je to ještě bude bavit?
    https://www.pokec24.cz/nezarazene/letadla-cernomorske-flotily-vyhnala-holandskou-fregatu-od-kercskeho-prulivu/
    „Letadla opakovaně obtěžovala posádku Evertsenu mezi 15:30 a 20:30 místního času,“ uvedlo ministerstvo obrany Nizozemska. „Letěla nebezpečně blízko a velmi nízko [nad fregatou], simulovala útoky zasáhnout cíle ze vzduchu.“ Poté měl Evertsen poruchu elektronického zařízení.
    Fregata Evertsen je součástí úderné skupiny britských letadlových lodí vedené torpédoborcem britského námořnictva Defender.
    (Defender znameá obránce, ne? Koho bránili u kerčwského přístavu? Vypadá to, jako že Rusko. Před kým?)
    Holanďané, jejichž provokace skončila ještě ostudněji než provokace Angličanů, hovoří o tom, že „ruská letadla nebezpečně manévrovala poblíž fregaty“.
    Čekáme na nové objevy tajných dokumentů v britských hromadách odpadků.

    • Kamil Mudra

      Nu, aspoň se ruští piloti trochu proletí. Není nad praktickou zkušenost a u armády obzvlášť.

      • Jana

        Vidím, že je tady dnes „pusto a prázdno“, tak snad nebude vadit, když se tě zeptám na něco, čemu vůbec nerozumím, protože marx-leninismus nějak jen kráčel podle mě (naštěstí), aniž se mě nějak dotkl.
        Četl jsi Rakovského protokoly? Pro mě byla hlavně ta první polovina pro tu neznalost M-L téměř nepochopitelná..
        A už několik let hledám někoho, kdo by to byl schopen nějak přeložit do „obecného hovoru“. Takže máš smůlu, zrovna jsi: „po ruce/.
        Např. konkrétné odstavec (není zdaleka jediný), ale tenhle extra nepochopitelný.
        „Marx byl geniální. Kdyby jeho dílo bylo jenom důkladnou kritikou
        kapitalismu, i tak by představovalo jedinečný vědecký výkon,
        ale tam, kde dosahuje kategorie skutečně geniálního díla, stává se
        ironickým výtvorem: „Komunismus musí triumfovat, protože jeho
        nepřítel mu ten triumf zařídil.“ – To je vůdčí teze. Existuje snad na
        světě větší ironie? Když se Marxovi věří, stačí jako nějaký pouťový
        kejklíř odosobnit kapitalismus a komunismus, lidskou podstatu bytí
        v racionálnu. A to už je něco!
        Byla to ovšem vynikající pomůcka jak říci těm, kteří představují
        kapitál, že by komunismus mohl triumfovat pro jejich vrozené idiotství.
        Vždyť bez takového permanentního idiotství „homo oeconomicus“
        by nemohlo být Marxem proklamovaného trvalého vnitřního
        rozporu kapitalismu. Dosažení přeměny „homo sapiens“ v „homo
        stultus“ znamená nabytí magické moci, znamená to být schopen
        působit tak, aby člověk znovu sestoupil po zoologickém žebříčku na
        nejnižší příčku, totiž aby se stal bestií.
        Jenom proto, že je existence „homo stultus“ v této epoše vrcholného
        kapitalismu dána, mohl Marx formulovat svoji axiomatickou
        rovnici: vnitřní rozpor + čas = komunismus. Věřte mi, že když my
        zasvěcení vidíme Marxův portrét, který se – třeba jako zde na Lubjance –
        vypíná nad hlavním vchodem, potlačujeme vnitřní záchva smíchu.
        Vidíme ho totiž, jak se za svým mohutným plnovousem směje celému lidstvu.“
        Konec citátu.
        xxxxx
        Že jsem nepochopila já, není divu, ale co tedy na tom nepochopili marx-leninští filoofové?
        Rakovského protokoly ZDE
        Tahle část je na str. 8.

        • Kamil Mudra

          Dovolil jsem si upravit tvůj odkaz, bez jakéhokoli ochuzení, do podoby zabírající méně prostoru.
          „Že jsem nepochopila já, není divu, ale co tedy na tom nepochopili marx-leninští filosofové?“
          Nu, mě tvůj dotaz určitě nevadí, ani to že „mám tu smůlu že jsem po ruce“ ale ty máš bohužel smůlu, že nejsa marx-leninským filosofem, ti na tu otázku neumím odpovědět. Přesto však mám nápad jak tvé několikaleté pátrání završit odpovědí odborníkem v tomto kovaným:
          Napiš ten dotaz na adresu: petrburestv@seznam.cz , do předmětu uveď „Dotaz na pana Skálu“ a fundované odpovědi se jistě dočkáš. Vysledoval jsem že Skála se takovým dotazům rád věnuje a odpovídá na ně dost obšírně. S délkou dotazu si nedělej starosti. Už jsem si vícekrát všiml že odpovídal i na dotazy několikastránkové a dokonce i na takové které do něj (nebo do komunistů) „drsně šily“. Odpovědím na dotazy posluchačů se věnuje každou středu večer a já, coby posluchač pravidelný, ti mohu slíbit že ti dám echo, jakmile jeho odpověď na tvou otázku zaregistruji.

          • embecko

            To bude mit Skala radost :o)
            Prvni, co ctenare protokolu musi napadnout je, co asi chtel vysetrovatel vysterit. Takovyhle bezcilny „vyslech“ u NKVD mi prijde dost nepravdepodobny.
            Druha vec, ktera uderi do oci je, ze nejde o protokol, ale o pamflet.
            Me osobne prijdou protokoly jako falzum.
            A co se Jany otazky tyce, pak je treba vzit v potaz, ze jde o myslenky sto let stare, vychazejici z faktu, ze komunisticke hnuti bylo tehdy velmi organizovane (internacionala), silne a pozice delnicke tridy byla na uplne jine urovni, nezli dnes (delnicke republiky rad).
            Tehdy si jeste mohli myslet, ze jim kapitalista proda opratku, na ktere ho pak povesi, dnes je tomu ovsem naopak. Kdyz delnik nedostane od kapitalisty konzum v mire vetsi, nezli velke, hned ho chce svrhnout a nahradit jeste vetsim kapitalistou. Lide nemohou rok cestovat a v obchodech je stanoven omezeny pocet klientu a dusledkem jsou lidove boure z prezranosti.
            Ne, ze se z „homo sapiens capitalensis“ stal „homo stultus“, nybrz z „homo sapiens laboriosus“ se vyvinul „homo dementus consumatus“.

          • Jana

            ad Kamil a Astr
            „ráno bývá moudřejší večera“ – nejsem nijak ovlivněna embéčkovým názorem, jen jsem se (už před vswtupem do diskuze) rozhodla počkat s dotazem na příhodnější dobu vzhledem k současné situaci – virus a volby „za dveřmi“. Teď jsou zatím na pořadu dne důležitější otázky než letitý výrok, který k té situaci nemá žádný vztah . Odkaz si ale v každém případě uložím na pozdější dobu a znovu za něj děkuji.

            ad embéčko: Četla jsem, že na rozdíl od „Protokolů sionských mudrců“ Rakovského protokoly nebyly nikdy zpochybněny, což ale samozřejmě nemusí znmenat, že to podvrh není. V případě obou Protokolů není ani tak podstatné, jsou-li to podvrhy nebo ne. Oba nejsou žádná beletrie, žádné romány, sci-fi, natož odpočinkové čtení na neděli.
            Někomu se zdálo důležité dát si prtáci je sepsat. Komu – a proč? Máš nějaké vysvětlení?

            • orinoko

              Protokoly údajně nechal vypracovat ruský car – Nevím který.
              Měly nějaký konkrétní účel plnit – Už nevím jaký.
              Podstatné je, že fungují a slouží – Už ani netuším, komu všemu.

            • embecko

              Rakovského protokoly nebyly nikdy zpochybněny
              Dle meho jsou zpochybneny uz na samem zacatku: Behem polniho tazeni najde neznamy dobrovolnik z frankistickeho Spanelska u jakehosi lekare, udajne NKVD, dokumenty z vyslechu Rakovskeho a pak je preda fasizujicimu antisemitovi Caravillovi. To neni uplne standardni pribeh…a ze by nezadaval duvod ke zpochybneni, to se rozhodne rici neda.
              Někomu se zdálo důležité dát si prtáci je sepsat. Komu – a proč?
              No asi tomu, kdo je vydal.
              „Mauricio Carlavilla (Valparaíso de Arriba, 1896-Madrid, 1982), také známý pod pseudonymem Mauricio Karl,1 byl španělský policista, spisovatel a redaktor, protikomunistického, protievropského a antisemitského myšlení. Vydal více než tucet děl o komunismu a svobodném zednářství.“
              https://es.wikipedia.org/wiki/Mauricio_Carlavilla
              Tim je, dle meho, zodpovezena i otazka „V ci prospech?“.

              • Jana

                Lze vždycky věřit Vikipedii? I ta patří z velké části k „informačím nástrojům“. (Ta menší část pak např. k vyloženě dokázaným fyzikálním zákonům, které tak snadno ideologicky měnit nejde.)

                Druhá věc je – ten daotyčný Mauricio Carlavilla je vydal, nebo taky sepsal? A pokud nesepsal, (ne)rozuměl tomu stejně jako ostatní marxističtí filozofové?
                A nebo ta slova, že Marx „se za svým mohutným plnovousem směje celému lidstvu“ měl (mohl) být pouhý „bonmot“?

                • embecko

                  Ty uz jses jako Aster…ten pribeh neni z wikipedie, to z je z textu, ktery tu sama odkazujes :o)
                  A jestli neveris zivotopisu z wiki, da se to najit i jinde:
                  https://www.filosofia.org/ave/001/a369.htm
                  „Španělský policista, ideolog, „politický spisovatel“ a redaktor, který dosáhl velké proslulosti a vlivu od roku 1932 po vydání knihy pod pseudonymem Mauricio Karl, Komunismus ve Španělsku, která s informacemi z první ruky popisuje stav sovětské penetrace ve Španělsku. O dva roky později Mauricio Karl ve své druhé knize odhaluje plány, které by ve Španělsku uplatňoval „nepřítel“ – marxismus, anarchismus a zednáři.

                  • Jana

                    To je jeden pohled na věc. Navíc tu momentálně řešíme něco jiného než podvrh ano – ne.
                    A v závěru RP se píše:

                    „K vlastnímu dokumentu, tzv. Rakovského protokolům, už jen tolik: O jejich pravosti, na rozdíl od
                    Protokolů sionských mudrců, nebyly nikdy vysloveny žádné pochybnosti, protože původ R. P. je zcela bezpečně a prokazatelně znám. Kromě úvodem zmíněného španělského vydání roku 1950 byly R. P. publikovány ještě v knize D. Griffina Die Herrscher; Luzifers fünfte Kollone, Vaduz 1980, kterému předcházelo blíže mi nezná
                    mé americké vydání dokumentu v sedmdesátých letech
                    A další informace odjinud:

                    „Rakovského protokoly“ jako „podvrh“ hodný pozornosti
                    Rakovského protokoly jsou jakoby „podvrh“, za jehož publikací na Západě v roce 1952 stály sovětské tajné služby, a dá se předpokládat že iniciátorem byl Stalin osobně. Co se týká historky o původu textu, pod níž byly přineseny západnímu čtenáři, jedná se o krycí legendu, pokud nás však zajímá samotný obsah a fakt publikace, vyvstane jiný obraz, hodný pozornosti. V roce 1952 vyšly v SSSR masovým nákladem Stalinovy „Ekonomické problémy socialismu v SSSR“, které odsunuly marxismus na skládku historie, a v témže roce na Západě, konkrétně ve Španělsku, vychází kniha „Sinfonía en rojo mayor“, tedy Rudá symfonie, jejíž část je dnes známá jako „Rakovského protokoly“, což bylo pro změnu „informační torpédo“ s podobným cílem, jen směrované na druhou stranu železné opony.
                    V roce 1952 se tedy odehrávají dvě úzce spojené události iniciované Stalinem, jsou vypuštěny dva informační moduly s cílem odepsání marxismu:
                    – v SSSR vychází masovým nákladem „Ekonomické problémy socialismu v SSSR“;
                    – a na Západě vychází masovým nákladem Rakovského protokoly.

                    Prakticky celý náklad Rakovského protokolů byl v r.1952 na Západě někým skoupen a zlikvidován, to by v případě nějakých výmyslů nikdo nedělal a dále to nepřímo potvrzuje výše uvedené. Slovo „podvrh“ v případě Protokolů se tedy vztahuje jen ke krycí historice se kterou vyšla, v dalším se jedná o informace takové úrovně, k jejichž publikaci mohl dát povel pravděpodobně jen Stalin osobně.

                    • embecko

                      „Navíc tu momentálně řešíme něco jiného než podvrh ano – ne.“
                      Odpoved na tu otazku se ovsem odviji od verohodnosti zdroje.
                      V pripade, ze je protokol pravy a autorem je clem kominterny, pak odpoved na otazku bude znit jinak, nez kdyz pujde o ucelovy podvrh, vyfabulovanou uvahu, zamerne vypracovanou treti osobou.

                  • dixi

                    Vikipedii se nedá na slovo věřit. To si myslím, sama jsem nabyla dojmu, že v mnohém ideologicky manipulují.

        • astraustralia

          Že jsem nepochopila já, není divu, ale co tedy na tom nepochopili marx-leninští filoofové?
          Pokusim se Jano o castecne vysvetleni :-)
          Do jedne vety se tento paradox da zapsat vysvetlenim ze
          „filosofum jde vzdy predevsim o ideu obsah myslenku kdezto vyrobcum revoluci o moc a penize“

          Co je na Rakovskeho vyjadreni a rozboru jak marxismu tak revoluce je popsano dal kdyz detailneji vysvetluje jak k revoluci doslo a kdo a jak ji financoval:
          Domnívám se, že bude nejlepší probrat
          subjektivní analýzu financí, nebo ještě lépe, podívejme se na osobnosti
          jejich představitelů. Je dostatečně známo, že peníze jsou svojí
          podstatou internacionální. Z toho vyplývá, že jednota, kterou mají a
          kterou sublimují, je kosmopolitní. Peníze ve své nejvyšší fázi jako
          samoúčel národy homogenizují a neuznávají je. Neuznávají ani stát,
          proto jsou, objektivně nahlíženo, anarchistické, a byly by takové
          beze zbytku, kdyby – samy stát neuznávajíce – netvořily samy podle
          své podstaty v případě potřeby stát ve státě.
          Stát, to je pouze moc. Peníze, to je čistá, koncentrovaná moc, a
          stát jsou peníze!
          Ale řeknu vám ještě víc: Víte, kdo financoval Říjnovou
          revoluci?
          „Oni“ ji financovali prostřednictvím těch samých bankéřů, kteří
          podporovali penězi i politikou Japonsko a válku v roce 1905. Jacob
          Schiff a bratři Warburgové, to znamená velké bankovní konsorcium,
          jedno z pěti, které tvoří americkou Rezervní federální banku, banka
          Kuhn, Loeb & Co.6 za podílnictví ještě dalších amerických a evropských
          bank, jako třeba Guggenheim, Hanauer, Breitung a Aschberg
          z NyaBank ve Stockholmu. Byl jsem „náhodou“ ve Stockholmu a
          zúčastnil jsem se převodu peněz. Než přišel Trockij, byl jsem mezi
          účastníky transakce jediný za revolucionářskou stranu. Ale Trockij
          6 dnešní Chase Manhattan Bank, pozn. překl.
          nakonec přišel. Musím zdůraznit, že ho před tím spojenci vyhostili z
          Francie pro jeho činnost vedoucí k porážce, a že ho pak ti samí spojenci
          uvolnili, aby mohl pracovat k porážce teď již spojeneckého
          Ruska. Takovou moc někdo má. Nebo zase jen náhoda?
          Kdo jiný by to dokázal! Jen ti samí, kteří zařídili, že Lenin mohl
          klidně projet napříč celým válčícím Německem. Když v Anglii také
          dokázali vytáhnout Trockého z lágru v Kanadě a zařídit mu nerušený
          průchod všemi spojeneckými kontrolami až do Ruska, stejně tak
          dokázali další z „Nich“ – mezi nimi jmenovitě Rathenau – prosadit
          Leninův průjezd Německem. Stejný rukopis.
          Kdybyste si jednou prostudoval dějiny revoluce a občanské
          války bez předsudků a se stejnou policejní pečlivostí a podezíravostí,
          jak to při nedostatku důkazních materiálů děláte v podružných
          věcech, našel byste snadno v celkovém průběhu událostí, stejně jako
          v jednotlivostech ba i v mnoha anekdotických rysech pěknou řádku
          šokujících „náhodností“.
          KU: Dobrá, připusťme jako hypotézu, že to všechno není náhoda.
          Ale co z toho pro praktický výsledek?
          RA: Ještě chvíli, prosím, nechte mě dokončit tu malou historii, později
          z ní oba dojdeme k závěru. Trockij byl od svého příchodu do
          Petrohradu akceptován bez jakýchkoli Leninových výhrad.
          Jak velmi dobře víte, měli Lenin a Trockij v období mezi oběma
          revolucemi hluboké názorové rozdíly. Ale všechno je rázem zapomenuto
          a Trockij je mistrem triumfu revoluce, ať se to Stalinovi líbí
          nebo ne. Proč asi? Toto tajemství opatrovala Leninova žena Krupská.

          Ta totiž věděla, kým Trockij skutečně je, a byla to také ona, kdo
          Lenina přesvědčil, aby Trockého akceptoval. Pokud by to neudělal,
          zůstal by dál zablokovaný ve Švýcarsku a to již pro něho byla dostatečně
          silná pohnutka. Stejně jasné bylo také jeho vědomí toho, čím
          Trockij revoluci pomohl. Lenin již tehdy věděl, že Trockij přinesl
          revoluci peníze a mohutnou internacionální pomoc. Zaplombovaný
          vagón přes Německo mu byl postačujícím důkazem „Jejich“ moci.
          Vždyť nahrazení celého levého revolučního křídla anarchistů, revolucionářů
          a socialistů bezvýznamnou bolševickou stranou, to bylo
          také dílo Trockého; ne železné nepoddajnosti Lenina. Však ne nadarmo
          je starý „Bund“ židovského proletariátu, z něhož vyšly všechny
          větve revoluce v Rusku a jimž dodal devadesát procent vůdců, tou
          opravdovou, skutečnou stranou Trockého „bezpartijních“. Přirozeně
          mám na mysli ne ten oficiální, veřejný „Bund“, ale tajný, který byl
          rozvětven do všech socialistických stran a pod jehož vedením
          stáli všichni jejich vůdcové.

          Stejne tak nadcasove je hodnocena tvorba penez a kapitalu !
          jak je mozne ze Rakovsky napsal presne to co se s „penezi“ deje dnes ?

          Tituly, poukazy, šeky, směnky, indosamenty, kursy, platby
          a čísla, pořád znovu čísla a čísla – to všechno náhle zaplavilo národy
          jako spuštěný vodopád. Co byly proti tomu kovové a papírové peníze?
          Ale „Oni“ jako velice jemní psychologové dokázali při své beztrestnosti,
          umožněné jim téměř všeobecnou nevědomostí, ještě
          mnohem víc.
          Aby si opatřili obrovské toky peněz a mohli je prakticky až do
          nekonečna nasazovat do svých akcí rychlostí myšlenky, stvořili úvěrové
          peníze… abstrakci, vymyšlené jsoucno… kredit… už mi rozumíte?
          Podvod, falešné peníze se zákonným kursem. Jinými slovy,

          abych mluvil srozumitelněji, banky, burzy a celý ten finanční systém
          je jediná gigantická mašina k páchání zločinu proti přirozenosti, totiž
          k zločinu nechávat peníze produkovat peníze, což je jasný atentát
          proti národohospodářství. A v případě finančníků je to navíc i lichva.
          Vím, jak bude znít námitka, že totiž finančníci získávají pouze
          zákonný úrok. I kdyby se toto připustilo – a tím by se připouštělo
          příliš – zůstává lichva lichvou, protože i když je úrok „zákonný“,
          získávají jej z neexistujícího kapitálu! Banky mají neustále, ať již v
          půjčkách nebo v produktivním pohybu, určité množství úvěrových
          peněz, tedy peněz, existujících jen „v číslech“, která bývají pětkrát,
          ale někdy i stokrát větší, než suma fyzických peněz na přepážkách.
          Kreditní, tedy fabrikované peníze jako kapitál vysoko překračují
          peníze skutečné. Když se vezme v úvahu, že bankám nepřináší úroky
          skutečný kapitál, ale kapitál neexistující, pak je takové získávání
          peněz z úroků ještě neoprávněnější než získávání úroků ze skutečného
          kapitálu, protože v tom prvním případě se bankám kapitál
          podvodně zvyšuje. A vezměte laskavě na vědomí, že tento systém,
          který vám zde líčím, je z hlediska současných zákonů ještě ten nejnevinnější
          a nejpoctivější, protože tu přece nikdo nedává do oběhu
          falešné peníze ve fyzickém smyslu slova.
          Představte si, pokud to svedete, několik málo lidí s neomezenou
          mocí jako vlastníky veškerého reálného zboží světa, kteří se tím také
          stávají neomezenými diktátory všech hodnot v oběhu, tedy diktátory
          výroby i distribuce. Nebo ještě jinak řečeno, jsou diktátory práce i
          spotřeby. Pokud vám to obrazotvornost dovolí, představte si to v
          celosvětovém měřítku a poznal jste tím anarchistické, tedy revolucionářské
          působení na poli sociálním a mravním.

