Ďábelská jízda se Zemanem

Průzkum před prezidentskými debatami:

A jak to bude vypadat po avizovaných debatách?

Neděle 21.ledna – NOVA 20,00 – „Cesta na Hrad“, moderuje Ray Koranteng

Pondělí 22.ledna – TV Barrandov 20,15 – Duel Jaromíra Soukupa – prezidentský speciál

Úterý 23.ledna – Prima 20,15 – Česko hledá prezidenta, moderuje Karel Voříšek

Čtvrtek 25.ledna – ČT1 a ČT24 20,00 – Prezidentský duel, moderuje Světlana Witowská

***

Z diskuzí:

„A volím tak jak volím, nikoli proto že bych byl nějakým „Zemanovským fandou“, ale z čistě pragmatického důvodu. Prostě oceňuji to jak „točí kormidlem“. Ve chvíli kdy se Evropa sebevražedně sune ke středu víru aby byla stažena pod hladinu, on kormidluje k jeho okraji a hledá místo pro kotvy, aby potopení toho našeho člunu zabránil. A to navzdory opačným snahám mnohých zblblých pasažérů a totálně zpitomělé většině posádky. Mezi těmi, kteří by ho u kormidla rádi vystřídali, nevidím ani jediného, který by byl schopen a ochoten takto ho vzít do rukou.

No a jelikož v tom člunu sedím, tak co mi zbývá? No jistě že bych si mohl přát aby u toho kormidla stál nějaký krasavec, ryzího charakteru, předvádějící hru svých svalů a vykřikující do větru vytříbenou mluvou hlubokomyslná moudra, před kterými všichni stojí v úžasu s otevřenou hubou. Přát si to mohu – ale kde nic není ani čert nebere.

A tak jsem vděčný za kormidelníka který dělá co je v jeho silách aby mne neutopil. Může být, hrubián, šeredný, ožralý, prolhaný…. a já nevím co všechno ještě – ale dokud kormidluje správným směrem – chci ho za tím kormidlem mít.“ Kamil Mudra

„Nevím jak to dopadne, ale za sebe – jsem ráda že jsem si mohla užít prezidenta, který si s lidma povídá, to byla skvělá ďábelská jízda :-)“ Vera

Jeden komentář

    • blbíš

      … měly jim stát, nebo měli stát? Čert aby se v těch ženskejch někdy vyznal!

        • blbíš

          no co, co, paní majitelko Janiky … já můžu, já sem tady cizí, já sem nepatřím, já ani pořádně nevím, jak jsem se tady octnul, já jen občas nemám brýle, já jen občas něco často nepochopím, já dokonce občas volím někdy i Zemana a už jen tenhle fakt mě činí nezabanovatelným až nesvéprávným, protože to píší téměř ve všech novinách! Tak co s tím asi tak mám podle Vás dělat?
          P.S.
          je pravda, občas mě bolí taky kolena, ale ujišťuji Vás, že byly i doby, kdy sme stáli/y voba, ale myslím, že Drahošová to stejně neocení, takže mně zbývá nakonec už jen ten Zeman!

      • Mac

        pokud by jim měly stát, mohlo by se stát, že by to jeden až dva z kandidátů neustáli :-)

        • blbíš

          …jistě, Maxi, v televizi by to zřejmě neustáli, jen si to představte, ale zase, možná by jim to stálo za to, kdyby to oba kandidáti ustáli, když by jim zrovna stály a oni by před kamerami oba stáli Drahošovou požadovanou hodinu a půl … ne …to by rozhodně neustál, ani vůl. A teď si ještě představte tu hrůzu, že by oba stále stáli, kdyby jim oba stály a diváci by z úcty, najednou povstali. A jak by tam všichni stáli, nelze vyloučit, že i dalším by povstaly, pak by museli všichni dělat, že to ustáli.
          Máte pravdu, Maxi, hrozná představa!

    • tresen

      Zaznamenala jsem v debatě hlasy, že Zemanovi spolu nežijí, zatímco Drahošovi jsou nepochybně soudržný pár – mají se zjevně rádi.
      Ale to opravdu není podstatné. Kdyby se o post prezidenta ucházely tyto dvě dámy, možná by můj hlas dostala Ivana Zemanová. Takhle z voleje ale fakt nevím jistě. Záleželo by hlavně na tom, jak by se projevila jako nezávislá osobnost. Sympatická je určitě. Nevzdala se soukromí, vyhýbala se obratně bulváru. To se cení.
      Jenže bohužel volíme prezidenta a výběr nemusím připomínat. A tady je to pro mě jednoznačné. Zemana volit nemohu.

  1. taras2

    Nemohu, nemohu… Eště ráda budete stepovat ve tři čtvrti na dvě před volební místností, Hájková, a manifestačně volit kandidáty Národní fronty, to až opět nastolíme třídně spravedlivý režim.

    • Ondřej

      Bez studených startu se třídní mašina nepohne:-). I když Rudolf Diesel si jistě rád pral, aby pomohl lidstvu k něčemu, co je osvobodí z nevolnictvi chudoby.. Až Henry Ford ale pochopil, že jeho projekt může pomoci k rozvoji beztřídní společnosti. Povedlo se mu to, pacholkovi jednomu….A pomohl mu k tomu až republikán Calvin Coolidge, coby prezident, zastánce libertarianismu, jaky to paradox. Někdy jsou volby proti smyslu dějinného vývoje, který ovšem potvrdí, že ideově poučky jsou platné snad jen ve vakuu..

      • taras2

        Coolidge, ja, ja, to je ten jasnozřivý liberální prezident, který půl roku před vypuknutím Velké hospodářské krize na podzim 1929 (doba, kdy libertariáni skákali z mrakodrapů jako o závod, v dešti bezcenných akcií, aniž by někdo hodnotil umělecký styl jejich výkonu) pravil přibližně toto: „Hospodářský vývoj v USA nás naplňuje uspokojením a drobná užitečná práce podnikatelů a obchodníků je zárukou dalšího pozitivního vývoje.“

        • Ondřej

          Srovnejte si kdy zaznamenal Ford svoji nejvyšší roční produkcí, a jak následně získal náskok před KYMKOLI dalším. A na základě čeho. Co se stalo pak, to asi když se podíváte i do svého vozu, jaksi na tento fakt jaksi nehrálo roli. Jestli jste snad můj pripodotek, opet pochopil ryze ideologicky, platí moje posledni vedlejsi věta snad bezezbytku:-)

  2. MaB

    Ze zkušenosti mohu říci, že ve druhém kole zdravý rozum zpravidla rozezná, koho volit nemá a koho volit má.
    Volila jsem 5x a pouze v duelu Sarkozy x Royal si tím nejsem jistá.

    • blbíš

      …no to Francouzi předvedli úplně jasně, o tom žádná. Přenesu-li ten Váš zdravý rozum zpětně k Marconovým a z tohoto vztahu „čnícím“ Emanuelovi a opravdu bych měl být dotlačen jako volič k předvolebnímu přemýšlení jako Vy ve Francii, tak bych si musel zodpovědět otázku, zda-li jsem ještě mezi normálníma, když mám akceptovat někoho, kdo vzejde jako „zralý“ muž z voš*kaného vztahu 38 leté učitelky a jejího 14 žáka. Copak, stává se to, ale tento v tom pokračující nenormál přece nemůže reprezentovat mou zemi. Tak bych viděl to Vaše rozeznávání zpravidla zdravého rozumu a ujišťuji Vás, že alespoň za mě, tohle opravdu už ne. Ale jak vidno, mýlím se a nenormální je normální, jak se bohužel v současné době stává stále častěji!

      • MaB

        Vaše informace nejsou zcela přesné, ale v každém případě to je jejich soukromý život.
        A kde je logika ? Proč by u Macronů mělo vadit to, co nevadí u Trumpů, věkový rozdíl je stejný.

        • vittta

          Ještě jste z člověka stroj neudělali.
          Zatímco mladá žena je pro starší muže přitažlivá proto, že mu může ještě porodit potomka, naopak tohle prostě neplatí.
          Zatímco tedy první případ je biologicky normální, ten druhý je deviace, podobně jako třeba pedofilie (předmestruační dívka mít děti nemůže) či homosexualita.(chlap též mít dítě nemůže)
          Všechno ostatní je jen omáčka, daná momentálním zájmem určité lidské skupiny. (homosexualita mezi vojáky třeba v Řecku se vyplácela, navíc byla učená, a ne vrozená, takže voják bez potíží skočil i na ženskou, a oplodnil jí)
          Kultivovaná je tolerance k buznám či gerontofilům,(tolerance, ne preference) tolerance k pedofilii je zvrhlost za všech okolností.

          • MaB

            V Česku je věková hranice pro legální pohlavní styk 15 let. Ta je specifikována § 187 trestního zákoníku (zák. č. 40/2009 Sb.)
            Stejně tak ve Francii, ve Španělsku je to dokonce 13 let.

            • vittta

              Co tím chcete přesně říci?
              Lidské zákony přece nikdy nebyli a nebudou nadřazeny zákonům biologickým.
              Vaši barevní bratři milují sex s velmi mladými dívkami, což zákonné není, a vám to nijak nevadí.
              V podstatě to je ale normální, není to porucha, pokud má děvče pohlavní zralost.
              I když si o tom tedy myslím svoje, když má 50 letý chlap touhy po 13 letých dívkách.
              Navíc, oni se děvčat na to neptají, ale to zase je dáno civilizovaností národa.
              Že se váš prezident učil jezdit na starém kole, není nezákonné,(pokud měl sex až po dosažení věku 15 let) dokonce to nemuselo být ani divné, 14 letý mladík klidně mohl milovat 38 letou ženu, protože jsou ženy, co vypadají velice hezky, v tom věku.
              On s ní je ale dál, a nezdá se, že by rašploval jiná prkna, to mi už úplně normální nepřipadá, protože to je dneska už plechovka, vhodná pro úplně jiné věkové kategorie.
              Ale ať si dělá co chce, ve volbách mu to pomohlo, víte, kolik hlasů musel dostat od takových vyzobaných slunečnic?

              • blbíš

                … no a vittta Vám, MaB, snad dovysvětlil to druhé!

                Onen můj požadavek na „normální – přirozenou (mužskou) zralost“, kterou MOJE ROZEZNÁVACÍ SCHOPNOST ZDRAVÉHO ROZUMU (o které byla řeč) požaduje na uchazeči o tak důležitou funkci, jako je president!!!

        • blbíš

          logika? … tušil jsem to! Takže speciálně pro Vás, MaB, trochu polopatičtěji. Byla řeč o Vašem (a francouzském):

          rozeznávání zdravého rozumu (podtrhl bych to, kdybych to uměl, abyste si toho ráčila všimnout)

          a ve Vašem případě konkrétně i v druhém kole francouzských voleb!

          Vůbec není podstatné, co Vy, nebo já chápeme pod soukromým životem, důležitá je ona NENORMÁLNOST těch pro něj hlasující a ona NENORMÁLNOST ve službách veřejnosti – státu. Ve vší úctě, pochybuji, že Vám to může dojít, potvrdila jste jen mou poslední větu a to do mrtě a mně nezbývá, než znovu opakovat: nejsem překvapen ani Vaším nepochopením ani onou nenormálností dneska zcela normální!

          P.S.
          Marconovi ani Trumpovi s tím o čem píši nemají zas tak moc společného, ale to už bych od Vás chtěl asi příliš, samozřejmě, ve vší úctě!

  3. vittta

    To jsem se zase pobavil.
    Málo platné, Pan prezident je nejenom skvělý politik, ale i svým způsobem šoumen, s určitým smyslem pro humor.
    Vyjadřoval se JASNĚ a bez vytáček.
    Za politické mazáctví považuji jeho návrh, že by byl rád, aby menšinovou vládu podpořila ČSSD, KSČMa SPD.
    Babišova vize s ODS se mu líbí méně.
    Jde o to, že nyní už se těžko někomu bude říkat, že to je ultrapravicový politik. (v jeho podání, kdy přiřadil ČSSD, totiž do značné míry zanikla extremita komunistů a SDP)
    To ještě potvrdil příklonem k progresivní dani, čímž vyrazil dech zřejmě jeho nepřátelům na západě, kteří- velice špatně- hrají hru na levici.
    Ukrajinské reálie, kdy fanynky politiků jásají nahoře bez, byly velice vtipné.
    Zaujal mě též záběr, kdy Drahoš kdesi nastupoval na podium se vzletnými gesty, jak je vidět ve volbách v USA, kde volba prezidenta nejvíce připomíná rockový koncert.
    To je hned vidět, kam vedou nitky loutkovodičů.
    Vysokou morální nadřazenost a politickou vyzrálost prokázal hned na začátku, kdy odmítl hovořit o Drahoušovi, který- jako největší křupan- o nikom jiném jak o Zemanovi na svých sejšnech nemluví!
    Bravo, Pane prezidente!
    Máme mnoho rozdílných názorů, ale vy mě za volbu stojíte!!!

    • Janika

      Dobře jsi to zhodnotil, taky to tak vidím. Odmítnout kritizovat Drahoše bylo perfektní. Skvěle se vyjádřil k „rozdělování“, co se mu pořád předhazuje – nesmiřitelně rozhádaná sněmovna, na jedné straně Babiš, co chce vládnout sám, na druhé straně straničky, co se zapřísahají, že s ním nikdy ne – a on ty všechny pitomce přinutil jednat a snad i nacházet nějaké shody, on nerozděluje sněmovnu, od je nutí ke spolupráci a hledání řešení. Dokázal by tohle Drahoš? Ne, ten by vypsal další volby.

      Koranteng byl taky dobrý. Akorát to pozvání na skleničku měl přijmout, to je slušnost od kohokoliv. Nemusel se tak bát, že si zadá před kavárnou.

      • vittta

        Nezvládl tíhu okamžiku.
        Už teď toho možná lituje.
        Je ale otázka, do jaké míry by pak mohl mít v práci potíže, možná reagoval zbrkle právě proto.
        Zeman rozhodně nezklamal, jeho klady ale vyniknou především v souboji s Drahoušem.
        To totiž nebude styl otázka- odpověď, ale konfrontace názorů.
        A tam se mi Drahouš nezdá schopný obstát.
        Ale…nepodceňovat, hlavně nepodceňovat!

        • Kamil Mudra

          Koranteng přece to pozvání přijal – jen s časovým posuvem. Řekl že po volbách, ať už dopadnou jakkoli.
          Také ho musím pochválit. Přál bych oběma kandidátům tak kvalitní personální obsazení i ve zbývajících TV.

          • vittta

            Teď jsem četl, že z Korantenga roste konkurence Moravcovi.
            Dělají si asi kozy, Koranteng je dávno daleko lepší.
            Jeho přirozená inteligence je jemná a pokorná, na rozdíl od Moravce, ze kterého arogance jen kape.
            A má příjemný ksicht, nedělá se mi zle, když na něj koukám, moravce bych za 10 proplesknul!

            • Hudec

              I vy rasisté zatracení. Chválíte tu polovičního černocha, xenofobové!
              :-)

              • Saul

                Taky jsem se divil,že ho Zeman oslovoval pane Korantengu a ne negře.

                • vittta

                  Vy se divíte všemu, a ještě chcete být vtipný.
                  A jste, vtipný jak Kocáb, Rozumek nebo Klvaňa.

              • vittta

                Chudák Saul z toho má depresi….
                Celou dobu žije v přesvědčení, že je pro odpůrce migrace nejdůležitější barva ksichtu!

                • Saul

                  Pro nacisty je to prostě vizitka původu.
                  A co váš duševní stav vitto?
                  Neotřáslo vámi,že Mílu v té debatě vlastně ani nezpovídal Čech?

                  13.1.2018 – 16.18
                  vittta
                  Ne Saulre, negři a čmoudi žádní Evropané nejsou.
                  Jsou to přivandrovalci, migranti, či jejich potomci.

                  • vittta

                    Ale Saule, to jsem byl já, kdo to tady s Korantengem, co by lepším Moravce začal.
                    Ale pro vás odpovím.
                    Neotřáslo.
                    A že Koranteng není Evropan?
                    No není, a co jako?
                    Je to naturalizovaný polopřivandrovalec, jeho matka je Češka, to se ještě dá vydržet, dokonce i pro mě, rasistického nácka.
                    To je definiční pojmenování, ne rasové nebo rasistické.
                    Černoch prostě není Evropan, je to Afričan.

  4. grasyk

    Nevíte náhodou, co může mít prezidentský kandidát důležitějšího, než jít do jedné z rozhodujících debat Jeden na Jednoho? To bylo machrování, pane Marketingového paňácy, co? Ale předsmrtný pot na čele mu vyrazil, když pan prezident jeho výzvu k debatě přijal… Drahošovy názory – nenázory sice drsněji, ale výstižně popsal autor tohoto článku:
    http://dfens-cz.com/ztraty-a-nalezy-drahosuv-nazor/

    • embecko

      No jen aby to tak pochopil i zatim nerozhodnuty volic…nekde v debate jsem ted cetl, ze Drahos ma spadeno predevsim na duchodce, protoze vypada jako Husak…na tom neco bude…solidni chlapik v letech, vzor akedemik, vizazi a typologii pripominajici nejlepsi leta zivota. Ted mne mimo Husaka napadl primar Sova :o)

      • Janika

        Husák byl inteligentní a rozhodný chlap, aspoň ze začátku (říkali to lidé, kterým věřím). To se nedá srovnávat s tímhle hadrákem.

      • vittta

        To by byl akt zoufalství.
        U starých lidí, především těch nejstarších, se dá navíc předpokládat, je jejich volbu ovlivní především jejich příbuzní.
        Ti by museli hrát Drahoušovu hru, ale…takto to hrát asi nebudou.
        Tedy „na Husáka“.

        • brtník z brlohu

          K toku dfens – celkem solidní rozbor situace ale totální mimoň v závěru.

          Viděl na Nově asi tak od první třetiny – prostě věk je vidět, to se nedá upřít (jsem zhruba jeho ročník se stejnými nemocemi) ale nad hrobem zdaleka není, jinak excelentní reakce jedince jsoucího v obraze, občasné škobrtnutí ve vyjadřování – ale to je zřejmě důsledek nedávného zákroku v ústech, monolog je nevýhoda – pokud by se D dostavil a nebyl zbabělec tak by to bylo zajímavější (jaká asi byla sledovanost?).

          Jedinec co si honí vodu brejlema sklama z okna je u mne stejná kategorie jako ti co majíce na hlavě klouzačku pro mouchy – místo aby ji hrdinně nosili neb volovi hlava neobleze honí své tři chlupy desetkrát okolo hlavy či dokonce mají umělé chlupy :) – a je mi podezřelý (s pravděpodobností hraničící s jistotou) že má nějaký mindrák, nějaký bebíčko – nebezpečný bebíčko nejen sobě ale hlavně svému okolí.

          • vittta

            To jak tam je na konci, že spolu bojují dva zoufalci, nebo jak to končí, že jo.
            No, to jsem také moc nepochopil.
            To bylo od počátku věků, politiku dělaly vždycky nuly.
            Pak se objevil někdo, kdo náhodou nula nebyl, dobyl půl světa, změnil půl světa, a zase to upadlo do řízení nul, takový „samospád“.
            Jenže Zeman žádná nula není, je to politik světového formátu, to se nebojím říci.
            Je v obraze a jeho taktika je vypracovaná a inteligentní.
            Měl a má tu výhodu,- a je to výhoda- že mu nikdo nic zadáčo nedal, a je na něj neustálý extremní tlak, takže ani nemůže degenerovat teplým bydlem.
            Však on také politicky vyspíval, né že ne, udělal fůru kiksů.
            Až je z něj konečně více méně hotový politik, co, politik, státník, na postu prezidenta.
            A hotovým politikem a státníkem na postu prezidenta se rozhodně jen tak nějaký stát chlubit nemůže.

  5. embecko

    Dival se nekdo na debatu, je nekdo schopen to alespon trochu objektivne zhodnotit? Fyzicka, psychicka forma, umelecky dojem? Prosim zadne “ byla to racionalni dabelska jizda“ :o)

    • Ondřej

      Já ne, ani nevím, že nějaká debata byla. Tedy debata asi ne, ale možná nějaké to dostaveníčko…Holt od dob, kdy se podavala „káva u Kische“ už nějaká ta voda uplynula. Holt některa dnešní media nejsou uplne pro fajnsmekry.

      • blbíš

        káva u Kische se bude podávat jen a pouze na ČT, to je bez debat a vůbec nepochybuji, že bude přefajnšmekrováno … nevím proč mě v souvislosti s tím přefajnšmekrováním napadly taky aleje,
        že by:

    • Janika

      Tak za mě – klidný, uvolněný, nad věcí. Obrovský záběr vědomostí a přehled, jako obvykle. Stručný, vtipný. Snad se ke konci v jednu chvíli jakoby zakoktal, přeřekl se, už nevím v čem. Opakování bonmotů by taky nemusel, i když tentokrát to ještě šlo, K moderátorovi vlídný, ale rázně ho zarazil ohledně případu 68ého v Rusku („Tak dost!“ – to bylo pěkné :-) .
      Moje hlavní obava je, jak by obstál proti blbé a arogantní ženštině, co jich má čt zásobu…

      • vittta

        On obstojí.
        Nezdá se to, ale už teď to bylo „na ostro“.
        Tým šťouralů už zkoumá každé jeho slovo, ale „obávám se“, že jen těžko najdou něco, co by mu mohli vpálit.
        Byl to ten starý, dobrý Zeman.
        Dokonce i ten konec, kdy pozval Korantenga na skleničku byl efektní.
        Něco jako“ vy jste na jedné straně,(moderátor), já na druhé (prezident, co se má škvařit) ale co jsme si, to jsme si, jsme oba občané- na zdraví!

      • embecko

        Konecne se mi podarilo to prosurfovat…Dublin IV pry nepodepise, ale IV ani nepude do narodnich parlamentu, ten podepisi v Komisi a tim je to pro CR vyrizeno…ale to jen na okraj.
        Pro srovnani jsem si jeste pustil debatu z roku 2013.

        • Janika

          A to je správně, ne? Na mě to dělá dojem, že ví, o čem mluví, a nenechá si vnutit zdánlivě nevinné věci, vidí vždy pár tahů dopředu. A tak se hrají šachy, jak říká Taras :-).

        • vittta

          Buď se spletl, nebo tím naznačil, že nebude souhlasit.
          V každém případě má šanci na uvedení na pravou míru.
          Já si myslím….nejsem znalec ústavy- že on tam může nějak jet, on, nebo premier, na ta jednání.
          Pokud by to tak nebylo, měl bych tomu rozumět tak, že o tom rozhoduje jenom ta nevolená komise, tedy zcela bez účasti zástupců zemí EU?

            • vittta

              Pak ovšem je samostatnost jednotlivých zemí jen iluzí, a je teď otázka, jestli se spíše neukvapili ti Jandové, když na to velkohubě upozornili.
              Podle mě to ale tak úplně snadné není, kdyby bylo, dávno by to ta komise udělala.
              Bylo by to pro ně snadné, a celé ty kvóty by byly vlastně zbytečné.
              Proč to tedy už neudělali?

              • Ondřej

                Proces přijímání je takový, že Komise navrhuje, Evropský parlament jejich návrh schvaluje, a Rada Evropy prohlasuje. Tam má zastoupení 27 státu, a každý má jeden hlas. A jako v národním parlamentu rozhodne vetsina ( zemi EU)..

                • vittta

                  Má právo prezident na účast v takovém jednání, nebo je tam možný jen premier?
                  V každém případě, premier je zatím Babiš, a prezident, jakkoliv přímo dokument nepodepisuje, může hrát značnou roli v cílech zástupců ČR,ne?

                    • vittta

                      Tady se píše že: „Jejími členy jsou hlavy států nebo předsedové vlád členských zemí EU“
                      Hlavy států, takže Zeman není tak úplně bez vlivu, když na to přijde.

                    • Ondřej

                      Asi jste nepochopil kde ( a koho ) je hlava státu exekutivec, a kde naopak jen „vítač“(cizích delegaci). Ale cist cesky snad umíte, ne? Kdo je tam jmenován za ČR?

                    • oh

                      No, vy zajisté číst umíte, Ondřeji. Takže vám doporučím přečtení jistého textu. Speciálně pak doporučuji věnovat vaší elitní pozornost článku 54 odst. 1) a čl. 63 odstavec 1b).
                      Abyste, až budete příště zase chtít plkat o vítačích cizích delegací, měl aspoň nějakou představu o tom, jak to vlastně je. :D

                    • Ondřej

                      Jako by se stalo, ohu. Víta a jmenuje. Možná ještě odvolává. Ceremoniář a vítač. To dela predseda svazu myslivců taky:-).

                    • vittta

                      Na to jak machrujete, Ondřeji, tak v konfrontaci se znalostmi obstojíte jen vyjímečně.
                      Já fakt nejsem znalec, to nebyla nadsázka, ale to ještě vím, že na ta jednání prezident či premier jedou.
                      A teď vám dám školu politického šachu.
                      Dejme tomu, že Zeman s Babišem dohodl, že klíčová budou právě ta jednání Evropské rady.
                      Jen a jen proto, ho udělal premierem a vyděsil ještě všechny kolem, že ho jím udělá i podruhé bez 101.
                      Buď pojede Babiš, nebo Zeman, jsou dejme tomu nějak dohodnutí.
                      Tím nechci říci, že Babiš nezradí, ale Zeman nemůže nad tímto laborovat, nikdo lepší tam není, i s ohledem na volební výsledek.
                      Babiš byl vydán k trestnímu stíhání.
                      A teď se stane, že půjde o ta klíčová jednání ER.
                      Prezidentem bude Drahoš, a Babiše těsně před tím zavřou.
                      Že slyším trávu růst?
                      Ale kde že, Sládka také zavřeli před prezidentskou volbou, a poslanec a hejtman Rath s imunitou seděl za 12hodin celý rok nebo ještě víc.
                      A kdo pojede na ta jednání ER?
                      Není premier, pojede prezident.
                      A kde jsme?
                      V prdeli.
                      Jakmile ale vyhraje Zeman, tak jsou v prdeli „oni“,(ve smyslu domácí kolaborace) protože by jel Zeman, a ten je ještě ráznější, jak Babiš a hlavně- nezradí URČITĚ!
                      To se mi vybaví při letmém pohledu na tu situaci, i když opakuji, nejsem znalec ústavy a fint, takže ten vstup může být trošku jiný.
                      Nic méně jako malá ukázka, jak se dělá politika, to v pohodě stačí.

                    • Ondřej

                      ministrem zahraničí je (nebo se stane i v druhé vládě) pan Stropnický. Z mého pohledu po ministru Pelikánovi jediný schopný politik ve svém rezortu. Ten bude mít oprávnění jednat. Vláda je tvůrcem české zahraniční politiky. Máte pořád zásadní mezery v chápání naší ústavy, ať se jedná o NADŘAZENOST mezinárodních smluv anebo garance Charty OSN resp. Úmluvy o lidských právech (jejíž součástí je právo na azyl pro kohokoli, kdo o to požádá, pakliže je ze země kde je vládce diktátor – ani nemusí být válka) nebo o fakt, že jsme se dobrovolně vzdali části své politické suverenity když jsme akceptovali Lisabonskou smlouvu a vstoupili do EU.

                    • Ondřej

                      vittto, ministrem zahraničí je (nebo se stane i v druhé vládě) pan Stropnický. Z mého pohledu po ministru spravedlnosti jediný kvalifikovaný politik pro svůj rezort. Ten bude mít oprávnění jednat. Vláda je tvůrcem české zahraniční politiky, ne prezident, ten by ji měl.byt naopak podřízen a jednat s ní v souladu.

                      Máte pořád zásadní mezery v chápání naší ústavy, ať se jedná o NADŘAZENOST mezinárodních smluv anebo garance Charty OSN resp. Úmluvy o lidských právech (jejíž součástí je právo na azyl pro kohokoli, kdo o to požádá, pakliže je ze země kde je vládce diktátor – ani nemusí být válka) jako zákony USTAVNI nebo fakt, že jsme se dobrovolně vzdali části své politické suverenity vymenou za členství v elitním ekonomickem klubu, když jsme akceptovali Lisabonskou smlouvu a vstoupili do EU.

                    • vittta

                      Ee, Ondřeji.
                      Va vašem odkazu se jasně píše:
                      „Jejími členy jsou hlavy států nebo předsedové vlád členských zemí EU; jejího zasedání se navíc účastní předseda Evropské komise. “
                      O ministru zahraničí tam není ani slovo.
                      A co pořád máte o té nadřazenosti nějakých EU hajzlpapírů?
                      Vy děláte, jako kdyby nebyl možný Czexit.
                      Stejně kecáte, jsou to lži euroblbců.
                      Já mnohé ty hajzlpapíry četl, vůbec v nich není to, co tady pořád plácáte.
                      Jeden papír odkazuje na jiné, ale nikde není žádná povinnost kohokoliv přijímat….(např.)

                    • Ondřej

                      hlavy států tam, kde je prezidentský systém. Jinak jsou to členové vlády a když Babiše zavřou do blázince pojede tam za něj Stropnický jako jeho zástupce. Ale ono je to jedno, podepisovat nikdo nic nemusí, tam se prostě hlasuje.

