Covidování v Klokanystánu.

Hlášení špatných zpráv doléhá i od protinožců. Už je druhé největší australské město Melbourne v lockdownu. A také jejich hlavní město hlásí další rekordní počet nově nakažených. Úřady obyvatele varují, aby se připravili na to, že se situace ještě zhorší. Zdá se že vyhlídky Austrálie ani zdaleka nejsou dobré. Výstižně s humorem a nadhledem tamní situaci vykresluje dopis, který jsem objevil na iternetu. Jde o dopis anonymní, tedy neumím posoudit jeho věrohodnost. Ale uvědomil jsem si že tu máme Astra, který ho může okomentovat a případné rozpory s realitou uvést na pravou míru.

Austrálie mne zajímá nejen proto že v ní žije kamarád Astr, jehož prožívání krušných časů mi není lhostejné, ale také proto že byla až donedávna prezentována jako země která zvítězila nad covidem. A to takřka bez očkování pouze zavedením přísných opatření proti nimž lidé protestují. U nás se kráčí oběma cestami: tedy jak opatření – tak i vakcinace.
Následující vyjádření ze dne 14.05.2021 jsem si vypůjčil od JUDr. Jindřicha Rajchla:

Jednou z nejustálenějších frází, která optimisty spojuje či přímo charakterizuje jejich smýšlení je „světlo na konci tunelu“. Jedná se o všeobecně přijatý výraz, jenž definuje očekávání lepších zítřků. I já jsem svým založením optimista. Nikoliv však ve vztahu k rozvoji covidového autoritářství. V případě tohoto fenoménu skutečně na konci tunelu žádné světlo nevidím. Ten tunel směřuje jen hlouběji do černočerné tmy.
Připomeňme si v rychlosti heslovitě hlavní milníky uplynulého roku:
Snad to tři týdny vydržíme
Šije celá republika
Řešením je chytrá karanténa – Vakcíny vše vyřeší – stačí jedna dávka
Očkování bude dobrovolné a očkovaní lidé nebudou nijak zvýhodňováni
Látkové roušky jsou k ničemu, je třeba nosit dvě chirurgické roušky přes sebe (sic!) nebo respirátor
Očkování se samozřejmě nebude týkat dětí
Budou třeba dvě dávky vakcín
Očkování nemusí být účinné vůči mutacím
Bude nutné se očkovat každý rok minimálně dvakrát
Bez očkování dětí epidemii nezvládneme
Pfizer již testuje vakcínu na kojencích
K návštěvě restaurace a dalších podniků (kino, divadlo, sportoviště) bude nutný covid pas

No a nejnovější perlu vypustil ze svých úst šéf MeSES Petr Smejkal. Tento současný apokalyptik číslo jedna, jenž z trůnu s přehledem sesadil své předchůdce Flégra, Kubka a Hořejšího v interview prohlásil:
„Když bude v restauraci někdo, kdo nebude mít QR kód nebo covidový pas, kdo tam evidentně nemá co dělat, tak hostinský může zavolat policii. Pro mě je to ekvivalent, jakoby někdo byl opilý a začal se rvát. Tak ho vyhodím, nebo majitel zavolá policii, a ta ho vyvede.“
Došlo tak k prolomení další hranice. Neočkovaní lidé byli postaveni na úroveň opilců a měli by být vyvádění policií jako výtržníci. Myslím, že je zřejmé, že už jsme jen krůček od okamžiku, kdy budou prohlášeni za zločince. Ona proklamovaná dobrovolnost vakcinace zmizela nenávratně v prachu dějin.
(konec vypůjčeného textu)

Navzdory chmurnému závěru, srovnám-li současné místní poměry s těmi Australskými (uvedenými v dopisu) dalo by se říci: „Zlatý Babiš!“
Nojo. Ale ono se také říká „Co není může být.“ a já skutečně nevidím nějaké to světélko, které by poskytovalo záruku toho že se v té Australské variantě neocitneme. Protože tlak na vakcinaci zcela nepochybně narůstá a je těžké odhadnout jak daleko je vláda ochotna zajít v jejím prosazování. Teď máme před volbami – ale co bude po nich, až budou mít politici své posty na další čtyři roky jisté a už se jim nebude příčit „nepopulární“ rozhodování?

Takže pro tu představu, jak by to mohlo vypadat i u nás, předávám slovo Češce žijící v Austrálii a autorce následujícího textu, který by měl být docela aktuální neb jest datován ke 4.8 2021:

Minulý týden jsem četla českou knížku Listopád, autorka Alena Mornštajnová. Kniha je fikce, jak by třeba vypadala situace v ČSSR, kdyby v listopadu 1989 vyhráli komunisté. S prvními stránkami se mně dělalo mdlo z pomyšlení, kterak jsem taky mohla dopadnout za své názory a postávání a výkřiky na náměstí. Jenže při popisu fiktivních příběhů s odstupem pěti, deseti a více let jsem si najednou v hrůze uvědomila: „Do prkýnka, ona přesně popisuje to, v čem já žiju tady a teď!“ Proto si opět vylévám srdce klávesnici. Donedávna jsem australskému a speciálně queenslandskému vedení fandila v domnění, že nás covidovýma opatřeníma ochránili. Ale já už vám nějak nevím…

Do sousedního státu nebo teritoria potřebuju „víza“. Říkají tomu pass neboli propustka, povolení ke vstupu. Mění se za pochodu, takže když si ho svědomitě vytisknete den předem, ráno už nemusí být aktuální. Toho jsme teď ušetřeni, protože hranice jsou stejně zavřené, jsou tam zátarasy a policie v roli pohraničníků. Psi nejsou potřeba, všudypřítomné kamery je skvěle nahradí a bez nároku na Pedigree.- Od prvního května máme uzákoněno, že každá provozovna musí vládě poskytnout informace o každém, kdo tam jen strčí nos. Na dveřích všech obchodů, kadeřnictví, kin, prádelen… prostě venku na každých dveřích (v případě třeba tábořišť tak na stromě nebo ceduli) jsou čtverečkové QR kódy. Ten musíme před vstupem oskenovat chytrým telefonem, v kterém musíme mít staženou vládní aplikaci. Apka přes ten kód zajistí, že někde nahoře budou vědět, kdy jsme kam vlezli a kontaktní údaje o nás.
Já mám sice toho chytrýho blbce, ale nejsem online, takže tak jako dělám, že to dělám, ale už mě do několika obchodů a galerie nepustili, protože chtěli vidět, jak vše tou aplikací prošlo. Navíc při svém švejkování musím obezřetně koukat přes rameno, jestli za mnou nestojí někdo, kdo by mě udal. Mají sice náhradní řešení pro lidi bez chytrýho telefonu, ale jen jednou v kavárně se mně poštěstilo, že jsem mohla svoje údaje vyplnit ručo fučo do jejich tabletu. Byli ovšem tak naštvaní, že ho museli hledat a pak to oni musí vládě odeslat, že mně do kafe určitě plivli. Snad aspoň někdo negativní. A kolik lidí ten tablet omatlalo, na to jsem ani nevzdechla.
Nejveselejší je jít do nákupního centra, to se skenuješ při vlezu do centra a pak v každým obchodě, záchodě, kamkoliv strčíš hlavu, vlastně předtím, než ji tam strčíš. QR kódy fungují spolehlivěji než vojáci ve zmíněné knížce. A pro nás postarší se nákup stává superopruzem, neb v ruce mám sundané sluneční brýle, optické brýle na čtení cen, které se potom stejně s rouškou zamlží, chytrofón, klíče od auta, peněženku, tašku, nasazuju si roušku a do toho na mě ochranka řve, že si ty plný ruce musím dezinfikovat.

Kdybych chtěla za mamkou do Čech, tj. opustit Austrálii, tak musím vládu požádat o „výjezdní doložku“, kterou mně stejně nedají, protože ji nedali napoprvé ani plně očkované (tj. osobě s rudým razítkem) kamarádce, jejíž mámě v Čechách zbývá pár týdnů života. A kdyby to náhodou dopadlo – letenky, když už výjimečně jsou, tak se pohybují v řádu tisíců dolarů, a výsledek, jestli odletíte, doletíte a přiletíte, je stejně jistý asi jako věštba z kávové sedliny. Před odletem taky potřebujete covid test starý maximálně 72 hodin, přičemž testovací místa vám garantují jeho obdržení do pěti dnů.
A kdyby se přece jen člověk z tohodle ostrova dostal, tak po návratu dvoutýdenní samovazba pod dozorem armády v určeném hotelu za 3 000 doláčů. Zatím, i když je člověk očkovanej, bez výjimky. Teď pobyt v karanténní cimře zpestřili ještě tím, že mají uvězněnci zakázáno chodit na balkóny. Někdo nafilmoval, jak si z balkónu na balkón předávají cigarety a virus.

Roušky jsou povinné všude, mimo sport a podobně, to znáte sami z loňska, jenom tady se to dodržuje a hlídá. A to tak, že když jsem si ji jednou ve stařecké roztržitosti zapomněla nasadit a vkročila na posvátnou půdu obchodu bez ní, ječela na mě ochranka, prodavači, ale i zákazníci. Připadala jsem si jako hlavní aktérka v honu na čarodějnice, takže jsem se do toho kšeftu už nevrátila a večeři jsem vyčarovala z domácích zásob.
S australským sluníčkem, proti němuž nosíme sluneční brýle a čepici, tak v té roušce už nepoznám ani vlastního manžela. Dobrá příležitost pro bankovní lupiče. Další problém s mojí nedokonalou angličtinou, kdy si kvůli náhubku vzájemně nevidíme na pusu, tak mně čím dál víc lidí nerozumí a já už si taky připadám jak natvrdlo, jelikož se pořád ptám, co pod tím hadrem huhlali, a rychlejší by bylo, kdyby mně to namalovali.
Uvažuju o studiu znakové řeči. Ovšem při mé smůle by pak byly určitě povinné palčáky.

Očkování tady probíhá, jako kdyby ho logisticky zaštiťovala chytrá horákyně. Očkuje se a neočkuje se. Zatím mělo oba dva píchance jen 13 % Australanů. Vláda sice chvályhodně hned zpočátku nakoupila dostatečné množství AstraZeneca, ale množí se případy úmrtí na krevní sraženiny, takže moc důvěry nedává. Všeobecně se obviňuje očkovací látka, ale podle naší zdravotnice, která nám zajišťuje veškeré zdravotní opíchání, je problém jinde. Po zabodnutí jehly se má nejdřív trošičku nasát, aby bylo jasné, že neteče nic růžového a není napíchnutá žádná cévka, a pak teprve zatlačit a vpustit očkovací látku do pacienta. Jenže všechno se dělá šup lup nebo ještě spíš hrk frk a na tohle se zapomíná.
Já jsem v tomto ohledu bez stanoviska, protože se hroutím, i když do sebe zapíchnu omylem jehlu při šití. Ale stejně čekám na Pfizera, kterého zase není dostatek. Jeden čas byl nedostatek jehel. A tak dochází i ke kuriózním situacím, kdy si naše milé federální státy a teritoria vyčítají, že tenhle je ve srabu a soused mu nepůjčil vakcíny. Nojo, jenže soused neví dne ani hodiny, někdy ani minuty, kdy je bude potřebovat sám. Obočí a tlak asi pár lidem zvedl výrok jednoho ministra, který na tuhle situaci zoufale prohlásil: „A to si říkáte Commonwealth?“ Zřejmě si, chudák, pod pojmem Společenství národů představoval společné národní očkování.

Pokuty za nedodržení čehokoliv se vesele rozdávají a pohybují se od stovek do tisíců dolarů. Jen nedávný příklad, kdy mladý muž přijel z Nového Jižního Walsu a v propustce nepřiznal, že byl v Sydney, která byla už tehdy horká tečka. Napařili mu flastr 10 000 dolarů australských. Koho by ta pálka zajímala v kačkách, kurs se obvykle pohybuje okolo 16 až 17 korun za klokaní dolar. Já jsem si zpočátku myslela: Haha, jak ty pokuty a platby za karantény z lidí dostanou? Jenže dluhy, které máte vůči státu, jsou všude ve světě na úplně nejprvnějším místě ze všech prvních.

Ano, český tisk má tentokrát pravdu, do ulic Sydney vyrazila armáda a bude pomáhat policii s dodržováním všech opatření. Budou chodit dům od domu, klepat na dveře a zjišťovat, jestli všichni obyvatelé sedí doma na zadku. Opravdu si nevymýšlím, na tuto strategii byli vážení občané upozorněni i v televizi. Takže mohou očekávat, že se jim za dveřmi zjeví dva chlapi v dlouhých kožených kabátech… pardon ve slušivých uniformách, vyžádají si doklady a přepočítají přítomné.- Kamarád z rodné hroudy mně chtěl poslat časopis Puchejř, jako už ho posílá celá léta a je to moje vzácná spojka s domovem. Na pražské poště mu bylo sděleno, že Austrálie nepřijímá žádné zásilky, aby náhodou nebyly nakažený.
Nevím, jak by ten virus přežil, když mně sem vloni úřední dopis s modrým pruhem a s rozhodnutím o českém důchodu putoval čtyři měsíce.
Nevím, jestli nebudou uplatňovat i praxi z jiných oborů, kdy jsou vyžadovány otisky palce, protože exoticky vypadající obyvatelé jsou k nerozeznání jeden od druhého i od třetího a mohou své zaměnitelné podoby zneužít.

Před dvěma měsíci, v blaženém čase, kdy byl od viru pokoj, se kamarád vydal na svoji dlouho plánovanou a stále odkládanou cestu do Západní Austrálie. Po deseti dnech putování a ujetí tří a půl tisíce kilometrů se dohrabali k hranicím státu v době, kdy někde zase někdo prsknul, a hranice zavřeli. Přišla nám od něho SMS: „Tak nás na západ nepustili.“
On je Australan, neměl tušení, jaké asociace ve mně tahle věta vyvolá.
Na objednání k zubaři manžel čeká už rok a půl, protože se průběžně zavírají, otvírají, omezují a tak pořád dokola.
K dnešnímu dni má stát Queensland 66 pozitivních případů a tři a půl miliónu lidí (celá jihovýchodní část) je v domácím vězení. Veškerá hřiště jsou zavřená, na tom dětském jsou pro jistotu houpačky zauzlované.
Z mimocovidového soudku: Volby jsou v Austrálii povinné už hóóódně roků. Pokud se nedostavíš k volbám, ulehčíš svému účtu o něco přes 100 dolarů. Napadá mě několik dalších nevirových podobností s různými režimy, ale to už bych se nemohla podepsat ani křestním jménem :-)

Na demonstranty zatím nestřílí, ale vodní děla už očekávám. A zavřít nás můžou, až zezelenáme (je čím dál těžší najít politicky korektní barvu). V sobotu jsme měly dámskou jízdu s českýma kamarádkama. Každá navařeno, napečeno, já chlebíčky v lednici. Ráno v 10 hodin byl nečekaně vyhlášen tvrdý lockdown od čtvrté hodiny odpoledne. Nerady porušujeme nařízení, ale tohle nešlo překousnout. Takže pár odvážných členek naší disidentské skupiny muselo dorazit na místo před čtvrtou, musely parkovat za rohem, ještě před přípitkem jsme pozavíraly dveře a okna, při odchodu se holky nesměly vřele a hlasitě loučit na ulici.

Z klokaního Alcatrazu zdraví
Marta Anonym

KM.

Jeden komentář

  1. Kamil Mudra

    Astře, těším se na tvůj komentář, abychom mohli co nejdříve porovnávat :-)

    • Jana

      Promiň že jsem nepočkala na autentickou zprávu od Astra.
      Ale to vypadá, jako by se v Klokánii rozjela zkouška NWO naostro. Myslím tím generálku před světovou premiérou.
      Jenže NWO přece neexistuje, to je „fejk“, dezinformac, strašení – „hezky česky“ prostě blbost, ne? :-)

      • Kamil Mudra

        NWO ale skutečně ještě neexistuje. Neboj se – až bude existovat všichni si toho všimneme.

        • Jana

          Nejen, že se nebojím, ale jsem čím dál víc přesvědčená, že už se za obzorem začíná zřetelně rýsovat. Na rozdíl od některých jsem přesvědčená, že se tu neobjeví nejen ze dne na den, ale ani z roku na rok. Chce to mnoho plánování, zkoušek a hlavně patřičného vyškolení obyvatel. A jestliže Bůh nebo silná trojka nějak nezasáhne, „dobré dílo“ se jistě podaří.
          Koronavirus prokázal, že to jde a dokonce za našeho souhlasu a podpory.
          Takový malá, nenápadná zkouška finančního „blockoutu“:
          https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/air-bank-hlasi-vypadek-online-bankovnictvi-lidem-nejde-platit-kartou-40368468#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=dW9jfaE93Aw-202108082009&dop_id=40368468&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
          Air Bank – i banku můžete mít rádi (možná už ne)
          xxx
          Vážení klienti, právě se potýkáme s výpadkem online bankovnictví. Zároveň se teď všechny platby kartou ověřují v offline režimu,” uvedla k tomu banka na sociálních sítí. Klienti se na svůj účet nemohli ani přihlásit.
          „To znamená, že pokud jste si peníze na účet převedli v době výpadku, na účtu se teď neukáží. Velmi se omlouváme, intenzivně pracujeme na opravě,” dodala Air Bank.

          A není sama.
          xxx
          Na účtech klientů Equa bank se v sobotu začaly zobrazovat chybné částky. Někteří klienti na facebookovém profilu banky upozorňovali, že jim na účtech přibyly částky i v řádech milionů. Jiní si však stěžovali, že byli z ničeho nic i stovky tisíc korun v mínusu, což jim například zkomplikovalo pobyt v zahraničí.
          xxxxxx
          Být na dovlené v zahraničí, musí být v tu chvíli opravdu veselo.

          • vittta

            Jsi zbytečně nadšená, zatím- až na pár troubů- se nic neděje.
            Na stole je ovšem také možnost, že Kovid je fakt nebezpečný.
            Zde bych- pokud se začne umírat ve velkém- moc nedašený nebyl.
            A že pár blbců něco prohlásí a na dvou bankách se něco posralo…
            Pirát …neznám jeho buzerantské jméno- zase prohlásil, že ve sněmovně je to samý bílý fašista, nebo tak něco.
            Furt někdo blbě kecá.
            U negrů bylo kecalů mraky, ale to jsme ustáli, zřejmě za vydatné pomoci pana prezidenta.
            Kovid- pokud existuje, a já myslím že ano- to bude daleko větší sousto.
            A nakonec se národ může klidně rozdělit, na ty očkované,kteří budou nasraní, že jim to ti neočkovaní kazí.
            Zatím to 90% občanů absolutně neřeší, kdo je, a kdo není očkovaný.
            To jen tady vzniká takový dojem, že se kolem toho točí svět…no, svět, tam nevím, ale ČR.

            • Jana

              Svět nevíš? Astrův komentář ti nestačí?
              Vittto pozor, paktuješ se s nepřítelem – a není to Babiš. Ten nemůže pod tím tlakem jinak, ale ty sis vybral dobrovolně. Kdybychom neměli příměří, napsala bych ti to jinak.

              • vittta

                Tak bez příměří, jo?
                Mám vás plné zuby, vy nenávistní, arogantní, vygumovaná hovada.
                A jestli se paktuji s nepřitelem, do toho je ti hovno!
                Zobeš, zobeš, Jano, ale zrní nemá značku Czech made, to si piš!!!

              • Kamil Mudra

                Aha, tak vittta se „paktuje s nepřítelem“ protože vidí některé události jinak než ty? Z toho lze odvodit že ty se „paktuješ s přítelem.“ A to má být kdo?

                • Jana

                  Ne – koronavirus (vč. nefungujících opatření – a na tom nefungujících trvám! – a vakcinace) není trestem přírody (pro ateisty), nebo Boha (pro věřící), ale akcí sociopatických zločinců – a vittta jim svým propgováním a obhajováním „nařízení“ dobrovolně pomáhál. A na tom nemění nic, že sám očkovaný není a doufám, že si odpustí ty své kecy, že ho k němu JÁ přenlouvám.
                  Koncentráky se v čase mění, jenže vittta by to „řešil“, až to nastane. A to se označuje za „politického analytika“! K smíchu! Ale on může být v příštích dobách budoucího koncentráku tak nejspíš kápo.. A nebo velitel hlídky „mravnostní“ policie! Ani mezi vyvolené slouhy se nedostane.
                  Jenže NWO přece rozhodnutím vittty neexistuje. Ty ho přicházet asi taky nevidíš, co? Jenže NWO se žádným nařízením nevyhlačuje, nedává se obyvatelstvu na vědomí, že od příštího pondělí bude zaveden – ten se připravuje a provádí nenápadně, ale dnes už naprosto viditelně.

                  Ten odkaz na banky byl jen takkový příkládek pro děti z mateřinek, aby pochopily že když bude svět komplet digitalizovaný, tak stačí málo – pouhé stisknutí tlačítka, aby byl „lid“ přiveden k poslušnosti.
                  A že by byl, to si pište! Oba.

                  • Kamil Mudra

                    „…ten se připravuje a provádí nenápadně, ale dnes už naprosto viditelně.“
                    To ale nemusí znamenat že za vším co se děje je příprava NWO. S tímhle svým přístupem za chvíli propadněš paranoie a budeš vidět NWO i za tím že pekárně došly housky o hodinu dřív. No ale aspoň si budeš moct říkat to klasické: „To že jsem paranoidní ještě neznamená že po mě nejdou.“

                    • Jana

                      Já chápu Kamile, že vittta je tvůj dávný a důvěrný kamarád, kterého aspoň občas musíš podpořit – ale nechat ho žít v takových bludech, které tu co se koronaviru týká, produkuje? Podporovat ho v tom, že „až to přijde, budeme to řešit“ (v diskuzi možná, ale ve skutečnosti?).

                      „Mám vás plné zuby, vy nenávistní, arogantní, vygumovaná hovada“ – mě jeho slovník nevadí, naopak (i když mi to možná ty ani on nevěříte), ale ČEHO má plné zuby? Že je tu snad jediný který nemá jiný protiargument než hlubokou víru v to, co mu přikázali věřit? A protože ti ostatní tak bezbřehou víru nehodlají akceptovat a on je ne a ne přesvědčit? Vždyť to je to „sektářství“, které jako tu tu aroganci a nenávist naopak on hází na hlavu těm druhým.

                    • vittta

                      To si snad musíš dělat jen prdel.
                      Ty jsi nechutná fanatička, co dávno ztratila jakékoliv pojetí o realitě.
                      A opět- rozdíl mezi námi.
                      Ty VÍŠ, a já NEVÍM.
                      Politický analytik v tobě vzbuzuje nějaký úsměv, Kočka a Astr mě prohlašujete za experta, sami si názor vytvořit neumíte, a já jsem expert, i když jsem se za něj nikdy neprohlašoval.
                      No, dobře, tak píšu svoje názory, asi jsem expert, když chcete, proč ne, pro jiné zase jsem flastenec a …pravicový trockista.
                      Mě to nezajímá, kdo jsem u koho.
                      Ale ta politická analýza vyžaduje nadhled, a mít nadhled znamená, že nemohu bezmyšlenkovitě věřit nějakému náboženskému, či politickému směru.
                      Takže analyzuji situaci, a jak jsem psal, je na každém, jak to vezme, či jestli to bude, nebo nebude brát jako kvalitní analýzu, ale pokud se srovnám s mnohými, kdo jsou za politické analýzy placeni, jsem nepochybně hodně vysoko v kvalitě- právě z toho uvedeného důvodu (nadhled) protože…co já vím, Mitrofanov apod. nemohou být politickými analytiky, jsou to jen političtí rozesírači a tlachalové.
                      Že píšeš, že já vás nějak ne a ne přesvědčit svědčí o tom, že si s těmi analýzami nevíte rady, neumíte oponovat, a tak máte dojem, že vás o něčem přesvědčuji.
                      Proč bych to dělal?
                      To je analýza, ne bible, a navíc, co stavíte proti, nějaké odkazované sračky nějakých pomatenců, to fakt sorry jako, ale to je nedůstojné každého, kdo se chce považovat za občana.
                      O koronaviru nemohu šířit jakéholiv bludy, protože na rozdíl třeba od tebe, o něm vlastně nic nevím.
                      Čímž šířím to, že nevím, a už to stačí na to, aby to byl blud, protože přece každý to dávno ví, ale já dodnes nevím, co si o koronaviru vlastně myslíš.
                      Vím, že opatření považuješ, POVAŽUJEŠ, za neúčinná, aniž bys to kdy jakkoliv proargumentovala, jen opakuješ politické zrní antibabišovské politické scény, což je pohříchu právě ta banda, co bys jí hypoteticky neměla mít ráda.
                      Tedy prosudeťáští, antiruští a pronegerští a prodeviantní kriplíci, kterým celkem obratně lavírující Babiš a hlavně Zeman velice vadí.
                      Jestli opatření fungují prakticky, nikdo neví, protože není srovnání, to by se musel vrátit čas o rok, a udělat to jinak- a pak srovnat- což nejde.
                      Ale v teorii fungovat prostě musí.
                      To je jako že voda teče z kopce, kapénkově šířené infekce- a Kovid je kapénkově šířený- prostě sociálním distancem a rouškami zastavit lze.
                      Je samozřejmě praktická otázka, jak to udělat, protože nařídit a zajistit dodržování toho, co vy směšně naivně tvrdíte, že tady je- tedy tvrdý lockdown, je nesmírně náročné a vyžaduje hrubou sílu a likvidační tresty.
                      Ale o tom tady píšu už rok, a vy mě trufujete 30 US doktory a články z mainstreamu o vině vlády, či politickými plakáty na FB, nebo jednou paní, co to říkala jiné paní, která znala sestřenici od jednoho kámoše, a tomu to řekla.
                      Tak o čem je řeč- nyní alespoň o tom, že Kamil je kamarád, a proto se mě zastává.
                      Nééé, on píše nějaký názor, a že se mě jím jakoby zastává je věc spíše náhodná.
                      Právě proto, že je to kámoš, se mě v jiných případech (které vy ale nikdy neuvidíte, protože tou holí bijete jen konkrétní psi) vůbec nezastává, a má jiné názory, a já se z toho neposeru, a podiskutujeme o tom, aniž by naše kamarádství utrpělo újmu, což se Bohužel nestalo u tebe, Petera, Astra a Kočky.
                      A to má prostě jen ten důvod, že kdo nejde s vámi- jde proti vám.
                      Jste jen fanatici, kanonfutr, který až splní svůj úkol, zřejmě jde o rozbití národní jednoty, půjde na smětiště dějin, popoháněn bičem.
                      Budeš viset na stejném stromě, jako já, ale já- na rozdíl od tebe, budu alespoň vědět, proč tam visím.

                    • Kamil Mudra

                      „…ale nechat ho žít v takových bludech, které tu co se koronaviru týká , produkuje?“
                      A když tobě na vědeckém podkladu a polopatických příměrech vyvracím bludy které produkuješ ty, tak to má nějaký význam?
                      Stejně pak napíšeš tu svoji mantru: „vč. nefungujících opatření – a na tom nefungujících trvám!“ aniž bys se alespoň na chvíli zamyslela nad tím do jaké míry nefungují a proč.
                      Vitttovy „bludy“ jsou rozhodně na reálný život aplikovatelnějí než ten tvůj „klávesnicový odboj“. On jak píše tak žije. Ale ty máš život rozdělený na ten virtuální, ve kterém bojuješ proti NWO a ten praktický ve kterém proti NWO zmůžeš tak maximálně nula nula prd. To by ani tak nevadilo, vždyť jsme na tom stejně. Jenže ty a tobě podobní do toho virtuálního života vnášíte emoce, jako by šlo o skutečný a nejste schopni si uvědomit s patřičným nadhledem, že de facto jde jen o způsob jak se zabavit. Když s někým prohraješ „Člověče nezlob se.“ budeš ho snad po zbytek týdne (nebo i déle) nesnášet, neustále mu tvrdit že švindloval a budeš neschopná s ním normálně komunikovat i když je hra už dávno uklizená v šuplíku? Nebo když vyhraješ tak za ním pak budeš neustále běhat s kostkou v ruce abys mu opětovně předvedla jak s ní umíš házet? No, jestli ano, tak život s tebou asi není zrovna medový. Ale spíše to tak asi nebude, že?
                      Na Ostrově se scházíme abychom si pokecali, zdrbli kde co a rozešli se s pocitem že nešlo o zbytečně strávený čas. Ne proto abychom tu zachraňovali svět a nebo se vzájmě „školili na hrdiny“ bojující pod tou kterou vlajkou. Kdo nechčije s tebou ten si prostě chčije po svém a tobě by mělo stačit že ti nechčije na nohy. Když se ti ho podaří přesvědčit aby s tím šel kousek po větru – tak fajn. Ale nechtěj po nikom aby ten směr větru změnil, když to ani sama nedokážeš.

                    • kočka šklíba

                      Kamile přece emoce do diskuse vnáší každý, i Vy, nejste stroj bez emocí. Ale Jana alespoň nikoho neuráží. Myslíte si, že tohle není vnášení emocí, a to hodně sprosté? :
                      „….Tak bez příměří, jo?
                      Mám vás plné zuby, vy nenávistní, arogantní, vygumovaná hovada.
                      A jestli se paktuji s nepřitelem, do toho je ti hovno!…“
                      anebo :
                      „…To si snad musíš dělat jen prdel.
                      Ty jsi nechutná fanatička, co dávno ztratila jakékoliv pojetí o realitě….“
                      Naopak, emoce ,a to nechutné, do toho vnáší nejvíc vittta a Vy to snad opravdu nevidíte.
                      Možná že jste tím „Jenže ty a tobě podobní….“ měl na mysli i vitttu, ale pak byste to měl napsat i jemu. Pokud ne, tak něco není v pořádku. S vámi. Jak Vy vůbec víte, že Jana a „jí podobní“ Vašimi slovy „nepíší jak žijí“. Neznáte Janu ani ostatní, jak můžete něco takového vůbec napsat? Co Vás k takovému hodnocení opravňuje?
                      Takže jinak vittta tady klidně může urážet sprostě, protože „píše jak žije“, ale ostatní mu nemohou ani slušně oponovat, protože Vy jste to tak rozhodl? To jsou jen a jen Vaše dojmy, nezlobte se na mě a nebo zlobte.

                    • vittta

                      Hele Kočko, nedělejte tady přednášku o něčem, o čem nemáte páru.
                      Začala si Jana, a to JEDNOZNAČNĚ.
                      To ona totiž napsala, že KDYBY JSME NEMĚLI PŘÍMĚŘÍ, NAPSALA BY MI TO JINAK.
                      Pak že se také paktuji s nepřítelem.
                      To je silná urážka, a JAK by to ta slušná Jana vlastně napsala- nebýt příměří?
                      Příměří jsem jí zbavil- rozumíte, pokud jí uzavřené příměří zatěžuje, a nedovoluje psát názory takové, jaké má, a jak by chtěla, pak je nejenom zbytečné, ale kontraproduktivní.
                      Teď tady budete jebat Kamila, co ho opravňuje k nějakému hodnocení.
                      Kamil tady má problém- není proti mně.
                      To se vám nelíbí, připadáte mi jako v Křestu Sv. Vladimíra, chcete sami radit Bohu, co má dělat, a když to neudělá….
                      Astr tady na mě nasazuje, jasně že vy to nevidíte.
                      Ten vesmírný slušňáček sem vstoupí, nic se neděje,ale on okopíruje znovu můj text, a hledá spojence, jak na mě plivnout.
                      Hledá Janu, od které očekává, že na mě plivne také.
                      A tak nám hezky začne den- však ten hulvát vittta uvidí, jak mu to vesmírná láska spočítá.
                      Jemu ne, jasně, on je pan slušný, a dokonalý, jemu nikdo nic počítat nebude, ale mně…..to budu čumět.
                      Astr je obyčejný šašek, jestli budu za něco souzen, pak to, že někoho nazvu na internetu hovadem je to poslední, já toho za mlada posral dost, a tak nějak průběžně pořád něco posrávám, byť zdaleka ne tolik.
                      Tyhle kecy mají jen zvýraznit Astrovu dokonalost oproti mně- nakonec, tenhle váš kec pro změnu dokonalost vaší.
                      A v čem že jste to jako vlastně lepší?
                      V použitých slovech?
                      No, to z vás má vesmírná láska fakt asi radost.
                      Děláte přesně to, co sluníčkáři, to někdo řekne negr nebo buzerant….a je to zlý člověk.
                      Že jste si kurva na moje hulvátství nevzpoměli dríve?
                      Je snad hezké, když nazvu černocha negrem, a homosexuála buzerantem a deviantem?
                      Fakt záhada, Kočko, nezdá se vám?

                    • kočka šklíba

                      Sice jsem to nepsala Vám vittto ale mám čas, tak odpovím.
                      Jestli o něčem mám páru nebo nemám není vůbec rozhodující, vycházím jen z toho jak píšete Vy a jak píše Jana. Jana slušně a Vy vulgárně. Jak by ona psala pokud byste neměli příměří nevím, ale prostě píše slušně. Pokud se Vás dotkla, tak lze na její příspěvky reagovat slušně. Ale tady nešlo o to, zda slušně nebo neslušně ale o to, co píše Kamil. Že Jana do diskuse vnáší emoce, tak jsem napsala, že nejen ona a ona navíc, na rozdíl od Vás, slušně.
                      Nejebu Kamila, jen se ho ptám na něco co napsal. Třeba odpoví. S Vámi to mnoho společného nemá, spíše s jeho hodnocením ostatních diskutujících ve srovnání s Vašimi příspěvky, takže vlastně má ale zprostředkovaně.
                      Nevím z čeho jste usoudil že Astr hledá Janu a čeká že si na Vás Jana plivne. To je mně záhadou a víte to asi jen Vy.
                      Dokonalost? Myslím si, že v tomhle Vašem příspěvku je emocí až až. Na to nevím jak odpovědět, je to takové plácání, nezdá se Vám?
                      Napsala jsem někde že jsme lepší? Nemohu to najít. Ale rozhodně JE lepší psát slušně.
                      Na Vaše „hulvátství“ (to jste tak zhodnotil sám) jsem si vzpomněla už před mnoha lety, nepamatujete na diskuse u pana Bavora? A že píšete tak jak píšete vím pořád. Jenže rozdíl je když nazvete někoho negrem nebo buzerantem, někoho hypoteticky a v tom, když jste sprostý na diskutující, navíc na ženu, a ta Vám píše slušně. A pokud Vás urazila, tak přece jste dost inteligentní na to jí adekvátně odpovědět slušně.
                      Snad jsem odpověděla na vše.

                    • Jana

                      No kočko, všimněte te si, že všechno, co hází vittta na „odpírače“ dělá sám – sektářství, arogance, nenávist, dokonce „sluníčkaření“ apod. Ale to jen na okraj.

                      Našla jsem totiž jeden zajímavý (troufnu si napsat argument), který potvrzuje že za mnoha z těch 30 tisíc úmrti, kterými nás mnozí fackují, musíme hledat vinu vlády – a dokonce možná i úmysl.
                      https://www.novinky.cz/domaci/clanek/drahe-leky-na-covid-lezi-ve-skladech-40368601#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=TMR3Tew8Ui7-202108100820&dop_id=40368601&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
                      Regn-cov2 a bamlanivimab, monoklonální protilátkové léky proti covidu-19, se České republice podařilo koupit na konci února a už v březnu byly podávány prvním pacientům.
                      Bohužel kvůli příliš přísným kritériím, která pro podávání těchto drahých léků nastavila komise ministerstva zdravotnictví, se z mnoha tisíc dostupných dávek dostalo k pacientům jen minimum.
                      Teprve po nátlaku veřejnosti a některých médií, především Práva a Novinek.cz, byla kritéria postupně zmírňována, až na současné prakticky jediné – věk 65 plus. Ale i to je v současné situaci, kdy je těchto léků doslova přebytek, zbytečně omezující.