          Co dalsi „odhalujici“ veta z Rakovskeho vypovedi:
          Geniální myšlenka: Pomocí kapitalismu vytvořit akumulaci
          kapitálu v největším měřítku, dohánět proletariát k zoufalství a k
          zastavování práce, a ve stejnou dobu vytvořit organizaci, která by
          měla proletariát sjednotit a podnítit k revoluci. To by přece byla ta
          nejvznešenější kapitola v dějinách lidstva.
          A ještě něco: Jistě si vzpomínáte na větu matky pěti bratří Rothschildů:
          „Když si to moji synové nepřejí, válka nebude!“
          To dokazuje, že oni byli
          rozhodčími a pány nad válkou a mírem, nikoli králové a císařové.

          Co je dulezite zduraznit je ze Rakovskeho „vyslech“ je velice negativni pro obe strany
          jak tu kapitalistickou-financi tak pro tu revolucni-komunistickou a proto bylo i knizni vydani zlikvidovano.

          PS
          Zajimave a pozoruhodne je to ze reakce jak obhajcu kapitalismu tak i komunistu je naprosto stejna:-)
          Naprosto stejne prohlaseni ze se jedna o podvrh pomluvu, nesmysl, nenavistny blabol ci fantasmagorii atd…
          kapitalista ze antikapitalistickou
          komunista ze antikomunistickou

          Jano bude zajimave jak „marxista“ Skala na Vas dotaz na Rakovskeho odpovi:-)

          • Jana

            Vám taky děkuji za odpověď.
            A ještě k ní přidám jednu zajímavost – proč někteří zbytečně hledají „globalisty“. a proč usoudili, že neexistují když o nich nikdo nemůže poskytnout konkrétní informace (jména, adresy, profesi….)..

            „Předpokládám totiž, že se jedná o muže nebo několik mužů s určitou, abych tak řekl mystickou
            osobitostí, snad něco na způsob Gándhího, ale bez jeho nápadnosti, tedy o mystiky čisté moci beze všech hrubých příměsí. Nevím, zda mi rozumíte. Tedy jména a adresy „Oněch“ opravdu neznám. Představte
            si, že by dnes Stalin ovládal Sovětský svaz bez drátů, zdí, stráží a s nijak většími zárukami bezpečí vlastního života, než jaké má každý obyčejný občan. Jak by se mohl chránit například před atentátem? Jednoduchým, ale nejúčinnějším prostředkem každého konspirátora: anonymitou!
            KU: Ve všem, co říkáte, je jistá logika, ale nějak vám stále ještě nemohu uvěřit…
            RA: Věřte mi, opravdu to nevím. Kdybych to věděl, byl bych teď šťastný člověk. Neseděl bych tady a nepokoušel se zachránit si život.“

  10. astraustralia

    Kamil Mudra
    Astře, nesnaž se mi namluvit že jsi se z toho videa dozvěděl něco jiného, než co si každý z nás mohl už stokrát přečíst nebo poslechnout v češtině. I když si k tomu umím nastavit české titulky, tak fakt netuším proč to sem cpeš. Senator Rand Paul není naším senátorem, my sice můžeme zalitovat že někoho takového v Senátu nemáme, ale to je asi tak všechno co můžeme.

    Chybi mi v CR poslanec nebo senator jako Paul ktery dal do hromady vysetrovaci komisi pred kterou by se odbornici na aplikaci ockovani zpovidali ze svych skutku.
    Ne jako v CR kde existuje pouze ta vladni pravdaa jine nazory zadupat !

    K Tvoji rade pro Janu s odkazem na odbornika pres marxismus, to jsi dal dobry odkaz :-)
    Zde posledni
    Skala odpovida
    PS
    Pristi vysilani by mohlo byt velmi zajimave protoze z odkazu vyplyva ze bude pozvan Vladimir Stehlik aby mluvil o rizene lidvidaci Poldi Kladno na prikaz zahranicniho kapitalu coz provedla Komercni Banka tehdy pod vedeni Salzmanna!
    Likvidator prumyslu v republice Vladimir Dlouhy i toto ohnive obhajoval.
    Ze se Stehlik marne dovolava „spravedlnosti“ vypovida o soudech ne o spravedlnosti a jako dalsi informace do mozaiky o likvidaci prumyslu v republice to bude prinosne pripomenuti jak probihal prechod z Vychodu na Zapad ktery si republiku rozebral !

      • kočka šklíba

        Jinak Kamile napsala jsem včera příspěvek a neuvědomila si, že je možné dát jen jeden odkaz a já dala dva. Takže stále čeká na schválení asi. Takže kdybyste mohl ho uvolnit. Když ne tak se nic neděje, nebylo to zase tak podstatné, spíše k pobavení.

        • Jana

          Napiš ho znovu a druhý odkaz samostatně jako nový komentář. I když ti to nepřipadá podstatné, může to být zajímavé.

          • Jana

            Všechno zpět, zpárky na stromy. :-)))
            Už jsem je našla, zajímavé to rozhodně je. Ještě si je musím přečíst, ale dopředu vím, že by se k tomu hodil epigram Jiřího Žáčka: „Když dospěla lenost k mozku, už je pozdě na rákosku“.
            Když na víc teď už nemají zaobírají se každou pitomostí – hlavně že je „západní a demokratická“. :-)))

    • kočka šklíba

      Doufám, že si Vašeho odkazu všimne i Godot, protože on myslím dělal Stehlíkovi tiskového mluvčího. Takže by to mělo být pro něj moc zajímavé a mohl by i později zhodnotit tenhle rozhovor.

      • oh

        Pokud si pamatuji, Godot dělal tiskového mluvčího plzeňskému Soudkovi, nikoli Stehlíkovi.

        P.S: „Privatizace“ Poldi Kladno podle Mistra Dlouhého by podle mě mohla sloužit jako scénář pro instruktážní film: Jak rozkrást a zničit fungující firmu přesně podle zákona.

        • kočka šklíba

          Aha, no já si ty privatizátory z 90. let už pletu, tedy kromě Bakaly.

  11. astraustralia

    Nove o Covidu a uvolneni ?

    Izrael RUŠÍ výhody pro očkované – polovina nově nakažených byla PLNĚ naočkována !!!
    ( take proto ze ockováním byla výrazně oslabena imunita, to je logicky závěr nárůstu nakažených novým kmenem viru.)

    Nejen Izrael nasledne i
    v Anglii

  12. orinoko

    Českému zdravotnictví nastanou krušné časy. /Hory budou závidět./
    Vyděšení covididioti budou muset vyhledat pomoc Chocholoušků. Víra ve vakcínu větší než v Boha Pána. Židovský aktivismus překvapuje. Na ovladače světa se Davidova dítka chovají hůře než stádo. A to tvrdili po komorách – už nikdy jako stádo. Co ovšem čekat od národa jedoucího na tvrdých drogách, o čemž české infolejno zarytě mlčí. To je prostý fakt, žádný fejk. Následek válečné psychózy.
    Tak to máme tři státy: Izrael, Malá Kreténie, Singapur. Tipuji, že v tomto ohledu se brzy projeví i Rakousko. Prostě namísto hledání léku se lidským kreténům servíruje vakcína jako antibiotikum. A ono to v praxi nefunguje.
    Lockdownoví syfilitici by měli začít požadovat okamžité uzavření státu a jeho zmrazení na lepší časy. Ve vedení banastánu mají svoje vyVOLEné.

  13. Jana

    Netýká se přímo „pandémie“ koronaviru, ale souvisí s ní.
    http://www.zvedavec.org/komentare/2021/07/8765-o-americkych-fabrikach-smrti.htm
    Asi 13 tisíc vědců v USA a v zahraničí se zabývá tvorbou nových kmenů vojenských zabijáckých mikrobů odolných vůči vakcínám
    28. května se v hlavním městě Kyrgyzstánu konala konference „Sanitární stanice Pentagonu: systém biologických laboratoří v postsovětském prostoru“, které se účastnili představitelé veřejných organizací z Ruska, Kyrgyzstánu, Kazachstánu, Doněcké lidové republiky (DLR), USA a Izraele……
    USA založily biologické laboratoře ve 25 zemích po celém světě: Na Blízkém východě, v Africe, v Jihovýchodní Asii, na území bývalého Sovětského svazu. Jen na Ukrajině je jich 15: V Oděsse, Vinnycji, Užhorodě, Lvově (3), Charkově, Kyjevě (také 3), Chersoně, Ternopilu. Kolik laboratoří bylo otevřeno v blízkosti Krymu a poblíž Luhansku.
    Na konci r. 1991 schválil americký Kongres Program společného snižování hrozby (Cooperative Threat Reductio, CTR), známý pod jmény jeho iniciátorů, amerických senátorů Hanna a Lugara, který je realizován Agenturou pro snižování hrozby ( Defense Threat Reduction Agency, DTRA) při Pentagonu. Rusko obklíčila desítkami laboratoří (CDL) pod kontrolou Pentagonu. Kromě Ukrajiny jsou laboratoře také v Ázerbájdžánu, Americe, Gruzii, Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Moldávii a Uzbekistánu. ……

    • astraustralia

      To vse jsou zpravy ktere ukazuji ze se jedna o novou etapu lidskych dejin :-(

      • Jana

        Žádný strom neroste do nebe. Kapitalismus narazil na své mantinely a možnost zachránit ho na následujících několik desítek let je jen v Rusku.
        A když to nejde obrovskými bombami (jadernými), zkusí se neviditelné mikroby a viry. Jednou se to podařit musí, i když tak či onak zlikvidují celý svět.
        Ale – budou pak spokojeni? Nesežerou se navzájem, když „nepřítel“ zmizí?

  14. vittta

    Byl jsem sice pryč, ale diskuze jsem četl.
    Zjistil jsem, že důležité je v dnešní době především vědět, jaké jsou struktury moci.
    Kdo to ví, ten se jen tak nenechá oblbnout, stává se z něj jakýsi zasvěcený, jakási univerzální neovce.
    Stačí číst správné autory v tomto pohnutém, a Globálními elitami týraném světě, tito autoři běžně k přečtení na internetu, což je dobře, cesta k zasvěcení je tedy relativně snadná.
    Zasvěcený má i další vědomosti, třeba ví, že Kovid a vše kolem něj je blbost.
    Proti tomu je třeba něco dělat, zdá se, že důležité je nenosit roušku a nenechat se očkovat.
    Nenechat se očkovat je snadné, že snadnější to snad být nemůže, odboj tímto způsobem je tedy bezpečný,jmenovitě když je člověk už v důchodu, ale nenosit roušku je horší, nepustí vás třeba do velkých obchodů, a do malých často také ne.
    Pak je nutné nenosit roušku tam, kam vás pustí, třeba v MHD, a najít si maloobchodníky, kteří vás také pustí bez roušky.
    V MHD je třeba nenosit roušky ve špičce, jinak by to řidič mohl vidět.
    Důležité je, nevěřit výmyslům vlády o nějakých číslech, ta prý…cha, cha, stoupají, no a co?
    Copak nejsou rakoviny, a jiné nemoci?
    A nosí někdo z nich roušku-nenosí.
    V krajním případě pak je vhodné uvolnit místo mladším, a to pokud možno rychle a tiše, přesně dle zákonů vesmírné lásky.
    Od určitého věku by to měla být povinnost, za tímto účelem by asi bylo vhodné spustit eutanasní střediska pro lidi 65…no, 70+, kteří už nechtějí zaclánět, jsou uvědomělí, a VĚDÍ.
    Jako velice důležité se zdá být toto vše rovnou VĚDĚT, a né o tom trapně diskutovat.
    Diskuze přináší pochybnosti- pokud jsou přítomni rozvraceči, diskuze, spočívající v chválení VĚDOUCÍCH, a hanění rozvracečů jsou povolené, ba možná i vhodné.
    Pochybnosti jsou dílem NWO, a GE, je tedy vůbec nejlepší chodit jen tam, kde VĚDÍ, a né kde pindají, čímž se zcela minimalizuje potencionální rozvracení stran různých agentů NWO, a to i latentních, protože jsou i agenti, kteří o svém rozvratném působení na ty, co VĚDÍ, vůbec nevědí.
    K VĚDĚNÍ je pak třeba ještě oblíbené heslo, „stane se to, co vládci planety chtějí“, takže dělat cokoliv je zbytečné, (to platí hlavně o volbách a jiných zbytečnostech) o to víc se ale soustředit na články, ba i knihy těch, co vědí, a naučit se co nejvíc o struktuře moci, pak s námi nikdo nehne.
    Někdy je třeba ale i přemýšlet, mohlo by se totiž stát, že ne vždy je realita obrazem VĚDĚNÍ, třeba byl zvolen Zeman 2x za sebou prezidentem.
    Že by to vládci planety chtěli?
    V takový případech je třeba vycházet ze svého vědění, a soustředit se na důkazy toho, že to tak GE skutečně chtěli.
    V případě Zemana je to snadné, kde mu tleskali ve stoje, no?
    A jsme doma.
    Takže, nelekejme se FAKTŮ, a nenechme se obalamutit, všechno se dá vysvětlit v rámci vlastní víry, tedy chci říci VĚDĚNÍ.

    • astraustralia

      Uz i ironie zaplakala kdyz si precetla co klavesnice vittta vytukala :-)
      Fakta vitttova fakta vladni – slova razantni contra slova vagni
      NWO/ Globalni Elity na Ostrov nahledly
      aby zaplakaly kdyz spatrily jak nekteri tam prohledli
      Beran proti odbornikum vladou posvecenych srovnava a rika
      co jine odborniky jak osina v zandeli picha :-)

      ….takze o co vetsi nakazlivost o to mensi smrtelnost
      kdo tato „fakta“ roznasi svedci o nem vic nez dost !!! :-(
      Spravne vam tu vittta pise vse to je o VEDENI !

      Ale i podiveni je pak velke ze kdyz misto smrti z Delty je jen svedeni:-)
      Z Beranova zlehcovani pochybovacu se stalo prani
      proto vcas je treba zbavit hlasu Berana a spol
      driv nez pandemie opet uderi, nez hlupackove Beranovi uveri!
      Flegrove a Prymulove to jsou hlasy odpovednych
      vlade a jejim prikazum vzdy vernych !
      Nakonec a jako vzdy jen ta FAKTA!
      Ale ktera hlavne, zda o
      VĚDĚNÍ ci VEDENI ?

      • vittta

        Můžete být v klidu, protože hlavní poučka zasvěcenců zní:
        Vládci planety se udělají, co budou chtít.
        I prof. Beran tedy píše jen to, co mu vládci planety povolí, resp. otiskuje se jen to, co vládci planety povolí.

        • astraustralia

          Takze vyjimkou je na cele planete patrne jen vittta:-)
          Ten si na rozdil od vsech vcetne MUDr Berana, dela co chce ?

      • Jana

        Zajímavé informace k současné koronavirové situaci přináší srovnání tzv. španělské chřipky s dnešním Covidem-19. Je jich tam mnohem víc, ta část, kterou jsem zkopírovala, je asi v polovině toho přepisu. Pokud někoho extra iritují výroky vlivných k tzv. NWO, klidně je může ignorovat, nebo se jim smát. Na věci samé to nic nemění.
        Pozn. Velmi kritické reakce jsou očekávány. :-)))
        https://otevrisvoumysl.cz/kabala-ii-14-cast-era-depopulace-jak-to-vypada-v-nasich-zivotech/

        „Na španělské chřipce je několik velmi zajímavých věcí. Zaprvé. Nezačala ve Španělsku. Zadruhé. Nebyla to chřipka.
        Pokud nezačala ve Španělsku, tak kde? V USA. Pokud to nebyl virus chřipky, tak co? Byla to bakterie, která způsobila vážnou a ve většině případech smrtelnou pneumonii. Podle studie Národního zdravotnického institutu z roku 2008, bakteriální pneumonie byla zabijákem u minimálně 92,7 % přezkoumaných pitev. Proč jí tedy říkáme španělská chřipka? Jako léčka, zástěrka k zakrytí pravdy. Proč? Protože pravda je tak otřesná, že většina lidí raději uslyší pohodlnou lež. První případy bakteriální pneumonie v roce 1918 se vyskytly na vojenské základně Fort Riley v Kansasu. Ve zkratce… během první poloviny 1918 se začala podávat experimentální vakcína proti meningitidě, která byla kultivovaná v koních Rockefellerovým institutem pro lékařský výzkum v New Yorku, který je dnes Rockefellerovou univerzitou, a tuto vakcínu začali píchat vojákům ve Fort Riley. Tzv. španělská chřipka byl vakcinační experiment, který se nesmírně pokazil. No… to bychom řekli my lidé. Tajný spolek by to nazval jinak.
        Oni by to nazvali experiment s nejlepším výsledkem. Miliony amerických vojáků bylo očkovaných tímto experimentálním sérem. Dva miliony z nich jely do zámoří. Bojovali v bídných hygienických podmínkách, takže bakterie se šířila jako požár, kdekoliv šli. Tehdy se pak říkalo, že tito vojáci se domů vrátí s různými evropskými nemocemi, aby se americká populace nechala také očkovat.
        Kromě všeho ostatního se vakcíny distribuovaly po celé Evropě. Umírali pouze očkovaní. Zdraví muži a ženy na vrcholu svého života umírali. Ne staří lidé, jak by se dělo, kdyby šlo o virus chřipky. Kdo měl na starosti tu distribuci a očkovací kampaň? Rockefellerův institut. Kdo byl hlavní vědec, co to řídil? Dr. Frederick Gates.
        Podle Gatese injekčně podávali náhodné dávky experimentální bakteriální vakcíny proti meningitidě do vojáků. Ti, kteří přežili, se stali „oblakovými dospělými”. To znamená, že bakterii šířili na ostatní, i neočkované. V dnešní covidové době bychom to nazvali „shedding” (vylučování). Očkovaní, co infikují neočkované.
        Jaká to úžasná náhoda, že? Frederick Gates tehdy, Bill Gates dnes. Rockefellerova iniciativa tehdy, Rockefellerova iniciativa dnes. Onemocnění vyvinuto ve Fort Riley tehdy, onemocnění vyvinuto ve Wuhanu v Číně dnes. Uzavření společnosti tehdy, uzavření společnosti dnes. „Oblakoví dospělí” tehdy, vylučování (shedding) dnes. To vše pro naše dobro, naše bezpečí. Jak tehdy… tak dnes.
        A mezitím zhruba století. Náhoda?“

        • vittta

          To už tady je vidět ta dokonalost.
          Skvělý a především bezplatný zdravotní systém světa po prodělané světové válce, válce, která neměla do té doby obdoby.
          Očkování bylo zdarma, pro kohokoliv, jak známo, umírali především mladí, zdraví, a těhotné ženy, dá se tedy předpokládat, že právě tito lidé byli očkovaní, starší a staří očkováni nebyli.
          Tam je psáno:
          „Kromě všeho ostatního se vakcíny distribuovaly po celé Evropě. Umírali pouze očkovaní. Zdraví muži a ženy na vrcholu svého života umírali. Ne staří lidé, jak by se dělo, kdyby šlo o virus chřipky. Kdo měl na starosti tu distribuci a očkovací kampaň? Rockefellerův institut. Kdo byl hlavní vědec, co to řídil? Dr. Frederick Gates. “
          Ano, to dokazuje dokonalou organizaci ve zdravotní péči válkou rozvrácených zemí, a dokonce i zemí nově vzniklých, jako třeba byla ČSR, která dokázala zorganizovat takto mohutnou očkovací kampaň, a to bez jakýchkoliv pochyb zdarma, protože peníze lidé po válce prostě neměli.
          Vidím, že máš zájem, pak ti odkážu ještě lepší článek, rovněž dokazující zhoubné účinky očkování.
          V této souvislosti by nebylo nezajímavé, sledovat úmrtí těch ovčanů, co se za dekády, kdy existuje očkování proti chřipce nechali naočkovat.
          Vsadím se, že jich také plno zemřelo.
          A nyní se ponořme společně do světa pravdy:
          Pracovní list
          Pod článkem jsou takové všetečné dotazy, na které si každý může odpovědět, já neříkám nic, každý ať si odpoví sám, faktů už nyní KONEČNĚ známe dost, právě díky internetu, a stránkám, jako „otevřisvoumysl“.
          Je tedy zřejmé, že před pravdou se nedá utéct.

          • vittta

            Nechápu, jak se dá poznat, co bude jen odkaz, a co se takhle zobrazí.

            • Kamil Mudra

              Opravil jsem to.
              Zobrazí se tak každý odkaz, který má koncovku pdf. nebo každé video.

              Klepni nahoře na černé tlačítko „formátování v komentářích“ (pod zeleným nápisem „Štěstí je když si lidé rozumějí“) a otevře se ti stránka ze které se vše o formátování odkazů dozvíš. Tagy pokaždé opisovat nemusíš, můžeš si potřebný řádek zkopirovat a vložit do textu komentáře.
              Pak postupuješ takto:
              1) mezi uvozovky (místo černého „odkaz“) vložíš adresu odkazu,
              2) místo modrého podtrženého slova „odkaz“ napíšeš název článku, nebo třeba jen: ČLÁNEK ZDE.
              Klidně si to párkrát vyzkoušej, pak tvé experimenty smažu, aby tu nestrašily.
              Já to mám vyřešené tak že mám všechny tagy stabilně zkopírované do okna poznámkového bloku který používám ke psaní komentářů a mám ho uložený na ploše. Komentář pak píšu pod těmi zkopírovanými tagy a „sáhnu si“ vždy pro to co potřebuji.
              Když dopíšu komentáře, které už jsem skopíroval do diskuse, zavřu ten poznámkový blok bez uložení a mám ho, jen s těmi tagy, připravený k dalšímu použití.