                      Připomenu vám poslední volbu – která se STALA ZA PREZIDENTOVÁNÍ ZEMANA. Co on udělal? Nic. Ani nemohl.

                      Uprchlické kvóty (někdy také migrační kvóty) jsou návrh Evropské komise na rozmístění žadatelů o azyl, kteří se dostali do Evropské unie v rámci Evropské migrační krize, mezi členské státy EU. Návrh kvót padl poprvé v dubnu 2015 jako součást tzv. Nové agendy v migraci a měl být jedním z opatření, jak řešit problematickou situaci imigrace do Evropy.

                      Kvóty schválili ministři vnitra členských států EU na jednání Rady Evropské unie dne 21. září 2015. Proti návrhu hlasovali ministři vnitra České republiky, Slovenska, Maďarska a Rumunska, Finsko se zdrželo hlasování a ministři ostatních zemí s návrhem souhlasili. Maďarský premiér Viktor Orbán oznámil, že Maďarsko již s imigranty nemá problém a proto nemělo být plánovaných 54 000 osob z Maďarska přemístěno v roce 2015.

                      Takže jednal o tom Sobotka s Junckerem a schvalovali to ministři vnitra (za nás byl proti Chovanec). A Zeman se na to jen díval. Byli jsme DRTIVĚ přehlasováni, zavedení kvót si přálo 23 zemí unie, proti byly jen 4 země včetně nás. Takže je to jako by v našem parlamentu byl návrh, pro který by hlasovalo 170 poslanců a 30 bylo proti. To by byla nejen ústavní většina, to by byla přímo téměř jednoznačná většina.

                      Tím bychom mohli skončit, nikam vaše vykrucování nevede.

                    • vittta

                      Jo….a kolik že jsme jich podle těch kvót přijali?
                      Takže EU děvky si odhlasovaly kvóty, a my je v klidu jebali, v čele s Panem prezidentem.
                      Největší švanda je na tom to, že ty kvóty nadšeně prosazovaly ty země, co mají negrů plné ulice, ale ne proto, že jsou to takoví humanisté, ale proto, že si mysleli, že jejich negry nacpou k nám.
                      Tůůůdle!

                    • oh

                      Jako by se nestalo, Ondřeji. Ale proč mě to vlastně překvapuje..
                      Mimochodem, význam kterého slova/slov z
                      „Prezident republiky je hlavou státu.“
                      nebo z
                      „Prezident republiky dále
                      a) zastupuje stát navenek,
                      b) sjednává a ratifikuje mezinárodní smlouvy; sjednávání mezinárodních smluv může přenést na vládu nebo s jejím souhlasem na její jednotlivé členy,

                      jste neráčil pochopit, velevážený „předsedo mysliveckého svazu“?

                  • vittta

                    A nemelte pořád jako kolovrátek.
                    Jasně je tam psáno toto:
                    „„Jejími členy jsou hlavy států nebo předsedové vlád členských zemí EU; jejího zasedání se navíc účastní předseda Evropské komise. “
                    Takže žádní ministři zahraničí, nebo prezidenti jen tam, kde je prezidentský systém.
                    A kde je monarchie, pojede kdo?
                    Král?
                    Kde pak, víte hovno, a chtěl byste řídit tenhle blog, tenhle stát, a ještě EU, vy balíku.
                    Řiďte si své biožrádlo a svou stolici!

                    • Ondřej

                      monarcha nikde nemá žádné pravomoci, takže nikam zastupovat svoji zemi nejezdí, jste vážně nesmírně hloupý. Takže opět platí, pojede premiér. Prezident pojede jen z Francie. Myslím, že to, kdo nic neví velmi brzo rozsoudí realita. Je nakonec úplně jedno kdo tam pojede. Hlas máme jen jeden. A vulgarity vám vážně nepomohou, jenom ukazují na to, že žijete v prostředí, kde lidé se chovají tak, jako by žili v nápravně-výchovném ústavu a ne v „bílé socialistické rodině“.

                      Pěkný den.

    • vittta

      K tomu, co jsem už napsal.
      Všiml jsem si, že Zeman ze začátku skákal Korantengovi do řeči, zřejmě proto, že očekával typ „Moravec“.
      S postupující dobou od toho upustil.
      Elegantně se také vyhnul tématu migrace a problémů s ní.
      Tím vyrazil klacek těm, kdo vnucují volbě Zemana jen jediné téma- a to jsou migranti.
      O problémech ani nepípnul, a dokonce vyzdvihl skandinávský model, který je dnes- právě díky migrantům- už jen málo funkční.
      Bez migrantů ovšem funkční byl.
      Proti EU neřekl Zeman ani Ň.
      Nic méně jeho podpora referenda dává tušit, že by respektoval, kdyby si Češi zvolili Czexit.
      Co přesně si Zeman o EU myslí, nelze přesně vytušit, ale zastáncům EU byl též vyražen klacek z ruky.
      Podpora Eura byla také politického rázu.
      V překladu řekl asi toto:
      „Udělejte si v tom bordelu pořádek, pak se můžeme bavit o přijetí Eura“!

        • vittta

          Nechá mluvit Drahouše, a oponovat bude jemu.
          Sám s tím nezačne..podle mně.
          A myslím, že o tom Drahouš mluvit bude, s úmyslem vyvrátit to, že je „vítač“.
          Drahouš to také vzal takticky….očekával, že Zeman odkryje karty, jenže on je neodkryl,

          • MaB

            Migraci se nevyhnul, hovořil prý o ni i s kancléřkou a řekl jí, že když si někdo někoho pozve, neposílá ho na oběd k sousedovi.

            Zdůraznil, že migranti musí zůstat v první bezpečné zemi ( Itálie, Řecko a podle něho i Turecko). Aby to byla ČR, museli by přiletět letadlem.

            Také odmítl podepsání Dublinu IV a kvoty.

            Navrhl i 3 body řešení:
            1/ ochrana vnějších hranic
            2/deportace těch, kteří nedostali azyl
            3/ pomoc zemím jejich původu
            Na tom se shoduje dost zemí EU

            • tresen

              Tak to byla škoda, že se ho moderátor nezeptal, co mu Merkelová odpověděla. Podle mne mu musela šetrnými slovy /vzhledem k jeho stavu/ vysvětlit, že koho si pozvala, toho rozhodně nikomu na krk posílat nebude.
              Je smutné, že Zeman přiznává, jak byl při tom jednání mimo mísu.

              • MaB

                Doslova stejnou reakci jsem měla také.:)
                A litovala jsem, že podobný reflex neměl i Rey Koranteng a nepoložil mu ji.
                Zatím také Miloš Zeman jen obešel otázku týkající se porušení unijní legislativy, kvůli kterému EK připravyje řízení s Českem, Polskem a Maďarskem za nedodržování migračních kvót.
                Jinak rozhovor nepřinesl nic nového, a tak doufám, že v debatě vyrukuje MS s trumfy, jak si slibuje vittto a že se dozvíme něco konkrétního a hlavně už nebudou fráze typu:
                „Jsem pro to, aby lidé, kteří mají opačný názor, měli právo ho vyjádřit. Žijeme v demokracii.“, kterými se jen ztrácí čas…

            • vittta

              Prosimvás, Mab…..
              Tím, že píšu, že se elegantně vyhnul tématu migrace nijak nemyslím, že se jí vyhnul v tom slova smyslu, tedy že o ní nemluvil.
              To přece ani nešlo, otázky dával Koranteng.
              Vyhnul se jí tak, že jí zbytečně nerozvíjel a nedával na ní zásadní důraz, udělal z ní jeden dotaz z mnoha.
              To každý Čech více či méně takto pochopí.

    • Kamil Mudra

      Vypadá to, saxi, že jsme se dívali všichni ( s výjimkou Ondřeje) a to mne těší. Pokud bude Zeman pokračovat v nastaveném kursu, mohl by získat nějaké voliče navíc. Nebyl ani opilý, ani arogantní, ani vulgární, předvedl že mu to stále myslí… Pro mnohé, kteří ho tak negativně popisují pod vlivem mainstreamu aniž by jeho projevy průběžně sledovali, to mohlo být příznivě překvapivé.

      • embecko

        „Pro mnohé, kteří ho tak negativně popisují pod vlivem mainstreamu aniž by jeho projevy průběžně sledovali, to mohlo být příznivě překvapivé.“
        Ja Zemanovi fandim a moc prijemne prekvapeni to pro mne nebylo…proto jsem se nahore ptal po objektivnim zhodnoceni (nemohl jsem debatu sledovat primo, ale az pozdeji ze zaznamu). Jedine plus, ktere mne drzi nad vodou bylo, ze Zeman tech dalsich 5 let jeste mozna vydrzi. O dusevnich kvalitach samozrejme zadna. Rozhodne mi ho ale bylo lito, jako Kissingera. Zjevne uz nemaji kadry a je ostuda protistrany, ze proti starci jako Zeman nedokaze nasadit adekvatniho kandidata. Debatu jsem ani nedokazal dokoukat, tak mi ho bylo lito. Na vykonnou funkci uz jednoduse nema sily a mel by delat poradce…no ale kdyz vidim kandidat(y)a protistrany, tak si rikam, ze tuhle obet na oltari vlasti by Zemanovi nemel nikdo nikdy zapomenout, sups s nim do pantheonu hned vedle Masaryka.
        „Nebyl ani opilý, ani arogantní, ani vulgární, předvedl že mu to stále myslí…“
        Jeste by to chtelo dodat, ze nehrozilo nebezpeci, ze umre behem prenosu…situace neni ruzova…

        • embecko

          Vseshrnujici hlas lidu z diskuze:

          Patrik Novák-Akademické Gymnázium Štěpánská
          Tak to ješte dopadlo dobře

    • blbíš

      … je to jednoduché, embéčko. Čekal-li někdo bobu, musel být zklamný, to uznávám.

      Ale je to mnohem jednodušší, dovolil bych si to Zemanovo shrnout do jediného slova a musím říci, že jsem zklamán vůbec nebyl, tím slůvkem je:
      konzistentnost,
      tečka!!!
      Stačí?

  6. astraustralia

    Nasel jsem hezke cteni o tom, ze
    S kdekym se dá domluvit, když člověk ctí jeho osobnost a poskytne mu to, co potřebuje i ledasjaký člověk: nějaké to uznání a vlídný projev náklonnosti.

    Když ovšem hledím na projevy ve sněmovně nebo je poslouchám, klesám na mysli. Tam se lidé zjevně domluvit nechtějí a možná ani neumějí, uznáním ani náklonností rozhodně nehýří. A vzpomněla jsem si, jak mi vyprávěl jeden člověk, ke kterému chovám obdiv, úctu a lásku, historku o Jánu Langošovi, k němuž jsem chovala stejné city. V dobách bojů Slováků s Mečiarem seděl Jano kdesi ve vinárně s jedním svým spolužákem a ten na Mečiara nadával a nadával. „Ale prečo na neho tak nadávaš? Ty si ho predsa volil, nie? „No volil.“ „A prečo, keď je to s ním také hrozné?“ „Pretože ja som taký istý kokot ako on.“

    LN, 19.1.2018

    • tresen

      Chápu, proč nepřiznáte, koho tu vlastně chválíte. Naštval byste si Tarase. A nejen jeho. Nejenže ta paní vykrádá kocoura Helmuta, ale je to profláklá pražská kavárnice.

      • astraustralia

        Ani z textu v LN ani na Psu neviditelnem ktery to pretiskl jsem nepoznal ze autorka je jak Vy tresni pravite
        „profláklá pražská kavárnice“.
        Ale neni to poprve kdy nekomentujete obsah ale predevsim zkoumate a hodnotite pisatele.:-(
        Stale po stejny glajze jedete , stejne reci vedete :-)
        Nejen pisatele/telku ale i o kousek vyse kde poucujete ktere noviny ci zdroj je ten spravny ci spatne Pravo-levy :-)
        Jakoby se Vam cas zastavil kdyz jde o hodnoceni cehokoli.
        Kdyz pred casem knize pravil hono, byl to pro kavarnu hono knizeci a tedy kvalitativne jine nez to od Zemana.
        K vykradenemu Helmutovi at se vyjadri Taras,ja nemohu posoudit.

        • tresen

          Ale jděte, Astře. Že byste fakt nevěděl, že Petruška Šustrová byla dávná Havlova kamarádka, což je tomhle ostrově smrtelný hřích?
          Jestli jste to nevěděl, proč jste nedal odkaz?
          Já s jejími texty problém nemám a ten citát se mi líbí. Paradox, že se ocitnul tady, a to vaší zásluhou, mě fakt pobavil.

          • astraustralia

            Jak jinak nez ze opet potvrzujete ze ne CO ale KDO to rekl nebo napsal.
            Podle toho tu pak posuzujete duveryhodnost :-(
            Jina takto uvazujici pani se proslavila podle stejneho vzorce prohlasenim
            ze se bude radeji mylit s USA nez mit pravdu s Ruskem.
            (odkaz pro Vas netreba vygooglovat umite )

            • tresen

              Petruška Šustrová je pro mě spíš důvěryhodná než nedůvěryhodná, ale každé její výroky nebo jednání posuzuju zvlášť. Neberu je automaticky jako dobré jen proto, že to řekla nebo udělala ona. Stejně tak to mám s kterýmkoli jiným publicistou nebo politikem.
              Například P.Š. pro mě byla dost nečitelná v době jejího angažmá v ÚSTR.

              • vittta

                Podle mě je Petruška Šustrová normální kráva.
                To ale neznamená, že nemůže říci něco chytrého.

            • Mac

              fanatická hysterka, bába Šiklová.
              Ze stejné maštale jako Šustrová s knírem

      • taras2

        „…ta paní vykrádá kocoura Helmuta“ – tak Helmut byl jinačejší řízek než ten její Davídek. Ale ten trik s tím, že do role oponenta či přihrávače postavíme zvířátko (nevím proč, ale nejlépe se k tomu hodí kocouři, asi proto, že jsou svéhlaví, cyničtí, se smyslem pro humor) je starý jako lidstvo, ten je ukradenej už tisíckrát. Z hlediska literárního je zajímavé, že při chlupatým oponentovi tam fórky padají jakoby samy, ta situace sama vyvolává vznik gagů. Je ale fakt, že Šustrové to tam moc nepadá.

  7. Ondřej

    důležuté je jak vidí Zemana ze zahraničí.

    Podívejme se na pár hlavních rakouských novin.

    Die Presse.

    Miloš Zeman, der republikanische Monarch

    Wenn Miloš Zeman regelmäßig von Prag aufbricht, um über Land zu fahren, kann er sich leuchtender Augen seiner Fans erfreuen. Bewusst in kleineren Ortschaften trommelt Zemans Entourage seine Anhänger in mit EU-Geldern etwas aufgepeppten früheren sozialistischen „Kulturhäusern“ zusammen. Fragende und deren Fragen sind handverlesen, so wie diese oft wiederkehrende: „Werden Sie unser schönes, sicheres Land weiter vor den Horden terroristischer Wirtschaftsflüchtlinge bewahren?“

    Myslím, že každý kdo tomu textu rozumí, tuší, jak bude pokračovat…

    Německý der Spiegel – Populist Zeman liegt nach erstem Wahlgang vorne

    Opět výmluvný titulek

    a nakonec stejný deník

    Tschechiens Extremismusproblem
    Prager Winter
    Noch in den Neunzigerjahren reagierte Tschechien auf Rassismus und Hetze mit einem „Aufstand der Anständigen“. Das Land hat sich verändert, heute hofiert die Politik rechtsextreme Parteien als Mehrheitsbeschaffer.

    Je otázka jestli se bude se Zemanem ze Západu vůbec někdo bavit, bude-li zastávat tato svá stanoviska. Přitom EU je nám zásadním partnerem politickým i ekonomickým. 85% vývozu směřuje na Západ a EU.

    • Ondřej

      Jo a to hlavní co napsal levicový deník Süddeutsche Zeitung je i pro mě docela šokující jak je přímé a otevřené.

      So gewinnt die tschechische Präsidentschaftswahl erhebliche Bedeutung. Nicht nur den Tschechen ist zu wünschen, dass Miloš Zeman die Schlüssel zum Prager Präsidentensitz bald abgeben muss. Es wäre ein guter Tag – für Tschechien und für Europa.

      „„Nejen Čechům lze přát, aby Miloš Zeman musel brzy odevzdat klíče od pražského sídla prezidenta. Byl by to dobrý den – pro Česko a pro Evropu,“

      http://www.sueddeutsche.de/politik/tschechien-einmaliger-tabubruch-1.3821122

      • astraustralia

        Nejen Fagan a Süddeutsche Zeitung ale i cely Brusel v jednom siku bojuje za lepsi Ceskou republiku !
        I Brusel proti Zemanovi radi i kdyz nerikaji v cem jim vlastne vadi. :-)

        Za obzorem zdevastované ČR svítá, pokrokový západ drží zotročeným obyvatelům palce !
        Tak to vypadá, že celý pokrokový svět, svět nových, světlých zítřků je v pozoru a drží palce té malé, nedemokraticky znásilňované zemi ve středu EU.
        Přeje ji, aby už konečně shodila své okovy, aby se zbavila tyrana a nezpůsobilého opilce na Hradě.
        Aby prapor svobody, vztyčený z Brusele, zavlál nad hlavami volně vydechnuvších občanů a protektorátní tatíček Drahoš mohl být konečně zaúkolován prakticky, nikoli pouze ideově.

        Tolik ironie. Avšak dlouhodobé nemravné útoky na stávajícího prezidenta, které po vítězství v prvním kole voleb jen nabraly na obrátkách, jsou natolik závažné, natolik zuřivé, až přízračné, že se jen obtížně hledají slova, jež by vyjádřila znechucení nad tímto absurdním divadlem.

        Že je společnost rozdělená, je pravda. Nikoli však vinou prezidenta Zemana. Stojí proti sobě pouze zdravý rozum a nebezpečné, bláznivé vize inženýrů lepších zítřků.
        Už jsme je tady zažili. Ti novodobí „inženýři“ jdou však ještě dál. Svou pseudokorektností a svým pohrdáním jakýchsi nadlidí vůči tupému plebsu devastují vše, co drží svět, jak jej známe, pohromadě.
        Svět svobodných názorů, proti kterému oni staví svět Jediného Správného Názoru.
        Ničí svět suverénních států, které – při své odlišnosti – jsou schopny definovat své zájmy a spolupracovat tak, aby vyjednaly pro své občany výhodné podmínky.
        Podmínky vyhovující právě jim a nikoli nějakému naklonovanému euromolochovi,který se už dávno utrhl ze řetězu ….

        http://virtually.cz/journal/?q=za-obzorem-zdevastovane-cr-svita-pokrokovy-zapad-drzi-zotrocenym-obyvatelum-palce

        • Ondřej

          Hernajs, Virtually, to ještě existuje? A rediguje ho pořád ta Klausova Kabrhelka s penzionem v Krkonoších a „zdravým selským rozumem“ a CEVRO Večerní školou klausismu-hayekismu?

          • astraustralia

            Faganovi o soudruzce Kabrhelove vypraveli mozna jeho rodicove,
            ale mladsim az nejmladsim na tomto ostrove to jmeno nic nemuze rikat.
            Rikat vam muze webpage rukojmi cz kde se mluvi jeste otevreneji nez na virtually cz:-)

            Kdo je Jiří Drahoš? Kde se vzal, tu se vzal, na Háchu se podobal. Podobnost čistě náhodná? Nikoli, vše je promyšlené do posledních detailů. Drahoš je spjat se západní politickou scénou již řadu let. Jeho časté schůzky s Merkelovou, tureckým velvyslancem Bigalim, americkým velvyslancem Schapirem a dalšími zločinci, usilujícími o islamizaci Evropy, čili superholokaust a likvidaci bílých, jsou dostatečně vypovídající.
            Proč měl tyto schůzky člověk, který není profesionální politik.
            Drahoš je připraven k zaprodání vlastního národa Islámu. Ostatně má mnoho zahraničních sponzorů, což je například v USA považováno za vlastizradu. Z toho jasně vyplývá, že bude zahraničním zájmům plně zavázán na úkor své vlasti a že čekat od Drahoše cokoli přínosného pro ČR a náš národ je utopie.
            Politika Drahoše a spol. velí :“Raději Čechy islamizovat než je nechat svobodně se bouřit proti Bruselu a podléhat sympatiím k Rusku“.

            http://www.rukojmi.cz/clanky/5319-zvoleni-drahose-by-znamenalo-zavirani-vlastencu-obcanskou-valku-a-invazi-statisicu-muslimu

              • Mac

                kdo mluví o tom, že je Drahoš úplný idiot? Tím by totiž byl, kdyby o svých skutečných plánech mluvil před svým zvolením. Kladete poněkud debilní otázky….

            • tresen

              Když sem dáváte tohle, tak nechápu, co se vám mohlo líbit na tom článku z NP, který hlásá jiné hodnoty a vyznívá úplně naopak než Virtually, natož než tyhle bláboly.

              • astraustralia

                tresni davam sem bud to co si sam na ceskych web strankach najdu a nebo co prijde mailem.
                Kdyz rikate „blaboly“ pridam Vam jeden z dalsich ktery jiste ohodnotite jako vrcholne blabolovity :-)

                Mimo nepravdivych zprav o Nemecku EU a dalsich pro obcana nedulezitych zalezitostech, zacinaji po Internetu obihat zpravy ktere kdyby byly pravdive pak jsou mnohem zavaznejsiho obsahu.
                Je jen otazka jak je to treba s pravdivosti informace ze pan Babis zahaji vysetrovani vsech „sametovych“ necistot?
                (zprava musi byt velmi rozsirena, neb jsem ji dostal z nekolika zdroju a ti se vzajemne neznaji)
                Je ale mozne ze vy doma takovych a podobnych zprav znate mnoho a zadne prekvapeni pro vas jen potvrzeni dalsiho „hoaxu“. V tom pripade moje omluva :-)

                Ze pry toto je
                Vyjádření A. BABIŠE !!!

                Bojíte se páni Kalouskové, Schvarenbergové z TOP 09,Bělobrádkové + celá KDU-CSL (restituce- mnoha-milionový tunel církvím,
                které vznikly až hluboko v letech 20 let po válce!!!!).
                Celá ODS – s Fialou , Topolánkem, Klausem nejstarším a mnoha dalším….ČSSD se Sobotkou ….kteří s Bakalou a dalšími „kumpány!!!“ –
                „odklonili OKD s tisíci byty “ za almužnu!!!, Martin Roman a správa Čezu….vyváděla desítky miliard ze státního účtu..,
                …..největšímu dotačnímu podvodu ROP Severozápad, kde byl tehdejší šéf Petr Kušnierz,
                ..šéf SAZKY-Hušák si žil, jako “ Paša“ rozhazující sta-miliony ve svůj prospěch!!!*
                …a další a další „vyssávači státních peněz…..“*

                Samozřejmě, že menšinová vláda…s panem Babišem….-ihned napadne tyto kauzy, nechá vyšetřit protikorupční policií
                a začne ihned dohledávat miliony, miliardy z rozkradeného státu a toto…“je bude moc bolet“ !!!!!!

                Všichni dosavadní „tradiční“ poslanci jsou čistí jako lilie, jen Babiše je třeba co nejrychleji zavřít za Čapí hnízdo.

                Americká banka nás přeřadila z vyspělých států mezi rozvojové země.co jste tady řešili z těch tunelů polistopadové historie naší země (…)
                Vy jste tady řešili kupónovou privatizaci, Harvardské fondy Koženého?
                Ty nás stály 100 miliard. (…) Státní banky, které jste nechali rozkrást a které jste následně vyvedli do ČKA,
                kde jste to rozkradli po druhé.
                A co lehké topné oleje. A konkurs Chemapolu. A Agrobanka za 50 miliard. A Bohemia za 20. A co kauza IZIP, peníze,
                které skončily někde na účtech ve Švýcarsku. Proč jste nevysvětlili tento tunel vašim členům ODS!
                ČKA nás stála 230 (236?) miliard. IPB měla 270 miliard špatných úvěrů. A co naše předsednictví Evropské unii
                spojené s kauzou ProMoPro. Pan Kalousek mluvil v Bruselu o ostudě ohledně Čapího hnízda.
                Ne, vy jste udělali největší ostudu. Vy jste řešili kauzu ProMoPro za 180 milionů Kč, které odešly na
                účty nastrčených firem a které vybírali bílí koně v hotovosti. (…)
                A co třeba mimořádná schůze kvůli solárním spekulantům?
                Celkem Češi – daňoví poplatníci, zaplatí kvůli špatnému zákonu zhruba 600 miliard korun navíc za podporu solárních baronů,
                což je kvalifikovaný odhad Energetického regulačního úřadu. A navíc pět z dvaceti největších solárních
                elektráren mělo anonymní akcie. Kdopak asi byl jejich vlastníkem? Martin Roman? Nebo Háva od Kalouska? Kmotři?
                Nebo dokonce někteří poslanci? Nebo samotný Klaus? Když náklady na solární elektrárny začaly prudce klesat, ale
                podpora ceny garantované státem ne, očekávalo se, že vláda Mirka Topolánka nějak zareaguje. K ničemu nedošlo.
                Důsledky – jedno z největších tunelů na veřejné prostředky se tak potýkáme dodnes. Za rok 2016 vydal český státní
                rozpočet na podporu obnovitelných zdrojů téměř 44 miliard, z toho je dotace ze státního rozpočtu 22 miliard a zbytek zaplatí občané.(…)
                Dotační podvody.
                Já se ptám, prostřednictvím paní předsedající, paní Němcové, ta tu sedí18 let. Svolali jste mimořádnou schůzi třeba
                kvůli největšímu dotačnímu podvodu ROP Severozápad, kde byl tehdejší šéf Petr Kušnierz už odsouzen na
                pět let za to, že si říkal o úplatky? Právě dnes ho soud poslal do vězení na sedm let za ovlivňování dotačních projektů
                v hodnotě 1,4 miliardy korun.
                Zajímalo by vás, kdo ho do funkce dosadil? No přece ODS. Konkrétně tehdejší předseda regionální rady Jiří Šulc.
                A pan Kušnierz začal u soudu mluvit o tom, jak ho ovládala chobotnice vedená lidmi napojenými na ODS. A
                vysvětloval to tady někdo? A proč jste ve Sněmovně neřešili privatizaci karlovarské Becherovky?
                Nebo asi tady všichni trpíte ztrátou paměti. Tak já vám to připomenu.
                O privatizaci karlovarské Becherovky pravděpodobně rozhodlo to, že vítězná firma měla ve vlastnické struktuře
                Karla Schwarzenberga přítele finančníka Zdeňka Bakaly, který o několik let později brutálně ovlivnil
                privatizace OKD a z firmy vytuneloval 110 miliard korun. Vše kolem privatizace Becherovky se odehrálo ve středu 3. září 1997.
                O přestávce jednání Poslanecké sněmovny. Tehdy se pro strach z parlamentu narychlo sešla Klausova vláda
                a většinou hlasů upřednostnila nabídku pana Bakaly a Schwarzenberga. (…) Pro tento projekt zvedli ruce všichni ministři za
                Občanskou demokratickou alianci. Je zvláštní, že členem ODA byl tentokrát taky pan Schwarzenberg.
                Byť většina Klausovy partaje podle pamětníků upřednostňovala firmu Stock. Nicméně vyhrál tedy pan Schwarzenberg s
                panem Bakalou a to přesto, že jejich podnikatelský záměr byl meziresortní komisí vlády označen za nejhorší.
                Proč jste tedy ve Sněmovně nikdy neřešili podivné okolnosti této privatizace, kterou prokazatelně ovlivnila
                vysoká politika, nikoliv ekonomické zájmy českého státu?(…)
                Privatizace OKD.
                Proč policie nezasáhla, když bývalý šéf Fondu národního majetku Češka podal trestní oznámení a
                pokusil se tento proces zastavit? Případ OKD je případ bezprecedentního bezcitného vytunelování firmy,
                kde jeho finančník Bakala a jeho kumpáni díky privatizaci získali a vytáhli z firmy OKD přibližně 110 mld. korun.
                Ano,vážení horníci, 110 mld. korun.(…)
                A co je dneska výsledkem? OKD hrozí kolaps. Hrozí uzavírání dolů a propouštění horníků.
                Ptám se.
                Proč nehovoříme o této kauze a jejich důsledcích, která se významnou měrou dotýká státu?
                Je tu snad mimořádná schůze kvůli tomu? Jasné, že není.
                Pan Bakala byl přece sponzorem politických stran. Přece ODS a TOP 09. Jen v roce 2010 dal 15 mil. ODS a TOP 09 7,5 mil.
                A Věcem veřejným 6 mil. Já vás tedy žádám, abyste ty peníze vrátili firmě OKD. Vraťte to horníkům,
                abychom platili méně pro jejich předčasné důchody, které jsme jim slíbili…atd.“
                *Tak vidíte, jak bohatý jsme byli stát a nelze se divit, že nás přeřadila americká banka z vyspělých států mezi rozvojové země. *
                *Doufám, že jste to ve zprávách zaznamenali – kam jsme to za 28 let dotáhli a to makáme stále víc!!! *
                *Na koho makáte stále víc ??? A PROČ?