                      Jeden z členů odborné komise jmenované ministerstvem zdravotnictví na jaře Právu přiznal, že kritéria pro jejich podávání byla tehdy nastavena tak přísně kvůli obavě, že tyto drahé léky – bamlanivimab asi 20 000 korun, Regn-cov2 65 000 korun za dávku – dostane „kdekdo“ a zásoby budou velmi rychle vyčerpány.
                      Jenomže kvůli tomu byla mnoha rizikovým pacientům s přidruženými nemocemi léčba těmito nesmírně účinnými léky ODEPŘENA . Kolik z nich kvůli tomu zbytečně trpělo na jipkách, nebo dokonce zemřelo, se můžeme jen dohadovat.
                      xxxxx
                      Ono asi neplatí čím dražší, tím lepší, ale k dispozici přece byly i ty loevné a prokazatelně pčinné i vyzkoušené, že? Jak se časem asi okecá tohle?

                    • Kamil Mudra

                      „Nejebu Kamila, jen se ho ptám na něco co napsal. Třeba odpoví. S Vámi to mnoho společného nemá, spíše s jeho hodnocením ostatních diskutujících ve srovnání s Vašimi příspěvky, takže vlastně má ale zprostředkovaně.“
                      Samozřejmě že odpovím, kočko. Vždyť jde o (alespoň pro mne) důležité téma. Domníval jsem se že ten můj příměr k „Člověče nezlob se.“ který jsem nahoře použil, je dostatečně vypovídající k pochopení toho jak to myslím. Ale už vím že jsem udělal chybu, když jsem nepoužil termín setrvalé emoce když jsem o nich psal. Jistěže ani já nejsem žádný žádný bezemoční robot (ani bych jím nechtěl být) a tak jako všichni zde ty emoce do rozhovorů vnáším. A když píši „všichni“ tak nevynechávám ani vitttu, či kohokoli jiného. Důležité je to slůvko „setrvalé“ (nebo také přetrvávající) které jsem vynechal.

                      Je úplně normální že se lidé sejdou večer v hospodě a přitom se, i takřka „do krve“, rozhádají nad nějakým tématem. Ale je také normální (mělo by být) že si další večer sednou okolo stejného stolu a baví se spolu tak jako by té předchozí hádky nebylo. A neusedají k tomu stolu již předem nažhavení na své včerejší oponenty. K hádce může dojít opakovaně, ale aby se tak stalo, musí se na sebe nově naštvat. To znamená, že každé společné usednutí okolo toho stolu už v sobě obsahuje onu bezeslovnou nabídku ke smíru, již je možno, rovněž bezeslovně, přijmout aniž by kdokoli musel nějak výslovně uznávat nějaké svoje včerejší chyby, nebo požadovat něčí omluvu atp. Samotné dobrovolné přisednutí si k ostatním je vyjádřením toho že „včerejšek odnes čas a dnes jedeme na novo“.

                      Tohle ale není možné, když k tomu stolu usedají fanatičtí fanoušci dvou fotbalových mančaftů, s již „rozvinutými prapory“ jimiž protistraně signalizují: „Jdu se s vámi s vámi pohádat!“. To je právě ta dopředu naprogramovaná (a dle mého mínění iracionální) setrvalá emoce, která již předem vylučuje jakoukoli vůli ke smíru a vytváří výbušné prostředí, ve kterém stačí jen jiskřička aby zažehla požár. Společný stůl je vnímán jako bojiště a přisednutí jako vstup do ringu, provázený rozhlížením se po spolubojovnících a ostražitým sledováním soupeře. A na nic jiného není čas ani vůle.

                      No a právě tohle fanouškovství se já neustále snažím vytlačit z tohoto prostoru. Bohužel si často připadám jako bych bojoval s Hydrou. Vám to přijde jako bych z tohoto boje vitttu nějak vynechával. Ale to je prostě jen tím, že nevěnujete dostatečnou pozornost diskusi a tak si ani nevšimnete našich polemik nad tou či onou otázkou. Do jisté míry je to dáno tím že na sebe přitom „neřveme“ a nečastujeme se nadávkami. To proto že jsme zde jediní kteří se znají i mimo tento stůl, dokážeme si jeden druhého v dialogu představit a tak i lépe pochopit co sděluje a jak to myslí. Tu chybějící neverbální komunikaci si prostě automaticky doplníme a jeden o druhém už VÍME, že nám nečiní žádnou potíž, ono opětovné smírné přisednutí ke stolu. Známe každý svoje „prapory“ ale máme je složené v kapse pro „jinam a jinde“ namísto toho abychom si jimi „mávali před nosem“. Já si uvědomuji že pro ostatní je to složení praporu do kapsy těžší – proto každému doporučuji aby ho rovnou raději nechal doma. Pro standardní názorovou výměnu jich není zapotřebí, ba i pohádat se lze bez nich. Ale když ten prapor člověk nedrží v ruce, hovoří sám za sebe, nikoli ve jménu nějaké „svaté války“ za cosi co by ho předem nějak „předurčovalo“ k nějakému postoji.

                      Ostatní znám jen od tohoto stolu a tak mohu ve svých odhadech vycházet jen z toho co o sobě řeknou. Ale řeknou o sobě poměrně dost a díky tomu že před každým „usednutím ke stolu“ čtu úplně všechny komentáře, dokážu si alespoň nějaký nástin pro ten odhad vytvořit. A tak například přímo od Jany o ní vím že, pokud o sobě píše pravdivě, pak je ohnivou bojovnicí proti NWO nebo „plandemii“, jenom u té klávesnice, ale v reálu upřednostňuje splynutí s davem. Prostě předpokládám že kdyby chodila na nějaké demošky, nebo zakládala či byla účastna, nějakého hnutí, tak by to o sobě napsala. Od Astra zas mi stačí krátká poznámka o tom že je schopen reportovat dění jen z okruhu do pěti kilometrů, abych si dokázal představit v jakých podmínkách doma žije i to jak jemu, coby světoběžníkovi, musí stávající situace lézt na nervy. A tak s přihlédnutím k tomu dokážu snadno zkousnout nějaký jeho komentář který mi nesedne. A samozřejmě má na mne vliv i ta okolnost, že je mi ze zde přítomných, duchovně-filosoficky nejblíže i navzdory tomu že s ním nesdílím některé autority. No a takto bych mohl ve svých příkladech pokračovat. Já zde nepřistupuji k lidem jen z aktuální diskuse, protože si občas pročítám i diskuse vedené před více lety, obsahující bývalé shody a neshody, styl vyjadřování atd. Pro mne jste všichni lidé a ne jenom nějaká písmenka na monitoru.

                    • kočka šklíba

                      Děkuji za odpověď Kamile. Možná máte pravdu ale myslím si, že protože vitttu znáte, je to Váš přítel nebo kamarád, tak mu leccos prominete, zatímco, konkrétně teď Janě, ne. Alespoň mně to tak připadá a zdá se mně to hodně nespravedlivé. Protože ať k tomu přistupujete jak chcete, tak musíte uznat, že vittta rozhodně „neusedá ke stolu“ každý den bez výčitek nebo narážek na „předchozí“ den i více dnů. A také je dost ublížený a dává to hodně najevo. Například nejnověji s tímhle: „Né, tady mě nenávidí neočkovaní.“ Je to úplný nesmysl. Vitttu znám od pana Bavora, vím, že on se tak rozhodně nechová tak jak Vy tady popisujete ideální chování diskutujících. A myslím, že nikdo, kromě Vás. Ale by to by to skvělé, to ano.

                    • vittta

                      Já fakt neusedám ke stolu bez nadávek, Kočko, ale zatím to bylo bez nadávek na vás, myslím vás, Janu, Astra a Petera.
                      A nyní už někdy nadávám i na vás, i když pojem „nadávám“ není přesný, to je minumum z mých textů, jestli jich bylo 5-10 za celou dobu, vám jde v podstatě jen o jeden jediný, to je to pověstné „2x kunda“.
                      Čím to?
                      Jana si to vysvětluje mohou frustrací, že se mi jako nedaří nikoho z vás (ona ale píše NIKOHO ve významu obecně) přesvědčit, jako kdybych já někoho přesvědčoval.
                      Tím mě napadá.
                      Astr zase mele o karmě a vy o tom, jak se nevhodně chovám, jak jsem ublížený, a Peter mě rovnou vynadal do agentů a tyhle kecy.
                      Já to někdy píšu, a sebe používám jako příklad širších souvislostí ve společenském měřítku, takže co považujete za ublíženost, je prostě argumentační potřeba.
                      A nenávist mi najevo dáváte, ale copak mně, já jsem určitě hulvát, ale chudák Embéčko hulvát nebyl, a dostával to stejně, a Kamil už je teprve umírněný, a rovněž to dostává, že není spravedlivý a tyhle kecy.
                      Vy ještě vytáhnete moje působení u Pana Bavora…a že jste mi to neřekla tam?
                      Vy jděte milá zlatá do prdele, takhle asi.
                      S Rytířem, který je antikomunista a ultrakatolík, se v pohodě snesu, a s vámi, Husitkou, se nesnesu?
                      No to jsou mi věci.
                      Najednou mi tady pálíte, co jsem u Pana Bavora napsal, zřejmě debilnímu a zákeřnému tatovi, který absolutně nikdy nechápal, co píšu, a ani ho to nezajímalo, protože měl prostě svůj svět.
                      Kamil tady není žádný soudce, vy ho tlačíte do role soudce, ale POZOR, vy rovnou vynášíte i rozsudek, a jen po něm chcete, aby ho potvrdil.
                      Pak napíšete tohle, sledujte- a celkem bych chtěl tento duševní pochod vysvětlit, jenže vy už nemluvíte se mnou, ale jen o mně.
                      „Například nejnověji s tímhle: „Né, tady mě nenávidí neočkovaní.“ Je to úplný nesmysl. Vitttu znám od pana Bavora, vím, že on se tak rozhodně nechová tak jak Vy tady popisujete ideální chování diskutujících. “
                      Tak vytáhnete mou větu, jak mě nenávidí neočkovaní- což je pro mě fakt zajímavé, následně to odhodíte jako nesmysl- tedy se asi mýlím, není to tak, že mě nenávidíte, a pokračujete mým působením u Pana Bavora (to je asi 2-3 roky dozadu), se kterým měl problém toliko Tata a Slim a pak i Blbíš, který se zjevně zbláznil, protože dodnes netuším, co se mu na mě nelíbilo, jinak ani nevím, kdo ještě, dokonce ani vy jste je neměla.
                      JASNĚ tady píšu, že jsem hulvát, mluvím sprostě, a neberu si servítky, a neočekávám od ostatních, že se ze mě poserou.
                      Ale tak mi to vyčítejte pořád, a né že mi to vyčtete jen někdy, když mám zrovna závadný názor.
                      Na mě si nadávejte, ale Embéčka a Kamila si u toho do huby neberte, ti nejsou ani hulváti, ani sprosťáci.
                      Co děláte je drzost, a hlavně Kočko- a to je zklamání- faleš a křivost!

                  • Jana

                    ad vittta
                    „JAK by to ta slušná Jana vlastně napsala- nebýt příměří? Příměří jsem jí zbavil ……“
                    Příměří jsi ji zbavil, odpověděla, jak jsi žádal, tedy jako by příměří nebylo a ty opět ječíš jak Viktorka u splavu.
                    Urči tedy nějaká jiná kritéria pro „příměří“ a jejich dodržování-nedodržování, abych se nedopouštěla závažných chyb.

                    • vittta

                      Žádná kriteria, a žádné příměří nastavovat nebudu.
                      Od toho tady nejsem.
                      Piš si, co chceš a jak chceš.
                      U mě hraje roli obsah, ne forma, u někoho to může být opačně, ale to opět není moje starost.

                    • Jana

                      I u mmě hraje roli obsah.
                      Tvoje forma mi nejen nijak nevadí, dokonce je mi sympatická, pokud za ní nestojí urážka názorů někoho, jehož názory považuji za přínosné a zajímavé, příp. vysvětlující.

                      Mne totiž urazit nemůžeš, ač bys možná rád. Slova jako blbka, kráva, slepice apod. znám a přistupuji k nim takto (jen pro tvou informci, abys věděl, že nekecám a nechlubím se): Buď blbka, kráva, slepice jsem, pak je to pravda a žádná urážka. Pokud ne, tak proč by mě mělo urazit, co nejsem?
                      A mimochodem k té krávě (ale může platit i pro slepici ) – kráva je mnohostranně užitečný tvor – na rozdíl od …….(doplň sám, já tam většinou dodávám „tupého vola“, ale to se na tebe nevztahuje)

                      Proč jsem se ozvala? : Nefandi si, že jde o formu a každý tvůj obsah je bez chyby – v případě koronaviru je to přesně naopak.

                    • vittta

                      Hele neblbni s těma kecama, když tě budu chtít urazit, tak to udělám jinak, než že ti napíšu, že jsi třeba kráva.
                      To já jsem na tyhle věci mistr.
                      Tady třeba mi nabíjíš, že blbku a krávu a slípku znáš- a já prostě jen mimoděk napíšu, že se tomu nedivím.
                      A takto vůči tobě budu soustavně tlačit, aniž bych byť jedinkrát použil vulgárního výrazu.
                      Za jediný měsíc toho budeš mít tak dost, že nebudeš vědět, kde ti hlava stojí.
                      Já si vážím toho, že jsi mi nabídla smír, i když jsem moc nechápal, co si od toho slibuješ.
                      To je blbost už z principu, ale pro mě to byla snaha o přátelství.
                      Takže různé tvoje kecy jsem přehlížel, jejich obsah byl sice útočný, ale ty už jsi taková, a snaha o smír byla.
                      Tady v tom přerušení smíru jsem ti jen ukázal, že se máš krotit- né výrazivem, nebo názorově, ale pokud chceš smír- tak o něm nemluv, jako o nějaké zásluze, prostě se tak chovej, a já odhadnu, kam směřuješ.
                      Tady také…co je to za krávovinu, že si fandím, že je můj obsah bez chyby?
                      Můj obsah je především téma k diskuzi, pokud chceš znát pravdu, musíš se obrátit „ke svým“.
                      Pak to dorazíš, že u koronaviru je můj obsah chybný, ale nepíšeš proč, nebo nemáš k dispozici příslušný odkaz.
                      Tak jo, dělám, že nic nevidím, pokrčím rameny…
                      To je smír, a né kecání o něm.
                      Ti radím dobře, Jano, mysli, mysli, mysli!!!

                    • Jana

                      Naposled, už mě to nebaví, číst pořád to samé.
                      Urazit mě se ti nepodaří, protože opravdu mě urazit může jen něco pro mně velmi závažného, ale zatím se tak nikdy v diskuzích nestalo, takže nemám příklad.
                      Za druhé – nejsem žádná -náctiletá, abych se zrovna od tebe nechala vychovávat. A doporučuješ-li mi myslet, myslet, myslet, – jdi nejdřív příkladem sám

                      „Pak to dorazíš, že u koronaviru je můj obsah chybný, ale nepíšeš proč..“ . Napsala jsem to několikrát, tak pokud se tážeš takhle, tak opravdu už nevím, co bys vlastně chtěl a ty to nevíš sám, jen provokuješ.
                      Ale přesto ti ještě znovu odpovím. Naposled.

                      Tvé pseudoargumenty jsou argumenty vládní a tebou přijaté jako zákony boží – bez pochybností, bez vlastní úvahy – a to přesto, že se slovně vyjadřuješ naopak (nevíš, pochybuješ, pravdu zatím hledáš, nikdo neví …..). Tím ale nikoho nespleteš a to asi vadí nejvíc, proto ta hysterie, proto do všeho zamotáváš 30 tisíc mrtvých, všemocného Babiše, odborníka nad odborníky Flégra a jako důkaz jeho odbornosti jeho titul a přednášení na VŠ apod. Téměř dva roky totéž, přestože jak jde čas, jiní i naši odborníci mimo těch vládních taky nespí a dodávají další analýzy, pozorování, hypotézy, návrhy, doporučení – ne, ty se chováš jako vláda a její odborníci – taky ignorují všechno, co se ve světě kolem děje a hrají si na „svém písečku“ (oni republikovém, ty okresním) a leští si tu svou jedinou pravdu, aby v jejím světle nebyla tolik vidět ta koronavirová odporná špína.

                    • vittta

                      No, takže také naposledy.
                      Nenapsala jsi nikdy nic, vyjma kolaboranstkých a slaboduchých odkazů.
                      30 000 mrtvých do všeho zamotává tvoje stáj, co já vím, ovšem jen v případě, že to má poškodit vládu, milion chvilek třeba se hodně angažuje, byť tahle vláda nedělala nic horšího, jak vlády ostatní.
                      Z Babišovy viny se stal axiom, ale nikdo nikdy neřekl, v čem ta vina vězí, resp. ta vina prostě vězí v tom, co se zrovna hodí.
                      Tedy málo a pomalé očkování- versus očkování obecně, překontné rozvolnění- versus naopak až moc tuhý lockdown, zkrátka cokoliv.
                      To nejde o Babiše, ale o princip, tato strategie totiž obsáhne všechny skupiny hlupáků, ať už si myslí cokoliv- z mé zkušenosti vyplývá, že si tito lidé vlastně myslí všechno- a zároveň nic.
                      Pojem „nikoho nespleteš“ je minimálně zavádějící, i kdybych fakt někoho splést chtěl, protože tím ve skutečnosti myslíš, že nespletu tebe a tvůj názorový kroužek, jenže vy nejste VŠICHNI, jste jen zcela minimální část společnosti.
                      Flégra sem taháš ty asi tak 100x tak často, jak já, Flegr nikdy nebyl můj favorit, a to, že mi ho stále vnucuješ, svědčí o určité zaslepenosti, ono nakonec- samotného Flégra poslední rok necituje vyjma vás, znalých věci, vůbec nikdo.
                      Jeho odbornost jsem zdůraznil, protože odbornost berete velice vážně, a já se proti odbornosti jiných silně ohradil, spíše ve smyslu politickém, nakonec, ohradil jsem se i u Flegra, když už jsem ho někdy citoval, jen lze ocenit, že měl alespoň tu slušnost se veřejně omluvit za špatný matematický model, což jinak neudělal NIKDO.
                      Jiné odborníky…hodně jste tady odkazovali prof. Berana, který ovšem očkování doporučuje, takže jsem to moc nepochopil, pak paní Pekovou, která ale zjevně kecala, k té jsem udělal obsáhlý rozbor, na žádost pacifisty, a nikdo z vás se k tomu nevyjádřil.
                      Další oblíbenec je Chaun, který je ale odborník spíše na Boha, než na Kovid, a to ještě větší jak samotný Halík.
                      Jediná pravda je obrat, který je sektářský, jediný, kdo disponuje pravdou jste vy, ale za argument pravdy dáváte jen axiom, že máte pravdu.
                      K hysterii nemám důvod, vakcinace probíhá nad očekávání dobře, upozorňuji, že i nad oficiální očekávání, minimálně v tom smyslu, že na ní nikdo ne a ne umřít po milionech, a to se očkují stovky milionů lidí.
                      Což vyvolává hysterii hlavně u vás, takže už jste pokročili, a umírat se bude až za…naposledy je to 5 let.
                      Já to nikdy nevyloučil, protože to vyloučit nemohu, neznajíc pravdu jako vy, ale tu fintu samozřejmě znám- každý, kdo za 5 let umře, bude fanatiky vyhodnocen, že umřel na vakcínu, protože to říkal jeden odborník nad odborníky, či nějaký parta odborníků- z USA, či z celého světa.
                      Moje argumenty jsou politické, ve smyslu „co by z toho kdo měl“, ale i zdravotní- o věc se zajímám, a vím, co se dělo a kdo měl kovida a jaký průběh a jaké následky, to se samozřejmě týká i očkování- tam se také informuji, a moje zjištění celkem odpovídají informacím ..zdráhám se napsal oficiálním, protože oficiální je to, co poškozuje vládu, což jsem výše uvedl, to je úplně všechno zamotané dohromady- ale tedy řekněme odpovídají informacím zásadní většiny odborníků.
                      Za celý kovid jsi ty nepředvedla nic, vyjma extremní radikalizace, ale nějaký tvůj názor jsem nečetl, jen papouškuješ.
                      Kočka jen psala, že jsem všeználek a brouk Pytlík- bez vlastního názoru, Peter rovnou jen nadával, a osočoval…on si vybral Embéčka, že je nějaký pomalu agent, a Astr nasadil laťku tak vysoko, že VŠICHNI kvůli mně odcházejí, a že to s mojí karmou vypadá blbě.
                      Názory a autorské komentáře?
                      NULA, vůbec nic.
                      Tak prosim, já nejsem ani moderátor, ani majitel, ani cenzor, piš si ty, i ostatní, co je libo.
                      Třeba se vám vaše sny o masových úmrtích splní, osobně bych to ale raději nechtěl, a stejně tak bych nechtěl opak, tedy tvrdý záběr viru na neočkované, nejenom že sám očkovaný nejsem, ale ryze proto, že smrt našich lidí mi nestojí za to, abych se tady pak prsil, co jste za kretény.
                      Jde mi o náš lid, né o nějakou „pravdu“, a jak jsem asi 1000x napsal, ono se to brzy ukáže, a doufejme oba, že to dopadne dobře.
                      Howg, expert domluvil.

                    • Jana

                      Komentář – opět dlouhý jak čtyři Lovosice za sebou a co věta, to jiné téma, tak jen ke slovům „30 000 mrtvých do všeho zamotává tvoje stáj,“ – aby to kočka a Astr a jiní nemuseli dlouho hledat – jako ukázku tvých soustavných lží. Protože těmi třiceti tisíc mrtvými jsi tady soustavně mával nad hlavou právě jen ty. Když máš důkaz, že i vláda v tom jede, najednou mlčíš tak, že ryba je proti tobě užvaněná pavlačová drbna.

                      Ale trochu mi vadí, žes nezopakoval svou nabídku:
                      „….když tě budu chtít urazit, tak to udělám jinak, než že ti napíšu, že jsi třeba kráva.
                      To já jsem na tyhle věci mistr.
                      Tady třeba mi nabíjíš, že blbku a krávu a slípku znáš- a já prostě jen mimoděk napíšu, že se tomu nedivím.
                      A takto vůči tobě budu soustavně tlačit, aniž bych byť jedinkrát použil vulgárního výrazu.
                      Za jediný měsíc toho budeš mít tak dost, že nebudeš vědět, kde ti hlava stojí.“
                      Já to beru, šéfa a docela se těším. :-)))) Mohl by to mohl být takový zdravý korektiv tvého sebevědomí, kterého máš víc než zapotřebí.
                      Tak co, jdeš do toho, mistře?

                    • Jana

                      Aha, takže nejdeš, mistře. Přece jen to bylo obvyklé plané vychloubání. Nebo že by zastrašování? To snad ne!
                      Škoda. Mohlo to být zajímavé.

                  • vittta

                    Já vůbec nechápu, proč to řešíte, navíc u Kamila.
                    Ten něco napsal, zdá se, že blbě, nespravedlivě, nebo ten dojem to na mě dělalo.
                    Reagovat slušně nehodlám, a už vůbec ne na někoho, kdo není slušný ke mě.
                    To nejsou z mé strany emoce, ale ryzí ozvývání z lesa, jak se na mě volá.
                    Že někdo neslyší volání, ale ozývání je každého věc.
                    U mě je křivárna i slušná, jak jsem psal- ne forma, ale obsah mě zajímá.
                    A ne, nejsem dost inteligentní na to, abych reagoval slušně, především proto, že samotná slušnost s inteligencí nesouvisí, slušnost je zbraň zmrdů a křiváků- pokud jí používají k hodnocení oponenta a následně se na tom točí.
                    Chápete, prezident je nenáviděn né proto, co říká, ale jak to říká, nebo už nevíte, že řekl kunda- a to 2x?
                    A řekl to?
                    No řekl, a je to prezident, a ten by měl být hlavně slušný.
                    Nevím, jestli to tam vidíte, tu podobnost.
                    No a pro pořádek, to jsem nepsal Janě, ale i vám, Astrovi a Peterovi.
                    I na vás to mířilo.
                    Takže nyní se můžete urazit, nebo co chcete.
                    To už vidím, jak se chováte, paní slušná, sledujte, tohle píšete vy:
                    „Nevím z čeho jste usoudil že Astr hledá Janu a čeká že si na Vás Jana plivne. To je mně záhadou a víte to asi jen Vy.“
                    Vím to jen já, to je v překladu do dělnické řeči „LŽEŠ, HAJZLE KŘIVÁCKEJ“.
                    Význam je stejný, ale rozumím tomu, že lépe to vypadá od vás.
                    V každém případě diskuzně by to mělo znít asi takhle:
                    „A jak jste to vittto myslel s tím Astrem, nikde to nevidím“.
                    Cítíte ten rozdíl?
                    Tady to je:
                    10.8.2021 – 2.57
                    astraustralia“
                    Dobře přečtěte, jak mi sune karmu, a že budu souzen- a především, jak to sem zase zatáhl, jako kdyby na tom mém textu stál tenhle blog.
                    Víte Kočko, problém není v tom, že jsem to napsal, ale že si to fakt myslím.
                    A to je velice smutné.
                    Já jsem se snažil udržovat jakousi národní jednotu, bez ohledu na politický názor.
                    Vy o to ale nestojíte, chcete jen kroužek „stejnopohlavních“ tlachalů.
                    Nikdo se nesmí odchýlit, a každý musí děkovat za odkaz, i kdyby bylo odkázano samotné hovno.
                    Tak to se mnou prostě nejde.
                    Sorry jako.

    • astraustralia

      K dopisu pani Marty nemam vyhrady, vse co napsala souhlasi, jen upresnit ze zakazy a prikazy maji mirne odlisne podoby podle toho ktery stat je tu vydava.
      Priklad ze vcerejska kdy na severu Queenslandu v meste Cairns byl objeven jeden positivni taxikar a mesto okamzite ma 3 denni uzamceni(lockdown).
      Sydney ma pres 5,2millionu obyvatel a i kdyz je to z jednoho konce na druhy pres 100km je casto obtizne dodrzovat vzdalenosti 1,5 2 nebo 3m a podobne.
      Nesmyslnost nekterych omezeni pak provokuje k protestum. Predevsim mladych!
      Jiz druhy mesic nelze jit ke kadernikovi ci jineho maleho obchodu kde moznost prenosu je maximalne z jedince na jedince.
      Pritom pri zdravotnich prochazkach predevsim podel brehu more jsou to davy lidi kteri se potkavaji na povolenych zdravotnich prochazkach. Jsou to desetitisice lidi kteri se tam potkavaji a michaji!
      Ale pozor usednout na lavicku ci na travnik ZAKAZANO !
      TV strasi na pokracovani ! Co jineho je opakovane zduraznovani ze vcera 8/8/2021 zemrela jedna zena ve veku 60 let! Nekolik dni za sebou vzdy 2 lide, jeden den dokonce 5 mrtvych.
      kde jsou desitky a stovky mrtvych kteri celou dobu umiraji na ruzne choroby covid necovid.
      Proc i tak mala cisla jsou tak alarmjici?
      Zacalo to jen nekolika pripady po nekolika dnech to vysplhalo k cislu 40 posledni dny udajne mezi cisly 150 az 291 jako dosud nejvyssimu cislu!
      Cely cervenec karantena prodlouzeno az do konce srpna. 10km zprisneno na pouhych 5km na jakou vzdalenost muzeme od bydliste!
      Pisete ze „U nás se kráčí oběma cestami: tedy jak opatření – tak i vakcinace.“
      Totez plati i zde. Vakcinace zduraznovana jako zachrana. Pred nekolika dny promlouval Prime minister Morrison a sliboval ze az bude alespon 70% populace plne ockovana
      bude vse vyreseno. Sliby se slibuji ovcane se raduji :-)

      Zatim to smeruje k tomu ze k návštěvě restaurace a dalších podniků (kino, divadlo, sportoviště) bude nutný covid pas.Snadny to zpusob jak prinutit mnoho nerozhodnych lidi k ockovani a moudre vlady to vidi jako reseni :-(
      O krucek dal jste v pohledu na neockovane:
      No a nejnovější perlu vypustil ze svých úst šéf MeSES Petr Smejkal. Tento současný apokalyptik číslo jedna, jenž z trůnu s přehledem sesadil
      své předchůdce Flégra, Kubka a Hořejšího v interview prohlásil:
      „Když bude v restauraci někdo, kdo nebude mít QR kód nebo covidový pas, kdo tam evidentně nemá co dělat,
      tak hostinský může zavolat policii. Pro mě je to ekvivalent, jakoby někdo byl opilý a začal se rvát.
      Tak ho vyhodím, nebo majitel zavolá policii, a ta ho vyvede.“
      Došlo tak k prolomení další hranice. Neočkovaní lidé byli postaveni na úroveň opilců a měli by být vyvádění policií jako výtržníci.
      Myslím, že je zřejmé, že už jsme jen krůček od okamžiku, kdy budou prohlášeni za zločince.
      Ona proklamovaná dobrovolnost vakcinace zmizela nenávratně v prachu dějin.„
      (konec vypůjčeného textu)

      Cim to ze ti proockovani a tak velmi a bezpecne chraneni jsou tak agresivni vuci neockovanym ?
      Nebo je to jinak a oni nejsou po ockovani chraneni ?
      Neockovany je ohrozi ale ocokovany a opakovane nakazeny je neohrozi?
      Pfizer virus se s Astrou-Zenecou udelaji konferenci a domluvi se na koho ano na koho ne ?
      Bez chemovakcin by lidstvo vyhynulo?

      Drive naciste vytvorili podradnou kategorii lidi a oznacili je hvezdou,
      dnes covidterroristicke vlady smeruji k oznacovani neockovanych obcanu stejnym smerem :-(

      • Jana

        AKTUÁLNÍ SITUACE KE 30. ČERVENCI 2021: CDC A FDA ZFALŠOVALY TESTOVACÍ PROTOKOL NA COVID POUŽITÍM VIRU BĚŽNÉHO NACHLAZENÍ
        Dokument FDA připouští, že CDC a FDA se spolčily za účelem navržení testovacího protokolu na covid-19 s použitím lidských buněk ve směsi s fragmenty viru běžného nachlazení, neboť neměly k dispozici fyzické vzorky takzvaného covidového viru SARS-CoV-2 .
        Bez fyzického referenčního materiálu používaného pro kalibraci a důkaz má test ve skutečnosti nulovou vědeckou hodnotu. PCR analýza založená na tomto protokolu je tedy vyslovený podvod, když jako “pozitivní” na covid označuje lidi, kteří mají pouze nepatrná množství fragmentů RNA jiných coronavirových kmenů cirkulujících v jejich krvi.
        http://www.nwoo.org/2021/08/05/bomba-cdc-a-fda-znehodnotily-covidovy-testovaci-protokol-pouzitim-lidskych-bunek-ve-smesi-s-fragmenty-viru-bezneho-nachlazeni-pcr-testy-tedy-detekuji-pouze-obycejne-nachlaz/
        xxx
        Zas až taková bomba to není, protože o tom v podstatě už dávno referovali „konspirátoři“, ale tady je podrobný popis celého podvodu. I s potvrzením toho, že koronavirus nikdy nebyl izolován a vlastně patří opravdu mezi viry chřipkové („…zdravotní instituce přesunuly všechny lidi, kteří by normálně byli diagnostikováni s nachlazením nebo chřipkou, do kategorie “covid”, aby uvedly do chodu masovou hysterii, která by přiměla lidi k očkování… „)

        Jak že je dlouhá doba od konspirace ke skutečnosti? Nevyplatilo by se nám víc věřit „dezinformacím“ než zaručeně pravdivým oficiálním informacím?

        • kočka šklíba

          Já nevím Jano, ale občas se ukáží takové zajímavé informace, dokonce na novinkách, které mě pořád vrtají hlavou. Jako například někdy na jaře nějaký hlavoun z Pfizeru nebyl naočkovaný tou jejich skvělou vakcínou když měl navštívit Izrael. To je přece zvláštní ne?
          Nebo asi týden stará informace, že v nemocnicích v Izareli je 42% neočkovaných, tak z toho logicky vyplývá, že zbytek, tedy 58% je naočkovaných a přece skončili v nemocnic (to už tam nenapsali, ale tak do 100 umí počítat snad každý). Mimochodem tu informaci už jsem po té na webu novinek nenašla. Za to se tam objevilo že ve Francii je 12x více neočkovaných v nemocnicích než očkovaných, a ta tam na novinkách je samozřejmě pořád :D . Píšu tady záměrně jen informace z mainstreamu. A už jen ty jsou rozhodně rozporuplné.

          • Jana

            Je to tak. I na mainstreamu se už objevují zprávy, které se asi už utajit nedají. Důkazů je tolik, že je nejde ignorovat. I velký propagátor Prymula opatrně couvá a nejsem sama, kdo si toho všiml. Jak to, že to pořád hodně lidí ignoruje?
            Navíc ať hledám jak hledám, žádnou z těch slibovaných výhod pro očkované nikde nevidím.

            • kočka šklíba

              No ono jde asi o to, aby neočkovaní byli svým způsobem dehonestováni a tedy aby je ti naočkovaní sami vyřadili z běžného života. Jak tam píše ta paní, že na ní řvala jak ochranka tak i zákazníci, když si zapomněla vzít roušku. Nakonec to už se děje i u nás. I když ne asi v tak velkém měřítku.
              Ale když si vezmete některé výroky na netu, a je jich mnoho. Například brtník, který přál mimo jiné slušnému diskutujícímu smrt v rodině (pořád mně to připadá odporné Kamile), jejich volání aby vakcinace byla povinná, tak co to je jiného než snaha o vyřazení neočkovaných někam na okraj. A politici u moci se mohou vlastně vymluvit na to, že uspokojili poptávku, těch „zodpovědných“ samozřejmě.

          • astraustralia

            Nevim za omylem ci jako dukaz ze ockovani je prednost jeden dnesni kanal uvedl cisla dnesni nakazenosti v detailu ktery se tu bezne neuvadi.
            61 pripadu nakazenych jsou neockovani
            40 pripadu positivnich jsou jednou ockovani
            Chtel tim nekdo ukazat velkou vyhodu ockovani ci jen malou vyhodu ?
            Obcas jim tu pri jejich „regulaci“ neco utece :-)
            Cele s detaily pro NSW zde:
            https://www.health.nsw.gov.au/Infectious/covid-19/Pages/stats-nsw.aspx
            Cisla jsou to smesna ve srovnani s Anglii kde maji pri rozvolneni denne
            (An average of 26,178 cases per day were reported in United Kingdom in the last week.)
            Ve Spojeném království bylo za poslední týden hlášeno v průměru 26 178 případů denně.
            Za obavane pred rozvolnenim bylo cislo 100tisic ktere bylo povazovane za hranici nezvladnutelnosti!
            Kdyz na tom byli nejhur meli pred rozvolnenim cca 50tisic denne, v soucasnosti jsou na polovici pri poctu 66,5 millionu obyvatel v Brittaniii!
            Tady posranci, protoze jeden pripad, zavrou „preventivne“ cele mesto(Cairns) na 3 dny ! a 5millionove Sydney na 2 mesice !
            (cervenec-srpen) a deti do skol neznamo kdy !!!
            Cim dal vic lidi tu premysli o nove reemigraci z tehle otrokarny do mist kde to je volnejsi jako Brittanie, Singapur, Swedsko a dalsi!
            Pro nas „zachranovane“ seniory je to obvzlast trpke obdobi !

            • dixi

              https://www.osel.cz. Je tam článek o mutovani covidu. Delší ale podle mne vypovídající o tom, proč je nutné mu zamezit, nebo alespoň jej brzdit.