              • Kamil Mudra

                “ …faktů už nyní KONEČNĚ známe dost, právě díky internetu, a stránkám, jako „otevřisvoumysl“.“
                Nejlepší je asi nečíst nic (ani o covidu, ani o NWO….) ve shodě s příslovím: „Co oči nevidí – to srdce nebolí.“
                Převedeno: „Co si nepřečtu – to mě nenasere.“ :-)

                • vittta

                  U „otevřisvoumysl“ to rozhodně platí.
                  Ale zase si procvičíš krk, jak furt u toho kroutíš hlavou!

                  • Kamil Mudra

                    Nojo. Ty bys mohl využít příležitost že nemusíš svými pokusy obtěžovat Janiku a procvičit si to vkládání odkazů. Nebo jsem ti ten manuál (už minimálně podruhé) psal zbytečně?

                    • vittta

                      Jo.
                      Řešení je pro mě jednodužší, prostě sem nebudu odkazy vkládat.
                      Jen prověřené, u kterých vím, že to budou jen odkazy.
                      Nenávidím, ale opravdu upřímně nenávidím virtuální svět, jakkoliv to tak možná nevypadá.

                    • Kamil Mudra

                      Nojo. Nenávidíš ale pohybuješ se v něm. Takže znalost alespoň některých užitečných poznatků se hodí. Proč se omezovat ve vkládání odkazů když nemusíš? To je jako bys na některá místa nejezdil autem jen proto že tam neumíš zaparkovat, ačkoli jiní tam parkují běžně.

                    • vittta

                      Trochu máš pravdu.
                      Jenže to je pro mě složité.
                      Co píšeš, si nezapamatuji, a kde je ten odkaz také ne, musel bych ho zkopírovat, někam uložit, pamatovat si kam…
                      Moje neochota dělat věci, které mě nebaví, je extremní, musím přiznat.
                      Já jsem starej konzervativec, bejt nesmrtelnej, tak jsem už nyní vyřízený.

          • embecko

            To je dobry odkaz a je dobre, ze je tam takhle cely.
            Virus chripky byl objeven az ve 30. letech a ockovat se proti nemu zacalo v roce 1938, plosne ockovani, prvne vojaku, zacalo v roce 1940:
            https://www.cdc.gov/flu/pandemic-resources/pandemic-timeline-1930-and-beyond.htm
            Vtip je v tom, ze do te doby se myslelo, ze chripku dela bakterie hemofilus, jejiz dela stejne symptomy jako chripka…takze se ockovalo proti ni. Ono bez penicilinu zadny div, panika z bakterii byla na valecnem poli velka.
            Jestli na chripku umrelo vice ockovanych na hemofilus, nezli neockovanych, je otazka…ale mozne to je. Ono se to takhle zpetne hodnoti jednoduse…kdyby neockovali, neumiralo by se! Z pohledu tehdejsi situace delali co mohli.
            Osobne z tehdejsiho pristupu v tomhle smeru zadne velke pouceni nevidim…myslet si, ze kdyby nedelali nic, bylo by to lepsi a tedy i dnes je lepsi nedelat nic, mi neprijde jako uplne chytry vyvod.
            Vsimni si…cim stupidnejsi jsou argumenty odpiracu, tim vice se my dva, proti sve vuli, radikalizujeme :o)

            • Kamil Mudra

              No, saxi, radikalizovat se můžete, ale žádný přínos v tom nevidím. :-)
              „Osobne z tehdejsiho pristupu v tomhle smeru zadne velke pouceni nevidim…myslet si, ze kdyby nedelali nic, bylo by to lepsi a tedy i dnes je lepsi nedelat nic, mi neprijde jako uplne chytry vyvod.“
              S tím souhlasím, přece jen se epidemiologie už posunula dál. To by bylo to samé jako nevyrábět kola, protože se ta stará na hrbolatých cestách v minulosti lámala.
              Zas ale, na druhou stranu, to že dnes děláme kola z lepších materiálů ještě neznamená že už jsou zcela nezničitelná a nebo se nemůže stát že ti nějaké od něčeho upadne.
              Tak že, jak říká Beran: „+ rozum“.

              • vittta

                Ono jde o jinou věc.
                Embéčko je očkován, ale já si nevšiml, že by tady komukoliv cpal, ať se také nechá očkovat.
                Já a ty očkováni nejsme, ale ani my nikomu necpeme, aby se nenechali očkovat.
                Je to tím- vyplývá to z oponentních textů- že jsme, především já a Embéčko, tupé ovce, s nesvobodnou myslí.
                Ti, co mají mysl svobodnou, tady neustále agitují.
                A to i přes to, že kupodivu všichni plně chápou vesmírnou lásku, kde starší prostě musí uvolnit místo mladším, a tedy by naopak měli očkování starým doporučovat, aby už konečně to místo uvolnili, nebo by jim v tom minimálně neměli bránit.

                • embecko

                  Psychický mechanismus „zpracování“ fašounů je přitom celkem zřejmý. Nejdřív byli vehnáni do iluze, že koronavirus je jen výmysl a prokouknutím velké lži dojde ke globální osvětě a spáse lidstva. Cítili se jako hrdinové. Pak, když se ukázalo, že prosazováním svých názorů způsobili těžké lidské i ekonomické ztráty, se zapouzdřili ve svých názorech a stali se plně manipulovatelnými. Teď už se stali jen pouhými nástroji globálně organizované destrukce.

                  • embecko

                    Odpiraci jako nastroj NWO…kdo by to byval kdy rekl?
                    Odkaz na Valencikuv blog nema WP rad, proto je to tak rozkouskovane…ze by v centrale WP sedeli take odpiraci?

                    • vittta

                      Jó, dobrý článek.
                      Ono je to vidět i tady, kdy jsme především já a ty napadáni, a běda, když Kamil něco potvrdí, nějakou názorou shodu s námi.
                      To už je „i ty, Brute?“
                      Koukni dolu na Janu, jen sem tady já, už se zase kecá o koronáči, co jsem tady nebyl, tak se perfektně diskutovalo.
                      Hmmm…
                      Lež a žvást, ale copak o to, horší je, že ta lež se dá snadno prokázat, a stejně jí Jana použije, aby napadla mě, a vůbec jí nesere, že k tomu vyzve i tebe.
                      To už je psychiatrická fáze, všichni tady žvaní o koronáči, a odkazují až fantasmagorické odkazy, ale jakmile reaguji, je zle.
                      Jako jó, žvaním o tom také, ale ne sám, v uvedeném případě- reaguji.
                      Navíc se situace aktualizuje, Britové a Singapurci se vytahují, že nebudou mít žádná opatření.
                      No…uvidíme, jak ten postup, tak výsledky.
                      Teď ta Janou odkázaná španělská chřipka je už za hranicí běžné společenské diskuze, je to útok pod falešnou vlajkou na celý institut očkování.
                      Tedy se sektáři radikalizují, španělská chřipka a podání zkreslených a pro 99% populace neověřitelných informací, s jediným možným výstupem, to už je za hranou.
                      Rovněž se epidemie údajně zhoršuje, nic méně přibývá už i útoků na očkované.
                      Zdá se, že jakkoliv se českou společnost kolaborantům zatím rozdělit, natož rozložit nepodařilo, a to ani za pomoci nemalých prostředků na fejkové kampaně Milionu chvilek a Vrbětic, začíná se jim dařit u Kovidu.
                      Jasně, u 90% občanů je to jen okrajové téma, podobně jako třeba Vrbětice, kecá se o tom, ale moc se to neřeší, těch 10% zfanatizovaných sektářů je velice agresivních, daleko agresivnějších, jak bývala negromilní a cigošmilní sluníčka.
                      Ledy se hýbou, a pomalu je třeba si vybrat stranu.
                      A já- byť sám neočkovaný, a opatření dodržující hlavně rozumem, než příkazy, se stavím na stranu očkovaných, a ukázněných.

                    • embecko

                      „Ono je to vidět i tady, kdy jsme především já a ty napadáni, a běda, když Kamil něco potvrdí, nějakou názorou shodu s námi.“
                      Kdyz ja mam zato, ze se tu „vede rec“. Tedy nekdo neco rekne, druhy oponuje, mlci, anebo se prida. Jenze ty napises neco normalniho, argument a Peter se urazi; ja reknu Jane, ze to, co napsala, tak neni a ona mi odpovi, jestli se me ma priste zeptat na povoleni, zada neco takoveho muze napsat.
                      Na muj vkus si druha strana bere vsechno osobne a je vztahovacna a nedokaze vyuzit tehle anonymni prilezitosti pekne vylozit svoje karty na stul, bez nebezpeci, ze jednu fyzicky, anebo spolecensky slizne.
                      To, jak se tu bavime, nazivo neni mozne, ale to jsme tu uz probirali.
                      Treba stale dokola tu trvdim, ze furt nic poradneho (o kovidu) nevim, nikomu nic nedoporucuji a presto jsem v kolonce Pohunek NWO, skoro vrah.
                      Pak napisi, ze se tedy divim, proc sem tihle lide chodi, kdyz je rozciluje, ze jsem takovy blbec a oni z toho vyvodi, ze je vyhazuji.
                      Podle meho uz tak sami sebe vystrasili, ze si vsugerovali, ze jim tu nekdo neco muze zakazat, na coz jsou alergicti (a ja taky).
                      A tim padem si mysli, ze tu jsou na nejake frontove linii, kdy u Janiky brani Prahu.
                      Tema diskuze urcuji vetsinovi zajemci a kdyz je nejaka skupina s jinym tematem mensi, tak, logicky, neni tak videt a zapada.
                      Bjedruna sem neco okopiruje, ja se na neco z toho zeptam a ona mi odpovi dalsi kopii z toho sameho clanku, ktera muj dotaz take nevysvetluje…pak se ale nesmi divit, ze se nejak branim. Blbe otazky byvaji ty nejhorsi, protoze pak se muze poznat, ze „prednasejici“ veci, kterou vehementne haji, zas tolik nerozumi, anebo ji nema promyslenou.

                    • Kamil Mudra

                      Globalní výroba fašounských ordnerů.
                      Worpress občas vyvádí s odkazy všelijaké podivnosti ale zdá se že tenhle způsob vkládání si s nimi prozatím dokáže poradit.

                      Valenčíka mám rád, s většinou toho co od něj čtu nebo slyším i souzním, ale přiznám se že tímto článkem mě poněkud mate. Nějak mi z toho jasně nevychází koho vlastně myslí těmi fašounskými ordnery. Těmi poukazy na Flégra a profesora Whittyho se to zdá zpočátku jasné. Jde prostě o agresivní odpírače co se raději vyjadřují pěstí než hubou.
                      Jenže následně hovoří o těch co „prosazováním svých názorů způsobili těžké lidské i ekonomické ztráty“ což, dle mého mínění ukazuje na ty kteří měli a mají možnost nastavovovat pravidla – tedy vlád a korporací – což je opačná strana „barikády“.
                      „Mechanismus „zpracování“ fašounů“ lze rovněž vztáhnout na obě strany:
                      První už vidí že zas jen tak o nějakou „chřipečku“ nejde (alespoň pro tu starší část populace) a tak se od svého stěžejního argumentu museli stáhnout k výkladu statistických cifer a do oblasti rozporů mezi odborníky – hovořícími jak pro jednu tak i druhou stranu.
                      Druzí očekávali jak se nastavenými pravidly předvedou coby spasitelé, což se zatím tedy moc neprojevuje a nezbývá jim než se pohybovat na stejně nejisté půdě.
                      Tak nevím – leda že by viděl fašounské ordnery na obou stranách – s tím bych eventuálně souhlasit mohl. Pak se ale rozhodně nemohu přihlásit ani k jedné straně, protože sám se za fašounského ordnera nepovažuji a setrvám raději mezi nedůvěřivými konspirátory s nevolí sledujícími „globálně organizovanou destrukci“

                    • kočka šklíba

                      Také mám Valenčíka ráda ale také mám s jeho článkem problém. Myslím, že jste vystihl docela dobře.

                    • vittta

                      Podle mého on vidí jakousi společenskou destrukci.
                      Vypovídající je tenhle odstavec:
                      „Psychický mechanismus „zpracování“ fašounů je přitom celkem zřejmý. Nejdřív byli vehnáni do iluze, že koronavirus je jen výmysl a prokouknutím velké lži dojde ke globální osvětě a spáse lidstva. Cítili se jako hrdinové. Pak, když se ukázalo, že prosazováním svých názorů způsobili těžké lidské i ekonomické ztráty, se zapouzdřili ve svých názorech a stali se plně manipulovatelnými. Teď už se stali jen pouhými nástroji globálně organizované destrukce.“
                      Tedy…Koronavirus se objevil, Valenčík neřeší jak, protože to není důležité, resp. je to vlastně úplně jiné téma.
                      Koronavirus se objevil, a nějak se projevuje.
                      Jako na potvoru se projevuje více tak, jak předvídali strašilové, máme 30 000 mrtvých, a špitály a patologie byly- alespoň u nás- plné nemocných, umírajících- a mrtvých.
                      To odpůrci Kovidu nečekali, a opět- lze ukázat tenhle blog.
                      Tady mnozí čekali, že se nebude nic dít, a že se ukáže, že je to všechno jako obyčejně vymyšlené nějakými nadnárodními elitami.
                      Jenže ouha, ono se to nejenom neprokázalo, ale celkem zřetelně se prokázal opak.
                      Tady se vytvořila skupina odpíračů, kteří předpokládali, že budeme ZASE jednotní v postojích, a budeme zpochybňovat cokoliv, co se o Kovidu napíše.
                      Nestalo se, z mého pohledu hlavně proto, že argumenty odpíračů přestaly mít postupně nejenom relevanci, ale i logiku, a celkově se z protikovidové argumentace stalo jen slaboduché žvanění.
                      Takže konkrétně já jsem svůj postoj od začátku nezměnil, tedy postoj je NEVÍM, ALE JE VHODNÉ BÝT OPATRNÝ, ale začal jsem být osočován.
                      Píšu o sobě, ale podobně dopadl Embéčko, ale i ty, ostatní tak nedopadli jenom proto, že se moc nevyjadřují, a jejich námitky zastínily ty naše.
                      Postoj NEVÍM začal být politicky nebezpečný, a místní odpírači, kteří jsou ale jen Peter, Jana a Astr,(Orinoko) čas od času se vyjádřila i Kočka, a Bjedruna.
                      Začali VĚDĚT, zase to prokoukli, a naskočili do té linie.
                      Mrtví nebyli na Kovid, ale s Kovidem (na Kovid umřeli, jen když se nadávalo na vládu), dokonce…Jana mi otevřeně nevěřila, když jsem dával osobní zkušenosti, jako kdybych to sem dával proto, aby tomu někdo věřil.
                      Byla to moje osobní zkušenost, a my přece hledali informace, proto jsem to sem psal.
                      Orinoko začal nadávat na K+E+V způsobem, který nemá obdoby, a jeho texty byly nejenom hulvátské, ale především lživé- zde mě zaujalo jen to, že ho nikdo ze spravedlivých neokřikl, přesto že nás tři okřikávali pořád, a za daleko méně.
                      Hřebík do rakve odpíračům bylo očkování, které je ZATÍM úspěšné, a tak se začaly hledat mouchy, vesměs pomocí argumentů ještě debilnějších.
                      Zde Valenčík asi razí doměnku, že se „někdo“ chytil radikalizace této skupiny, není jasné, kdo, ale jde zřejmě o nejvíce o opoziční politiky (není to z toho jasné), kteří agresivitu odpíračů de facto neustále rozfoukávají, a nenechme se mýli, že i oni doporučují roušky a očkování, ve skutečnosti neustálými útoky na vládu, že to dělá blbě (ve všech směrech, tedy rozvolňuje, ale i nerozvolňue, blbě očkuje…atd.) vlastně vypadají jako odmítači těch opatření.
                      Tím opravdu probíhá výchova fašistů- zde zřejmě synonymum pro násilí, jak slovní (odmítání diskuze, ale vytrvalé napadání oponentů) tak následně i fyzické.
                      Valenčík ve svém sociálním okruhu zřejmě má daleko více lidí s extremními názory, že já, řepák, mám kolem sebe lidi, co to nijak extra neřeší neznamená, že to tak má i on, a posuzuje to ze svého pohledu.

            • vittta

              Vyloučit se nedá nic, ale dá se v pohodě předpokládat, že pokud by umírali jen očkovaní, velice rychle by si toho lidé tehdy všimli.
              Už proto, že očkovaných bylo mezi civilisty minimum, byť se nedá vyloučit vysoká proočkovanost u vojáků.
              Amerických.
              No jo, no, já to nikomu neberu, ale jedna věc je jistá.
              Prof. Beran je evidentně agent NWO, a to na úrovni agenta 007!

      • vittta

        Tak na FB mi to nejde posunout, FB je jen pro vyvolené, ještě že ho máme.
        Pro zájemce, kteří by si snad chtěli rozhovor prof. Berana přečíst celý, což byste měl být rozhodně vy, Astře, zde odkaz na mainstream.
        https://www.seznamzpravy.cz/clanek/covid-v-cesku-sili-delta-mutaci-nezastavime-jen-zpomalime-mini-epidemiolog-168653
        Nejzajímavější části rozhovoru- dle mého názoru:
        „Přesně tak, a když se ukáže, že to s těmi lidmi nic neudělá, tak je to dobré pro to, aby se lidé nechali očkovat. Je to výborný nástroj a nechápu, proč ministerstvo neukazuje, jak moc očkované lidi delta mutace napadá nebo nenapadá, aby docílilo vyšší proočkovanosti.,,“
        Zde tedy prof. Beran doporučuje očkování, z textu vyplývá, že doporučuje i prodělání choroby, resp. né doporučuje, ale vidí ho pozitivně.
        Hovoří už o skupině 50+, očkování je zásadní pro skupinu 60+.
        Dále k očkování prof. Beran:
        „Je naprosto iluzorní si představit, že šíření zastavíme. Můžeme ho jen zpomalit. Pokud se epidemie nedotkne naočkovaných lidí, tak naším nejúčinnějším nástrojem je aktuální promořenost a naočkovanost. Ale nejprve je nutné zjistit, kolika proočkovaných se onemocnění znovu skutečně dotklo.“
        Prof. Beran k testování v zaměstnání:
        „Jinak se testování lidí v zaměstnání nedá nic vytknout, protože tam vždycky někoho pozitivního podchytíme. Je však nutné vědět, kolik dalších lidí mohou dotyční nakažení dále nakazit.“
        Ano, takže toto je také v pořádku, to testování.
        A ještě jednou prof. Beran k očkování:
        „Pokud bychom zjistili prolomení imunity u promořených, a nikoli u očkovaných, bylo by logické, aby se nechali co nejdříve očkovat.“
        Na dotaz, co by prof. Beran doporučil lidem, aby se zamezilo šíření viru odpověděl:
        „Jsem bytostně přesvědčen o tom, že když každý bude dodržovat základní opatření v podobě pravidla 3R doplněného o rozum, tak to bude dostačující. Pokud k tomu budou sportovat a posilovat imunitu, tak je to podle mě to nejlepší, co mohou udělat.“
        Ano, takže základem jsou 3R – tedy ROUŠKY, ROZESTUPY, RUCE.
        Pak je dobré i sportovat a posilovat imunitu, dle prof. Berana ale „K TOMU“, tedy k těm 3R.
        Mimochodem Astře, už jste poslechl doporučení prof. Berana, a nechal se očkovat?
        A všichni, nad 60 let věku?
        O ROUŠKÁCH, RUKÁCH a ROZETUPECH je zbytečné psát, to je- i dle prof. Berana absolutní samozřejmost, kterou každý příznivce názorů prof. Berana automaticky dodržuje.

        • Kamil Mudra

          Proč pořád přeskaješ (tedy s výjimkou citace) Beranem ke 3R doporučovaný rozum?
          Právě Astr se, dle mého mínění, rozumě chová. Nač očkování na kontinentu s tak minimálním výskytem nákazy? Zvláště když prodělání nákazy přináší imunitu stejnou, ne-li lepší, než vakcína. V Astrově případě je velmi nepravděpodobné že by mohl přijít k nějaké příliš velké „porci“ virusu.

          • vittta

            Zcela úmyslně, protože prof. Beran těžko může rozumem myslet se neočkovat, když očkování vytrvale a silně podporuje.
            Dále pak nemám rád mnohasmyslné hlášky.
            Pod pojmem „rozum“ si lze totiž představit cokoliv, a odpírač i koviďák si pod tím rozhodně představí něco jiného.
            Astr pak se chová ve svém životním prostoru, jak se zdá (jisté to není) skutečně rozumně, ale pokud se angažuje v naší zemi, pak by měl sám dbát doporučení toho, koho odkazuje.
            Dle prof. Berana totiž očkování starších 60 let nepřináší žádná, případně minimální rizika, a pak se rozumně nechová ani Astr.
            Proč by se nenechal naočkovat, když to takový odborník doporučuje?
            Myslím, že očkování proti Tetanu je velice rozumné, ale pokud bychom si spočítali v procentech, kolik lidí na Tetanus zemřelo v časech před plošným očkováním, asi také nedojdeme k vysokému číslu.
            Z tohoto pohledu se leckomu může zdát i očkování na Tetanus velice nerozumné.