                *Rozešlete tuto informaci co nejširšímu okruhu logicky uvažujících přátel. *

                • tresen

                  Zajímalo by mě, jestli ty „logicky uvažující přátele“ napadne, jak si Babiš /kdyby stíhání všech leváren, ze kterých neměl vývar, myslel opravdu vážně/ poradí s důsledky Klausovy amnestie.
                  A jestli si někdy položili otázku, proč existuje takové souznění mezi Klausem a Zemanem.

                  • tresen

                    Mimochodem, je to výcuc z parlamentního proslovu A. Babiše z 23. března 2016, tedy z doby, kdy ještě OKD neházel na Sobotku.

                  • kočka šklíba

                    To nevím jak by si mohl poradit, ale vysvětlete jak to souvisí s tím co řekl? Myslíte, že to co řekl není pravda?

                • Eddie

                  Vzdyt je to slatanina, tohle smoli lidi typu „Dopis vsem slusnym lidem na planete“, uctivaci Vseobecne teorie rizeni, popiraci pristani na Mesici. Nerikam, ze se nic z toho nestalo, ale proste to tak bylo a retroaktivne s tim uz nikdo nic neudela.

                  • kočka šklíba

                    Pokud se to stalo, jakože stalo, tak to slátanina není. Možná pro Vás nebo pro zloděje, kteří z toho do teď mají miliony, ale není to slátanina pro většinu občanů této země. Maximálně to můžeme považovat za několik z mnoha tunelů se kterými se už nedá nic dělat. No ale do tepláků by pár lidí ještě za to mohlo jít. Kdyby se ovšem chtělo.

                  • Ondřej

                    stejně jako třeba že jednu z prohraných arbitráží prodej IPB Nomuře, má na triku M. Zeman. Nejvyšší měl na triku taky tento člověk a to arbitráž pana Laudera a jeho CME. A do třetice to byla arbitráž ČR vers. Petrcíle, která vznikla v r. 2002 za doby vlády pana Zemana (a Klause). Takže toto jsou prokázané kauzy s právním dopadem. To že všichni kradnů, je samozřejmě tvrzení stejné validity jako že mi včera uneslo UFO a celou noc na mě dělali své pokusy….Pan Babiš bude jeden z mála lidí, co by mohl být obžalován nejen za nečinnost v době jeho působení ve vládě (či snad za státem podporovaný podvod na subjektech zahraničního obchodu a mezinárodního práva) ale přímo za fyzickou účast na něm coby samotný zainteresovaný podnikatel/tunelář.

                    Pan Zeman jen okradl ČR nepřímo svoji hospodářskou politikou podporující arbitrážemi odsouzené praktiky státu jejímž představitelem tehdy byl. Pro sebe patrně nic neukradl. Což z něj ale dělá jen o něco menšího viníka než jakým se teď jeví být pan Babiš.

                  • bara

                    slátanina z toho, co se opravdu stalo. je potřeba to občas připomenout, na formě zas tak nezáleží.

    • vittta

      Teď je otázka, Ondřeji, jestli jsou tak debilní němečtí či rakouští čtenáři, nebo němečtí a rakouští redaktoři.- těchto periodik.
      Asi obojí.
      Že je ty kecy o pravicovosti a xenofobii ještě baví…
      Také můžete být ale debilní vy, vybíráte třeba, co se vám hodí, a co se nehodí, jako by nebylo…

      • oh

        Tedy, vittto, němečtí a rakouští redaktoři Ondřejových oblíbených „levicových periodik“ zajisté nejsou debilní. Jen většinou velmi dobře poznají, která strana krajíce je namazaná. :-) A kdo maže, ten jede!

        • vittta

          Ale čtenáři být trošku debilní musí.
          Už proto, že je to redaktoři, znajíce dobře tu správnou stranu chleba, vysloveně učí.

  8. Eddie

    Investoval jsem 8 tis jen abych mohl mimoradne jet domu na volby, damy a panove, nechci se Vas dotknout, ale kdo z vas by to pro Zemaka udelal ? :-)

    • Ondřej

      Jeden tady přemítá jestli vůbec kvůli tomu má ničit startér a baterii auta teď v zimě, aby ujel 2km do volební místnosti. Vy to máte asi 800km, že? Myslím, že váš „třídní“ přistup je daleko uvědomělejší a záviděli by vám i tací jako Trockij nebo Kameněv:-). .

      • Eddie

        Ale nejni, mezi nama, me je to v podstate uplne jedno, ja prezidenta nepotrebuju zadnyho. Ovsem zase aspon bude sranda a bude co cist. Nahodou komentare na PL a hlavne na Nove republice jsou fakt srandovni.

      • Eddie

        Nebylo, a) tady tramvaj nemame (prestehoval jsem se do jine zeme, asi sis neracil vsimnout, b) k tomu bych potreboval volicsky prukaz, kteryzto nemam.

        • embecko

          Ja myslel, ze jses v Bruseli…a volicsky prukaz z mista trvaleho bydliste nepotrebujes, na ambasade se muzes nechat zapsat do volicskeho seznamu (ale na to uz je urcite pozde :o)

          • Eddie

            Nene, presunul jsem se jizneji, do Lucemburska, velky jak Hradec, klid, zadni bezenci, nejvyssi HDP, minimalni verejny dluh, parada. Jo vlastne jedna tramvaj tu je, uplne nova.

            • MaB

              Tak je to jasné ! Jelikož v dědičné konstituční monarchii velkovévodu nevolíte, volby vám chybí. :)

                • taras2

                  A to ještě MaB neví, že letíte zvolit Miloše, jak jste přiznal u Tribuna.

                • Mac

                  sákryš, to je konečně správný občanský postoj. Dostanete Řád zlaté urničky….

            • embecko

              Tak to jo…zacinam prichazet na chut myslence, ze Cesi v zahranici by nemeli volit, protoze ceske otazce zvenku nerozumi. Neco na tom bude a potvrzuji to i me rozhovory s domocechy.
              Jak jsem psal v minulem clanku Asterovi, tuhle volbu beru jako referendum o referendu: Vsichni volici vedi, ze Drahos je spise proti zakonu o referendu a Zeman zas naopak spise pro…takze se zaujetim pozoruji, jak cesky lid rozhodne o sve svepravnosti.
              Treba clovek marne hleda v ceske volbe nejakou linku (rozumovou, emocni), treba se vse deje podprahove a osobnim predavanim informaci skrze na dalku nezachytitelny kod… a pokud tedy nejsi v centru (v Cesku), nevis, na cem se Cesi dohodli. Ted treba netusim, proc vubec chce nekdo volit Drahose, jako jsem pred parlamentnimi volbami nechapal, jak nekdo muze volit ODS, TOPku a STAN (dohromady 22%, tedy petina- ctvrtina volicu).

              • tresen

                Prezident, ať ten či ten, o referendu rozhodovat nebude.
                Lidi, kteří nechápou, proč někdo volí Drahoše, nechápu zase já. Vždyť to všude všichni píšou: Nechtějí Zemana. Jsou přesvědčeni, že Drahoš jakožto postupující zástupce nezemanů nadělá v tom úřadu nesrovnatelně menší škodu. Co je na tom nesrozumitelného?

              • Eddie

                Draku a nechtel bys mi rovnou i sebrat obcanstvi ? Ja jen abych se pripravil, jeste zajedu domu vyhodit barak do vzduchu. Poradne, ne jako starej Bruna :-D

                  • Eddie

                    Zatim, je zajimave, jak se ze socialistu internacionalnich stavaji nacionalni, tzn naciste. Nejdriv Kominterna ted Nic nez narod :-D

                    • vittta

                      Internacionalismus se od nacionalismu v zásadě nemusí nijak lišit.
                      Národ etnický se prostě nahradí národem multikulturním.

                    • vittta

                      U tohohle názoru bych prosil kromě mínusů i oponenturu, jo?
                      Protože tohle je znamením dnešní doby.
                      Jako měli nacisté základní modlu v nadřazenosti germánské rasy, mají euronacisté základní modlu v multikulturní rase.
                      Ostatními lidskými skupinami (ve smyslu rasy, i politického přesvědčení) obě ideologie pohrdají a mají je za méněcenné.
                      Zatím je jediný rozdíl v tom, že nacisté Židy měli za extremní škůdce a postupně je zbavovali občanských, i lidských práv. (postupně nejen Židy)
                      Euronacisté zatím heterosexuální bílé muže (hlavní rasové protivníky) občanských práv nezbavují, ale je možné, že to jde přeci jenom pomaleji.

                    • Eddie

                      No minimalne pojmove to neni spravne, EU by logicky mela byt internacionalne socialisticka a Vy nacionalne, cili nacista jste Vy, nebojte se toho slova. Ja jsem napriklad kosmopolita, to muze byt jeste horsi :-)

                    • vittta

                      Pojmy jsou vždycky nebezpečné, Eddie.
                      Podívejte třeba teď, jak píšete že se nemám bát slova nacista, jako že jím (v dobrém) jsem.
                      Jenže nejen nacisté byli národní socialisté.
                      Národní socialistka byla třeba i Milada Horáková, a ta měla do nacismu fakt daleko.

                  • Eddie

                    Ja rozumim, jenze narodni socialiste v 1918 jsou neco uplne jineho. Tohle dneska je vypjaty nacionalismus, ktery mi pripada prehnany a neoduvodneny.

                    • vittta

                      Podle mě je onen „vypjatý nacionalismus“ jen reakcí na „vypjatý multikulturismus“.
                      Evropa byla vychována..v podstatě ve všech poválečných generacích k rasové a kulturní toleranci (ne politické, byla studená válka) a to jak na západě, tak na východě.
                      Vskutku si nepamatuji z dob socialismu, ale ještě i nějaký čas po převratu 1989, že by byl někdo rasista v tom slova smyslu, nebo i „vypjatý nacionalista“.
                      Dnes se to vypjatými nacionalisty všude jen hemží, a mnozí jsou už i skuteční rasisté, ne takoví saláti, jako já.
                      Položil bych si tedy otázku, čím to.
                      To se týká toho vaším sdělení, že je ten vypjatý nacionalismus neodůvodněný.
                      Tak kde se tedy bere, pokud je neodůvodněný?
                      Já si naopak myslím, že odůvodněný je, a to čím dál více, jak stoupá agresivita „tolerantních“ multikulturostů, tak logicky stoupá i radikálnost nacionalistů, nebo dejme tomu dokonce ti nacionalisté vznikají i z občanů, kteří jimi ani nikdy nebyli.

                    • embecko

                      „Tohle dneska je vypjaty nacionalismus, ktery mi pripada prehnany a neoduvodneny.“
                      Vypjaty zatim neni, ale muze byt…je to reakce na nefunkcni pravni stat -> zakonnost je pak delegovana na jiny institut, zde narod, jehoz idea pak ospravedlnujei ruzne kroky a chovani.
                      Pokud nekomu nefunkcni stat prijde jako normalni stav, pak bych vinu u nacionalistu rozhodne nehledal. Narodni myslenka take neni cil, ale ospravedlnujici idea. Podobne nemecni narodni socialiste hledali u strany pravo, zcela ztracene a poslapane za Vymarske republiky.
                      Jak pise vittta: „Tak kde se tedy bere, pokud je neodůvodněný?“
                      Je to uchylka? Je uchylne chtit mit zabezpecene hranice a prehled o aktivitach najemnych vojaku?

    • vittta

      Já jo.
      A Edie, to není pro Zemana.
      To je pro vlast!
      Zeman tu vlast jen reprezentuje, není to diktátor, co potřebuje, aby cokoliv někdo dělal pro něj!

      • Eddie

        Znate to, neptejte se co muze vlast udelat pro vas, prejte se co pro sebe muzete udelat sami :-D

    • MaB

      Tady se názory různí.
      Já si myslím, že o svém prezidentovi by si měli rozhodnout ti, kteří v ČR žijí. Proto nevolím.
      Kamarádi-krajané volili na ambasádě pro Pavla Fischera.
      „Son Excellence M. Pavel Fischer, Ambassadeur de la République tchèque en France“ znali v letech 2003-2010.

      Ve druhém kole také volit nebudou, protože prý:
      – Pavel Fischer se tam nedostal
      – Jiřího Drahoše neznají
      – Miloše Zemana znají až příliš dobře.

      • vittta

        Ale no tak.
        Koukejte sebou švihat na ambasádu a hodit to Mílovi.
        Jediný argument proti němu nemáte, ani jeden.
        Udělejte něco pro vlast, nebude to totiž dlouho trvat, a budete se ráda dekovat zpět.
        Střelba z pušek a kvílení tankových pásů nezní nijak příjemně ani těm nejzarytějším…“demokratům“!

        • MaB

          :)) Váš humor, řekněme „osobitý“, má sice ještě ke kvalitě toho Werichova, Horníčkova, Krausova nebo i Zemanova dost daleko, ale pořád lepší nějaký, než žádný!

        • MaB

          „Jediný argument proti němu nemáte, ani jeden.“ Vittto

          I když nevolím, pozorně jsem sledovala všechny debaty, jak zjišťuji narozdíl od některých, kteří volit půjdou. :)
          Zatím se mi to jeví tak, že jsou oba kandidáti zaměnitelní, tj. oba budou respektovat ùstavu a dělat pouze to, co jim ona dovolí. Prakticky toho v parlamentním systému, kde je hlavním orgánem exekutivy vláda, není mnoho. Takže hlavní roli bude hrát rozdíl v osobnosti každého z nich. Voliči si dokonce mohou dovolit bez vážnějších následků i „luxus“ při volbě posuzovat, kdo má hezčí profil nebo kravatu…

          • Ondřej

            „Zatím se mi to jeví tak, že jsou oba kandidáti zaměnitelní, tj. oba budou respektovat ùstavu a dělat pouze to, co jim ona dovolí. Prakticky toho v parlamentním systému, kde je hlavním orgánem exekutivy vláda, není mnoho. “

            že to víte vy, žijící 1500km daleko od této země mi nepřekvapuje, ale že to neví člověk ze severních Čech (víme, že to je část země, kde se lidem nedaří příliš dobře),který se údajně „zajímá o politiku“, čte Mein Kampf a F.L. Věka je mi vážně záhadou.

            • vittta

              Ale tady se lidem daří dobře, Ondřeji.
              Ne všem, samozřejmě, ale tak to chodí.
              Pokud pak jsou oba kandidáti zaměnitelní, nemělo by někoho dráždit, když někdo volí Zemana.
              Jenže….ono to dráždí.
              Takže asi tak úplně zaměnitelní nebudou.
              Rozhodně ne pro vás a MaB.
              Samozřejmě oprávněně závidíte naší stále ještě českou zemi, kde žijí Češi.
              To ve vašich zemích už není, jmenovitě ve Francii je sice kouzlo multikulturismu, ale Francouzů je tam leckde dost málo.
              Tak jsem si vzpoměl, bavil jsem se….je to tak 4 roky, s jednou rodinou, chtěli dělat střechu.
              Chlap byl Francouz někde z Martinique, ženská byla Češka, letuška, měli spolu 3 děti.
              Chlap ani děti neuměli slova česky, hovořili mezi sebou francouzky- všichni, i ta češka.
              Jak jsme se tak zakecali, tak se ukázalo, že už žili leckde, ve Francii, Německu, ale i Švýcarsku.
              Jakkoliv je to před tím vůbec nenapadlo, tak se začali zaobírat tím, že by žili tady, jen měli ty jazykové problémy.
              Důvod?
              Chtěli dát své děti do školy s bílými dětmi.
              V místech kde žili- nemožné!
              Každý člověk má jiné touhy, ale nezdálo se, že by jim multikulturismus učaroval.
              A POZOR, byli pořádně ve vatě, takže se dá předpokládat, že nebydleli někde v nějaké barevné čtvrti.
              Navíc, tou dobou ještě nebyla ta uprchlická krize…ehm…uprchlické požehnání, to by mě zajímalo, co říkají dnes…asi se tam z jara mrknu, jestli ten….to byl takový až zámeček, dali do kupy…..

              • Ondřej

                Chlap byl Francouz někde z Martinique, ženská byla Češka, letuška, měli spolu 3 děti.
                Chlap ani děti neuměli slova česky, hovořili mezi sebou francouzky- všichni, i ta češka.
                Jak jsme se tak zakecali, tak se ukázalo, že už žili leckde, ve Francii, Německu, ale i Švýcarsku.

                Jakým jazykem jste s nimi tedy hovořili? Francouzsky, německy, rétorománsky? Můžete mi tedy ukázat, jak jste s nima hovořil, jen pár větiček.. jinak bych si mohl myslet, že jste si to celé vymyslel…:-)))))))))

                • vittta

                  Česky, Ondřeji, já jsem hovořil česky, s tou Češkou.
                  A když mluvil Francouz, tak ona překládala.
                  Děti běhaly kolem, a mluvily na sebe francouzky, rovněž když jim otec či matka něco chtěli, mluvili na ně francouzky.
                  To byla docela doba, dům jsme obhlíželi dobře 2 hodiny (byl velice složité konstrukce, jak jsem uvedl, až zámeček) a ještě jsme u toho kecali o politice.
                  Francouz měl samozřejmě i k tomu domu co říci, měl nějaké představy, takže mi je překládala ta Češka.
                  Nechápu, co je na tom nepochopitelného, nic méně uznávám, že i tak je třeba určitého duševního potenciálu, na pochopení i takové banality, jako je toto.
                  Spokojen?

                  • pacifista

                    Vittto, Ondřej jen rád ponižuje, on nechce slyšet co se mu nehodí.

          • vittta

            Jako volička Macrona jste přirozeně nenáročná.
            Oba budou dodržovat ústavu…tak to je od nich hezké, ale je třeba říci, že Miloš jí na rozdíl od Jirky zná.
            Rozdíl v osobnosti pak je značný, i když vám neviditelný.
            Zatímco Miloš jezdil celé funkční období na setkání s občany, a v předvolební kampani si více méně Drahoše nevšímá, Drahoš o nikom jiném jak o Zemanovi nemluví, a jeho předvolební setkání s občany, o kterém se tak bombasticky vykřikovalo, se smrsklo na sálek na radnici v Jablunkově, návštěva hokeje s šálou Třince kolem krku, VIP akce pro pozvané v Brně a v Lucerně.
            Mezi těmi dvěma je jeden zásadní rozdíl- a ten není věkový, Drahoš není o moc mladší.
            Zeman je zkušený státník, politikou odkojený, v podstatě i pokorný ke svým přehmatům- a že jich bylo.
            Drahoš je nula, co chce začít politickou karieru prezidentem, už to, samo o sobě, svědčí buď o jeho debilitě, nebo namyšlenosti, ale nejvíce o jeho nastrčenosti jinými lidmi.
            Rozdíl je také mezi příznivci.
            Zatímco příznivci Zemana jsou vesměs normální, a v podstatě až na vyjimky se neuchylují k nějakým unfér zákrokům, příznivci Drahoše jsou lidé nenávistní, povýšení, prolhaní a vesměs zcela odtržení od reality.
            Vás možná ve Francii učili, že důležitá je kravata a úsměv, my tady zatím ještě víme, že důležitější je mozek.
            Uvidíme, jak se k tomu lidé tady postaví, ale věřím, že demokratické hodnoty poraženy nebudou, a zvítězí Miloš Zeman!
            Drahoš není alternativa.
            Zemanem naše země zůstane do značné míry svobodná, protože svobodný je její lid.
            Drahošem svou svobodu ztratíme a staneme se pouhým odpadním košem Evropy, protože lid by zvolil nesvobodu, faleš a otroctví!

            • embecko

              „Zemanem naše země zůstane do značné míry svobodná, protože svobodný je její lid.
              Drahošem svou svobodu ztratíme a staneme se pouhým odpadním košem Evropy, protože lid by zvolil nesvobodu, faleš a otroctví!“

              Je to presne tak…v tehle souvislosti je zajimave, ze ti demokrate a liberalove, kteri tolik propaguji individualitu a odlisnost, se prave individuality boji a za kandidata voli sedy prumer. Volaji po individualismu a odlisnosti a pritom z nich maji paniku. Zde se nakrasne odhaluje farizejstvi multikulturalistu: Individualita ano, ale zase ne moc…v jejich predstavach znamena individualita nerozpornou osobu s prumernymi nazory, dobre oblekanou a nijak moc se neprojevujici. Pravy individualista by nejlepe ani nemel mluvit, ale jen se ukazovat a tvarit se. Staci kravata, bryle a chapavy, alternativne mladistvy, usmev.
              Jelikoz podle sebe soudim tebe, trpi multikulturaliste na predstavu, ze takhle si individualitu predstavuji i jejich oponenti a tudiz, ze takovy clovek se muze stat svornikem spolecnosti. Ze jako bude sedet na Hrade, kyvat svoji krasnou sedou hlavou a tim udrzovat spolecensky konsenzus.

              • MaB

                „demokrate a liberalove voli sedy prumer… nerozpornou osobu s prumernymi nazory… moc se neprojevujici…nejlepe by ani nemel mluvit, ale jen se ukazovat a tvarit se…

                čili pravý opak Macrona ! :) Dalo vy se to vyložit tak, že on je „příkladnou výjimkou ?:)

                Na Nově, jak jste viděli, mu vzdal svým způsobem hold i prezident Zeman, když upozornil na prodej 184 airbusů A320 za 18 miliard $ při jeho návštěvě Číny. Řekl, že ČR nemá aibusy jako Francie, ale může Číně nabídnout výborná česká letadla OK.
                Také prohlási, že on osobně by byl pro progresívní daňové sazby, – 56% pro bohaté, tedy totéž, co ve Francii….

            • MaB

              „Drahoš není alternativa.“ vittta
              Proč nebude profesor Drahoš prezidentem | Reflex.cz (autor Jiří X Doležal)

              „Ano.Česká republika konečně má protikandidáta k Miloši Zemanovi v nadcházející prezidentské volbě. Je to kandidát mnohem lepší, než si ho tato země zaslouží, kandidát inteligentní, vzdělaný, noblesní, kultivovaný a nezkompromitovaný. Proto nebude prezidentem.
              Český národ bohužel obvykle upřednostňuje buranství před slušností. Ale to už je jedno – alespoň to zkusíme. „

              • oh

                Jj, paní MaB, noblesní elita nikdy nezklame.
                „A je to tady. Piráti. Strana vzdoru, strana mladistvé opozice a nové naděje. Obrovský úspěch ve volbách. Stejně tak jejich šéf Ivan Bartoš. Samo ztělesnění rebelie, ty jeho vlasy dají denně minimálně hodinu práce v koupelně, tak to musí být rebel! A tenhle rebel z rebelské partaje panáčkoval 28. října na Hradě před Kundosemem Kundotamem. Ať žije revoluce!“
                Slušňák J.X. Doležal nechť laskavě táhne i se svými kecy do… někam pryč.

              • vittta

                No jo, Doležal….
                Ten je neuvěřitelně drzej….ale slušněj, ten tedy NE!

  9. Ondřej

    Ještě ohledně mechanismu hlasování na Evropské radě.

    Hlasuje-li Rada o návrhu Komise nebo vysokého představitele Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, kvalifikované většiny je dosaženo, jsou-li splněny dvě podmínky:

    55 % členských států hlasuje pro návrh – v praxi to znamená 16 z 28 států,
    návrh podporují členské státy zastupující nejméně 65 % celkového počtu obyvatel EU.
    Tomuto postupu se říká také pravidlo „dvojí většiny“.

    Blokační menšina
    Blokační menšinu musejí tvořit nejméně čtyři členové Rady, kteří zastupují více než 35 % obyvatelstva EU.

    Zvláštní případy
    V případech, kdy se na hlasování nepodílejí všichni členové Rady – například z důvodu udělení výjimky v určitých oblastech politiky –, je rozhodnutí přijato, pokud pro návrh hlasuje 55 % zúčastněných členů Rady, kteří zastupují nejméně 65 % obyvatelstva zúčastněných členských států.

    Pokud Rada rozhoduje o návrhu, který nebyl předložen Komisí nebo vysokým představitelem, je rozhodnutí přijato, pokud:

    pro návrh hlasuje nejméně 72 % členů Rady,
    tito členové zastupují nejméně 65 % obyvatelstva EU.
    Zdržení se hlasování
    Zdržení se hlasování se při hlasování kvalifikovanou většinou považuje za hlas proti návrhu. Zdržení se hlasování neznamená totéž co neúčast na hlasování. Hlasování se může kdykoli zdržet kterýkoli člen Rady.

    P.S. Pro kvoty hlasovalo v r. 2015 23 státu, proti byly 4 státy. Státy hlasující pro v danou chvíli zastupovaly cca 330 mil. občanů, proti byly státy které zastupovaly cca 62 milionů. Myslím, že principům demokracii bylo více než učiněno zadost.

    • Ondřej

      pardon….oprava…tady jsem se přepočetl (Polsko nakonec hlasovalo pro kvoty, namísto něj bylo proti Rumunsko) takže počet hlasujících pro zastupovaly staty s asi 360 mil. obyvatel EU proti byly státy zastupují cca 40mil.

      • embecko

        Volit nebudu, ale v naprostem zoufalstvi bych to hodil Zemanovi, kdybych mel volebni mistnost na dosazitelnou vzdalenost.

        • embecko

          Tedy teoreticky…nevolil jsem uz minule i kdyz jsem mohl. Zemanovi jsem to proste dat nedokazal. Ale stejne jako u Klause i u Zemana jsem prekvapeny, ze je lepsim prezidentem, nezli jsem ocekaval. Takze mozna bych to Zemanovi letos hodil…mozna (ale take mozna ne :o) Pokud by ale byla povinne volebni povinnost, tak Zeman.
          Jak rikam, ted uz jen se zajmem sleduji, jake jsou priority ceskeho naroda. Kdyz stal kdysi proti Klausovi jako protikandidat Jan Sokol, tak z mnoha stran jsem slychal vazne minenou vyhradu „za prezidenta nechci nikoho s bekovkou“ (Sokol nosil baret, jestli vzpominas). Tak jsem zvedav, co to bude letos. Treba ze neciti nohy, anebo ze ma brejle? Anebo o nem psali spatne nekde v zahranici?

          • blbíš

            … no vidíte, netuším, proč jste k diskusi Zemana na Nově požadoval na ostatních nějaké shrnutí?
            Třeba z těchto tady uváděných pádných důvodů to opravdu vypadá, že jste použil snad i svůj mozek!

          • Janika

            Zemanovi jsi to dát nedokázal, o to víc oceňuju, že tady pět let snášíš můj obdiv Zemanovi a ani jsem nezaznamenala v tomhle nějakou averzi z tvé strany a charitativní pokusy mě z toho dostat :-). To bude asi podobné, jako s Hamilbarem, ten se taky taktně odmlčel.

            • embecko

              Proti Zemanovi nic nemam, naopak, ze jsem mu nedokazal dat hlas je ciste osobni vec: Po Klausovi jsem myslel, ze by mohl prijit nekdo nadejny a ukoncit smutnou havlovskou epochu…a on se zjevil stary aparatcik. Samozrejme jsem netusil, ze udalosti naberou smer, ktery nabraly a najivne jsem si tehdy myslel, ze bychom se mohli pohnout nekam dopredu.
              K Zemanovi a druhym vice mene mlcim (i kdyz nekdy to nejde). Nepochopil jsem volbu do parlamentu a jsem pripraven nepochopit i volbu prezidenta; 30 let hazet hlasy tem typum, ktere dokazaly, ze to nedokazi, tomu jednoduse nerozumim. Skoncil jsem na tom, ze polovina lidi je schopna volit „zlou nulu“ Drahose…a nemusi ho volit, uplne mi staci, ze o tom vubec uvazuji. Zeman ma vysoke statnicke kvality, ale coby osoba a typ je prenosene dite z minule doby. Podivam se na nej a vidim clena politbyra, jednajiciho s Nixonem o urovnani vietnamskeho konfliktu.
              Otevres libovolne evropske noviny a tlemi se na tebe alkoholik, exalkoholik, sladce se usmivajici podivinka z mladeznicke organizace a priteplaly gerontofil a tihle ctyri te presvedcuji, jak te chrani pred imperialistickym Ruskem a vyzyvaji te k budovani Nove Evropy. To by Ionesco nevymyslel. A doma jede sazka na slusneho cloveka, jemuz by se clovek normalne vyhnul velkym obloukem. To je muj zasadni bod pro Zemana: Z tech 9 kandidatu byl jediny normalni, zbytek mi prisel uchylny a to se vsim vsudy, neuveritelne panoptikum.

        • vittta

          Chceš říci, že ti na starého ještěra nezbyde čas?
          S tím bys měl něco dělat!