              • vittta

                Je to dobrý článek, kde nechybí ani nadhled.
                Dopis je součástí úvodního článku zde, dá se ale říci, že socialismem zocelená australská menšina zaloví v paměti…
                Byť obsah dopisu vypovídá o možnosti zavést den ze dne tak tvrdý režim (je zde jedno, zda oprávněně, což může být opatření proti viru- nebo jen tak, ze zvůle- prostě to jde!!!), že obejít ho bude problém i pro zocelené Češky.
                U nás ta situace je v zásadě lepší, protože i náznak něčeho podobného vládě, která by to aplikovala, prakticky okamžitě srazí vaz, a více méně nebude síla, ochotná opatření této tvrdosti vymáhat, a to i z toho důvodu, že švejkování naroste do kolektivních rozměrů, takže vynutit tvrdá nařízení bude prakticky nemožné.
                Zde je o tom čas od času řeč- já-Kamil a k tomu nesouhlasící Jana, prostě u nás jsou kovidzákony relativně přísné, ale jejich vymáhání je minimální, což je možná i úmyslně chytré, protože se docílilo stropu možného.
                Tedy lidé to dodržovali tak nějak bai voko zodpovědně, a když nikdo nic neviděl, tak- „vyhul“.
                Česká zodpovědnost spočívá v tom, že Čech musí CHTÍT být zodpovědný, mírně postrčen možností být buzerován, když to přežene.
                V překladu, necícítí se akutně ohrožen.
                Takže nesouhlasící až oponující utvořili spíše soustavu náboženských sekt a pomatených výkřiků, které…bych snad i sám zakládal, být ministerský předseda, protože nic spráného Čecha neznechutí tak, jako přehnané a agresivní argumenty a skutky.
                Počet těchto lidí je minimální, a mají punc zoufalců a pomatenců, jak mohu potvrdit, neb jsem byl na jednom nejmenovaném military srazu, a věru roušku neměl vůbec nikdo, ale antirouškaři a antivakciňáci byli vychechtáni a na jejich účet probíhala bujará zábava.(to je blbec, ten mele hovna).
                To bylo báječně vypovídající, nikdo sice nic nedodržoval, ale- EXTREMISTÉ NEVÍTÁNI!

        • Kamil Mudra

          Jano zde je ten samý článek který jsi výše odkázala ve svém komentáři 9.8.2021 – 8.37, provázený již otitulkovaným videem. Článek i video působí věrohodně ale pak si nutně musím položit konspirační otázku: Jede v tom podvodu i Rusko (potažmo RF), coby mohutný producent vlastních vakcín, proti vlastním občanům a to včetně armády která ho vlastně jako jediná udržuje na světové šachovnici coby silného hráče?

          Pro zájemce o očkování jsou v Rusku k dispozici tří registrované vakcíny, Sputnik V, Epivak Korona a CoviVac plus nám známé vakcíny západní provenience. Výběr vakcíny je na každém zájemci a vakcinace je pro všechny občany Ruska bezplatná. K 17. červnu 2021 je v Rusku o 14 185 nových případů covidu-19 více než o týden dříve. Nejvíce zasaženými oblastmi (podle počtu nemocných na 100 tisíc obyvatel) jsou dnes Moskva, Petrohrad a Moskevská oblast. Na území Ruské federace bylo k dnešnímu dni od vypuknutí epidemie potvrzeno více než 5,23 milionů případů nákazy covid-19 (z toho byl největší výskyt onemocnění, přes 1,2 milionů nakažených, zaznamenán v Moskvě). Celkový počet lidí, kteří byli v Rusku z nákazy vyléčeni, převýšil 4,8 milionů. V Rusku je aktuálně hlášeno více než 127 tisíc úmrtí spojovaných s novým koronavirem. V polovině června bylo v RF naočkováno téměř 40 milionů osob, z toho téměř 14,7 milionů lidí oběma dávkami vakcíny. Aktuálně je denně naočkováno přibližně 272 tisíc dávek. Pokud bys měla zájem tak statistiky k průběhu vakcinace v Rusku z ruského zdroje jsou ZDE

          Nepodcenuji ruské vědce natolik abych se domníval že by sami ve svých laboratořích nedokázali odhalit to co je v článku uvedeno ani nepředpokládám, že by si to zjištění nechali pro sebe a utajili ho před Putinem. Vyjdeme tedy z toho že to ruská vláda ví. Pokud by tedy na tu západní „hru“ přistoupila i za cenu životů svých občanů, napadá tě nějaký rozumný důvod proč by to dělala? A i kdyby se rozhodla jen dělat mrtvého brouka s cílem „ať si to ten západ pěkně vyžere“ nevypadala by u nich ta reakce na koronáč jinak než vypadá? Vždyť i u nich jsou/byla zavedena stejná opatření jako u nás a je vyvíjen i obdobný tlak na vakcinaci.

          Na druhou stranu – dovedeš si představit to posílení světové pozice RF (a posílení ruské vlády na domácí půdě) kdyby oficiálně zahájila informační kampaň o takovém zjištění? No a pozoruješ něco takového? Nebo předpokládáš že již probíhá a že se ji našim sdělovadlům podařilo utajit? Nu, co myslíš? Napadly tě takové otázky nebo ne? Pokud ano proč jsi je doposud nezmínila a pokud ne – co jsi to za konspirátorku?

          No, hlavně jsi „našla potvrzení“ své teze že se virus doposud nepodařilo izolovat. Víš, to je to samé, jako bys tvrdila že se doposud nikomu nepodařilo seskočit s padákem. Vědci už řadu let izolují virusy, střihají je na kousky, v genetické léčbě je používají jako „dopravníky“, katalogizují… Jestli v tomto případě nebyl použit skutečný virus coby výchozí předloha pro kalibraci, pak je možné to označit za vědecký šlendrián ke kterému mohlo dojít v závodu o to kdo první vyrazí na trh s použitelnými testy. Ale učitě ne proto že by ten správný virus nebylo možné získat. Soustředíš příliš na detaily které ti potvrdí tvou pravdu – ale zásadní otázky si nepoložíš, což způsobuje to že pro stromy nevidíš les.
          Podobně jako když pro NWO předhodíš coby argument nějakou poruchu v bance ale opravdová a dobře viditelná indície jeho přípravy, jakou je Zelený reset prostupující všemi vrcholovým institucemi, tě nechává chladnou.

          • Jana

            Probereme to jednotlivě, jo?
            1) Neznám ruské reálie (může to být tím, že už neumím rusky natolik, abych mohla číst delší text v ruštině a taky mu správně rozuměla), ale Rusko není desetimilionová země a není v silách ani tak schopnéh člověka jako je Putin uhlídat všechno. A ani Putin není všeho znalý na první pohled, tedy zpočátku byly obavy na místě, to připouštím, tedy se začala vyvíjet vakcína (která je ale pravděpodobně není žádná genová pokusná směska, jak se to podle dostupných zpráv jeví).
            Takže vakcínu mají, očkovat se může kdo CHCE, že by tam běžela nějak nechutná kampaň jako u nás, o tom jsem nečetla nikde nikdy ani zmínku.
            Druhá věc je, že neznám (možná ani ty ne) jejich poměry co se protiruských oligarchů, pravujících v západním žoldu, týká – nakolik Putinovu práci sabotují, čím a jak .
            (Pro ilustraci před – asi půl rokem? -. Putin nařídil vyplatit zdravotníkům mimořádné odměny a za čas se zjistilo, že si je oligarchové různých oblastí prostě strčili do kapsy a zdravotníci nedostali nic. Takže zařídil okamžitou nápravu, dál nevím, už se o tom nepsalo, ale možná, že si to pár oligarchů odneslo a dnes budou bezpochyby Putinovám diktátorským režimem perzekuováni.).
            2) Opravdu izolují viry? Opravdu je „stříhají“ na kousky? Nevycházíš náhodou jen z RNA/DNA, nevztahuješ ty genové opravy/úpravy mylně i na viry?
            3) Že zrovna ty nepochopíš ukázku, jak by plně digitalizovaný svět mohl ve výsledku vypadat mě tedy opravdu překvapuje. A že by mě Zelený úděl, uhlíková stopa, klima-alarmismus a pod. nesmysly nechávaly klidnou, na to nemáš žádný důkaz. Takové téma se tu ještě nediskutovalo jinak, než možná letmou zmínkou.

            Na závěr. Beru na vědomí, že ty, vittta a embéčko jste NWO, Velký reset, globalisty a podobné konspirační legrcky společným rozhodnutím ne-li odstranili úplně, tedy aspoň jejich vliv na světové dění. Jenže to všechno jsou jen názvy, zkratky, symboly a naprosto neznamenají, že neuznáním jejich existence ztratí svůj vliv.

            • vittta

              Přečti si Robejška, nějak včera jsem ho odkázal.
              Precizní analýza, naznačující, že lídři NWO se nějak nepohodli.
              A též rada, jak na ně.
              Méně konzumu, a více přemýšlení, v kostce.
              No a nakonec zdejší klasika- já nic neříkám, názor ať si každý udělá sám.
              Pokud si ho udělá špatný, budu brutálně vulgární a karma vám to vy mezuláni pořádně spočítá!

            • Kamil Mudra

              Tak jo, taky to vemu po bodech.
              1) Na ten odkaz jsi se evidentně ani nepodívala protože jinak bys věděla že si ho můžeš přečíst v češtině. Stačí Googlu překladači dát chvilku času a překlad je tak dobrý že ti to ani jako překlad nepřijde. Pokud bys tomu věnovala více pozorností a tu a tam klikla, dostala bys se na některých stránkách i k diskusím a zjistila že na nich diskutující řeší stejné problémy jako u nás a třeba i tady na Ostrově včetně toho nátlaku na očkování. Dokonce mají i paragraf v zákonech, který zaměstnavateli umožňuje poslat zaměstnance na neomezeně dlouhé, neplacené pracovní volno (nesmí mu dát výpověď) pokud očkování odmítne.

              2) Ano, izolují, stříhají atd. Věděla bys to kdybys si poslechla přednášku profesora Petra, kterou jsem ti doporučil nebo alespoň si o tom přečetla nějaké základní informace kterých je plný internet. Uvědom si že virus je putující genetická informace a abys ho mohla využít v rámci genetické léčby, musíš ho izolovat, nastříhat, znovu složit a poslat do buňky. A to už nějakou dobu umíme. Přečti si aspoň tento kratičký článek abys si uvědomila jaký blud neustále šíříš.

              3) Já (a myslím že většina z nás) žádnou takovou ukázku nepotřebuji. K tomu úplně postačí zažít situaci ve které neseženeš bankomat, když ho potřebuješ a nebo ti pokladní sdělí že přijímá jen hotovost. Pokud u sebe tu hotovost nemáš a odejdeš z obchodu nasraná s prázdnou taškou, už pro svou představivost žádné další příklady nepotřebuješ. „Zelený úděl“ je něco jiného než „Zelený reset“ a pokud si ty dva pojmy pleteš, sama tím podáváš důkaz toho že jsi mimo mísu. Je tedy pochopitelné že tě nechává klidnou. Jak se říká: „Co oči nevidí – srdce nebolí.“

              „Beru na vědomí, že ty, vittta a embéčko jste NWO, Velký reset, globalisty a podobné konspirační legrácky společným rozhodnutím ne-li odstranili úplně, tedy aspoň jejich vliv na světové dění.“
              Tak si to vědomí pročisti. To že si tu nikdo nesedá na prdel před tvými příkládky pro děti z mateřinek ještě neznamná že jeho pozornost míjí skutečné indicie. Nemohu samozřejmě mluvit za vitttu ani za saxe ale já tomu pozornost věnuji už dlouhou dobu a o některých vlivech nepochybuji. Jen nemám potřebu to rozebírat s někým kdo je schopen vidět tygra ve veverce a nebo mi v diskusi namísto rozvinutých vlastních názorů pastuje pasáže z levanet či podobných zdrojů. Ty si, přímo u zdroje, umím přečíst také.

              • Jana

                „Metoda CRISPR a Cas dokáže různými kombinacemi rozstřihnout obě dvě spirály DNA, pouze jednu, obě dvě na různých místech, na několika místech na jedné anebo na obou spirálách“
                Čtu dobře, že DNA?? Viry jsou prý nosiče. Nemám tušení, jak se pracuje s těmi viry, ale přece nemusím vědět všechno, ne? .
                A pozor, až někdy v budoucnu potkáš veverku, abys v ní včas objevil tygra. I když soudím, že potom už bude pozdě.

                • Jana

                  PS: Ještě jsem zapomněla – tak doplním:
                  Na ten ruský zdroj, tedy statistiku jsem se samozřejmě podívala, ale přeložit nenechala. Stačí mi zkušenosti s „domácími“ statistikami a nevím, proč by to mělo být jinde jiné, když řízení pandémie má evidentně jednu hlavní „centrálu“.

                  • Kamil Mudra

                    „Nemám tušení, jak se pracuje s těmi viry, ale přece nemusím vědět všechno, ne? .“
                    No, to nemusíš. V tomto případě zcela postačí když si zapamatuješ, že izolování virusu je už dost dlouhou dobu běžnou záležitostí. No a odkaz na ty ruské stránky jsem ti dal hlavně proto že je z nich možné vyčíst jak je v RF k vakcinaci obecně přistupováno (= stejně jako jinde ve světě) ačkoli je vysoce nepravděpodobné že by že by Ruská vláda spolupracovala s přípraváři NWO. Rusko by možná uvítalo nějaký společenský rozklad a populační pokles Západu, avšak nikoli totéž u sebe doma. V tomto by Putin určitě své oligarchy skrouhnul a nějakou páku si na to našel. Ve vraždění a kradení je přece jen dost podstatný rozdíl.

                  • vittta

                    No vidíš, konečně autorský pádný argument.
                    „Řízení pandemie ma evidentně jednu hlavní centrálu“.
                    Tak když je to evidentně…pak se to prostě nedá vůbec zpochybnit.
                    Teď kde ta centrála je, v Moskvě, Bruselu, Washingtonu,Pekingu nebo Tel Avivu?
                    Možnosti jsou široké, každý politický názor si může vybrat své.

                    • Jana

                      :-)))))))))))))))))))))))))
                      Vyčkej času, určitě to budou inzerovat – Dotazy a připomínky zasílejte na adresu……, žejo?

                    • vittta

                      No, tajné to není.
                      Pro někoho.
                      I tady jsou lidé, kteří to VĚDÍ.
                      Protagonisté NWO jsou proti alternativním médiím a FB zcela bezmocní.

                  • Jana

                    Víš – já se ve vládnutí nijak moc nevyznám, to přenechám analytikům a politologům, takže nevím, co si Putin může a nesmí dovolit.
                    Co se týká těch virů – nejsem s tou problěmatikou nijak obeznámena, jen jsem četla, co píší jiní virologové, ale to rozhodně nestačí na diskuzi s šéfěm virologů, ba přímo možná objevitelem té metody.

                    Jo – abych nezapomněla – omlouvám se za tu blbost s bankami. I když se opravdu snažím, přece jen si někdy neuvědomím, v jakých situacích a komu se tady ironie, vtip, příklad a přirovnání, netoleruje.

                    • vittta

                      Putin je loutka NWO, to snad Kamil prokázal dostatečně jasně.

                    • Jana

                      Omluva – patřilo pod komentář Kamila 10.8.2021 – 18.10

                    • Jana

                      ad vittta:
                      Čém? Slovy: “ …je vysoce nepravděpodobné že by že by Ruská vláda spolupracovala s přípraváři NWO“?

                    • vittta

                      Ne, tím, že odkázal, a popsal, co se v Rusku děje.
                      A ten tlak je tam řádově větší jak tady, u prokazatelného slouhy NWO Babiše.

                    • Kamil Mudra

                      Jen se nesnaž naznačovat že je tu na ironii nějaký dvojí metr. Tvůj komentář tak ani náhodou nevyzněl a kdyby skutečně šlo o nepochopenou ironii, upozornila bys na to hned svým následujícím komentářem, namísto toho abys ho dovysvětlovala coby příklad negativního dopadu digitalizace. Takže nikoli tím komentářem o bance (za ten se nemáš proč omlouvat) ale svým současným, silně opožděným, označením ho za ironii, se dopouštíš (už hodně profláklého) diskusního faulu.
                      No nic. Z mé strany je ti prominut ale už to na mne podruhé nezkoušej. Na tohle mám vyvinutý „čuchometr“ lépe než na ironii. Tu někdy správně nerozpoznám ani u vittty. :-)

                    • Kamil Mudra

                      „Putin je loutka NWO, to snad Kamil prokázal dostatečně jasně.“
                      No, zrovna o tohle mi tedy nešlo. Rusko jsem použil coby argument proti článku varujícímu před vakcinací coby sytematickým a globálním travičstvím lidské populace.
                      Ale přiznám se že výše citované patří do těch tvých výroků u kterých si nebývám jistý jestli je míněn vážně nebo ironicky. :-)

                    • vittta

                      Hodilo se mi to…já říkám politicky, protože to zamotalo „argumenty“ chronických odpíračů.
                      Tak jsem to použil, nic méně u toho souhlasím s tvými vývody.
                      To je Rusko, a jeho tlak na vakcinaci, Izrael…
                      Tihle by se dobrovolně otrávit nenechali, a nezdá se, že by byl někdo schopen je k tomu v současné době donutit nějakým tlakem.

  2. Jiří Kalvach

    Nakonec označení pana Petra Smejkala apokalyptikem je velmi vkusné, já to pojmenoval daleko neuctivěji, tedy ho, toho MUDr. něčeho. Mně dostal svým výrokem kdysi na jaře, že je pro úplný lockdown. Jak by to vypadalo v této zemi, kdyby podobných kozlů se do zahradnictví vecpalo víc? Jeden Flégr, jeden Kubek, jeden Smejkal, a ještě pár přizvukovačů nejisté české vlády nám namouvěru stačí. A korunou nasazenou všemu je opět ministr Adam Vojtěch, všehoschopný nýmand, který možná umí zpívat. Ale s vyjadřováním jakýchkoliv myšlenek, byť převzatých z kuloárů nějaké putyky, to má problém. Jak mohl cokoliv se svou směšnou rétorikou vystudovat? Tedy to nevíme, zda mohl, ale jeho diplom a ani maturitní vysvědčení možná nikdo neviděl. Moje maličkost určitě ne. Čeho má však přebytek, to je drzost. Nejen sedět ve vládě, ale ještě publikovat své voloviny před novináři. Není za to nějaká cena, např. žvanil roku bez příčiny? Když už tu máme ropáka a jiné tituly?

    • vittta

      No, kolik jich je, Jirko?
      Jmenuješ čtyři v celé republice.
      Čtyři studované odborníky, nutno říci, a na ty se alespoň TADY nesahá, prostě odborník je odborník.
      Jenom tady na blogu jsou čtyři více méně agresivní odmítači.
      Kolik těch agresivnách propagátorů je v celé republice?

  3. kočka šklíba

    Pokud to je jenom z půlky pravda a nevím proč by si to ta paní vymýšlela a Astr to tady potvrdil, tak co to je? Nechci tady šermovat slovem fašismus, i z toho důvodu, že já ho nezažila, ale jak si vysvětlit tu hrůzu? Copak jsou všichni ti, co zodpovídají za život lidí v jednotlivých státech a mají ty možnosti zavírat, povolovat, zakazovat, tak ovlivnění tou neskutečnou propagandou? A nebo zjistili jak dobře se dají davy ovládat když jim budou neustále vtloukat do hlav „nebezpečí“ pro jejich zdraví a životy? Nejspíš ano. A davy si to asi vůbec neuvědomují. Nebo většina, abych byla spravedlivá.

    • vittta

      Spravedlivá?
      Hlavně chytrá a vědoucí.
      Tupé davy si nic neuvědomují, zatímco vy si uvědomujete všechno.
      Tady ale není důležité, co si osoba jako vy uvědomuje, nebo neuvědomuje.
      Tady je třeba se zlému postavit.
      Chce to ale vědět jak, a kdy.
      Tupým odkazováním blbostí a slaboduchostí, okázalým otevřením hospod za účasti mainstreamových kamer, či vyřváváním na Václaváku ve směšném počtu, či odtržením od jiných vlastenců to ale nepůjde.
      Bez lidí, schopných vás směřovat a vést nejste nic, Kočko.
      Jen budete zobat cizácké zrní.
      A „oni“….to vědí.

  4. vittta

    Tady je ukázka toho, jak náborem provokatérů s IQ tykve lze štěpit vlasteneckou scénu.
    Dotyčný blb nejenom že dělá vlasteneckému hnutí ostudu, ale ještě bude místo Okamury volit volný blok, čímž vlastence v parlamentu zřejmě ochudí.
    Takové hloupé chování dílem vysvětluje silnou neochotu samotného Okamury se s těmi blbci spojit.
    Zřejmě ví, co a kdo za tím stojí, a není ani vyloučeno, že vyprovokované spojení zde volného bloku a SPD by SPD politicky zničilo, a také to může být důvod, proč Klaus ml. tak překontně z politiky odešel.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jen-cucime-Ten-co-hodil-vejce-na-Babise-Je-jasne-odkud-to-leti-673140

  5. J. Hruška

    Když tu není nic lepšího k diskusi, tak si taky přidám. Z Parlamentních listů: „Václav Klaus varuje: Covidismus je náboženství, pořád budou strašit. Budou si vymýšlet, strašit novými a novými mutacemi“
    K tomu si dovolím dodat: No a anticovidismus je sekta. Přívrženec sekty nepřijal toto učení na základě rozumových argumentů, není tedy možno mu ho rozumovými argumenty vyvrátit.

    • vittta

      On to je vlastně zajímavý článek.
      Klaus ho uchopil tak nějak…po svém.
      Má sice pravdu v tom, že kovidismus je až zneužití nemoci k politických a jiným cílům, nic méně operativně napadl i samotný Kovid.
      On ho měl- a nic moc mu nebylo.
      Tím pádem je Kovid vlastně lehká chřipka.
      Ti mrtví jsou asi dobří jen pro to, aby za každého namaloval milion chvilek na dlažbu křížek, tam, kde čekají třeba Babiše.

      • J. Hruška

        Jistě. „kovidismus je až zneužití nemoci k politických a jiným cílům“ – Mělo by se proti tomu něco dělat. Průšvih je v tom, že anticovidoví sektáři vystupují tak, že tuto myšlenku zabíjejí. Odpor proti zneužívání vypadá v jejich podání jako řádění cvoků, kteří odmítají logiku i základní vědecké poznatky. Tím fakticky podporují to, proti čemu chtějí bojovat. Ostatně to, že lidé fakticky podporují to, proti čemu chtějí bojovat vidíme dneska skoro všude. Například Oskar Krejčí v knize Hybridní politika ukazuje, jak moderní „levice“ fakticky podporuje nadnárofní korporace.

        • vittta

          No, a já to také vidím- a nelze s tím dělat absolutně nic.
          Sekta své věrné nepustí, a oni jí neopustí.

  6. astraustralia

    Jano napsala jste:

    9.8.2021 – 14.34
    Jana
    ……….
    „Mám vás plné zuby, vy nenávistní, arogantní, vygumovaná hovada“
    mě jeho slovník nevadí, naopak (i když mi to možná ty ani on nevěříte), ale ČEHO má plné zuby?
    Že je tu snad jediný který nemá jiný protiargument než hlubokou víru v to, co mu přikázali věřit?
    A protože ti ostatní tak bezbřehou víru nehodlají akceptovat a on je ne a ne přesvědčit?
    Vždyť to je to „sektářství“, které jako tu tu aroganci a nenávist naopak on hází na hlavu těm druhým.

    Kazdy a to bez vyjimky kdo se takto vyjadruje, vyjadruje se predevsim sam o sobe a tezce takovym myslenim
    a vyjadrovanim zatezuje svoji karmu!
    Pokud to nestihne jeste za tohoto zivota pak naplno si to prozije opakovane v pristim zivote protoze plati
    Vesmirny zakon rovnovahy ci spravedlnosti ktery rika: Jak kdo soudi, tak bude i souzen!
    Obecne plati zakon na jake frekvenci se nachazis, na te same prijde odpoved!
    Je to Vas pohled na jake urovni vidite smysluplnost snahy domlouvat se s nekym s kym domluva neni mozna a jake pouceni si z takove vymeny vezmete.

    • vittta

      No, jen to připomeňte, je to vaše oblébené téma.
      Já.
      Ty vaše oduševnělé kecy jsou klasické, „KAŽDÝ SE VYJADŘUJE SÁM O SOBĚ“ no a také zatěžuje svou karmu.
      A vám je do toho co, vy dobrodinče?
      Starejte se o svou karmu, protože pokud to platí pro KAŽDÉHO, pak i pro vás.
      Karmě je tak nějak jedno, jestli někdo použije pro popis nějakého děje vulgární výrazy- tedy lidové, obecné, nebo intelektuální, sluňácké kecy se stejným , nebo i horším významem.
      Člověka hranou slušností možná oblbnete, Boha ale nikoli.
      Tohle vy mi přejete, že dostanu na frak- a když ne v tomto, tak v příštím životě určitě, vy mi dát na frak neumíte, tak pak snad vesmírná spravedlnost, aneb- to jste mohl pokračovat, na každé prase se vaří voda, ne- to jste říkal, byť hezčeji.
      Vesmírné zákony si strčte do prdele, i s tím jejich hlasatelem, ale souzeni budeme oba, pokud něco existuje po smrti.
      A jen Bůh rozhodne o vině, vy to nebudete, budete tam na stejném místě, jako já.

      • J. Hruška

        Ale tak si to tak neberte. To je přece základní postup. Pošťuchovat, provokovat a když oběť vybuchne, pást se na tom. Nemusíte pochybovat, z které části duchovního spektra tento postup přichází. Nedělejte jim radost. Jo – a co se týká duchovna: V podstatě jsou dva typy hledajících. Jedni hledají pevný bod, případně startovní čáru a nacházejí Boha. Druzí hledají něco, co by se jim líbilo a nacházejí duchovno. Naštěstí pro lidi to není definitivní. Máme možnost volby teď – a možná (moc bych se na to nespoléhal) i po smrti. Takže je možné, že se jednou spolu budete smát, jak se jistým silám podařilo vás rozeštvat – a jak jste nakonec přece jen zvítězili.

        • astraustralia

          Pane Hruska, na tech neslusnych komentarich neni nic na cem by se dalo jak jste napsal „pást se na tom“ !
          Naopak po takove sile si ctenar radeji rozmysli reagovat.

          • kočka šklíba

            Možná, že se J. Hruška řídí heslem: „podle sebe soudím tebe“, takže on se pase na na tom když někomu ujedou nervy. Píše, že je to základní postup, má s tím asi své zkušenosti, ted jde o to jaké ;). Lidé jsou různí.

            • vittta

              Áááá, tak i pan Hruška.
              No, je to velké provinění, že se mě jakoby zastal, i když to asi není úplně přesné.
              Pan Hruška je také vulgární, že si o něj otíráte papulu, že podle sebe- soudí jiné?
              Paní slušná promluvila, vy nám to tady kultivujete, to je třeba říci.

              • kočka šklíba

                Vittto nejste poněkud vztahovačný? O Vás nepadlo ani slovo v mém příspěvku.

                    • vittta

                      Pardon, příště si dám pozor, komu to píšu, a pokusím se to přizpůsobit chápavosti adresáta.

            • Kamil Mudra

              Tu zkušenost lze přece získat i z druhé strany: ujeli mi nervy – pásli se na mě.

              • kočka šklíba

                Jistě, proto také píši možná. To jste jistě postřehl.

                • Kamil Mudra

                  Postřehl. Problém je v tom že umístěním slůvka „možná“ na začátek lze relativizovat jakýkoli text. Takže za ním mohu pokračovat jakoukoli spekulací na adresu osoby o které píši, k tomu ještě přihrnout hromadu všelijakých urážek nebo obvinění, ale když se proti tomu dotyčný ohradí, tak mi postačí odkázat ho na to jediné slůvko s udiveným dodatkem „snad si nemyslíte že si to o vás opravdu myslím?“ a jsem z obliga. Hodně lidí se takto předem „jistí“ už úplně automaticky i když z následného textu vyplývá že vlastně žádnou pochybnost nemají jen pro ten případ, aby měli nějakou „důstojnou únikovou cestu“ z případného omylu. Prostě „já nic já muzikant“. Takže já už to slovo většinou přehlížím a beru jeho existenci na vědomí teprve když dochází na „lámání chleba“.

                  • kočka šklíba

                    No ale já si to opravdu mohu myslet. J.Hruška píše sám, že je to základní postup, mě by to ani nenapadlo, tak s tím určitě má zkušenosti. Jen připouštím, že to může být i tak jak píšete Vy. Prostě jak píši, lidé jsou různí.

          • pacifista

            Astře, já jsem tomu pást seporozuměl v celé větě jako pást se na tom, jak vittta vybuchne. Že ho stále pošťuchujete je evidentní, ne že ne! Jestlipak Bůh takové pošťuchování ocení? Vždyť i Eva v ráji byla pošťuchována aby dala Adamovi ochutnat jablko ze zakázaného stromu.

        • vittta

          Já se necítím jako oběť, ale jako někdo, kdo měl obětí být.
          Těmhle lidem je to pak už jedno, co píšu, nebo nepíšu.
          Jsou už jinde.
          Mají svůj svět, realita je kdesi daleko.
          Na OM mě ta parta vyhodila, protože jsem jim rušil kruhy.
          Tihle by mě- kdyby mohli- vyhodili také, ze stejného důvodu.
          Vlastně mě už vyhodili, jen mi nemohou zavřít hubu nadobro.
          To vidíte ten posun, jak se to zrychluje.
          Nejprve jsem měl jen odlišné názory, pak to přešlo ke špatným názorům, následovalo paktování s nepřítelem a Astr dokonce vytáhl, jak jsem se ošklivě choval k Saulovi, no a nyní jsem vulgární hulvát, co se neumí chovat k ženám, a vrcholem je soud vesmírné lásky, která mě tvrdě, ale opravdu tvrdě odsoudí, prostě moje karma je pryč.
          Jenže…mě ta sekta mé tehdejší lásky lecos dala, takže tohle všechno jsem věděl.
          Už jsem to zažil.
          A i na OM, kde už nikomu nezáleželo na tom, co píšu, ani to vlastně nečetli.
          Já hledám a hledám, a zdá se mi, že nic nenacházím.
          Oni už našli, ale já prostě tápu, a copak o to, navíc ještě mám drzost to napsat.
          S tím nelze nic moc dělat, prostože abych se s nimi přestal bavit, to pak to tady můžeme zavřít.
          Oni už se se mnou nebaví, nebo skrze třetí osobu.
          Ďábel se musí smát, až se za břicho popadá.

          • dixi

            Kdo tě vyřadil na OM, tipla bych orinoka.To víš, sprosťák smí být jen on. Mě taky kdysi napálil, dal mi silně najevo, že nedosahuji intelektuální úrovně místních. Nikdo se k němu nepřidal, bylo by mě to tenkrát zdrtilo.Od té doby jsem pokročila a většinou se nenechám vyvést z míry. Nerada se hádám o prkotiny.Tady té potřebují, kdybys nereagoval, nudili by se.Ono potvrzovat si své názory, to by nebylo ono.Uslechtilosti se meze nekladou a vychovávat je přece poslání.

            • vittta

              Tam tlačili na toho St.na, tomu jsem se nelíbil, ale sám by mě nevyfakoval.
              Or..oko, ale ještě spíše další asi čtyři, já si ty nicky nepamatuji.
              Jeden takový tam byl prominent…..někdy mi to na mysli vytane, teď ne.
              Tam byla zvláštní hiearchie, byli tam páni i kmáni, to né jak tady, tam mělo slovo jedno větší váhu jak jiného, a obecně se to respektovalo.
              Já to samozřejmě nerespektoval, no to víš, bylo zle.
              Musím vyzdvihnout Petera, ten se mě tam zastal, což v určitý moment bylo svým způsobem až odvážné.
              Potom…nevím, co se tam stalo, asi se požrali mezi sebou, nebo co, já tam dobu nekoukal, a nějak…za pár měsíců to bylo mrtvé, ale diskuzně, články tam běží dál, což je jakoby zvláštní, kdo by něco dělal pro tak málo diskutérů?

              • Kamil Mudra

                OM je spíše pro čtenáře. Já si tam občas rád počtu ale potřebu vstupovat do diskuse ani necítím.

                • vittta

                  No, ty články mi nepřišly nějak blbé, když už jsem tam nakoukl.
                  Tím spíše mi absence diskutérů překvapovala.

              • dixi

                Odkazy a překlady dává Irena, ráda čtu PPK , teď si je taky z hlavy nevybavuje,občas i dobří odejdou navždy, chodím tam ráda.Driv byly diskuze pružné, jen to frcelo, často jsem se u monitoru smála, přestože se psalo převážně o vážných věcech.Sem tam se to povedlo i tady.Mam ráda černý humor ale ten se vyrábět nedá, musí se zrodit ve vhodné chvíli.

                • vittta

                  Jak jsem vypadl z rytmu, tak už si to nepamatuju.
                  Na toho PPK si vzpomínám, ani nevím, jak mě viděl, ale mám dojem, že nepsal špatně.
                  Tam byl takovej…zasloužilec, ten mě nesnášel, ten měl cosi společného s těmi ciframi za ty články, nebo jak to bylo.
                  Tam..já nevím, taková moc uzavřená komunita to byla, něco tam bylo špatně.
                  Ten jeden mě tam furt zkoumal, co jako jsem zač politicky, ten vymyslel toho pravicového trockistu.
                  Tím mě zaskočil, nejen tím unikátním pojmenováním, ale i tím, jaký byl na tu politickou orientaci kladen důraz, to bylo všelijakých směrů…
                  Mě to přijde směšné, abych řekl pravdu.
                  To se se mnou táhlo až k nejmenovanému blogerovi, takový odpor k hlášení se k nějakému konkrétnímu směru, podle mého to totiž úplně přesně nejde ani zjistit.

                • dixi

                  Chodím tam je vlastně špatně vyjádřeno, čtu si ráda co je na OM. Už se vyjadřují, jako bych tam chodila fyzicky. No řekněte, neblbnu už ?

                  • Kamil Mudra

                    Neblbneš. A nebo blbnu i já. Používám to sousloví celkem běžně.
                    „Sem tam se to povedlo i tady“
                    Bejvávalo. Občas si odskočím v čase do některých diskusí před pár lety, porovnám to pak se současností a je mi z té proměny až smutno. :-(
                    Zmiňuji to ke konci i v téhle své odpovědi kočce která (a proto to teď připomínám) také evidentně nikoho nezaujala, ačkoli se týká nás všech co sem chodíme. Občas si říkám: „Že se na to nevyseru!“

                    • vittta

                      No jo, no.
                      Zmizelo to jako bezstarostné mejdany za komunistů.

      • Jana

        Nechci tě poučovat, ale – nejsou právě ty „vesmírné zákony“ sám Bůh?
        Pokud tedy Boha nevnímáš jako dobrotivého stařečka sedícího na obláčku, trestajícího nebo odměňujícího. podle viny či zásluhy?

        • vittta

          No to se musíš zeptat toho, kdo to VÍ, já jenom vím, že pokud někdo nepoužívá výraz Bůh, ale místo toho používá moderněji vypadající vesmírné zákony, pak se svým způsobem rouhá.
          Ale opět, o tom já nerozhoduji.
          Bůh je Bůh, a vesmírné zákony…jsou jen zákony.

          • Kamil Mudra

            Pokud je Bůh všudypřítomný tak samozřejmě nechybí ani v těch „vesmírných zákonech“, které jsou, tak jako vše, jeho projevem. A je jedno jestli ty poznané zákony nazýváme vesmírnými, fyzikálními, elementárními, duchovními… či jakkoli jinak.
            Podstatné je že je pouze objevujeme a nikoli vytváříme.

            • vittta

              Ale jo, tomu rozumím, ale když chci hovořit o věcech nadpozemských, asi bys se držel slova Bůh.
              Pokud to někdo přeladí na vesmírné zákony- ale u toho se Boha dovolává, něco mi tam nesedí.
              Pan Hruška to tady někde popsal, kdo hledá, co se mu líbí, volí duchovno, kdo hledá pevný bod, volí Boha.
              Když pak o tom budeš chtít vést skutečně hlubokomyslný hovor, pak musíš většinu těhle znalců pravdy vynechat, a smířit se s tím, že půjde o hovor bez nálezu.
              Co je pravda…si myslím, že dozvíme až po smrti.
              A i nicota v tom smyslu bude poznání, které nám ale k ničemu nebude.