    • dixi

      Dnes jsem se zasmál u rádia,, na dvojce. Debatili tam o nějakém doufám fiktivním návrhu, že bude třeba souhlas dítěte s výměnou plinky. Rozvinuly to ženské pěkně.Ze dříve se svých batolat neptaly a nakonec, jestli kvůli tomu tyto už odrostlé děti nemusí chodit k psychoanalytikovi.

      • Jana

        A ještě by tam mělo být uvedeno, že ten souhlas musí dítě podepsalt. :-)))
        LUT (lidová umělecká tvořivost) je mnohem nápaditější, než uměle vytvořené „satirické“ pořady.

        • Kamil Mudra

          Tohle jsme zrovna včera drbali se ženou. Prý: „Domluvte se s dítětem na výměně pleny.“
          Vyprávěla mi příběh kamarádčiny sestry „biomatky“ která se pod vlivem těchhle mouder rozhodla aplikovat „bezplínkový odchov“. Praktikovala to tak že namísto plínek, každou půlhodinu doma i mimo domov, držela dítko nad nočníčkem a dělalala u toho „ššššššš“. At už se zadařilo či nezadařilo – za půl hodiny znovu.
          A výsledek?
          Čtyři z jejích šesti dětí se počůrávaly ještě na základce.

  15. astraustralia

    Po pohledu na Covid jako na chripku v Anglii i Singapur!
    Beran souhlasi, Prymula nesouhlasi nebot „pry“ Cesi nejsou Singapursky disciplinovani :-)

    Singapur chce přestat počítat nakažené, nepřetěžovat nemocnice a hygienické stanice infikovanými s lehkým průběhem nemoci, a dokonce se ani nebude snažit, aby nákaza úplně zmizela. Podle tamní vlády se lidé musejí naučit s covidem žít jako s chřipkou.

    • vittta

      Aby top nebylo jak u Milionu chvilek…
      Já ale musím souhlasit s Janou.
      Vládci planety si udělají, co budou chtít, a tato demonstrace je logicky výmyslem vládců planety.
      Kde pak, od té doby, co znám rozdělení moci na téhle planetě, ale i mimo ní- neb jsem se dozvěděl, že nám mimozemšťané už asi 80 let škodí, už se menou jen tak někdo nevyjebe,.
      Vše je rozhodnuto, odpor je marný!

  16. astraustralia

    Zde dalsi clovek ktery si dovolil slapnout do hovna korektnosti a spravne proockovaneho pohledu na virus s cislem 19!
    Takova troufalost mluvit o nejakem leku kdyz jen ockovani od nejlepsich firem sveta je to spravne reseni!
    Dokonce i ten Beran ktery si dovoli beranit proti Prymulovstinam zada proockovat co se da a nejlepe by bylo i co se nechce dat.
    Disciplinovane v jednom siku jen tak porazime virotiku !

    sef Motola
    PS
    Jeste nazor na virus a jeho“mutace“.
    Podle „poplivanych“ vedcu jsou mutace predevsim reakci a odpovedi na vakcinu.
    Mutace viru vznikaji zcela prirozene jako zpusob jejich obrany pred znicenim protilatkami nebo ruznymi toxiny v zivotnim prostredi kolem, ale ty nejnebezpecnejsi mutace nasleduji po ockovani lidi v telech ockovanych…
    Telu se veda rozhodla pomoci tim ze mu da vakcinu.
    Jak reaguje virus?
    Na vakcinu reaguje uhybnym manevrem zvanym mutace.
    Cinska Africka z jihu Brazilska nyni Delta Indicka to vse jsou odpovedi viru na vakcinaci!
    Jak dlouho bude tento zavod virus-vakcina virus-vakcina trvat?
    Podobne jako s chripkovym virem a take vzdy o par kroku za novym mutantem :-(

    • Kamil Mudra

      „Jak dlouho bude tento zavod virus-vakcina virus-vakcina trvat?“
      Navěky. Covid si nás už zamiloval natolik že bez nás prostě nedokáže žít.
      Holt se s tím asi musíme smířit, hodit předsudky za hlavu a otevřít mu náruč dokořán.
      On už si nás přebere, :-)

    • vittta

      Nejsem rusofob, ujišťuje kandidát na prezidenta Michael Kocáb!
      To se mi zobrazilo, to patří také k odkazu, Astře?
      Konečně nové téma.
      Tak Míša není rusofob, tak to je dobře, to se mi ulevilo.
      Časopis Týden si rozhodně koupím, díky za reklamní upoutávku.

      • Kamil Mudra

        Už se s tím konečně smiř. Astra prostě nepřesvědčíš že ty fejsbůkový odkazy jsou na hovno. To je jako bys chtěl klokana odnaučit skákat. :-)

        • vittta

          Já jsem si našel ten rozhovor na mainstreamu, a prof. Beran tam propagoval očkování a jiná opatření obzvlášť aktivně, což byl jediný důvod, proč jsem se tím zabýval.
          Astr je jaký je, a odkazuje, co odkazuje, a není můj úkol ho vychovávat, navíc je starší, ani by to nebylo slušné.
          Ale nemohu říci, že by mě Astrovo nadšení pro prof. Berana až nefascinovalo, prostě JIM podstrčili falešného vůdce odporu, a oni…..tomu uvěřili, i když pro to není snad jediný důvod, což je velice zajímavé.

    • Kamil Mudra

      Hmm…. Vojačka svůj půvab skrývá pod respirátorem a Svěrák dělá reklamu spíše svému džobu než samotnému očkování.

  17. Jana

    Ráda bych upozornila Kamila a embéčko – i některé ostatní, kteří několikrát celkem správně kritizovali, že diskutujeme stokrát už všechno kolem koronaviru prodiskutované, že 3 dny se tu vedl diskuzní „pel-mel“ a s příchodem vittty už jsme zase u viru a MUDr. Berana.
    To jen aby se to ze zvyku opět nepřipsalo výhradně „chřipečkářům“. Dzp.

    • vittta

      Po sepsání jakéhosi vstupního textu, který reagoval na dění zde, kdy jsem nepsal, šlo, milá zlatá, o reakce.
      Vyjma toho Svěráka.
      A budeš se divit, ale jsou to reakce na Astra a tebe.
      Španělská chřipka a smrtící vakcinace, kapitální megazpráva od tebe, a prof. Beran v úchvatném FB odkazu Astra.
      Takže máš smůlu, je to tvoje a Astrovo kafe.
      Obě vámi nadhozená témata byla tak …..nestandartní, že nereagovat v podstatě ani nebylo možné.
      Kamila a Embéčka se nedovolávej, ti to vidí, zkus se dovolat jiných, jestli si chceš zasloužit svých 30 stříbrných.

    • embecko

      Jano, v minule diskuzi jsem psal, ze verejna diskuze je o vecech,ktere verejnost pali a ze je to predevsim covid, co ji ted hybe, takze debata o kovidu je pochopitelna a v poradku. Pokud se ostatni temata nechytaji je to jenom tim, ze o ne neni zajem.
      A pokud jsem nekomu neco vycetl, pak jen to, ze sem prichazi s fakty, ktera jsou jiz znama a prodiskutovana. Anebo se mam bat napsat co si myslim a mam te predem pozadat o milostive povoleni? :o)
      Co se Rakovskeho tyce, pak jsi se ptala na neco z jeho protokolu a ja odpovedel, ze na to je tezka odpoved, protoze, dle meho, jde o falzum, jehoz obsah je posouditelny jen tehdy, pokud vime, kdo, proc a v jake situaci to psal. Coz nevime.

    • Kamil Mudra

      Tak… obsah je samostatně posouditelný i bez znalosti autora a místa vzniku v souvislosti s indíciemi známými z jiných pramenů. Je škoda že Rakovský zemřel ve vězení dříve než byl text zveřejněn a tak se k tomu z hlediska autentičnosti nemohl vyjádřit. Pro falsum by mohlo hovořit že text je charakteristický formou žák-učitel, která se dost často vyskytovala už u filosofů v antice nebo třeba ve starých indických naukách a v podstatně pozdějších dobách také v textech esoteriských či okultních nebo konspiračních. Také je zajímavé sledovat jak mají oba protagonisté rozhovoru (výslechu se to moc nepodobá – vyslýchající spíše nahrává) podobnou slovní zásobu a větnou skladbu, což by také ukazovalo na jednoho autora.
      Ale jak jsem řekl – text lze posoudit i samostatně, coby anonymní, tak jako je tomu třebas i u Protokolů sionských mudrců. Zdá se že hlavním jeho sdělením/poselstvím je konstatování že komunismus i kapitalismus jsou dvěma stranami jedné mince, kterou si „ONI“ hodlají „koupit“ absolutní světovládu. To dává částečnou odpověď na Janinu otázku: „co tedy na tom nepochopili marx-leninští filosofové?“ Prostě buď nepochopili to sdělení a nebo se tím ani nechtějí zabývat, protože záležitost působení třetího hráče na scéně by mohla být řešena, s cílem jeho vyšachování, jedině spoluprací zbylých dvou hráčů a ta, ideologicky, není možná.

      • astraustralia

        Kamile muj naprosty souhlas s vetou:
        Zdá se že hlavním jeho sdělením/poselstvím je konstatování že komunismus i kapitalismus jsou dvěma stranami jedné mince
        O tom ze to obe strany budou chtit nezpochybnitelne zpochybnit jsem jiz psal a varoval.
        Vittta i Sax predvedli co umi :-)
        Ber to jako me posledni vyjadreni k Rakovskemu.
        Tento komentar mel predchazet memu prechozimu.
        Hezky weekend :-)

  18. embecko

    „text lze posoudit i samostatně, coby anonymní, tak jako je tomu třebas i u Protokolů sionských mudrců.“
    Jiz jsem si vsimnul, ze nerozlisujes mezi obsahem a vyznamem zpravy.
    Kdyz napriklad „Od podzimu se bude povinne ockovat.“ rekne Babis a to same Aster, rozdil je tu veliky.
    Ze jsi v disentu siril Protokoly…no, nevim…o tom si clovek muze myslet leccos a to presne v tom smeru, jak pisi vyse.

    • vittta

      Ještě mimo o tom Rakovském…já to nečetl, tedy, ale už jenom to, že to tak mocně zajímá Janu, která těmto věcem „nerozumí“, ale za to jí baví, že to je jaksi…převratné odhalení. tedy už jen to svědčí o tom, že v tom mají prsty Globální elity.
      To je hlavní důvod neporozumění mezi mnou (námi) a Janou (a spol).
      Takže zatímco já (my) se budeme zaobírat pozadím, lustrovat obsah…pokud si to přečtu, určitě najdu spousty věcí, co budu moci zpochybnit (narodil jsem se ve znamení vah, a tedy mám přirozenou tendenci až moc „řvoucí“ texty zmírňovat), tak Jana (a spol.) má(jí) tendenci žasnout, a být nadšení z nového, převratného poznání, aníž by znali pozadí…zřejmě sovětské revoluce.
      Já bych se dovedl oprostit od toho rejpání, které teď provádím, a být kamarád, ostatně, předváděl jsem to tady asi půl roku, nic méně jsem za to, že jsem ustupoval, a často dělal, že nic nevidím, zaplatil- kuriozně tím, že jsem se stal všeználkem, broukem Pytlíkem a kolikrát i fackovacím panákem.
      Oni se od toho oprostit nedovedou.
      Já si myslím, že ty poznaky, které jsem z toho načerpal v potu tváře na nějak „vlastním těle“, ty už znáš, a proto jsi daleko skeptičtějí jak já,.
      Tedy lidé a národové nemohou být bratry a sestrami, a to ani v rámci jednoho národa, sjednotil je může jen vnější, a tvrdý tlak, ty používáš Islám, který dá zcela rozloženým západním splečnostem smysl.
      Oni se mu nebrání, mohou v něm vidět podvědomě řešení, ale až je uchopí, už je nepustí, a držet rypáky budou všichni.
      U nás to ukázal socialismus, který kde kdo chtěl, ale jak přišel, přinesl nepříjemné průvodní jevy jakékoliv revoluce, tedy určité násilí, určitý tlak z hora.
      Tomu jsme se ale naučili čelit, a systém vyjebávek byl dotažen k dokonalosti.
      Islám si to asi líbit moc nenechá, i když i s ním se dá vyjebat, ale hůře a s větším rizikem.
      Dneska je po socialismu nostalgie, i z mé strany, ale jak to tak vypadá, tak na rozdíl od mnoha jiných si uvědomuji i zápory toho systému, a brát se musí se vším všudy.
      A současná protikovidová opatření tak trošku socialismus připomínají.
      Omezilo se cestování a konzum, jenže ouha, ti, co socialismus adorují, nyní řvou a nadávají na jevy, které byly do značné míry právě se socialismem spojeny.
      Fakt zvláštní.

      • embecko

        Ano, presne tak, je to moc zvlastni…a to natolik, ze se clovek musi oprostit od sveho dosavadniho nazirani na spolecnost a zanes do sveho premysleni uplne nova vychodiska.
        Rakovskeho jsem cetl…tedy cetl, zacetl jsem se…pred casem se o tom hodne mluvilo, tak jsem to objednal v nadeji, ze se tam dovim nejake historicke okolnosti z te doby. Ale po polovine jsem brozuru odlozil a vyhodil (coz casto nedelam), nebot jsem nabyl dojmu, ze namisto protokolu ctu jasny pamflet s takovymi temi vyrazne poucnymi myslenkami, ktere chce ctenar slyset (je to psane skoro jako divadelni hra, deklamacne, abys opravdu pochopil, co ti chce autor vnutit). S Protokoly s velkym P to bylo to same…10 stranek cetby a uz letely ke kamnum na podpal.
        Ale -abstrahovano- co mne az urazilo, byla predevsim forma, najivni podsunovani nejakych tezi, bez jemnosti pristupu a rozboru. Odpor k tomu, ze jsem obeti autora, na mne nastoupil tak po 3. strance a pak se uz jen zesiloval, az jsem to nakonec nevydrzel :o)

        • Kamil Mudra

          „Jiz jsem si vsimnul, ze nerozlisujes mezi obsahem a vyznamem zpravy.“
          Naopak! Právě to že rozlišuji mi umožňuje přistoupit ke zprávě střízlivě a posoudit ji z více zorných úhlů, aniž bych ji předčasně odhazoval ke kamnům na podpal, cítil se jako něčí oběť a následně se k neúplné (protože nedočtené) zprávě „zasvěceně“ vyjadřoval pod vlivem emocí.

          „Ze jsi v disentu siril Protokoly…no, nevim…o tom si clovek muze myslet leccos a to presne v tom smeru, jak pisi vyse.“
          Protokoly (PSM) jsem četl protože mne zaujaly a namnožil protože jsem o to byl požádán. Tak jednoduchá je odpověď na tvé „o tom si clovek muze myslet leccos“. A proč mne zaujaly? Protože jsem ve svých pětadvaceti letech nenarazil na žádnou jinou literaturu která by se takto do hloubky a šířky zaobírala možnostmi masové manipulace skrze všechny aspekty které chod společnosti určují. Kdo je napsal pro mne nebylo důležité, prostě jsem odpověď na tuhle otázku odložil na neurčito. Význam měl pro mne samotný text a takto jsem k nim od počátku přistupoval.

          Odjakživa různí autoři řešili jak oslovit čtenáře kterým chtěli sdělit své myšlenky. Jedni volili formu přednášky a jiní je zase vložili do nějaké scifárny, jako např. Thomas More nebo Camille Flammarion. Ti odvážnější používali obě formy – přednášky pro obec akademickou a beletrii pro širší veřejnost. Jiní, méně odvážní, se (v zájmu soukromí nebo možného rizika) raději předem vzdali autorství a své myšlenky vložili do úst smyšleným nebo z historie či mythologie „vypůjčeným“ postavám. Ale vždy je svobodnou volbou čtenáře zda se chce cítít autorovou „obětí“ nebo suverénním hodnotitelem jeho díla.

          No nic. Zřejmě máme ke čtení trochu odlišný přístup ale na určité teatrálnosti Rakovského protokolu jsme se i přesto shodli. Tak na tom asi něco bude.

    • astraustralia

      Saxi „letet ke kamnum“ budes li takto pokracovat by moh pro ctenare i Ostrov kdyz budes potit hluboke rozbory jako :
      Kdyz napriklad „Od podzimu se bude povinne ockovat.“ rekne Babis a to same Aster, rozdil je tu veliky.
      Jestli to takto rekl Babis nevim, Astr to nerekl !
      Kam az si chlapce klesnul ?
      Tim ze si me pouzil si chtel do kazat co? Ktere jeste dalsi texty patri ke kamnum?
      Podobne kdyz nize vittta dela rozbor neceho co necetl:
      ….…pokud si to přečtu, určitě najdu spousty věcí, co budu moci zpochybnit (narodil jsem se ve znamení vah, a tedy mám přirozenou tendenci až moc „řvoucí“ texty zmírňovat), ….

      Posledni Saxova veta je hodna nejvyssiho oceneni:-)
      Odpor k tomu, ze jsem obeti autora, na mne nastoupil tak po 3. strance a pak se uz jen zesiloval, az jsem to nakonec nevydrzel
      Cim dal vice mam stejny pocit a mozna nejen ja ale i dalsi ctenari, ze jsem obeti vittovych a Saxovych rozboru ktere berou dech
      svou silou a odbornosti.

      U jednoho ktery vi aniz to cte …pokud si to přečtu, určitě najdu spousty věcí, co budu moci zpochybnit
      a druhy i kdyz to preskakuje vi take co u neho patri ke kamnum na podpal !
      Ten prvni se k tomu dozaduje „konstruktivni“ debaty a vymeny nazoru :-)

      Vysledkem je ze obdobi odmlceni se na Ostrove opakuji a prodluzuji :-(
      Musim jen zopakovat ze
      Saxi ze sice ne doslovne podle Tveho ne „letet ke kamnum“ ale ztrata zajmu o Ostrov a debaty na nem nastane u stale vetsiho poctu ctenaru budes li takto pokracovat.
      U Tebe to letelo „uz po 3 strance“, v tom zustanes nekonatelny a neprekonany!
      U ctenaru to uz trva dele po vsech tech stale jednoznacneji nasmerovanych nazorech nyni zakoncenych nezpochybnitelne objevnym „rozborem“ vyslechu Rakovskeho.
      U vittta co komentar to zasah je tak jednoznacny , ze i kdyz se budes snazit sebevic a i palit ve svych kamnech, nemas chanci :-)

      • Kamil Mudra

        „Jestli to takto rekl Babis nevim, Astr to nerekl !“
        Astře, nebuď jak malej a nepodléhej momentálně rozjitřené místní atmosféře.
        Ve větě: „Kdyz napriklad „Od podzimu se bude povinne ockovat.“ rekne Babis a to same Aster, rozdil je tu veliky.“
        mohl sax, coby protipól Babiše jmenovat i mne a nebo třeba i sebe. Jestli jsi něco takového konkrétně ty (já, sax) řekl nebo neřekl, na tom vůbec v uvedeném příkladu nesejde.
        Jde o to že:
        1) Babiš může rozhodovat
        2) Astr se může jen domnívat
        = Babišovo prohlášení má mnohem větší váhu než Astrovo.
        Tak se nečil a nezdrhej z Ostrova jako sax od knížek. Nikdy nevíš nač narazíš na další stránce dokud si ji nepřečteš.

        • Jana

          Víš, v čem je problém největší? Hraješ šachy? Já ne, pro mě jsou šachy „terra incognita“, ale přesto jsem schopná (a taky ochotná) pochopit tohle přirovnání:

          A vittta i sax vycházejí soustavně z prvního obrázku. Ten druhý pro ně neexistuje. Už jsem tu jednu napsala – pro stromy nevidí les.

          • vittta

            Zkus to nějak vysvětlit.
            Tohle co předvádíš je systém Britských listů a především Čulíka.
            Specialita spočívá v tom, že KONSTATUJÍ.
            Prostě to tak je.
            Proč?
            Proto!
            Z mého pohledu to naopak pochopit schopná nejsi, ale jsi schopná tomu podlehnout.
            Ty máš dojem- a máš ten dojem ráda, že jsi to celé pochopila.
            Vidíš situaci jaksi komplexně, se vším všudy, no, o čem tady často hovoříš, pyramida moci, systémy řízení, odlidnění, vláda globálních elit, Nový světový…Ordung.
            Jinými slovy, už jsem to psal- prostě VÍŠ.
            Já nevím, a hlásím se k tomu, tedy ty máš podvědomě dobrá pocit, že si porazila ve vědění, logice, schopnosti analyzovat děje-vitttu, který je pořád ještě „někdo“, i když ten „někdo“ se už jasně prokázal jako iluze, prostě jsi toho někoho přeskočila.
            Samozřejmě mohu tu sračku zesměšnit, je to jen vějička na pitomce, co sežerou každou blbost, na tom obrázku totiž chybí ti hlavní- hráči.
            Rozumíš, ty vidíš, když budeš obrázek brát vážně, jen hru, ale nevidíš hráče.
            Pokud ti to stačí, budiž, ale já se snažím vidět nejenom hru, ale i hráče.
            A ti jsou předemnou, a před každým- dobře schovaní, nakonec, ani na obrázku nejsou vidět.
            Bez hráčů je to jen sestava figur, nevíš, jak hra začala, ani jak se vyvíjela, vidíš jen současný stav- a ten VŽDYCKY zkresluje.
            Kromě toho nezapomeň, že má oblíbená průpovídka je TVOJE.
            „Stane se jen to, co budou chtít vládci planety“.
            Pak ale chápeš tu hru zbytečně, vítěz je jasný.
            Na šachovnici ale jsou síly vyrovnány, bílý má výhodu pěšce, je vyměněn černý střelec, ale pozičně je na tom lépe černý.
            Zkus i ty situaci popsat vlastními slovy.