  10. oh

    „Ty, kdo hodlají volit prezidenta z důvodu, že by hezky vypadal na známkách, ostatně čím dál dražších, upozorňuji, že na známkách skvěle vypadal už jakýsi Lelíček.“
    Upozorňuje Karel Sýs

  11. grasyk

    Nesouhlasím s prezidentem, že by měla být zavedena „volební povinnost“. Myslím, že tenhle stát už své obyvatelstvo buzeruje nadmíru. Těch vynucených MUSÍŠ a NESMÍŠ by nemělo přibývat. Samozřejmě vyjma trestné činnosti.
    Jinak opravdu souhlasím s trefným přirovnáním pana Soukupa o „čekání na (či hledání) Mesiáše“. I takoví klabzubáci museli nejdříve řádně trénovat, než je starý Klapzuba postavil do soutěže. A nešli hned do první ligy…

  12. blbíš

    No, zaznamenal jsem, že sem chodí hodně přeshraničních s volebním právem. Tak si říkám, že bych jim to mohl ulehčit.

    Jak jsem z některých reakcí vyčetl, zas tak úplně nelpíte na presidentovi, jestli bude takový či onaký, žejo? Dokonce Eddie to shrnul takto:

    …me je to v podstate uplne jedno, ja prezidenta nepotrebuju zadnyho. Ovsem zase aspon bude sranda a bude co cist

    a jak je kosmopolitně nad věcí, tak to vyjádřil s jistým výbušným humorem takto:

    …abych se pripravil, jeste zajedu domu vyhodit barak do vzduchu.

    A já i přes můj velice omezený rozhled bych si dovolil nasměrovat vaší pozornost na zcela zásadní a vámi možná opomíjený fakt, který obrazně reprezentuje právě ten Eddieho barák, který má TADY, předpokládám, kdesi na rodný hroudě.

    Proto se domnívám, že by bylo pro vás výhodnější, v souladu s tezí Eddieho, viz:

    …neptejte se co muze vlast udelat pro vas, ptejte se co pro sebe muzete udelat sami,

    kdybyste volili Zemana, protože s ním spjatá a vám všem známá politika totiž může s největší pravděpodobností uhájit pro vás/nás také důležitý status quo (stávající stav).

    Nebral bych na lehkou váhu, že si zřejmě dřív než my TADY, užijete toho, co třeba Jean-Claude Juncker nazývá:

    více (dokonce rychlejší, či několikarychlostní) Evropy

    a já si dovolím odhadnout, že doporučení vittty, které shora uvedl pro MaB, nemusí být úplně od věci – viz:

    Udělejte něco pro vlast, nebude to totiž dlouho trvat, a budete se ráda dekovat zpět

    a protože to stěhování á la Eddie – viz:

    presunul jsem se jizneji, do Lucemburska, velky jak Hradec, klid, zadni bezenci, nejvyssi HDP, minimalni verejny dluh, paradak tomu přistupovat kosmopolitsky,

    připustíme-li realizaci nápadů o neomezené horní hranici pro příchozí jednoho ukázkového psychopatického blba, jakým je např. M. Schulz, pak Eddiem pojaté stěhování TAM může být v dohledné době i obtížné až nerealizovatelné. Pak bych si dovolil tipnout, coby už jako stařec s občasnou zkušeností, že s největší pravděpodobností budete všichni dosud žijící TAM ještě moc rádi, když se z té TAMvíceEvropy budete moci někam zdekovat a … a on pak takový Eddiem chytře výbuchem NEzbouraný jeho barák se ještě může hodit jako záchytný, ne-li rovnou, záchranný bod! Lidová moudrost tomu říká: „myslet na zadní kolečka“.

    Takže závěr:
    je tedy dobře, Eddie, že máte koupenou letenku a hodláte to hodit našemu ovarovi … moc dobře. Abychom v to ale mohli alespoň trochu doufat, tak k tomu právě potřebujeme my všichni ten Zemanův status quo!
    P.S.
    Na Drahošovi vůbec nezáleží, je to jen někým popostrčený hadrák, mnohem důležitější je, co a koho Drahoš reprezentuje! Nemusíte vůbec litovat, protože se vám právě toho TAM dostane v mnohem koncentrovanější podobě, než nám TADY.

    • taras2

      Blbíši, velmi správně jest to vaše „Na Drahošovi vůbec nezáleží, je to jen někým popostrčený hadrák, mnohem důležitější je, co a koho Drahoš reprezentuje!“.
      Eddie nebude volit Zemana, to jsem si trochu vymyslel a doufal, že až si to přečte, tak bude jódlovat tak, až se to bude od lucemburských velehor odrážet. K mojí lítosti to přehlíd, on by Zemana nikdy nevolil, to by mu spíš nad volební urnou upadla ruka.

        • Ondřej

          Je komické jak lidé, co mají problém dojet 20km do vedlejšího města mentorují lidi ve Francii, Lucembursku a dalších místech, kde, jak by řekl ministr informací v království Monte Albo (Zdeněk Svěrák) ve Werichově pohádce „Tři veteráni“ – taky nebyli….

          Je ještě úsměvnější, že oni si dokáží predikovat to, co nikdy neviděli, nezažili a pochybuji, že mohli slyšet z nějaké přednášky. Jak se lidem žije na západě. Že když si berou úvěr a nedokáží ho splatit, umoří část splátek pojišťovna /součást RPSN je i pojištění proti neschopnosti splácet na základě ztráty zaměstnání, delší léčby atd. ), v případě exekuce, splácí dlužník jen malou část dluhu (max. 3 roky) a zbytek prostě majitel odepíše. Že doplatky na léky a veškerá spoluúčast platí jen pro LÉPE SITUOVANÉ, Ve Švédsku je platí jen ti, kteří mají příjem cca na úrovni průměrného platu a např. v Německu činí nemocenská pokrytí 80% čistého měsíčního platu. Proto se tam lidé nebojí marodit, aby uživili rodinu. Myslím, že další příklady co opravdu na západě činí život do takové míry komfortním, že i tamní chudší zaměstnanec by nikdy nepomyslel na to utíkat do Česka, protože tam by zažil praktiky které na západě byly vymýceny už někdy koncem 60.letech, v době silných vlád sociální demokracie anebo křesťanských demokratů, které nikdy nenapadlo zatáhnout západní země na neoliberální scestí chudoby díky rovné dani, která platí jen ve východních postkomunistických zemích jako je Česko, Slovensko, Lotyšško a především Rusko.

          Takže blbíši někdy vám pošiu pohled od rodičů, jak tráví dovolenou němečtí důchodci (aby mě snad někdo netahal za slovo, důchodci pobírající německou penzi – a co si mohou dovolit díky tomu, že jejich penzijní není závislý jen na přůběžném mezigeneračním financování, ale do značné míry pak na financování ze soukromých zaměstnaneckých fondů anebo klasického penzijního připojištění u finančních ústavů – který jim platí zlý vykořisťovatelé.)

          Takže útěk ze západní Evropy do Česka by se nikdy dobrovolně nekonal, na to vemte jed. Maximálně jako (další) nucený odsun „zrádné“ emigrace:-)

          • vittta

            Němečtí důchodci relaxují od negrů v českých zemích.
            Neumí se ale moc chovat, jsou to neskuteční křupani, a část z nich ještě sloužila v SS, takže to mají vrozené, to machrování.

            • blbíš

              klídek, vittto!… on za to nemůže, má prostě zvláštní dar být často mimo, no a co?
              … ale že mně to natřel, žejo?

              • vittta

                Už by mohl těch svých 50 vět nějak oživit, píše je už 10 let na celém netu pořád dokola.
                Pak má nějaký svůj origoš názor a člověk má dojem, že vysadil medikaci!

    • embecko

      „Cesky svet“ (myslim uz ten industrialni, ne obrozenecky), stary asi tak 150 let, dle meho konci (pocitam ho od doby prusko- rakouske valky). Z druho-prve ruky mam zprostredkovane rodinne udalosti od roku asi 1880 (to, co mi vypravel deda, ze primo zazil) a tedy od toho roku jako bych zil a zazival tu dobu a to je 140 let. A za tu dobu se s „ceskym svetem“ nic nestalo. Z valne miry diky valkam, prevratum a „rezimum“, ktere donutily ceskou spolecnost se zapouzdrit (konzervovat). Ted to bubla od Klausovy amnestie a uz to probublava: Pulka Cechu (tedy volicu) odmita stary cesky svet a je ochotna (ci dokonce vasnive vyzaduje) vstoupil na nezorane pole multikulti a s nim i konce naroda. Tedy Cesi se chteji rozpustit, uz je to spolu nebavi, cesky svet se vycerpal. Zde vyse veku a s nim spojena moudrost neni vyhodou, naopak. No a v takovehle dobe je latifundie v Cesku uz jen pouhou investici a jestli mate rodnou hroudu tady, anebo tam, je uplne jedno. Ted stojime pred dalsim krokem moderny a sam jsem zvedav, co z toho vyleze :o)
      P.S. Doted jsem byl presvedcen, ze Eddie prijede volit Drahose.

      • blbíš

        s tím Vám nepomůžu!
        … snad jen radu, obujte horaly, zabalte do torny svačinu a minimálně na den vypadněte ze života. Až se zase navrátíte, vono Vás to určitě přejde.

        • embecko

          Ja pomoc nepotrebuji…pokud by se ted tocil dokument o CR, musel by se nazyvat „Roztrzena republika“. Zeman smeruje zem na vychod (do Asie), Drahos na Zapad. Samozrejme na Zemanovi ani Drahosovi, coby figurach, nezalezi, jsou jen vnejsim projevem hlubsich tlaku a trendu a jde spise o symboly. To nove, co Zapad nabizi, je dekadence, to tu v tehle mire jeste nebylo. Cechum se diky hrozne komunisticke diktature, pod kterou upeli, podarilo zachovat odstup a jsou schopni videt obe strany nabizenych minci. Zapadu uz pomoci neni, ten jde do finalniho upadku, coz konvenuje casti ceske spolecnosti, zlomene od doby normalizace…a pritakava dekadenci, ne nahodou prezentovanou prave Drahosem. Druha pulka se jeste brani. Ted jde o to, jak moc rozklad Zapadu pokrocil a jestli dokaze rozlozit sam sebe drive, nezli nakaza preskoci i na relativne zdravou ceskou populaci. Ozdraveni je tu bohuzel mozne jen skrze byzantinsko- klanovou spolecnost a tedy v kazdem pripade, at na Zapade, tak na Vychode, sbohem demokracie! , sbohem pravni state! :o)

          • blbíš

            … dobře, dobře, uklidněte se, embéčko, ale to přece my už dávno víme, že nám Zeman roztrhal republiku a odtáhl nás na východ … já jen chci říci, že jsem se v noci ve 2:13 hod. mýlil, nikoliv den, ale týden by to chtělo a ono si to sedne, uvidíte, to se stává, nic si z toho nedělejte.

      • astraustralia

        Saxi jsme ve studene valce a opet s prstem na tlacitku :-(
        Amerika plati lidumilne neziskovky v Rusku a
        Rusove se pry odvdecuji tim ze zasahuji do voleb v USA a ted chteji zasahovat i do voleb v Mexiku !
        Kdyz to nejde hazet si na hlavy atomovky tak alespon studena valka,
        alespon eskaluje obvinovani a spineni !
        Spolehlive se jim dari jedinne, rozestvat lidi.
        Nic noveho stale platne stale fungujici „divide et impera“
        A demagogie na stale vyssi urovni:-(
        Ze pry hlavni chybou Zemana bylo a je ze rozdelil narod.
        Protikandidat ho sjednoti ! Nevolte Zemana rozdelil narod! Volte Drahose konecne vam nekdo bude drahy a sjednoti !
        Jak se daji sjednotnotit nazory ktere jsou zasadne rozdilne ? To Zeman nevi ale Drahos to vi ?
        Jak cim v cem a na cem budou sjednoceni ti kteri rikaji ne nove prichozim s temi kteri vitaji ?
        Jak a na cem Eurohujeri s Euroskeptiky, strany znepratelene a bez schopnosti se domluvit jak vam prave i parlament predvadi :-(
        Rozesrat do maxima a stejnymi usty volat po nekom kdo sjednoti co je to za politiku?

        I zde na Ostrove Janiky je to stejny obraz, kdyz jen nekteri tu umi najit a cerpat z duveryhodnych zdroju!
        O nebezpecnosti Ruska je obcan masirovan denne, zde si poslechnete pohled z Ruske strany.

        • embecko

          Ano, jsme ve valce a to od roku 1914, tedy uz vice nezli 100 let. Rusove zatim vyhrali vsechny strety a doufam tedy, ze zvitezi i nyni. Budme optimiste! :o)

          • Eddie

            No vyhrali, studenou valku projeli na cele care. A mozna to byla jedna z nejdulezitejsich.

            • embecko

              Ale nic neprojeli, Rusko nedobyli a nerozdelili si a naopak z nej vycouvali. Rusove vsadili v 90. letech opet na taktiku spalene zeme, Zapad nemel sil zcela znicenou zemi obnovit a zapadni firmy nebyly schopne v tom prostredi vubec existovat, tak se stahli, jako Napolijon :o)
              Rusko za to zaplatilo ztratou satelitu o ktere zas tolik nestalo a nestoji (od casu co ma atomofku zadnou fyzickou sanitarni zonu nepotrebuje). Kdyby Rusko projelo studenou valku, tak tam nebude Putin (to je take velke tajemstvi, jak se dostal k moci).

              • Eddie

                Bodejt by nevycouvali, kdo by to tam taky chtel. Ja si nemyslim, ze by Zapad chtel Rusko nejakym zpusobem fyzicky dobyt. Proc taky, Rusove sami radi sve suroviny prodavaji, ostatne nic jineho ani nemaji. Technologie, kapacity, vsechno jim utika. Vis kolik jsem potkal jen za tech 10 let co pracuju venku mladych, vzdelanych Rusu ? Mraky. HDP nestoji za nic, venkov na urovni 19. stoleti. Maji akorat suroviny a zbrane, nic vic. Jo a za zadkem miliardu Cinanu. A ti se vyhnat nenechaji.

      • Ondřej

        Přivezte si český humus a pohnojte si s ním vaší curyšskou zahrádku, máme ho tu dost:-). Ucítíte pak vůní domoviny i na Lindenhofu a můžete si u toho předčítat Palackého. Multi-kulti tím stejně neujdete.

    • Eddie

      Blbisi, dekuji Vam, ze jste si me vsimnul. Zkusme se nad tim zamyslet. Ja jsem naznacil svou osobni variantu pro katastroficky scenar, ze se by se cesti naciste dostali k moci, vystoupili z EU a NATO. Co se tyce migracni hrozby, to si opravdu myslite, ze nejake dekovani se zpet pomuze ? Ze to udatne ceske obyvatelstvo zastavi a hlavne, ze s tim nejaky Zeman cosi udela ? Dovedete si predstavit tu masu co se hne v dusledku klimatickych zmen ? Jak by to asi zvladla ceska armada jadernych zbrani nemaje ? Tohle se da resit pouze kolektivne, dohromady. Ano byla by mozna jedna cesta, spojit se s Rusem. Fajn ale beze mne.
      Ohledne prezidenta, ja si preji na Hrade osobu pricetnou, v kondici, neobklopenou pochybnymi existencemi. No a protoze nikdo lepsi se nenasel (opravdu jsem si Fischera pral), zvolim profesora.

      • vittta

        Pak ale nevolíte osobu příčetnou, obklopenou normálními lidmi.
        A jen tak mezi námi, žádní čeští nacisté neexistují.
        To tady vymýšlejí lidé jako je třeba Saul, který třeba označuje za nacistu mě, ale to je blázen, toho neberte vážně, i když reprezentuje určitou část lidí u nás- odhadem tak 10% (vesměs voliči Starostů a TOP09, méně KDU) , kteří si z označování jiných za nacisty udělali politický program.
        Dneska je problém najít „nacistu“ i na fotbale Baníku Ostrava.
        Za to existují evropští nacisté, kteří se chovají jako nacisté, mluví jako nacisté, ale každého označují za nacistu.
        Nevěřte těm západním médiím.
        Na Zemanovi mě při těch dvou diskuzích překvapila jedna věc.
        Jak zůstal poctivě levicový.
        To je levičák staré školy.
        To ale nijak nebrání evropským nacistům, označovat ho za pravičáka a ultrapravičáka.
        Copak jste se tam všichni posrali, Eddie, fakt že je mi to už divné!

        • Saul

          Co vám na tom přijde bláznivého?
          Máte názory jako nacista
          Píšete jako nacista
          Tedy jste nacista..
          Možná vám zatím nejde o nacionální expanzi,ale to německým nacistům nešlo zpočátku také.
          Šlo jim o rasu,čistotu krve,stejně jako vám.
          Rasista jste každým coulem.
          A při vaší zjevně nezvládané agresivitě by vám a lidem jako vy šlo brzy i o tu expanzi,tedy válku.
          Děláte vitto všem slušným a normálním voličům Zemana jen ostudu.

          • vittta

            Šlo jim zpočátku hlavně o křivdu, kterou dle jejich mínění na nich spáchali vítězové I. světové války, když už.
            To ostatní byla jen omáčka.
            Svým způsobem měli i pravdu, podmínky pro Německo byly poměrně hloupé, v kontextu s viditelným rozsahem porážky.
            Dále si především vy (všichni nadlidé) uvědomte, že za vzestupem nacismu stálo též selhání Výmarské republiky,kapitalistického systému a demokracie jako takové.
            Byly to především tradiční demokracie, které nacisty podporovaly.
            Tohle by vás mělo zaujmout.
            A s tím rasismem, vy mi to čas od času jakoby vpálíte, že JSEM RASISTA.
            Jako kdybych se měl začít stydět, nebo co.
            Já tak nějak rasista, nejsem v tom slova smyslu, ale kdybch byl, tak bych se za to rozhodně nestyděl.
            Je to pohled na svět, světonázor, a pokud rasista zrovna nezotročuje či nezabíjí, není důvod ho považovat za myšlenkově jakkoliv méněcenného.
            Ta agresivita…to si myslím, že soudíte podle sebe mě, což je obvyklé.
            A normální volič Zemana…
            Není žádný normální volič Zemana.
            Zemana volí lidé všech možných stupňů nenormálnosti, i politické orientace.
            Volí ho lidé mírní i agresivní, chytří i hloupí, pravicového, i levicového smýšlení.
            Zde si jen myslím, že rozdíl bude v jejich pohledu na člověka jako takového.
            Voliči Zemana budou asi daleko názorově tolerantnější, s větší úctou k demokracii.
            Ale jinak…znáte to- padouch nebo hrdina- my jsme jedna rodina!

            • Saul

              Je to pohled na svět, světonázor, a pokud rasista zrovna nezotročuje či nezabíjí, není důvod ho považovat za myšlenkově jakkoliv méněcenného.

              Aha,takže vy nejste myšlenkově méněcenný,ale takový Koranteng jé kvůli své barvě pleti natolik méněcenný,že to nemůže být Čech.
              A s ním miliony barevných Evropanů,kteří tu žijí po generace a o kterých jste se vyjádřil,že to nejsou Evropané,
              Ne vitto.
              Oni jsou Evropané a ten Koranteng je Čech s africkými předky.
              Není to Afričan,jak jste ho označil.
              Zrovna tak,jako např. v Německu byli němečtí Židé ale byli to Němci,kteří byli Německu oddaní,bojovali pro něj ve válce,pracovali pro něj….
              Ovšem jen do příchodu nacistů,pro které už to Němci nebyli.
              Jen Židé.
              A tento názorový model s nacisty sdílíte,tak nevím proč bych vás za něj nemohl považovat.
              Že ještě „zrovna nezotročujete a nezabíjíte“?
              K tomu je od toho modelu už jen tak maličký krůček,že ho může udělat kdokoliv kdykoliv a taky by ho v případě legalizace vašeho názoru udělal.
              Na to vemte jed.

              • Ondřej

                tohle fakt nemá cenu, Saule. vždyť ten člověk jednou větou popírá to co řekl ve větě předchozí. Je to člověk, co měl těžké dětství a má velmi slabé vzdělání. Když by toto měl zhodnotit třeba takový Ulrich Beck, významný německý sociolog, řekl by, že společenské selhání skrze mechanismy státu, které buď přímo nezajímá osud těchto lidí anebo je podfinancovaný natolik, že na příslušnou mediaci nemá prostředky a nějaké preventivní programy edukace a v zásadě programů sociálního začleňování (je chyba si myslet, že bílý rasista je společensky konformní, naopak, hejtři jsou vyděděnci své vlastní zášti, nejen proti té své rase, ale i proti lidem co by chtěli minority bránit jako ta část majority, která žije liberálním způsobem života, uznává lidskou jedinečnost, právo na rovné zacházení a dokonce pomáhá těm, kdo nestojí s ostatními na stejné startovní čáře – lidem postiženým sociálním vyloučením, a to včetně lidí trpící chorobnou záští a nenávistí).

                Celý jeden obor – psychologicko-filosofické nauky o lidském jednání a vývoji společenských skupin v trámci celkové společenské komunikace – resp. o mediaci sporu – se jmenuje eristická dialektika (podle knihy Arthura Schopenhauera). Je to klasická mediace sporu a učí se především specialisté v antikonfliktních týmech. Je to o argumentaci např. taková, že pakliže něco fungovalo doteď na základě stejných okolností nějakým způsobem, není reálné předpokládat, že by to v budoucnu mělo být jinak, protože snad někdo z aktérů zrovna odteď bude jednat jinak, anebo se změna v charakteristice nějakého předmětu v budoucnu změní (tvrdost, hustota, celková konzistence)

                Bohužel tyto všechny humanitní obory chce pan prezident Zeman zrušit jako nepotřebné, což je naštěstí mimo jeho síly, university jsou svobodné entity a mohou si (dosud) dělat co chtějí, za dané prostředky, co mají. Chápu, že jeden člověk jako pan Zeman ani neví, co obsahují všemožné humanitní obory a o čem pojednávají. Ani nemůže, jeho vzdělání je jasně limitované dobou a povahou jeho dosti jednosměrně zaměřeného studia. Vědecký marxismus v ekonomické teorii státně řízené plánovité ekonomiky, tyto vědy měl z hlediska klasického dialektického materialismu za buržoasní pavědy. Studia Zeman skončil až v r. 1969, kdy ekonomie byla sama o sobě ideologickým a nikoli vědeckým oborem reflektujicí jakékoli svobodné lidské jednání a svobodné tržní směny, přesahující do oboru sociologie (introspekce) a psychologie, protože tvorba a akumulace majetku zakládá všechny známé vzorce vědeckého pozorování známých v kognitivní a behaviorální psychologii. Takže ona jím zmiňovaná sociální antropologie, či další jako propedeutika či andragogika se tenkrát opravdu moc nepěstovaly a mohou mu připadat neužitečné.

                Je to i o psychologii, která je schopna diagnostikovat poruchy vnímání, prostě jsou lidé, co když jim ukážete obrázek, klasické zátiší vlámských mistrů, kdy jde vyobrazen talíř s ovocem a vedle stojí váza, té vázy si vůbec takto postižení lidé nevšimnou, a když by měli vyjmenovat ovoce které viděli na talíři, vzpomenou si obvykle jen na banán, protože stál v popředí a svým tvarem a zahnutím připomínal falus. Menší tvary a členitější předměty (kuličky hroznového vína, částečně zakryté jablkem), zaregistruje jen stěží, avokádo nepozná a ještě zaregistruje srpeček melounu, pro svoji ostře rudou barvu (vzbuzující vizuální podnět k sexuálnímu vzrušení přenesené do hypothalamu). Toto jsou klasické psychotesty činěné na vězních, odsouzených za násilné trestné činy. Oni mají podobně shodné jednoduché vnímání na úrovní první signální – útok/obrana – výpad/stažení se. Jejich mentální ustrojení je na úrovni jeskynního muže, zjednodušující život okolo sebe jen na fyzické nebezpečí a sebeprosazení (často o něm mluví, dávají často k dobru své osobní zkušenosti ze rvaček, radí jak a kde udeřit, atd.).

                Je dobře číst a studovat co (a jak hlavně) vittta píše. Dá se na tom udělat aspoň jeden semestr psychologie.

                • vittta

                  No tak vy byste se na nic jiného, jak na ten banán, ani nekoukal.
                  A místo mísy ovoce byste si vybavil anální otvor, deviante!
                  Nějakou vázu a kuličky hrozna…i když kuličky….těch byste si možná také všiml!

              • vittta

                Považujte si mě za koho chcete, ale nekecejte u toho nesmysly.
                Nepsal jsem, že Koranteng je kvůli své barvě pleti méněcenný, to je klasická drahošovina.
                To figuruje toliko pouze ve vašich představách.
                Všiml jste si někdy, že americký negr také není Američan, ale Afroameričan?
                Jsou to tam všechno kurvy nacistické asi…..
                Koranteng, když si vezmu na pomoc americké sluníčkáře, není Evropan, ale Afroevropan, při čemž když budu v korektnosti důsledný, pak je to tak max. (polo) Afročech.
                A na Židy jste nezapoměl, no jo, klasická pomůcka politického manipulátora- Žid.
                Ovšem jak jsem už několikrát předestřel, Žid mrtvý, ale zase- pouze zavražděný německými nacisty a jejich pomahači.
                Protože Žid, zavražděný islamisty v Evropě, či dokonce Palestinci v Izraeli, zase tak moc populární není.
                O takových vraždách se toho moc nedočtete, a jak víte, tak fajerflaška v synagoze byla špatná toliko 9.11.1938, ale v r.2017 už to je pouze vyjádření politického názoru.
                A jed na nic brát nebudu, kdyby rasismus bez zotročování a zabíjení někdo uzákonil, tak k žádnému zabíjení dojít nemůže, v Jižní Africe byl ten systém uzákoněný celé dekády, a žádný holocaust se nekonal.
                Vy máte minimální historické znalosti, ale velkou hlavu, do které lze nalejt cokoliv, jak koukám.
                Zatím páchají násilí barevní na západě a severu, a ani na to žádný zákon nepotřebují, jim úplně stačí, když silové složky aktivisté vydírají, a ti nijak zasahovat nemohou, takže je právní systém zcela paralyzován.

                • Saul

                  „v Jižní Africe byl ten systém uzákoněný celé dekády, a žádný holocaust se nekonal.“
                  A vida…to jste se zase hezky odkopal a odhalil sve vlhke nackovske sny.
                  Ne vito,vzbudte se,vy uz s temi negry proste budete muset jezdit i v dopravnich prostredcich a kdyz se z nich pozvracite,tak se budete muset vymluvit na nejakou nahlou nevolnost,ci nemoc.
                  Ta se da jeste prezit,ale kdybyste jim zacal vysvetlovat sve rasisticke teorie,tak byste to asi neprezil.

                  • vittta

                    Jak vy mě vždycky odhalíte.
                    To je prostě úplná psychologická sonda do duše náckovy.
                    Musím ale říci, že jsem se zatím z žádného negra nepoblil, ani mi nevadil, když jsem s ním jel v tramvaji.
                    Za to cigošská řvoucí familie mi vadila dost, to se rasisticky přiznám!

        • Eddie

          Ale ne, neposrali. My ty veci proste vidime odjinud a jinak. Ale klidne nam seberte volebni pravo, obcanstvi, vsechno.

          • vittta

            Ale ne, Eddie, tohle od nás neuslyšíte.
            To „vy“ pořád tvrdíte, jak lidé volí blbě a jak bába z horní dolní nemá o čem rozhodovat.
            To vy děláte referenda tak dlouho, dokud nevyjdou tak, jak chcete.
            To vám se nelíbí všeobecné volební právo, a máte z jakýchkoliv voleb upřímnou hrůzu.
            My ne.
            Bojíte se nás, a ze strachu na nás svádíte to, co sami máte v úmyslu.
            Na západě už cenzurujete, vyhazujete z práce za politické názory, i tady už vám žádný dělník neřekne, koho volí, pokud volí někoho „špatného“.
            Nakonec ze samotného strachu z nacistů, budete volit nacistickou loutku….
            Ale- do toho mi nic není…

            • Eddie

              Ale fuj, kde jsem neco takovyho rekl. Naopak ja jsem zastance povinnych voleb, kdyz uz tedy o neco jde at rozhodnou opravdu vsichni.
              To ze ziju nekde jinde neznamena, ze automaticky souhlasim s jakoukoli kravinou co EU vymysli.
              Nevidim duvod se Vas bat, maximalne budete jinym komplikovat zivot, jinak se to da resit.
              \Jako loutka mi prijde spis Zeman, vzdyt si s nim Mynar s Nejedlym delaji co chteji. Ten je rad, ze je rad.

                • Eddie

                  Ale ne Vy osobne, i kdyz kdybyste se stal treba predsedou akcniho vyboru ….

                    • Eddie

                      Budete treba znarodnovat jak nepricetnej :-D Ale budeme na stejne lodi, mam od pana Tarase sliben post Narodniho spravce !