    • Kamil Mudra

      No, pokud se to odehrálo tak jak je popsáno, tak ten řidič je dvojnásobné hovado a kdybych byl v tom autobuse tak bych se té paní zastal. Ostatně, jak tě znám, tak myslím že ty taky.
      A proč dvojnásobné hovado?
      Za prvé se hovadsky choval a za druhé tím jen žene vodu na mlýn všem aktivistům, kteří se na tom případu budou točit ještě kdoví jak dlouho.

      • vittta

        Tady mi jde o to, že podobné případy se čas od času stanou každému.
        Ale ne každý se z toho zhroutí jako ta cigoška.
        Tam podle mého je pravda jen to, že jí šofér zjebal, že neumí zdravit.
        A že jí vysadil, jenže cigoška asi vynechala, že jemu a možná i jiným hlasitě a sprostě nadávala.
        Ale o to mi ani tak nejde, jako o to, že se s tím nyní roztrhl pytel- to je první věc, a za druhé jsem to sem pokusně umístil, kdo na to zareaguje v té kovidové poblázněnosti a především na co zareaguje, proto je tam ta zmínka o očkování.
        A ještě toho vraždícího negra.
        Ale to už dávno nikoho nezajímá, z těch, co je to dříve zajímalo.
        Nakonec jsi reagoval jen ty, ostatní obvykle reagující mají prostě jiné starosti, hlavně jestli nejsem moc vulgární a tak…
        No a s těmi aktivisty to máš jako s mými idioty.
        S idioty jsem přestal- a vyčítali mi je stejně.
        Aktivisty nezajímá, co se cigošům a menšinám skutečně děje, zajímá je jen to, co se dá nějak překroutit.
        Nedokážu si představit, že by se ta historka odehrála takhle, a tak ani nevím, jak bych se zachoval.
        Jsem si v mezích možností jistý, že je to z 90% vymyšlené, probarvené…

        • Kamil Mudra

          Proto také píši: „pokud se to odehrálo tak jak je popsáno“. Pokud by se to mělo odehrát jinak, šlo by o jiný příběh, který ovšem neznám a tedy ho ani nemohu komentovat.

    • Kamil Mudra

      No, a zase nějaký FB plakátek. Proč namísto toho neodkážeš na nějaký rozhovor s ní? Vždyť jich poskytuje dost a jistě bys našel i nějaký k tomu tématu. Když ne video tak i formou textu jako třeba tady. Nebo už nic jiného než FB nesleduješ?

      • astraustralia

        FB je dnes jeden z nejvice pouzivanych systemu, predevsim mlade prestalo bavit domlouvat se zdlouhave jinak nebo si dokonce psat Emaily. Prave na FB je dnes nejvice vsemoznych nazoru. Prave ze nektere jednovetne“steky“ kterych je FB plny dokazi rici vice nez nektere dlouhe komentare !
        Veta Nebo už nic jiného než FB nesleduješ? je opravdu od Tebe Kamile ?
        Mohu nabizet i Twitter , ten je povazovan za velmi obohacujici. Donedavna v CR vedl Kalouskuv bic praskac,
        v USA mel podobnou popularitu Trumpuv :-)
        Na svuj blog davam nektere veci ktere bych na Ostrov nedal z ruznych duvodu z nichz delka neni ta zasadni.
        Jinak samozrejme nejen pro FB ale veskere jine zdroje plati cos napsal: „ze si to muzes vyhledat sam“.
        Kdo umi „googlit“ ten si muze najit i vladne pravdive informace o tom jak je to s Covidem v Klokanystanu, bude to ale o necem jinem nez o cem mluvi lide z lidu.
        Tento prosty obcan take mluvi jinym jazykem nez co do cloveka busi ze zprav v TV !
        Co se deje:
        < href=“https://www.youtube.com/watch?v=wgBW-WutlKk“>3k km na sever

        • vittta

          Moje řeč!
          FB či Twitter jsou super systémy, jakési barometry svobodného vyjadřování, a pravdy.
          To, co píšete o krátkých zprávách je také super, krátké zprávy…například ty vaše, o Kovidu, hovoří tak jasně, že jakékoliv delší jsou zbytečné.
          Proto také ti oduševnělejší, co už je přestalo bavit číst nějaká nudná, dlouhá pojednání, přešli z blogů na tyto …dneska se říká platformy.
          A jak si otroctví a prázdnotu lze obhájit, což, Astře?

          • dixi

            Twitter i Facebooku považuji za oklešťovac myšlení, být některé poznámky mohou být trefné.

    • vittta

      No a to si vemte, že je to cenzurovano prominenty NWO.
      To kdyby mohli napsat fakta, bylo by to ještě drsnější, místo 11 by jich bylo jen 10.

      • Kamil Mudra

        Další trik jak uvrhnout neočkované do „klatby“ u jejich okolí. „Nech se naočkovat! Kazíš nám skóre ty zrádče!!“
        Jestlipak to postihne i Petera?

        • vittta

          To je celkem drsné, nic méně nápadité.
          A opět, tady, kde je to pomalu nejhorší na světě, takové nápady ZATÍM nikdo netlačí.
          Uvidíme po volbách.

          • Kamil Mudra

            No, já bych potřeboval vidět podstatně dřív. Děcka nechci nechat očkovat a od září začíná škola. :-(

            • vittta

              Já si myslím, že to tady nehrozí, ale před volbami se pokaždé maže med kolem huby, takže ti moc neporadím.
              Kromě toho nevím, kdo vyhraje.
              Myslím si neomaleně, že vítězství kohokoliv jiného, než Babiše zvýší šance na aplikace těchto nátlakových nápadů.
              U vítězství Pirátů řádově.

              • Kamil Mudra

                I kdyby nehrozilo to regionální opatření, tak problémy se školou už hrozí. Dcera se rozhodne sama – už je plnoletá. Když jí na vejšce řeknou že ji jinak do budovy nepustí, tak se prostě nechá naočkovat a ani se nás nebude ptát na názor.
                Za synka sice rozhodujeme my ale co je to platné pokud ho do školy pustí jen přes testy které bychom museli platit a nebo si očkování dají jako podmíku mimoškolní provozovatelé kroužků, které bude chtít zase navštěvovat? On by vlastně stačil i povinný respirátor – zkus skákat dvě hodiny na trampolíně se zapouzdřeným čumákem. Ale řekni klukovi že tam chodit nebude, když ho to skákání bavi a ty sám jsi rád že tím kompenzuje vysedávání u počítače. Nakonec stejně nezbude nic jiného než to „výpalné“ přes vakcínu přijmout. A řeknu ti že to mne tedy pořádně sere.

                • vittta

                  Celkem se to dalo čekat, a zase, jakkoliv se mi to nelíbí, jak to jinak udělat?
                  Povolíš to- a najdou se hysterky, co nebudou chtít děti posílat do školy mezi neočkované.
                  Zakážeš to- a stejné hysterky ti budou dělat zcény, že nutí jejich děti se dusit v roušce nebo tak něco.
                  Já ti řeknu, že bych to vymýšlet nechtěl.
                  To se nezavděčíš…

  7. vittta

    Epidemiolog Šinkora jede na vlně pravdy a lásky.
    Několik skutečně pozoruhodných názorů tohoto člověka:
    „„Experti prostě lžou. Nechali se koupit, anebo jsou nablblí. Celá ta věc měla racionální jádro – naočkovat ohroženou populaci nad 60 let. Očkování dětí je svinstvo, jaké jsem ještě nezažil. Kdo máte rozum, nedávejte své děti očkovat. Dokud neproočkují všechny nad šedesát anebo jasně neřeknou, že neočkovaný senior, který neprošel infekcí, si za všechno může sám a nemocniční péči si bude platit, je očkování dětí proti SARS Cov-2 zhůvěřilost. A i potom to bude hloupá a zlá zbytečnost. Zvláště proto, že většina dětí je už imunních. “
    No jo- ale kteří experti lžou a nechali se koupit?
    Šinkora zde zastává poněkud podivnou pozici, kdy radikálně odmítá očkování dětí, a stejně radikálně prosazuje očkování lidí nad 60 let.
    No co, expert je expert, no.
    Jenže on pokračuje takto:
    „„Počet SARS Cov-2 nakažených je už jen Orwell. Když budete PCR testem takhle masívně sledovat výskyt jakéhokoli jiného respiračního viru, dojdete ke stejným nebo i vyšším číslům. Lžou vám a straší vás. Ty zrůdy z epidemiologické a vakcinologické společnosti a všechny další obskurní spolky chtějí zůstat viditelní a někteří na tom chtějí ještě vydělat. A hlavně v okamžiku, kdy už máme prokazatelnou kolektivní imunitu, nezastavili očkování dětí, za což snad přijde nějaký trest. “
    To je všechno hezký, ale proč tedy tak prosazuje to očkování nad 60 let, když Orwel a prokazatelná kolektivní imunita?
    Záhada.
    Ale to není vše, jestě je tady něco pro posílení jeho karmy:(navazuje to na druhý výsek)
    „A těm, kteří to povolili, propagují a provádějí, přeju to nejhorší, co se jim v životě může stát. Nic jiného si nezaslouží,“ rozzuřil se Šinkora.“
    Kde pak, tady se karmě nic nestane, protože to Šinkora myslí dobře a láskou.
    A nakonec něco pro odpůrce označování za idiota:
    „Jen idiot se nechá očkovat po prodělané nemoci,“
    Chudák Šinkora asi neví, co to je idiot.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ubohe-ockovane-deti-Zrudy-trestat-vas-Expert-vi-co-detem-hrozi-673199

    • Kamil Mudra

      Do značné míry se Šinkorou souhlasím.
      Ač je to jistě individuální, přece je tu nějaká míra pravděpodobnosti že ve vyšším věku už ten imunitní systém fachčí hůř.
      Očkovat děti, pohybující se už více než rok venku vystavené potenciální infekci aniž by se to na nich projevilo, také považuji za zhovadilost. U nich je naopak ta dobrá funkčnost imunitního systému vysoce pravděpodobná.
      No a větu: „Jen idiot se nechá očkovat po prodělané nemoci,“ bych rozšířil na: „Jen idiot se nechá dobrovolně očkovat po prodělané nemoci když ji bez problémů zvládnul.“ On to ale předesílá. Blbé je že ten nátlak dokáže nahnat do očkování i mnohé ne-idioty.

      • Jana

        Omlouvám se, že se zas nevhodně vměšuji mezi odborníky, ale – myslíš, že vittta skutečně nechápe rozdíl mezi budoudností dětí a dospělými 60+, nebo musel za každou cenu najít několik mínusů v textu, se kterým by možná i souhlasil, kdyby nechtěl ztratit své současné covidové image?
        Jedná se o větu:
        „Šinkora zde zastává poněkud podivnou pozici, kdy radikálně odmítá očkování dětí, a stejně radikálně prosazuje očkování lidí nad 60 let“ a nerozumím, co je na té pozici podivné.

        • Kamil Mudra

          No a proč se ptáš mne? Zeptej se jeho. Já už jsem své mínění k Šinkorovi napsal.

          • Jana

            Myslela jsem, že mi jen krátce vysvětlíš tu „podivnou pozici“, protože přece jen do jeho myšlení vidíš líp a taky jsem nechtěla riskovat další sáhodlouhý komentář s výchovnými radami a vysvětlení nikde..
            No nic – omluva a prosím, zapomeň. Díky.

            • vittta

              Zkus FB, tam se dlouhými a nudnými komentáři nikdo nezabývá.
              Astr je mimořádně spokojen.

      • vittta

        Já jsem ho sem odkázal proto, že je to evidentně šílenec.
        V jeho názorech není nic převratného, říká jen to, oč se už rok dělí různí experti, jenom Šinkora to smíchal všechno dohromady, zřejmě proto, že je po tom poptávka.
        Co se týká dětí, pak jsem svůj postoj už prezentoval, nikomu neradím, ale dceři bych to nepodepsal- za současné situace.
        Kdyby bylo zle, nebráním se názor změnit, reálná situace je pro mě důležitější měřítko, jak podivínský a lidsky asi ne zrovna příkladný Šinkora.
        S tím idiotem, to bych si třeba i myslel také, ale ta ženská- manželka kámoše trapera, co jsem o ní psal, že sotva stála na nohou (to jsem viděl) a nakazila jí její chrchlající ségra, se na očkování přímo třásla.
        Tam byl nějaký limit po prodělání Kovidu, myslím, že půl roku, a jakmile doba uplynula, okamžitě se dala očkovat.
        To mě zaujalo, no…co můžeš namítat na argument, že už to podruhé zažít nechce?
        Očkování se nebojí, mávla jen s úsměvem rukou, no a- je v pohodě.
        Já tohle nějak neodsuzuji, má ten názor, nebojí se, a ten argument má svou váhu.
        Já si hlavně musím uvědomit, že já Kovida neměl, a tak, byť jsem slyšel, ale dílem i viděl dost nehezké věci, sám to na své kůži neznám.
        Takže jak já mohu někomu radit, kdo má tenhle argument, a já vím, že to zažil, a že to bylo celkem hnusné- i když ona neměla úplně nejtěžší formu, ale takovou jen těžkou.
        Hele, já jak to sleduji, takovou tu nenávist vůči mě tady, víš co mě napadalo?
        Přemýšlel jsem, jak může neočkovaný tak děsně nenávidět neočkovaného, to je na tom divné, že jo.
        Tedy napadlo mě, že já- na rozdíl od nich, nemám problém se nechat naočkovat, když se změní situace.
        Oni už tu svobodnou vůli nemají- a vědí to.

        • dixi

          Když mě probudili z narkózy po operaci na jipce, před dvěma lety ( to ještě covidova nákaza nebyla )dusila jsem se, nějakou dobu trvalo, než jsem mohla jakž takž dýchat, rozhodně bych to nechtěla zažít znova.

          • vittta

            Také už jsem se dusil…proto mě tak pobavilo, když odmítači přišli s argumentem, že kyslík zvyšuje riziko úmrtí.
            Na což jsem jim doporučil, že mají požádat doktora, že oni budu bez kyslíku, aby jako přežili.
            To bych chtěl fakt vidět…no, raději ne.

              • vittta

                Také jsem to četl, už to říkají také asi rok.
                Teď jestli to tak i je, ale u těch cigaret to bývá tím, že ten hlen ty viry blbě překonávají.
                Kuřák je ráno vychrchlá, asi už po jejich skonu.

                • Kamil Mudra

                  Tak to je blbé že po ránu nechrchlám. Co sakra z toho kouření mám? :-)

        • Kamil Mudra

          „Přemýšlel jsem, jak může neočkovaný tak děsně nenávidět neočkovaného, to je na tom divné, že jo.“
          To je divné i mě ale víc mi vrtá hlavou ta nevraživost očkovaných vůči neočkovaným. Teoreticky by měli být pod ochranou vakcíny – tak co je jim do nich? Ale je docela možné že jak se časem ukazuje, tak to s tou ochranou není žádná sláva, oni jsou na sebe sami naštvaní že to očkování uspěchali a tak tu svou zlost ventilují směrem k neočkovaným.
          „Oni už tu svobodnou vůli nemají- a vědí to.“
          Co by neměli? Mohou se přece rozhodnout stejně jako ty.

          Tak mne teď napadá …. nechtěl jsi původně napsat „očkovaný tak děsně nenávidět neočkovaného“? Nějak by mi to v kontextu přišlo logičtější.

          • vittta

            Né, tady mě nenávidí neočkovaní.
            Já si toho ale všiml jen tady, jinak to nikdo neřeší, alespoň v mém okolí.
            A to je celá škála všemožných zajímavých týpků.
            Někdo očkovaný je, jiný není, nikoho to absolutně nezajímá.
            Jestli to je jen tady, nebo v TV, nebo fakt se někdo může posrat…
            Já to z reálu neznám, kdybych nechodil sem, a nečetl zprávy, ani nevím, že ten problém je.
            Ale to jsou vztahy pracovní, přátelské, známostní, všech věkových kategorií…

            • Kamil Mudra

              Já z reálu také ne. Ale když skočím do diskuse pod nějakým článkem na Novinkách, tak se nestačím divit.

              • dixi

                Taky je kolem ne klid a to jsem byla i v Náchodě, tam taky klid.Jako všude jinde, roušku do obchodu a ve dveřích s rouškou dolů.Na ulici jen minimálně.Lidi nijak nevyšiluji.I mě se občas stane, že vejdu do obchodu a až tam si uvědomím, že mám mít roušku. Nikdo mi ještě nevynadal.

              • pacifista

                Já se přidávám. Asi je to jen virtuální pocit. U nás chodili lidé bez roušek, ještě to nebylo ani povoleno a nikdo jim nenadával. Uvnitř to ale všichni dodržují. Když někdo opomene a nasadí si ji pak, nikdo mu nic neřekne. Myslím si, že je to uměle vytvářená situace a skutečnost je jiná.

  8. vittta

    No tak ty určitě Šinkoru odsuzuješ.
    Za jedno ostře podporuje očkování, a hrozí tvrdými sankcemi, které mohou být likvidační.
    Dokonce má tu drzost že tvrdí, že očkování mělo racionální jádro.
    To vše je podtrženo tím, že je očkování- dle Šinkory, prokazatelně zbytečné u každého, neb máme prokazatelnou kolektivní imunitu.
    Šinkora pak přeje svým odborným i politickým odpůrcům to nejhorší, což od něj není hezké, a lidé jako ty to odsuzují.
    A to nemluvím o tom, že Šinkora používá slovo „idiot“.
    Takže hádanka zní:
    Co je na tom podivného?
    na to ale přijít nemůžeš, protože na informační guláš sis dávno zvykla.
    Kdyby tě někdo spoutal řetězy a násilně naočkoval, a vykládal ti u toho, jaký je očkování zločin, hned po rozpojení řetězů bys mu tleskala.

    • vittta

      To je Janě, vyšichnul mi počítač, a to mi vždycky uskočí- i když to kupodivu nezmizí- většinou.

      • Jana

        Díky za odpověď, ale otázka bohužel, byla jiná.
        Zopakuji ji tedy jednodušeji, třeba bude srozumitelnější.
        Měl by Šinkorra radikálně odmítat nebo naopak propagovat očkování obou skupin, tj. dětí i 60+, aby jeho pozice (tj. názor na tu záležitost) nebyla „podivná“?

        • vittta

          Šinkora by měl především zaujmout postoj k samotnému Kovidu.
          Pokud tvrdí že: „Ty zrůdy z epidemiologické a vakcinologické společnosti a všechny další obskurní spolky chtějí zůstat viditelní a někteří na tom chtějí ještě vydělat. A hlavně v okamžiku, kdy už máme prokazatelnou kolektivní imunitu, …..“, pak není třeba očkovat žádnou skupinu, ani tu nad 60 let.
          Rozumíš, prokazatelná kolektivní imunita přece nepotřebuje očkování lidí nad 60.
          Ale Šinkora jí propaguje, a razantně, aby si udělal alibi.
          Kdyby totiž byl průser a přišla další vlna- co by řekl Šinkora?
          No, že to říkal, že chtěl očkovat lidi nad 60- a byl v tom radikální.
          A když vlna nepřijde, tak bude říkat, že to říkal, že máme kolektivní imunitu.
          Očkování dětí je jen žvást, kterým na sebe upozorňuje, že jako existuje, protože jednoduše- s plošným očkováním dětí souhasí nějak bez výhrad fakt málokdo.
          Šinkora se takto nemůže nikdy zmýlit, a může klidně dělat ministra jako pan neomylný.
          Za potlesku davu.

          • Bjedruna

            Kdo Šinkoru sleduje na FB ( který nemáš rád …), ví, že to tam dostatečně už loni vysvětlil. Takže zrychlenou formou asi takto : Vakcína proti SARS Cov-2 je pro staříky, kteří si s novým virem nedokážou poradit díky tomu, že už nemají pružnou T buněčnou imunitu. Vakcinovat malé děti je nesmysl, jim je úplně jedno, který z koronvirů, nebo jakýkoli jiný virus, je napadne. Pokud si někdo myslí, že vakcinace proti koronaviru ho odstraní, neví vůbec nic o tom, jak tyto viry pracují a existují…..

          • Bjedruna

            A pro vitttu ještě jeden hezký komentáž od Šinkory :)

            Já se těch diskusí o SARS Cov-2 nebezpečnosti a mutacích nezbavím. Tak ještě jednou a naposled.
            Koronaviry mají jednu z nejnižších rychlostí mutací vůbec. Jejich životní strategie je život na a blízko povrchu těla, kde se rychle pomnoží a cestují dál, tzv. cirkulují v populaci. Mutace jsou pro tento typ existence, kterou bych popsal jako „pomnož se a vypadni, dokud je čas“, strašně nebezpečné. Musí si udržet vysokou infekčnost a musí mít dostatečně široký životní prostor, tedy nesmí zabíjet své nositele. Proto koronaviry plýtvají místem a energií a nesou si ve své genetické informaci také mechanismy a samy své mutace opravují.
            SARS Cov-2 se od svých čtyř příbuzných, kteří v nás žijí, ničím neliší. JEDINÝ rozdíl je v tom, že je nový. Tedy zabíjí populaci, která už nemá dobrou protivirovou imunitu a nemá z dětství protilátky (seniory) a dělá větší paseku mezi mladšími dospělými, kteří protilátky také nemají a jejich protivirová imunita už na protilátky hodně spoléhá, T buněk je méně s menším rozpoznávacím repertoárem a s novými koronaviry se už prostě nepočítá. Důkaz pro mé tvrzení je průběh COVIDu u dětí, tedy žádný. Dítěti je úplně jedno, jestli to, co mu na povrchu přistálo je 229E, NL63, OC43, HKU1 nebo to, čemu říkáme SARS Cov-2. Opakuju – úplně jedno. A podobně je to jedno taky naprosto převažující části populace, která má ještě aspoň část té dětské imunity.
            Ti, kteří věříte mé odbornosti, prosím vás, přestaňte se zabývat hovadinami, kterými vás krmí. A to i tzv. odborníci. Úplně nejstrašnější jsou vědci a lékaři (statistiky nezmiňuji, to je irelevantní), kteří se ohánějí svými tituly a udělenými cenami (však víme, kdo je v Česku oceňován) a tvrdí, že nic nevíme, neboť to ještě nebylo ověřeno, recenzováno, publikováno… Proč bych měl proboha ověřovat, recenzovat a publikovat něco, co je nabíledni a stačí se podívat, jak to probíhá. Až se spletu a nová mutace SARS Cov-2 začne opravdu natvrdo řešit za nás důchodovou reformu, omluvím se. Ale zatím jsem spletl jen jednou, když jsem si myslel, že jsme promoření více, než jsme byli. Žiju totiž v okrese Náchod a tady to tak už je.

            • vittta

              Hmmm…
              To by si měl spíše přečíst Peter a Kočka.
              Pan chytrej totiž praví:
              „Ti, kteří věříte mé odbornosti, prosím vás, přestaňte se zabývat hovadinami, kterými vás krmí. A to i tzv. odborníci. Úplně nejstrašnější jsou vědci a lékaři (statistiky nezmiňuji, to je irelevantní), kteří se ohánějí svými tituly a udělenými cenami (však víme, kdo je v Česku oceňován) a tvrdí, že nic nevíme, neboť to ještě nebylo ověřeno, recenzováno, publikováno… Proč bych měl proboha ověřovat, recenzovat a publikovat něco, co je nabíledni a stačí se podívat, jak to probíhá. “
              Peter o těch lékařích a vědích,co se ohánějí cenami, a Kočka o tom ověřování, které je zbytečné.
              Jinak mi ten odkaz nic neřekl, než to, že Šinkora se nemůže zmýlit, to mě napadlo už když jsem ho četl poprvé.
              Seru na tyhle plácaly, podle mého je to blázen.

              • kočka šklíba

                Já jsem si to přečetla a co? Ani o jednom z problémů, které já považuji za důležité a jsem schopna jim porozumět (tedy nedostatečně klinicky testované „vakcíny“ a zbavení se odpovědnosti farma firem za jejich „výrobky“, a přitom neskutečný finanční profit z nich) tam autor nepíše ani slovo.
                Zkušenosti z toho, že děti nemají problém s onemocněním mám jen ze širší rodiny, kdy byla ve školce objevena nákaza, tak se dítě nechalo otestovat a mělo, údajně, covid. Ovšem příznaky veškeré žádné. Z toho samozřejmě já nemohu usuzovat, jako neodborník, na nic. A autor asi ano, zná zřejmě více takových případů. Nevím, neznám ho. Tak co vittto, přečteno.
                Protože Vy tady jste odborník, tak asi víte, že autor je plácal a blázen. Závidím Vám ty znalosti.

                • vittta

                  Píšu „podle mého“.
                  Úmyslně, nevím, jestli to je blázen.
                  Ale myslím si to.
                  Tihle lidé mají jedno společné, za převratné vydávají to, o čem píše i mainstream nejméně rok.
                  To je jedna skupina- ta druhá zase blábolí o Oxidu Grafenu a Uranu 6457546, nebo kolik, což jsou tak jediné „novinky“, které se asi dají na bakcínách najít.
                  Běžný občan pak nechápe ani hovno, ale nemusí, protože to základní si vybere, jako vy, že jsou vakcíny nedostatečně klinicky testované (což už s velkou pravděpodobností není pravda, i kdyby to před 1,5 rokem pravda byla) a že se firmy zbavily odpovědnosti, což ovšem je naprosto logické, protože kdyby to neudělaly, nemohli by nic takového vyvíjet, a to by mohl být hukot daleko větší, jak nějakých pár tisíc mrtvých na očkování.

  9. vittta

    Moderní levice opět argumentuje- no, moderně.
    Celý problém se točí kolem cigošských dávek, na které si stát má dovolit sáhnout.
    Tento zákon vyrůstá z kolektivního strachu, aby se neměl někdo lépe (???), a také je zmíněno bití dětí, žen a ZVS.
    No, nevím, jak to s tím souvisí, jde ale asi jen o to, nacpat toto přesvědčení do hlavy nepřemýšlejících tupců, neb- jak vidím- z moderní levice se stala sekta.
    Tento zákon také může úplně zničit rodiny, děti poslat do dětských domovů, že jako když dáte chudým almužnu (u cikor částky, o kterých se důchodcům ani nesní), musí být přísnost.
    Devastace chudých rodin nastane už po trojím rušení nočního klidu.
    Je to zajímavé, ale když bude noční klid rušit pracující rodina, pokutu zaplatí hned na poprvé, a děti to do děcáku nedostane-asi.
    Zde je rušení nočního klidu psáno jako základní životní potřeba těch chudých, co berou dávky, jinak by samozřejmě stačilo, aby se noční klid nerušil, no- ale to asi nejde.
    Článek pokračuje výčtem výhod pro bohaté, mezi něž patří třeba dotace na stavební spoření.
    Pracháči si prostě šetří 1500 stovek, a stát jim pak dá 2000, popsány jsou další prebendy bohatým, třeba žádné zdanění nemovitostí, ano, nejen obří vila v Praze je nemovistost, ale i domeček na vesnici, kde žijí staříci za svých ubohých důchodů, je třeba pořádně zdanit, aby bylo asi na nebohé cigoše a tito pracháči nebyli zvýhodňováni.
    Jistě, prachy dělají prachy, a pracháči lecčeho skutečně zneužijí, to ovšem pobírači dávek také, takže částky dosahují desítek tisíc měsíčně, a jde o lidi, kteří pracovat MOHOU, ale NECHTĚJÍ, což je základ zneužívání.
    Ale pšššš…..
    Autor je spolupracovník redakce, a pořádný idiot a křivák.
    https://a2larm.cz/2021/08/kredo-podle-ktereho-se-ridi-cele-cesko-kdyz-jsme-trpeli-my-vy-musite-taky/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=601310&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=ckXQfriK5OE-202108110527&dop_id=12956283

    • J. Hruška

      Ono je to standardní povídání už přes třicet let. Vnímám to takhle: Intelektuálští paraziti – vlastně příživnická parta, tvořená tak zvanými intelektuály – se schovávají za zjevné a všeobecně známé příživníky. Vyřvali pro ně nejrůznější práva a sami se potichoučku vezou za nimi.

      • dixi

        Včera jsem sledovala pořád o tom, že mají dat odškodné ženám, které sterilizování proti jejich vědomému souhlasu.S tím bych vcelku souhlasila, ale nevybrali správnou mluvčí.Pokz první dítě mekpls císařském s druhé musela taky císařský m řezem, pak je myslím v pořádku, že už by rodit potřetí neměla.Nevim, kde je chyba, snad v tom, že jí to lékaři špatně objasnili? Dnes je to vše jinak.Nebo si na tom hojí body opět neziskový a ženy nakonec stejně nedostanou odškodné, neboť každý případ má posuzovat lékařská komise.

        • dixi

          Teda, koukám,je to sama chyba, ale snad jste pochopili o čem píši.A taky si odjakživa pletu sterilované( okurky ) a sterilizovat. Nebo je to obráceně? :-)

          • Janika

            Taky si ta slova pletu :-). Jinak pokud vim, tak třetí císař se nedoporučuje. Někdy ani druhý. Ale hned sterilizace bez souhlasu ženy, do toho bych nesla, toho se asi málokdo bude zastávat. Kolik vlastně dostanou, moc to asi nebude. A jsou asi z chudych pomeru, tak jim to přeji.

  10. vittta

    Článek o nastupující totalitě, která postupně zamete se vším, co jsme znali.
    Kdo by snad měl pochybnosti, může zabrousit do časů zcela nedávných, kdy jsme řešili, kdo je větší kokot, jestli Topolánek, nebo Paroubek, a diskutovali o memech a jiných zajímavých věcech.
    Toto už nikoho nezajímá, a bojovníci proti totalitě bojují dávno jen proti vakcinaci a rouškám, jako symbolu útlaku.
    Tento článek je typicky dlouhý, a tudíž není určen pro principíální odpůrce dlouhých a nudných a též těžko uchopitelných článků, kteří se přesouvají, či už přesunuli na sociální sítě, které jim svými jednoduchými politickými plakáty nabízejí jen to, co sami chtějí, aneb- náš zákazník, náš pán.
    Jakkoliv je v článku psáno, že zmínky o koviodu jsou fakticky cenzurovány, ty, co zbyly, uživatelům bohatě stačí.
    Zajímavé je třeba toto:
    „Cenzurovat lživý a nenávistný obsah je podle mnohých v pořádku. Často ale za něj bývají označovány i výroky, které neporušují pravidla komunity, nevybízejí k násilí a nejsou vulgární. Jen vyjadřují názory například na rodinu, pohlaví, migraci, očkování, klima, EU, výsledky voleb a podobně. Dá se takové cenzuře ze strany sociálních sítí nějak účinně bránit?“
    Připomělo mi to situaci zde na blogu, kdy byla samovolně určena jakási pravidla komunity, aniž by o to komunita jako celek stála.
    Stalo se prostě to, že určitá část zdejší komunity buď rovnou odešla, nebo se třeba konkrétně se mnou nebaví, nebo baví jen skrze třetí osobu.
    Z toho, a zvýšeného zájmu o sociální média jasně vyplývá, že cenzurovat kohokoliv není vlastně třeba, dokonce i takto malá komunita se umí v pohodě cenzurovat sama, a to zcela dobrovolně a s nadšením.
    V odkázaném výseku je zmíněna i vulgarita, což je oblíbená záminka k dehonestaci kohokoliv, prezidenta nevyjímaje, zde jsem byl po asi 10 letech vulgarity napaden i já, když jsem byl vulgární v nepovoleném tématu řvoucí menšinou, operatiovně označovanou za „všechny“.
    Napadán je i zcela seriozní, nevulgární a neočkovaný Kamil, a to proto, že mi nejenom nedomluví, ale ještě se mě zastává, pokud ovšem má ten názor, nic méně ani stejný, nebo podobný názor ho k jeho napsání neopravňuje.
    Komunita je jejími členy cíleně rozkládána, a to pouze z politických důvodů, což jsme viděli i na jiných blozích, zmíněny byly OM.
    Jde zejména o postupný přesun k ideologii, místo diskuze, diskuze je považována za chytračení a machrování, důležité jsou ideologické matly patly, kde jejich kvalita není rozhodující, rozhodující je pouze údernost a poplatnost ideologii.
    Velice smutné.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/To-byste-neverili-Kricte-media-Cenzura-Pirati-a-jini-odhaleni-Chysta-se-akce-673290

    • Jana

      Taky jsem našla zajímavou zprávu Týká se první věty v názvu, lea hlavně krátkého závěru článku, který je celý překopírovaný níže, takže celý vlastně ani číst nemusíš.
      Dokazuje v praxi známé rčení, že když se chce (nebo přijede papež), všechno jde.
      https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/papez-na-slovensku-epidemiologove-jsou-vydeseni-40368713#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=1G23UgemHnj-202108110835&dop_id=40368713&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
      Luník IX rychle uklízí
      Papež František zamíří také na košické romské sídliště Luník IX. Tam se uklízí, částečně se vymalují zdejší objekty, upraví se zeleň a silnice. „Takovou návštěvu jsme tu ještě neměli. Vím, že papež ještě romskou komunitu na Slovensku nikdy nenavštívil. Proto je to výjimečná událost a pocta,“ říká Marcel Šaňa, starosta Luníku IX.
      Tzv. romský král Róbert I. Botoš upozornil, že záběry z návštěvy papeže na sídlišti uvidí celý svět. „Věřím, že si neuděláme hanbu,“ říká.
      „Je hezké, že Svatý otec navštíví chudé. Očekávám, že rozprostře nad naším sídlištěm ruce a všem nám požehná,“ těší se obyvatel sídliště Juraj.
      „Je to mírumilovný člověk a přinese nám klid a lásku. Má rád lidi a nedělá mezi nimi rozdíly,“ dodala Mária
      xxxxx
      Jen tedy netuším, uklízí-li tam opravdu Luník (= jeho obyvatelé), nebo město Košice rukama a penězi bílých daňových poplatníků. O tom se taktně pomlčelo. :-)

    • Kamil Mudra

      Tak tohle docela stojí za rozbor. Ne článek (ten si přečtu později) ale to jak popisuješ procesy probíhající na Ostrově.
      „Připomělo mi to situaci zde na blogu, kdy byla samovolně určena jakási pravidla komunity, aniž by o to komunita jako celek stála.“
      Kdybych byl vztahovačný (což zdůrazňuji že nejsem – tedy pouze teoreticky), mohl bych tvůj výrok považovat za narážku na mé „moralizování“ stran vedení diskuse. No a v tomto duchu budu pokračovat dál:
      „Stalo se prostě to, že určitá část zdejší komunity buď rovnou odešla, nebo se třeba konkrétně se mnou nebaví, nebo baví jen skrze třetí osobu.“
      Hrůza! Teď už jsem dokonce nepřímo označen za příčinu zdejšího rozkladu! Ti lidé by jistě neodešli kdybych se jim nepokoušel vnutit nějaká pravidla o která nestáli a to, že o mě někdo v nějakém komentáři hovoří, je jistě jen proto že se se mnou osobně bavit nechce.
      „…dokonce i takto malá komunita se umí v pohodě cenzurovat sama, a to zcela dobrovolně a s nadšením.“
      Ufff! To jsem si oddechl. Zřejmě tedy nejde výhradně o moji „zásluhu“, nicméně (soudě dle výše citovaného) mám na tom zřejmě lví podíl.
      (konec teoretické ukázky)

      „zde jsem byl po asi 10 letech vulgarity napaden i já, když jsem byl vulgární v nepovoleném tématu řvoucí menšinou, operatiovně označovanou za „všechny“.“
      1) Vittto, takto napadán jsi přece po celých těch deset let. Počínaje poukazy na „nevhodné“ výrazy jako „čmoud“ nebo „negr“ a dále to pokračovalo přes jakékoli další vulgární výrazy které jsi v diskusním zápalu použil. Už jsi nepamatuješ jak jsi musel některá slova protečkovávat když je Janika dala na blacklist? Nakonec se ti to podařilo prosadit jako součást svého image, kdo tě zná mávne nad tím rukou (i když mu to třeba osobně nesedí) a jede se dál. Ale s tím že ti to občas někdo předhodí přece musíš počítat. Zvláště když se mu to hodí coby argument v rozhovoru na téma „slušnost – neslušnost“.