            • Jana

              Ten příklad vnímání skutečnosti musí být každému jasný (když je i mě, blbce) a lze v nich najít všechny odpovědi na tvé otázky.
              Např. „…na tom obrázku totiž chybí ti hlavní- hráči.“ Nejen šachy, ale KAŽDÁ hra, pokud je určena pro víc než jednoho hráče, musí počítat i s nečekaným protitahem druhého (druhých). To pochopí i dítě při hře Člověče, nezlob se.
              Vlastními slovy nic popisovat nebudu, mysli vlastní hlavou Na tvé další provkace už nebudu odpovídat.
              Já tvoje názory znám zpaměti, ty znáš zpaměti názory moje – není o čem dál tlachat.

              • vittta

                Nebudeš odpovídat.
                Nevíš co.
                A pamatuj:
                “ Stane se jen to, co chtějí vládci planety“.
                To jsi napsala TY MNĚ.
                Žádné nečekané protitahy tedy- dle tebe- neexistují, už proto, že nemá kdo táhnout.
                Pyramida moci má svůj vrchol, GE.
                Ti nemohou mít protihráče.

                • astraustralia

                  Jano mate to marne.
                  Vy jasne napisete proc a On si to prelozi do sve reci
                  Nebudeš odpovídat.
                  Nevíš co.

                  Jaka na neco takoveho muze byt odpoved?

                • Kamil Mudra

                  „Pyramida moci má svůj vrchol, GE.“
                  Zkoušel jsi někdy hrát šachy sám se sebou?
                  Když použiješ hodiny, tak je to k ničemu. To už nehraješ sám se sebou, protože máš soupeře jménem ČAS. Nakonec je to vždycky on kdo vyhraje, protože tě utahá, začneš dělat jednu chybu za druhou a o tom zda vyhraješ/prohraješ jako bílý nebo černý rozhodne spíše náhoda v podobě „náhlého osvícení“ než propracovaná strategie.
                  Tak jsem to zkusil bez těch hodin, s neomezeným časovým limitem. Byla to ta nejdelší partie (asi pět týdnů) jakou jsem kdy sehrál a ještě k tomu nedohrál. Prostě jsem neunesl tu myšlenku, že ať vymyslím co vymyslím, „soupeř“ o tom okamžitě ví a žádnou léčku před „ním“ neutajím. Já něco vymýšlím třeba dva dny a „on“ se to dozví ještě dřív než udělám tah! To je úplně jiný pocit, než když si nastavíš hodiny a díky načasování věnuješ tomu vymýšlení jen pět minut.

                  Ti nejsilnější světoví hráči jsou na tom podobně. Spojuje je členství v jakémsi „klubu polobohů“ a společný zájem na tom aby jejich klub a z toho plynoucí prebendy nic neohrozilo. Současně ale mezi sebou soupeří o pozici toho nejsilnějšího a vidí si navzájem na ruce natolik, že nějaké „eso v rukávě“ jeden před druhým neutají. Jsou schopni krátkodobě spolupracovat proti čemukoli co by mohlo ohrozit jejich hru ale jakmile se jim podaří toto odvrátit, už zase hrají každý sám za sebe – všichni proti všem. Takže zapomeň na nějaký „vrchol pyramidy“ na kterém by zasedala nějaká nejvyšší rada systematicky spolupracující a rozdělující do nižších pater harmonicky sladěné příkazy.

                  Jak ta partička funguje se ukázalo během několika posledních desetiletí. Socialistický blok jim nevyhovoval protože to byl kus světa ve kterém se hra nedala provozovat. Dokázali se tedy přechodně spojit a spolupracovat na jeho zrušení. Pak se ale nedokázali zavčas domluvit na rozdělení kořisti, a během vzájemného přetahování nezaregistrovali dost rychle že v čele RF stojí talentovaný člověk s organizačními a strategickými schopnostmi, který dokáže jejich nesouladu využít. No a když jim to konečně došlo, bylo už pozdě na včasný zásah. Rozjeté procesy ve zbytku světa měly být financovány právě tím ziskem z Ruska a protože ten jim protekl pod rukama začal se původní projekt zadrhávat. Je to jakoby jim najednou k šachovnici někdo postavil ty šachové hodiny, protože čas pracuje pro Rusko které spolu s Čínou v jeho průběhu posiluje, kdežto Západ je dříve spuštěnými procesy, které mají svou setrvačnost, nyní oslabován.

                  • vittta

                    Nejde mi to vložit celé, tak po dvou částech???
                    Mně to neříkej, já to tak také vidím, ale v tom spatřuji právě ten problém.
                    Jana, Astr, ale i Peter to musí vidět nějak jinak, protože prostě „stane se jen to, co vládci planety dovolí“.
                    To psala Jana celkem jasně, a to mi tady dotyční vnucují, a když dělám různé protirozbory, tak jsem brouk Pytlík a Všeználek a nyní, poslední dobou jsem já, ale i Embéčko (a někdy i ty) nechápavec, co vidí jen výseč na šachovnici, nikoli však šachovnici celou.
                    Otázka je, jakou výseč vlastně vidím, na to jsem se ptal.
                    Já si myslím, že mi Jana neodpověděla, ale jak sám vidím, Astr jasně pochopil, že mi Jana všechno napsala, a to prosím fakt jasně.
                    Takže prostě vidím jen výseč, konkrétní děj, který si- na rozdíl od nich, neumím zasadit do reality.
                    Takže realita je…..
                    Zkusím to vymyslet, zdá se, že půjde o něco, nač mám jiný názor.
                    Vrbětice, Rusko?
                    Ne, tam si myslím to samé co zdejší osvícení, tam chybu nedělám,.
                    Piráti a vítěz voleb?
                    Tady už mohu vidět výseč, nejsem proti vládě, Jana ano, takže já asi vidím nějakou výseč, ale nevidím celou hru, zřejmě jde tedy o to, že když se zbavíme Babiše, zbavíme se i…nastupující totality, což já nevidím.22čumím na 9 políček, bude asi někde ve zvývajících 55.

                    • vittta

                      Další věc je Kovid, já vidím, že existuje, a je nebezpečný, Jana, i Astr vidí asi něco jiného, Astr zatím ale neřekl co, Jana mi nevěřila, když jsem psal zprávy z mého okolí, ale co si myslí oba o existenci a nebezpečnosti Kovidu nevím, jistě, asi to bude někde v těch 55 políčkách, která nevidím.
                      V očkování problém být nemůže, já nejsem očkován, a očkování nikomu nevnucuji, oni nejsou očkování, a očkování nikomu nevnucují.
                      Fakt je ten, že- jak vidím jen těch 9 políček- očkování ani nikomu nevymlouvám, což je zřejmě ta moje nevědomost, protože zasvěcený proti němu bojuje.
                      Jak jsem ale hloupý, tak čumím do mých 9 políček, a zatím nikomu, kdo je očkován, a je jich dost, nic není a nebylo.
                      Ve zbývajících 55 políčkách jsou ale lidí, co umřeli, povídala to jedna paní, co to slyšela od jiné paní.
                      No dobře, v pohodě, ale přes to nemohu Janě ani Astrovi vadit, protože očkování nepropaguji, a nenutím do něj nikoho.
                      Takže záhada se zvětšuje, prostě nevidím ten kontext.
                      Orinoko odkázal vítěze nad Kovidem, fanoušci nemají roušky, opět, já, protože nevidím zbývajících 55 políček, nevím, oč jde, protože roušky se nemusí nosit ani tady- tam byli všichni venku.
                      Jana ví navíc zřetelně a jasně jen to, že se stane jen co, co vládci planety dovolí.
                      V tom je skryta nějaká moudrost, kterou nechápu, protože já si toto heslo překládám tak, že pokud se to STANE, muselo se to podle tohoto základního hesla už STÁT.
                      Budoucnost je dnes zítřek, ale pozítří bude onen konkrétní zítřek už minulost.
                      Vidíš?
                      Boháči bojují proti přelidnění?
                      Tak to museli začít nyní, nebo začnou zítra, protože kdyby začali „včera“, lidí by ubývalo- ale neubývá, naopak, raketově nás přibývá.
                      To může znamenat jen jedno- vládci planety to chtěli.
                      Může to ale znamenat i něco jiného, a to razím já.
                      Žádní vládci planety neexistují.
                      Existují boháči, co nechtějí přijít o své prebendy, ale nejsou to vládci planety, planeta a život na ní funguje bez nich.
                      Umí vyvolat válku, umí změnit nějaké podmínky, ale neumí určit, kdo tu válku vyhraje, a neumí zaručit funkčnost jakýchkoliv podmínek.
                      Mohou pletichařit, ale nemohou v tom smyslu vládnout, nějak neomezenou mocí.
                      Jakkoliv jsem brouk Pytlík a Všeználek, plno věcí NEVÍM, a celkem otevřeně se k tomu hlásím.
                      Ti, co mě takto titulují, kupodivu věci, které já NEVÍM, VĚDÍ, takže mi opět uniká poslání oněch přezdívek, ale zřejmě je to proto, že vidím mých ubohých 9 políček, ale kontext, kontext života na zemi, co tu byl, a bude, ten znají jen ti, co vidí všechna pole, oněch 64.
                      Složité děje, za 10 000 let historie lidstva, to vše se dá někde snadno najít, a jsou uloženy někde na velké šachovnici.
                      A oni….oni je znají.
                      Pak je zná ještě Bůh.
                      Ale já, Kamile, já je neznám.

                • embecko

                  „A pamatuj: “Stane se jen to, co chtějí vládci planety“.“
                  A ty si zas pamatuj, ze kazda otazka je provokace!

                  • vittta

                    No počkej, provokace to je, ale Jana mi odpověděla.
                    Já jsem si to přeložil do své řeči, a odpověď v tom nevidím.
                    Astr jí vidí, ale- také neřekne.
                    Je to tajemství.

                    • embecko

                      Kdybys nebyl ignorant, tak bys pochopil, ze v tom obrazku je odpoved na vsechny tve otazky.
                      I kdyz i ja jsem na tom stejne, nebot sestava figur mi nijak neozrejmuje, kdo hraje. Klidne to muze byt cvicna partie, kde se bude resit jen problematika toho kaleidoskopickeho vyrezu.
                      Na jinem sportovnim prikladu: Pri treninkovem fotbalovem utkani (mozaikovy pohled) obcas trener zastavi hru a vrati ji do vychozi pozice, aby ozrejmil nejaky hracuv nedostatek pri osobnim souboji (kaleidoskopicky pohled).
                      Z toho vyplyva, ze zalezi na souvislostech hry a jejim cili a mozaikovy pohled na ni nemusi byt aktualne spravny a dokonce ani zadouci.
                      Mozaikovite nahlizejici ucastnici pak vedi vsechno, ale zaroven nevedi vubec nic, nebot celkovy proces se sklada z procesu dilcich, jez jsou mimo jejich zorna pole.

                    • embecko

                      Mnozina „Rakovskeho hry“ se sklada z mnoha dulezitych podmnozin a, dle meho, text nelze pochopit a vylozit bez jejich osvetleni (analyzy dilcich kaleidoskopickych obrazcu).
                      Dobrym prikladem je vyse diskutovane mozaikove tvrzeni „Nejvice nemocnych spanelskou chripkou zabilo ockovani“, pricemz nikdo nezkoumal dilci kaleidoskopicky obraz, zda-li slo o ockovani proti chripce a, dokonce, jestli slo vubec o chripku.
                      U Rakovskeho je to podobne…sice byle nadhozena otazka (pokud to tedy nebyla provokace), jaky vyznam maji nektere Rakovskeho vyroky, ale nikdo uz nezkoumal, jestli neco takoveho Rakovsky opravdu rekl.
                      Pricemz „element Rakovsky“ je tu stejne dulezity jako „element chripka“…pokud ani jeden z nich neexistoval, je mozaikovy pohled nejen k nicemu, ale i tezce zavadejici.

                    • vittta

                      A s tím si nevíš rady?
                      Pcheeee..
                      Jen otevři „telefonní seznam“.
                      Víš kolik Rakovských je ve slovanských zemích?
                      Tisíce.
                      Jednoho si vyber, a už víš, že exisoval, ba existuje.

                    • vittta

                      S tím fotbalem je to dobrý příklad, hráč nemůže vidět celé hřiště z té perspektivy, aby viděl celou hru.
                      Je tedy nejenom zbytečné, ale i kontraproduktivní, aby se o to snažil.
                      Hráč má hrát svůj post- jen tak pomůže svého týmu v vítězství.
                      Pokud bude sledovat to, co vidět nemůže, strhne tým k porážce.
                      A to samé je mezi námi.
                      Můžeme se dohadovat, jak to je s vládou elit a NWO, ale nikdy se to nemůžeme dozvědět.
                      Každý ale může dělat svůj díl možného, agitovat proti Pirátům, podporovat Zemana, Putina, a snažit se o co největší jednotu národa, neb pouze v jednotě je síla.
                      Zde třeba já propagoval dodržování nařízení, a odsuzoval prudiče, co to zpochybňovali, protože to stejně nemohli změnit, jen zasévali semínka sváru mezi nás.
                      Při čemž každý jedinec mohl nařízení libovolně porušovat, (čti jako jednat dle svého rozumu, nosit roušky tam, kde nikdo není je zbytečné, i když je to nařízeno) nic méně neměl by to ostatním ukazovat.
                      Nutno říci, že to samé si řeknou i odpůrci, a oni pro změnu agitují proti Zemanovi, pro Piráty, a proti nařízením, takže svár je přirozenou součástí evoluce, ale cílem je, aby byl co nejmenší, né aby nebyl žádný, to ostatně by nebylo ani produktivní, bez sváru není diskuze, a bez diskuze není poučení, monology nikoho neposunou.

                    • Kamil Mudra

                      To ti podepíšu.
                      Příměr k fotbalu použil také Petr Hampl ve svém článku
                      Pochopit elity, ve kterém upozorňuje na to že s fotbalem souvisí i to co nevidíme na hřišti. Článek určitě stojí za přečtení.

      • vittta

        Co je posláním vašeho textu, Astře, tedy kromě špatně skrývaných kopanců do mě a do Saxe, a vytvoření iluze, že na Ostrově jsou nějaké odmlky, větší než byly?
        No a urazil jste se, jasně, sax vás použil jednou, to si dovolil dost, vy jste mě použil…moment…3x, ale asi nějak lépe, nebo…prostě správňácky, no.

      • embecko

        Kamil to vysvetlil dostatecne, Astere…opravuji tedy na:
        Pokud „Od podzimu se bude povinne ockovat.“ rekne Babis a to same kdokoliv jiny, rozdil je tu veliky.

        • astraustralia

          Saxi vase nahubky a jejich vedecko-prymulovske zduvodneni vsechna ta dalsi vladni rozhodnuti budou jen potvrzenim opravnenosti nazoru tech kteri s tim nesouhlasi a vidi to jinak.
          Ano mas pravdu, ze rozdil je velky a to nejen kdyz neco rekne bezvyznamny obcan ve srovani s tim co rekne premier.
          Rozdil je i mezi staty !
          Anglie bez nahubku jasne ukazuje ze to jde ! A stale vice zemi se pridava.

          • orinoko

            Vyhráli nad ukrobotickým covidem i místní corona debilitou:

          • embecko

            Bez nahubku to jde…no, jak co jde, Astere…
            Zde ze stranek MZV o pravdilech vstupu do Australie:
            „Vstup do Austrálie je v současné době umožněn pouze občanům, osobám s trvalým pobytem v Austrálii a jejich rodinným příslušníkům a cestujícím z Nového Zélandu. V ostatních případech je nutné mít udělenou výjimku ke vstupu. Výjimky jsou povolovány pouze ve velmi omezených případech.“
            https://www.mzv.cz/sydney/cz/covid_19/covid19_aktualni_informace_o_vstupu_do.html
            Vy jste si tam udelali po anglosaskem zpusobu takovy maly koncentracek, cimz jste zvitezili nad znakem selmy NWO. Ja osobne to za velke vitezstvi nepovazuji, to radsi ty rousky.

            • vittta

              Roušky jsou ale otroctví, oni tam mají svobodu.
              Že ty vidíš také jen 9 políček ze 64?
              Pak to prostě nemůžeš chápat, tu velikost vítězství.

              • embecko

                Ano, i mne ten kaleidoskop prekvapil, nebot jsem naopak „herni pole Rakovsky“ rozsiril o nekolik policek verohodnost Rakovskeho textu. Ale pak se dovedel, ze tim naopak herni pole zuzuji.
                Mohli bychom upravit Orwellova pravidla pro mistni diskuzi:
                x Rozsireni poctu hernich policek je zuzenim herniho pole.
                x Otazka je provokace.
                x Omezeni pohybu je svoboda.

                • vittta

                  Takové místní desatero správného, ale svobodného názoru.
                  Výborný nápad.
                  Chybí mi tam jeden z hlavních bodů:
                  Rouška je otroctví.
                  A také:
                  Očkování zabíjí víc, než nemoci, na které se očkuje.
                  Pak by také mohlo být:
                  Užíváme jen takové léky (vakcíny), které jsou řádně vyzkoušené s schválené, a to těmi, kteří nás chtějí zabít, protože právě oni vládnou všemu!

            • astraustralia

              Saxi ja o Anglii ty o Australii. To nesnese srovnani proto nechapu proc to uvadis.
              Dlouze Ti vysvetlovat ze drive sice kolonie Anglie ale dnes i pro me nepochopitelne dela vlada Australie kroky ktere musi byt jine nez z Anglie, JAKOBY za kazdou cenu, by bylo prilis dlouhe a stejne plat prtne :-)
              Nejen vlada federalni zde a jeji narizeni ale i vlady jednotlivych zdejsich statu se svymi jinak casovanymi nahubky uzaverami a rozvolnovanim aby opet jinym „opatrenim“ to budou tak dlouho natahovat a oddalovat ze vetsina sveta uz bude mluvit o tech nejprisnejsich zakazech v minulem case a tady to bude stale v behu a konce nevidno :-(
              A stale vice lidi tu bude hledet obdivne k zemim ktere uz to nejhorsi maji za sebou.
              Jen laska a ucta ke kralovne je tu srovnatelna se starou Anglii :-)

              • vittta

                Astře, já se nemohu zbavit dojmu, že vaše, ale i Orinokovi ukázky, jsou PŘESNOU ukázkou výseče, kterou odkázala Jana.
                Co znamená hromada neorouškovaných fanoušků?
                Co kdyby na celé šachovnici pak bylo, že všichni návštěvníci na sportovních utkáních- a to i ti v těch hospodách- musí být očkovaní, a ukázat potvrzení, či musí být testovaní, a ukázat potvrzení?
                Víte z těch obrázků, že jde skutečně o širokou ukázku občanů, kteří bez jakýchkoliv omezení na utkání, či do hospody přišli?

              • embecko

                „Saxi ja o Anglii ty o Australii. To nesnese srovnani proto nechapu proc to uvadis.“
                Protoze pises „Saxi vase nahubky“….ty jses z Anglie? Pokud ne, pak to jsou nase nahubky.
                Takhle to vypada, ze ja osobne jsem zodpovedny za nejake nahubky pouze v CR, zatimco cely svet se mi smeje a svobodne dycha.
                Nahore ses certil, ze jsem si te dovolil dat jako priklad jmenovaneho diskutera, ted delas to same…necin druhemu to, co nechces, aby on cinil tobe…neni to nahodou take nejaky vesmirny zakon?

                • astraustralia

                  Saxi lepe ten rozdil Anglie contra Australie vysvetlit neumim nez ze Wimbledon v Anglii bez nahubku
                  Australie s nahubky a zakazy prikazy.
                  Nevhodne jsi to byl Ty kdo reagoval na uvolneni v Anglii zakazy a prikazy v Australii!
                  Jak vidno je treba vazit kazde slovicko a k vetam davat jeste dovysvetleni.
                  Zadne Tvoje ci moje nahubky to samozrejme nejsou!
                  Jsou to vladne prikazane a dodrzovane poslusnymi ovcany.

                  Jak jinak na Ostrov napsat ze jsou staty jako Israel Anglie Singapur Bolivie ale i nektere staty v USA ktere se na nahubky a ucinnost ockovani divaji jinak nez jine a kazdy po svem si to ridi bez ohledu co na to Svetova Zdravotnicka Organisace ci Globalni Elity? Ty vam vysvetlil Kamil a jak patrno take marne :-(
                  Jake dukazy aby mohly byt povazovany za dukazy jinakosti ?
                  Mela to byt fotka do publika Wimbledonu? Prenosy mate i na vasi TV tak je mozno srovnat a vzpomenout pred nedavnem na onahubkovane publikum tennisu z Parize s publikem v Londyne bez !!!
                  Dokonce i ten Jany rozdilny pohled na z sachovnici byl okomentovan tak ze uz se k tomu opet(a pro vas srozumitelneji)
                  radeji neodvazila :-)
                  O cem se tu na Ostrove chces bavit kdyz i z tech srozumitelnych veci delate zdroj sporu?