                    • vittta

                      Kde pak, Eddie, to není moje kafe, znárodňování.
                      Ať si každý podniká jak chce.
                      Kdyby ovšem bylo po mém, tak bych zařídil, aby firma měla jasného vlasníka, a musela zveřejnit, kde přesně platí daně.
                      Žádné záhadné nadnárodní trusty a dceřinné společnosti.
                      Být ale třeba akčním velitelem mého uličního akčního výboru nacistické strany Miloše Zemana, určitě bych chtěl, aby zákony dodržovali i občané, jiné barvy pleti.
                      Což nyní samozřejmě nemusí.
                      No, jen zkuste nějak potrestat příjemce sociálních dávek, který nabourá auto spořádaného občana autem bez STK,malého a velkého techničáku, bez ŘP a OP.
                      Dát mu (čtvrtou) podmínku ho asi zase tolik nedráždí…..a kriminály plné…jo, těžko se vymáhá zákon na takových lidech.
                      Své o tom vědí na severu a západě Evropy.
                      Co mohou takovým udělat, když navíc má každý barevný za zadkem neziskovku, placenou z veřejných peněz, a ta má dobrého právníka, taktéž z peněz daňových poplatníků placeného.
                      To je pak těžká věc…..
                      I když morálně je tedy odsoudí rázně, jak často tvrdí naše Třešeň.
                      Ta tedy také lže, protože tvrdí, že je trestají právně i morálně, a oni je trestají přitom jen morálně…..

        • blbíš

          … než sem odlítnete volit, měl bych ještě prosbu, když Vy:
          … my ty veci proste vidime odjinud a jinak
          a když máte jasno o Hradě:
          … obklopeným pochybnymi existencemi,
          jestli byste nevěděl, čím je vlastně obklopen zase pro změnu Vámi volený profesor, co se kromě té kondice od něj dočkáme a co vlastně reprezentuje? My nacisti tady v balíkově toho mnoho, kromě jeho zdvořilostních frází, vlastně nevíme, protože dosud má naštelované hledí pouze na Zemana, nikoli na nás – voliče. Mě fakt zajímá migrace, ale Váš Drahoš řekl, že sice zvládneme 2600 migrantů, ale pozor, Eddie, že vítačem rozhodně není a nebude! Jenže například Schulz má představu o nezastropování (průser je i v tom samotným imperfektu) horní hranice příchozích a dokonce to cpe momentálně do hlavy své nastávající nevěstě Angele. Jak to tedy má Drahoš rozmyšlený, když ho volíte, já to od něho dosud neslyšel a o další chystané pumelici = Dublin IV, už vůbec ne. Myslíte si, že zrovna Drahoš to vyřeší s „Evropou“, tedy s týpky, jako je Schulz, Juncker, Merkelovou, Macronem a spol., kteří spolu se svými loutkovodiči už dávno ty Vaše klimatické změny předběhli a hodlají přikládat pod kotel dál?

          P.S.
          Jo, a tu o světlých německých důchodcích vypolštářovanými penzijními fondy a zrádný emigraci mám už od nicka Ondřeje, to mě nezajímá.

          • Eddie

            Ale na jednani Merkelove, Junckera, Schulze potazmo na smlouvu Dublin IV. nemaji ani Zeman ani Drahos vliv. To bude vyjednavat vlada Ceske republiky, teda pokud se nejaka ustanovi. Opakuji, prezident Ceske republiky neni v pozici, kdy by o necem takovem mohl rozhodnout. Maximalne muze zavelet vsem 35 vojakum Utokem na bodaky !

          • vittta

            Podle mě se Drahouš připravuje už na Dublin V.
            Nějaký Dublin IV ho naprosto nebere, stejně bude platit max. půl roku.
            A o Dublinu V, jak známo, už rozhoduje jenom předseda evropské komise, a nikdo jiný.
            Takže příprava na tento Dublin V je i pro jinak ne zrovna bystrého Drahouše snadná!

  13. Gatta

    Ke všem průzkumům: „A to nevíte, že volby jsou tajné?“

    A pokud by se mě někdo tázal, tak mu nikdy neřeknu pravdu ,ale spíše ho odbytu slovem „nevyzvídej“ …a i kdybych mu ze soucitu něco řekl, tak on stejně nikdy nebude vědět co nakonec za volební plentou vložím do obálky.

    • vittta

      MaB to jistě uvede na pravou míru.
      Francouzi jsou spokojeni jak s Macronem, tak s EU.
      To si určitě všechno vymyslel Putin se Zemanem!

      • MaB

        Velmi ráda, Vittto:)
        Vysvětlení je velice jednoduché – Macron má pravdu.
        Jak víte, Francouzi hlasovali proti ùstavě EU již v roce 2005:

        29 mai 2005, le « NON » français (56%): référendum pour une Constitution européenne.

        Tehdy velice záleželo na prezidentu Klausovi, Francouzi v jeho „NE“ moc věřili a o to větší bylo jejich zklamání, když to z nepochopitelného důvodu český prezident „neustál“.
        Mohl byste vysvětlit proč ?

        Emmanuel Macron velmi dobře ví, že tentokrát spoléhají na něho. Na jeho předvolební slib reformovat EU.

        Bude vás jistě zajímat, že MZ řekl o migrační krizi skoro totéž, co EM ve svém předvolebním programu.
        „Migrační krize je trvalou výzvou. Chybí nám účinnost a lidskost,“ řekl Emmanuel Macron, který chce vytvořit evropský azylový úřad a evropskou pohraniční policii, „účinně chránit společné hranice, důstojně přjímat uprchlíky … a rychle vrátit ty, kteří nemají nárok na azyl“.
        Cílem je urychlit a harmonizovat postupy; nastavit propojené registrační soubory a zabezpečené biometrické doklady totožnosti.
        Rovněž chce vytvořit evropský vzdělávací a integrační program pro uprchlíky…

        • vittta

          To jsou dotazy….
          To jako kdyby jste se mě za 10 let zeptala, proč jsme nevolili Zemana, když se hroutíme pod návalem negrů, který je přece, na rozdíl od Drahoše- nechtěl.
          Klaus byl vystaven obrovskému mediálnímu tlaku, něco jako dneska Zeman.
          Studentíci,aktivisté a umělci ho měli za blbečka, když měl námitky speciálně k té migraci.
          Topolánek hřímal o zbabělosti a jednotě českého národa, který touží po integraci do EU a Klaus mu v tom brání.
          Klaus měl těžkou pozici i proto, že ne úplně zvládl privatizaci, takže se mu to vmetlo.
          Tehdy totiž ještě Češi vesměs netušili, že EU je žalář národů, a mnoho Čechů EU věřilo, jako dobrému a demokratickému projektu.
          A Francouzi mu věřili…..
          Tak mu měli napsat, a veřejně říci: My vám věříme, nepodepisujte!
          A to si pište, že by nepodepsal.
          Jenže jemu podporu nikdo neporojevil…..

        • astraustralia

          Rovněž chce vytvořit (Macron)evropský vzdělávací a integrační program pro uprchlíky…

          Cha cha cha MaB :-) Krasna Tesinska jablicka :-(
          Jak to ma fungovat kdyz uz i massmedia priznavaji ze vetsina migrantu je po mnoha mesicich stale bez prace a potrebuje platby ze socialniho zabezpeceni !
          Obohaceni se nekona alias kral je nahy ale neni politik ktery by to konecne rekl nahlas !
          Predposranost z politicke korektnosti a multiculti je u politiku vetsi nez velka a lomcuje vsemi parlamenty vcetne toho celoEvropskeho!!! Az konecne Drahos s tim pohne a rozdeleny narod sjednoti !
          Az nebude Zeman presidentem vse pujde lepe EVROPSKY, pak to konecne i CR schafne !
          Protektorat Boehmen und Mahren zacne konecne fungovat podle predstav Berlina a Bruselu.
          http://svobodnenoviny.eu/nizozemskym-obcim-chybi-penize-jelikoz-90-migrantu-je-i-po-15-mesicich-stale-bez-prace/

          • vittta

            Putin, zase on!
            Vzdělávací programy přece dávno fungují!
            Kromě toho, většina migrantů jsou VŠ vzdělaní jedinci, to tady už dávno víme, ve Francii jsou 100 let za vopicema, když to ještě nevědí!

          • MaB

            Vyčkejme, Macron je v čela státu teprve 7 měsíců a za tu dobu už dokázal víc, než jiní za 5 let…:)

            • vittta

              Těžko říci, aby to nebyla zase nějaká zemanovská lež.
              Myslím ale, že tolik voňavky naposledy vyplácal Ludvík IVX!

              • vittta

                XIV, sakra, nějak se mi přehazují písmena.
                Ale i kolikrát při psaní, jak člověk stárne, už to není vono…..

        • oh

          To tedy Macrona čeká pěkná fuška.
          Podle Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky (BAMF) nedosahuje více než 80% všech uprchlíků v jazykových kurzech úrovně znalosti jazyka B1, tedy podle Úřadů práce a pracovních agentur minimálního požadavku pro vykonávání pomocných prací nebo absolvování praktického výcviku. To uvedly noviny „Bild am Sonntag“ s odvoláním na informace z BAMF. Obzvlášť špatně dopadají v těchto kurzech účastníci z Eritreje a Iráku.
          Úřady práce a pracovní agentury se obávají rostoucího počtu negramotných uprchlíků. V první polovině roku 2017 se speciálních integračních kurzů BAMF pro analfabety zúčastnilo asi 43000 lidí – to odpovídá nárůstu o zhruba 10% v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Nicméně, přes zvlášť malé studijní skupiny a až 1300 vyučovacích hodin, čtyři z pěti uprchlíků mluvili (po absolvování kurzu) tak špatné německy, že nemají výhled ani na pomocné práce nebo praktický výcvik.
          http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/bamf-vier-von-fuenf-fluechtlingen-schaffen-deutsch-test-nicht-15378153.html

          A pokud Macron nevymyslí nějaký efektivní způsob, jak migrantům pomoci tam, odkud pocházejí, aby mohli pohodlně uživit doma a nemuseli odcházet, a to nejlépe jinak, než úročenými půjčkami, které nejčastěji pomohou pouze stavu soukromých kont místních elit a obecnou situaci spíše zhorší, pokud nepřijde z účinným způsobem ochrany afrických obyvatel a životního prostředí před „našimi“ nadnárodními koncerny a se spolehlivým způsobem, jak „hodit síť“ na každého „šiřitele svobody a demokracie“ bombardováním Západoevropany neoblíbených režimů, případně podporou „umírněných rebelů“, kteří bývají v důsledku ještě horší než ten „zločinný“ režim, proti kterému prý bojují, pak si myslím, že to nedokáže.

          • embecko

            „A pokud Macron nevymyslí nějaký efektivní způsob, jak migrantům pomoci tam, odkud pocházejí…“
            No to asi tezko vymysli, Francouzi dnes v Rade bezpecnosti podporili bombardovani kurdskych civilnich cilu Tureckem a vyjadrili pro nej pochopeni. Vyroba imigrantu neni zrovna pozice, ze ktere by se dalo vymyslet, jak jim pomoci. To je Stredni vychod…a v Africe to uz Francouzi vymysleli primym bombardovanim Libye, tam uz maji svoji pomoc za sebou. Na nabidku takoveho „partnera“ asi tezko nekdo uslysi.

              • vittta

                OSN není proti tomu zásahu, zeptejte se Ondřeje, ten vám to vysvětlí.

                • MaB

                  „Francouzi dnes v Rade bezpecnosti podporili bombardovani kurdskych civilnich cilu Tureckem a vyjadrili pro nej pochopeni.“
                  (embecko)
                  Vytloukáte klín klínem a lež lží !
                  Když se snažíte maskovat ji vlastní a stejně nepravdivou dedukcí .

                  Turecko Francie ostře odsuzuje již několik dní, což vám zřejmě uniklo.
                  Nebo se vám to nehodí „do krámu“ ?
                  Lež se žádá a tleská se za ni, takže rád posloužíte, že ? :)

                • MaB

                  ad embecko
                  Publié le 21/01/18 à 12h52 — Mis à jour le 21/01/18 à 14h43
                  Offensive turque contre les Kurdes en Syrie: La France demande une réunion urgente au Conseil de sécurité de l’ONU
                  Le ministre des Affaires étrangères Jean-Yves Le Drian s’est entretenu avec son homologue turc. « Ces combats doivent cesser »…
                  Publikováno dne 21/01/18 v 12h52 – Aktualizováno dne 21/01/18 v 14h43
                  Turecká ofenzíva proti Kurdům v Sýrii: Francie vyzývá k naléhavé schůzce v Radě bezpečnosti OSN
                  Ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian se setkal se svým tureckým protějškem. „Tyto boje se musí zastavit

          • Ondřej

            doporučuji se naučit němčinu a nepoužívat translatory, ohu. Je pak hned vidět, že i když uvádíte originál zdroj, váš překlad je strojový a hlavně v konkrétních mluvnických případech navíc i chybný….příklad.

            „1300 Unterrichtsstunden danach immer noch vier von fünf Flüchtlingen so schlecht Deutsch gesprochen, dass sie keine Aussicht auf einen Helfer-Job oder eine Ausbildung hätten.“ Je konjunktiv. Vy překládáte prézens.

            A to je manipulace, v soudní při by na tomto, pakliže by se jednalo např. o předmět nějaké obchodní smlouvy, zakládalo na buď úmyslné manipulaci při překladu nebo významového nepochopení textu. Soudní spor by pak dopadl v neprospěch takto vystupujícího, který komolí cizí jazyk, protože jej nezná. Nedělejte to už prosím, vás to vážně neuráží při tom všem, co jste už zkoušel a co vše bylo odhaleno jako váš pokus o lživou manipulaci?

            • vittta

              Tak schválně, jak to je správně?
              Jestli umíte německy, to jsem zvědavej teda….

              • embecko

                Spravne je to jeste horsi: Ze BY nemeli vyhled na ziskani prace= zadnou doted nehledali, nehledaji a hledat nebudou :o)

                  • vittta

                    Tak to tedy není moc korektní text…
                    Nepravděpodobný jev, v kontextu práce migrantů….
                    A že se Ondřej nezmínil?

                  • Ondřej

                    naopak, zobrazuje podmínku, ta není dána nijak exaktně vyjádřeným počtem pravděpodobnosti /ti co tvrdí, že je něco nepravděpodobné, pak soudí patrně podle sebe, protože jestli někdo hledal nebo ne z textu patrné není a je jen věcí ryzí spekulace, nejspíš na základě hovorů odposlechnutých od rumunských pendlerů z německých dálničních odpočívadel / – naopak prosté konstatování NEDÁVÁ jakoukoli JINOU MOŽNOST, TU NAOPAK ZCELA vylučuje. Podmínka naproti tomu pouze podmiňuje. Oh, má z němčiny 5, vy ze sémantiky 4. Ale jen netuším proč se tu oh vždy „blýskne“ něčím, kdy je velmi rychle usvědčen z manipulaci či přímo lži. A většinou lže o Německu, jehož jazyk ani nezná. Jak typické pro placené trolly chtějící „referovat“ o tom, co se děje v nějaké cizí zemi.

                    • pepík

                      Špatně Ondřeji. Konjunktiv se používá také v nepřímé řeči. Tzn. v článku je tlumočen názor BAMFu, proto konjunktiv všude, kde noviny jen reprodukují jeho stanovisko.

            • oh

              „Nemanipulující“ Mr. Fake News, tady ovšem nejsme před soudem a vy nejste soudce.
              Mimochodem, co váš pokus o mluvnivko překladatelské odspinování argumentací ad hominem – (na tu si vy tak rád stěžujete, elito) – mění na výsledcích těch absolventů a úrovni jejich použitelnosti pro vámi tak milovanou Ekonomiku 4.0?
              Navíc, jak by vám zajisté vysvětlili v dokonale levicovém Guardianu, opravování chybné gramatiky nebo výslovnosti je rasistická snobárna! :D

  14. Ondřej

    Jestli se hroutíme pod návalem „negrů“ pak je to jen a jen vina Zemana. To on byl posledních 5 let prezidentem a před tím tu žádní nebyli. Zvolil jste tedy „negrovítače“. To on jako prezident je má triku, on jim nezabránil ve vstupu. Za Klause tu bylo „bílo“. Už mi rozumíte v tom co je důležité říci k „rasové otázce“ – zur Rassenfrage“ – abyste správně vyhodnotil vinu? Kalousek tu nevládl, ale Zeman ano.

    Die Schuld für nationale Reinheit liegt immer am Führer. Hier ist ein Revolver, mein Führer ….

    • vittta

      To vám mám všechno vysvětlovat jako nějakému ústavnímu kreténovi?
      Za 10 let tady teoreticky bude nával negrů, pod Drahošem, a pak se jako někdo, nějaká nová MaB bude děsně divit, proč jsme nevolili Zemana, který je tady nechtěl, a volili Drahoše, který se z 2600 neposral, a ještě mluvil o tom, že musíme být trošku sebevědomí!

      • MaB

        Zeman na Nově mluvil pravdu v 11 ze 32 případů. Nepravdivých výroků bylo devět, ověřil Demagog.cz
        Prezident Miloš Zeman mluvil podle analýzy serveru Demagog.cz v nedělní diskusi na televizi Nova pravdu v 11 ze 32 faktických výroků, které během pořadu řekl. V devíti případech naopak tvůrci projektu ohodnotili jeho prohlášení jako nepravdivá. Hodnotili tak mimo jiné výrok, kdy mluvil o svém postoji k euru. V deseti případech hodnotí projekt výroky jako zavádějící a dva výroky nebylo podle nich možné ověřit.

        • oh

          Teď už jen chybí, aby nám někdo ověřil ověření Demagoga.cz. :-)

            • vittta

              Nejlepší je podle mě tohle:

              „Zeman hned v druhé minutě pořadu tvrdil, že „ve Virginii, a to se stalo poprvé v amerických dějinách, rozhodl hlas jednoho jediného voliče“. To je sice pravda, ale nedošlo k tomu v americké historii voleb poprvé. Celkem již bylo zaznamenáno sedm případů, kdy rozhodl o vítězi voleb jediný hlas.“

              Teď by měl následovat výčet těch případů, třeba by se ukázalo, že v nějaké vesnici o počtu 11 voličů volilo jednoho kandidáta 6 a druhého 5.
              Čímž by se nadevší pochybnost ukázalo, že je Zeman lhář.
              Škoda, že nezkoumají výroky osvíceného havlisty Fero Feniče.
              Ten se nechal slyšet, že by oba kandidáti měli v duelu stát, což mimo jiné zdůvodnil tím, že oba kandidáti jsou zdrávi, dle jejich vlastních slov.
              Zeman ale asi tak 100x prohlásil, že má neuropatii.
              Ferko nám malinko lže, ale jen malinko, malililinko, daleko horší byl Zeman, když odmítl inkluzi, a tím napadl všechny vozíčkáře, aniž by o nich mluvil v záporném smyslu.
              Normálně bych si myslel, že jde o posměšky kvůli nemoci, která ale nijak nebrání výkonu prezidentské funkce, říci to ovšem někdo jiný.
              Humanista a havlista Fero Fenič tím nemohl myslet nic zlého, protože slušnost je jeho životní krédo.

            • oh

              Ověřovat analýzu Demagoga.CZ článkem, který se přesně na tutéž ověřovanou analýzu Demagoga.cz odvolává, mi připadá jako poněkud zvláštní přístup. Vám ne, Saule?

              • kočka šklíba

                Jemu zřejmě ne ;). Navíc zrovna aktuálně.cz není zdroj ke kterému je možno mít důvěru ;).

        • blbíš

          … když holt podle analýzy, tak holt podle analýzy!!! A co Vy, MaB, analyzovala jste si Vy sama něco z toho, co řekl Zeman? mohla byste nám vysvětlit, jak ony lži mají skutečný dopad na reálný život lidu téhle republiky?

          • MaB

            Jak vidět, důležité to není…viz zde
            tn.nova.cz/…/takhle-lhal-milos-zeman-obcanum-za-to-ho-zvolili-p…
            BLÁBOLY PŘEHLEDNĚ: Takhle nám lhal Miloš Zeman! Přesto jsme ho zvolili prezidentem

            Miloš Zeman v projevu po prvním kole prezidentských voleb poděkoval za podporu – jmenovitě zmínil premiéra Andreje Babiše a zpěváka Karla Gotta. Jenže Zlatý Slavík nikdy Zemanovi podporu nevyjádřil.

            Jaký dopad mají ony lži na reálný život lidu téhle republiky ?
            Zdánlivě možná žádný, ale jak známo, příklady táhnou…

            • Kamil Mudra

              Karel Gott skutečně jmenovitě nikoho nepodpořil, ale řekl: „Současné prezidentské klání sleduji velmi bedlivě, nejen z pohledu názorů a vizí jednotlivých kandidátů, ale zejména z jejich celkového projevu. K volbám půjdu, o prezidentských kandidátech s rozvahou přemýšlím. Budu proto volit člověka, kterého si vážím, jehož myšlenky a názory jsou mi blízké, a vím, že naši republiku bude opět dobře reprezentovat. A mohl by dle mého obstát i v nelehké době, která nás nepochybně čeká.““.

              Z jeho předchozích vyjádření (na různé téma) lze snadno odvodit nepravděpodobnost že svým: „vím, že naši republiku bude opět dobře reprezentovat“ mohl myslet Topolánka. Pak ale ze všech kandidátů už zbývá jen Zeman. I kdyby to snad KG myslel jinak, nelze mít Zemanovi (nebo případně tomu kdo ho informoval) za zlé, že si jeho slova takto vyložil.
              Ale darmo mluvit a apelovat na lidskou soudnost.
              Však se také říká: „Kdo chce psa bít – hůl si najde.“ :-(

              • MaB

                Kamile, k té soudnosti:
                Proč by Karel Gott nemohl tím „opět“ myslet, jako když byl prezidentem Václav Havel ?
                S Václavem Havlem se znal z 60. let, kdy jeden zpíval v Semaforu a druhý pracoval v Divadle Na zábradlí.:

                „Karel Gott je pro mě příkladem profesionální kontinuity, je jako ta hora Říp, co tady pořád stojí…“ – prezident Václav Havel v dopise, přečteném v červenci 1999 na koncertě, jenž byl dárkem kolegů ke Gottovým šedesátinám

                „Budu proto volit člověka, kterého si vážím, jehož myšlenky a názory jsou mi blízké, a vím, že naši republiku bude opět dobře reprezentovat. “ (KG)
                Vzhledem k tomu „dobře reprezentovat“, bych tipovala Jiřího Drahoše.
                Špatná reprezentace v cizině je to, co panu Zemanovi vytýkám nejvíce…

                Faktem zůstává, že Karel Gott nikoho nejmenoval a slova prezidenta dementoval. Mohl je také potvrdit, což neudělal….

                • vittta

                  Karel Gott nic nedementoval, to dementovala jeho stará!
                  To může lecos naznačovat.

                • kočka šklíba

                  Tipovat můžete, ale vysvětlit se do rovněž tak jak napsala Kamil Mudra, takže uvádět zde :“BLÁBOLY PŘEHLEDNĚ: Takhle nám lhal Miloš Zeman! Přesto jsme ho zvolili prezidentem

                  Miloš Zeman v projevu po prvním kole prezidentských voleb poděkoval za podporu – jmenovitě zmínil premiéra Andreje Babiše a zpěváka Karla Gotta. “ je opravdu trapné.

            • blbíš

              … mě nezajímá to Vaše viz, mě zajímala Vaše analýza! … ale nechme toho, nemá to cenu!

              • kočka šklíba

                Ano mě taky ale toho se zřejmě od MaB nedočkáme, ona umí jen kopírovat, navíc ještě nejspíš někdy i špatně ;).

                • MaB

                  LS, to mi opravdu není nutné připomínat.
                  Media také pro mne nejsou pramen jediný. Ale kdybych měla soudit jen podle Čechů, s kterými jsem ve stálém kontaktu, nebo s kterými přijdu do styku, bylo by to procento ještě mnohem vyšší.

                  A myslíte, že mne jako Češku těší, když vidím v novinách třeba toto ?

                  Milos Zeman, le président tchèque, qui se démarque par son discours anti-migrants, vulgaire et émaillé d’insultes, …
                  Milos Zeman, český prezident, který se odlišuje svým protimigračním vulgárním a urážlivým projevem …

                  Le président tchèque s’est rapproché du monde des pissoirs dans les bistrots de quatrième catégorie….
                  Český prezident prezident se přiblížil světu pisoárů bistra 4.cenové skupiny…

                  Pár let po revoluci jsem doprovázela několik studentských zájezdů do Prahy, Karlových Varů a Mariánských lázní a bylo mi milé, když po návratu říkali, že jsou Češi velmi kulturní a kultivovaný národ…

                  • vittta

                    Tak vy věříte novinám, jo?
                    To je neuvěřitelné.
                    Promiňte, ale jako Čech tohle nedokážu pochopit.
                    U nás jsou noviny pro velkou většinu lidí spíše k smíchu.
                    To je tradice, teď už je dost hajzlpapíru, takže je zbytečné, utírat si jimi pozadí.
                    Kdybych se měl stydět za všechno, co leckdy doslova vyzvrací slaboduší, neschopní a servilní plácalové, musel bych se snad zastřelit!
                    Žádná novinařina už dávno není.
                    Ve všech „pravcicových“ novinách se dočtete to samé, jen to od sebe převezmou (není jasné, kdo původní zprávu vyplodí)
                    A ve všech „levicových“ novinách je to to samé.
                    Kdyby náhodou někdo novinařinu dělat chtěl, tak ho vyhodí, nebo mu dají takovou pokutu, že je vyřízený na 10 životů!

                    • MaB

                      Už z principu je třeba pochybovat o všem, co si člověk sám neověřil, nebo co není doloženo důkazy.
                      O tisku to platí dvojnásob. Jak ale přesvědčovat sama sebe o lžích v novinách, když se uvedené konkrétní příklady shodují přesně s tím, co jsem v případě MZ slyšela přímo „z jeho ùst“ ?

                    • vittta

                      Zkuste být konkrétní, snad to tenhle blog unese.
                      Prosil bych vynechat „kunda sem, kunda tam“, fakt to nebyl Pan prezident, kdo si dal tenhle mezináodní název a ještě u toho obcoval v pravoslavném chrámu.
                      Teď si vzpomínám, kunda byla strašlivá ostuda, ale těhotenský šukec v chrámu páně se ocenil cenou Václava Havla ne?

                • MaB

                  vyse patri pod grasyka
                  ad kocka skliba:
                  Nebo spíš to, co vám nevyhovuje ? :))

      • Ondřej

        a proč si myslíte že to udělá Drahoš, když UŽ TO DÁVNO UDĚLAL ZEMAN? Největší migrace od Evropy byla v době r. 2014-17. Takže jen ZA JEHO MANDÁTU. Za nikoho jiného. On je vinen, Klaus ani Havel takhle strašné výsledky následků rozředění české bílé rasy nemají za nich tady nikdo „nebílý“ (mimo Vietnamců) nebyl. Jen za Zemana….

        • vera

          V roce 1990 bylo v ČR registrováno celkem 35 198 cizinců s povoleným pobytem, v roce 1999 zde žilo legálně již 228 862 cizinců. Ve zprávě OECD o sociální a ekonomické situaci v členských zemích, publikované v roce 2006 se konstatuje, že ČR v letech 1992 – 2002 byla ze všech zemí OECD zemí s největším přírůstkem cizinců.
          I přesto, že nárůst imigrace je významný, v ČR zatím nedosahuje průměrné hodnoty imigrace ve vyspělých evropských zemích, která činí 8 – 10 %. V současné době ( leden 2011) se podíl cizinců v populaci pohybuje okolo 4,2% (cca 440 000).
          (Údaje ministerstva vnitra ČR.)

  15. tresen

    V diskusích pod jednotlivými články u Janiky je to rozkouskované, tak jsem vám našla text, který vám rozšiřování „pravdy“ ulehčí. Je tam podle mne všechno. Jestli vás ještě napadne něco dalšího, určitě si to tam doplníte.