      2) O jaké „řvoucí menšině“ to mluvíš? Schází se nás tu pět a půl tak jaképak „menšiny“ nebo „většiny“? Už samotné použití takových pojmů je v téhle situaci směšné. A stejně tak i konstatování „Tady mě nenávidí neočkovaní.“ V čem vidíš nějakou nenávist? V úporném obhajování vlastního názoru a snaze vyvrátit ten tvůj? Nebo v tom že ti Astr napíše že ti karma něco vrátí? Tuhle větu když napíšeš tak se vlastně napadáš sám. Je to něco podobného jako když žárlivec v partnerském vztahu neustále předhazuje svému protějšku svou nedůvěru a nakonec se té nevěry dočká, jen proto že si protějšek řekne: „No a co – stejně mi nevěří.“ Takže s těmihle silnými slovy bych fakt šetřil a nebo se jim raději vyhnul úplně. Už jen proto že jsem přesvědčen že zde to takhle daleko ještě u nikoho nedošlo. Třeba Petrova odchodu z diskuse je mi spíše líto, než abych ho za to nenáviděl a jsem přesvědčen že odešel spíše proto že se cítil podceňován než proto že by někoho nenáviděl.

      „Napadán je i zcela seriozní, nevulgární a neočkovaný Kamil a to proto, že mi nejenom nedomluví, ale ještě se mě zastává…“
      Ty to konstatuješ jako fakt, ale já se vůbec nijak napadán necítím. Když mi to někdo předhodí tak mu pinknu zpátky že nejsem žádný tvůj učitel nebo vychovatel a tím to pro mne hasne – prostá výměna názoru, jakých tu proběhnou stovky. Proč bych se měl zabývat nějakým „napadáním“?

      „Komunita je jejími členy cíleně rozkládána, a to pouze z politických důvodů,“
      Proč cíleně? Možná k tomu někdo nevědomky přispívá tím příliš intenzivním „zdviháním praporu“ ale určitě ne s tím cílem aby komunitu rozložil. To můžeš očekávat maximálně od někoho kdo by se sem zvenčí vetřel jen proto aby trolil. Vždyť ty i já občas také ten svůj „prapor“ pozvedneme obhajujíc nějaké své ustálené přesvědčení (třeba vztahující se k volbám, vlastenectví atp.) ale děláš to snad s cílem rozložit komunitu? Jistě že ne. No ale když to s takovým cílem neděláš ty, tak proč to předpokádáš u jiných? Přece to že je někdo kritický k vakcínám a proti vládním nařízením ještě vůbec neznamená že bude volit Piráty. Leda by hloupě a iracionálně volil speciálně tobě na truc, protože jsi ho v diskusi něčím hodně naštval. Tak jaké „politické důvody“?
      Politika je pouze jednou ze součástí našich životů – nikoli jejich jedinou náplní.

      • dixi

        souhlas, mám dojem, že se debaty příliš soustředí na slovickareni. Vždyť každý z nás někdy napíše ne zrovna dobře přirovnání, nebo špatně poskládá větu.Na své si přijde i automat.Je to tak, jak píšeš, prostě i kdyz nikdo se neznáme osobně z toho, jak o sobě každý občas něco poznamená, lze trochu vyčíst. Nejsme stejní, naštěstí.

      • vittta

        No, ten úvod byl skutečně jen teoretická ukázka, tady mám na mysli pravidla nastavená odmítači, co se smí, a nesmí říkat, a kdo se má, a nesmí nikoho zastat.
        To je věc, která mě nebaví, a v podstatě už nemám chuť psát.
        Pro koho?
        Já chci psát pro všechny, a né že to polovina lidí nečte, ale o to debilněji reaguje.
        Jasně, jsi tu ty, pan Hruška, Dixi, Pacifista, snad OH, Janika…
        Ale hospoda je pro všechny, né jen pro někoho.
        Řvoucí menšina není pak zastoupena tady, ale obecně ve světě.
        Jak jsme se shodli, tak prostě pro toto běsnění není vůbec opora v reálném životě, neznám NIKOHO, kdo by to řešil, nikoho to nezajímá.
        Nenávist mohu popsat různě, ale nemohu jí v tom smyslu vidět.
        Dá se to ale cítit.
        A že mi tady nadávají už 10 let?
        No jistě, ale jen zmrdi.
        Saul, Or,,,ko, co já vím…
        To jsou cílení rozvraceči, ti mě nezajímají, s těmi bych nešel ani na společný hajzl, natož do hospody, byť viruální.
        Jenže s těmihle tady bych ještě nedávno šel, a sdílel s nimi tenhle prostor.
        Už bych nešel.
        A je mi z nich na blití, z jejich pokrytectví, z jejich vytahování, pošklebků, které snáším jen proto, abych to tady nezničil.
        Ty se napadán necítíš, ale já cítím, že napadán jsi.
        To je asi věc názoru, to ale nemění nic na tom, že mě to znechucuje.
        Cíleně komunitu rozkládá Astr, a dělal to i Peter, Jana…
        Tam šlo i o Embéčka, stali se z nás agenti… dobře, a s agenty se asi nemluví.
        A od nich už to není kritika.
        Je to slaboduchost.
        Argumenty jsou jak u kladiva na čarodějnice, a zvýšila se agresivita.
        Se sektáři se nedá diskutovat, nedá se s nimi ani mluvit, nedá se k nim ani stavět zády.
        Nesnáším tuhle svoloč se zanícenými ksichty s nádhernými úsměvy a svatou pravdou, schovanou za vysněné autority.
        To v tobě prostě už zůstane.
        Dělají to samé, co sami kritizují, a to se mi hnusí.
        Mám je k dispozici, dobře, pracovat se musí s tím, co je k mání.
        Ale já nevedu zástupy, nikdy jsem do politiky nevstoupil, a mohl jsem.
        Udržet národní jednotu se mi nepodařilo, i když jsem se přemáhal.
        Nejde to, jejich kati si s nimi dělají, co chtějí, a oni je poslouchají, a vzývají jako své modly.
        Tenhle pokus mi prostě nevyšel.

        • embecko

          „Tam šlo i o Embéčka, stali se z nás agenti…“
          K tomu patri tohle zespoda: „devastující finta, která likviduje českou opoziční scénu jako mor.
          Ja o NWO vim, ale tezko mohu pripustit zdejsi slaboduche argumenty. Proto je ze mne jeho agent.
          Cast lidu to vidi stejne a proto je mu druha cast lidu zcela k smichu…bohuzel je to ta cast politicky aktivni, zaroven ovsem zcela impotentni, az sebedestrukcni. Pritom v zasade stoji na spravne strane, ba da se rici, ze obe casti lidu maji stejny zajem…ovsem politicky aktivni cast posere, co muze.
          Je to sekta, vysledek je predem dan a kde se co sustne je jen potvrzeni uceni…s tim se da tezko neco delat.
          Proto se mi do tehle debaty nechce moc poustet a povedu si radsi jen svoji oblibenou samomluvu.

          • vittta

            Ani o cigoších už nebyl zájem se bavit, a o duševně nemocnén negrovi, co podříznul kněze.
            A co Afgánistán?
            US boys jsou v prdeli, ale lépe se jim tam bez nich nevede.
            Toho je vhodné si všimnout, samozřejmě démona vytvořili oni, aby porazili politického soupeře, SSSR, a teď se ho ne a ne zbavit- ale to nic nemění na tom, že se obyčejným Afgáncům moc neulevilo, a nám se brzy pěkně přitíží.
            Pomalu to vypadá, že se v Afgánistánu fakt bojovalo za Prahu.
            Tady v tom článku je zajímavá myšlenka.
            Afgánci si tak zvykli, že to za ně někdo vyřeší, až se propadají do chaosu.
            Opatrné vyjádření, že jsme udělali chyby znamená, že mise byly jen prasátkem, ze kterého se sypaly prachy, a né vojenskými misemi v tom smyslu.
            A Afgánci si uvykli na okupaci, a švějkováním a držkováním jí nakonec ukončili, za pomoci pokrokových sil, až teď netuší, co si vlastně počnou.
            https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Meli-jsme-vycvicit-afghanske-vojaky-Ted-vidime-vysledek-rika-natvrdo-general-Sedivy-A-mezitim-Taliban-jedna-s-Cinou-673310

            • embecko

              „Všichni měli afghánské vojáky a další bezpečnostní složky připravovat a vycvičit.“
              Ke statu sli bud chudaci, kterym nic jineho nezbyvalo, anebo oportunni kadry, co v tom videli prilezitost.
              Takze pak opravdu staci jen drobny signal, ze by se situace mohla otocit a prijdou masove dezerce.
              A vojak se pak divi, jak je neco takoveho mozne a samozrejme prve, co zeleny mozek napadne, je nedostatecna priprava.
              Sedivy je guma, nevidici si na spicku nosu a predpokladajici, ze Afghanci jsou uliti ze stejneho materialu jako Cesi (a dalsi).
              Jenze chyba lavky…

              • vittta

                Jak dopadli Amíci ve Vietnamu?
                A proč?
                Resp. spíše jihovietnamští vojáci.
                Měli veškeré vybavení, a půl milionu mužů, a byli to Vietnamci jako ti severní.
                Přesto bylo jasné, že budou poraženi.

  11. Jana

    Ministerstvo práce a sociálních věcí beru jako výzvu, na kterou jsem připravena, říká předsedkyně TOP Markéta Pekarová Adamová. Za prioritu považuje důchodovou reformu. Pokud se neprovede, nemusí podle ní dnešní dvacátníci v budoucnu penze dostat. V otázce migrace apeluje na solidaritu, sama je pro přijetí části migrantů z nárazníkových zemí.
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/sefka-top-09-adamova-cast-migrantu-bych-prijala-40368734#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=nyuD3HF1KyQ-202108110917&dop_id=40368734&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
    Ještě lepší by bylo, kdyby navrhla k přijetí části migrantů i všechny „milé krajany“. Úspěch by byl jistě zaručen.

    • vittta

      Já bych řekl, co Adamová je- ale nesmím.
      Mohlo by se mi to- klidně za pár let- vrátit, jak jsem sprostej, a nechutnej.

      • dixi

        Ale vitto, neber si to tak, už toho všeho bylo nadmíru.Budem se točit pořád dokola? Měj aspoň ty rozum.

        • vittta

          Tohle ovšem měl být ironický vtip, Dixi.
          Dobře mířený.
          Ještě se mohou uklidnit, já už situaci nemám v rukou, jak píšu dole, proti sektě nezmohu nic, jmenovitě když je jaksi…ve vlastních řadách.

    • Jana

      Astře,
      mohlo by vás zajímat – v podstatě průvodce historií Covidu-19.
      Článek je sice hodně dlouhý, ale když se z té délky odečte spousta odkazů na zdroje, hodně se tím zkrátí.
      https://outsidermedia.cz/pandorina-skrinka/
      Autor: „Po lékařské stránce by mě epidemie neoslovila. Očividné manipulace v globálním měřítku ano.“.,

      • kočka šklíba

        Ano je to zajímavé ale neměla jsem čas si klikat na ty odkazy. Stejně tak je zajímavý odkaz Astra. Jenže, protože člověk není odborník, tak vlastně neví čemu může věřit a čemu nemůže. Takže já stále tápu. A pořád věřím jen tomu, čemu jsem schopná porozumět, tedy že vakcíny (nebo genové terapie) neprošly dostatečnými a potřebnými zkouškami. O čemž se mluví v Astrově odkazu. A že farma firmy jsou zproštěny veškeré zodpovědnosti za účinky těchto vakcín, ale peníze od vlád se jim jen hrnou.
        A také, že vedlejší účinky těchto vakcín jsou i docela závažné už nyní a nečtu poprvé, že v jiných případech by tyto vedlejší účinky způsobily jejich stažení. Jasně někomu stačí, že lidé okamžitě neumírají, i když i takovéto dopady na někoho prokazatelně (i podle mainstreamu) mají.
        Já třeba vím o sousedovi, který zemřel dva dny po vakcinaci. Na co zemřel samozřejmě nevím, jen vím, že mu bylo kolem 50 let a do té doby neměl žádné nebo jen potíže odpovídající věku. Ale nevím samozřejmě, třeba měl nějakou chorobu o které sám nevěděl. Pro rodinu to bylo v každém případě překvapení.

  12. astraustralia

    Jano dekuji za informaci :-)
    Přemysl Janýr si dal zalezet a nalezite to ozdrojoval :-)
    To s jakou radosti po „Pandemii“ vetsina statu skocila, jak tato akce zacala cim si prosla
    a snaha ji udrzovat pri zivote aby co nejpozdeji skoncila nabizi ruzna vysvetleni.
    Nejlepe jsou na tom ti co papouskuji ta jedina spravna vladni :-(

    • astraustralia

      Nadsenci ockovani vedi a musi mit pravdu kdyz to same tvrdi i vetsina vlad, ze ockovani je bezpecne a jen diky jemu bude mozna mozne zmirnit nutna opatreni.
      Proto kdokoli kdo nesouhlasi nebo ma k ockovani vyhrady musi byt povazovan za nepritele a zlocince ktery usiluje o genocidu lidstva !
      Obvzlast nebezpecny je tisk ktery takove informace otiskne a siri !
      Dr. Coleman: Covidové vakcíny sú najsmrtiacejšie „lieky“ aké boli kedy vyrobené
      https://www.badatel.net/dr-coleman-covidove-vakciny-su-najsmtiacejsie-lieky-ake-boli-kedy-vyrobene/?fbclid

      • Jana

        S tím souhlasím ve všech bodech v článku uvedených. A měl by každý, komu Covid ještě nezasáhl mozek.
        Protože ty zásady, vyzkoušené praxí (ne matematickým či jiným modelem) a upltňované desítky, možná některé i stovky let platit nepřestanou ani pro zázračné vakcíny, či léky, i kdyby se časem takovvé být ukázaly.
        Což v případech těhhle politických rychlokvašných vakcín s největší pravděpodobností nehrozí.

      • Kamil Mudra

        „150tisic „uzamcenych“ za jednoho nakazeneho!“
        No, nezávidím ti Astře. Když to u vás bude takhle pokračovat, tak se nakonec budete muset od promořeného světa úplně odříznout. Nezačíná ti ta tvá emigrace připadat jako z „bláta do louže“? Tak si aspoň zazpívej. :-(

        • astraustralia

          Pripada :-)
          Mas to presne ale vse co jednou zacne jednou konci !
          Ze se toho ti o jejichz zachranu slo toho nedoziji ta vetsina nejvice ohrozenych senioru,
          to je zase jen beh zivita od zrozeni k smrti :-)

          • Kamil Mudra

            Tak to jsem rád že zůstáváš optimistou. :-)

      • vittta

        No to jsou blbosti…
        To vymyslel sám, nebo mu to někdo napsal?
        Finta tohoto idiota spočívá v tom, že zaujal extremní pozici, kde je jisté, že si své fanoušky najde.
        Může to být i finta tohoto média.
        Monolog bez jakýchkoliv důkazů, bez oponenta.
        Já si vždycky vzpomenu na toho slovenského doktora, co léčil nevyléčitelně nemocné s rakovinou.
        Bral ty fakt jasné, co to měli spočítané.
        Zachránil jich asi…nevím- 17%.
        Nebo jim jen o chlup prodloužil život- nevím.
        Já o něm už před lety psal, i o něm byl natočený pořad, ten si sám vyráběl lék, a dokonce mu v Rusku poskytli lék, co už nevyráběli, a který on na svou směsku potřeboval.
        Tento člověk si vzal těžký kříž- a prohrál.
        Tomu licenci sebrali, sen idiota z odkazu se splnil.
        Protože ten doktor používal neodzkoušené léky, čímž ohrožoval životy pacientů.
        Důkazy byly jasné- 83% mu jich umřelo.
        V každém případě mi dění posledního roku vysvětlilo, dříve pro mě nepochopitelné.
        Proč nepoužijí nevyzkoušené léky na umírající pacienty, těm je to totiž už jedno.
        No- protože by se na ně vrhli novináři a příbuzní, že právě oni umírajícího zavraždili neotestovanými léky.
        A tak tito dobráci sami sobě, i svým blízkým, nesou smrt, v bezmezné víře v lékařské zkušební instituce.
        Takové léky na raka i existují, moje již zmiňovaná kámoška s jejich pomocí vyléčila psa s rakovinou, no, něco jí to stálo, ale pes žil ještě asi 3 roky a nádory zmizely.
        Lidem se to ale dávat nesmí, protože…to víte, není to prostě odzkoušené, a mohlo by to mít vedlejší účinky.

      • oh

        Dr. Vernon Coleman, Horst Fuchs západní medicíny, již v minulosti jeden podvod odhalil.
        „Dne 17. listopadu 1989 uveřejnil deník The Sun článek s titulkem ‚Heterosexuální sex vám AIDS nezpůsobí – oficiální‘, v němž tvrdil, že „smrtelnou nemoc AIDS mohou chytit pouze homosexuálové, bisexuálové, feťáci nebo kdokoli, kdo dostal zkaženou transfuzi krve“. Následující den Coleman podpořil tvrzení deníku The Sun článkem s titulkem „AIDS – podvod století“, v němž podobně tvrdil, že AIDS nepředstavuje pro heterosexuály významné riziko, že lékařské společnosti, lékaři a výrobci kondomů se spikli, aby vyděsili veřejnost, a že mají zájem vydělávat na veřejných oznámeních a že se morální aktivisté snaží zastrašit mladé lidi, aby dodržovali celibát a zavedli tradiční rodinné hodnoty. Coleman také tvrdil, že homosexuální aktivisté se ‚obávají, že jakmile bude všeobecně známo, že AIDS není pro heterosexuály velkou hrozbou, klesnou finanční prostředky na výzkum AIDS.‘ „
        Později rovnou prohlásil, že AIDS je podvod, a napsal: „nyní se domnívám, že nemoc, kterou známe jako AIDS, pravděpodobně neexistuje a nikdy neexistovala.“.
        Kupodivu, nejen že za tento významný objev Dr. Coleman nedostal Nobelovu cenu, ale ani údajným spiklencům nestál za relativně levný a definitivní atentátek, a tím pádem byl vyřazen i z nominace na Darwinovu cenu. .

  13. dixi

    Taky asi má, vyléčit psa, který pá?k žije ještě pár let a nemůže říct, jestli nemá bolesti. Psy mám celý život.Ted máme doma čtrnáctiletou čubičku s artrozou. Dostáváme už pravidelně Alavis s konopím.Zatim je jí dobře.Chci tím říct, že je přece jen rozdíl mezi psem a člověkem, přestože své čtyřnohé přátele milujeme.

    • vittta

      To ona měla pokaždé dalmatína, jménem Ambra.
      Tuhle fenu jí někdo dal s množstvím nádorů, co byly vidět.
      Čoklovi už bylo 8.
      To já tam přišel, čokl vesele běhal, tak se divím…že jako nevypadá.
      No, teď už ne, ale měl jsi jí vidět před dvěma měsíci, nebo kolik.
      A zrovna myslím ten Alavis že jí dávala, jo, Alavis, ale teď mi labuť říká, že je jich více druhů.
      To jí někdo poradil, že je to lék na rakovinu, neschválený, že se to pokoutně jí.
      Otce labutě z rakoviny slinivky sice vykřesat nedokázal, ale čokla zjevně jo, a já ho pak jedl asi dva měsíce, a nic to se mnou nedělalo, jako že by mě bylo blbě, no ale jedl jsem asi 4 denně, a na tu váhu (uvedena váha zvířete) bych jich musel slupnout asi 16, nebo kolik.
      Ta Ambra žila ještě asi 2-3 roky, sice měla nějaké potíže s vyprazdňováním, ale vypadala jinak svěže, na ten věk a po rakovi.

      • dixi

        Dožila se 11, 12 let Ambra, to je průměr. Naše bere Alavis s konopím, je na předpis.Jak doktor říkal, nevyléčí ale pomuze od bolesti a bude mít dobrou náladu.Ctrnact let je na ovčáka opravdu hodně.obcas jí ujíždí zadek, ale zatím se drží.mame ještě desetiletého. Pro nás je teď těžké rozhodování, znova štěně nebo ne.Bez psa si neumíme život představit a nejmladší už taky nejsme.byla bych pro, udělat hezké stáří nějakému z útulku.

        • vittta

          To je jen pro odvážné.
          Zvíře je ten největší závazek, navíc staré.
          A prachy, prostě to stojí prachy, neodhadneš nikdy kolik, a také, abych pravdu řekl, se mi příčí dávat zvíře utratit, dokud se hýbe..
          No a jo, prý ti dalmatýni fakt žijí takhle krátce.

  14. embecko

    Hlasim se vlazne do sluzby… :o)
    Clanek je zasadni a ja bych ho uchopil na zaklade tehle uvahy: Tohle by se v Cesku stat nemohlo. A to proto, ze „lid“ by nedovolil.
    Z toho mi vyplyva, ze nasim nepritelem neni NWO, ale lid Zapadu. Huntington se ve sve uvaze o stretu civilizaci zmylil v akterech: Proti sobe nebude stat zapad/krestane a vychod/muslimove, ale Slovane a Anglosasove. Muslimove zde hraji vedlejsi roli a pomalu splyvaji s Anglosasy. Germani stoji tak nekde mezi.
    Nepujde tedy o stret civilizaci, ale o stret krve (v modernim podani stret genu), tedy o existencni kolizi. Podobne se odehravaly i drive, ale v mensim meritku, ta dnesni je jedinecna svym globalnim rozsahem.
    Cinany bych do toho netahal, ti jsou tezce oportunni a zaroven se stali neocekavanym Zapadnim vzorem, vychazejicim z protestantske tradice: Typicky Cinan je temer vzorem protestanta, s minimlanimi naroky pracuje jen za byt a stravu, pricemz k jidlu mu staci jen hrstka ryze a za zivot spotrebuje jen nekolik paru modraku. Tedy bych ocekaval, ze Zapad splyne nejen s muslinskym svetem, ale i (kulturne) s Cinou…a pak zbydou jen Slovane.
    Ted jde jen o „silu krve“, zda-li je dostatecna k odporu, anebo zda-li jiz neni „naredeno“ a namisto odporu prijde pomala asimilace.

    • vittta

      No, přicházíš v pravou chvíli.
      Celkem mě případ „Kovid“ začíná připadat jako devastující finta, která likviduje českou opoziční scénu jako mor.
      To už vidím tu politickou hloupost Okamury, ale i Klause.
      Nikdo ze sudeťáků by to nedokázal lépe.

      • embecko

        Uz mne napadlo, jestli kovid nemuze byt celosvetovy test, takove velke cviceni CO.
        Vlady sveta zareagovaly v obdivuhodne shode a jiz dlouho pred tim o mozne celosvetove pandemii mluvilo, ovsem nikdo jakoby nechtel slyset. Tak ted poslouchaji vsichni.
        https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/retifismus
        Fetis= cast celku, nahrazujici cely sexualni objekt.
        Tady v diskuzi je to s kovidem a NWO to same. Staci vyjadreni jednoho odbornika, anebo zkrat v bankomatu a uz je z toho nevyvratitelny dukaz celeho procesu.
        Tobe takova diskuze nevadi, pro me je nebezpecna, nebot se v ni rychle ztratim a zapomenu vo co gou :o)
        Takze ne ze by mi me vysazeni nejak vadilo…a proto take pisi, ze se hlasim „vlazne“.
        Veci mne napadaji, ale sem nezapadnou a zapadly-li by, rozmelnily by se v silene diskuzi :o)
        Z Alsaska hlasim ani houba, za tyden jsem videl 1 (slovy jednoho) ryzce kravskeho, jinak jen lisejniky.

        • vittta

          Já našel poprvé v životě Rudoušky uťaté.
          Hrad Andělská hora u KV.
          Další byl ve Všeni u Turnova.
          Jinak houby ještě rostou, ale přichází „polední přestávka“, kdy vesměs neporoste nic.
          No a mně taková diskuze nevadí, ale když ona už to není diskuze.
          Připomíná mi to nadšené vítání čmoudů a negrů v Německu.
          To také probíhalo jen na základě jakési blíže neurčené…humanity.
          Tady se zase hraje o budoucnost lidstva.
          Kovid evidentně existuje, a evidentně je známo, co může dokázat, opatření proti šíření nakažlivých nemocí jsou známá v podstatě tisíce let.
          Že je vlády překotně a ochotně nařídily je řetězová reakce, kdy se každý bál, aby něco neposral.
          A když už posrat- tak všichni vespolek, to je pak vina taková jako menší.
          Osobně ale pochybuji, že si ta opatření v tom smyslu politici přáli, nebo dokonce že si to přál Babiš, či dokonce že si přejí epidemii udržet co nejdéle.
          Ve skutečnosti se všichni bojí, a značný respekt mám i já, a kdo se nebojí, není zdravý na hlavu.
          Protože průser být ještě může, né že ne.

          • embecko

            „Tady se zase hraje o budoucnost lidstva.“
            Lidstva bych nerekl, ale velkych kulturnich okruhu. Neboli o krev, jak pisi nize.
            Matka Priroda je velka svine a proto nenecha vyhrat toho hodnejsiho, ale lepsiho. Bohuzel dejiny se nedaji zopakovat a pritom vylepsit svoji taktiku. A jestli za 500 let budou v kotlince zit muslimove, Cinani, anebo tu bude prazdno, to je Matce Prirode sumafuk. Stejne tak ji je jedno, jestli se Cinan, anebo muslim stane z vittty, proste se tak stane a nic s tim nenadelas. Kriticky pocet jedincu rodu homo je asi 20 tisic…tak daleko to pri bratrovrazednem boji nikdy ze 7 miliard nedojde, to by si zas musela pohrat Matka Priroda (napriklad kdyby prisla doba ledova z ruznych pricin).
            Ted je to hrozne paradoxni a naprosto neprehledna situace: Bud muze vyhrat stadni kolektivismus (Anglosasove), anebo vule po svobode (Slovani), dle meho je to 50:50. Ted se sice zda, jako by kolektivismus vyhraval, ale to muze byt falesna forma, predsmrtna krec. Na druhou stranu vule po svobode se vzdy zda mocnejsi, nezli je ve skutecnosti- jen se koukni, kolik plkalu na netu by slo „do hrdel a statku“, ale pak pri prvem naznaku konfliktu stahnou ocas a stanou se z nich oportunni kolaboranti.

            • Janika

              Hurá, sax :-).
              Nerozumim tomu spojení Anglosasů s kolektivismem a Slovanů se svobodou. Rusove maji co se tyka kolektivismu blíž k tem Číňanům, nez Západ.

              • embecko

                „Rusove maji co se tyka kolektivismu blíž k tem Číňanům, nez Západ.“
                Ja bych rekl, ze ne. Rusky kolektivismus je dobrovolny proces socializace, Zapadaci jsou bezmozci jako Cinani:
                https://finmag.penize.cz/spolecnost/265888-jak-zili-pracovali-a-podnikali-edisonove-vychodniho-bloku
                „„Amerika mi připomíná totalitní společnost. (…) V Americe je menší pestrost myšlenek než v Rusku, a to přesto, že se pro to Američané rozhodli dobrovolně. Jakmile se v Rusku s někým sblížíte a pozve vás domů, zjistíte, že každý v jeho rodině má své vlastní názory. V Americe jsem nikdy nezažil kvalitní politickou diskusi,“ naříkal si.“

                • Kamil Mudra

                  „Zapadaci jsou bezmozci jako Cinani:“
                  No já nevím.
                  Zachytil jsem na interneu takové konstatování od Američana co komentoval virální videa:
                  „Ať předvedete cokoli, vždy se dříve nebo později najde nějaké japonské nebo čínské nadané dítě které to dokáže lépe.“
                  A myslel to zcela vážně. Tvrdil že to může doložit stovkama videí ze své databáze, kterou rozšiřuje už hodně dlouho.

            • vittta

              Však to je ironie, s tou budoucností lidstva, byť se o ní fakt hraje, ale už asi po tisící v dějinách.
              Pozice radikálního odmítače není vlastní slovanské touze po svobodě, když jsi to tak nazval, ale řízenému šílenství.
              Touhu po svobodě vyjadřuji já ojebávkou- ale i rozumem, co je ještě bezpečné, a co už ne.
              To je důvod, proč mi nestačí názory všemožných odborníků, ani na to, abych se nechal očkovat, ani na to, abych se rozhodl neočkovat se NIKDY.
              Na to potřebuji vnější podmínky, a pak vyhodnotím, co vlastně udělám.
              Očkování není o nic více nebezpečné, jak neskutečné množení cigošské verbeže, která už doslova zamořila centra celých měst třeba.
              A přírodě- je to jedno, jak jsi psal.
              Vyhraje ten, kdo bude tvrdší, a přizpůsobivější.
              A kolektivismus?
              Ono jak to uchopíš, tady se hraje jen na sebe, což se v podstatě nedá porazit, neb každý dá do placu část své vychcanosti.
              Naši politici perlí v Bruselu hlavně tím, že jim na všechno kývou- a pak to nedělají, což musí cizáky přivádět k zoufalství- pokud si toho vůbec všimli.
              Kolektivně je akortát posíláme do prdele!!!
              Jen aby nám ale vydrželo, antikovidová pomatenost je kolektivního rázu, a i když existují i prokovidoví kreténi, připadá mi, že jich je řádově méně.

              • Kamil Mudra

                Když mají kreténi jakéhokoli druhu na své straně maistream tak si vždy svoje prosadí. Třeba i odstranění rasistického balvanu který nikomu nevadil 10 000 let.

              • Kamil Mudra

                „To je důvod, proč mi nestačí názory všemožných odborníků, ani na to, abych se nechal očkovat, ani na to, abych se rozhodl neočkovat se NIKDY.“
                O kolektivní imunitu zřejmě nejde už teď. A tak si říkám že, pokud se dožiji omegy, nebude už mít to očkováni vůbec žádné opodstatnění.

      • embecko

        Cela opozice politicky zklamala (alespon jeji viditelna cast, treba Vitove ANS neni do medii vubec vpustena).
        To je tim, ze chybi kadry…a kadry se bud vychovavaji (chybi vychovatel), anebo se rodi v boji (konzum neni boj).
        Ona i tahle diskuze je obrazem stavu spolecnosti, ted se jde na dren a v diskuzi bojujes jen sam za sebe, politicke reseni jiz neexistuje. Zde tvoris sam sebe…a to bud abys obstal jako budouci vitez, anebo unesl tihu porazky…v obou pripadech je „sebetvorba“ zasadni.

        • vittta

          U Pana Bavora jsem vždycky psal u té negerské invaze- ještě nejste připraveni.
          Od té doby část ochotných zemřela, a z nastupujících není připraven teprve nikdo.
          Lidé nejsou připraveni bránit své hodnoty, lomcuje se mnou beznaděj, sebrali jim konzum, a lid kvičel zoufalstvím, a nejvíce ti, co hypoteticky konzumní být neměli.
          Copak je nějaká hodnota 30 amerických doktorů, nebo upravené, ba až převrácené návrhy prof.Berana?
          Já nemohu tvrdit, že vakcína nebude za nyní oblíbených 5 let zabíjet, nebo měnit genetický kód.
          Ale mohu s jistotou tvrdit, že to dnes jde udělat tišeji, účelněji, a rychleji jak s očkováním.
          Pak se musím nutně ptát- který kretén by se namáhal s očkováním a riskoval nějaké případné nepokoje?

          • embecko

            „…ještě nejste připraveni….“
            Pripravit je musis ty a to tim, ze jim ukazes, co vsechno jednou budou muset vydrzet, pokud nechteji byt za tajtrliky. To je, dle meho, tvoje uloha tady.
            Vem si to, ze je tocis do nepricetna jen tim, ze pises, co si myslis…neboli delas to, po cem oni virtualne volaji…ale kdyz se s tim setkaji nazivo, neunesou to.
            Ale zapamatuji si te a pak si vzpomenou…na to vem jed.

            • vittta

              To vím, ale moje síla také není nekonečná.
              Kromě toho, proti sektě nic nesvedu ani já.

              • Kamil Mudra

                Stará zkušenost ukazuje že jakékoli sekty jsou rozložitelné pouze zevniř. Naopak vnější tlak je tmelí.

              • kočka šklíba

                To jsem tedy moc nepochopila. Proti jaké sektě? A jaká Vaše síla? Vy se považujete že nějakého člověka co by měl zde přítomné vyvést z nějakých mylných postojů na ty správné? A embéčko Vám na to přitakává? Já doufám, že to takhle nemyslíte. Ani jeden. Protože to už by bylo docela ..no nevím jestli směšné, ale tedy opravdu zvláštní.

                • vittta

                  Za takového člověka mě snad považujete především vy, ne?
                  Jana dokonce mluví o frustraci, že se mi nevede vnutit vám jediný správný postoj, což v souvislosti s očkováním, či Kovidem zní dost podivně, když pomyslím na to, že sám očkován nejsem, a nijak se do toho nehrnu, natož abych o tom někoho přesvědčoval.
                  Tady vidíte, jak nestačíte pobrat hovor těch chytřejších.
                  Tady se pošklebujete…a pak nechápete, no, ale co jsme si, to jsme si, dělám, že se nic nestalo, a když se tak hezky ptáte, tak rád odpovím.
                  To nejde vysloveně o nějaký můj úkol, daný mi snad Bohem, jako třeba má Chaun, či ti…teď třeba ta doktorka, co jí odkázal Astr, Oxid grafenu, že ano, to si pusťte, a jestli vydržíte 10 minut, platím vám pivo a jídlo za celý večer.
                  Jde o schopnost směřovat a vést diskuzi, při čemž moje snaha spočívá hlavně v tom, ujednotit vlastenecké síly bez ohledu na jejich politický názor, to třeba vidíte i u Rytíře, který má sice jiný názor, ale jinak je to vlastenec, jako my, takže je NÁŠ.
                  Jinými slovy, považujeme s Embéčkem, ale i Kamilem a domnívám se, že i dalšími, že zásadní a základní úkol je pokusit se zachránit východní, potažmo konkrétně českou civilizaci, o které se domníváme- Embéčko poněkud více skepticky jak já, že je v jádru ještě zdravá, zatímco civilizace západní je ztracená v chaosu.
                  Pamatujete si, co jsem asi včera, nebo předevčírem psal- bez vůdce nejste nic.
                  Ve skutečnosti nejsme bez vůdce nic všichni, to slovo jsem nepoužil, nevím jaké jsem tam napsal, ale takto to prostě je.
                  Né že bych já chtěl dělat vůdce, ale je třeba potencionální vůdce- zde jde především o vůdce ideologické, předkládat, a jejich myšlenky zvýrazňovat, a naopak falešné vůdce eliminovat, to nemusí být špatní lidé a vlastenci, ale neumějí vést, a tak udělají více škody jak užitku.
                  Takový sociolog Hampl, Skála, či Robejšek jsou intelektuální elity, Landa je trouba, co sice má snahu, ale ta toho víc posere než vytvoří.
                  Nechce se mi pokračovat, ale jste schopná to pochopit?
                  Při vší úctě, vy neumíte vést, jste ideologicky poměrně zaslepená, ale jako vlastenka jste pevná a zásadová.
                  Byla by škoda vás nechat v náruči rozesíračů a hochštaplerů.
                  Já sbírám zkušenosti, a moje síla spočívá hlavně v tom, poučit se z chyb, které přirozeně dělám, jako každý.
                  To není málo, vy to neumíte.
                  No…složité, ne?
                  Pokud vám připadá, že se vytahuju, a machruju, pak jste to pochopila špatně, pokud nad tím přemýšlíte, je to dobrá cesta, a to i v případě, že to zavrhnete jako blbost.