                  • orinoko

                    Soudruh blbecek měl absencí, neb musel na školení NWO. Ocitá se tam pravidelně. Přesně s neplánovaným průběhem agendy, kdy mozkomíšní think tank /rozumej nádrž s natrženou enteligenci/ je nucen vytvářet záplaty na operačním systému stejně, jako to musejí dělat Windows.
                    Tento corepetitor informace zásadně jede po vedlejší virtuální kolejnicí a skutečný stav ostřeluje návodem, jak věci chápat.
                    Bezpáteřní udavač v čele manasku řekl, že stav bude trvat 2 roky. Takže nám ještě jedny vánoce zcovittuji do plynové masky a potom budeme čekat, co nového přichystal NWO, aby prdola v zoldu opět mohl covittovat za svých 60 stříbrných.
                    Placený troll k nezaplacení.

                    • vittta

                      Přelož to, vole, vždyť já vůbec nevím, kdo je kdo.
                      Nebo….to jsou odbojové kódy pro vyvolené?

                    • orinoko

                      Hovadům netřeba nic překládat. To je ten rozdíl mezi logickým abstraktním myšlením a umělohmotnou enteligencí na úrovni binárního covitta.
                      Hrdina z corona barikád, totiž Flígr, o němž Janika napsala, že má příjemný hlas, dostal po držce. Na ulici. Za svojí cvokárnu podporovanou cobliha existencemi. Fašisti všech zemí, spojte se pod praporem covidismu.
                      Jakpak se vede felčarům, chlastajícím covitta úplatky na hraně zvonící?

                    • Kamil Mudra

                      A hovadům produkujícím své zmatené emoční výkřiky do prostoru netřeba rozumět.

                  • embecko

                    „Jak vidno je treba vazit kazde slovicko a k vetam davat jeste dovysvetleni.“
                    Pokud ty trvas na malichernostech, Astere, tak bych byl blazen, abych to vuci tobe nedelal taky.
                    Anebo ze bych se tu nechal prohanet a klickoval kvuli vecem, ktere delas ty mne?
                    Vittta to vzdal uz pred delsi dobou a me dosla trpelivost prave ted…abych u tebe tancil mezi vejci a pak dostal tim samym vejcem po hlave, na to nemam naladu.

                    • Jana

                      Vítejte zas zpět.
                      Odkaz na stejnou agenturu je i v odkazu Orinka (3.7.2021 – 20.51). v češtině.
                      Protže se tu proti němu nevznesly žádné námitky, předpokládám, že ho asi málokdo četl – pokud vůbec.
                      Přitom ty výsledky nejdou odmávnout jako fejk, či strašení.

                    • Kamil Mudra

                      „Nové reakce pro experimentální mRNA vakcíny Tozinameran (kód BNT162b2 , Comirnaty ) od BioNTech / Pfizer: 5961 smrt s a 452,779 poranění 22/05/2021“
                      Tohle mé ženě, kterou škola dotlačila k naočkování Pfizerem ani nemohu ukázat. Ostatně, já jsem tohle téma z našich hovorů vyloučil od okamžiku kdy tu vakcinaci absolvovala. Naštěstí, zdá se, patří k těm nepostiženým.

          • dixi

            Moje kamarádka s?e sesypala. Nemá děti a tak miluje své neteře a synovce?e. Její sestra se s ní odmítá stýkat. Protože je očkovaná a vyzařuje škodliviny. Uznává pouze bylinky sehnala si ivermektin z Polska a ještě něco jiného, malá rodinná tragédie. Anglie má o polovinu méně obyvatel než Rusko. Nakažených a mrtvých má téměř stejně.

            • orinoko

              A ty to samozřejmě správně prožíváš. Jako corona citlivka máš snad nějaký problém?
              Jsi opíchaná!! Co proboha ještě chceš hŘEŠIT na atolu coblihova světa? Už před rokem jsem předpověděl tvoje slintání a před 9ti lety, že s coblihou dojede český bananastán do nejhnědější řitě.
              A víš co? Skuhrej dále. Ale jen se smolením covittahordy.

            • vittta

              Člověk by tomu snad ani nevěřil, ale když vidím toho imbecilního Orinoka, a jeho vysloveně zlé výkřiky, které slušní lidičkové, co mi vyčítají idioty vůbec nekomentují, nedivím se ničemu.
              To je jak v tom „Křidélko- nebo stehýnko“ a pořad „Každá rána dovolena“.
              Tohle, jak já mám zkušenost, tak Bohužel se do tohoto stádia propracují i místní sektáři.
              Už nejde o diskuze, ani o jemné popichování, ale snaha je ublížit.
              Já jsem odolný, a myslím, že i ty jsi odolná na nechutnosti, ale ta ségra kamarádky, to už je horší level, protože do sporu ryze společensky politického jsou zataženi nevinní- tedy děti.
              A ta ségra to nedělá z potřeby chránit své děti před zářením z očkování, dělá to z nenávisti k očkovaným, a ani sestra se z toho nevyvlékne.
              Je to psychická porucha, zřejmě způsobená tím, že sama nenašla odvahu se očkovat, závidí sestře svobodnou vůli.
              Jak jsem k tomu došel…
              V podstatě je pro mnohé lidi daleko jednodušší nedělat nic, očkování je malé- ale přeci riziko.
              Pokud někdo nepotřebuje cestovat, nebo se motat třeba služebně po hotelích a sejšnech potentátů, ZATÍM fakt očkování nepotřebuje, situace je zdánlivě stabilizovaná, nebezpečí nákazy- zdá se- je minimální.

              • Kamil Mudra

                Touží po pozornosti, za každou cenu. Je ochoten napsat cokoli, hádat se, urážet nebo i psát vyložené nesmysly jen aby si ho někdo všimnul. Vzpomeň si: dokud tu Janika vyvěšovala tu jeho tvorbu, byl v sedmém nebi, rozdal by se a s každým byl kamarád. Dnes ty samé lidi trestá urážkami za to že není jejich King. Potřebuje publikum jako prase drbání a když ne obdivující tak alespoň nenávistné, hlavně aby nějaké měl. Typický slavoman, pro slávu šel by světa kraj. Pro slávu pozitivní i negativní.

                • vittta

                  Horší je, že zřejmě cítí podporu místních odmítačů pro své nechutné útoky.
                  Bere si do držky mě, dobře, chápu, mám jízlivý a kontraverzní styl.
                  Bere si do držky Saxe, dejme tomu, je radikální, a jeho argumenty jsou jasné.
                  Bere si do držky tebe, to už moc nechápu, kromě toho za co si tě bere do huby, je až drzost.
                  No ale že si vezme do držky Dixi za napsání smutného příběhu je nechutnost.
                  Ale on má podporu, a ví to.
                  Je hvězda, pro některé, a to i pro lidi, kteří jsou slušní, daleko slušnější, jak jsem třeba já.

                  • embecko

                    Je to jejich clovek a takovym se promine kde co, hlavne, ze stoji na stejne strane barikady. Coz o to, tohle by slo pochopit, ale nasledne vytky k oponentum za jejich sprostotu uz ne.

                    • vittta

                      Mně prali triko za idiota, jak kdybych vyléval kýble špíny, že by si jeden myslel, že se pohybuji ve společnosti přátel Guta-Jarkovského, a tady….

                    • Kamil Mudra

                      Orinoko je nemocný člověk. Slavomanie je jedna z mnoha forem paranoie. Slavoman má utkvělý pocit, že je mu bráněno v tom, aby se stal slavným. Může třeba jen tiše trpět ale také se u něj může probudit další forma paranoie – kverulantství – kdy nemocný soustavně deptá své okolí, útočí i kvůli hloupostem, všechno komentuje, jakoukoliv výtku těžce nese, své ublížení dává okolí pořádně „sežrat“, neustále omílá dokola jeden problém, dělá, že jej chce řešit, ale jen touží po hádce a deptá (v případě slavomanie) především každého u koho má pocit že by ho mohl „zastínit“. Dokáže bytostně nenávidět každého o kom je přesvědčen že jeho cestu ke slávě nějak ohrožuje. Orinoko svou nenávist soustřeďuje na Babiše v němž má personifikováno vše co mu brání realizovat se ve své sociální bublině. Jak je tomu zde na Ostrově jsem už popsal výše.
                      Pomoci mu nemůžeme. lze ho jen brát tak jak je nebo se ho prostě zbavit, na což má právo pouze Janika.

                    • kočka šklíba

                      Čí je to člověk? Napište konkrétně embéčko. Zřejmě máte na mysli někoho z tohoto blogu že? Jinak byste to sem nepsal. Tolik lidí sem nechodí abyste nemohl jmenovat konkrétního člověka nebo lidi. Tak do toho.

                    • vittta

                      Je nemocný, také si to myslím.
                      A mám ho na salámu.
                      A podívej Kočka jak se vzteká, no, ona si na něj stěžovala, ale jinak…
                      To on takový blbeček dělá zle i v kontextu, není to tak dávno, kdy mi tady Astr vítězoslavně vpálil, že jsem byl sprostý na Saula.
                      Tihle nemocní lidé se vždycky hodí, Saul už tady má „pomník“ oběti- mojí, a Orinoko?
                      Tomu už ho stavějí.

                  • kočka šklíba

                    Takže chcete vy i embéčko říci, že Petr, Jana, já, Astr souhlasíme s tím, že je Orinoko jaký je? Že píše nechutné urážky, navíc, alespoň já, mu ani moc nerozumím. Vy si nepamatujete, já zde už někdy na jaře napsala Janice že Orinoko je sprostý a že se divím, že tady někoho takového trpí. Bylo to někdy v době, kdy došla trpělivost s urážkami Orinoka i Kamilovi. Odpověď Janiky byla nějak v tom smyslu že Orinoka dlouho zná a že jeho hnusné urážky vlastně toleruje. A někdo, nevím jestli také Janika, zde napsal, že na ousider media je slušný, takže asi to tak Janice vyhovuje, když na jejím blogu je mimořádně odporný. Je to její blog, co s tím chcete dělat dál?
                    To jestli je odmítač nebo není s tím vůbec nesouvisí, takže nestavte zde do role trpících sebe, embéčko a dixi, je to rozhodnutí majitelky blogu.
                    Ale já v této souvislosti stále čekám na vyjádření dixi k tomu co napsala na mojí adresu a neodpověděla když jsem chtěla nějaký konkrétní důkaz, že se tak chovám : „Opravdu mi připadá, že se neustále pokoušíte debatu vyhrocovat a útočíte na ty, kdo nesdílí vaší nevíru. Chytáte za věty, vypichujete slova a smysl napsaného ani vnímat nechcete, nebo to prostě nečtete.“ Tak třeba se dočkám nyní.
                    Kromě toho jste se i Vy docela zajímavě vykroutil z toho, když jste mě obvinil (alespoň já to tak pochopila) z tzv. chřipečkářství, přesto, že jsem nikdy nic takové ho nenapsala, z jednoduchého důvodu, já si to totiž nemyslím. Vy ve své odpovědí jste samozřejmě již nemohl něco takové tvrdit, takže jste to najednou převedl na množné číslo (vy mnozí) a svým typickým stylem páté přes deváté se to snažil trapně ukecat.

                    • vittta

                      Trapně ukacat…
                      No, ale já jsem to psal dopředu, že TO dopadne nakonec tak, že vy jste vlastně nic neříkali, VY, ve smyslu odmítači, a to nejen ti, co píší či psali sem.
                      Já jsem zvědavý, jestli bude průser- a doufám, že ne- jestli někdo napíše:
                      Posral jsem to, mrtví jdou i na moje triko- nebo naopak napíšete, že mrtví umřeli kdovínaco, a že jich vlastně ani tolik nebylio (odkázat grafy) atd..atd…
                      Pohybujete se na tenkém ledě, a nevíte o tom.
                      A s tím útočením, no to je ono, víme, Kočko?
                      Tady jsem se nechal- i od vás- asi půl roku fackovat, dělal jsem, že to, či ono jsem přehlédl, jenže místo ocenění za mou zdrženlivost jsou tady útoky.
                      A nechtěje hlavně po nikomu důkazy, sama píšete málo, a kdo píše málo, má málo šanci něco úplně posrat.
                      To si všimněte, co vlastně píšete, jo?
                      Sledujte:
                      „Vy ve své odpovědí jste samozřejmě již nemohl něco takové tvrdit, takže jste to najednou převedl na množné číslo (vy mnozí) a svým typickým stylem páté přes deváté se to snažil trapně ukecat.“
                      Takže jsem to nemohl tvrdit SAMOZŘEJMĚ, jinými slovy, zamotal jsem se do vlastních keců.
                      Tento můj styl je TYPICKÝ, TYPICKÉ je psaní páté přes deváté (nesmysly, kecy)
                      No a když se to ukázalo, tak to TRAPNĚ ukecávám.
                      To aby bylo mezi námi jasno, Kočko.
                      Vy mě urážíte, ale vám- množné číslo- vám, Janě, Astrovi a Peterovi se to, co mi vyčítáte nestane, protože se se mnou v třecím tématu přestanete bavit, otázka je provokace (Jana).
                      Nebudete se bavit s hulvátem a manipulátorem a provokatérem.
                      Tím jste pro ostatní čtenáře hodní, pokorní, a slušní, zatímco kdo na vás reaguje, vysvětluje, je debílek, grafoman, „politický analytik“ (v záporném významu) brou Pytlík, Všeználek, atd…atd…a vy jste sluníčkoví, vzdělaní (Peter) a kultivovaní lidé.
                      Mě by zajímalo, koho byste četli, kdyby pičusové jako já nic nepsali, nebo spíše- na koho byste si plivli.
                      Soumrak těhle blogů není tím, že by vysloveně nebylo, kdo by psal- ale nejsou ti, co by četli.
                      Vám stačí FB, dvě věty, nebo odkaz na správňáckého pana XY.
                      Ten má pravdu, „snad by ses brouku Pytlíku nechtěl měřit s panem XY“- nechtěl, s nikýmn se nerovnám, píšu svoje názory, buď souhlasím, nebo ne.
                      No, a nakonec, jo, vy jste to psala o tom Orinokovi, vzpomínám si.
                      A nežvaňte mi tady o mojí nevíře, nevíru máte vy- VY konkrétně, já mám nevědomost- a opatrnost.
                      Nevíra je něco jiného.

                    • vittta

                      Jinak pro zajímavost, vy hrajete určitými kartami, odkazujete figury XY s vysokou herní hodnotou.
                      To znamená Nobelova cena, vzdělání v oboru, či podobném, proslulost.
                      Nepsané pravidlo říká, že na nesenou kartu určité výšky lze hrát jen stejnou, či vyšší karou.
                      Jinými slovy, odkázat opačný názor od stejně vysoké karty.
                      Tím se ale diskuze hroutí, soutěží odkazy.
                      Já jsem vydal potměšilým směrem, která diskuzi nezavírá, a vás nasere.
                      Hraji vašimi kartami.
                      Nyní se mi zalíbil prof. Beran, všimla jste si?
                      To musíte ocenit, ne?

                    • kočka šklíba

                      Podívejte se, já třeba nesouhlasím s některými názory, i s názory lékařů, ale nikdy bych je nenazvala idioty, hloupé a podobně jako to tady předvádíte stále Vy. A proto jste u mě něco jak Brouk Pytlík. Sice občas napíšete, že nejste odborník (což tady není nikdo a viditelně i odborníci mají různé až protichůdné názory), jenže to Vy urážíte, ne já nebo třeba Peter. Jenže když asi minimálně popáté napíšete o někom, že je idiot (nebo podobné „milé označení“), tak už mně došla trpělivost. Proto jsem Vás nazvala Broukem Pytlíkem. Nikdy jsem nenapsala že jste hulvát, manipulátor a provokatér, takže vůbec nechápu proč to motáte (opět, jako ve svých mnoha jiných odpovědí) do odpovědi mně. Pak se nedivte, že píši že motáte páté přes deváté.
                      Na ostatní Vám odpovídat nebudu, ne proto, že bych nechtěla, ale pokud bych chtěla na vše odpovědět, tak by z toho byl román. Takže pokud ještě chcete abych na něco z Vašeho psaní odpověděla, napište na co.
                      Mimochodem na vlastně první část (o Orinokovi a postoje Janiky k němu) jste zase neodpověděl Vy, ale zřejmě o pro Vás nebylo tak důležité.

                    • Jana

                      „Na ostatní Vám odpovídat nebudu…..“
                      Jo, kočko – na to se vám možná dostane odpovědi, že „neodpovíte, protože nevíte co“. :-)))
                      Navíc – všimla jste si, že z „odpíračů“ už jsou často sluníčkáři? :-)))

                    • kočka šklíba

                      Všimla a je mně to ale úplně jedno. Připadá mně, že jsou tak trochu zmatení. Dokonce píší, že schvalujeme takové nechutné, sprosté příspěvky Orinoka jen proto , že je to odpírač (jsem mimochodem zvědavá co odpoví embéčko Peterovi). Přitom to by měli směřovat na majitelku blogu, já proti jeho výrazům už protestovala, a nejsem si vědoma že by to samé udělal kdy vittta. Dokud ovšem Orinoko nedal najevo svůj nesouhlas s jejich nazíráním na Covid.

                    • vittta

                      Tak…odpověděl, ale až na konci, takže chápu, že až tam jste to nedočetla, Kočko.
                      Pak je jasné, proč „na to ostatní nebudete odpovídat“, no, ani nemůžete, když nevíte na co.
                      Ale to není ničí povinnost, číst co napíšu, nebo odpovídat.
                      Já jsem si dokonce změnil nick- hádejte, na Brouka Pytlíka, ale neprošlo to, tak jsem se na to vysral.
                      Takže konkrétně, aby nedošlo k nějakým šumům, NE, NECHCI, ABYSTE NA COKOLIV ODPOVÍDALA.
                      To je vaše rozhodnutí, né moje.
                      Já to osobně považuji za slušnost, a každému se odpovědět snažím, co s tím děláte vy, je vaše věc, a moje blbá starost.
                      A Orinoko, dokud se nedal do vaší sekty, tak se tak nechoval, takže nebyl žádný důvod, si stěžovat.
                      A vůbec, vy nemáte ponětí, jaké je moje nazírání na kovid, a nemáte ani zájem to zjistit, vy jen hledáte v těch mých textech, co jste řekla a neřekla, když mluvím v množném čísle, téma jde mimo vás.
                      A idioti?
                      To je nějaká superurážka, nebo co?
                      Kdo by to řekl, že jste tak slušná, tak mám napsat co, když prostě nějaký Pirk vysírá, že nenosit roušky a nenechat se očkovat, Beran kváká tak nešikovně, že se stal (nechtěnou) ikonou odmítačů očkování, které on speciálně propaguje, a idiot Šmucler se nechal očkovat, ale- bojuje dál.
                      Tak doufám, že jste u těch idiotů neomdlela jak ty dámy v těch filmech, a že dotčení to tady nečetli, protože…..to prostě by těžce nesli.
                      A píšete, že jste zvědavá, jak odpoví Embéčko Peterovi, to jako proč?
                      Proč by měl odpovídat?
                      Vy jste si zvykla, že my, já, Embéčko a Kamil, vesměs odpovíme, a tak napjatě čekáte.
                      A když neodpoví, tak co se stane?
                      Bude mít průser?
                      Neodpovídat, nebo mluvit ve třetí osobě můžete jen vy, VY konkrétně to zase tak neděláte, ale je to specialista Jany, Petera a Astra.

                    • dixi

                      Díky , jsem odolná. Nečtu orinoka od doby, kdy začal zle a vulgárně blábolit, je to ztráta casu. Je nemocný. Kdo to napsal, nejhorší je srážka s blbcem?

                    • Kamil Mudra

                      Jan Werich:
                      „Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.“

                    • kočka šklíba

                      A Dixi, tak co kdybyste konečně odpověděla na to co jsem se Vás ptala už několikrát?
                      “ Ale já v této souvislosti stále čekám na vyjádření dixi k tomu co napsala na mojí adresu a neodpověděla když jsem chtěla nějaký konkrétní důkaz, že se tak chovám : „Opravdu mi připadá, že se neustále pokoušíte debatu vyhrocovat a útočíte na ty, kdo nesdílí vaší nevíru. Chytáte za věty, vypichujete slova a smysl napsaného ani vnímat nechcete, nebo to prostě nečtete.“ Tak třeba se dočkám nyní.“

                    • Kamil Mudra

                      Omluva by neměla být přehlédnuta. Dixina odpověd je ZDE

                    • orinoko

                      Vhled staletí. Nic proti Werichovi, jemu už jsem vystavěl osobní pomník. Ale jsou tu i jiní velikáni, kteří líným prasatům zcela unikají. A tak výrok velkolepého Sekspera nechť spočine na Ostrově tragédie.

                      „Život je příběh vyprávěný blbcem.“

                    • orinoko

                      Takto nějak to mám já osobně s Janem Werichem. A nejenom s ním:

                    • Kamil Mudra

                      To se ti povedlo.
                      Armstrong i Skoumal k tomu sednou jak prdel na hrnec.

                    • orinoko

                      Zamřel zpěvák John Lawton. Účinkoval mj. i ve skupině Uriah Heep. Jsem rád, že jsem si svoje odpracoval. Vlastně už dávno. Dodnes bych na tom nic neměnil. Takto konají jen blbci, jimž druzí přisuzují vlastní debilitu nemaje zdání, kudy život běží jako Lola…

                    • Kamil Mudra

                      John Lawton sice zemřel ale zdá se že starý orinoko stále ještě žije.
                      Doufejme že nejenom v těchto chutných „videokonzervách“.