    O.Lukáš – zamyšlení na prezidentskými volbami – veškerá legrace končí!!!
    NE, ne, milí přátelé!
    Tyto prezidentské volby už nejsou jen dalšími v předlouhé řadě bezvýznamných. Tentokrát jde o událost natolik významnou, že ovlivní zcela zásadně existenci každého z nás, našich rodin i naší země na dobu náramně dlouhou a možná i nevratně. Pokud vám není osud váš, vašich blízkých i nás všech lhostejný, je naprosto nejvyšší čas dát stranou vše nepodstatné, vzít rozum a zkušenost do hrsti a vyrazit k volebním urnám. To proto, že nadnárodní síly temna už nezakrytě vytáhly do boje za zničení bílé rasy, české země, našeho kulturního dědictví, hodnot, rodin, domovů, zkrátka všeho, čím jsme.
    Pokusme se proto odložit uměle vytvořené předsudky, pomluvy a nenávistné projevy „expertů“ ČT a ČR, jakož i Bakalových plátků a nahlédněme do politicko-lidské kuchyně obou zůstavších kandidátů!
    Jiří Drahoš:
    Přeskočme informace z netu o tom, že Drahošovu spolupráci (agent Bas) si STB vynutila díky jeho homopedofilním sklonům, že odcizioval kolegům jejich nápady a patenty, že sepsal „vědeckou vítačskou chartu“ pražské kavárny, která odstartovala polarizaci společnosti. Pomiňme i konspirační úvahy, proč používá bezdioptrické brýle (podobně vypadají špionážní zařízení, které dokáže zobrazovat nápovědu nebo fungovat jako sluchátko). Pominout však nemůžeme tvrzení nezávislých médií, že je členem Římského klubu, dokonce prý šéfem české pobočky, neboť jde o zednářské společenství, ovládané západní „Černou šlechtou“ a třinácti nejbohatšími iluminátskými rodinami z USA usilujícími o vyhlazení velké části světové populace – se Slovany včele. Že tak tento pán činí v zájmu osobní kariéry je sice pochopitelné, nikoli však omluvitelné.
    Jak se zdá, nemá Drahoš jasný názor na řadu zásadních otázek života, neboť soudě dle jeho výroků v médiích mění neustále své postoje – nejspíš podle pokynů svých poradců zjišťujících, co chce dělný lid slyšet a co ne (což svědčí o nevyzrálé osobnosti chudé na životní zkušešnosti). Ještě horší je spektrum těch, kteří tuto loutku pražské kavárny podporují. Jde vesměs o rádoby umělce, experty na všechno kromě morálky, zkorumpované presstituty a parazitní multikulti neziskovky plné deviantů nejrůznějšího zrna, novodobých fašistů, kteří ukazují na každého s jiným názorem a řvou „fašisti!“ V čele mrzkých charakterů podporujících Drahoše, pro které jsou slova jako vlast či národ symbolem zavilé nenávisti, stojí světově proslulý tunelář Kalousek a mj. i Muslimská obec v Praze. Náhoda?
    Za nejprůkaznější informaci o tom, s kým máme tu čest, považuji to, jakých technologií moci si troufla koalice „Antizeman“, jejímž lídrem je nyní Drahoš, použít proti stávajícímu prezidentovi již v prvním kole voleb. Jmenujme alespoň ty, co se provalily v médiích: výzva voličům, aby nevolili Zemana, neboť z prvního kola prý postupuje automaticky, dále profesionálně padělaný pořad TV Barrandov – rozhovory Zemana se Soukupem, kde se najednou objevil jako host i Horáček, aby podpásově útočil na Zemana. Opomenout nelze ani trestnou dezinformační kampaň havlistického novináře Jindřicha Šídla, nebo fyzické napadení pana prezidenta polonahou ukrajinskou satanistkou skupiny FEMEN. Náhoda? Nikoliv, podle činů poznáte je! Za krajně znepokujující lze označit Drahošovu podporu masivní islamizaci ČR, jakož i zavedení tvrdé cenzury a trestání lidí za šíření pravdy. Komu zůstalala v hlavě alespoň jedna buňka na myšlení, tomu už nejspíš dochází, že tato „elita“ podporovaná Sorošovými prodejnami titulů a Bakalovými médii je nejhorší morální stokou společnosti plnou roztoků vlastizrady, korupce, primitivního hulvátství, zákeřné podlosti a fanatické nenávisti. Mají fůru titulů, které však jen dokládají starou pravdu, že vzdělání bez etiky a životní moudrosti je otcem egoismu a matkou chamtivosti.
    Miloš Zeman:
    Nepatřím mezi jeho zaslepené obdivovatele, přesto se vší zodpovědností a po mnoha zkušenostech z reálného života musím konstatovat, že je jedinou smysluplnou alternativou pro každého, kdo nechce,
    aby se ČR změnila v chalífát plný pedofilních úchylů, bezohledných parazitů a zákeřných vrahů, nebo další zemí německého Makrelistánu či neskončila v jaderné válce s Ruskem, je Miloš Zeman. Právě on jako jeden z posledních statečných drží eurohujery a agenty světovlády bažící po zbytku toho, co se ještě nepodařilo ukrást, po zotročení nás všech, po likvidaci bílé rasy a původního obyvatelstva atd. pevně na uzdě. Právě on přivedl do ČR stamiliardy od ruských a čínských investorů, právě on dává kapky EU psychopatům připravujícím Evropě dokonalou sebevraždu. Je mluvčím obyčejných (tedy poctivých a pracovitých) občanů a kritikem zkorumpovaných vlastizrádců.
    Takže, moji milí, vyberte si:
     Chcete-li školství plné pedofilů, homosexuálů a parazitních neziskovek islamizujících mozky našich dětí už ve školkách, volte Drahoše!
     Toužíte-li po nepředstavitelné kriminalitě, nejhorších úchylech a psychopatech z celé Afriky, po skučení imámů, po zákonech šaríja, pod jejíž rouškou budou znásilňovat vaše dcery a popravovat bez soudu, volte Drahoše!
     Je-li vaším snem, abychom se stali německou zemí pod vedením landsmanšaftu, aby vaši synové umírali ve válce kdesi v zahraničí za zájmy kohosi, kdo chce zotročit svět, volte Drahoše!
     Chcete-li, aby juvenilní justice po vzoru Barnevernet mohla kdykoliv ukrást vaše děti a dát je pedofilům k „výchově“ nebo obchodníkům s bílým masem na prostituci či orgány, volte Drahoše!
     Nevadí-li vám devastace hodnot a odkazu našich předků, pošlapávání pravdy, rozbíjení rodiny, padělání historie a likvidace naší vlasti, volte Drahoše!
    Netvrdím, že Drahoš to vše aktivně podporuje, ale svými činy a názory tomu všemu dláždí cestu. Na rozdíl od Zemana, který tomu všemu vědomě brání, neboť vidí mnohem dál.
    Vím, že tyto řádky vzedmou další vlnu nenávisti pražské kavárny k našemu sdružení a touhu po naší likvidaci (už na ní pracují, jako záminku si vzali cenu pro Tomáše Ortela a uvalili na nás soud a exekuci). Ale máme jen proto mlčet, otevírat cestu lžím a likvidaci naší země? Ani náhodou! Naštěstí nejsme sami, už nás začínají ve vší tichosti kromě tisíců obyvatel podporovat i nezkorumpovaní soudci a policisté, vojáci a další. Vědí, jak moc tím riskují, ale právě proto, aby jejich děti nemusely riskovat stejně, změnu tohoto zrůdného systému považují za nezbytnou. A jak se rozhodnete vy? Bojíte se šířit pravdu? Nevadí! Máte strach ze šikany v zaměstnání? Nevadí! Nemusíte psát ani mluvit, to riskují jiní, ale jedno udělat musíte, chcete-li si sami před sebou a svými dětmi zachovat úctu: Jděte znovu k volbám a prodlužte současnému prezidentovi jeho mandát!
    Armagedon – boj dobra se zlem vrcholí. A uctívači temného slunce (sluníčkáři – satanisté) v posledních křečích převracejí obsahy pojmů vzhůru nohama, abyste si současnou hodnotovou devastaci neuvědomovali. Vrcholí i bitva o vědomí a svědomí každého z nás. A bohužel už také – o holou existenci obyvatel České republiky i jí samotné. A na vás záleží, zda dopustíte, aby naši budoucnost zničili pohrobkové těch, kteří ukřižovali Ježíše, upálili Giordana Bruna nebo Jana Husa. Pomozte nám, prosím, probouzet naše spoluobčany (téměř 40% vůbec k volbám nepřišlo) z mediální hypnózy, z beznaděje, lhostejnosti a otupění, probuďte ve svých přátelích Blanické rytíře, pokropte je živou vodou odpovědnosti a doveďte je k volbám! Budou-li volby opět „cinknuté“ podivnými hlasy ze zahraničí, bude každý náš hlas nenahraditelný. Svoboda nebo otroctví? Rozhodněme se správně!
    Jménem nás všech vám všem za všechny vlastence děkuje
    Oldřich Lukáš, iniciativa Lidé lidem

    • Eddie

      Tohle by se melo zfilmovat, s durazem na tajne spolecnosti a pridal bych ztraceny poklad Templaru

    • pacifista

      Víte MaB podle čeho se rozhoduji ve volbách já? Podle toho jestli je dotyčný státník a jestli se umí rychle rozhodovat proto volím Zemana. To je pro mne priorita, ostatní je balast a vůbec na něm nezáleží, jsou to až druhotné věci. Tuto sprostou kampaň nesleduji, mám už dávno jasno.

      • pacifista

        Tak se mi podařilo poplést oslovení. Patří to samozřejmě tresen, ale klidně i MaB.

  16. blbíš

    … tak abychom to naše tlachání nějak ukončili, žejo, Eddie?

    Jsem si naprosto jistý, že profesor Drahoš Vám bude plně vyhovovat a tu volbu Vám přeji a navíc i doporučuji. On tu svoji případnou funkci presidenta bude totiž vykonávat opravdu nekonfliktně, tak, jak se ji bude postupně na Hradě učit s pomocí jeho zatím příliš nečitelných loutkovodičů a samozřejmě i toho jeho současného hvězdného okolí. Jsem také přesvědčený, že ji bude vykonávat i v mezích mantinelů, které jste schopen pochopit a jak to koneckonců i očekáváte Vy sám (tedy zatím).

    Potvrdil jste mi spolu s některými zdejšími podporovateli volby Drahoše, že máte naprosto jasno, jaká všechna fuj má na triku Zeman, ale o svém kandidátovi a jeho fujkách víte celkem kulovaný. Zato Vám podobní před sebou šermují do mrtě zpracovanými výzkumy a analýzami (naposled tady MaB a „její“ demagog.cz), kde mají na promile procenta přesně spočítáno, jaké nadfujky – fujky – podfujky a skoro fujky kdy – kde – jak a proč řekl Zeman! Nutno Vám přičíst k dobru, že i přes to, že je Vám vlastně funkce zdejšího presidenta šumafuk, tak dokážete se obtěžovat (a to dokonce letecky) k volbám, i když ta Vaše snaha vyzní úplně stejně, neb Vaše požadavky na presidenta se příliš neliší od Vám podobným týpkům, jako je například bratr Havla Ivan, který se vyjádřil, že by mu takřka úplně stačilo, kdyby se Drahoš uměl alespoň jen rozchechtat (!?!)…pravda, Vy jste trochu náročnější, protože Vám by, jak píšete, zase stačilo, že :“aspon bude sranda a bude co cist“, jmenovatele máte však stejného, oba nechce Zemana!

    A ještě něco, Ediie, a to myslím zcela váženě! (bez těch Vašich blbin, ty jen vypovídají něco o Vás a za co se asi tak v našich hospodách dává přes držku). Slabá a Vámi opovrhovaná je moje republika jen proto, že jsme moc důvěřovali a včas jsme neodhalili svině mezi sebou. Ale za sebe Vám mohu říci, že se měním a že se mění i moje okolí, poučujeme se totiž ze svých proher a omylů, které nás opravdu moc mrzí a za které se i moc stydíme. Vy si klidně odstřelte barák se šibeničním Vám vlastním humorem jak a kdy chcete, ale buďte přesvědčený, že já a moje okolí nejsme ochotni něco podobného udělat a UŽ VŮBEC PŘIPUSTIT, ABY NÁM TO KDOKOLI UDĚLAL. Nevím, kolik Vám je let, ale tipoval bych Vám nedokončenou zralost v době, kdy šel bolševik od válu, ale myslím si, že už teď jste schopen pochopit, jaký je rozdíl mezi vyhrožováním a upozorněním. Nechám proto na Vás, abyste si nějak odvodil, nebo pokud toho nejste schopen, hodil alespoň Vašim jistě poctivě vydělávaným eurem, co je co.

    Přeji každému, aby se jeho volba našeho pana presidenta odrazila v jeho osobní budoucnosti. Tím bych považoval téma voleb za sebe vyřešené a ukončené.

    • Eddie

      Milej zlatej snad si nemyslite, ze me na tom jakkoli zalezi. Nebo snad na Vasi, jak jste to rikal, hospode ? Nu coz kdyz uz jsem Vas nerozesmal, tak jsem Vas aspon roz … cilil

      • blbíš

        … tušil jsem to, proto jsem už předem psal o tom euru, no nic, no…

  17. vittta

    Je to tam jak na fotbale.
    Tohle prostředí bude spíš vyhovovat Drahoušovi, to je spíš šoumen, než řečník….
    Mílo, nedej se, do něj, do namyšlence!!!

  18. vittta

    Lidi, sledujte jak si Drahouše náš Míla výsměšně prohlíží- a má zatím proč…no to je prdel!

    • embecko

      A mam po debate, Prime spadnul pretizeny server…ale sledoval jsem do 30. minuty…dle meho jsou oba nesoumeritelni a neporovnatelni a asi se nebude dat rici, kdo vyhral, protoze co je pro nektereho divaka jasna Drahosova vyhra, je pro druheho jeho jasna prohra (myslim odpovedi na otazky). A opacne, samozrejme. A analyzy mainstreamu jsou zajimave jako zpravy o stavu vody na ceskych tocich.
      Ted uz jsou karty rozdany, podle meho ani nejsou zadni nerozhodnuti volici, jedine v tom smyslu, ze se v prvem kole nedokazali rozhodnout, jestli jit k volbam, anebo ne- ale vedi presne, komu to hodi uz velmi dlouho. Podle nalady v Kadline bych volby tipoval 51: 49 pro Drahose.
      Vecerni Fortuna opet posunula kurz ve prospech Zemana, tentokrat na 1,73 : 2.15. Uvidime zitra, po debate.

      • embecko

        Ovsem naprosto dokonala je reakce Jana Sokola:
        „„Pokud se debata zvrhne v zápas ve volném stylu, důsledkem bude polarizace společnosti,“ varuje filozof Jan Sokol.“
        Kavarna je opravdu uplne mimo, skoro kazdy jeji vyrok to potvrzuje.

      • vittta

        Teď zrovna se Drahouš ztrapňuje ruskými tajnými službami, Míla mu nedává nejmenší šanci!

      • vittta

        Míla mu dává, no to je rozdíl 6 levelů, fakt je škoda, že to nevidíš.

        • Eddie

          No vidite vitto, gratuluji Vam k staronovemu prezidentovi !

          • vittta

            Kéž by to bylo tak jisté….
            Ale tady Drahoš vůbec nemá co dělat, je úplně mimo.
            Potřeboval by nápovědu!

              • Janika

                Nemáme, Eddie. Mně to připadá jako souboj chytrých lidí se smyslem pro humor na jedné straně, a idiotů na straně druhé. Ten Drahoš říká takové kraviny, mluví úplně z cesty, vždyť i Voříšek se nad ním slitoval a chtěl to uhrát tak, aby Drahoš nemusel odpovídat na Zemanovu rafinovanou (ďábelskou :-) otázku, které zjevně vůbec nerozuměl a málem se rozbrečel, když nevěděl, co říct. A pak plácne „bééé“ a oni jásají a tleskají. Ti mu to hodí tím víc, čím bude blbější.

                • vittta

                  Drahoš je ideální partner na rozmetání v diskuzi.
                  Třeba mě se nejhůře diskutuje s idiotem.
                  Tomu nikdy nedojde, že dostává naložíno, a ještě si myslí, že se třesu strachy a mám frustrace a tyhle chujoviny.
                  Daleko lepší oběti jsou ti, co jim to dochází.
                  To je přesně Drahoš.
                  Ten si všiml, že tahá notně za kratší konec a byl čím dál nervoznější a jak říkáš, kdyby se nad ním Voříšek neslitoval, dopadl by ještě hůř.
                  U Drahoše byla ta nervozita umocněna i tím, že ho jeho loutkovodiči udržovali celou dobu v iluzi, že je národem milován a Zeman že je duševně vyřízený.
                  Drahoš jim to v podstatě sežral, jeho slabina bude ješitnost, takže jim to sežral rád.
                  Střet s realitou pro něj byl ubíjející, a ke konci si nešlo nevšimnout záblesků úplné nenávisti v jeho ksichtu, zatímco Míla se v pohodičce válel v pohodlném křesle.
                  Drahoš se vytahoval, že 8 let řídil akademii věd, jenže mu asi nedochází, že dělat šéfa, kde rozhoduje on, je dost rozdíl od toho, dělat politika či dokonce státníka, kde rozhoduje přijatelný kompromis.

                  • pacifista

                    Nu, já mám z té debaty trochu jiný pocit. Drahoš byl určitě notně nervózní a říkal naučené fráze, takže se někdy i minul od věci. On si ale dobře uvědomoval, že pro něj bude duel těžký, protože Zemana znal a tak se také dostavil pouze na dva. Že ho národ miluje, v to nevěří, ale věří, že za ním stojí takové propagandistické síly, které mu to prezidentství umožní. Jestliže tam na hradě bude sedět, bude to pro mne jako by tam byl Husák. Projevy bude číst monotónním hlasem a bude mu je někdo psát, zkrátka normalizace. Škoda, že ji budu muset prožít ještě jednou.

                • grasyk

                  Souhlas. Chudáček Drahoš téměř vůbec neví o čem se mluví. Můj soud je sice trochu podjatý, protože dopředu vím, že ten, kdo nepracoval v politice, také politice nemůže rozumět. Což Drahoš potvrzuje skoro každým svým výrokem. Jestli ho jeho „prosazovatelé“ podporují v tom smyslu, že byl „dobrý“, tak myslím, že si zbytečně fandí. Bohužel z reakce publika lze vidět, že někteří lidé preferují spíše své emoce než reálné argumenty.

                • Eddie

                  Ale jo mate, Cesi to tak chtej‘ Chtej‘ se pomstit prazakum, chteji se pomstit bohatsim. A tuhle prilezitost si ujit nenechaji. Lid si to zada, tudiz bude to mit. Gratuluji.

                  • vittta

                    Bohatství jako takové nemá na volbu žádný vliv, Zemana volí i bohatí.
                    Horší to je s těmi, kdo jsou přisáti na státní cecíky.
                    Ti nemohou říci, že volí Zemana, to by je od cecíků, řízených různými až mafiemi, mohlo odstřihnout.
                    Je ale otázka, koho vlastně za tou plentou do obálky nakonec hodí.

                    • Eddie

                      To byl jen vynatek z jiste teze, kterou jsem nekde cetl, vsak uvidime v sobotu, at vyhraje ten koho si Cesko zaslouzi. Nenavidet Vas, ted jsem osobni, za to rozhodne nebudu.

                • pacifista

                  Já jsem také pesimista a na zdravý rozum už moc nevěřím. Zvlášť mládež má vymyté mozky a žádnou zkušenost. Však v hledišti divadla na Drahošově straně hned za jednotnou frontou prezidentských kandidátů proti Zemanovi bylo jimi přeplněno.

                • astraustralia

                  Janiko z debaty jak zdejsi tak presidentske se mi jevi jiny obraz ktery zde zatim nikdo nezminil.
                  Rozdeleny narod ano a cim dal vic, ale neni to ani Zemanem ani Drahosem, je to projev maximalni nespokojenosti lidi s tim co kolem sebe vidi a v cem ziji !
                  Zadny president s tim nemuze nic udelat . Je to system ktery ukazuje stale jasneji sve nedostatky! Ano system nabizi i vyhody ale jen pro nekoho a to lidi cim dal vice rozciluje, predevsim to ze s tim nemohou sami nic udelat.
                  Vypjate emoce pri volbe presidenta a pak zase roky nespokojenosti to neni obraz hezkych zitrku a zadny president to
                  nezmeni. Jsou nekteri lide opravdu tak naivni ?
                  V porovnani s predeslou vobou kdy lide byli rozdeleni na volice knizete a neknizete se mi atmosfera nyni jevi jeste vypjatejsi,
                  jeste vice emoci jeste vice nepratelstvi. Nemyslim ze tu nekdo planovite rozestvava lidi. je to obraz a odraz nalad ve spolecnosti.
                  Jak tohle vsechno mozne kdyz si pry lide ziji stale lepe? Ano, nekteri lide stale lepe,, ale asi proto ze stale vice lidi hure a hure. Polarizace spolecnosti dostava nebezpecny rozmer !
                  Rozhadanost politiku v parlamentu a neschopnost najit reseni, to je presny obraz vztahu mezi lidmi v posledni dobe.
                  Neresi to zmena presidenta , je treba uz konecne zacit se zmenou systemu !

                  • blbíš

                    … tohle se už dá číst!
                    P.S.
                    tak zase myslím, že bude stačit už asi tak jeden den na vzduchu a zase bude dobře!

        • embecko

          Dokoukal jsem to na iRozhlasu…podle meho byla debata zmatecna, uz nazev byl podezrely (jako superstar), cisty bulvar. Bohuzel spatne vysvedceni pro mainstream, na obou kandidatech vubec nezalezelo, kdyby tam nebyli, nic by se nestalo.
          Tedy jsem to dokoukal- nedokoukal…kdyz doslo na Drahosovu vetu „Prezident nema delat, ale ma neco udelat pro lidi“ a zdvihla se vlna potlesku, tak jsem odsurfoval :o)
          Za sebe mohu rici, ze mi to prislo v zasade vyrovnane, hlavne diky publiku :o) Zeman byl zbytecne utocny, nejak se to cele zvrtlo, rekl bych. Uvidime zitra Fortunu…dnes pred debatou 1,73 : 2,15 pro Zemana, pro pripomenuti, abychom meli srovnani, jak debata hnula obyvatelstvem.

          • brtník z brlohu

            Chyba – dokoukat – závěr stál za to – akademik to nevydržel psychicky.

            • vittta

              A všiml jste si kyselého ksichtu jeho manželky?
              To byl balzám na duši…
              Také jsem sledoval, jak kamera zajela do publika, seděl tam takový mlaďas s plackou Drahoše.
              Zrovna mluvil Míla, a mlaďoch zamyšleně pokyvoval hlavou…
              Došlo mu, co mu dojít nemělo, jak to tak vypadalo……

            • Kamil Mudra

              No, Drahoš předvedl že jediné co mu slouží lépe než Zemanovi jsou – nohy. Ve všem ostatním dostal na budku. Tomu kdo je schopen si uvědomit co je u prezidenta důležitější by měla být volba jasná.
              Potíž vidím v tom, že se dnes najde hodně lidí, kteří jsou schopni vybírat prezidenta podle vzoru kravaty nebo účesu aniž by je zajímalo co je tímto orámováno. A i kvůli takovým to stále nemá Zeman v kapse. Takže, i když porazil svého soupeře intelektuálně a vědomostně, budou prestituti jen kvůli jeho fyzickému handicapu který se projevil úplně na konci, psát o tom že se předvedl jako troska kterou je třeba nahradit, má-li být naše zem důstojně reprezentována. :-(

              • tresen

                Teda, Kamile, intelektuál, který si své emoce potřebuje rozumově podepřít, se ve vás zase prozradil. Být jím dnes není cool, proto mám pro vás tip, jak to na veřejnosti nedávat najevo:
                https://ceskakrev.cz/home/58-%C5%A1ortky-lev.html
                Poslední kus!
                Sice jsem tuhle nabídku už vložila dole, ale pro vás ji opakuju extra.

                • vittta

                  Co se vnucujete pořád?
                  Když budeme chtít, sami si koupíme!
                  Vy si kupte tričko s Heydrychem a držte pekáč!

                  • tresen

                    Vy jste v tomhle směru z obliga, Vittto, vám žádné podezření jako panu Mudrovi nehrozí, vám určitě stačí to tetování.
                    Tou mikinou jsem vám jen chtěla udělat radost. A má kapucu, nezčervenají vám boltce.

                    • vittta

                      Jaké zase tetování, co to pořád melete?
                      Jste vůbec při smyslech?

                    • tresen

                      Jo, pardon, to váš brácha.
                      Ale co není, může být, ne?
                      Obrázky těch manekýnů jsou jistě inspirující.

                    • vittta

                      Tak to jo.
                      Ale musím tedy dodat, že můj brácha, na rozdíl ode mne, byl odjakživa velice slušný.
                      A slušný je.
                      Vaše představy nácka by rozhodně nenaplnil.
                      Myslím, že i já bych byl pro vás zklamáním.
                      A obrázky těch manekýnů…
                      Já nevidím nic závadného na tom, když někdo nosí oděv s národní tématikou.
                      Jsou tam, jak vidím znaky Čech, Moravy i Slezka, vám to přijde jaké?
                      Směšné, nebo extremistické, nebo snad dokonce rasistické, xenofobní, fašistické či nacistické?
                      Když byla kdysi řeč o Ukrajině, nevšiml jsem si, že by vás dráždili skutečné hákenkrojce na štítech pochodujících neonacistů.
                      Nedráždili vás jejich pochodně.
                      Nedráždili vás 88, ani heilování.
                      Nedráždili vás runy SS.
                      Nedráždili vás bojové tradice SS divize Halič.
                      Nedráždili vás masové vraždy, upalování, ubití k smri.
                      Ne, to vás nedráždilo, dráždili vás zelení mužíčci, kteří na nikoho nestříleli.
                      Vy jste zvláštní lidé, Třešni, zvláštní.
                      Nenávist vám naprosto zatemnila mozek, nenávist k Rusku myslím, především.
                      Protože i Zeman pro vás představuje Rusko.
                      Odmítání negrů pro vás představuje Rusko.
                      Proto budete klidně akceptovat zločiny, JAKÉKOLIV zločiny, budete akceptovat nacisty v krystalické podobě, ale níkdy, NIDKY nebudete akceptovat chlapa v tričku s českým lvem!

                    • Ondřej

                      Hitlerovy liberální myšlenky má v hlavě jen vittta. Nemusí mít ani Totenkopf ani tetování Arijského bratrstva. I když něco mi napovídá, že vittta nebude úplně nordický typ….

                    • vittta

                      A néé…nordický typ jsem.
                      A ano, znám Führerovi myšlenky, alespoň tak, jak je napsal do své stěžejní práci Mein Kampf.
                      Tehdy to nebyly myšlenky nové, jak by se mohlo zdát.
                      Buršácké teutonské spolky toho byly předehrou.
                      A dnes nejsou ty myšlenky nijak staré.
                      Politika EU, založená na lhaní a vydírání to jen dokazuje.

                    • tresen

                      Víte, proč mě ti manekýni dráždí?
                      Protože za nimi vidím jejich vzory, nacisty původní i jejich neoodrůdy, všechny ty pochody s pochodněmi a hákovými kříži, vidím v nich zálibu v násilí a pohrdání vším, co považují za slabost.

                    • vittta

                      No jo, ale pak by vám pohmohl spíše psychiatr, než tenhle blog, pokud vidíte za těmi manekýny s národními symboly nacisty.
                      Zkuste se na nějakého obrátit.

                • Kamil Mudra

                  Díky za tip, třešni, ale šortky bych si představoval kratší. Holt se mi ten Foglar nějak zadřel pod kůži. :-)

  19. vittta

    Čtu si diskuzi na PL…ani nevím, k jakému článku.
    Je tam unikátní hláška, to sem musím dát:
    „Re: Kdo za to můýe?, čulibrk1, 23.01.2018 23:54:47
    Putinovi hackeři vypli Jiřikovi čtecí zařízení v brýlích :O)))))))“

  20. grasyk

    Není nutno, není nutno…
    …vystupovat přímo hrdinně, hlavně nesmíte působit hloupě, zbaběle a neupřímně, pane profesore Drahoši.
    To vám nedokázali napsat lepší scénář?
    Namísto abyste obhájil svůj výrok o dvou tisících šesti stech migrantech např. humanitárními důvody, pomocí v nouzi, popř. uvést skutečnost, že ten počet je proti mnoha miliónům občanů ČR opravdu hrstka, hloupě, zbaběle a neupřímně jste se k tomu výroku nepřiznal. Podobně hloupě jste obhajoval svůj (?) názor o ovlivnění voleb ruskou tajnou službou. Vždyť i středoškolák by se mohl tady lehce hájit tím, že sice důkazy nemá, ale že se v ČR ozývají hlasy alternativních webů, které mohly část veřejnosti zmást svými „manipulativními“ zprávami. Natožpak akademik. Nebylo by to sice kdovíjak důvěryhodné, ale bylo by to pořád lepší než to, co jste /ne/vypotil.
    A tím jste dosvědčil, že patříte na hrad, ovšem ne na pražský, nýbrž na hrad divadla Spejbla a Hurvínka. Prostě mezi své, mezi loutky (ovšem až za Máničku a Žeryka). Ono se těžko obhajuje názor, který člověku vtloukli do hlavinky, a o kterém sám přesvědčen není, který mu vnutila parta jeho poradců. Za takový názor se holt bojuje obtížně.
    Pevně věřím, že výkon, který jste, pane profesore, předvedl, není hoden české akademické obce.
    To bychom na tom v ČR byli už skutečně hodně špatně.

    • MaB

      Vladimíra Dvořáková @profDvorakova
      „Viděla jsem už leccos. Ale až tato televizní debata (její scénář, moderátor, témata a prostor pro „šílející klaky“) prokázala, jak hluboce jsme klesli. Jenom emoce, žádné přemýšlení, žádné podstatné otázky. Ubohost a neprofesionalita.“

      Já jsem o debatě bohužel nevěděla, takže se k ní nevyjadřuji. Tu zítřejší si ale rozhodně ujít nenechám. :)

      • grasyk

        Za to ovšem snad ani jeden z kandidátů nemohl. To je obraz médií, které se společnost snaží debilizovat, jak by podotkl pan Koukolík.

        • MaB

          Duel kandidátů zde není televizní show, ale program proti programu, argument proti argumentu. Trvá dvě a půl hodiny a není ničím přerušován, političtí komentátoři zasahují jen velmi diskretně,..
          Dávám ho sem tentokrát celý, i bez znalosti francouzštiny je dost výmluvný.