                  • embecko

                    Naprosto presne vystizeno…ovsem na lamani chleba jeste nedoslo, takze miru ochoty a schopnosti se mobilizovat a semknout lze tezko odhadnout. Urcite tam je, jde ale o to, aby neprisla pozde, anebo jiz nebyla prilis rozmelnena falesnymi -anebo spise neschopnymi- vudci.
                    Ona mlcici vetsina dobre pozoruje a pokud v radach a i v cele opozice vidi dementy a opozicni argumenty jsou zaroven k smichu, pak si lide reknou: No, nez tohle, to radsi NWO!
                    Konecne, falesny dojem, ze opocizni cesta a vychodisko vypada tak uchylne, jak vypada, se jiz etablovalo v mediich a byt Cemperem, anebo Kundrou, tak nedelam nic jineho, nezli poustim do sveta opozicni uvahy. Ze proti nim bojuji, ci je banuji, je jejich velka takticka chyba. Nastesti…

                • Jana

                  Kočko – a máte to naservírováno i se zdravou bio-zeleninovou oblohou.
                  Ještě že vám (možná ale jen podmíněně, na přechodnou dobu, než přijmete víru pravou a jedinou, ohněm a mečem zde šířenou) přiznal jisté vlastenectví. :-))))))))

                  • kočka šklíba

                    Jo a mám to :D . Ale myslím, že naopak, až přijmu víru i ve vakcinaci, tak pak už budu nejen vlastenka, ale nebudu už zaslepená (nevím ještě čím, ale to vittta jistě rád doplní). Také se poučím z chyb, které dělám, jako ostatně vittta :D, a pak už nebude na mé osobě ani škraloupek.
                    Nejhorší je, že to asi vittta myslí vážně, nebo že by to bylo celé ironie? Pokud ano, tak opravdu povedená tak, že to já ani nepoznám. To je také odpověď pro vitttu. Protože ani nevím, co bych na jeho příspěvek měla napsat, prostě nevím.

                    • vittta

                      No tak nepište nic, já jsem jen chtěl, abyste se nad ním zamyslela.
                      No a pokud pak chcete přijímat víru pravou, a to v očkování, pak jí budete muset přijmout od někoho jiného- já jí totiž nešířím.
                      Zatím jste ale přijala jinou víru pravou .
                      Totiž- že právě já tu víru v očkování šířím.
                      Sice to nemá na tomhle blogu žádnou oporu- a tady je vše ještě napsáno, od počátku té epidemie, no ale znáte to, o tom psu a holi.
                      Leda…leda že by na jiný blog psal nějaký jiný vittta, a ten to tam šíříl, to samozřejmě nevím.
                      Ale Kočko, to nejsem já.

            • astraustralia

              Saxi ze chces udelat nekomu radost OK :-)
              Ale takto ? (Vem si to, ze je tocis do nepricetna jen tim, ze pises, co si myslis…)
              Dle silackych slov je to do nepricetna jen z jedne strany ale z druhe to vetsionou nestoji ani za reakci a proto diskutuje jen on silnych slov champion:-)
              Saxi ty nevidis ze tu neni nic co by se dalo rozebrat?
              Cíleně komunitu rozkládá Astr, …
              Cim,? Tim ze dava „nevladni“ odkazy navic bez komentare, ten si udela ctenar sam, kazdy podle sveho, od zasadne odmitaveho az po zamysleni zda na tom muze ci nemuze neco byt k zamysleni. Pak je jeste ta stale stejna a stejne se opakujici odmitava a odsuzujici reakce ktera musi mit IDIOTskou formu aby byla dostatecne uderna.
              Ze neni vubec presvedcujici a Ty ho jeste zadas aby takto „bojoval“ dal?
              Odkazy na zpravy o tom ze jsou ve vakcinach svinstva ktere budou lidem vice casem skodit, tim Astr a dalsi cilene komunitu rozkladaji?
              Zato vladne razena instalace nahubku co nejvetsich vzdalenosti a ockovani jako pouze ta spravna cesta a kdo nesouhlasi je nepritel co nici a rozklada?
              Co myslis ze se da odpovet na tuto silu argumentu?
              Copak je nějaká hodnota 30 amerických doktorů, nebo upravené, ba až převrácené návrhy prof.Berana?
              Já nemohu tvrdit, že vakcína nebude za nyní oblíbených 5 let zabíjet, nebo měnit genetický kód.
              Ale mohu s jistotou tvrdit, že to dnes jde udělat tišeji, účelněji, a rychleji jak s očkováním.
              Pak se musím nutně ptát- který kretén by se namáhal s očkováním a riskoval nějaké případné nepokoje?

              To je sdeleni ktere svym obsahem je tak silne ze prvni co musi vyvolat je zbytecnost a marnost nejake reakce nebo odpovedi.
              Jestlize to nekomu mysli touto cestou:
              Ale mohu s jistotou tvrdit, že to dnes jde udělat tišeji, účelněji, a rychleji jak s očkováním.
              Pak se musím nutně ptát- který kretén by se namáhal s očkováním a riskoval nějaké případné nepokoje?

              Ano doslo to s vymenou nazoru na Ostrove uz az tak daleko ze se uz nikdo neodvazi se zeptat:
              bez ockovani a riskovani nejakych pripadnych nepokoju by to slo lepe zaridit jak ?
              „Pandemie“ ktera s 2% mrtvych sjednotila vsechny vlady sveta ke koordinovane reakci na strane jedne s cilem zachranovat zdravi lidi cim vice tim lepe a k tomu Internetove vymeny nazoru kde nejvetsi odbornici presne vedi a s „jistotou“ tvrdi kdo co rozklada a kdo ve skutecnosti usiluje o NWO.
              Pak jeste dokazi napsat podiveni ze nikdo s nimi neni schopen vymeny nazoru na „urovni“ :-)
              Nechapou ze touto cestou to nebude nikdy jinak :-(

              • Kamil Mudra

                „bez ockovani a riskovani nejakych pripadnych nepokoju by to slo lepe zaridit jak ?“
                Třeba pandemií bez očkování kterou by média ignorovala. Ten by umřel na srdce, ten zas na ledviny, jiný na játra ….
                A než by lidem začalo docházet „vo co go“ – neměl by už pořádně ani kdo demostrovat, případně by se potenciální demonstranti nedokázali dohodnout co si mají napsat na transparenty.

                • astraustralia

                  Kamile, tak jako jsou dnes lekari kteri upozornuji na skodliviny ve vakcinach, tak i pri jine nakaze by se naslo dost lidi kteri by na nebezpeci upozornili a pred nim varovali. nejakym zpusobem, jinym nez vakcinaci by to bylo nutne aplikovat. Ze by to byl tak tajny a nenapadny zpusob a zustal bez povsimnuti VSECH lidi neni mozne.
                  Samozrejme ze opet by byla vetsina ovci pro vladni variantu a vysvetleni a lide kteri prohledli v mensine:-(

                  Zde mas dalsi varovani a odhaleni jake „dobroty“ jsou dnes vpichovany do lidi pro zachranu :-(
                  Grafen a oxyd grafenu( from Shanghai Nanotech) in Moderna also Pfizer & others as Astra Zeneca !

                  • vittta

                    Ten oxid grafenu, to bude nějaký superjed.
                    Tak to nééé, to se očkovat nenechám, jak tam je oxid grafenu…
                    Ta vymejvárna má za cíl nacpat lidem do hlavy tohle:
                    Oxid grafenu, už to řekli asi 1000x, je to vodič elektřiny, a může nás dokonce napojit na internet…no to je hustý, vodič elektřiny je i voda.
                    Tak teď už to vím, takže asi končím s poslechem.
                    Je mi jasné, že to je jed.
                    Ještě že nejmenovala těch asi 1000 jedů, co jsou v cigaretách, přestal bych chodit kolem trafiky.
                    A to nemluvím o plynech z výfuku, hned bych auta zakázal, a chodil pěšky, jenže co vydechnu, to také není kdovíco, chemicky vzato by to byl pěkný elaborát.
                    Asi bych se měl oběsit.
                    Furt to pokračuje, no…hrůza, tedy nechci nikomu radit, ale nenechte se očkovat, NENECHTE SE OČKOVAT, je tam Oxid grafenu!

                  • Jana

                    Astře
                    a tady máte tu účinnost spásonosné vakcíny v reálu. O ochraně před nákazou už dávno nemůže být ani řeči a navíc pořád nikde nenacházím ty slibované výhody.
                    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zavadime-respiratory-hlasi-domov-senioru-kde-otestovali-protilatky-171835#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=wlXgAmdU5e5-202108120809&dop_id=171835&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
                    Je potřeba třetí dávky. Vypadá to, že nejspíš tak každé tři měsíce jednu a to rok co rok.

                    • vittta

                      Ano, to odpovídá tomu, co se oficiálně psalo, tedy že účinek může být omezený, sám jsem psal o očekávání mého doktora, který se SAMOZŘEJMĚ (tak to popisoval) nechal očkovat.
                      Očekával ochranu na půl roku, že pak se uvidí.
                      Jistě si na to pamatuješ.
                      Otázka samozřejmě není, jak dlouho chrání, ale jestli chrání, dle článku se zdá, že chrání, ale omezenou dobu, takže očekávaný účinek to mělo.
                      Jde o psychickou stránku- lidem byla dána naděje, a též o stránku praktickou, očkovaní lidé zásadně méně zatěžovali potencionálně nemocnice.
                      Nyní se výzkum ubírá- celkem pochopitelně k tomu, kolik vlastně přeočkování může proběhnout.
                      Upozorňuji, že i na Tetanus se přeočkovává.
                      No, dobře že to odkazuješ, žádný senior neumřel, a případné přeočkování jen lehce píchne.
                      Snad se dílo podaří.

                • Kamil Mudra

                  To by zas byl odborník proti odborníkovi, konspirace proti konspiraci a davy by z toho měly stejný guláš jako mají teď. Zákazy a příkazy by nebyly – nebylo by ani proti komu/čemu demonstrovat. Jen by se holt víc umíralo.

                  • astraustralia

                    Zertujes nebo co ?
                    Lidstvo by masove vymiralo, nikoli jako ted jen 2% nakazenych a nebylo by ani proti komu/čemu ne demonstrovat ale predevsim se branit.?
                    Jak to srovnat s dneskem kdy vlady narizuji reguluji a maximalne vychazi vstric pharmaprumyslu a vetsina lidu jsou ovce ktere jdou podle prani a opatreni vlady. Jen mensina se odvazuje nesouhlasit!
                    Jak dlouha znas v historii homosapiense obdobi kdy panovalo bezvladi ?
                    Vzdy se nasel nekdo kdo mezeru rychle zaplnil. Vytvorit situaci kdy obavy a strach z lidi udelaji poslusne ovce a pak je to jiz snadne. Dodnes se svet divi jak je mozne ze LID tak slepe nasledoval vse co Hitler naordinoval.
                    Vse pro tebe muj lide neustale opakoval!
                    Zachrana pred „Pandemii“ ktera pandemii neni ma stejny slovnik.
                    Vystras cloveka hrozici katastrofou denne mu to vtloukej do hlavy a mas ho tam kde potrebujes!
                    Mas pak i vetsinu za sebou nebot preci vse co delas delas pro jeho dobro.
                    Jen nezodpovedni jedinci jako skudci a zlocinci se stavi na odpor!
                    A genialni pozorovatele vidi ze navic si ti co curaji proti vetru ani neuvedomuji ze tim bojuji za NWO a zkazu sveta !
                    Nastesti i Ostrov ma genialni myslitele kteri „do toho“ vidi :-)
                    Ted jeste ten zbytek co to vidi jinak a nespravne :-(
                    V CR se dokonce pridal i Miroslav Macek( viz odkaz)

                    MUDr. Jan Vojáček na Facebooku:
                    Toto mluví za mnohé: „Izrael, kde je ~90 % dospělé populace plně očkováno, hlásí 3 849 nových případů covidu, závažných případů je 324 (z toho 209 plně očkovaných) – izraelské ministerstvo zdravotnictví.”

                    Takže se jede další vlna přeočkování. Kolik tak dávek tělo vydrží z krátkodobého a dlouhodobého hlediska? Ví to někdo? Zkoumal někdo vliv 3 dávek? 4 dávek?
                    Co tak přestat ukazovat očkování jako jediné řešení a začít řešit to, co se mělo řešit na 1. místě už rok a půl: PODPORA ODOLNOSTI. A to jak fyzické, tak psychické, duševní. Jak?
                    Ne pichanim „jedovatych vynalezu“ do tel nemocnych i zdravych !

                    • vittta

                      Pokud se svět diví, proč tolik lidí podlehlo Hitlerovi, je to svět IDIOTŮ.
                      Tento axiom je absolutně debilní, a lze se divit spíše opaku- tedy že Hitoerovi nepodlehlo lidí více, a pak se dostáváme k tomu, proč byl podporován jeho extremní šovinismus, a ne internacionální komunismus.
                      Hitler byl ten, kdo narušil hegemonii bank a trustů, zničila to celé jeho extremní ideologie.
                      A zase jste mě nejmenoval, ale…to je to úmyslné rozesírání, napadáte mě jako místního rozesírače, ale nevede se vám, a tak to celkem svéhlavě furt opakujete, takže když nebudu dělat nic, utlučete se sám.
                      Ale i vás by byla škoda, nejste špatný chlap, byť jste zase příznivcem vesmírné lásky a těchto záležitostí, na čemž by nebylo ani nic špatného, pokud by se za tím neskrávala ideologická mantra, která je chybovým stavem.
                      Vlády nevycházejí vstříc farmakologům, vlády farmakology potřebují, ve válce potřebujete PHM, munici, náhradní díly, žrádlo a LÉKY.
                      To samé potřebuje každá vláda.
                      Ziskovost farmakologů na Kovidu je navíc těžko dokladovatelná, protože sice můžeme vědět, kolik vydělali, ale už nemůžeme vědět, kolik jinde prodělali, a dá se říci, že každý mrtvý, především starý člověk, je celkem dobře vyčíslitelná ztráta hlavně pro farmakology.
                      Izrael lze brát jako určitý příklad, pro poučení, ale nesmíme zapomínat na to, že právě Izrael je mezi nejvíce proočkovanými státy s perfektní organizací a výkonným zdravotnictvím- a tedy se můžeme ptát:
                      Proč zrovna Izrael?
                      Odpovědí se nebízí hned několik, jedna je i právě ta vysoká proočkovanost, že jako ty vakcíny něco posraly, pak ale jsou Izraeci idioti, a navíc se ten samý efekt v blízkém čase musí projevit i u jiných, právě dle míry proočkovanosti.
                      Nebo může vir- či vakcína, útočit na židovskou krev, zní to hloupě, ale vyloučeno to není.
                      Ale také to může být jen lepší mapování, a lepší předvídavost, kdy Izrael cosi ví, a své občany chce chránit stůj co stůj.

                    • Jana

                      Astře – /nejen/ tento váš komentář tesat do kamene. Předplácím si souhlas i na ty budoucí, abych pořád nemusela psát ty souhlasy. :-)))
                      Dopustím se svatokrádežného laického názoru.
                      Moudrá matka příroda dělá všemožné (viz můj předchozí odkaz na nízké až žádné nalezené protilátky u očkovaných druhou dávkou, která je měla zajistit), aby „vyčistila“ prostor imunitnímu systému pro práci,pro kterou mu určila. Takovou svévoli jí nelze tolerovat, proto šup třetí dávku a v příštích létech už pravidelně – aspoň 3 – 4 dávky ročně. :-)))))

                    • Kamil Mudra

                      Hele, Astře, ptal jsi se přece:
                      „bez ockovani a riskovani nejakych pripadnych nepokoju by to slo lepe zaridit jak?“
                      Předpokládám že máš na mysli tu redukci populace.
                      Takže pokud by byla mým záměrem:
                      Především bych to nepojal globálně nýbrž postupně lokálně a cestou nejmenšího odporu. Zahájil bych (smrtelnější) epidemii v těch nejchudších a nejméně rozvinutých zemích, které by se nedokázaly bránit tedy by jim nezbylo než vymírat v karanténách. Samozřejmě že by jich ostatní země hrozně litovaly, posílaly jim nějakou tu potravinovou a zdravotnickou podporu, narychlo a pokusně vytvořené léky či vakcíny (s minimální nebo žádnou účinností) ale na svém nezasaženém území by vlády nezaváděly žádné lockdowny, žádnou vakcinaci (tentokrát by argument o neprověřenosti byl na oficiální straně), případná preventivní ochrana by byla ponechána plně na iniciativě občanů. Život v těchto zemích by probíhal stejně jako před epidemií, některé firmy či jednotlivci by z vlastní iniciativy zahájili nějakou prevenci, občas by se v médiích objevovaly nějaké zprávy ze zemí zasažených, občas svitla nějaká nadějná studie o možném léku, pak zase zhasla, ale bylo by to na stejné úrovni informovanosti jako je tomu doposud – když se někde válčí. Imigranti z těch zasažených zemí by z bezpečnostních důvodů zelenou neměli a ze stejně pochopitelného důvodu by se tam ani žádní turisti nehrnuli (ani nebyli pouštěni). Samozřejmě by se občas nějaká ta sluníčkářská demoška s transparenty:“Dělejte s tím něco!“ vyskytla ale znáš to – z cizího krev neteče – vlády by reagovaly prohlášeními „Děláme co můžeme“. Odpírači by neměli čemu odpírat, „svědkové covidovi“ by neměli oporu v domácí realitě o nic silnější než mají v současnosti pacifisté. Chvíli bych nechal lidi na tu situaci zvyknout a pak „hup“ epidemie do další země. A zase stejný scénář.

                      Takto bych postupoval v rozpětí dejme tomu deseti, nebo i patnácti let a až by se míra globální populace smrskla na kýžený stav, vyrukoval bych s dlouho očekávaným objevem spásné vakcíny, rozjel její masovou výrobu a zahájil vakcinaci. Nyní už řádně vystrašení občané by na ní ochotně stáli fronty, pokud by na vakcíně někdo našel něco nekalého nikdo by mu nepopřál sluchu a bylo-li by mým záměrem něco do ní „namontovat“ pro případné pozdější využití, prošlo by mi to snadno. Na případné odpůrce vakcinace bych se klidně vykašlal – bylo by jich nesrovnatelně méně a dlouho by neodporovali. Strachem „promořené“ občanstvo by bylo řádně uhněteno, pro zavedení jakýchkoli pravidel která by se dala okecat nadějnou vyhlídkou na to že se taková situace již nebude opakovat.
                      Tak co si o tom myslíš?
                      Je to šité horkou jehlou, nějaké „mouchy“ asi najdeš, ale myslím že ne tak zásadního významu aby je nebylo možné operativně řešit.

                    • Jana

                      Hmmm, zajínavé. Taky „pracuješ“ se strachem. Nebo tomu tak říkáš jen v případě těch nejchudších lidí, zatímco my jsme jen „ostražití“? :-)))
                      Ale protože zatím nejsme tak bohatí a ještě dlouho, ne-li nikdy nebudeme (aspoň vyspělý Západ nás tak vidí) , je slovo strach na místě u nás používat taky.

                    • Kamil Mudra

                      No ale strach má více podob. Vem to takto: Války se bojí všichni (mimo magorů). Ale přece jinak vnímáme válku která probíhá daleko od nás a jinak bychom vnímali takovou která by probíhala „za humny“ a hrozilo by že se k nám přesune. S epidemiemi je to stejné. Když se doslechneš o nějaké probíhající třeba někde v Africe, tak těch lidí polituješ ale nepoběžíš se hned nechat proti ní očkovat, nezačneš shánět nějaký lék atp. Prostě – není to tak „na tělo“.
                      No schválně. Kolik pozornosti jsi před dvěma lety věnovala řádění virusu Zika v Latinské Americe? Nebo Ebole v Africe, SARSu v Hongkongu, Vietnamu, Singapuru… přesto že měly vysokou mortalitu?

                    • Jana

                      Souhlasím. Kdyby tu byla skutečná pandémie neznámého viru, nebo baktérie.
                      Jenže podle zpráv, které se na veřejnost dostávají, koronaviry nejsou nic nového a „pandémie“ byla vyhlášena v době, kdy ještě ani nezačala epidemie – prostým vyhlášením WHO, když tato před tím příslušně upravila její definici.. Navíc ještě byla „přikrmena“ tím, že se do ní započítávají tzv. sezónní chřipky. Takže ať se snažím jak chci, pořád mi to vychází jako politické rozhodnutí, že je třeba dokopat světovou populaci k očkování a k tzv. přeformátování (reorganizaci) světové ekonomiky.
                      Co je prvním, nebo hlavním účelem, to nevím, možná že obojí. V každém případě to není takový strašák jak se tvrdí a nejhorší ze všeho je, že léky na něj byly, ale pod různámi záminkami se neléčilo, ale čekalo na vakcíny.
                      Pro připomenutí tady znovu upozorním na oficiální vyjádření
                      https://www.novinky.cz/domaci/clanek/drahe-leky-na-covid-lezi-ve-skladech-40368601
                      Za pozornost stojí toto:
                      „Jeden z členů odborné komise jmenované ministerstvem zdravotnictví na jaře Právu přiznal, že kritéria pro jejich podávání byla tehdy nastavena tak přísně kvůli obavě, že tyto drahé léky – bamlanivimab asi 20 000 korun, Regn-cov2 65 000 korun za dávku – dostane „kdekdo“ a zásoby budou velmi rychle vyčerpány.
                      Jenomže kvůli tomu byla mnoha rizikovým pacientům s přidruženými nemocemi léčba těmito nesmírně účinnými léky odepřena. Kolik z nich kvůli tomu zbytečně trpělo na jipkách, nebo dokonce zemřelo, se můžeme jen dohadovat.

                      A protože dva odkazy tady neprojdou, ještě jedna starší zpráva stejného typu, taky ji najdeš na Novinkách:¨
                      „Drahé léky na covid leží ve skladech, nemocnice se bojí obřích ztrát“.
                      Léky mají trvanlivost až do roku 2023. Vedení brněnské nemocnice proto navrhuje, aby je stát odkoupil a nabídl jako humanitární pomoc zemím, které s koronavirem aktuálně bojují.
                      Výsledek – léky byly, najednou se šetřilo (asi aby zbylo pro VIP pacienty:), teď je pošleme jako Humanitární pomoc – nic proti tomu, ale my jsme snad tenkrát aktuálně „nebojovali“?
                      A to nechávám stranou léky levné, ověřené a téměř neškodné, klteré ale nedostaly povolení, jako je tady nesčísněkrát citovaný Ivermektin a Isoprinosine – a možná i jiné, na které nepřišla řeč.

                      Tak teď – komu věřit? Vládám (všem, nejen naší), nebo „30 americkým lékařům“? Divíš se ještě mým (+kočky, Astra, Petera) názorům?

                    • Jana

                      ad Peter:
                      Řekla bych, že problém s tím mít nebudou, ale mít by ho měli.
                      Další otevřenou otázkou je, kdyby náhodou došlo na „Norimberk 2“ co udělají ti odpovědní.
                      Vezmou všechno na sebe, nebo předhodí supům ty lékaře?

                    • vittta

                      Tenhle boj měl probíhat před začátkem očkování.
                      Nyní, když už je u nás očkována polovina lidí je to jen směšná komedie zmagořených sektářů, něco jako když se zakázalo kouřit v hospodách v momentě, kdy nabídka nekuřáckých byla tak bohatá, že uspokojila všechny zájemce.
                      Otázka pak je, co by se dělo, jestli byste slavili vítězství, a místo 30 000 mrtvých (tam je to slovensky, takže na slovensku je to jinak, používám české reálie) by jich bylo jen 1000, nebo jestli byste nyní odmítače věšeli na lampy, s 200 000 mrtvých a zhroucenou ekonomikou.
                      Tady se pracuje s axiomem, že Kovid neexistuje.
                      Vy to neřeknete, vy všichni falešeně existenci Kovidu připouštíte, ale děláte, jako kdyby to byla jen nevýznamná rýmička- což opět takto neřeknete.
                      Vám by se líbilo, hodit všechno na doktory.
                      Když ne farmakologové, tak doktoři, a pak soudy, když by někomu bylo po vakcinaci blbě.
                      Vůbec nemáte ponětí, co by následovalo, jak by se pokrytci soudili, jo, ti co by si odkovánní vyprosili, a pak by nadávali na doktora, že to podepsal, a dotyčnému bylo týden blbě.
                      Jednou ti ty bojovníku zakáží i tu tvou borovičku, protože ochrana zdraví, studie o nebezpečnosti…a pingl bude muset podepsat, že je si jistý, že nalitím borovičky nezpůsobí újmu.
                      Můžete pak sedět doma a čumět na televizi na seriály!!!

                    • Kamil Mudra

                      No promiň, Peter, ale teď si připadám jako pes kterému jsi proběhl okolo boudy, hodil mu kost se slovy „od Irenky“ a mizíce za rohem sis zamumlal „prase by to asi nežralo“. To ti nestojíme alespoň za jednu větu ve které bys zmínil zda jde o něčí oficiální návrh takového formuláře nebo o fantasii nějakého blogera, nebo tak něco? Fakt mám chuť ti to smáznout jenom za ten servis.

                    • Kamil Mudra

                      „Souhlasím. Kdyby tu byla skutečná pandémie neznámého viru, nebo baktérie.“ /Jana/
                      V mém modelu by skutečná byla.

  15. J. Hruška

    Dovolím si vložit odkaz na moudrý článek. Pro ukázku stručný citát: „Na druhou stranu… jak se chcete postavit největší vojenské velmoci, když nesmíte po lidech chtít ani to, aby nosili roušku? Jak chcete bojovat proti velmocem, když tu nikdo není schopen osobní disciplíny, není schopen osobních obětí a není ochoten se ani trochu omezit?“ https://www.pokec24.cz/politika/americka-splatka/

    • vittta

      Jóó, dobré, ten jde na věc ještě více ze široka jak já, takže to je ještě méně pochopitelné pro běžné čtenářstvo, a závěr bude jen jeden- USA stojí za hovno.
      Ve skutečnosti to tak snadné není, třeba udržet USA v Afgánistánu se nyní nezdá nijak blbé, blbý je ten jejich odchod, to si pěkně odskáčeme, a netřeba u toho zase tak přemýšlet, že právě USA to tam všechno posraly, ano, právě USA taliban vyrobily.
      Důležitá je současná realita, a ta je taková, že USA v Afgánistánu by byl pozitivní jev.
      Ty politické sebevraždy…no, všiml jsem si, Babiš se ani nemusí moc snažit, a ubijí se sami.
      To může být jen dobře zvolená taktika, Babiš prostě dělal, jakoby nic, když se do něj kopalo, měl své „Čau lidi“ a jinak…
      Chyba opozice je zjevná, Babiš se k moci dostal právě takhle, proti nikomu se vysloveně nevymezoval, rétorický cvičení vynechával (ani je neumí, tak dobře udělal)- a výsledek se dostavil.
      Novináři jsou tlupa blbců, píší, co je napadne, a toto může být jen sice neplánovaný, ale očekávatelný důsledek protibabišovského…nebojím se říci chaosu, protože oni se ho těmi čísly mohou snažit naopak shodit, ale jsou už v křeči, a serou do vlastního hnízdo.

    • vittta

      Já nemám čas, ale ještě krátce…
      To mě také napadlo, položit si otázku, PROČ vlastně USA odcházejí.
      Mají rádi mír?
      To těžko.
      Tak určitě je za tím nějaká domácí politika, Američany už ty kampaně sraly.
      Ale ve výsledku to samozřejmě poškodí progresivisty, a vrhne USA do lepšího světla.
      Dneska už milion v boji a boji zocelených a vraždit se nebojících Afgánců nikdo vítat nebude.
      Aby to nakonec nedopadlo tak, že ještě přijdou podržtašky z NATO s prosíkem, aby USA nějakou tu kampaň v Afgánistánu obnovily, a že jim jako dáme dvoj, ba trojnásobek vojáků- jen aby zastavili invazi pochybných migrantů.
      Také USA na tom budou mít zájem, protože Evropu by také mohlo chtít zachránit Rusko, nebo to i může být provokace, aby se o to Rusko pokusilo, a zase tam prohrálo.

      • J. Hruška

        Pokud vím, tak Rusko se snaží udržet Afgánce v Afganistánu, aby si to tam vyřídili mezi sebou.

        • vittta

          Ale i tak se uvolnil prostor, Afgánci se mohou vzájemně vyčerpat…
          Tenhle postoj je rozumný, ale situace není úplně zjevná.
          Tyhle lokální války mohou mít dalekosáhlé důsledky.
          I pozitivní, když pominu vraždění nevinných, které není pozitivní nikdy.
          Vzpomeňme na celkem nevýznamnou válku v Sýrii, co se z toho vyklubalo, a ještě to ani neskončilo.

          • J. Hruška

            Řekl bych, že Afgánci jsou vlastenci, teď je mezi nimi – podle místních zvyklostí – strkanice, kdo bude šéfem. Horší je, co bude s profesionálními vrahy. Není vyloučeno, že USA mají pro ně použití jinde, proto odešly.
            Jo a ta neuvěřitelná ubohost protibabišovské opozice – vysvětlení, že USA to tak zařídily a nařídily je sice pravděpodobné, ale já si myslím, že na to stačí sami. Léta vystačili s ubohostí a podrazáctvím, že už ani nic jiného neumí.
            No a že až USA padnou bude nám ouvej, to by bylo na knihu.

    • Jana

      ????
      Bojovat proti velmocem tím, že se plní jejich příkazy? A strach, panika, roušky a nesmyslná omezení jsou právě diktát těch velmocí.
      To je jako bojovat za protektorátu proti okupaci tím, že se dobrovolně a víc než iniciativně plní všechna protektorátní nařízení . A možná se i žádají další a ještě přísnější a podporuje se to poukazy na počty popravených (=neposlušných).

      • vittta

        Ale Jano, my přemýšlející nemáme v tom smyslu strach, jsme spíše ostražití, a lidé celkově nemají mnohdy strach vůbec.
        Strach máte vy, vyvoláváte paniku, a svádíte to na velmoci.
        Na to, abyste se před někým klaněli nepotřebujete žádné velmoci, na to vám stačí „30 amerických doktorů“.

        • Jana

          Nezáleží na tom, jestli to nazveme strach, nebo ostražitost.
          A „30 amerických doktorů“ je pořád spolehlivější argument, než jeden potrhlej Flégr s chladicími boxy v ulicích. :-)

  16. vittta

    Výborný článek elitního sociologa.
    Jde o popis fungování pyramidy moci, kde i Petr Hampl byl osobně přítomen, byť samozřejmě jen jako podržtaška.
    Nic méně- vyhodnotil, a do mozaiky zasadil.
    Celé to korespnduje s mým názorem na tuto věc, tedy že nějaká jednotná špice pyramidy neexistuje, a že jde o neustálé…vlastně podrazy jednoho na druhého, kde se mohou i ti důležité průběžně střídat.
    V překladu, jednotné nedení agendy NWO není, a samotný NWO je spíše výmyslem novinářů, než vyzrazením nějakého hlubšího plánu.
    Plán vývoje světa není a nemůže být nový, svět se mění od jeho počátku, a je to normální.
    Zdokonalením používání střelného prachu bělochy mělo zásadní význam na další vývoj až do dnešních dnů.
    Úplná maličkot, kterou znali už Číňané se proměnila v rukou bělochů v zásadní zvrat- nic méně to ještě neznamenalo, že se běloši nemlátili mezi sebou.
    Dnes nahradily střelný prach technologie, a bělochy vytlačují rákosníci, to ale ještě neznamená, že u toho nemlátí mezi sebou.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Petr-Hampl-Konspirace-proti-konspiraci-673145

    • J. Hruška

      Jistě. Skvělé. Ta prazvláštní morálka – nemorálka, se kterou se člověk potkává je popsána dokonale. Jen bych Vás chtěl upozornit, že všechno se nemění. Třeba zákon o zachování hmoty nebo gravitace. Jestli máte chuť se nad tím zamyslet, zkuste knihu biblickou Kazatel – tam je stavěno vedle sebe stálé, opakující se, proměnné. No a co se týká vedení agendy NWO, tady, pokud jednotné vedení chci, je nejjednodušší ho hledat u nějakých duchovních bytostí. Třeba Pjakinova globálního prediktora si snadno můžeme představit jako sbor ďáblů.

      • Kamil Mudra

        Samozřejmě že nějaká špice pyramidy neexistuje. Pro instalátory NWO (je jedno jak je nazveme – klidně i globální prediktor, nebo ďáblové) je charakteristická činnost páté kolony pracující operativně (často improvizovaně) pro vlastní zájem, využívající společností již vytvořené struktury, pokud možno skrytě. Rozhodující autority v tomto sekupení jsou dány aktuálním vlivem a možnostmi jeho uplatnění, tedy proměnlivé. Jediné co je spojuje je rámcová společná představa budoucího uspořádání společnosti a spolupráce na tomto vytčeném cíli. Pokud je chce někdo vnímat jako pyramidu s pevným šéfem na špici, ať už lokálně nebo strukturáně je úplně vedle a samozřejmě ani nemá šanci najít nějaké „centrální řízení“. Jediné co se mu může podařit nalézt jsou měnící se místa jejich občasných setkání.
        Ale, sakra, teď si uvědomuji že to zde nepíši ani zdaleka poprvé. Naposledy se tomu věnuji v několika komentářích, například v tomto pod svým článkem „Co jsou vlastně zač ti woke?“. No, chápu že nejsem taková osobnost ani autorita jako Petr Hampl ale i tak mne občas zamrzí, když zjistím že tomu co napíši není věnována pozornost. Ale už si zvykám.

        • vittta

          Jo aha…
          To jsem tady nebyl zrovna…
          Ten Hus je dobrý příklad, jak málo stačí, a obrovská mašinerie se hroutí.
          Zhroutit se nemůže, protože Hus byl Slovan a Čech, a tudíž jde o hnutí nacionální (jednotící idea je češství, Bůh je samozřejmost) , a Evropou nepřijaté, navíc západní historiky prakticky vůbec nezajímá, a to i přes to, že Husité dosáhli nepředstavitelných vojenských a především politických úspěchů. (Kompaktáta)
          Tady vidím dvě roviny, jinak se o tomhle mohu bavit s tebou, Embéčkem či panem Hruškou, a jinak s Kočkou či Janou, myslím bez urážky.
          Důvod je možná trošku kuriozní, my hledáme, a oni si potvrzují své vědění.
          Jim jde o slovní dojem- NWO, nám o uchopení pojmů, které se za tím označením skrývají, či skrávat mohou.

  17. astraustralia

    I tento Astruv prispevek je psan pro vsechny ctenare Ostrova, ale i pro tento pripad plati ze i bez komentare zustane stejny :-)
    Nekdy se sice snazim vyhnout se konfrontaci uvodnim oslovenim kdy bud navazuji na predchozi sdeleni jmenovaneho nebo
    se oslovenim snazim vyhnout jistote vybuchu na ktery jakakoli odpoved bude marna a chybna.

    Mereni mohou byt ruzna a ne po celem svete se pouziva metricke v desitkove soustave!
    Pokud je mereni nemeritelne „metricky“ najednou je vse jinak a pak prichazi pravidlo ze mereni je jen jedno,
    tedy i jak v Klokanystanu tak i Cechystanu je to mereni stejne.
    To kdyz jde o takove metricky nemeritelne hodnoty jako je svoboda slova/ projevu/ pohybu !

    Kolik lidí zemře kvůli nařízením vlády, lockdownu, hysterii a stresu v izolaci, bez sportu a kamarádů s rouškou na puse?
    „Demokracie ničí sama sebe, protože zneužívá svého práva na svobodu a rovnost, protože učí své občany, aby považovali drzost za právo, bezpráví za svobodu, neomalený projev za rovnost a anarchii za pokrok.“
    Tato moudrá slova měl vyřknout starověký řecký rétorik, filozof Isokratés pěkných pár století před naším letopočtem. Nechce se mi věřit, jak jsou ta slova navzdory staletím stále stejně platná. Co z toho vyplývá? Že jsme se za nějakých 2300 let dokázali poučit tak málo, nebo že navzdory všem bolestným historickým zkušenostem jsou nám stále lhostejné opravdu velké, vznešené lidské hodnoty? Protože jak řekla různými slovy celá řada klasiků, vyspělost společnosti se mimo jiné pozná podle toho, jak si dokáže cenit svobody slova, protože bez svobody slova přijde velmi rychle o všechny ostatní svobody. A zdá se, že západní země nosí z předmětu svoboda slova každý rok horší a horší známku. Nejen o svobodě slova a svobodě ducha si budeme povídat s filmovým a divadelním hercem, spisovatelem a přemýšlivým člověkem, Jaroslavem Duškem.