            • astraustralia

              dixi
              nejen srovani poctu obyvatel Brittanie 60 Rusko 146 millionu ale to rozprostreni na vzdalenostech hraje svou roli.
              Zde to je vzdy nejvic 2 velkomesta a venkov nic! Pokud se tam neco naslo tak to tam nekdo prenes z mesta kde je hlava na hlave ! Bezpecna vzdalenost funguje i na nano-virus !!!
              Navic v Anglii jsou lide z celeho sveta, ze vsech jejich kolonii se tam nastehovali,
              od Ruska se rada „svazovych“ republik odtrhla a ziji si svym zivotem!
              Nektere maji dokonce Emericke zakladny a technickou vybavenost vcetne laboratori :-)

  19. vittta

    Ukázka klasického čulíkysmu, především pro Janu.
    Nesouvislé blábolení, s jasným výstupem:
    „Pravdu mám já“.
    Nechybí ani kopanec do (bývalého) ideologického mediálního kolegy (do Denníku N).
    Směšné ve své nabubřelosti.
    A je úplně jedno, jaké je téma, Čulík bude směšný, i kdyby podporoval Putina a odsuzoval causu Vrbětice.
    Prostě je to Čulík, a jeho sdělení mají úplně jinou relevanci, jak sdělení třeba Valenčíka, i kdyby oba psali to samé.
    https://blisty.cz/art/104346-proc-publikuje-denik-n-nebezpecny-rozhovor-jak-s-blaznem.html

    • embecko

      „Británie zahazuje roušky, naučí se s virem žít“
      https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/britanie-chysta-zrusit-povinne-rousky-venku-i-uvnitr-40365339?utm_source=www.seznam.cz&OButIm_EmeEdiTumA=denni-tisk
      Ted jsem zmaten a mam na tebe provokaci otazku…jak je mozne, ze centrala NWO sidlici v Londyne, rusi v Anglii povinnost nosit znameni selmy, kterym nas chce zotrocit?
      Ze by mocni tohoto sveta vydali rozkaz na periferii My sundavame, ale vy budete nosit dal?

      • orinoko

        Jsi zmatena? Loutko? Není divu, když věci nejdou podle plánu. TAM nahoře už běží rvačka o přežití, proto máme covid, soudruhu. Digital nebo cash, to je oč tu běží kromě mnoha jiných věcí. Ty jako umělá skeble už brzy budeš nahrazena umělým covittem. A jednou budem dál, havloplacatko.
        Ostrov porozumění se stal nástrojem corona indoktrinace.
        Na webu dochází k obecne infokrizi, jejíž konec je v nedohlednu. Nastala přesycenost, proto se dopoustim názoru. Loutky žádný názor nemají, jak by také mohly. Jejich udelem je papoušek, a i ten je kreativní. Vedle bezmozku.
        Voláš právě teď po reakci na svůj blaBOL. Abys mohl dále blábolit, bezmozku.
        Ty, vole , to nevymyslis!

      • vittta

        Já, jako někdo, kdo nevidí kontext, a zabývá se jen výsekem, mohu dát jen jednodušší odpovědi.
        Tak vidím, že Británie sice roušky zahazuje, ale ještě je nezahodila, až 19.7., což je tedy klasický účet bez hostinského, tím spíše, že první termín odhození roušek už se posunul.
        Tedy se zdá, že NWO s lidmi poněkud laškuje, a Soroš na svém médiu píše něco, co není úplně pravda.
        A pak…..
        No, já neříkám nic, samozřejmě, ať si každý udělá názor sám, no ale:
        „Plánované rozvolnění následně ve vysílání stanice Sky News potvrdil ministr pro bydlení Robert Jenrick. Podle něj můžou lidé děkovat úspěchu britského vakcinačního programu. „Díky němu můžeme teď myslet na to, jak se co nejvíce můžeme vrátit do normálu,” řekl.“
        Nóó, a jsme doma.
        I kdyby se roušky odhodily, je to jenom reklamní finta na očkování, a jeho úspěch.
        NWO v Británii evidentně cpe lidem představu, že právě očkování je uvede- UVEDE, do normálu, ale tají jim, že jich většina buď zemře, nebo budou neplodní.
        Čísla očkovaných pak svědčí o otrocké povaze Britů, a dobré práci agentů NWO:
        „První dávkou je k 4. červenci naočkováno 45,1 milionu lidí první dávkou, což představuje téměř 68 procent obyvatel Spojeného království. Plně ochráněno už je 33,4 milionu lidí, tedy něco málo přes 50 procent.
        Hnus, to je masová vražda!
        Proč Soroš tají čísla mrtvých a postižených po tom….“úspěchu“?
        To je hlavní otázka!

        • embecko

          No to jsem mohl cekat, takovouhle provokaci…spravna odpoved je: Kdo mysli mozaikove, ten ma vsechny odpovedi obsazeny v clanku samem!
          Nicmene…jsk pises o vakcinaci…predposledni tabulka „Covid-19 ve Velké Británii“ je zajimava…pokud tedy neni manipulovana NWO:
          Ackoliv jde pocet onemocneni nahoru, umrti stoupaji jen lehoucko, ci spise stagnuji.

  20. astraustralia

    Peter Vas odkaz s cisly
    12,184 Dead 1,196,190 Injuries: European Database of Adverse Drug Reactions for COVID-19 “Vaccines”

    a take od Kamila:
    „Nové reakce pro experimentální mRNA vakcíny Tozinameran (kód BNT162b2 , Comirnaty ) od BioNTech / Pfizer: 5961 smrt s a 452,779 poranění 22/05/2021“

    Vakcinace je prvni velka celosvetova akce !
    Bylo rozhodnuto ze je treba zachranovat za kazdou cenu !!!
    Vzdyt to jsou jen minimalni pocty na 7,8 milliardy obyvatel na planete Zemi.
    Je potreba zachranovat i likvidovat aby se business tocil !
    Stovky laboratori po celem svete ktere drive neexistovaly dnes jedou na plne obratky!
    Obcas neco unikne nahodou neco umyslne !
    Atomofky si hazet na hlavy by bylo nelidske a hrozne a vysledek nejhroznejsi
    zato nano- rozmerne vynalezy mohou diky vede poslouzit stejne dobre a s uzitkem opet predevsim pro ty nejmocnejsi !
    Denne se rodi cca250tisic lidi ale jen pres 100tisic umira.
    I s tim je treba neco delat !
    ZACHRANOVAT REGULOVAT
    do sveta o lepsich casech volat :-)

    Kupredu zpatky ni krok !

    • Kamil Mudra

      Astře, „moje“ čísla jsou jen citací z Peterova odkazu a týkají se pouze Pfizeru. V tom odkazu jsou i čísla týkající se ostatních, v EU schválených, vakcín. Ony jsou to zatím opravdu jen minimalni pocty na 7,8 milliardy obyvatel na planete Zemi, ba dokonce i na počty pouze všech očkovaných. Lze to vnímat jako že „Když se kácí les tak lítají třísky.“ a nebo také tak že „Na každém životě záleží.“ Jak to vnímáš ty?

        • Kamil Mudra

          No to je chmurná odpověď – nikoli však překvapující. Vzpomínám si že jsme se tím rizikem i tady na Ostrově zabývali, (myslím že v souvislosti s přednáškou genetika Jaroslava Petra) už někdy v době kdy se s výrobou vakcín začalo.

          • Peter Matej

            Na zamyslenie je skutočnosť,že Európa a USA zaznamenali takmer polovicu z celosvetových úmrtí na Covid-19. Pri tom v Európe a USA žije necelá 1/7 celosvetovej populácie ľudí,jedná sa zväčša o „bielu rasu“ a ide o cieľové oblasti do ktorých prúdia migranti z Afriky a Ázie.

            • vittta

              Na druhou stranu Evropa a USA jsou schopné toto nějak zaznamenat.
              Co se děje někde v džalalastánu navíc vůbec netušíme.

        • vittta

          Podle mě je to bezcenné.
          To se klidně mohli zeptat na pšeničnou mouku.
          Prof. Krčméry odpověděl:
          „Odpovede na tieto otázky skôr vedieť nebudeme, ale budeme sa s tým musieť zmieriť,“ odpovedal profesor.“
          Jinými slovy, jde jenom o medilizaci, či možná spíše o větší zájem,.
          Otázky porodnosti se přetřásají už celé dekády, plodnosti obecně škodí kde co.
          Umělé potraviny, všudypřítomné mikroplasty, léky na cholesterol, to je celá škála témat, a fakt je ten, že muži mají …no, fakt, údajně, ale asi je to fakt, tedy muži mají méně spermií a pomalejší.
          Takže přikládat váhu zrovna tomuhle očkování….
          Také jde o to, že pokud se NÁS někdo bude chtít zbavit, nepotřebuje na to takhle složitý proces.
          Riziko cítím spíše z opačné strany, oni nás chtějí za každou cenu zachránit, s důrazem na to „za každou cenu“.
          Jen živý může být ziskový.

    • oh

      Jen se tak nesměle zeptám: vám ani Peterovi mezi těmi „děsivými“ čísly žádný další údaj nechybí?

      • Kamil Mudra

        No, jestli je to i na mne, tak se poctivě přiznám že jsem ten odkaz nijak pečlivě nestudoval. Mrknul jsem na toho Pfizera napadlo mne že je dobře že to má žena jím očkována nevidí, letmo přelétnul ostatní vakcíny a juchal jsem od toho pryč. Můžeš to víc rozvést?

        • oh

          Můžu jen říct, že mi v tom chybí CELKOVÝ POČET aplikovaných dávek, což je u jakéhokoli léku naprosto zásadní údaj pro posouzení, zda a jak moc je daná látka nebezpečná. Bez toho jsou to jen hausnumera a jejich jediným úkolem je vypnout mozek a zapnout naplno emoce. A zdá se, že se to celkem slušně daří.
          Pozor, v následující otázce (dejme tomu, že řečnické,) použiju oblíbenou taktiku Jana Blatného:
          „Když obdržím očkování a na ulici před očkovacím centrem mě srazí autobus, budu v těch počtech jako případ úmrtí po očkování, nebo ne?“

      • vittta

        Mně tedy chybělo především procentní vyjádření, tedy z kolika očkovaných se vychází.
        Ale zase jsem to tak důkladně nestudoval, protože ta čísla tak nějak…jsou vždycky trošku matoucí.
        Při čemž zajímavé je, že myslím, že čísla nemocných a mrtvých na Kovid jsou ve skutečnosti větší, zatímco u očkovaných to je menší.
        A proč jsem to nečetl důsledně, tyhle odkazy postrádají srovnání, takže k nim mám takovou automatickou nedůvěru.
        Za to nemohou ta čísla, nebo to médium, ale v podstatě jde o to, že dejme tomu nemám k dispozici srovnání.
        Tedy kolik mrtvých má na svědomí třeba Paralen, nebo nějaký jiný, celkem běžný lék, či vakcína na encefalitidu, chřipku, apod.
        Pokud nemám tyto údaje, není to pro mě nijak relevantní, byť si za to mohu sám, protože je ani nehledám, možná bych je našel, jenže moc bych jim nevěřil (začarovaný kruh).
        Celá moje opatrnost u Kovidu pochází hlavně z těch osobních zjištění, co kdo píše pro mě nemá tak velkou důležitost.

          • Jana

            Dík za odkaz, Astře Celý zajímavý, tenhle odstavec navíc i vtipný.
            „Do roku 1989 se i do prvomájového průvodu chodilo „dobrovolně“, ale běda, když někdo nedošel. Ani volební povinnost nebyla, ale běda, když někdo dobrovolně nedošel. Tak i dnes je očkování „dobrovolné“, ale běda, když si jej lidé nenechají dát. Ministr zdravotnictví jim to spočítá. Přece nemůže být za vola a vyhazovat nakoupené vakcíny.“..:-))))))

            • Kamil Mudra

              Nechápu proč se ti líbí právě ta část rozhovoru ve které právník evidentně kecá. Narodili jsme se a žijeme s panem Koudelkou ve stejné zemi, on tedy o čtrnáct let kratší dobu než já. Kupodivu máme zcela rozdílné zkušenosti.
              Já jsem od r. 1955 absolvoval pouze 3x prvomájový průvod, z toho jeden pouze jako pozorovatel a dva na prvním stupni ZDŠ společně se svou třídou. Pouze 1x jsem se účastnil voleb, coby voják přímo v kasárnách.
              Za těch 34 let jsem ani jedenkrát nezažil žádné „běda“.

              • vittta

                Za to ten právník tam asi mával jak zběsilý, a volil kandidáty NF ve svazácké košili.
                Tak si trošku myslel, že ti ostatní „museli“ také.
                Mě a moje kamarády párkrát přímo vyhnali z 1. máje.
                Fízlové.
                Fakt jsme nevypadali moc socialisticky, po…čarodějnicích.

              • Jana

                S tím souhlasím. Bylo to kvůli poslední větě, která by bez těch předchozích ztrácela smysl.
                Protože šlo přece o tu „dobrovolnost“, ne o prvomájové průvody ani volby. I když s těmi volbami to bylo přece jen poněkud jiné..

              • astraustralia

                Kamile Mudro zasel jsi dalsi zrno svaru :-) Tentokrat jsi pridal 1 Majove !
                Uz pri prvnim utkani s Tebou jsem si nebyl jist co jsi, jestli nejsi provokater a nebo jsi jen lhar, kdyz si mi vypravel sve „Prazske“ povidky o tom jak se v Tvem okoli snadno cestovalo a kolem me nejen ze nebyla vyjezdni dolozka k dosazeni ale mam dokazatelne priklady kdy i do Polska to bylo zamitnuto.!
                To same s 1Majem !
                Kde se ta MASOVOST na 1Maje vzala? To tam byla vetsina nadsene a dobrovolne?
                V jednom state a jiz druhy pripad zasadne NEJZASADNEJSIHO stylu zivota mezi mnou a Tebou !!!!!!!!!!!!
                nejen dolozky ale on uz i 1Maj byl dobrovolne!!!!!!

                Mudro nemudruj! Napis po pravde jak bylo mozne zit od sebe cca 100km a tak zasadne svobodne ci nesvobodne:-(

                Vic jak 20tisic km jsem si musel odjet zopakovat zakaz vycestovani :-(

                • Kamil Mudra

                  „Kde se ta MASOVOST na 1Maje vzala? To tam byla vetsina nadsene a dobrovolne?“
                  Já myslím že „masovost“ se odehrávala především v médiích, tak jako tomu bylo v současnosti, když se slezli chvilkaři.
                  Určitě také záleželo na tom kde člověk žil (město nebo venkov) a hlavně čím se živil (dělňas nebo ouřada).
                  Já žil až do vojny na vesnicích a až do plyšáku se živil jako dělňas. Lidí co se z vesnice vydali do města aby si užili průvod nebylo víc jak deset procent a většinou to byl někdo z rodičů který tam odtáhl děcka aby jim dopřál nějaké povyražení. Ostatní se „povyráželi“ okolo chalupy (i ti co naopak z města přijeli) či spíše domku, na zahrádce… prostě atmosféra jako každou sobotu nebo neděli. Trochu odrostlejší děcka to už zas tak nelákalo soudě podle toho že jsem si vždycky měl s kým hrát i ve stejnou dobu kdy ve městě 1. májový průvod probíhal. Povojenská pozorování mám tedy z města, i když povětšinou „z druhé ruky“ protože většinu prvních májů jsem strávil někde venku na vandru. Takže když jsme se při zahájení pracovního procesu sešli v práci – co jsem v naprosté většině slyšel? Ten/ta byl na chalupě, na chatě, jiný/ná zas navštívit starouše někde na vísce, další třeba na rybách a nebo si prostě jen tak udělal/a pohodu doma, prvomájový průvod maximálně zahlédl/a v televizi, pokud se mu/jí na to chtělo koukat. A pár se jich našlo, stejně jako ti na vesnici co dali děckám mávátka a zúčastnili se, ani ne tak proto že by museli ale spíše proto že to brali jako takový nějaký každoroční kolorit, na který je rodiče brali taky. No a když už jsem zůstal ve městě a cournul ulicemi kterými trasa průvodu nevedla, potkával jsem v nich neúčastnící se lidi kteří na ten průvod kašlali stejně jako já. Nikdy jsem neviděl že by nějaký esenbák popadl někoho za flígr a odváděl ho do průvodu. Tak sakra, jaká povinnost? Jaké „běda“?

                  Ale pro nějakou sortu lidí určitě nějaké „běda“ platilo. Třeba pro úředníky co dělali kariéru a potřebovali si účast „odškrtnout“ tak že je tam někdo viděl. Také se nejspíš nějaký tlak vyskytoval v organizovaných profesích – železničáři, požárníci, MHD, VB, vojáci… většinou to ale asi bylo dáno aktivitou toho či onoho šéfa. No a pak také byly ty organizace nepracovní jako např. milice, SSM, Pionýr, Svazarm, sporovní kluby… které do toho své členy zatáhly a přes děcka mnohdy i rodiče…. prostě, nějak se do vždy nasbíralo aby bylo večer čím nakrmit TV zprávy.

                  No a co se voleb týče, já jsem to nijak neřešil a prostě jsem k té urně nikdy nešel. Jen jedenkrát se stalo že s ní za mnou přišli když jsem zrovna něco kutil na dvoře (asi v rámci obcházení marodů a invalidů a u mne se stavili protože mne neměli odškrtnutýho) a odešli s prázdnou, protože jsem jim řekl že si nedokážu vybrat (což byla pravda – nic jsem o kandidátech nevěděl) a že nehodlám k volbám přistupovat jako k loterii abych jim tam něco házel naslepo. Oficiálně se mne nikdo nikdy na volby neptal, ani na mne (vyjma té vojny) nečinil sebemenší nátlak abych se jich účastnil. Ale i na té vojně to proběhlo tak že jsem vystoupil z postupující řady, potom co jsem na jejím začátku lístky obdržel, abych si je přečetl a hned ke mě přijuchal prápora jako že: „Copak je?!“ Tak povídám že si chci přečíst co že to mám do té urny hodit. No že prej na to není čas ať nezdržuju. Opáčil jsem že v tom případě je tam klidně může hodit za mě, on mi je sebral z ruky a poslal mě na rotu.
                  Tak proběhly mé první a také poslední socialistické volby. :-)

                  • vittta

                    Já tam chodil rád, jako dítě.
                    Přímo jsem se dožadoval, aby tam se mnou někdo šel.
                    Průvody měly své kouzlo, jely alegorické vozy, pochodovali LM, pak šli různí sportovci, a moje teta hodnotila, kdo šel a kdo ne, a že „to“ bylo loni lepší.
                    Pamatuji si, to mi mohlo být tak…8-9 let, (to se chodilo se školou, a střílelo se skobičákama holkám do balonků) jak nějaké ženské říkaly, že by měly něco zakřičet, a tak začaly křičet „Ať žije KSČ“, a byly děsně veselé (dospělí z podniků bývali namazaní, což jsem se ale dozvěděl až později) a já dodnes nevím, jestli si dělaly prostě prdel, nebo to myslely vážně, ale dá se v pohodě předpokládat, že si spíše dělaly prdel, nebo prostě měly dobrou náladu, a tak vyřvávaly něco, co by jim jindy- kuriozně- rozhodně nikdo nedovolil.
                    V jinošském věku jsem býval vyhozen, v kouřem páchnoucím vaťáku nebylo ani divu, ale byl u nás takový zvyk, že se na 1. máje otevírala zahrádka restaurace Zlatý lev- oblíbené toť místo chuligánů a opilců (hospoda samotná byla ale lepší a slušná, to bylo udivující), a nikdo nechtěl u této v pravdě významné události chybět.
                    Fízlové ale prudili jen u průvodu, po něm už bylo město zase volné a otevřené.
                    Býval bych vydržel i průvod, byly tam koneckonců holky, a vesměs panovala dobrá nálada, politickou stránku věci jsem nikdy plně nedocenil, až na to, že kromě české hrála i sovětská hymna, a hovořil ruský důstojník, samozřejmě rusky, a to poněkud kazilo uvolněnou atmosféru.
                    Jinak za mě- pohoda, jaro…
                    Mladší zájemce poučuji podobně jako Kamil.
                    „Pamatuj vole, že když někdo až moc skuhrá, jak musel chodit na průvod (mít vlaječky apod), tak měl s komunistama rozhodně něco společného“!

                    • Peter Matej

                      Pre mňa už od detstva bol 1.máj sviatkom.Vydržalo mi to až do zrušenia osláv.Mal som rád tú atmosféru,keď už od rána pod oknami vyhrávala dychovka,keď sa na zhromaždisku postretávali ľudia ktorí sa tam stretli po dlhom čase,dali si spolu pivo v tom papierovom,voskom napustenom pohári,prešli popod tribúnu a začala zábava v mestskom parku.Dobrovoľníci hodili zástavy a transparenty na pristavenú Aviu,vyfasovali na ruku obligátnych 50Kčs a utekali na majáles.Len pripomeniem,že za 10 Kčs sa vtedy dalo kúpiť pivo,poldeci a cigarety Mars !Možno,že straníci boli za neúčasť nejako postihovaní,ale ja keď som kvôli zlému počasiu do sprievodu nešiel,tak mi to nikto ani len nepripomenul! Na prvomájové oslavy mám pekné spomienky.