          REPLAY – Débat de l’entre-deux-tours : Marine Le Pen … – YouTube
          2:35:59

  21. astraustralia

    Václav Klaus rekl:

    Chtěl bych ocenit všechny voliče, kteří se nenechali zastrašit militantní protizemanovskou propagandou a dali svůj hlas dnešnímu prezidentovi. Tím prokázali, že jim jde o naši zemi, ne o poklonkování cizím zájmům a ne o vyvolávání chaosu a diskontinuity za každou cenu.
    Řekli tím, že nechtějí masovou migraci a z ní plynoucí nebezpečí likvidace evropské a spolu s ní i české kultury, tradic a hodnot.
    Obávám se, že kandidát, který v prvním kole obsadil druhé místo, toto nebezpečí necítí a nebude mu umět čelit.
    Miloš Zeman vyhrál ve všech krajích Čech, Moravy a Slezska, kromě Prahy. Věřím, že venkov – nikoliv pražská kavárna – rozhodne i kolo druhé.
    Václav Klaus, 13. ledna 2018
    PS
    Musim opakovat ze ne jen president bude rozhodovat o dalsi ceste CR. I pokud jde o kvoty a zda to bude zeme nove prichozich ne puvodnich obyvatel.
    Ti se budou branit a ze to nechape Merkel a lide kolem ni v Berline, ze to nechapou v nBruselu muze prekvapit, nejvic ale prekvapi ze kavarna v Praze to nechape. Ze nechapou nesmyslnost kvot,
    ze o Merkel a lidi kolem ni nejlepe mluvi skutecnost ze si pozve lidi ktere pak chce presunout k sousedum !
    Jiz pred casem ji na to spravne odpovedel Sarkosy.
    Dojde li k zatopeni domu neresime to tim ze otevreme v dome vsechny dvere aby potopa byla po cem dome stejna !

    • Kamil Mudra

      Je milé slyšet že se už ani v parlamentu nepěje unisono na merkelovskou notečku:

      • Eddie

        Myslim, ze by mel z ODS odejit, uz se s nimi vubec neshoduje.

      • grasyk

        Parlament už teď vypadá jako nadbytečná banda příživníků. A Klaus má pravdu, když naznačuje, že už teď v podstatě o ničem důležitém nerozhodují. Řeší akorát hádky notorika Kalouska.

        • Ondřej

          já myslel že rozkrádačky agenta StB, grasyku, který okrádá naše západní spoluobčany z EU, kteří si dovolují naší zemi ze svých daní dotovat obnovu po hospodářské devastaci stranou a režimem, jenž byl prohlášena za protiprávní (Zákon č. 198/1993 Sb.) a kterému byl tento agent obchodním příručím, t..č. český pan premiér (bez důvěry) a s § na krku, za který se dostává 5 let natvrdo. Nevídané kdekoli v civilizovaném světě.

          takže – dóbro došli:-)

          • grasyk

            To je škoda, že se soustředíte na milióny a korupční aféry okolo miliard mezi týpky jako Kalousek, Topolánek, Klaus st., Sobotka a spol. vám jaksi unikají. Kromě toho stal jste se vynašečem rozsudku před proběhnutím soudu. To také docela svědčí o hodnotě rozumování, které tady předvádíte. … takže – Sieg Heil … :-)

    • MaB

      Václav Klaus ml. také řekl: Je suis Marine Le Pen .
      A Marine Le Pen řekla: : „Je suis pour la peine de mort“, (Jsem pro trest smrti.)

  22. vittta

    Tak podle pospíšila (TOP09) zvítězil Drahoš.
    No, podle Gazdíka také (Starostové).
    Tito dva ultraeurolevicoví politici to zjevně nemají v hlavě v pořádku
    Pak jsem se ještě dočetl, že zahraniční noviny se vyjádřily podobně.
    To je vidět, kde berou informace, protože fakt pochybuji, že někdo z jejich redaktorů ví, kde leží ČR, natož aby uměli česky.
    Upřímně levicový Zeman staré školy je označován za pravičáka až ultrapravičáka, euroskeptika a xenofoba. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pospisil-z-TOP-09-Na-TV-Prima-zvitezil-Drahos-521404
    Nejlepší hláška je tahle:
    „„Profesor Drahoš působil více uvolněně, byl v lepší kondici a jeho argumentace byla serióznější, pan prezident na mě působil unaveně,“ (Pospíšil)
    Hmmm….
    Na BL o výsledku debaty zatím mlčí, ale když jsem Bobovi Kartouzovi napsal, že volím prezidenta, (Bob si totiž stěžoval, že Drahošův tým dělá chybu za chybou) a ne jeho tým, tak mi odpověděl, že blouzním, že jsem se identifikoval s alternativní realitou v její krystalické podobě, a že bych se hodil do nějakého výzkumu.
    To tady od jednoho osvícence také pořád čtu, tyhle závěry…..

  23. Eddie

    Tak jsem se docetl . ze publikum rvalo na Drahose, ze je „spinavej zid“, zaslechl jste to nekdo ? Byl bych moc rad aby to nebyla pravda.

    • embecko

      Hele, Eddie, tohle uz prestava byt legrace. Nekteri rabini velkych evropskych mest vyzyvaji zidy k opusteni Evropy (padly tu odkazy z mainstreamu na Barcelonu, Pariz a tusim Brusel), za vsechny souhrnny odkaz z prestizniho Guardianu:
      https://www.theguardian.com/world/2017/jan/12/rise-in-numbers-of-jews-leaving-europe-for-israel-is-not-an-exodus
      „The IJPR looked at six countries – France, Belgium, Germany, Italy, Sweden and the UK“
      Tak tohle se deje na Zapade…ovsem antisemiti, rasisti a xenofobove jsou Cesi, od kterych nikdo neutika, v poho vyjdou s pul milionem cizincu, co ziji v CR. Zadne zharske utoky, zadne no-go zony, zadny exodus a navic si za prezidenta zvoli cloveka, jemuz ve stoje tleska zidovsky kongres (tedy AIPAC) a Algemeinerem je zarazen do 100 nejvlivnejsich osobnosti, ovlivnujicich pozitivne zidovsky zivot.
      V Parizi doporucil rabin nenosit jarmulku, do synagog se plizi ve skupinach, zadnimi vchody, po setmeni…ale to je jen politovanihodne…zatimco Cesi jsou nacisti, protoze na letisti nejsou k dispozici publikace s multikulturni tematikou.
      Nezveda se ti z toho nahodou kufr? A jeste to podporujes, anebo jak?

      Tady neco z dnesniho hnusu na Blistech:
      „Kdosi mi v minulých dnech právě svěřoval své překvapení při letu Lufthansou z Prahy do Německa, jak už jen vstupem do západoevropského letadla se člověk octne v úplně jiné atmosféře, než jaká vládne v ČR. Už při nahlédnutí do palubního časopisu letecké společnosti v něm čtete o celé řadě rozumných, inteligentních, do světa otevřených multikulturních tématech a opustí vás pocit špíny, který vnímáte v českém prostředí zejména v důsledku posledních volebních kampaní. Jiný kolega, novinář, Čech, který trvale žije v Londýně, byl v Praze shodou okolností krátce před říjnovými všeobecnými volbami a svěřil se mi, že byl ohromen sprostotou a špinavostí rasistických předvolebních plakátů, vylepených na tramvajích a v metru. Všichni pořád pevně doufáme, že špinavý a sprostý narativ, který ovládl veřejný prostor v České republice, není reprezentativní pro většinu obyvatelstva země a že lidé budou proti němu nakonec schopni se vzepřít.“

      Takze soudruh doufa, ze spina verejneho prostoru jeste nenakazila vsechny Cechy, zatimco v Anglii jede rasisticky diskurz na plne obratky tak, ze zide utikaji do Izraele? Je tohle normalni? Neni!

      • embecko

        Je to spinavy pokrytecky diskurz, na kterem by cestny clovek nemel byt ucasten.
        „Jak můžeš říci svému bratru: ‚Bratře, dovol, ať ti vyjmu třísku, kterou máš v oku,‘ a sám ve svém oku trám nevidíš? Pokrytče, nejprve vyjmi trám ze svého oka, a pak teprve prohlédneš, abys mohl vyjmout třísku z oka svého bratra.“
        luk 6,39-42

      • Eddie

        Saxi a to jak fakt myslis, ze to nevim ? NA rozdil od mnoha ceskych nacku jsem zil v Bruselu a v No Go zone jsem byl (je to uplne normalni ulice, nic tam nejni) . Myslis, ze nevim co jsou eurosocani za xindl ? Ale to neznamena, ze budu za kazdou cenu tlacit vahy do opacneho extremu. Pro me je ted neoNazi triumvirat Zeman Babis Okamura s v pozadi funicim komousem vetsi zlo.

        • Ondřej

          ja vím že je to hůře placené, ale mohl byste z fleku dělat zahraničího korespondenta z ČR. Co vy na to Eddie?

          Tato charakteristika je výstižná. Český taxikáři na Staromáku a ti ze štaflu v Pařížské – to je skutečná no-go zona. O tom píšou i bedekrech německého ADAC či točí videa že by i Semir Gerchán šel raději pěšky:-)

          Jo, a víte jak dostat zdarma reklamu na TripAdvisoru? No, to si musíte fakt vodmakat, viď Andreji….

          https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g274707-i96-k7075323-WARNING_Taxi_in_Prague-Prague_Bohemia.html

        • embecko

          Jak pises, tak jsem si myslel, ze to fakt nevis…pokud ano, pak je to tva volba, to ti rozmlouvat nebudu.

        • vera

          Ale ten triumvirát vznikl díky parlamentním volbám, Eddie, a je asi jisté, že nová vláda vznikne ještě v době Zemanova mandátu, takže na značnou část vašeho strachu nemá volba prezidenta vliv.
          Klidně si volte koho chcete, to vám neberu.
          Jenom fakt nechápu, proč ausgerechnet právě ted nás chcete chránit před námi samými, a volit prázdný sud, kterého vyvede z míry jakákoliv silnější osobnost. Protože s ničím nemá problém? Jenže právě s takovými jsou potom ty největší problémy.
          Říkáte že nechcete tlačit váhy do opačného extremu. Nechcete změnit jejich současný směr, a to i když víte že je to xindl? Nechcete nám dát ani trochu šance, abychom se třeba jen na pár let mohli poposunout jinam. Takže nám nevěříte. A nechcete, abychom jakkoliv, třeba i jenom slovně, vzdorovali ochranným křídlům eu.
          A to by mě zajímalo nejvíc, co když náhodou vyhraje Zeman, co budete dělat, když jste pro ochranu našeho dobra vážil tak dlouhou cestu.
          Budete nespokojen? Hodně?
          https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chysta-se-sjednoceni-neziskovek-Mohou-byt-dost-radikalni-prozradil-Tomas-Halik-kdyz-mluvil-o-Zemanovi-521119

          • vittta

            Halík oficiálně založil „hitlerjugend“.
            Ti mladí, nesmírně obětaví lidé jsou unikátní dějinnou vyjimkou.
            Rebelují, placeni za to velkokapitálem a v jeho službách.

      • vittta

        Já jsem to četl, a nic na tom nemění, že Čulík je fanatik náboženského ražení.
        Protože Čulík je jedním z mnoha.
        Svým způsobem mě Eddie velice překvapil.
        Kam se hrabe Ondřej či MaB.
        Eddie se opravdu a upřímně bojí vzestupu nacismu v českých zemích.
        U diskuze kandidátů se dívá na vzestup Hitlera.
        Má skutečný strach, ale ten není a nemůže být živený jen čtením českých, kolaborantských médií, protože jakkoliv lžou a manipulují, o nacistech zase úplně psát nemohou, vědí, že tu žádní nejsou, až na nějaké vyjimky, které ale nelze pomalu dohledat.
        Musí se to psát i v těch západních.
        Ondřej reaguje trošku jinak.
        Je to lhář a zřejmě troll, ale nacismu v českých zemí se zjevně nebojí.
        Ví, že tady žádný není.
        MaB je naivní, je spokojena s Macronem a s typicky západním pohledem jakýmsi záhandným způsobem věří v nenásilné řešení, což ve svém nitru zamotává i tak, že se vlastně ani ve Francii nic zvláštního, resp. zlého neděje.
        Ale nacismu v českých zemích se nebojí.
        Proč?
        Ale Eddie se fakt bojí…..
        Západ tleská pochodům ukrajinských neonacistů, které mají ve znacích úplně normálně svastiky, dobrovolníci se hlásí k odkazu SS, Bandera je adorován jako hrdina, Židé, jak píšeš, utíkají v hrůze pryč, ale oni se děsí českého nacismu……
        Neuvěřitelné!!!!

        • Eddie

          Ale prdlajs boji, jen upozornuje, pokud si ho obyvatelstvo bude prat, stejne s tim nic neudela. Spis to bude otravne zase se stehovat nekam.

          • vittta

            My u nás nemáme nacismus v lásce.
            Není to tady tradice, jako leckde na západě, či pobaltí, nebo na Ukrajině.
            Proto se také ideologicky čím dál více vzdalujeme EU.

            • Eddie

              Ja vim vzdalujete se smerem k stredoasijskym stepim, tak stastnou cestu

              • vittta

                Eddie, nechte toho.
                V r.1968 k nám vtrhla spojená vojska VS, ne jen Rusové.
                Hodně se o tom mluví, Rusko, komunismus…..
                Pak vidím, že v Rusku ani neslavili 7. listopad.
                Vpád německé armády do vojensky zlikvidované republiky jako by se ani nestal.
                Tisíce popravených českých vlastenců jako by nebylo.
                Našich vojáků padlo kolem 25 000 na všech frontách II.světové války- v boji proti Německu a jeho spojencům.
                Nebýt euroasijských stepí, už bychom tu nebyli.
                Západ bojuje proti nacismu a jmenuje u toho mimoděk státy V4 a Rusko.
                Ale to západ vtrhl do Ruska spolu s nacisty, tažení na východ se účastnili Francouzi,Němci, Rakušané, Belgičané, Italové, Španělé…
                Naši českoslovenští dobrovolníci bojovali proti nacismu, západní dobrovolníci bojovali pod prapory SS proti Sovětskému svazu, Říšský sněm hájili do posledního náboje Francouzi.
                Nestydí se, a jiné obviňují.
                Nebuďte takový i vy, přece nejste degenerovaný západní tupec a neználek, ale Čech, jako my.
                Jste jedním z nás, nebo ne?
                Nemusíte mít stejné názory, dokonce ani nemusíte volit Zemana.
                Je to vnitřní pocit, pocit sounáležitosti.

                • Eddie

                  Pokud budu sounalezitej, nebudu objektivni. Pokud chci byt objektivni musim k Vasemu seznamu pridat Estonce a Lotyse. Ale stejne tak musim videt Katyn, musim videt „Travniki“, kteri slouzili v TL Belzec. Musim videt US konvoje do Murmanska. Musim videt severni a jizni Vietnam proti sobe. A z posledni doby musim videt treba Srebrenici nasich srbskych bratru a jejich nasledne bombardovani z letadel, jejichz prelet povolil, ano, Milos Zeman. Nikam se nedostaneme pokud nebudeme objektivni.

                  • vittta

                    Můžete být objektivní jak chcete, Eddie, ale na výběr máte jen ze dvou možností.
                    Drahoše a Zemana.
                    Drahoš reprezentuje moc nadnárodního kapitálu, dávno propojeného s organizovaným zločinem.
                    Zeman reprezentuje staré časy boje mezi levicí a pravicí, jednou to tady už psal Sax.
                    Ale též reprezentuje Českou republiku, a obyčejné lidi.
                    Udělal mnoho chyb, než se dostal na tento post, ale vyzrál, je to státník, i když plno věcí od něj nepřijímám.
                    To považuji ale za normální.
                    Mám uvažovat tak, že nyní je na řadě Drahoš, aby dělal chyby,(a bude je dělat, ať už úmyslně, nebo neúmyslně) ale vzhledem k daleko složitější mezinárodní situaci, chyby daleko zásadnější, které mohou ohrozit samotnou českou státnost?
                    Jistě, čtu tady pohrdání českou státností, pohrdání českým národem, pohrdání českým lidem, a myslím pod slovem český, lid moravský i slezký, a myslím tím bílé i černé, protože i když myslím, že negr není Evropan v tom slova smyslu, může se hlásit k našemu národu a pokud bude respektovat naše zvyky, bude přijat s otevřenou náručí, stejně jako Cikán a kdokoliv jiný, protože my máme rádi cizince, kteří nás ctí.
                    Ano, čtu tady to pohrdání, ale naši předkové prolili svou krev v mnoha zemích světa za tuto naší zemi, a já nemohu zradit jejich odkaz, a vysmát se jejich obětem.
                    Tahle země stojí za víc, než za zasrané žvásty nějakých debilů, protože my, obklopeni nepřáteli- už tady jsme 1200 let, přežili jsme mnoho germanizčních vln, a hovoříme naším jazykem, zatímco jiné, silnější národy zmizely, jako by nikdy ani nebyli.
                    Prostě to nemohu bagatelizovat, nemohu zradit!

                    • vittta

                      Pokud tam nejdete proto, že nemáte souhlas ani s jedním, je to volba.
                      Pravděpodobně to pomůže spíše Zemanovi, který má věrnější elektorát, to je třeba si uvědomit.
                      Takže tuto variantu volí někdo, kdo by raději Zemana,(resp. status quo) i když tak raději, aby ho přímo volil, to zase není.

                  • vittta

                    A nesnažte se vidět moc dozadu.
                    Když vidíte Katyň, můžete klidně vidět i válku rusko polskou 1920 a Pilsudského mezimoří, a pobití sovětských zajatců.
                    A konvoje do Murmansku byly konvoje obchodní, SSSR za dodávky platil, i když poslední splátka byla zaplacena teprve nedávno.
                    Dějiny nejsou nic čistého, ani nic krásného.
                    Kdo chce psa bít, hůl si najde , ať na toho, či onoho, a klidně tomu může říkat i objektivita, nic to na tom nezmění.

                    • Eddie

                      S tim je rozhodne treba souhlasit, rekneme jeden za 18, druhy 22-2, na tom se shodneme, ne ?

                    • vittta

                      Teoreticky.
                      Ale fakt je ten, že Rusové kolonizovaným národů jejich kulturu ani jazyk nebrali.
                      Obávám se, že Finové by se samostatnosti od Švédska jen tak nedočkali.
                      Určitý rozdíl v tom bude, i když samozřejmě, velmoc je vždycky velmoc a je třeba být ostražitý.

      • tresen

        Na otázku, jestli na půdě židovských obcí padl nějaký „generální pokyn“ koho volit, odpovídá v Parlamentních listech Jiří Löwy z plzeňské židovské obce:

        „To nepadlo ani na půdě samotných židovských obcí, ani na Federaci židovských obcí. Samozřejmě mezi sebou diskutujeme, kdo koho bude volit. Tak, jak člověk poslouchá, jsou to různé názory – jestli to bude Zeman, Drahoš nebo Fischer, který byl ještě nedávno ve hře. V dnešní době nelze nikomu nic diktovat a byla by to hloupost. Myslím si, že většina lidé ze židovských obcí pravděpodobně bude volit Drahoše. Lidé si to nechávají pro sebe, ale myslím si, že všeobecně je to věk pana Zemana a některé jeho názory, přestože s jinými třeba sám o sobě mohu souhlasit, ale většina je natolik hraničních, že i já se přikloním k panu Drahošovi.“

        • vittta

          To jsem četl.
          Löwy ze sebe buď udělal užitečného idiota dobrovolně, nebo byl obyčejně zneužit.
          Já to četl, myslím že to je ze včerejška, a zaujalo mě tohle:
          „Myslím si, že většina lidé ze židovských obcí pravděpodobně bude volit Drahoše.“
          Takže Löwy MYSLÍ, že VĚTŠINA, PRAVDĚPODOBNĚ, bude volit Drahoše.
          Jasně.
          Dík za vyčerpávající info.
          Jediné, co lze brát jako fakt, že že Löwy bude volit Drahoše, a to ještě kdovíproč, když s mnoha názory Zemana souhasí.

          • tresen

            Nemusíte mi děkovat. Stejně nepoberete, co je v tom podstatné. Že i člověk, který by teoreticky měl být jasným Zemanovým voličem /pro jeho proizeaelský postoj/, si uchovává schopnost vidět ho reálně, v celé nevábné podobě.

            • vittta

              Tedy…to jsme asi četli každý jiný článek.
              Já tam vidím určitou chválu na Pana prezidenta a jeho názory.

      • Ondřej

        a s kým vy létáte, embéčko? Je, já zapomněl, vy jezdíte a máte rád ty dálnice a jejich odpočívadla ….Ale když srovnáte Lufthansu s ostatními, pak vážně vychází nejlépe. Já vím, zase si tam člověk tolik nepokecá jako na Hegau West….

        Mysli, si to víc lidí než jen pan Čulík

        Lufthansa voted “Best Airline – Europe”
        Among carriers receiving top honors for transatlantic services in Skytrax’s “2010
        World Airline Awards” survey
        East Meadow, NY, May 28, 2010 – Lufthansa was named “Best Airline – Europe” at
        Skytrax’s 2010 World Airline Awards in Hamburg. This annual survey, also known as “The
        Passenger’s Choice,” compiled the responses of nearly 18 million travelers from over 100
        countries, making it the industry’s largest passenger poll. Lufthansa was also recognized
        as the third best airline for its transatlantic service.
        “This award is one of the highest accolades an airline can achieve, which makes us
        exceedingly proud that passengers from around the world have offered us such praise,”
        said Jens Bischof, VP The Americas for Lufthansa. “Whether they are enjoying the results
        of our worldwide lounge extension program, the comfort offered by our new Economy
        Class cabins, or preparing to experience Lufthansa’s newly launched A380 and our
        internet onboard product, FlyNet, which will relaunch this summer, travelers across all
        passenger categories have come to expect an exceptional and innovative experience
        from Lufthansa.”

        Jak dopadla česká ČSA nevíte někdo?

    • vittta

      Eddie, kdyby tohle někdo fakt řval, tak to slyšíte od rána do večera, ale kdo ví, třeba jo, ale plošné to určitě není, Češi nejsou antisemité.
      Zeman je mimochodem velký přítel Izraele- což je mu ale (a teď se podržte) tvrdě vyčítáno!

          • vittta

            Co by to mělo dokázat?
            Samozřejmě, dokazuje to, že Češi nejsou antisemité, ale od váš bych čekal spíše nesmělý pokus o prokázání opaku.
            Mimochodem, neměl byste novější data?
            Přecijenom, rok 2015 už je pryč, a od té doby se opravdu hodně změnilo!

            • Ondřej

              Je tam jen to, že vy o české společnosti nic nevíte, vittto. Zkuste si to přečíst, vím je to na vás moc dlouhé, ale zkuste to, prosím. Že byste věděl a schválně lhal, z toho zrovna vás vinit nebudu:. 2015 nebyl jiný než je dnes. Možná jste byl v té době vice na střeše a neživil jste se 24hod. ideologickou propagandou nacionálfašismu se silným rasistickým šovinismem k lidem jiné barvy kůže a víry. Jak říká Saul, když někdo mluví jako nacista, chová se jako nacista, pak je velmi pravděpodobné, že je i nacista.

              Česká židovská obec v tom dokumentu jasně popsala že antisemitismus nachází podhoubí v ČR díky starým stereotypům, třídně-náboženské nenávisti pramenící z poražené ideologie materialistického zvulgarizovaného marxismu-leninsimu, a že je živena i falešnými mýty, které budou stejně jako UFO v zoně 51 stále živé a lidem jim budou věřit, i když se z té vojenské báze stane muzeum kuriozit. Krom klasické ideje bílé povýšenosti (supremacy) co u nás ani pořádně nikdo neví, odkud má přebírat své sociálně antropologické rysy včetně toho, že by se zde scházeli čeští rodově čistí blonďáci s modrýma očima, je pak celá záležitost především klasickou sociální deprivací mladých nezaměstnaných dělníků a části starších, co se cítí ideově poraženi ideologií liberalismu a ekonomické svobody z r. 1989 a přijetím západních hodnot. Takže je to daleko více tím, jak se lidem žije v severních Čechách a tím, že lidé znají příběh Leopolda Hilsnera a jsou v mnoha ohledech mylně přesvědčeni, že to „politicky korektní“ Masaryk zařídil tak, aby byl žid Hilsner nevinný, protože si to doba žádala /stejně jako údajně dnes žádá pardonovat něco podobného muslimům/., než by to bylo nějakou rodovou či národní latencí.¨

              Tihle lidé totiž mají i plochou představivost a emocionalitu a nedokáží nic nového vymyslet a proto se těchto dogmat drží jak staré vesty. Jinou neznají, rodiče ani prostředí, kde vyrůstali jim žádnou hodnotovou variantu k nenávisti, bohužel nenabídli.

              Mějte pěkný den.

              • vittta

                Od mého náckovství, přes práci na střeše,špatný život v severních Čechách, až po hilsneriádu.
                Pak emocionalitu, dogmata, prostředí.
                Nic nového.
                A co furt máte s tím mým nacismem?
                Přeci jsme se shodli, že jsem nacista, rasista, a xenofob, a též že jsem na to náležitě hrdý.
                Byl jsem odhalen, rozklíčován, a ano, byl jste to vy, Saul ale i Seal a Třešeň, kdo mě jasně usvědčili.
                Třešeň dokonce odhalila, že mám na prsou českého lva, i když tedy…má ho můj brácha, ale já mám doma národní vlajku, co je samo o sobě jasným a hmatatelným svědectvím o mém náckovství.
                A ano, je to právě ta konkrétní vlajka, se kterou jsem chodil v listopadu 1989 svrhávat starý svět, tehdy se to ještě mohlo, a zpívali jsme hymnu a mimo jiné křičeli „konečně jsme národ“ a nikdo nás jako nacisty neoznačoval.
                Tehdy ještě nebyli Saulové a Ondřejové, aby to dokázali poznat, nebo byli zalezlí v SSM a jiných pokrokových organizacích.
                A proč bych měl číst nějakou výroční zprávu židovské obce z r.2015?
                Já nejsem Žid.
                Mě stačí když vím, že vrh zápalné lahve do synagogy je na západě vyjádřením politického názoru, konkrétně v Německu- a je to oficiální, je to rozhodnutí soudu.
                U nás je to pořád ještě závažný rasový trestný čin.
                Jsme za vámi v antisemitismu ještě několik kroků daleko.
                A doufám, že vás v tomto pojetí humanity ani nikdy nedohoníme.
                A nakonec, Ondřeji- to VY jste ty Židy vraždili po statisících, vy jste vinni- ne MY!

                • Saul

                  „Tehdy ještě nebyli Saulové a Ondřejové, aby to dokázali poznat, nebo byli zalezlí v SSM a jiných pokrokových organizacích“

                  A kde jste byl zalezlý vy?
                  Ze které IV.cenové jste přes zaplivaný okna uviděl nějaký průvod,ke kterému vám přišlo bezpečné se přidat a vyrazil s pár promile v krvi,vlajkou a hulákáním svrhávat ten starý svět?

                  • vittta

                    Vy to možná nevíte, protože jste byl příliš mladý, ale lidé tehdy na demonstrace opilí nechodili.
                    Bylo to obrovské morální vzepětí, bylo by považováno za neslušné, jít tam opilý.
                    Ale vy jste se chtěl jen ozvat, že jo, ratlíčku, a kousnout Vítečka zezadu do achilovky…já vím.
                    IV. cenová, zaplivaná okna,zbabělost, a promile v krvi.
                    Zkuste být originálnější, jste trapně nepovedenou kopií Ondřeje.

                    • Saul

                      No tak když si ani teď se slušností hlavu nelámete,tak si živě dovedu představit,jak jste to měl tenkrát.
                      Achilovky říkáte?No vidíte,jak jsem se zase trefil.
                      Vy těch achilovek ovšem máte poněkud víc a je těžší se spíš do nějaké netrefit,než trefit.

                    • vittta

                      Vy si slušností lámete hlavu asi tak, jako Drahoš.
                      Já si s ní vůči vám lámat hlavu musím, protože zajedno tady nejsem sám, a za druhé to tady není moje.
                      Kdyby bylo po mém, jinak než zmrd bych vám ani neřekl.
                      Nebylo by pro mě nic tak zábavného, jako vaše reakce poukazující na moje frustrace, na mé dětsví, na mou IV cenovou skupinu, na můj životní neúspěch a jiné výplody kurev, které nemají nic jiného, než falešnou slušnost, co nabídnout.
                      Když Fero Fenič navrhoval, aby kandidáti na prezidenta při duelu oba stáli, také to řekl slušně.
                      Ale slušné to nebylo ani trochu, kdyby vám náhodou nedocházelo, jak to myslím.

                    • Saul

                      „Kdyby bylo po mém, jinak než zmrd bych vám ani neřekl.“
                      Já vím.
                      Od vás bych ani nic jiného nečekal a vlastně mne tím uklidňujete.
                      Vždy, když se tady pokoušíte o slušnost, je to jen ve chvílích,kdy vám hrozí vyhazov,nebo když někoho chcete zmanipulovat na svoji stranu.
                      Potom se zase ihned vracíte do zajetých kolejí své povahy a charakteru.

                    • vittta

                      Mě tady vyhazov rozhodně nehrozí, a když, budu na to včas upozorněn.
                      To je z mé strany respekt k majitelce, a především čtenářkám,umírněné používání vulgarismů.
                      Výzva k diskuzi pak nastala v případě, kdy diskuze v tom slova smyslu vázla, což si sice majitelka zavinila sama, protože vás pochválit, znamená vás vybudit jen k předvádění jak malé děcko, ale já jsem svým osobním příkladem chtěl diskuzi kultivovat.
                      To, že jsem vám napsal, co jsem napsal, bylo jen proto, že je to už nyní v jiném vláknu, daleko, daleko za aktuálnem, takže to nijak nenaruší aktuální diskuzi.
                      Co má moje vulgarita společného s mým charakterem a mou povahou nevím, ale myslím, že charakter a povaha se pozná více z jiných projevů, než jsou ty verbální.
                      Vy jste teď vzteky bez sebe, že už nemáte ty příznivce, co jste míval, a považujete moje příspěvky za manipulaci ostatních.
                      Já ale jen píšu své názory, a píšu je už od svých 39 let pořád stejně, a jsou přád stejné, i když samozřejmě, musím jejich radikálnost přizpůsobovat reálné, politicko-ekonomické situaci.
                      A jelikož je už poměrně dávno, kdy mi oněch 39 let bylo, myslím, že mě všichni dobře znají, a věru nemusím nikoho manipulovat.
                      Za to vy to máte přímo za nutnost, protože za tu dobu, co sem píšete, jste ještě nevypotil nic jiného, než že je ten či onen nacista a rasista, melete o Židech a vulgaritě a jste přesně ten typ blbečka, co z něj názor jen tak nevypadne, protože ho ani nemá, ale za to nálepek z něj padá, jak z reklamího katalogu.

                    • Saul

                      „Vy jste teď vzteky bez sebe, že už nemáte ty příznivce, co jste míval,“
                      Kdy to bylo,co jsem tu míval příznivce?
                      To se povedlo, zrovna vám,co tu pravidelně pláčete nad pár minusy.:-)
                      S tím předvádějícím se malým děckem a vaším osobním příkladem kultivace diskuse ostatně taky.

                    • vittta

                      Nad mínusy nepláču, analyzuji je.
                      Nyní evidetně taháte za kratší konec, jste tak trapný, že vám plusy nedávají už ani moji nejzarytější nepřátelé.
                      A plusy jste dostával jen v hádce se mnou, jinak si vás nikdo nijak nevšímal, protože prostě není proč!
                      Už mě ty vaše slizocinty nebaví, máte poslední slovo!

                    • Saul

                      Za poslední slovo děkuji,to jsem opravdu nečekal.
                      Využiji ho tedy jen na upřesnění vašeho komentu.
                      “ …..jinak si vás nikdo nijak nevšímal, protože prostě není proč!“
                      Bohužel jste si mne povšimnul vy sám.
                      Zkuste se vrátit na začátek vlákna
                      „Tehdy ještě nebyli Saulové a Ondřejové, aby to dokázali poznat, nebo byli zalezlí v SSM a jiných pokrokových organizacích“
                      Tak ještě doplním,že tehdy už Saulové byli a hákovali jako dělníci ve fabrikách a být zalezlí v SSM neměli zapotřebí.
                      Takže tím se nám kruh dnešní diskuse hezky uzavírá a když si mne zase někdy příště povšimnete,můžeme v ní pokračovat,ale nezapomeňte, co jsem vám kdysi psal o mých záplatách na cizí hrubé pytle.

                  • tresen

                    Myslím, Saule, že v tomhle směru Vitttovi křivdíte. On to tehdy nejspíš myslel upřímně.
                    Na svou dnešní pozici se určitě dostával postupně, tak jak na něj dorážely všechny ty ošidné vlny, kterým některé povahy, ovlivněné výchovou a okolím, nedokážou odolat.

                    • vittta

                      Tehdy to, vyjma věšiny havlovců, mysleli upřímně asi všichni.
                      Mou dnešní pozicí asi myslíte můj rasismus, nacismus a xenofobii, ze které jsem byl už několikrát bojovníky jako jste vy a Saul „usvědčen“.
                      Máte tam ale malou, nic méně zásadní chybu.
                      Moje dětství a mládí bylo svým způsobem tvrdé, ale to mě naopak naučilo, většině jakýchkoliv vln odolat.
                      Jen člověk se zkušenostmi je odolný.
                      Vy si ale myslíte, že jste odolní díky čtení mainstreamových blábolů, které mají společnou leda aroganci a pohrdání.
                      Já vím, co přijde a přijít musí.
                      To vy to nevíte, i když to máte přímo před ksichtem.
                      Jenže jakkoliv to máte před ksichtem, úplně stačí, když někdo napíše, že to tak není, a už se cítíte být na vyšší úrovni jak ti, co to vidí.
                      Nežijeme v ráji, jsme na zemi, kde každý organismus je krutý a bezohledný, aby přežil v tvrdé konkurenci boje o energie.
                      Lidé nejsou nijak horší, jak jiné živé bytosti, jak se často říká.
                      Nejsou ale ani lepší ve své většině.
                      Vyjimky pravidlo jen potvrzují, nevyvracejí ho!

                  • Ondřej

                    U nás jsme SSM, sím neměli…Nesmíte všechny soudit podle sebe…

              • oh

                Vy sám jste to nečetl, Ondřeji, pouze jste tím odkazem zakryl a jakoby legitimizoval svoje vlastní výmysly a zmatené konstrukce.
                Česká republika však i nadále zůstává pro židovskou komunitu ve srovnání s jinými státy ve středoevropském regionu a západní Evropě bezpečnou zemí. Veřejnost má k židovské komunitě spíše neutrální vztah. Antisemitské projevy, jak konstatuje i tato zpráva, se ve většině případů omezují na internet – tedy články ne webech a příspěvky ze sociálních sítí. „
                (Strana 5 z vašeho odkazu, Mr Fake News.)

                • tresen

                  To, že se tuzemské projevy neonacismu většinou „omezují“ na internet, je pravda.
                  Ale to nemůže popřít jejich rozšíření, ani připravenost nositelů těchto názorů přejít do akce.

                  • vittta

                    Jo?
                    A jak se ta rozšířenost a přípravenost jít do akce projevuje?
                    Ještě aby tak nějaká náckovská kurva hodila fajerflašku do synagogy, co?
                    To by bylo, co?

                  • oh

                    Vážně? V čem, třešni, tedy vidíte tu „připravenost jít do akce“ vy? Jak se to projevuje, když ta akce se furt ne a ne dostavit? (Tedy, nechci si na nedostatek akcí stěžovat, nedostatek právě takových akcí mi docela vyhovuje, ale vy prý vidíte nějakou připravenost jít do akce, kterou já prý nemohu popřít, takže bych rád věděl, jak jste k tomu závěru dospěla – z kávové sedliny, vyšlo vám to v kartách, nebo vám to řekla nějaká TV věštkyně? Já totiž nic takového nevidím – asi se nestýkám s těmi „správnými“ lidmi.)
                    Já si tu zprávu přečetl a prošel i kapitolu 7, přílohu obsahující ty internetové antisemitismy. A jsem nucen konstatovat, že za antinsemitismus jsou považovány autory i zprávy o kritice jednání Státu Izrael nebo vyšetřování izraelských vojenských akcí, provozované známou rasistickou a antisemitskou organizací zvanou OSN. A zcela zadarmo vám jeden vzorek takového – podle mého názoru účelového – antisemitismu poskytnu. Kupodivu z Čulíkových Britských listů a týká se hodnocení stejné zprávy FŽO za rok 2014
                    https://blisty.cz/art/77467-kritizujes-jak-jedna-izraelska-vlada-podle-prazske-zidovske-obce-jsi-antisemita.html

                    P.S. Třešni, domnívám se, že tento můj příspěvek by podle kritérií používaných autory Zprávy byl též antisemitský incident.

                    • tresen

                      Mluvíte o míře antisemitismu, jak ji vidí zpráva židovské komunity. Já o latentním příklonu k nacismu, jak ho vidím bujet na internetu.
                      O příklonu k násilným způsobům řešení problémů, o náznacích sympatií ke zplynování či jiném způsobu likvidace nepohodlných skupin lidí /nepohodlných autorům těch výroků/. V mírnější formě je pak nepřehlédnutelná nemístná paušalizace /zejména přičítání negativních vlastností/ve vztahu ke skupinám lidí z hlediska jejich původu či náboženství a podsouvání zločinných úmyslů lidem z těchto skupin.

                    • oh

                      Možná se pletu, ale nezačalo celé tohle vlákno diskuze právě o antisemitismu?
                      Když už tedy mluvíme o nemístné paušalizaci, domnívám se, že lepení nacistických a fašistických nálepek na vše v dosahu do té kategorie patří také. A dodal bych, že pokračovat tak, že každý mluví o něčem jiném, nemá smysl.

                    • tresen

                      Myslím, že jsem nálepku fašismu či nacismu nepřilepila nikomu, kdo se o to sám nezasloužil.
                      Mimochodem, je něco jiného, když takto označkuju člověka za jeho dohledatelné projevy, než když fašista dopředu odsoudí člověka, o kterém vůbec nic neví krom jeho náboženství nebo původu.

                • Ondřej

                  Internetem to začíná a házením Molotových do pokojů spících Natálek to pak končí. Jistě ta rodina nebyla židovská, někdo by řekl, že „jen“ romská, takže antisemité nejsme. Ano, zatím tu Reichskristallnacht neměli. Ale máme tu sprejerské útoky od neonacistů na kavárny ala Café V Lese nacistickými symboly. Krnáčová a Feri je pak šli čistit, aby se postavili za ty, kterým bylo vyhrožováno.

                  je pak otázka jestli projevy neonacismu musí mít jen antisemitské podhoubí. Nakonec i Arabové jsou semité.

                  • oh

                    Mr Fake News, argumentace na city vám jde také velice dobře. Jak ovšem nepochybně moc dobře víte, vrhači zápalných lahví z Vítkova dostali v – podle vás – rasistické ČR vyjímečné tresty za pokus o vraždu, které jim nakonec potvrdil i ústavní soud. IMHO po zásluze.
                    Ve vámi tak milovaném a neustále nám – rasistickým Čechům – předhazovaném demokratickém multilkulturním Německu vrhače zápalných lahví do synagogy ve Wuppertaalu soudy odbyly podmínkou a několika hodinami veřejně prospěšných prací, protože tím dle názoru soudů vyjádřili politický názor a kritiku politiky Státu Izrael a prý nešlo o antisemitský čin.
                    Mimochodem, pokud jsem z té vámi odkázané zprávy pochopil správně používaná kritéria antisemitismu, pražská FŽO by s názorem německých soudů nesouhlasila. A představte si, já s ním nesouhlasím také. To asi budu rasista. :D

                    • Ondřej

                      kým jste musíte vy vědět nejlépe, takže já budu ten poslední, kdo by se vám to snažil vymlouvat:-)

  24. Ondřej

    Obávám se, že s těmito rétorickými figurami by se na západě mohl prezident Zeman max. tak ucházet o post vrátného v nočním klubu. Takže tuto rekapitulaci je velmi dobré si nyní připomenout.

    1) Nikdy v souvislosti s výkonem prezidentské funkce nepřipomínat větu, která se třepotá na vlajce nad jeho pracovištěm. Mohlo by totiž někoho napadnout, že pod tímto heslem pracuje člověk, který má od našich soudů dvakrát černé na bílém potvrzeno, že je lhář.

    2) Poprvé v souvislosti se lživým nařčením novináře Ivana Breziny (jemuž podsunul neexistující korupční honoráře), podruhé v souvislosti s Ferdinandem Peroutkou, kdy z přesvědčeného antifašisty, který strávil okupaci v koncentráku, udělal Hitlerova obdivovatele. V prvním případě se dokázal – ještě jako ne-prezident – omluvit, ve druhém rozhodnutí soudu ignoruje. Ani prvé, ani druhé jméno pokud možno v médiích nepřipomínat!

    3) Ze stejných důvodů nikdy nepřipomínat dávnou „bamberskou aféru“, kdy muž, pracující nyní pod heslem Pravda vítězí, nejprve popřel, že by kdy viděl, natož se sešel s jistými korupčníky, a pak se pochlubil, že s nimi mluvil a shodil je ze schodů. Tady nebylo třeba soudů – tady se lhář usvědčil sám.

    4) Ze stejných důvodů raději nepřipomínat ani jeho výrok, že byl účastníkem demonstrace na Národní třídě 17. listopadu 1989. Tady opět nebylo k vyvrácení lži třeba soudů, tady se lhář usvědčil sám výrokem o tom, že vlastně o žádný masakr nešlo, neb prý ti strejdové milicionáři v něm žádnou hrůzu nebudili (poznámka pro později narozené: na Národní zasahoval Pohotovostní pluk kdy jedním z nich byl náš současný člen koalice Zeman + Babiš + Okamura + Filip 2x neúspěšný prosebník o teplý flek v kontrolní komisi GIBS, Zdeněk „Mlátička“ Ondráček, strejdy od milic si tam strejda Miloš přidal z úplně jiných demonstrací).

    5) Nadále dodržovat striktní zákaz v komentářích, zprávách i obrazových dokumentacích používat slovo „viróza“ a vše co s ním souvisí. Výborný nápad je naopak ve všech médiích překrýt vzpomínku na tuto událost novým plánovaným zpřístupněním korunovačních klenotů – snad se to napodruhé povede bez virózy.

    6) Rozhodně nezdůrazňovat ani prezidentovo opakované prohlášení, že nevedl a nevede žádnou kampaň. Vždyť pouze nechal zemi oblepit billboardy, na spanilé jízdy, placené z našich kapes, nejezdí jako kandidát a týden co týden se řadu měsíců jako ne-kandidát objevuje v „Televizi dvou Zemanů“ (Majora a Miloše) v účelově ad hoc zřízeném exkluzivním pořadu Týden s prezidentem.

    7) Pokud možno moc nepřipomínat ani to, že prezident, který se bezpečnostními rámy a dalšími vychytávkami opevnil na Hradě jako dosud žádný jeho předchůdce (včetně Husáka, Novotného i Háchy) zároveň toleruje ve svém bezprostředním okolí osoby buď s nižádnou, nebo negativní bezpečnostní prověrkou. Těmito rámy tedy denně procházejí osoby, které jsou daleko větším bezpečnostním rizikem pro stát, než davy turistů.

    8) Ze stejných důvodů raději neuvádět v komentářích a zprávách jména Nejedlý, Mynář a Zbytek.

    No, není toho málo, že?

    .

    • oh

      Ondřeji, protože už zase bezostyšně vykrádáte cizí texty bez odkazu nebo aspoň zmínky o autorovi – tím je v tomto konkrétním případě Vladimír Just, dovolím si vložit, speciálně pro vás, výtah z jistého poučného klipu, který (nebo jeho alternativní náhražky) dostávají jako nepřeskočitelný bonus všichni, kdo si koupí originální filmový DVD nebo BR disk. „Auto byste neukradli, mobilní telefon byste neukradli, film byste neukradli…“
      Takže se, prosím, polepšete… :D

      • grasyk

        Nesuďte ho tak přísně, oh_u. Lidem bez vlastních myšlenek a názorů nezbývá nic jiného než kopírovat či nechat se vodit na drátkách. Proto zřejmě Ondřej tak sympatizuje s panem profesorem Drahošem. Svůj k svému. Vrána k vráně sedá – rovný rovného si hledá. :-)
        Člověk s vlastními názory ocení jiného člověka s jeho názory – přestože s některými jeho názory souhlasit nemusí.

        • pacifista

          No Ondřej se snaží a snaží se tak, jako kdyby byl za to placený. Když nemá argumenty, přejde na jiné téma, nebo neodpoví. Svědomí nemá žádné, vše mu jde s lehkostí.

          • grasyk

            Zajímavý postřeh s tím svědomím. I to bude asi mít společné s těmi, které preferuje.

  25. Ondřej

    Zeman tortálně propadl ve znalostech toho jak funguje EU a jeho členové na základě práva. Chápu, o EU se moc nestará a jezdí namísto toho do zemí, kde neplatí ani demokracie ani tam není životní úroveň, ke které bychom se snad chtěli přiblížit.

    Takže z čeho tu školím vitttu netuší ani prezident. I vittty to, vážně nevadí, ale u prezidenta je to na vyhazov.

    JIŘÍ DRAHOŠ: „ Řekl (Miloš Zeman – pozn. Demagog.cz), že by Dublin IV nepodepsal. Nějak zapomněl na to, že to prezident nepodepisuje.“

    PRAVDAsdílet výrok
    Prezident České republiky podle Ústavy sjednává a ratifikuje pouze mezinárodní smlouvy. Ratifikace se tak nevztahuje na právní předpisy vydané na základě mezinárodní smlouvy, jako například nařízení. Mezi nařízení patří i návrh nařízení Dublin IV, který by tak v případě schválení působil v českém právním řádu přímo, bez toho, aby vnitrostátní předpis musel implementovat, jak je tomu v případě směrnic. Výrok tak hodnotíme jako pravdivý.

    Takže Dublin IV prezident nejen že nebude projednávat, ani podepisovat. EU směrnice a proces jeiich přijímání nějaký český prezident vážně nezajímá.

    a další o dost horší

    MILOŠ ZEMAN: „Ústavní zákon byl, pane profesore, zapotřebí jenom proto, protože to byla jediná cesta, jak obejít onu směrnici Evropské unie, neboť jak možná víte, ústavní zákon je nadřazený této směrnici. Běžný zákon nikoli. “

    Nehodnotíme, zda byl ústavní zákon jedinou cestou k obejití směrnice, hodnotíme pouze vztah unijního a vnitrostátního práva. Přičemž ani podle unijního, ani podle vnitrostátního výkladu, není ústavní zákon sám o sobě nadřazen evropské směrnici, naopak obecně platí přednost unijního práva.

    Je jasné, že Unijní právo má přednost, samozřejmě naše Ústava může být s tímto v rozporu, ale jen v otázce svrchovanosti. Jestli by tento rozpor existoval, pak jsme měli už dávno ( nejpozději podpisem Lisabonské smlouvy) naši ÚSTAVU PŘIZPŮSONIT UNIJNÍMU PRÁVU.

    A za druhé – opravdu jsme měli před přijetím Lisabonské smlouvy pořádat veřejné čtení a pozvat tam hlavně lidi co si sami tento dokument nedokáží přečíst a porozumět mu – aby už ani prezident tak strašně lidem z venkova, co nemají takový přístup do universitních knihoven a na internet, tak aby tak strašně NEMOHL LHÁT.

    • vittta

      Myslím, že mínus si to zaslouží.
      Ani to nemusíte číst, je to obsahově stejné, jako cokoliv, co tento budulínek píše jinde.

      • grasyk

        Původně jsem chtěl na výplod zbytečně dlouhých blábolů, namíchaných s trochou pravdy pod nickem „Ondřej“ reagovat, ale došel jsem k názoru, že to smysl nemá. Každý pokus sejmout mu klapky z očí bude končit tím, že buď oči zavře, anebo bude oslepen, takže stejně nic neuvidí. Připomíná mi styl náboženských fanatiků. Blahoslaveni chudí duchem neboť jejich jest království nebeské.

  26. Eddie

    Tak to vidite, Babis dostal 2. pokus a dokonce pan prezident zapomnel na svoje prohlaseni o 101 hlasech, inu dobra. Na PL mi pani Samkova rika, ze ji je prednejsi China nez Islam, kdyby tak vedela jaky jsou cinani rasisticky kurvy. Rikaji nam gweilo. Jeste jednou gratuluji

    • vera

      Nojo, když oni se tady sice čínani nechají povozit v královském kočáře a pozvat na večeři, ale na druhou stranu koupí nějaký podnik, nechají nějaké drobné,a zase se vrátí do svého. Rozcházíme se v klidu, nemusíme měnit své zvyky nebo zákony, což je trochu rozdíl, oproti jiným přišelcům. A jak nám říkaj…oni nám taky nerozumí :-)

      • Eddie

        Nemusime menit zvyky ? Zkuste pracovat pod Cinanem, nebo, jako v Nosovicich pod Korejcem coz je Cinan light. Cinan je dobrej sluha, ale moc spatnej pan, moc spatnej.

        • vera

          Uznávám, pracovní podmínky jsou jiné než bývaly, to se změnilo. A číňani i korejci jsou hodně tvrdí, bezesporu.
          Porovnejme je například s Amazonem, to je tuším americká firma? Tu popsali Francouzi takhle: „Tvrdé pracovní podmínky zaměstnanců připomínají podle zástupce tamních odborů CGT (Confédération générale du travail) podmínky nosnic v drůbežárnách.“
          Pracovní podmínky u pásu nebo ve skladových halách jsou otřesné všude, čest výjimkám.
          Ale měla jsem na mysli náš volný čas a veřejný prostor, a ten číňany nezajímá. Jsou u nás v zanedbatelném počtu a ani se k nám nestěhují hromadně, netahají sem široké příbuzenstvo, a je jim jedno jestli máme kostely a kříže, jaké máme bazény a co se jí ve školkách. Jim jsou dokonce šumafuk i naše holky, nečíhají na ně v parku a podobně ). Jsou to jen obchodníci.

  27. Ondřej

    česka televize plánuje podstatně kvalitnější formát TV debaty.

    Blíže je o tom zde, já vypíchnu jen jeden, podle mého dost podstatný odstavec kde je jasně naznačeno v čem se budou obě debaty lišit.

    „V čem bude debata jiná než ta, která proběhla na televizi Prima?

    Nechci se vyjadřovat k tomu, jak proběhla debata na Primě. Přistupujeme k tomu velmi zodpovědně. Stanovili jsme si tři kapitoly té debaty. V jedné části nastolíme agendu my – půjde o klasický novinářský rozhovor se dvěma kandidáty, kdy se ptá dramaturgie a moderátorka České televize. V další části se budou ptát nejvyšší ústavní činitelé: předseda Senátu, předseda sněmovny, předseda vlády. Plus tam jsou dotazy lidí z jedné jihočeské obce, kde dostali oba kandidáti stejný počet hlasů. Ve třetí části si stanoví témata sami sobě a navzájem si položí až tři otázky.

    Na Primě volili témata, v nichž prezident nemá příliš mnoho pravomocí, jako například migrace. Vaše debata se bude držet témat, v nichž má prezident pravomoc zasahovat?

    Určitě. Minimálně v tomto bude zásadní rozdíl. Protože budeme zkoumat programy kandidátů, jejich motivaci, to, jak vedli kampaň, jak transparentně, a budeme se zajímat o jejich spolupracovníky. Zároveň se budeme zajímat o politické dění, máme vládu v demisi a stíhaného premiéra. Dojde řeč i na zahraniční politiku, vztahy se spojenci a velmocemi.“

    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zeman-a-drahos-na-ct-komornejsi-publikum-dotazy-na-transpare/r~22a30690010911e886cf0cc47ab5f122/

    Skvělé budu se na to moc těšit.

    • vittta

      Míla by si měl vzít raději ochutnavače na vodu.
      Jsou schopni ho otrávit, aby byl souboj objektivní a vyrovnaný, museli by mu namíchat gram LSD!

  28. vera

    Achachá, tak to mě pobavilo, už je to tady, už se pláče –
    https://www.euro.cz/prezidentske-volby-2018/bulvarni-temata-nedustojne-chovani-publika-drahos-prvni-prezidentskou-debatu-zkritizoval-1391433?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
    židli mi dali špatnou, a otázky nestály za nic, já se připravoval na jiné :-))))) Tak to on coby prezident přijede odněkud ze světa, a my se budeme dozvídat jaká tam měli křesla a kdo mu rozšlápl bábovičky?
    Tak to jo, to je úplně jiný směr politiky než doposud, to nás vyvede ze všech průšvihů :-)

    • vittta

      Marodím, tak to čtu celý den, Věrko.
      To jsou žvásty!!!
      Mít TOHLE jako prezidenta, to teda….
      A ta jeho debilní VIP banda podporovatelů…..
      Nakonec vlastně vyhrál, jak jsem se dočetl….nejlepší byl samozřejmě Mitrofanov, to jako, je bezkonkurenční mentál!

    • grasyk

      Loutka si stěžuje na nedokonalost loutkovodičů. Měli to předvídat a tahat za drátky lépe. :-)

  29. astraustralia

    grasyk 24.1.2018 – 20.24
    Ano dobre zduvodneno
    opakuji z clanku:
    Proč lide budu volit Zemana?
    Protože před příštím prezidentem budou stát pro českou státnost o dva řády podstatnější úkoly, než zda jmenuje Babiše i v druhém, resp. třetím kole.
    Jmenovitě půjde o nepodpis nové podoby migračních evropských pravidel (Dublin IV) a Evropské sociální charty.
    Obě tyto normy mají jedno společné: Zbavit dosud vzdorující země V4 i posledních zbytků suverenity v otázkách národní bezpečnosti, migrace a řízení své sociální i daňové politiky.
    Podpisem obojího bude o umístění milionů z migrantů z příštích velkých vln (pokud máte pocit, že nepřijdou, sněte dál) rozhodováno centrálně v Bruselu a migranti budou direktivně redistribuováni podle nastaveného klíče.
    Sociální charta pak zajistí, aby jim musel český daňový poplatník platit stejné peníze, jaké dnes dostávají v Německu a na jaké nedosáhne většina českých starobních důchodců. Říká se tomu evropská solidarita.
    Nebavme se o potěru. Z velkých ryb mezi kandidáty je jenom jedna, kterou mohutný proud Bruselu s kolaborační pomocí českých liberálů skrz stále řídnoucí síť obhajoby českých národních zájmů neprotlačí.
    Tou rybou je Miloš Zeman, nelehká, ale jediná možná volba.

    Na prvni pohled se to jevi jako rozumna volba, ale presto mam vyhradu. Chybi jak dal, s predstavou ze Zeman to zachrani, zatim co Drahos bude zarukou poslusneho Evropanstvi i kdyby na vas drivi meli stipat jeste dukladneji nez dnes !

    Jakoby si pisatele neuvedomovali ze v otazce premeny a budoucnosti Evropy nestoji proti Zemanovi jen Drahos, nejen Berlin, Brusel ale hlavni urcovatel casu pristich jsou jini kteri se tim uz ani netaji a otevrene rikaji chceme NWO jak ukazuje video presidenta Bushe seniora,
    ale take uz otevrene jdou tak daleko ze rikaji jakou to ma mit spravnou podobu !
    To pak ani vitezstvi narodnich zajmu CR obhajovane at uz kterymkoli presidentem proti zajmum velmoci sveta
    nebude mit na dalsi smerovani Evropy vliv. Jen 10millionovy narod v EU.
    Tim nerikam vzdejte to, naopak pripravte se na velmi tezke stretnuti pri kterem mozna pujde i o zivot mnoha lidi.
    Zivoty obycejnych lidi pri uplatnovani velmocenske politiky to je neco co zadnou velmoc nikdy nezajimalo.
    Zdevastovany Irak osvobozen od diktatora do obcanske valky s 1,5millionem obeti je toho krutym dukazem!

    To co se rika v CR mezi lidem nebo i to co nekteri poslanci v parlamentu CR

    tvurce svetove politiky neovlivni, maximalne privede k uvaze jak ty kteri nesouhlasi „demokraticky“ zlikvidovat.

    Dobre ctete jak si vladnouci „elita“za Velkou louzi predstavuje budoucnost Evropy :-(
    „Konecným cílem globalizace je homogenizace všech státu na zemekouli. Toho musí být dosaženo smíšením ras s cílem vzniku svetlé hnedé euro-asijské negroidní rasy v Evrope.
    Proto musí Evropa prijmout rocne 1,5 milionu pristehovalcu z tretího sveta. Výsledkem tak bude vznik populace s prumerným IQ 90 tedy lidí, kterí budou príliš hloupí na to, aby chápali, ale dost inteligentní, aby pracovali.“
    „Cílem imigrace je propojit hnedou menšinu s bílými takovým zpusobem, že nebude možné, aby bílé rasové povedomí nadále pretrvávalo.“ ..rekl Noel Ignatev, profesor Univerzity Massatchuches.
    A Nicolas Sarkozy : „Jaký je cíl? Cílem je míšení ras. A pokud to lidé nebudou ochotni delat ze své vlastní svobodné vule, bude je k tomu treba dotlacit pomocí vládních opatrení.
    Výzva rasového míšení ruzných národu je Výzvou 21. století. Nejedná se o volbu, ale o povinnost.“

    (pronesl to Thomas Barnett, poradce bývalého amerického ministra obrany Donalda Rumsfelda, již v roce 2002)

    Kde je dnes Donald Rumsfeld spolutvurce zniceneho Iraku, kde je jeho namestek, kde jsou vsichni ti kteri privedl svet do dnesni podoby. Jako vzdy mocipani si uzivaji, lide trpi !
    A neni nikdo v dejinach homosapiense kdo by s tim neco udelal !
    Ale mozna na malem pisecku v CR a nekolika mala zemi Evropy bude jeste nekolik let dobre ?