    Staci malo, jen vypnout a ponorit se do obsahu reci:-)
    Je to jiz nekolik mesicu stare(Duben), ale stale aktualni.
    Kolik lidí zemře

    • Kamil Mudra

      S Jardou Duškem příjemě strávený čas jako vždy. Ale ono to v podstatě platí ať hovoří o čemkoli. Vždy se to dobře poslouchá a inspiruje k zamyšlení. A nejlepší na tom je že pro každého – nezávisle na tom jakým praporem mává.

      • astraustralia

        Kamile ne pro kazdeho, Ostrov a nektere komentare na nem jsou dukazem jak snadno lide s jinymi nazory a pohledy obdrzi slova zatraceni.
        Nevim co je za tim ze z kdysi docela srozumitelne vymeny to tu preslo az do tak nepratelske atmosfery. Tu je mozno snazit se uklidnit nebo naopak hrotit az do podoby souteze o nejneslusnejsi slovo jak tu bylo pred casem predvedeno.
        Proto jsem ustoupil a prestal reagovat na uroven komentatora na kterou nemam.
        Rozsiruji to timto i o dalsi osobu s nickem Sax. Jiz nikdy zadne takove osloveni a snaha o vymenu.
        Duvod? Vsechno chce svuj cas a na nektera rozhodnuti je prave cas tim nejlepsim rozhodcim:-)
        K veci konkretne.
        Tou posledni kapkou je Saxuv komentar:
        12.8.2021 – 19.36
        embecko
        Sinkora chce naostro „orouskovat rizikovou populaci“, tedy ty nejslabsi, co se nedokazi branit. A pritom jiz bylo mnohokrat vedecky dokazano, ze rousky skodi zdravi. Dale jsem toho agenta NWO nemohl poslouchat.
        Astr to zrejme odkazal z obvyklych duvodu: Nekdo mu rekl, ze je to video proti totalite, tak to tak i posila dale. Jana pak posila dale, co ji poslal Astr.

        To ze Sax v prvni vete lze a Kamil ho nasledne opravil muze byt jak umysl tak nepozornost ci preslechnuti az po cokoli jineho a neni pro mne podstatne. Dulezite je Saxova snaha na pokracovani vykreslit Astra jako osobu ktera dava odkazy o kterych nevi co v nich je alias neco dela a vlastne nevi co ve skutecnosti dela.
        Zacalo to kdyz Astr daval odkazy bez komentare. Chlapci nemeli moznost rozebirat nazory Astra, byly jen ty odkazy a oni jen zirali a nebyli schopni pochopit ze nektere byly tak zvane popiracske ale jine naopak. Jak muze „popirac“ davat neco co vlastne pristi odkaz popira? Bud se pomatl, nebo to necetl, nebo mu NEKDO radi. A proto to byl prvni Sax kdo zacal psat o tom ze davam odkazy kdy nektere jsou a jine nejsou popiracske a neco takoveho je mozne jen v tom pripade ze to nectu. Jeho ideologicky pritel mu to nadsene vzdy komentarem potvrdil.
        Oba hosi patrne ve sve mozkovne nedovolili aby zapracovala myslenka ze rozlisnost odkazu je umyslna, majici potvrdit mnohocetnost rozdilnych pohledu! Ze je tu nabizena umyslne, ne aby zmatla ctenare, ale potvrdila to nejdulezitejsi ze neni jen jeden spravny nazor! At jiz jejich ci vladni! Ze to je na urovni ctenare aby si to prebral !
        Cas bezel a dnes to zakoncil Sax sdelenim na stejne urovni jako kdyz zacal komentovat me odkazy:
        Astr to zrejme odkazal z obvyklych duvodu: Nekdo mu rekl, ze je to video proti totalite, tak to tak i posila dale. Jana pak posila dale, co ji poslal Astr.
        NEKDO mozna Saxovi poradil ze toto bude na Astra fungovat. Dobre poradil:-)
        Jeste jednou srozumitelne k odkazu na dva vedce.
        Odkaz byl napred pozorne vyslechnut a kdyz Astr dosel k nazoru ze se jedna o nazor dvou vedcu na Covid a opatreni, ze jejich pohled by mohl rozsirit obzor ctenare Ostrova.
        Zaver:
        Procisteni Ostrovnich debat vykonani:-)
        Jiz zadne rozmuvy a reakce na Saxe.
        Saxi ber toto zakonceni tak ze NEKDO Astrovi rekl ze to je nejlepsi obrana proti Saxem sirenym obohacujicim nazorum :-)
        Finito lavorare, rikaji Jizane spokojene po vykonane praci :-)
        PS.
        Jen odkazy ruzne a bez navodu od Astra dal cas od casu na Ostrove budou nekomu neco rikat a jineho nutit si odlozit :-)
        Amen

        • vittta

          Ještě OH se směje.
          S tím se také nebavit.
          Důslednost. jen důslednost může zachránit lidstvo, a také doktor Vermon Coleman, však varuje se přibližovat k očkovaným lidem.
          Nakonec budou jeho následovníci doma zavření na 10 západů, protože očkovaní zombie budou prostě všude.

        • embecko

          Ja jsem si, Astere, udelal jen svuj nazor- tedy jel jsem dle tveho doporuceni. A samozrejme mne nezaujal obsah zmatecneho rozhovoru, jako osoba, ktera ho sem nalinkovala. Tedy ty, ktery pred par mesici stal na strane ochrancu slabych a bezmocnych (zde rizikove skupiny), trapene tremi okolnostmi: separaci, rouskami a ockovanim (obeti byl tehdy vittta, neempaticky sociopat, tvrdici, ze i pres lockdown se seniori stykat mohou).
          Jsou tedy 3 moznosti, proc jsi to sem odkazal:
          1) rozhovor, kde se propaguje nasili na bezmocnych jsi neposlouchal 2) obratil jsi o 180°, coz ale vzhledem k tvym ostatnim komentarum lze vyloucit, anebo 3) odmitas ideu, ale prakticke provedeni ti nevadi.
          S tim se lze setkat casto, napriklad mi kamaradi kuraci byli proti zakazu koureni, ale do hospod, kdyz sli na obed, vstupovali se slovy „Prima, tady se nekouri!“. Na zapade odmitaji komunismus az panicky, ale znarodnovani a vudci uloha barevne tridy jim nevadi…atd….prikladu odmitnuti ideje a zaroven straneni jejimu praktickemu provedeni lze najit dost. Treba je to i tvuj priklad? Kdo vi, ja se to uz nedovim…

        • pacifista

          Myslím si, že je to jen nedorozumění, nikoliv úmysl. Aby si lidé rozuměli, musí spolu mluvit. Jakmile toto přestane a začneme se jen domnívat co si ten druhý myslí, nastává konflikt. Proto všichni používejme svých vlastních slov a odkazy jen doplňujme. Nesváry určitě ubudou.

    • Jana

      Výborý rozhovor, Astře. Asi ti dva budou „sektáři“, jinak to nevidím. :-)))
      A konec je víc než úsměvný: „Když se půjdu nechat naočkovat před cestou do Jugoslávie, zeptám se, jestli je to vakcína nebo výjezdní doložka“. :-)))))

      • Kamil Mudra

        Hele Jano, ty vlastně asi chceš být označována za sektářku, že? Mě to aspoň tak připadá, protože to dost často házíš na stůl i když reaguješ na komentáře ve kterých o sektářství není řeč. Už jsi i verbovala kočku, vábíš Astra předplatným na souhlasy… Pokud chceš být tak vnímána, otevřeně se k sektě přihlaš, bude to respektováno a ty se pak proti takovému zařazení ani nebudeš muset ohrazovat.

        • Jana

          Je mi jedno, za co mě kdo označí, už jsem byla (jinde) označena za ledacos, není to nic nového.
          Co se „předplacených souhlasů“ – týká, k Astrovým slovům či odkazům nemám jakoukoliv výhradu, naopak a jsem přesvědčená, že to tak zůstane Bylo to jen pro jeho informaci – mohl z toho vydedukovat, že jeho komentáře čtu, odkazy otevírám a i když na ně nereaguji, nedává je zbytečně a nehodnotím je jako jeho kritici.
          Jak jsem verbovala kočku, to opravdu nevím a asi ani kočka – jen si spolu prostě rozumíme.

          • Kamil Mudra

            Někde jsi tu psala že jste s kočkou ve stejné sektě, tak mi to při psaní komentáře vytanulo na mysli. Ale to verbování byla samozřejmě nadsázka, stejně jako to s tím Astrem. Ovšem to s tím nadhazováním sekty jsem myslel vážně. Ještě nedávno jste se tu s Petrem tak rozčilovali, co si to ten vittta dovoluje označovat vás za sektáře, až mi to nedalo a sám jsem mu to rozmlouval – a pak to, zcela zbytečně, servíruješ sama. Měla bys tedy vědět co chceš. Buď ti to vadí – nebo nevadí.

            • Jana

              Protože vitttou popisoané všechny znaky sekty vykazuje právě on, ale připisuje je stajně jako agresivitu, nenávist, aroganci, dokonce strašení, apod. těm ostatním. Takový alibismus. Nebo kouřová clona.

              A co chci? Plánuji se podle embéčkova příkladu na čas „odhlásit z diskuze“. Považuji to za výborný nápad.
              A tentokrát to není ani vtip, ani legrace, ani moje uražení, o které se vittta ani nepokusil (škoda, mohlo to být aspoň trochu zábavné), ale soustavné, už nudné čtení téměř dva roky stejných a už i často vyvrácených názorů na virus, což občas opatrně potvrzuje vláda a dokonce i její „odborníci“.
              A dá-li někdo nějaký jiný odkaz, ideologická vittta-úderka to nevezme jako informaci, nehledá nějaký potvrzený a logicky znějící protiargument, okamžitě vystartuje s poučováním, jak je třeba myslet. Děkuji, stačilo.
              Bylo to tu fajn, možná se ty časy ještě někdy vrátí.

              • Kamil Mudra

                Fakt si myslíš že má vittta hlavní podíl na tom že tu covidové téma tak zakotvilo a žere nás to jak rakovina? Myslíš že mne k tomuto zamyšlení a apelu inspiroval hlavně vittta? A že jediný způsob „léčby“ je zdrhnout z „covidária“ které jsi pomohla vytvořit? A že se ty dobré časy nějak samy vrátí, když se i ostatní zachovají podle embéčkova (a následně tvého) příkladu a „na čas se odhlásí z diskuse“?

              • vittta

                Proč bych tě měl urážet?
                Urážet tě budu, až sám budu chtít, a ne když mi to poradíš.
                A že jdeš pryč, no, došla ti pára, třeba bych po tobě mohl nakonec chtít, abys mi dala vědět, až začnu strašit.
                Já ti o tvé strašení mohu psát každý den 50x.

      • vittta

        Když se tě zeptám, co se ti nejvíc líbilo, uměla bys odpovědět?
        Já jsem se v tom chvílemi nevyznal, Šinkora té Krátké pořád skákal do řeči, a chvílemi jsem nebyl dojmu, že hovoří falešný Šinkora s falešnou Krátkou, nebo že ani jeden neexistuje, a jsou to nějací herci, kteří si dělají z lidí prdel.
        zejména když byla řeč o Chřipce, kde Šinkora prokazatelně lže, protože Chřipka obecně netrvá 7 dní, ale minimálně 14 v plné síle, někdy i víc, a po prodělání Kovidu nikoho nenaočkují, možná to tak dělá on, ale u nás prostě očkování nedostaneš, je na to nějaká, celkem dlouhá lhůta.
        Závěr je poněkud více radikální, než jaký razím já, paní Krátká očkování nikdomu nevymlouvá, kdo chce, ať se očkovat nechá, nepatří tedy mezi odmítače, a Šinkora by…to mě zaskočilo- odloužil roušky, samozřejmě až potom, co budou senzitivní skupiny naočkovány, jde nejspíše o skupinu nad 60 let.
        Předpokládám tedy, že se v dohledné době necháte s Astrem konečně očkovat, protože Šinkora to vysloveně doporučuje, a Krátká to nezpochybňuje, pak bychom tedy mohli odložit roušky.
        Šinkorovi je už více jak 55, chvílemi se mi zdálo, že ta senzitivní skupina, která by měla být naočkována, je od 55 let, pak se zřejmě na očkování minimálně chystá- pokud už není očkován.

        • Kamil Mudra

          On ten rozhovor je prostříhaný, proto to vypadá jako by Šinkora skákal do řeči. Bylo by zajímavé shlédnout ho v plné verzi. Ale i s tím co jsem od obou slyšel v tom sestřihu souhlasím, byť nemám potřebu mluvit o něm v nějakých superlativech. Prostě normální věcný rozhovor.

          • vittta

            Já těm věcem tam především nerozumím, takže nemohu souhlasit.
            Ta věc je ale jasná, že Šinkora očkování (senzitivních) doporučoval, a Krátká to nechávala na každém.
            Takže je mi divné, že to odkázal právě Astr, a nadšeně souhlasí Jana.
            No, no tam mluvili o protilátkách, tak asi proto.

            • Kamil Mudra

              Nojo. Já se imunitním systémem a protilátkami zabývám už delší dobu, tak mi nečinilo problém rozumět všemu co tam říkali. Tedy ani souhlasit. Proč to Astr odkázal a Jana nadšeně souhlasí ti už musí říci oni. Ale asi v tom ty protilátky hrály roli. To je častý a myslím že nejpádnější argument pro odmítání vakcín. Jak jejich samotná existence a výskyt, tak i to jak se k nim (prozatím) vlády staví.

        • Jana

          Toi jsme snad museli vidět každý jiné video. Šinkora žádné očkování jednoznačně nedoporučival, mluvllo se hlavně o protilátkách, které i když nejsou zjištěny laboratorně, neznamená to, že je všechno špatně, protože organismus si je vytvoří až PO setkání s virem.
          A ty jednoznačně LŽEŠ – „po prodělání Kovidu nikoho nenaočkují“. Očkují!!! Mimo jiné tam říká, že po JAKÉKOLIV infekci, třeba žloutence, se mají NEJDŘÍV zjistit protilátky a pak rozhodnout, zda očkovat a kdy – což se nedělá a naše skvělé MZ ústy neméně skvělého ministra už dalo na vědomí, že protilátky jako důvod k odložení očkování se nebude uznávt,.
          Navíc – když očkují v obchodních centrech, na pražském hlavním nádraží, za pomoci mobilních týmů – jak by asi tu hladinu protilátek zjišťovali?

          • vittta

            Na to je takový dotazník.
            Lžeš samozřejmě ty, Šinkora očkováním podmiňoval odložení roušek.
            Tak, je to tam slyšet, já se hádat nemusím, když bude mít někdo nervy na to, pouštět si sestříhaný blábol, je to jeho věc.
            Tu ženu, co jsem jí zmiňoval očkovat po kovidu odmítli, musela čekat nějakou dobu.
            To bylo proto, že to VĚDĚLI.
            Moje labuť je očkovaná, a vyplňovala dotazník, kde tato otázka byla, pak mluvila ještě s doktorem, a ten se ptal na to samé.
            Koukali u toho do počítače, neví na co, dá se předpokládat, že jestli měla oficiální kovid.
            Ještě tam byla sestra, která také průběžně každého informovala o rizicích.
            Je hypoteticky možné, že někdo kovida měl, a nebyl v systému, odležel ho, a nikomu nic neřekl, kvůli karanténě nebo tak něco, a před očkováním to zatajil.
            To pak je jeho volba.
            Také je možné, že někdo kovida měl, a netušil to- ten také není v systému.
            Beru to ale tak, že zjišťovat KAŽDÉMU protilátky není prostě technicky možné, a též i finančně, a navíc, vy byste byli první, kdo by to spočítal, kolik se za to dalo, a hnedle by se dalo svést na Babiše, že si namazal kapsy.
            Ale jak říkám to je u tebe něco jako „vůdce nařídí- my poslechneme“, tak si ty informace, notoricky známé, o kterých nadšeně tvrdíš, jak vylézají na veřejnost- a to i přes všudypřítomnou cezuru mocných protagonistů NWO, tedy ty informace si vyhocnocuj, jak chceš.
            Já se nechám očkovat, až já budu chtít, a žádná sekta mě k tomu nepřinutí.

            • Jana

              Už toho mám dost!
              Napoš mi, kde jsem konkrétně nutila TEBE, aby ses dal/nedal očkovat, nebo mě přestaň napadat.
              To bylo keců, že je tu otevřená diskuze, že?

              • vittta

                No furt…nebo nevím, já jsem neočkovaný, tak o co jiného by ti mohlo jít?
                Tomu, co píšeš moc nerozumím, ale o nic jiného ti jít přece nemůže, ne?

    • vittta

      Šinkora…není to ten, co má za prokázanou kolektivní imunitu, ale neočkovaným nad 60 by účtoval veškeré zdravotní výdaje, související s Kovidem?

      • Kamil Mudra

        Já myslím že zrovna tohle jsi v tom článku který jsi odkázal špatně pochopil. On tam přece říká: „Očkování dětí je svinstvo, jaké jsem ještě nezažil. Kdo máte rozum, nedávejte své děti očkovat. Dokud neproočkují všechny nad šedesát anebo jasně neřeknou, že neočkovaný senior, který neprošel infekcí, si za všechno může sám a nemocniční péči si bude platit, je očkování dětí proti SARS Cov-2 zhůvěřilost. A i potom to bude hloupá a zlá zbytečnost.“
        Mě to spíše přijde, že v rámci odporu proti očkování dětí staví absurditu proti absurditě. Tedy že zavedení ničeho takového nedoporučuje, stejně jako nedoporučuje očkování dětí.

    • embecko

      Sinkora chce naostro „orouskovat rizikovou populaci“, tedy ty nejslabsi, co se nedokazi branit. A pritom jiz bylo mnohokrat vedecky dokazano, ze rousky skodi zdravi. Dale jsem toho agenta NWO nemohl poslouchat.
      Astr to zrejme odkazal z obvyklych duvodu: Nekdo mu rekl, ze je to video proti totalite, tak to tak i posila dale. Jana pak posila dale, co ji poslal Astr.

      • Kamil Mudra

        Ale di. Vždyť on už někdy po druhé minutě vyzývá k odložení roušek. Tos ho tedy opravdu moc dlouho neposlouchal.
        No, hlavně že jsi ho tak rychle ohalil coby agenta NWO. :-)

        • vittta

          Až po očkování, ovšem.
          To je třeba připomenout.
          To jsem mimochodem také nepochopil, proč odložit roušky- zřejmě plošně, až po proočkování osob nad 60 let věku?
          A v tom vyznění, hlavně tedy v tom článku, co jsem odkázal já, šlo o proočkování ke 100%.

        • embecko

          No to je pravda, on to dost zazbrblal a kdyz posloucham pozorne, tak to neni orouskovat, ale proockovat :o)
          Tim hure! Protoze ockovani je nastroj, kterym nas NWO chce zabit! Proto stale plati, co pisi vyse…vyradit se na slabych a bezmocnych…mnokrat dokazano….agent NWO.

          • Jana

            Ah bože – když už chceš být vtipný, tak aspoň trochu na úrovni, jaká by se dala od tebe právem očekávat.

            • vittta

              To je vážná věc, nejenom že nás chtějí zabít, ale ještě nás napojí na počítač, copak jsi neposlouchala ten rozhovor?
              Oxid Grafenu.

              • embecko

                A nejen to, ani se nebudes moct priblizit ke srotisti, protoze by se tam na tebe nalepilo vsechno zelezo, co tam maji. Ze je vakcina magneticka totiz bylo vedecky prokazano a to nevyvratitelne.
                To jsou tedy vyhledy…chodici pocitac, na dalku ovladany kadry NWO, oblepeny starym zelezem…

                • Kamil Mudra

                  Chodici pocitac, na dalku ovladany kadry NWO jsi od té doby co používáš chytrý mobil. Tys to ale ještě završil tou vakcínou – takže nevím, nevím…. Kdo ví na jakým školení jsi strávil čas který jsi tu nebyl a jak ti na něm vyprali mozek. Možná jsi se vrátil abys tento nebezpečně odbojný web zničil! Měli bychom si na tebe dát pozor. Zvláště Jana, která musí být kádrům NWO skutečným trnem v oku. :-)

                • oh

                  A nejen že ti v těle poskládají grafenoví nanoboti, ještě k tomu všemu budeš i radioaktivní, nacpaný zbrusu novým neznámým izotopem uranu: uran-3665

                  P.S pouze pro embéčka: než případně klikneš na odkaz, doporučuji se přesvědčit, že správně a bezpečně sedíš, nohy od židle se neviklají a hlavně se při četbě nezkoušej houpat. Hrozí akutní nebezpečí pádu a úrazu!

                  • vittta

                    To je všechno málo!!!
                    Tenhle doktor tvrdí, že čoskoro začnou očkovaní umírat, znýmý doktor Vermon Coleman.
                    To tvrdil před 3 měsíci, takže to lze očekávat každým okamžikem.
                    Doktor potřebuje naší spolupráci, jinak nám všem hrozí zánik.
                    Nevím, jestli to kdokoliv dočte až do konce, ale Gates a jeho dcera se nám všem nepokrytě smějí- což je tam vyfocené.
                    A větší důkaz být snad ani nemůže.
                    https://cz24.news/vsetci-ockovani-mrna-vakcinami-zacnu-coskoro-zomieratdr-vernon-coleman-prehovoril-o-existencnej-hrozbe-pre-ludstvo-top-info/

                  • Kamil Mudra

                    Ale jako námět na nějakou scifárnu docela dobrý, ne? Ani jsem to nemusel dočíst až do konce a už mne napadlo mrtě variant jak ty nanoroboty využít. Blbé je že v současné atmosféře asi takové filmy nebudou mít zelenou, stejně jako jiné, „nevhodné“ svou genderovou, nebo jinou skladbou hrdinů.:-(

                    • oh

                      To jistě. Mě taky napadalo pár způsobů, jak by se takoví nanoboti dali využít. Kupodivu ani všechny nekončily totální zkázou a celoplanetární katastrofou. :-))
                      A hrozně rád bych viděl i ten izotop uranu s čtyřmístným a tak vysokým protonovým číslem. Ale pro jistotu z hodně velké dálky, protože na jeho stabilitu bych nevsadil ani pětník.

                      P.S. Karanténa v emzáckém provedení

                      Hořící zbytky Země ještě vyplňovaly polovinu nebe, když se z Generátoru do Centrály přefiltrovala otázka:
                      „Proč to bylo nezbytné? I když nebyli dokonalí, dosáhli přece inteligence třetího stupně.“
                      „Neměli jsme jinou možnost. Pět skupin se beznadějně nakazilo, když došlo ke kontaktu.“
                      „Nákaza? Jaká?“
                      Mikrosekundy běžely dál a Centrála zatím zkoumala nekonečnou řadu dat, která mizela v paměti a které se podařilo proniknout skrz Cenzorní filtr ještě dříve, než silně izolované obvody obdržely příkaz autodestrukce.
                      „Narazili jsme na jistý problém… K jeho analýze by nestačila doba celé existence vesmíru. I když do hry bylo zapojeno jen šest prvků, naše týmy zachvátila touha po rozluštění té věci.“
                      „Jak je to možné?“
                      „Nevím, nikdy jsme to raději neměli vědět. Jestli těch šest prvků opět objevíme, nastoupí konec racionální komputerizace!“
                      „A jak vypadají?“
                      „To také nevím. Přes Cenzorní filtr se k nám dostaly jen jejich názvy.“
                      Napětí cenzora se stále zvyšovalo, ale odpovědi nezabránil:
                      „Jmenují se: král, dáma, věž, střelec, kůň, pěšec.“

                      (Arthur C. Clarke – KARANTÉNA ) .

                    • Kamil Mudra

                      :-)))))))
                      Arthur C. Clarke je prostě borec a chválabohu nikoli jediný.
                      Já jsem si vzpoměl na něco, co jsem tu vyvěsil někdy před pěti lety. A ono to pořád platí víc a víc.

              • Jana

                Ne – NWO.
                Když to neví vittta, ty bys měl – není to ORGANIZACE. jako KGB, CIA, STB, neexistují její „agenti“ a nevyhlašuje se jako pětiletka, nebo opatření, která budou platit od 1. ledna.

                • Kamil Mudra

                  Propána! To fakt nepoznáš že si sax jen dělá prdel? Otevři si můj odkaz z tohoto komentáře a zaroluj si nahoru ať vidíš kolik času jsme debatě na tohle téma věnovali.
                  Jak se zdá, sax se vrátil z dovči v dobrém rozmaru. :-)

                  • Jana

                    Jak jsi přišel na ti, že jsem nepoznala vtip (blbej, od embéčka bych čekala víc). Přečti si znovu, co jsem napsala 12.8.2021 – 21.21

                    • Kamil Mudra

                      Já ale reaguji na to co jsi napsala ve 12.8.2021 – 22.07. To rozhodně nevyznívá jako nějaká reakce na vtip. Co to na mne (už zase) zkoušíš?

                    • Jana

                      Ne? Bylo to na větu „Protoze ockovani je nastroj, kterym nas NWO chce zabit! Proto stale plati, co pisi vyse…vyradit se na slabych a bezmocnych…mnokrat dokazano….agent NWO“
                      Jen se mi to dvakrát vtipné nezdálo, to je celé. Takový laciný vtípúek bych čekala tak od vittty.
                      Přeješ si ještě nějaké vysvětlení?
                      .

                    • Kamil Mudra

                      Jo, a na poznatelný laciný vtípek reaguješ poctivým vysvětlováním co je to NWO.
                      Tedy tobě vyprávět vtipy musí být fakt zábava. :-)

                    • Jana

                      Zatímco ty posuzuješ kvalitu vtipu jeho autorem, já .obsahu, nebo spíš v tomto případě účelu.
                      Tohle bylo „rejpnutí“ do těch, kteří agebdu NWO nepodceňují, podobně jako moje „vysvětlování“, které jsi naopak vzal natolik vážně, žes mě odkázal na svá slova,která jsem (špatně?) tehdy také vzala vážně.

                      Zatímco např. jeho další z 12.8.2021 – 22.03, to je jiné „kafe“, co se vtipnosti i obsahu týká. A taky tam byla zmínka o NWO, ovšem ten byl – řekněme „propracovanější“?.
                      Tím mám za to, že jsme věnovali nekonečně víc času, než si taková nicotnost zaslouží.

                    • Kamil Mudra

                      „Tohle bylo „rejpnutí“ do těch, kteří agendu NWO nepodceňují…“
                      No právě. Na rejpnutí se reaguje štulcem a ne dušínovským vysvětlováním ve stylu: „Tohle slušný chlapec nedělá.“ Takový suchar přece nejsi.

  18. vittta

    Praktický výstup ze vstupu do ideologické sekty.
    Hodně lidí považuje sektu za partu pomatenců, co mají svého GURU a věří konkrétní ideologii, scházejí se, a slouží.
    V dnešní době už se sekta může skládat i z lidí, kteří se nikdy ani neuvidím a bydlí tisíce km daleko.
    Jejich činy nejsou fakticky koordinovány, ale vlastní fantazii se meze nekladou.
    V tomto případě to má ještě praktický politický dopad.
    QAnon se profilují dílem jako zastánci Trumpa, a nepochybně mají i v mnohém pravdu, nic méně podobné kousky a příliš silné konspirace to pozivní ničí, a poškozuje ve výsledku právě Trumpa.
    To samé u nás antikovidovci.
    Ti se profilují jako bojovníci za svobodu, potažmo vlast, ve skutečnosti poškozují jak boj za svobodu, tak vlast.
    Rozdělení společnosti už nyní probíhá rychle, pro zajímavost, mainstream má v rukou média, se říká, ale aby se očkovaní stranili neočkovaných jsem ještě neslyšel.
    Ale oby se neočkovaní stranili očkovaných čtu každou chvíli.
    https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/priznivec-qanonu-zastrelil-sve-male-deti-bal-se-ze-se-promeni-v-monstra-40368949#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=FdTg40fD8uX-202108130819&dop_id=40368949&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    • J. Hruška

      Taky jsem to sem chtěl dát. Já se ovšem potkávám se sektami už delší dobu, takže mě to nepřekvapuje. Naprosto nesmyslné představy jsou u těchto skupin obvyklé. Plochý svět, dutý svět, smrtelné nebezpečí z očkování nebo transfuzí a tak dál. Všelijaké „duchovní“ výstřednosti jsou ještě nejméně škodlivé. Prostě USA jsou semeništěm pošetilostí. Tam se to ovšem řeší efektivně. Například skupina, která odmítá očkování se oddělí (sama) od zdravého obyvatelstva a nechá se vychcípat.
      Je to tam už nějakých dvěstě let a souvisí to asi s celkově nízkou úrovní vzdělání. Že se podobné představy dneska šíří v takové míře i v Evropě, to na něco ukazuje.

      • vittta

        To je podle mého takovou pseudosvobodou, že si každý může kecat, co je mu libo.
        To v USA bylo, ale v Evropě ne.
        Tady jde mnohdy o šíření poplašné zprávy.
        Také si myslím, že v USA v podstatě nikdy nebylo v tom smyslu oficiálno.
        U nás za komunistů bylo prostě jasné, že očkování je pozitivní, a země je kulatá.
        Kdo by si myslel něco jiného, byl by za idiota.
        To jsou zcela apolitická témata, lidé byli pokrokoví, a na svou pokrokovost byli hrdí, byli jsme tak vychováni.
        V USA důrazem na myšlenkovou svobodu vznikl asi spíše chaos, než myšlenková svoboda.

        • J. Hruška

          Jistě. Myšlení, které se utrhlo ze základu, takže se volně převaluje a naráží do všeho. Možná ještě významnější je pocit ohrožení, přiměřený ve společnosti, která klade individuální svévoli nad to, co prospívá všem. Takže „zlý svět vám namlouvá, že svět je koule, ale zatím je placka (varianta: dutina v kamenném vesmíru). Jen já vám řeknu pravdu“. Dále: „Zlý svět z vás chce transfuzemi udělat někoho jiného, případně očkováním zabít. Jen sekta vám řekne pravdu a ochrání vás“.

        • J. Hruška

          „U nás za komunistů bylo prostě jasné, že očkování je pozitivní, a země je kulatá.
          Kdo by si myslel něco jiného, byl by za idiota“ Jistě. Ale v USA jsou taky sektáři považováni za idioty a nevadí jim to, naopak je to utvrzuje. Váš postřeh by nás měl vést k tomu, abychom přemýšleli, proč tehdy lidé neměli potřebu hledat alternativy. Případně proč dneska tu potřebu mají.

          • embecko

            „Ale v USA jsou taky sektáři považováni“
            Zde bych lehce oponoval, pane Hrusko. USA jsou sektarskou spolecnosti od sameho zacatku a to, co v Evrope znamenala rodina, to tam sekta. Cemuz se treba melze divit, nebot sekta nahrazovala evropsky rod az klan, tedy slo o formu sebeidentifikace v multikulturnim prostredi…sekty jsou obrana proti multikulti :o)
            Tea party v Bostonu meli v rukach zednari (kam patrila vetsina americkych prezidentu), dole zacina sekta na lokalni urovni v mistni protestantske modlitebne, ale vzhledem k velke plose USA byla centralizace uceni temer nemozna.
            Odtud prameni i americky mesianismus- zahranicni intervence jsou proto obyvatelstvem chapany jako sireni americkych pozitivnich ideji, proto maji lidovy souhlas (zalezi samozrejme na poctu padlych- viz Vietnam).
            Divat se na zahranicni politiku USA sektarskym prizmatem je vzdycky prinosne- trendy jsou vzdy sektarske a v podstate „dobre myslene“, byt vysledek vypada (temer vzdy) opacne.
            Jinak bych se nenechal mylit, z podstaty jsou USA pacifisticke a humanisticke…ovsem seda je teorie a zeleny strom zivota (zde je spise krvavy, nezli zeleny).

  19. astraustralia

    Covidování v Klokanystánu.
    Pokud tu stale plati tento nadpis clanku, pak jeste nekolik detailu k mistnim opatrenim.
    OH v Tokiu skoncily a a Olympionici se vraci domu. Pro kazdeho kdo pristava v dobe Coronaviru v Klokanystanu plati povinne 14 denni obdobi karanteny v policejne hlidanych zarizenich / hotelich! Plati bez vyjimky a tak ani Prime minister po navratu ze zahranici konference se 14 nesmel ukazat v parlamentu. Prisnost plati i pro ucastniky OH a protoze cim prisnejsi opatreni tim vetsi uspech nektera opatreni byla jeste zprisnena. Olympionici byli ze vsech statu ale mezinarodni linky v dnesni dobe pristavaji jen v nekterych mestech. Proto sportovci z SA (Jizni Australie) meli pristani v Sydney kde presedli na domaci linku a pokracovali do Adelaide. Jelikoz ale Sydney je posledni tyden zamorene mesto virusem ( 200 az 300 pripadu denne)
    rozhodla vlada SA po pristani v Adelaide ze sportovci budou v karantene ne jen povinnych 14 dni ale protoze prestoupili v Sydney tak jeste dalsich 14 dni karanteny navic, tedy dohromady mesic!
    Drzitele medaili maji pobyt zvyhodnet tim ze se smi v karantene divat na sve medaile, pro ukaznene se zvazuje moznost pouzivani mobilu:-)
    Vzhledem k tomu ze dnesni cislo „positivnich“ presahlo 300 mistni vlada uvazuje prodlouzit „lockdown“. K cervenci a srpnu bude patrne „neco“ pridano. Vezeni a vezneni obyvatel tak dostava novou „humanitarni“ podobu :-(
    Mimo zakazu vseho s vyjimkou nakupu potravin, navstevy lekare/nemocnice a zdravotni vychazky ale jen do maximalni vzdalenosti 5km bez moznosti si sednout na lavicku ci lehnout v parku dojde k dalsimu prodlouzeni na dobu kterou vam dodatecne sdelim.
    Ze ve verejnych prostorach povinost nahubku je samozrejmost a vyzadovana nutnost s hrozbou pokuty pokud nedodrzovana!
    V TV radostna ujisteni ze bude li obyvatelstvo proockovano napred z 80% nyni snizeno na 70% mohlo by dojit k „rozvolneni“
    Odchodem z realneho socialismu pred 40lety mela byt mimo jine i jistota nepotrebnosti „vyjezdni dolozky“ do pasu.
    Od roku 2020 v Klokanystanu plati nutnost zadat vladu o vyjezdni povoleni. Opet jako kdysi v CSSR ani zde neni znamo komu bude a komu nebude povoleno vycestovat! Drive to bylo se zduvodnenim“neni v zajmu republiky“. Dnesni zdejsi „zdravotni“ duvody zni naopak velmi lidumilne a proto je mistni ovcane berou s maximalnim pochopenim:-)

    Na zaver pro zpestreni vaseho letniho weekendu davam odkaz, jak jinak nez opet bez komentare s virou ze kazdy ctenar si usudek udela sam:-)
    Odkaz byl napred cely vyslechnut a vzhledem k velke popularite odkazovane osoby (pred casem velmi positivne zde okomentovane c.1) opet nabidnut k obohaceni :-)

    Parazitológ Flegr
    Hezky weekend :-)

    • Kamil Mudra

      Koukám že to tvoje „jak jinak nez opet bez komentare „ platí asi i pro mou odpověď na tvůj dotaz: „bez ockovani a riskovani nejakych pripadnych nepokoju by to slo lepe zaridit jak ?“

      • astraustralia

        Kamile omluva, nejak jsem minul tentoTvuj komentar, ktery konci zaverem:
        Takto bych postupoval v rozpětí dejme tomu deseti, nebo i patnácti let a až by se míra globální populace smrskla na kýžený stav, vyrukoval bych s dlouho očekávaným objevem spásné vakcíny, rozjel její masovou výrobu a zahájil vakcinaci. Nyní už řádně vystrašení občané by na ní ochotně stáli fronty, pokud by na vakcíně někdo našel něco nekalého nikdo by mu nepopřál sluchu a bylo-li by mým záměrem něco do ní „namontovat“ pro případné pozdější využití, prošlo by mi to snadno. Na případné odpůrce vakcinace bych se klidně vykašlal – bylo by jich nesrovnatelně méně a dlouho by neodporovali. Strachem „promořené“ občanstvo by bylo řádně uhněteno, pro zavedení jakýchkoli pravidel která by se dala okecat nadějnou vyhlídkou na to že se taková situace již nebude opakovat.
        Tak co si o tom myslíš?