                    • vittta

                      Jóó, souhlas.
                      Pohodička.
                      Já nemohu říci, jak jinde, ale moc tomu nevěřím, že to někde nějak hrotili.
                      A navíc to vesměs ještě bylo místo práce (školy) takže další bonus.
                      Popisuješ to přesně, mělo to specifickou, přátelskou atmosféru, moc nechápu, co dneska rypákují o nějaké buzeraci.
                      To bylo šou, doslova.
                      Ampliony duněly- ten moderátor tam hlásil, kdo zrovna prochází před tribunou, „a jsou tady pionýři ZDŠ Sokolí, zdravíme vás, pionýři- a nyní už nám pochodují soudruzi svazarmovci- kynologové se svými psy…
                      Dechárna vyhrávala…
                      Ty projevy stejně nikdo neposlouchal, a ani si nepamatuji, že by byly nějak dlouhé, nebo to neumím vyhodnotit, jako dítě, pak po vojně ani nevím, to jsem zřejmě šel nějak rovnou ke Zlatému lvu, to ale bylo 87-88-89, 3x (když bouchnul ČERNOBYL, tak vím přesně, kde jsem byl, seděl jsem u Lva a chlastal, a dokonce se to tam i nějak už proslýchalo).
                      To byla taková ta chuligánská éra, ale kdyby to pokračovalo, myslím, že bych tam pak zase se svými dětmi chodil rád.
                      Kdo v tom tu politiku nehledal, ten jí tam ani nenašel, nějaké kecy šly jedním uchem tam- a druhým ven, a bičem mě nikdo nebil, že málo mávám.
                      Víš co se mi vybaví při slově „socialismus“?
                      Bez legrace.
                      Ulice Palackého, tehdy se možná jemenovala jinak, ani nevím už, a na ní ty vlajky.
                      To nebyly jen vlajky Československá a sovětská, to se mi nevybavuje, ale tady byly takové stojany, kde prostě vlály barevné vlajky, všechny možné barvy, takové průhledné, jako hedvábné.
                      A to koukáš „od kostela“ jako dolů, k přehradě (i když od kostela tam vlastně nevidíš),
                      Všude vlají ty fangle, a svítí sluníčko, to se mi vybaví, je to nějaká „mozková fotka“, tak to tam fakt vypadalo.
                      Svědčí to o tom, že jsem býval tou dobou vlastně šťastný, to se mi vyjevuje mimoděk, já tu vzpomínku nevolám, i když jak stárnu, tak asi i jo, ale nevolal jsem jí.

          • Jana

            A co teď??? Zpráva z Izraele:
            Varianta Delta „byla zjištěna v nejméně 98 zemích a rychle se šíří v zemích s nízkou i vysokou proočkovaností.“
            S tou vakcinační spásou to zas tak nadějné nebude, zdá se, Ještě je v zásobě připravena varianta epsilon až omega a Pfizer vakcína přestává spolupracovat.
            https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-izraeli-se-siri-varianta-delta-vakcina-od-pfizeru-je-vuci-ni-slabsi-169071#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=kFrn1vkmOR7-202107051636&dop_id=169071&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

        • Peter Matej

          re: embéčko !
          Prosím,buď tak láskavý a definuj pojem „odpírač“ !Čo konkrétne napríklad „odpírám“ja !Aby som vedel,či si vo svojej nízkej informovanosti (v porovnaní s tvojou informovanosťou),nemýlim slovo „odpírání“ s obyčajnými „pochybnosťami“ !

          • kočka šklíba

            Jsem zvědavá jaké odpovědi se dočkáte ;).

            • embecko

              V USA (300 milonu obyvatel) umira za rok asi 500 lidi po penicilinu na sok.

              Hrube pocty: penicilin se pouziva 50 let, za tu dobu zemrelo v USA asi 25000 lidi. To je na miliardu 75000 lidi. Vynasobme to 3 (muj odhad) a mame 225000 mrtvych lidi po penicilinu. Kolik lidi muze mit vedlejsi nasledky (prujem, nevolnost, vyrazka)? Treba 5 milionu?

              Tak ted zapomen, co jsem napsal a cti:
              Po penicilinu jiz zemrelo ctvrt milionu lidi a miliony prestaly lecbu s vedlejsimi nasledky.
              Treba na tomhle prikladu pochopis, kdo je to odmitac a proc se mi nechce mu neco vysvetlovat. Proste to nejde (a to se snazim, co to jde).

              • Jana

                Penicilín ovšem nebyl podáván zdravým lidem, že? A jako prevence.

                • vittta

                  Mno…
                  Penicilin mohl, a zřejmě byl podáván i lidem, kteří ho nepotřebovali.
                  Jde v podstatě o to, že i tento lék byl experimentální, a i u tohoto léku platilo, že vzhledem k akutnosti, tento lék měl potenciál zachránit 1 000 000x více lidí, než jich zabít.
                  Nepoužít lék, který sice není úplně vyzkoušený, ale zjevně v zásadě funguje, tedy nepodat ho umírajícímu, se rovná svým způsobem vraždě.
                  Penicilin je ale lék, a vakcína v tom smyslu neléčí.
                  Mysli si o tom co chceš, ale může existovat varianta, že NĚKDO mocný ví, co se stalo, a že nemoc unikla náhodně, či byla úmyslně vypuštěna formou teroru, a ví, jak nemoc přesně funguje, a co bude dělat.
                  My to nevíme, ale někdo to ví.
                  A očkování je jediná možnost, dejme tomu, jak zabránit katastrofě- třeba jen a jen na bílé rase, jestli to chceš mít vyšperkované.
                  Bez ohledu na potencionální oběti samotného očkování.
                  Tahle teorie má úplně stejnou váhu jako ta, že pomocí očkování chce někdo katastrofu způsobit.
                  V jedné věci se ale ty teorie liší.
                  Zatímco odvrátit katastrofu nemusí být bez očkování možné, na její způsobení očkování zase tak nutné není, dá se způsobit i jinak, lépe, efektivněji,a především…tajně.

              • Peter Matej

                Tvoje prirovnanie úmrtí na penicilín ktorý sa používa už 75 rokov(nie 50) s úmrtiami po experimentálnych pseudovakcínach ktoré sa aplikujú pol roka a ešte 2 roky budú podrobované klinickým skúškam je dychberúce a úplne ma odzbrojilo.Skláňam sa pred tvojou „informovanosťou“ !

                • orinoko

                  ANO, je to dechberoucí. Schizofrenik hadr. Peter, kdo myslíš, že je autorem následující myslivny?
                  “ Vakcinace je pokus na lidech jako vysity (vyrobci se vzdavaji zodpovednosti); pro mluvi to, ze technika je jiz hodne vpredu a ze by si nejaky vetsi prusvih dovolit nemohli, protoze to by pak bylo opravdu velke toco. „

                • embecko

                  To nebylo prirovnani, ale aplikace metody autora vyse uvedeneho clanku na zname a zabehnute lecivo.
                  Tedy…a samozrejme o celkovy kontext, v jakem tu byl ten clanek uveden.
                  Ten udaj o 500 mrtvych je z roku 2007, pricemz lecba antibiotiky se stale vyviji, podobne jako vakciny.
                  Historicky vzato bude po penicilinu, drive aplikovanem smahem, mrtvych nekolikanasobne vice a pacientu s vedlejsimi priznaky stovky milionu.
                  Pokud tedy nekdo napise, ze na vakcinu zemrelo 12 tisic lidi, pak je preci uplne v poradku, kdyz zas napisu ja, ze po penicilinu byly mrtvych stovky tisic.
                  Prihlouply osobni utok je v poradku, to beru jako kolorit a dan za moji nezdrzenlivost.

                  • vittta

                    Krčím rameny.
                    Nechtějí nic slyšet.
                    Jsou už v jiném světě.

                  • Peter Matej

                    Ukľudni sa embéčko!Nešlo o žiadny osobný útok,len o malé pripomenutie tvojho výroku,že tvoja informovanosť je oveľa väčšia ako tá moja alebo ktoréhokoľvek tunajšieho diskutéra! A že ti tá pripomienka pripadá byť „prihlouplá“,s tým nič nenarobím ! Bez „prihlouplých“diskutérov by tu nemohla vyniknúť tvoja „informovanosť“a z nej vyplývajúca múdrosť!
                    Len zopakujem ! Bavíme sa o experimentálnych geneticky modifikovaných očkovacích látkach,ktoré ešte dva roky budú podliehať klinickým skúškam.Preto ešte nikto nedokáže stanoviť riziká,ktoré môžu ich používaním vzniknúť.To je dôvod,pre ktorý sa výrobcovia týchto vakcín už vopred zbavili zodpovednosti za prípadné zdravotné následky ktoré môžu ich používaním vzniknúť! Ty schvaľuješ konanie ľudí,ktorí sa bez toho aby o tom vedeli zúčastňujú tohoto experimentu tým,že dobrovoľne hrajú ruskú ruletu a nechávajú si tú GM pseudovakcínu vpáliť ! Naopak tých,ktorí počúvnu svoj pud sebazáchovy a zapochybujú,nazývaš hanlivo „odmietačmi“.V diskusii tvrdo potieraš názory,ktoré vyjadrujú iný názor na očkovanie proti Covid-19 ako je názor tvoj a názor oficiálnych miest.Nediskutuješ ! Diskusiu zabíjaš!

                    • vittta

                      Už mě sereš.
                      Jsi agresivní a víš hovno!
                      Nenech se očkovat, nikdo tě nenutí.
                      O co ti kurva jde?
                      Embéčko se očkovat nechal, to snad je jeho věc.
                      Já jsem se očkovat nenechal, to je zase moje věc.
                      U tebe to nevím- ale je to také tvoje věc.
                      Embéčko diskuzi zabíjí PODLE TEBE.
                      Ale ty tady nejsi sám, podle mě je naopak jeden z mála, se kterým se dá na úrovni diskutovat.
                      K tobě by se asi někdo přidal, a podpořil tvůj pohled, ke mě ale také, a podpořil můj pohled.
                      Bojuj si proti očkování, ale tady to fakt nemá smysl.
                      Ti, co očkovaní jsou, už očkovaní zůstanou, a mě k očkování těžko přemluvíš, tím spíše, když proti tomu bojuješ.
                      Máš blbý styl- prostý boj, navíc, zákopy jsou prázdné.
                      Můžeme se zamýšlet, a penicilin nebyl vůbec hloupý příklad, byť sloužil spíše jako příklad tvojeho uvažování, proč neoponueš nějak jinak, než pitomými, a do dálky řvoucími posměšky?
                      Alespoň se jízlivosti nauč, když jí chceš používat!!!

                    • Jana

                      Už delší dobu se mi zdá, Peter, že embéčko si z nás všech dělá legraci těmi drísty a výborně se tím baví.

                    • Jana

                      PS: ad Peter
                      A nenechte se otrávit a vyhodit z diskuze vitttou. Důvod k jeho výpadům vůči vám vidím v hysterii, která ho popadá při pomyšlení, že nenachází žádný NOVÝ argument proti vám, než ty staré a omšelé z prvopočátků falešné plandémie.

                    • embecko

                      A uz je to tady, vittta vyhazuje lidi z diskuze :o)
                      Kdyby Peter milostive pozadal, mozna bychom ho se s vitttou pustili (nejdrive bychom se ale museli poradit…ja ale vyzaduji ponizenou supliku bez naznaku arogance a ne nejakou prosbu na pul huby! Zde diskutovat neni zadarmo, musite prokazat, ze pro ucast ve zdejsi diskuzi jste ochotni neco obetovat!

                    • Jana

                      „Už mě sereš.
                      Jsi agresivní a víš hovno!
                      Nenech se očkovat, nikdo tě nenutí.
                      O co ti kurva jde?“

                      O co kurva jde vitttovi, že sebou nechá cloumat hysterii? Proč tedy Peterovy komentáře čte, když mu jdou tak na nervy? Jeho odkazy stejně nečte (podle jeho slov), pak ho tedy musí iritovat už jen Peterova přítomnost v diskuzi,. Nebo mě poouč, jak jinak se dá jeho alergie na Petera vysvětlit.?

                    • Peter Matej

                      Už mě sereš.
                      Jsi agresivní a víš hovno!
                      vittta ! A ty sa sťažuješ na orinoka ?

                    • vittta

                      Ano, stěžuji.
                      Když napadá někoho, kdo si to nezaslouží.
                      Pokud napadá mě, je mi to jedno.
                      V podstatě si ale stěžuji spíše na vaší partu slušných lidiček, protože to vy si především na něj. v uvedených případech, nestěžujete.
                      Doufám, že mě k němu nechceš přirovnávat.
                      A jak píše Jana, tvoje odkazy nečtu, Astrovy také ne, a Jany také ne.
                      Jen když je „posvětí“ ještě někdo jiný.
                      I tak vím, co tam bude.
                      Blbosti.
                      Ještě jsem nečetl nějaký aktuální odkaz, co je nového a tak.
                      Vždycky to je jen nějaké zjištění, kolik očkování zabilo lidí a jak nějaký nobelista prohlásil, že roušky jsou nebezpečné, furt dokola, jak modlení svíčkových bab.
                      No a co?
                      O borovičce, kterou sis dával s kamarády to také říkají, že zabíjí.
                      A čísla jsou vyšší.
                      Kdybych se měl zabývat vším, co zabíjí- od kafe, přes zákusky, uzeniny, nebo pivo, kořalku, pšeničnou mouku, červené maso…chcípnul bych hlady, žízní a nudou!!!

                    • vittta

                      Já Jano fakt nemám žádné nové argumenty.
                      Nemohu je mít, protože nic nového nevím.
                      Co jsem psal jsem psal, nové bylo třeba to, co jsem psal tobě, ale také to bylo ze staré šablony, o možnosti očkování jako spásy bílých, ale to není argument, jako takový, je to možná hypotéza.
                      O tom to ale je, na vaše „očkování zabíjí“, což je to jediné, co tady pořád říkáte, aniž by vám to někdo vymlouval, to si všimni, že ani já, ani Embéčko vám to nevymlouváme, netvrdíme, že to tak není, tedy na to není žádný argument.
                      Pokud vy tvrdíte základní myšlenku „A“, a já si myslím také základní myšlenku „A“, nemám jak argumentovat.
                      Problém už dávno není téma, problém je ten, že já nejsem členem vaší sekty.
                      A na to se argumentovat nedá.

          • Kamil Mudra

            Vždyť je ta odpověď tak jednoduchá:
            1) Odpírač roušek a respirátorů je ten kdo je odmítá nosit a nenosí.
            2) Odpírač vakcín je ten kdo se nenechá vakcinovat
            Ostatní jsou bud pochybovači nebo důvěřivci.

            • Peter Matej

              Odpírač vakcín je ten kdo se nenechá vakcinovat
              Kamil !
              Tvoje vysvetlenie beriem,no má to malý háčik !
              O odpíračoch tu vypisujú vittta a embéčko!
              Podľa tvojej definície,embéčko používa titul „odpírač“ oprávnene,lebo on sa zaočkovať dal! No vittta sa zaočkovať nenechal,ani to nemá v pláne ale o to viac tituluje tých,ktorí o používaní vakcín najmä u detí a ľudí v reprodukčnom veku vyslovujú pochybnosti.titulom „ODPÍRAČ „.Niečo v tvojej definícii „odpírača“nesedí !

              • vittta

                NE!
                Mám to v plánu, resp. jsem to nezavrhnul.
                Jen čekám, co přesně se bude dít.
                Nebudu odmítat něco jen proto, že nějaký idiot s titulem před i za napíše, že to stojí za hovno.
                Já jsem připraven se nechat očkovat- v případě nějaké situace, a to jak pro svou ochranu, tak pro ochranu kolektivní.

  21. astraustralia

    Na vladni opatreni reaguji bezmocni obcane alespon na Internetu:-)

    • vittta

      FB je ale i vaše zbraň, Astře.
      Nějak to vyretušovat neumíte?
      Vypadá to poněkud křečovitě.
      Vlastně je to celé sračka pro ovečky.
      Číst, že na straně kovidfašistů stojí FB, zaprodaní lékaři, vlády, média, manipulace statistik….je komické až na půdu.
      A na…asi vaší straně, nebo koho vlastně…kurva to je hustý, srdce, mozek, pravda, odvaha…
      Néééé, to fakt ne, Astře.
      To je přehnané.

      • astraustralia

        „Hledac Pravdy “ vittta opet vitttovsky diskutuje a „argumentuje“ (sracky…. kurva …komicke az na pudu ?)
        chybi mu do sklepa :-)
        FB je ale i vaše zbraň, Astře.
        I ctenar s IQtykve cte v levem hornim rohu kdo je autorem facebook odkazu:-)

        • vittta

          Co je mi do toho, kdo je autorem?
          Odkázal jste to vy, a je na FB, ne?

        • Kamil Mudra

          Hmmm…. Čím to asi bude že se tady na Ostrově ještě nikdo nezmínil že má zablokovaný účet, je vyhozen z práce a byl veřejně označen za dezinformátora a šiřitele poplašných zpráv co patří za mříže? Že bychom tu o covidu a vakcínách všichni lhali? Ale ono se na tom FB vlastně jen píše: „Představte si…..“ Tak to jo – představit si to umím.
          Dobře ti Astře radím: Nečti FB! Nečti FB! Nečti FB! Nebo se z toho zblázníš!!! :-)

          • vittta

            Já mám zablokovaný účet.
            U nejmenovaného blogera a na OM.
            No, ale kvůli Kovidu to není.
            Přitom…když nad tím tak přemýšlím, srdce, mozek a odvahu jsem do toho dal, a myslím, že jsem měl i tu pravdu, v mezích možností.
            Nic platné, čoveče.

            • Kamil Mudra

              Tak jsi jeden z mála pravdomluvných.
              Máš před sebou, v rámci pořadí, ten vyhazov z práce. Nezapomeň pak dát vědět na FB ať má ten plakátek větší váhu. :-)
              Ale vlastně ne, nikam nepiš. Když to není kvůli covidu tak to neplatí.

  22. vittta

    Tady se nějaký sluníčkový člověk těší, až pan prezident umře.
    Dopálilo ho, že pan prezident označil transúchyly za jemu bytostně odporné.
    Zeman je hovado- devianti jsou mu bytostně odporn.
    Bohdan Dlouhý je slušný človíček- a těší se, až Zeman umře.
    Při srovnání obou dojde antizemanovský tábor k závěru, že slušný je Bohdan.
    Také nemoc.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Tesim-se-az-Zeman-umre-Prezident-mluvil-v-televizi-a-v-Pekarove-Pospisilovi-ale-i-dalsich-bouchly-saze-668882

  23. Peter Matej

    O tom,ako v Gruzínsku dopadol „pochod hrdosti“ sexuálnych deviantov :
    https://www.pokec24.cz/nezarazene/brutalni-v-tbilisi-se-prvni-gruzinska-gay-pride-fakt-nepovedla-uplne-ignorovani-evropskych-hodnot/
    Pochod ešte ani nezačal a prišla „nakladačka“,ktorej sa nevyhli ani novinári.Čo si teraz Bruselskí a americkí slniečkári počnú,keď ešte aj to proamerické Gruzínsko odmieta liberálno-demokratické hodnoty západu ?
    Nečítali Brzezinského ? Ten jasne odkázal západu,že kým sa mu nepodarí zlikvidovať „Pravoslávie“,tak nemá žiadnu šancu ovládnuť štáty vyznávajúce tento typ kresťanstva.

    • orinoko

      To fakt Březák řekl? Tak to místní Corona mafie nestráví. Západ narazil do Zdi nářků a vyhrezl. Šéfe, nějak se nám nedaří, pravil Vitra Březák a od covidcoblihy sklidil velké pohrdání.
      Snaživý KM okamžitě přispěchal a pravil: O veliký ztoporence, odpusť covittovi utoPENCE. On má moMENTALne úzkost. Místo uda si našel … covida.

      • vittta

        Seš si jistej, že ti Peter rozumí?
        Protože…poslední dobou mě sere, ale tohle bude asi i na něj až příliš složité.
        I když je z toho jasné, kdo je záporňák.

        • orinoko

          Čágo Belo, to si piš. Ty jsi záporný náboj webu. Ostrov coviddokladu nevyjímaje.

          • vittta

            A ty jsi kladný náboj.
            Celkově, nejen tohoto webu.
            Kromě toho jsi slušnější.
            Nééé, nikdo to neřekl, ale já vám rozumím.
            Já, se svými „idioty a sereš mě“ si dovoluji ukazovat na tebe, slušňáka, který odhaluje Sorošovy soukmenovce?
            Drzost.
            To je jako Zeman, to on je sprostý, řekl kunda.
            2x za sebou.
            Nikdo nemůže být horší.

      • Peter Matej

        To fakt Březák řekl?
        Povedal to po páde komunizmu v Rusku. cit.“ Po páde komunizmu je najväčším nepriateľom USA ruská pravoslávna cirkev „koniec cit.
        Iný citát ZB : „Po rozpade ZSSR treba zničiť pravoslávnu cirkev ako zdroj hlavnej sily,ktorá Rusku zostala „.koniec cit.

  24. dixi

    Kočko, teď jsi upřesnila o co jde, to jsem vůbec nemyslela tebe, prostě to skočilo jinam. Nevracela jsem se už.Mrzi mě , že jsi to vztáhla na sebe. dixi