        Kamile ale to se uz presne deje!!!
        Tam presne jsme , mam to tu pred ocima, fronty vystrasenych lidi od nejmladsich po to stare stoji fronty na injekci !
        Zadne kdyby, uz tam jsme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-(
        Jsem presvedcen ze vetsina je uz tam zmasirovana a vystrasena ze si prestali verit a naopak predali peci o sve zdravi vlade ktere jedine vi jak se o ne spravne postarat!
        Pak je tu nejake procento i tech kteri aby mohli do restaurace do divadla na stadion tak co se da delat kdyz to je podminka tak si to dame.
        Presne tam vlada tu chce lidi mit a uz je tam ma !
        Tech par tisic demonstrantu jsou nic, snadno zlikvidovatelni!
        Smesne mi zni zvasty o uplne jine CR kde vlada vyda zakazy a LID je plni vlazne nebo vubec ne.
        Prave ta hruza tady z toho mit pred ocima poslusne ovce se kterymi si politici delaji co chteji, me nuti premyslet o reemigraci zpet do rodne vlasti!
        Az ted a tady jsem pochopil proc asi (rikam asi )je Cina jaka je a take kde je a proc !
        To kdyz vidim jak jede auto v nem ridic sam a ma na obliceji nahubek!
        Vzdy je to jen Cinanka nebo Cinan !
        Neni mozne jinak nez ze: MUSEJI MIT POSLUSNOST V KOMBINACI SE STRACHEM UZ I V GENECH !
        Je to hruza mit denne pred ocima jak snadno se vlade dari manipulovat s lidmi, jak snadno se daji vystrasit, postrasit a dohnat k cemukoli !
        A od rana do vecera to TV a media krmi a zivi dalsimi hruzastrasnymi cisly. vcera opet 2 lide zemreli na Covid (nebo s Covidem) !!!
        Pred tydnem pred 100 positivnich, vcera pres 300!
        Cely cervenec a i pro srpen „lockdown“ ! Kolik mesicu jeste ?

        • Kamil Mudra

          Jenže já tam mám to „až by se míra globální populace smrskla na kýžený stav“ a to se jaksi ještě nestalo. Takže realita se s mým modelem dost zásaně rozchází. Víš, Astře, mě nepřjde moc pravděpodobná ochota všech států podílet se na takovém nějakém globálním plánu. Tedy by bylo nutno takové země oblbnout. A prozkoumat vakcínu, jestli v ní není cosi nekalého, to pro vyspělý stát není nic těžkého. Jenže ony se ty vakcíny píchají úplně všude. Věříš tomu že by ostražitá vláda Izraele, kde je 90% proočkovanost, nechala nějak zdevastovat vlastní populaci? Nebo že by takto šel NWO na ruku Putin? Protože i v Rusku se mimo Sputniku očkuje i západníma vakcínama. A Rusové si je jistě prozkoumali. Myslíš že by nevyužili možnost prásknout na západní výrobce že svému lidu píchají nějaké jedy?

          • astraustralia

            OK takze se jsme u zasadni otazky na moznost smrsknuti se populace a vynalez laboratori Zapadu vakciny typu mRNA zatim zadne vrazedne ucinky nevykazuje.
            Ze nevykazuje dnes neznamena ze se casem u tech ockovane mlade generaci nesnizi schopnost rozmnozovani ci jine problemy.
            Narust populace zatim pokracuje a jedine co to zatim bezchybne reguluje je pouze vyse zivotni urovne te ktere oblasti zeme ci kontinentu!
            Prikladem v Evrope nejkriklavejsim je Italie kde je pocet vyjadren cislem 1,2 az 1,3 tedy vymiraji a ani jejich chudy jih to nezachranuje.V minulych stoletich mely zeny i v Evrope 6 az 10 deti a modlily se aby jim alespon 2 prezily! Nejen zivotni uroven ale predevsim hygiena (vcetne cisticek odpadnich vod) a zdravotni pece jsou zarukou ze ze 2 narozenych se obe doziji dospelosti a moznosti se rozmnozit.
            Zustavaji ty rozevrene nuzky rozporu ze na jedne strane je tu snaha zachranit par ne zcela zdravych i za cenu zastaveni vseho, ale to ze se stale rodi 2x tolik nez kolik umira se nechava bezet bez povsimnuti dal.
            O jinem pohledu na vec nez je ten spravne massmedialne tlaceny dam zminku u sebe, zde by to bylo jen pro poteseni a jen jako vyzva pro mistni plivniky chrlit sva moudra odsouzeni a ostouzeni:-)

            • Kamil Mudra

              „Ze nevykazuje dnes neznamena ze se casem u tech ockovane mlade generaci nesnizi schopnost rozmnozovani ci jine problemy.“
              Však tohle já nerozporuji. Jen mi nezapadá do nějakého globálního plánu na redukci populace, evidentní spolupráce zemí, které jsou dostatečně vyspělé aby dokázaly nějaký podraz ve vakcíně odhalit a přesto ty vakcíny na své občany aplikují i nátlakovou formou. Jak si jejich přístup vysvětluješ ty? Proč před účinky vakcín varují jednotliví experti kteří je dokáží odhalit, ale ty vlády v jejichž zájmu evidentně redukce vlastní populace není, ke zjištěním těchto expertů nepřihlíží?
              Proč se každý hlasatel globálního spiknutí téhle otázce vyhýbá jak kocour horké kaši?

              Existují přece jen čtyři možnosti:
              1) Výrobci vyrábějí vědomě závadné vakcíny a před všemi vládami to tají.
              2) Výrobci vyrábějí vědomě závadné vakcíny se souhlasem všech vlád.
              3) Výrobci nevědí že vyrábí závadné vakcíny a vlády to nevědí také.
              4) Vakcíny nejsou závadné a varující experti se mýlí.
              Nebo tě napadá ještě nějaká pátá možnost?

              • astraustralia

                Kamile ano mel jsi pravdu kdybys na tento svuj komentar neupozornil, nevsiml jsem si.
                Nejak se to tu stava stale vice neprehledne, doufam ze jen pro me.

                5) Vyrobci vyrabi zavadne vakciny
                (na nezavadne jim schazi cas a tedy dostatech zkusenosti aby vymysleli minimalne zavadne)
                a pro vlady je nejpohodlnejsi se tvarit ze vedci upozornujici na zavadnost nemaji pravdu a ze je vse v poradku,
                nebot priznat zavadnost by znamenalo zastavit vakcinaci a cekat neznamo jak dlouho na neco lepsiho.
                Jako neco lepsiho je ohlasovana t.zv. druha generace vakcin ktera bude mit tak zvane sirsi spektrum zasahu.
                Pro me je mRNA cesta cestou nevyzkousenou i kdyby tu Sax prisel s dalsi novinou ze uz se to laboratorne zkousi od doby kamenne, nejen posledni 30 nebo dokonce 50 let !
                Sliby se slibuji blazni se raduji!
                PS
                Laboratore narostly jako houby po desti. Pred temi 50 lety to bylo jen kolem universit a vojaci zkoumali vojenske pouziti.
                Ted proti minulosti jsou jich tisice, desetitisice. V kazde se neco zkousi a vymysli se co a jak s tim k cemu by to bylo dobre ci spatne a to jen pod jednim stale stejnym praporem= JAK TO ZPENEZIT !
                Proto ma pravdu jak Dr.Stanek tak prof.Stanek ekonom a vsichni kteri tvrdi ze jedine navrat k dusevnu cloveka a odklon od zlateho telete je pro lidstvo resenim!
                A HOVNO zalezi na tom jakou cestou k tomu lidi dostat, nebot je prokazano ze 70 % je homosapiens tvor neschopny premyslet a tech 30% ma jine starosti nez je to ucit. Naopak reorganisace skolstvi po svete predvadi ze je treba tech blbu mit na svete jeste vice a usilovne se na tom inclusivne pracuje!
                Howk
                I Tvoji odpoved na Landu jsem zaregistroval, ted ale musim na hodinu ci 2 do prostoru prikazu a zakazu:-(
                Mej se :-)

            • Bjedruna

              Mě nejvíce vadí na celé té kauze COVID jedna věc. Měla by se vést odborná diskuze názorových oponentů a to on-line , veřejně…. a to se nevede. Ať si to rozdají odborníci mezi sebou. Já jako laik se můžu domnívat, dát na intuici nebo používat tzv. zdravý rozum, toť vše . Velice hezky to shrnul vědec prof. RNDr. Jaroslav Turánek, CSc.,DSc., farmakolog, imunolog a vakcinolog:
              „Měla by se vést odborná diskuze názorových oponentů, v níž by se otevřeně probraly možnosti řešení a jejich rizika. Ne vést propagandistické kampaně rádoby zaštítěné panelem stále stejných odborníků, kteří ani nejsou odborníky na dané téma,“

              Co víme a co nevíme o koronaviru a vakcinaci proti němu? Jaká rizika s sebou nesou aktuálně používané technologie distribuce vakcín v organismu? Dává smysl plošné očkování, očkování dětí? Co víme o dlouhodobých účincích vakcín? Je potřeba mít v dnešní době jako vědec odvahu? V jakém stavu je odborná diskuze a v jakém svoboda v naší zemi? Na tyto a další otázky odpovídá prof. RNDr. Jaroslav Turánek, CSc., DSc., v přiloženém rozhovoru.
              … začátek je pomalý, k tématu si posuňte zhruba od 17. minuty … velmi výživný rozhovor, doporučuji ! Taky chápu, že toho pána do naší vaší ČT asi jen tak nepustí ….

              https://www.svedomi-naroda.cz/2021/08/17/rozhovor-s-vedcem-prof-rndr-jaroslavem-turankem-csc-dsc/?fbclid=IwAR2pxUzhTmQXkgLdVDuw38muWq1pbcfkxWeYnPvwMzsRdOFdPOOk0AnLr5E

                • Kamil Mudra

                  Kvantita není totéž co kvalita. Ale doufám že už ho máš u sebe vyvěšený a nemyslím to ironicky.

                  • astraustralia

                    Kamile pises:
                    Ten rozhovor je naprosto skvělý a já děkuji Bjedruně za jeho zprostředkování.
                    Ja take:-)
                    Puvodne jsem mel v umyslu to napsat podobne,ale misto toho jen
                    Vic takovych lidi a odkazu na ne, at je jasneji
                    Ano a take u sebe vyvěšený.
                    Je tam vyveseno 5kritickych odkazu za sebou tento od Dr Turanka jako posledni.
                    V souhrnu to vse je casove dost narocne, ale jsou to v podstate ty nejzasadnejsi vyhrady.
                    K poslednimu odkazu na prof. Turanka si dovolim rici ze jeho srozumitelne vysvetleni at jiz pochvala pro mRNA tak i hodnoceni o nevhodne platforme a na ni S protein o kterem se nevi ceho je a ceho muze byt casem schopen, takove prohlaseni vedce v dnesni dobe kdyz se likviduje za i malou odchylku od jedineho spravneho nazoru, uz to samo si zaslouzi obdiv. Vic takovych vedcu !

                  • dixi

                    Zajímavých bylo i prvních 17 minut, a hodně zajímavých.

              • vittta

                To není nijak převratná myšlenka, o veřejné diskuzi se tady vede řeč už nejméně rok.
                Je ale otázka, jestli je to pro běžnou populaci přínos.
                Protože odmítači jsou sekta, a i kdyby jim něco, co se jim nelíbí, říkal Ježíš Kristus osobně, nic se nezmění, vyjma toho, že zavrhnou Ježíše Krista.
                Opačný extrém se mi tak sektářský nezdá, spíše jde o tlak na očkování, který se mi sice nelíbí, ale může mít své opodstatnění daleko víc, jak plané odmítání.
                Klasická ukázka je i tady, kdy nejvíce šijeme do antikoviďáků já, Embéčko a OH, pan Hruška se komentářů spíše zdržuje, i když se jasně přihlásil k propagátorům.
                Tady jsme se tedy s Embéčkem stali ukázkou propagace vakcíny (OH a pan Hruška jsou kupodivu vynecháváni) ale když budeš pozorná, tak to nemá žádné opodstatnění, protože ani jeden vakcinaci nijak netlačí.
                Problém tedy v tomto s námi není, a tak si ho sektáři museli vymyslet.
                Tedy nám dali tu nálepku, bez ohledu na to, co vlastně razíme.
                A co razíme?
                Soustředíme se ne na propagaci vakcíny, ale na vysvětlování smyslu opatření, a PŘEDEVŠÍM napadáme argumenty sektářů.
                Ty jsou leckdy tak debilní, že s nimi ani nic jiného, než je zesměšnit, nelze.
                Navíc jsou tyto argumenty opakovány pořád dokola, nic nového sektáři nenesou, především proto, že nic jiného nemají.
                Je tedy zjevné, že tyto zcela debilní argumenty jsou používány proto, že lepší jednoduše nejsou.
                Další jev je také klaciký, jsou odkazováni lidé, kteří nezpochybňují ta opatření, ba ani vakcinaci, a to jen proto, že v půlhodinovém rozhovoru věnují nějaké protikovidové myšlence 30 vteřin.
                Prof. Beran je třeba velkým propagátorem očkování.
                Symbolem antivakciňáků je proto, že odmítá očkování dětí (tady ho nepropagoval ještě nikdo), ale aby se nechali naočkovat, to je ani nehne, přestože jsou ve věkové skupině, kterou právě prof. Beran k očkování vyzývá.
                Rozhovor si zkusím pustit, ale předpokládám, že to bude to samé.

                • Kamil Mudra

                  Ten rozhovor je naprosto skvělý a já děkuji Bjedruně za jeho zprostředkování.
                  Není nad to když vakcinolok, který se prakticky podílí na všem co s vakcínami souvisí od jejich zrodu až po aplikaci, vysvětlí o co kráčí a alespoň trochu nastíní i prostředí ve kterém to vše probíhá. Dost věcí jsem si při poslechu ujasnil ačkoli jsem si doposud myslel že už mám dost načteno a naposloucháno, abych se v té problematice orientoval a přiznám se že mne i potěšilo když mi některé doměnky, u kterých jsem si nebyl jistý, také potvrdil (např. důležitost prověrky vakcíny časem).
                  Pro příznivce vakcinace to asi není příjemná písnička, protože s lehkostí profesinála, tak nějak pracovně a bez zbytečných důrazů sděluje vážná rizika, která taková překotná a dostatečně neprověřená vakcinace přináší – což je mnohem působivější než všechny „šokující objevy“ které se na nás hrnou. Mít už vakcínu v sobě, nejspíš bych zalitoval že jsem si raději nepočkal.

                  Na druhou stranu se mi ale líbilo že s poctivou vědeckou vyvážeností mRNA vakcíny označil za průlomovou metodu, umožňující rychlé nasazení v případě propuknutí nečekané epidemie. Jednou můžeme být velice vděční za to že se věda vydala tímto směrem. Avšak i z vědeckého hlediska jde v současnosti evidentně o polotovar s podstatně většími riziky než je laickým občanům prezentováno a to že u něj ještě nejsou vychytány všechny „mouchy“ může mít fatální následky pro které se nám tenhle experiment může ošklivě vymstít. A způsob jak lehkovážně vlády podléhají tlaku výrobců vakcín vedených vidinou „dobrého byznysu“ a vycházejí jim vstříc snahou o co nejširší proočkovanost i u té části populace (typicky u dětí) která s vysokou pravděpodobností není virem ohrožena, je bezpochyby až varovně nezodpovědný.

                  Bohužel, ani tento člověk, s evidentně vlasteneckým cítěním, nám nedokáže poradit jak se tomu bránit. Už jen jeho konstatování o kolezích kteří si jsou těch rizik vědomi ale bojí se o nich veřejně mluvit z obavy že se vystaví pracovním problémum nebo ohrozí granty jež je živí, hovoří samo za sebe. Ten oficiální dialog na odborné platformě, s vyloučením fanatiků na obou stranách, opravdu velice chybí. Ale obávám se, že i kdyby se najednou už zítra rozběhnul a byl i poctivě medializován, tak je pozdě. Medicínský problém je už příliš zpolitizován než aby to mělo nějaký nějaký zásadní vliv.
                  Ale i přesto každému doporučuji aby si to video pustil a dokoukal ho až do konce.

                  • Bjedruna

                    Přesně tak Kamile, taky objev a výzkum mRNA vakcín nezavrhuju. Velice ho vítám u nemocí, kdy mohou být pro pacienta poslední nadějí na život … třeba rakovina. Tam bych neváhala ani minutu a léčbu (i experimentální) přijala všemi deseti. Ale toto není případ současného covidového šílenství. Mě fascinuje, jak lidé celý život kašlou na životosprávu, ubližují si dostupnými drogami (alkohol a tabák), jí nezdravě, ze sportu provozují jedině gaučink a pak, když mají zdraví zničené svým přičiněním, křičí na ty zodpovědné, aby se nechali okamžitě naočkovat, že je ohrožují na životě. Doslova výsměch. Tak nějak si naše civilizace zvykla, že se dá všechno vyléčit práškem … ach jo. A žít bychom chtěli nejmíň do stovky, pokud možno ve zdraví a nic pro to neudělat. Nějak jsme zapomněli, že smrt je přirozený element života a myslet si, že je spravedlivá, je hodně naivní. Mnohdy si ani neuvědomuje, že předurčujeme délku života svým potomkům, pokud jim předáváme své vědomé genetické vady. A protože dnes medicína umí vypiplat kde co, vesele ty své neduhy šíříme dál a jako lidský druh degenerujeme … Je to v podstatě etický problém, jenže nastavit mantinely není vůbec jednoduché a nikdo se do toho nepohrne. Vakcinace byl ohromný objev, ale dnes si již nejsem jistá, zda to není především byznys farmaceutických firem, jichž jsme se stali obětními beránky. Nevím, proč mám pocit, že tady o zdraví jde až v poslední míře…

                    • vittta

                      To mohu napsat i takhle:
                      Mě fascinuje, jak lidé celý život kašlou na životosprávu, ubližují si dostupnými drogami (alkohol a tabák), jí nezdravě, ze sportu provozují jedině gaučink a pak, když se objeví vakcína na nebezpečnou nemoc,kde není vysloveně škodlivost ani prokázána, začnou poučovat druhé, jak je to nebezpečné, a jak to ohrožuje jejich životy.

                    • dixi

                      Fatální ale může být i to, když se zahltí nemocnice covidem, lidé umírali ve velkých počtech a mnoho z těch. ,co se uzdravili má zdravotní potíže dodnes a možná bude mít i v budoucnu.Uz se zapomíná, jaké to bylo v Číně v Itálii? Jak umírali důchodci v domovech?.Pomalu se to zasouvá dál do paměti a zdůrazňuje se pouze škodlivost očkování.Ockovani bylo povoleno podmíněně.No a Rychetský bude brzy zralý na svěrací kazajku. Ostatně čím víc je vidět, že se nám nejen on, ale i celý soudní systém nevyvedl ( cest výjimkám).nejsou to polobozi, přestože mnozí podlehli tomuto pocitu.

              • embecko

                To je vyborny rozhovor, jen vice takovych…
                Bohuzel se nakonec dovidame, ze prof. Turanek nema k rozhodovani vice informaci, nezli my zde dole.
                Zacina tim, ze blahoreci velkokapitalu, bez ktereho by vyvoj a klinicke studie nebyly vubec mozne a pak pokracuje tim, ze nezna akta tajnych sluzeb a tedy ani okolnosti vzniku kovidu.
                Zbytek k uvaham jsou indicie nam zde jiz zname od sameho pocatku…nicmene rozhovor urcite stoji za shlednuti, protoze sanitarni diktatura je na postupu…ovsem to jsme jiz u Robejska, ktery tvrdi, ze politici maji tendenci zneuzit kazdou situaci a budou to delat, dokud jim to volici budou akceptovat.

    • vittta

      Rozhovor byl srozumitelný a smysluplný.
      Nenašel jsem na něm nic směšného nebo idiotského.

      • Kamil Mudra

        Ale také nic obohacujícího. Vše vyslovené lze ohodnotit jako mnohokrát slyšeno i čteno.

        • astraustralia

          Hlavne ze mu redaktor nezminil chladici boxy po ulicich a naopak on se pochlubil temer presnym cislem 50tisic mrtvych kdyz pry ve skutecnosti CR ma 30+10 ! Jen o 10tisic se spletl se strasenim, to je expertni minimum :-)
          Take jeho reklama na vakciny 2 generace na kterych se jiz pracuje, mnohem dokonalejsi a na co budou lepe utocit :-)
          Takze Kamile pro nekoho velmi obohacujici a proto budu i v budoucnu tohoto experta odkazovat :-)
          Dokonce ze byl i jako „smysluplný“ jsme se dozvedeli :-)

        • vittta

          Ano, ale redaktor si ho pozval, a těžko se dnes od KOHOKOLIV dá čekat cokoliv převratného, pokud to není Uran 123456, nebo podobné blbosti.
          Zajímavý byl ale ten konec, kde se Flegr zabýval snížením populace pomocí dobré životní úrovně, protože je otázka, jestli by planeta unsesla právě to- tedy dobrou životní úroveň zmiňovaných 11 000 000 000 lidí, ale toto vyřčeno nebylo, moderátor nebyl úplně dobře připraven.
          Nyní Astr:
          Astře, vakcíny druhé generace nejsou žádná reklama, dá se předpokládat, že se skutečně vyvíjejí, a dokonce není vyloučeno, že se vyvíjejí na základě vědomí, že vir bude postupně mutovat.
          To potvrzuje mou úvahu, a asi nejen mou, že je s očkováním lepší počkat, protože „podzimní“, či prostě pozdní vakcína bude mít daleko širší záběr a kromě toho, bude tak odzkoušená, jako žádná jiná před tím.
          Současné vakcíny jsou jen záchranná brzda, i to Flegr říkal, a není to nic nového, tady jsme to probírali 1000x, i když vy jste tomu samozřejmě nevěnoval pozornost.
          Vyděšeným občanům je prostě třeba dát naději, jinak dojde k chaosu, a vakcíny svůj úkol splnily, tedy zastavili epidemii ještě v řešitelném stavu, resp. dá se to předpokládat, i když to tak být nemusí, ale někdy je třeba dělat cokoliv.
          Vy tady píšete, připadáte mi jak malé děcko, že Austrálie uzavřela kvůli dvěma mrtvým denně celou zemi, jenže to prostě obyčejně kecáte.
          Dáváte sám sobě hloupý vstup, nedůstojný přemýšlejícího člověka, a stejně hloupý je pak výstup.
          Austrálie uzavřela zemi kvůli stovkám milinů nakažených a milionům mrtvých ve světě, prostě nechce dopadnout takto.
          Nechci hodnotit, do jaké míry to přehnali, nebo ne, ale jedna věc je jistá.
          Byl byste spokojen, kdyby Austrálie zavedla TA SAMÁ opatření, až by bylo mrtvých desítky tisíc a nakažených miliony?

          • Kamil Mudra

            „Astře, vakcíny druhé generace nejsou žádná reklama, dá se předpokládat, že se skutečně vyvíjejí, a dokonce není vyloučeno, že se vyvíjejí na základě vědomí, že vir bude postupně mutovat.“
            No, jsem zvědav do jaké míry se Flégrův optimismus naplní, protože pro výrobce vakcín je samozřejmě výhodnější když se lidé budou vakcinovat dvakrát do roka, než jednou za pár let. Už ta snaha pokrýt co nejširší věkovou škálu navzdory tomu že po očkování dětí je spíše minimální poptávka ve které převládají sociální důvody nad zdravotními se mi jeví podezřelou.

            „Byl byste spokojen, kdyby Austrálie zavedla TA SAMÁ opatření, až by bylo mrtvých desítky tisíc a nakažených miliony?“
            Tak ono uzavření hranic před vnějším ohrožením je přece jen trochu něco jiného než pravidla která se nastavují uvniř. Lze se smířit s existencí nějaké „výjezdní doložky“ (zvláště na tak rozlehlém domácím prostoru) ale hůře už se člověk vyrovnává s tím co ho atakuje každodenně a všude kam se pohne, ba dokonce i za dveřmi vlastního bytu. Viz. věta z Martinýho dopisu: „Budou chodit dům od domu, klepat na dveře a zjišťovat, jestli všichni obyvatelé sedí doma na zadku. Opravdu si nevymýšlím, na tuto strategii byli vážení občané upozorněni i v televizi. „

            • astraustralia

              Kamile s omluvou za 3 denni zpozdeni, diky za snahu a vyjadreni se k „na urovni“ rozvedenemu „kdyby“ :-)
              Ale marne se snazis, neb co pro jednoho srozumitelene pro jineho bez moznosti pochopit.
              Totalne barvoslepemu budes marne vypravet o krase rozkvetle louky:-)

              • vittta

                Prof. Pirk zasahuje.
                Tohle píše, a je to zajímavé:
                „„Nechal jsem si píchnout jednu injekci od Johnson & Johnson, protože chci jet s vnoučaty do Chorvatska. Nechtěl jsem být občan druhé kategorie. My jsme to sice prodělali a máme spoustu protilátek, ale musíme mít očkování, když chceme žít….“
                Tak jestli tomu dobře rozumím, prof. Pirk do r.2025 zemře.
                Ví to, ale stejně se nechal očkovat.
                Bez ohledu na to, že má spoustu protilátek, což ho- i to VÍ, muselo akutně ohrozit přímo po očkování.
                To jsou mi věci…
                https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Teror-co-se-ted-deje-Profesor-Pirk-Ockovani-Nechtel-mluvit-ale-musel-673901

                • vittta

                  V diskuzi nejsou s krokem prof. Pirka spokojeni, ba je i označen za svědka kovidova.
                  pak jsou tam texty duševně chorých, zřejmě píšících z psychiatrické kliniky.
                  Mě teď v sobotu nepustili na výstavu, nekompromisně vyžadovali očkování (potvrzené) nebo test- nebo ho prý za 50 dělají.
                  Pokrčil jsem rameny, a šel k druhému vchodu.
                  Znám to tam, a při prověření počtu lidí a povinnosti nosit roušku v uzavřených pavilonech jsem zdravým rozumem usoudil, že se to bez testu neposere.
                  Labuť mi navrhla, že mi test zaplatí, ale já namítl, že je pod mou úroveň kohokoliv poslouchat, a co dělám, dělám zásadně dobrovolně.
                  U druhého vchodu jsem už byl chytřejší, a neomaleně jsem ukázal potvrzení s propadlým testem.
                  Roušky jsem ovšem dodržoval, i když i uvnitř byla část lajdáků, která na to kašlala.
                  Druhý den jsem byl na veteránské akci, kde se nikdo nenamáhal chtít cokoliv po komkoliv, a trpící občané roušky neměli ani náznakem.
                  No, tak to chodí, v takových případech dodržuji operativně určitý odstup, už jsem si na to navykl.
                  Horší to bylo na military srazu minulý týden, kde jsem se po pár pivech na jakékoliv opatření vysral, vč. rozestupů.
                  Což je logické, a udělá to úúúplně každý.
                  To je pro ty, kdo se divili zavřeným hospodám a koncertům.
                  Kde se pije, tam se totiž nikdy nedodržuje nic, a nikdy ani nic dodržovat nebude.

            • vittta

              Podezřelé se může jevit všechno, Kamile.
              Může to být tak, jak píšeš, tedy úmyslně očkovat v krátkých intervalech donekonečna, ale osobně si myslím, že bylo třeba nějak reagovat, a vakcíny nebyly dokonalé, a dokonce to ani nikdo netvrdil.
              My o viru nevíme nic, ale může být- a to považuji za jisté- že odborníci o viru vědí lecos.
              S ohledem na to, že drtivá většina odborníků se v zásadě shoduje, tedy vir je nebezpečný, vir bude mutovat, a je dobré se očkovat (jde jen o věkové skupiny- tam se hádají), bude to asi pěkný sajrajt.
              Nemusí to být kvůli jeho smrtnosti, ale kvůli jeho schopnosti ochromit výrobu a zdravotní péči v obrovském měřítku, protože nakažený člověk prostě pracovat nemůže, ochromené zdravotnictví může vyvolat chaos, a to vše v daleko větším měřítku, než u toho nejbrutálnějšího lockdownu.
              Lidé- alespoň u nás- nijak vyděšní nejsou, možná v Austrálii ano, Astr to často píše, o vyděšných lidech, ale nejsou vyděšní kvůli tomu, že se „NĚCO“ dělá, což jsou opatření a vakcinace.
              Pokud by se vir rozšířil nějak masivně, vyděšení teprve budou, a to tak, že se naruší samotná státnost.

  20. Vít Ptáček

    Mám šokující zprávu o katastrofálních následcích očkování…
    Prosím sdílejte, než to smažou!!!

    Martin 34 let (Frýdlant nad Ostravicí)
    – 3 týdny po očkování mu přestala fungovat měsíc stará myčka.

    Jan 43 let (Tábor)
    – po očkování se zastavil v kasinu, kde prohrál celou výplatu.

    Milan 37 let (Pelhřimov)
    – poté, co před 3 týdny oznámil rodině, že se byl nechat naočkovat, přijela tchýně a je na návštěvě doteď.

    Pavel 60 let (Vodňany)
    – hned po očkování šel běhat do lesa a poštípal ho sršeň.

    Karel 24 let (České Budějovice)
    – ještě se jen rozmýšlel, že se nechá naočkovat, a už mu před domem někdo ukradl kolo.

    Marie 20 let (Písek)
    – po očkování odjela na dovolenou do Chorvatska a po návratu měla pozitivní těhotenský test…Otec neznámý.

    Zdena 40 let (Benešov)
    – potom co přišla z očkování, našla doma vytopenou koupelnu.

    Toto je jen zlomek tragických následků očkování!!!

    A jen Pánbůh ví, co nás ještě čeká, když NWO, Gates, EU, Soros nespí a připravují plány na ovládnutí zeměkoule…

    • Kamil Mudra

      No, co by nás tak asi mohlo čekat?
      Pračky nebudou potřeba protože budem nosit nějaké jednorázové snadno recyklovatelné hadry.
      Kasina budou zrušený
      Tchýně pod drnem
      Sršni vyhynulí a do lesů vstup zakázán
      Kola se krást nebudou protože si je budeme půjčovat
      Z většiny ženských už budou lesby
      Koupelnu mít nikdo nebude kvůli nedostatku vody

      A nebo také nic z toho ale okolo napůl zapadlých soch Gatese a Soroše bude rituálně tančit nějaký kmen s kamennými sekerami a výprávět si mýty o tom jak mocný NWO sežral svou družku EU.
      Vyber si. :-)

      • vittta

        O to je to divnější, že je ta lesba těhotná.
        O důvod víc mít se před očkováním na pozoru, aby nakonec ještě z progresivních, hrdých a emancipovaných babochlapek nebyly zase ženské!

          • vittta

            Třeba je to ve skutečnosti pěkná kočka!
            Ale vážně by mě zajímalo, na co si ten chujgrač vlastně hraje.
            Rozumím tomu, že někdo je chlap, ale cítí se být ženská.
            To se může stát, a žádné velké štěstí to není.
            Pak takový chlap chce vypadat jako ženská, v extremním případě si nechá uříznout ptáka a vyrobit pipku.
            Dobře, když to necpou dětem ve školce, dá se tomu rozumět.
            No ale tady ta opice se obléká jako ženská, ale rysy si ponechal mužské.
            Tak to pak je nějaká póza, a nakopal bych ho do řitě.

    • observer

      To je jeste blbejsi nez orinokovo zvasty. A novy reditel blogu s potesenim rozviji…nelze napsat myslenku

      • Kamil Mudra

        Vždyť je to jen sranda, observere. :-)
        Nebuďte takový suchar a klidně nějakou myšlenku napište.

      • vittta

        Or..o.ovým žvástům se ale nikdo nesmál.
        Tohle mě náhodou pobavilo.
        A jasně, je to nadsázka, ironie, prostě sranda!

  21. astraustralia

    Do vasi predvolebni debaty se Covid nehodi, tam by rusil a byl by mimo, ​proto davam sem kde me otazkou oslovil Kamil.

    K odchazejicimu Covidu ( v CR)
    MUDr Jan Hnizdil a MUDr Roman Smucler dostali slovo na CNN PRIMA NEWS
    ​(oba na prednich mistech seznamu IDIOTu na tomto blogu)
    a vyjadrili se k pandemii a opatrenim.
    Odkaz ma nadpis:
    Prestaňme luďom hovoriť nezmysli!
    nevladni nazor

    • astraustralia

      Abych Covidove informoval take positivne:-(
      po uzamceni a a domacim vezeni v cervenci /srpnu/zari/ a pul rijnaa nasledne jeste listopad pro neockovane!!! je nam slibovano ze pro 2krat ockovane skonci likvidacni opatreni 11 a 16 rijna. To ma byt vice nez 80% proockovanost!
      Pani premierka se prinutila nasledne k smutne tvari se kterou prohlasila ze pro neockovane by to mohlo byt k 1 prosinci?
      Novy druh apartheidu ktery je tentokrat postaven na poctu vpichu injekcni strikackou!!!
      Alespon v necem Australie vede :-)
      Sliby se slibuji……. volici se raduji ?
      Puvodne to bylo na 70% proockovanosti dnes se mluvi o 80% Premierka QLD (Queensland) Palaszczuk uz mluvi o 90%!
      To uz bylo i na Federal prilis a pan Prime minister Morrison prohlasil ze pokud to staty na 80% nerozvolni oni(feredal) prestanou vyplacet(tisknout) dalsi penize lidem ze zamcenych podniku mimo provoz !
      Za zminku stoji obrazek z odkazu kde se na predsedu federalu Morrisona velmi zle diva premier Victorie, vyhlaseny za diktatora c 1:-)
      https://www.msn.com/en-au/news/australia/the-morrison-government-is-signalling-it-wont-pay-income-support-to-states-that-stay-shut-past-the-80percent-vaccination-threshold/ar-AAOVM5e

  22. vittta

    Tady je klasická ukázka pravicového podnikatele s ryze levicovými záměry.
    Koupil nějaký barák, a nastěhoval tam sociálně slabé, což je jistě Bohulibý počin.
    Bydlení pro sociálně slabé chce ještě rozšířit.
    Má nějaké drobné tahanice se stavebním úřadem, ale celkem asi nic velkého.
    Nyní se dostáváme k tomu problému pravo-levému, viděním neujmenovaného blogera a Tribuna, tedy klasických levičáků-teoretiků, kteří nechápou moc podstatu celé věci.
    Je jasné, že pronajímatel na degeších vydělává, ale vydělává na nich legálně, a to na základě ideově levicových zákonů, a pokud řádně platí daně, nedá se mu nic vytknout- a zde je asi platí, protože prachy mu posílá sociálka.
    Hypoteticky to ale může dělat i z dobroty srdce, je to tedy podnikatel nikoli pravicový, ale levicový a svým podnikatelským záměrem jen naplňuje své ideologické přesvědčení. (nesmějte se, je to je teoretická možnost)
    Na druhou stranu pomáhá sociálně nejslabším, takže z pohledu levice je to vzorný člověk, který je prost jakéhokoliv rasismu, prostě pomáhá sociálně slabým, bez ohledu na barvu pleti.
    Skvělé, tedy teoreticky skvělé, jen více takových dobrých lidí, chtělo by se říci.
    Ale co starousedlíci?
    Nazvat je tlupou nahnědlých rasistů, zahrnout je intelektuálními posměšky typu „není člověk, není problém!, jak razí Tribun ironicky, nebo se na ně prostě jen vysrat, a nechat je svému osudu s tím, že pokud je porušován jakkoliv zákon, máme tady policii a justici?
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/uprostred-obce-postavil-ubytovnu-pro-socialne-slabe-teror-rikaji-sousede-175686#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=ZBBkb5gVIzy-202109301020&dop_id=175686&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz