Jeden komentář

  1. orinoko

    Máte to správně? Mně už tak neslouží bulevny. Je to nějaké rudé. Ani jsem nevěděl, že jsou v Sovětském svazu nějaké volby.

    • Janika

      Musíš se koukat na ta čísla, nemůžeš si to nějak zvetsit?
      Proste na druhem obrazku je zapocteno o 138000 hlasu vic, nez bylo na prvnim. A všechny ty hlasy dostal Biden. Proste to neni možné, že by tolik lidi za sebou hlasovalo stejne.

      • orinoko

        Neblázni, to měl být pokus o vtip. Ale jinak jsem sem psal také přes tablet z hospody s vynikajícím signálem. Byla ale bohužel zavřená. Čekal jsem tam na autobus při plechovce piva. Nicméně , měla tam uvedené datum, kdy předpokládají otevření. Ale nechci plašit kapra v čeřenu. Mohlo by to mít účinek ekrazitu.
        V emerice i erizoně 👍 v každém případě vyhraje geront.

      • vittta

        Američtí levičáci udělají cokoliv, aby se zase válčilo.
        Trump si to tím svým pacifismem pěkně posral.

        • Peter Matej

          CNN vysvetľuje tú michiganskú záhadu tak,že hlasy voličov odovzdané vo voľbách už má komisia spočítané a teraz spočítava korenšpodenčné hlasy,ktoré prišli už pred začatím volieb.No a tie že sú všetky za Bidena.

          • vittta

            Co je na tom?
            Nevidím nic podivného, hlavně že dobro zvítězí nad zlem.
            CNN má ale i tak dost bujnou fantazii, nic méně nejde o to, CO říkají, ale že něco jako říkají, stejně si na to za pár dní nikdo nevzpomene, a slušní lidé budou slavit vítězství pravdy a lásky.
            Preventivně bych dal tomu Bidenovi Nobelu cenu míru, to je takový zvyk, když zvítězí někdo se svatozáří.

            • vittta

              Ale rád bych podotkl, že ti, co nechodí k volbám, že je to zbytečné se dočkali.
              Volby jsou už jen komedií, protože pokud tohle projde v USA, ztratí veškeré zábrany i jinde.
              Ale zatím pořád ty volby jsou, tedy je třeba si předcházet voliče alespoň trošku, v pravém feudalismu volby potřeba nejsou.
              Nakonec, to už tady bylo, že ano, v 5. století se takto hroutil Řím a s ním i starověk se všemi svými ctnostmi i nectnostmi.
              Přišel středověk, feudalismus, kde na ctnosti nebylo místo.

              • embecko

                Paradoxni je, ze nejvice se za konzervativni hodnoty biji ti, jimz jejich ztrata ublizi vyrazne mene, nezli tem, kteri se snazi konzervatismu zbavit.
                Kechlibar na svem blogu upozornuje clanek na nemeckem Zeitu, ktery se jmenuje „Islamismus nenavidi vse, co je svate levici“…staci ten nazev a uz asi vis, co bude v clanku samem.
                Problem vidim v tom, jak bojovat proti islamismu- tedy kde ho najit? Ani nepotrebuji zadnou znamou, ktera by mi rekla, ze zadneho islamistu zatim nevidela. Soudruzi zacnou bojovat proti vzdusnym zamkum a obcan nebude tusit, co ma tedy vubec delat. Provolavat hesla? Ale jaka, kdyz se uz za vetsinu projevu „proti nekomu“ tresta? Anebo bude povolene jen slovo islamismus a tim to konci? Ale opet, co s tim, jak to uchopit? V Cesku je preci asi 8 uprchliku (ted uz mozna 9), jak se mohou Cesi pridat k evropske pestre rodine a bojovat proti necemu, co nikdy nevideli a s cim se nesetkali? Bude se to resit peticnimi archy? Fondy solidarity, anebo jak? Plati rovnice, ze islamismus = islam + bomba? Anebo je to jinak? Je silne verici muslim uz islamista, protoze „by mohl“?
                Same otazky…ale soudruh Macron a dalsi jeho kolegove z Brusele na ne odpovedet nedokazi, kdo to za ne asi udela?

                • Mrkos

                  Pomoci věřícímu v „nouzi“ je povinnost. Mosad se také může spolehnout
                  na soukmenovce kdekoli na světě. Hospodin přece nezůstane dlužen.
                  Kdo by odmítl pomoc islamistovi, když Alláh je velký ?
                  Obce věřících jen vzácně a pod tlakem odsoudí veřejně fujtajblové činy
                  džihádistů, ale doma mají obrázky mučedníků na zdi. A to němci ještě
                  dávají společenstvím mešit příspěvky na sociální podporu, takže další
                  tok těchto peněz lze zastřít různými fintami. Tedy si ty teroristy mohou
                  dokonce platit.
                  Jak zde bylo zmíněno. Po vítězství demokratů v Ušákově
                  narostou sluníčkářům křídla. A budou blbnout dokud si nějaký
                  teroristický čin nevykoledujeme.

          • JanDrda

            Mluvící hlavy. Hňupské manipulace, aspoň dva hlasy mohli připsat DT. To by je nezabilo. Ale nenažranost je hrozná vlastnost.

  2. embecko

    Takhle se ptali uz sami sebe v TOPce, kdyz opet naskocil necekane vypadly proud…a hop! a uz byli ve snemovne!
    A ptal se sam sebe take Hofer, kdyz se vysvihnul Bellen…a Hofer mel dobre informace, takze radsi ani neprotestoval…proti vetru se necura.
    Pokud si o volbach budeme myslet to nejhorsi, co si dovedeme predstavit, stale zustaneme velkymi najivnimi optimisty!

    • Jana

      A tohle jsem našla v diskuzi na jiném webu:
      „Černosi nepustia republikánskych pozorovateľov do volebných staníc, niektorí naopak, ani neotvorili, aby republikáni nemohli voliť
      Americké médiá pred chvíľou priniesli informácie [3] o prvých incidentoch v Pensylvánii. Pozorovateľ z republikánskej strany nebol vpustený do volebnej stanice ako černoch a černoška mu to nedovolila, napriek tomu, že mal potvrdenie mestskej volebnej komisie. Podľa najnovších informácií sa záležitosťou zaoberá polícia a členovia BLM sa zhromažďujú na mieste a vyhrážajú sa policajtom, že ak dovolia republikánovi vstúpiť na volebnú stanicu ako pozorovateľ, spôsobí to nepokoje.
      Ďalší republikánsky pozorovateľ v inom volebnom obvode nevpustil do volebnej stanice, tučná černoška mu povedala, že hoci je to právo a pravidlo, takéto pravidlo sa vraj nedodržiava. Podľa informácií sú chachry s hlasovacími lístkami a hlasovacími preukazmi, miestni ľudia uznávajú členov BLM a Antifa. Polícia vo Philadelphii sa bojí zasiahnuť..“
      https://www.breitbart.com/politics/2020/11/03/the-steal-is-on-in-pennsylvania-poll-watchers-denied-access-illegal-campaigning-at-polling-locations/?fbclid=IwAR1kFfOvgL2CVmcpKLUg8W-0V6JDOU0i8CVsBJ4b8QHnwkL9ckK7XLaAjOM

      • vittta

        No vida…
        A počkej, až ta černá huba vyhraje, jak budou kovaní demokraté- čulíkovci jásat, jak občané dali JASNĚ najevo..ble, ble.
        Ono je vůbec podivné, že Harrisová potřebuje svého maskota.
        Biden odstoupí, to se zdá být jasné, ale není jasné proč.
        Chystají nějakou sviňárnu, kterou na chudáka, už evidentně nemocného, svedou.
        Tohle je vlastně oficiální napadení voleb, a nikoho to nezajímá.
        Hlavně že je zajímají volby v Bělorusku, nebo Rusku.

  3. vittta

    Normálka.
    No a…že se volby falšují, to snad k demokracii patří.
    Pravému, liberálnímu demokratovi to nevadí, hlavně když vyhraje ten správný kandidát, či politická strana, a to je pokaždé ten a ta, co se právě liberálně demokratickému voliči líbí.
    Pak ovšem jsou i dvojnásob nasraní a frustrovaní, když ani po značných podvodech nestane se prezidentem třeba Karel nebo Jirka.

    • embecko

      Tam to dopadne, jako na Slovensku, ze zoufalstvi si zvoli sveho Zmatovica a ten to pak roztoci v takovem stylu, ze budou vsem vstavat vlasy na hlave.
      Jsem ale zvedav, co na to Rusove a Cinani. Podle meho je jim ale dost jedno, kdo vyhraje, ti jsou za vodou (za zdi, za Uralem) a vzhledem k tomu, jak se k nim doted stavel Donik, puvodne vstricny optimista, by myslim klidne brali i Bidena.
      Pro nas to bude horsi, protoze s Bidenem dostane nase multikulti EU kridla, Merkelova se s nim bude poplacavat (par fotecek u piva v horske hospode) a elfove s neziskovkami to rozjedou. A to znamena konec Andreje, mocensky pad Milose a totalni preorientovani na bruselskou agendu. Pirati dostanou 25%…a bude to…

      • vittta

        A TOP09 11%, protože liberálně demokratické volby už prostě takové budou.

    • Janika

      To je imbecil. Neříkej, že to dokážeš přečíst, mne stačí nahlédnout a rychle pryč od té stupidity.

      • vittta

        S potížema, se přiznám.
        Na něco je dokonce i můj žaludek slabý.

  4. Saul

    A tak to vypadá, že se to Doníkovi poněkud vymyká z rukou.
    Zřejmě teď ale po zaslouženém a právoplatném Bidenově vítězství nebude v jeůescity moc bezpečno.
    https://www.ctidoma.cz/zpravodajstvi/v-usa-se-pred-volbami-sikuji-samozvane-milice-podporujici-trumpa-jeho-pripadnou-prohru

    Až pošle Doník své vitodeprivanty do ulic, tak ještě možná budou všichni slušní Američané vzpomínat na čokoládové hochy z BLM, i s jejch rabováním, jen jako na veselou taškařici.

    „Make America Great Again“
    neboli ,EIN VOLK, EIN REICH, EIN FÜHRER“

    • observer

      No zatim to funguje tak, ze Trumpovo priznivci brani obyvatelstvo proti zdivocelym davum, pro ktere je i Biden malo progresivni. Srovnavani Trumpa s Hitlerem je hoooodne blba nesmyslna berlicka dusevne podmerecnych agitatoru. Vzhledem k rasove diverzite USA (a Trump ma podporu celym spekterm) je davani rovnitka mezi MAGA a Ein Volk… znamkou nepochybne neznalosti toho, co se snazite hloupe ironizovat.

      • Saul

        „No zatim to funguje tak, ze Trumpovo priznivci brani obyvatelstvo proti zdivocelym davum, pro ktere je i Biden malo progresivni. “

        O tom nic nevím, ale možné to je a já to určitě nevylučuji.
        Vy ale jistě víte o reportáži CNN o Trumpových příznivcích, kteří v Arizoně pod okny sčítací komise „“““hlídali“““se zbraněmi správné přepočítávání hlasů.
        Ničeho nelegálního se sice neodpustili, ale tyto manýry už mi jisté možnosti pro ironizaci ve vztahu k diktaturám opravdu nabízejí.
        Dále můžeme třeba pokračovat Trumpovou výzvou „Proud Boys – Stand back, stand by‘
        Její smysl je snad dostatečně jasný.
        Kdo jsou Proud Boys doufám víte a nezkoušej mne přesvědčovat, že jejich ideologie nemá s tou nacistickou nápadně mnoho styčných bodů.
        Ano, vím že později je Trump pod tlakem odsoudil, ale jednou vyřčené se těžko bere zpět a pokud neví co žvaní, nechť nekandiduje na prezidenta USA.
        No a samozřejmě bych mohl pokračovat jeho výhrůžkami kriminalizací svých politických soupeřů, předem avizované neuznání voleb v případě své prohry atd.atd
        Takže moje ironie byla možná hodně nadsazená, ale pořád má dost reálný základ na to, aby nebyla hloupá.

        • vittta

          Čtidoma je naivně se tvářící, jakoby pro ženské udělaný web, jehož články jsou ale dlouhodobě tvrdě politické, ve smyslu proti ČR.
          Ať už se tam falšují dějiny, nebo špiní bez důkazů političtí odpůrci.
          Ve skutečnosti na to, co tam píší, není žádný důkaz.
          Je to jenom žvást.
          Dneska už není problém udělat si doslova tisíce fotek, dokazujících co je psáno, tedy šikování ozbrojených milicí- ale nic takového vidět není.

        • observer

          Vzhledem k tomu, ze sefem Proud Boys je ‘spinavy negr’ (trademark Vittta), ktery odsuzuje jakykoli rasismus, white supremacy, komunismus a podobne diktatury, nehodlam ohledne blbosti vaseho komentare menit nazor. Vzhledem k tomu ze vas postoj je podporen jakymsi blabolem z casopisu pro zeny v domacnosti a informace viditelne cerpate z CNN (z kterych je moderni verze moskevske Pravdy) a ja ziju v realiich USA poslednich 35 let a vim, jaky vztah ma normalni americky populus ke zbranim v politickem prostredi (Open carry v Texasu a mnoha dalsich statech, Black Panters se svymi ozbrojenymi navstevami radnic, atd), muj nazor na blbost vaseho komentare je podepren realitou.

          • Saul

            Skutečnost, že leadrem Proud Boys je černoch, nedokazuje vůbec nic!
            Stejně jako to, co ti hoši o sobě oficiálně tvrdí.
            FBI to už pochopila dávno, vy možná ještě ne.
            Z toho odkazu časopisu pro vitu a ženy jste nevyvrátil nic a z mého komentu z 16.50 už vůbec NIC !
            Nezbývá mi tedy, než znovu zopakovat svojí citací:
            „Takže moje ironie byla možná hodně nadsazená, ale pořád má dost reálný základ na to, aby nebyla hloupá.“

            A navíc doplním:
            “ hloupé by naopak bylo to, co jsem výše psal, nevidět a nechápat.

            Jestli se vám to po těch 35letech života v amerických reáliích stalo (a já bych se tomu nedivil ), je to jen váš problém.

          • vittta

            Ale jdi ty, to slovo jsem si nevymyslel, a díky tomu vašemu blbnutí se tady jeden čas nenosilo i říkat černoch.
            Žádný z nich kupodivu ani nezbělal, ani se nestal lepším, či horším.
            Každý negr není automaticky špatný, jenže v dnešní době chtě nechtě je musíme odmítnout všechny, pokud nechceme dopadnout jako v USA či některých zemích Evropy.
            Ti normální totiž mezi tou verběží jaksi…zanikají, a to i když jich není vysloveně málo, třeba v jednotkách %.
            Podle mě bude normálních tak pětina, jak tady cigošů.

          • Saul

            A jste si jistý, ohu, že jste chtěl reagovat na mne?
            Já někde tady teď psal o rasismu??
            Připomeňte prosím!
            Zřejmě máte o mých slovech mnohem větší přehled, než já sám, protože si nic takového nevybavuji.:-)

            Ale pokud máte potřebu podělit se s obrázkem černocha, jste tu jistě správně, vita to ocení:-))

          • vittta

            …..a nastalo trapné ticho….
            Pokud už Saul něco napíše, tak to bude o dětech paní Michalákové, a těch fotkách, to by asi chtělo nějak oživit, ale bílá, rasistická a šovinistické garda už to asi nebude.

        • Kamil Mudra

          Rozhovor s Dušanem Neumannem, novinářem který žije v USA už 40 let
          1. díl: Levicový aktivismus v USA je jakobínský trockismus a je podporovaný miliardáři

          Citát:
          „Musíme si uvědomit, že skutečná neutěšená situace černochů souvisí s policií a se systémovým rasismem jen velmi málo, nebo vůbec ne. A na tom nedávné sociální nepokoje nic nezmění. Zaměřme se raději na odpovědnost těch, kteří řídí naše velkoměsta. Města ovládaná demokraty mají navzdory svým velkým, a rostoucím rozpočtům na školství, nejhorší úroveň státních škol. Podívejme se například na Baltimore – a v ostatních městech řízených demokraty je to podobná katastrofa.“ Tato slova pronesl Walter E. Williams, profesor ekonomie na univerzitě George Masona.
          A další citát: „V těchto dnech média neustále opakují mantru, že došlo k pokojné demonstraci, i když skončila násilím. Kolik lidí musí při takzvaných pokojných demonstracích ještě zemřít, než média připustí, že ti, kdo podněcují davy k výtržnostem, musí vědět, co se asi stane, když pustíte v noci chátru do ulic? Vláda davu není demokracie. Vláda davu ve skutečnosti demokracii ohrožuje, protože ohrožuje životy černochů i bělochů, a na všech životech by mělo záležet.“ Tak toto řekl Thomas Sowell, ekonom a zasloužilý spolupracovník Hoover Institutu Stanfordovy univerzity.
          A poslední citát: „Vůdce Black Lives Matter navštívil město Houston poté, co tam byla zastřelena sedmiletá černošská dívka, a ve veřejné sbírce vybral 100 tisíc dolarů jako odměnu za odhalení jejího vraha, protože předpokládal, že vrahem dívky byl běloch. Když zjistil, že dívku zavraždil černoch, tak ho celá tragédie okamžitě přestala zajímat. Toto hnutí zneužívá podporu chudých černých Američanů k násilnému povstání v zemi a k nastolení anarchie. Tito lidé nechtějí nic jiného, než zničit občanskou společnost. Když může rozvášněný dav obsadit policejní stanici, tak proč by se třeba nemohl nastěhovat do vašeho domu? Hnutí Black Lives Matter, které se stavělo do role zastánce sociální spravedlnosti pro černochy, se ve skutečnosti stalo parazitem.“ Toto veřejné prohlásil Lober L. Woodson, aktivista za občanská práva.
          Milí posluchači, víte, co mají společného všichni tito tři citovaní lidé kromě toho, že jsou vzdělaní a racionálně uvažující? Možná tušíte – ano, jsou to černoši. Vážení členové americké společnosti vystupující v televizi, píšící do novin, velmi často vystupující v rozhlasových stanicích v celé Americe. Jenže, slyšeli jste někdy u nás jejich názory?

          na Svobodném universu:

          • vittta

            To také si myslím, že čulíkolevičáky nasralo nejvíc…ono to moc nejde utajit, tedy že Trumpa volilo hodně negrů, latinos a rákosníků.
            A též mladých.
            A co bylo úplně děsivé, tak tam žádný rasismus, ba ani jeho náznak, nebo nějaká intolerance, vůbec nebyla k vidění, natož nějaké násilí, na těch Trumpovských předvolebních mejdlech.
            Naopak Biden….raději nemluvím.

  5. Tribun

    To asi zase udělali v Moskvě schválně chybu, aby stopa vedla jistě k nim. Spíš mě zaujalo, že jsou tam ještě tři další jména, o kterých se vůbec nemluví. Nejspíš i v samotných USA. Představuji si to tak, že kandidovat sice může kdokoliv, ale systém už se postará, aby neměl žádnou kampaň.

    • vittta

      Ty tomu věříš?
      Fakt?
      Když se tě zeptám- proč bys tam nechtěl Trumpa, a chtěl Bidena- dokázal bys odpovědět?

  6. Saul

    Ovšem pro Doníka ještě zdaleka není vše ztraceno.
    Tohle přece musí zabrat !!!

  7. Peter Matej

    Georgia,štát ktorý bol jasne protrumbovský!V tejto chvíli už Biden zaostáva za Trumpom len o necelých 23 tisíc hlasov.Opakuje sa scenár z Michiganu.
    Je teda pravdepodobné,že zvíťazí Biden a je čas porozmýšľať o tom,čo to prinesie USA,Európe a svetu.
    Amerika je rozdelená a rozdelenou zostane aj za Bidena,Je rozdelená na sever a juh,na liberálov a konzervatívcov a hlavne je rozdelená rasovo,na čiernych a bielych.Tento stav nezmenia žiadne zákony ani to,že si všetci „bieli“oblečú ružové sukničky, strčia si do zadku pštrosie brko a pokľaknú pred čiernymi na kolená ako naši futbalisti.Alarmujúci je fakt, že v USA sa v r.2020 predalo dva krát viac zbraní a munície ako v r.2019 a tak bieli ako aj čierni zakladajú ozbrojené milície.Dokážem si predstaviť,že USA sa môžu rozpadnúť.Nevylučujem celkom ani krvavé nepokoje po voľbách.Myslím,že Rusku je v podstate jedno kto bude v USA prezidentom a Číne sa pravdepodobne zvolením Bidena dokonca uľaví!V Európe si užijeme zvýšený tlak na dodržiavanie „ľudských práv“ a sprísnenie postihov za tzv.“myšlienkové zločiny“ a znovu u nás rozkvitnú mimovládne „neziskové“organizácie MNO,zarábajúce na podpore cigánov,migrantov a sexuálnych deviantov .A nad tým všetkým sa vznáša prízrak hospodárskej krízy,vznik ktorej umocnila „pandémia“koronavírusu.Budúcnosť teda vidím v dosť tmavých farbách a budem strašne rád,ak sa ani jedna z mojich obáv nesplní.

  8. observer

    Clanek je o nesmyslu. Ne ze by nebyl zadny problem se scitanim hlasu, ale citovany priklad je hoax.

  9. vittta

    Tady je vhodné doplnění diskuze o „levicových“ intelektuálech, kteří nejvíce píčují, že někdo volí Trumpa.
    Článek odkázal Hank, neboť se mu děsně líbil citát Assimova, který přeložil takto:
    „Tlak antiintelektualismu byl a je jako vlákno, které se trvale vine naším politickým a kulturním životem, posilováno klamnou představou, že demokracie znamená „moje blbost je úplně stejně dobrá jako tvoje znalosti“.
    Překlad je to samozřejmě čulíkovsky špatný, nemá tam být „blbost“, ale „nevědomost“, ale hank prostě považuje ostatní za BLBÉ, né za nevědomé, což dobře vypovídá…o čulíkovské levici (to je dobré pojmenování, konečně jsem na to kápnul).
    Přemoudřelí, ale úplně slaboduší čulíkolevicoví vzdělanci se pasují do role vševědů, a současný stav Evropy je JENOM JEJICH CHYBA, protože to oni převzali otěže moci, a ženou Evropu k záhubě.
    Článenk sám je extremně slaboduchý, plný manipulací a lží, a navíc ještě operující neexistujícími znalostmi, a né každý asi bude mít náladu číst si machrujícího, ale jen plivajícího Káju Dolejšího.
    O to zajímavější je diskuze.
    Povšimněte si výměny mezi Benešem a Čulíkem, kdy Beneš nejprve argumentuje proti Dolejšímu, a Čulík ho sauluje nálepkou, ale Beneš ho výstavně posílá do prdele, i když u toho tvrdí, že ho má rád.
    Já toho Beneše nijak nemusím, a už to, že má rád Čulíka…resp. za co ho má vlastně rád, je svým způsobem záhada, a svědčí o trošku takovém „nahlavupadlismu“, ale rozhodně se mu nedají upřít zkušenosti, a občasné velice konstruktivní pasáže v jeho častých reakcích, které někdy doplňují pro mě dost nepochopitelné motanice.
    https://www.blisty.cz/art/101657-nejvetsi-zahada-soucasnosti.html

  10. vittta

    Čulíkolevičáci jsou zděšení, i když Trump prohrává.
    Oni vědí, že Trump prohrává podvodem, a i když si to nepřipouštějí, tak je jim jasné, že svět čulíkolevičáckou cestou jít nechce, a nejde zdaleka jen o USA.
    Čulíkolevičácká bublina praskla, a myslím, že Harrisová nemůže s tímto rozložení sil zrůdnou nazitotalitu nastolit.
    Zděšení zřejmě vyvolalo i to, že Trumpa zdaleka nevolili jen bílí, nevzdělaní, heterosexuální starci, ale i latinost, negři, asiati a mladí.
    Samotný článek je jen výronem sauloútoků, které jsou sice tvrdé, ale postrádají jakýkoliv, byť malililililinkatý argument.
    Nadávky a ubohé mediální axiomy realitu nezmění.
    Zajímavý je strach z Trumpa, který může vyhrát v dalším volebním období, to vlastně znamená, že ani čulíkolevičáci už vlastní násilně prosazované ideologii nevěří, tedy nevěří, že se pomocí Harrisové může cokoliv změnit k lepšímu.
    Tedy vyhráli- ale příště už nevyhrají, nemají co nabídnout.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Dvojita-naloz-Trumpovi-a-jeho-volicum-ze-stranky-Respektu-Svet-zcernal-Prasky-proti-uzkosti-Jak-to-preckame-643051

    • Jana

      https://www.arfa.cz/jejda-ve-volbach-v-usa-volili-demokratickou-stranu-volici-kterym-je-120-let-nebo-uz-jsou-davno-po-smrti-tady-je-dukaz-video-z-databaze-demokracie-az-za-hrob-jste-i-vy-v-databazi-volicu-usa-zji/#.X6UlcLhXtpg
      „Příznivci Trumpa se ptají, proč hlasovací lístky ve státě Michigan zasílali lidé ve věku 120 let. K posmrtným hlasováním došlo, ehm, v nepřítomnosti. Michigan patří mezi tzv. “swing state”, tedy státy, které rozhodují volby na tu či onu stranu. Zde (zatím) ve prospěch Bidena.“

        • Jana

          A tohle je ještě zajímavější a hodně vysvětluje. Doufám, že je to pravda.

          • vittta

            To vypadá logicky, Trump musel vědět, že se volby budou falšovat, bylo to jasné každému z nás, už kvůli nekončící kampani proti Trumpovi.
            Konkrétně mohu dodat, že pokud volilo tolik Američanů korespondenčně, proč až nyní jsou korespondenční hlady jen pro Bidena?
            Přece i tam, kde Trump vyhrál, musely být počítány miliony korespondenčních hlasů, a tam to bylo férové.
            Není třeba podvádět, pokud by Biden vítězil- ale on nevítězil, a proto se falšovalo až ke konci, a to ještě v nepředvídatelně nepříjemné situaci, kdy Trump vysoko vedl, takže podvod musel být neplánovaně masivní, protože už nebyla jiná možnost.

          • Peter Matej

            Ja neviem!Ten človek sa vyjadroval aj k priebehu minulých prezidentských volieb.No ak tomu,že nebola zvolená Clintonka napomohol skutočne J.Assange tak to,ako sa mu Trumpova administratíva za pomoc odmenila,je prinajmenšom zvláštne.

            • Alva

              To je těžké posoudit. I v USA si poltické subjekty „jdou po krku“ a je otázka, nakolik by pro Trumpa bylo nebezpečné se v té kauze exponovat. V politice se často nehraje fér a někdy se musí něco (i někdo) oběhovat, aby se předešlo horšímu.

              • Jana

                Omluva za špatný nick. Byl to zatím nezapomenutý zvyk. :-))))

              • Peter Matej

                No áno !Ale Assange bol v čase tých volieb už 3 roky v azyle na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne.
                Inak,bolo by pekné,keby tú bandu pedofilov okolo Clinton family vo vnútri Demokratickej strany dokázal Trump pohnať pred súd.Mne by ten senilný dedo Biden ani tak nevadil,ako tá jeho indicko-afroamerická kríženka Kamala Harrisová.Od tej sa ešte dočkáme veci!

  11. embecko

    3 poznamky:
    – vitezstvi Trumpa by bylo jen odlozenim nastupu demokraticke agendy o par let a o to horsi by to bylo potom. Ze Donik prohral neni dobre, ale tahle situace by stejne musela prijit. Tak snad, dle prislovi „vsechno zle je pro neco dobre“ si muzeme rici, ze to budeme mit drive za sebou (ne tedy my, ale deti deti nasich deti).
    To plati i pro Evropu- Brusel ted dostane kridla a pojede to.
    – zasadni zmena americke vnitrni politiky bude v tom, ze pokud doted za vsechny americke problemy mohl Putin, pak odted to bude Donik. Ze se z Donika stala lovna zver a obetni beranek v jedne osobe vypovida obraceni FOX News 4. listopadu, do te doby se k Donikovi chovajici pomerne korektne. Z toho vyplyva i bod 3:
    – odted za vsechno spatne v EU bude moci take Donik, ten to totiz rozoral tak, ze to pujde spravit jen horko tezko.
    Povzdychnemez spolu s antikomunisty, volicimi Piraty: „Neblahe dedictvi Donikovy vlady je tak zavazne, ze bude trvat cele genrace, nezli se ho zbavime. Ale mozne je, ze se ho uz nezbavime nikdy.“

    • embecko

      A jeste ctvrty bod:
      Rozporuplna poloha Ameriky, daleko za oceanem. Do ni se revoluce z okolnich tatu nemohou prelit a diky doktrine o Stredni Americe, coby zadnim HLIDANEM dvorku, zadne podobne nebezpeci nehrozi.
      Diky sve poloze nedostaly USA ochutnat zpetny naraz svych medicin, co rozdavaly po svete.
      V podstate pozitivni USA se diky sve izolaci dostaly do pozice, ve ktere jim zacala chybet zpetna vazba. Drive jsem si treba pral, aby USA byly blize Evrope, dneska mi i Atlantsky ocean prijde jako prilis uzky!

      • Mrkos

        Koronavirus. Nezvládnutá situace mezi důchodci.
        Tuším, že i na vesnicích přijde mnoho hospod
        o štamgasty důchodového věku.
        A to múže leckterou položit.
        Dědci se museli slejzat jako báby na pavlači.
        Budou vdovy s barákem a volná místa
        v domovech důchodců.

      • Mrkos

        Jediné mírové řešení je postupně ušáky izolovat.
        Postupně přestávat obchodovat v dolarech,
        ukládat rezervy do jiných měn, snižovat potravinovou
        závislost na dovozu z us, nakupovat technologie
        od těch co se těm jejich už vyrovnají, postupně šířit pravdu o tom,
        že za poslední půlstoletí nevaprodukovali ve světě nic jiného než zlo,
        rozvraty a války a dosahnout morálního odsouzení.
        Je to těžké protože kapitálu je jedno s kým kšeftuje,
        ale amík chce vždy okrádat víc než ostatní protože je přesvědčen,
        že má na to právo.Znamená to ve státech p první řadě
        ukázat jmenovitě na ty, kdo ušákům posluhují.
        Kdo si ještě pamatuje na sešlost jménem, SPUSA ? Kde jsou rozlezlí
        její členové, kde jsou rozlezlí absolventi sorošovského institutu.
        Za bolševika by šli k lopatě, ale dnes s námi točí a doufají v odměnu
        od velkého bratra. Špína vylezla z děr, dodnes v propagandě přirovnává
        ospalá léta normalizace v fašistickému běsnění a uchopila se moci.
        Kdo lže, ten krade, říká lidová moudrost. A oni jsou zběsilí,
        že se nedostává na každého z nich, Ti co jsou
        u koryta mlaskají a ti na které se nedostalo bědují a pomlouvaji
        minulost. Přitom šli s proudem a neměli dost odvahy zůstat o volbách
        sedět doma na pr.eli, natož volit proti.

          • vittta

            Nechápu, proč by zemřelý nemohl volit- pokud je jeho volba správná.
            To je výhoda liberální demokracie- flexibilita!

          • Jana

            https://www.arfa.cz/prelomovy-rozsudek-korespondencni-hlasy-obdrzene-po-volebnim-dni-musi-byt-oddeleny-rozhodl-nejvyssi-soud-v-usa-zvrat-ve-volbach-bude-se-ted-smat-trump-a-soudruh-biden-ostrouha/#.X6bKeLhXtpg
            Soudce Nejvyššího soudu Samuel Alito dnes vydal nařízení, aby volební komise v Pensylvánii oddělily hlasovací lístky obdržené po 20 hodině v den voleb 3. listopadu od ostatních. Jde o zásadní rozhodnutí, které může znamenat přelom ve volbách – prezidentem by zůstal Trump.
            eště středu 4.listopadu vedl Trump v Pensylvánii o stovky tisíc hlasů. Pak přišla milionová várka korespondenčních hlasů – a nyní (99 procent sečtených) vede Biden “jako zázrakem” o neuvěřitelných 29 tisíc hlasů.
            Nyní soud zvažuje, zda platnost těchto volebních korespondenčních lístků zruší úplně. To by znamenalo červenou čáru ve volební den 20 h večer – a jasným vítězem by byl Trump.
            Počítání hlasů není ještě u konce, ale vše nasvědčuje tomu, že nejvíc hlasů získá krajně levicový kandidát Joe Biden (77 let). Nyní jde o to, kolik z těch hlasů, které dostal, bylo neplatných. Registry voličů v Pensylvánii obsahují 21 tisíc voličů, kteří jsou již po smrti

            • orinoko

              Tak to nemůže být. Protože jsem už jinde vystavil účtenku Kačerovi a doporučil mu exil, v němž se má prohlásit za vítěze, a měl by tlačit svět k sankcím vůči Bidetovi.

                • orinoko

                  To nedělej, neb to za to nestojí. Ale k věci. Řekněme, že Kačer to projel, čímž nastala situace tzv. chromé kachny. Už by neměl dělat nic, čím by determinoval budoucí výkon Bideta Prdivého. /Pouštěl větry před kamerou, ale to snad víš. Nehnul při tom ani brvou. Zato emerika měla rodeo./ Kačer může až do 20.1.2021 jednat svéhlavě a Bidetovi řádně rozhodit trávení. A nemusí to být vyhlášení války.

                  • embecko

                    Podle meho se ukazalo, ze Donik na tuhle funkci nema a natolik zklamal sve loutkovodice, ze ho vymenili. Ja bych rekl, ze vyhral, ale to je vcelku jedno, dalsi 4 roky chaosu a ocividne neschopneho vedeni si uz asi nikdo nemohl dovolit.

                    • orinoko

                      Jak se říká, míček je na jejich straně. Možná celý svět bude držet covida a bobra mlčení až do půlky ledna. No jo, ale co NATO trhy? A Vól strýc? Aloe proč bychom se netěšili, když nám ďábel zdraví dal….

                    • embecko

                      A tady bych prave rekl, ze trhy jsou spokojene. Jim je jedno, kdo je u moci, hlavne, ze je posloucha a nedela zadne prkvapive rozhodnuti (jako Donik).
                      Tady uz litaji spunty od sampanskeho a Biden je oficialne prezidentem, kazdy mu blahopreje k vitezstvi.
                      To je take znamka toho, ze ne vse bylo v poradku: oslavy jsou lehce urychlene a nasilne, aby Donik uz nemohl nic delat…no, kdo by si dovolil svrhnout svetem uznaneho prezidenta USA?
                      Jednak prezidentem bude az v lednu, pak scitani neskoncilo a take bezi soudni pre. Presto mu uz vsichni blahopreji. Asi jako Guaidoovi a Tichanovske.
                      K tomu Donika, prezidenta, vypinaji, protoze televizni redaktor usoudil, ze Donik keca. To si zatim nedovolila ani CT vuci Zemanovi. A cely svet mlci a zavadi sankce na Lukasenka…to vse ve jmenu demokracie…opravdu kalijuga, zelezny vek jen pro zelezne natury, normalni clovek place od rana do vecera.
                      *
                      Společenské změny v období Kalijugy:
                      Během období Kalijugy dojde k postupnému úpadku hodnot a k nárůstu všeobecného zla a k následnému zmatku a zkáze. Podle výkladu mudrce Márkandéji v Mahábháratě existuje popis některých typických projevů období Kalijugy:

                      Vládci se stanou nerozumnými: budou nespravedlivě uvalovat daně.
                      Vládci už nebudou považovat za svou povinnost chránit obyvatele, stanou se nebezpečím pro svět.
                      Populace se začnou stěhovat.
                      Chamtivost a hněv budou běžné. Lidé budou vůči sobě otevřeně projevovat nepřátelství.
                      Rozšíří se neznalost ctnosti.
                      Lidé budou pomýšlet na vraždu bez důvodu a nebudou na tom vidět nic špatného.
                      Chtíč bude považován za společensky přijatelný a pohlavní styk se stane základním životním požadavkem.
                      Dojde k prudkému nárůstu hříchu, zatímco ctnost přestane vzkvétat a bude na ústupu.
                      Lidé budou dávat sliby, které budou brzy poté porušovat.
                      Lidé budou závislí na opojných nápojích a drogách.
                      Učitelé již nebudou respektováni a jejich studenti se budou snažit jim ublížit. Jejich učení budou napadána, následovníci chtíče získají nadvládu nad myšlením všech lidí.

                      Jenze! Nam uz tohle prijde jako normalka! Neni, cim by nas ucenec Marakandeja mohl strasit!

                    • vittta

                      Podle mě nechtěl poslouchat.
                      A dělal to mazaně, každému odkýval všechno, ale nakonec udělal, co chtěl on.

                    • orinoko

                      Celý den se vlastně hrabu na YT, hledám vykopávky, saharské blues a všechno možné … a právě teď mi YT pod rypák vrazila dění kolem emerických voleb. Jj, to jsem ani hledat nemusel. Ale popravdě, už mi nabízejí vlastní studio /za poplatek/, přímé přenosy mých věcí, a zvláštní kouzlení s publikováním , a dokonce i vlastní režijní dispozici /také za poplatek/. Můžu se účastnit školení, jak v jejich studiu makat. Informují mě o autorských stížnostech, z nichž ovšem plyne jediné – nesmím zkusit převzatý materiál finančně vytěžovat. To mě vůbec nenapadlo. Ovšem z mých zásluh oni těžit můžou. Ale o to vůbec nejde….
                      Tu volbu Bílé chýše jedou stát od státu, to fakt nemusím. Pravda je taková, že se you tube vůči mě snaží, jak nějaký poskytovatel elektriky.
                      I Krajčo konstatoval, že žijeme v divné době.
                      Karlovi Gottovi opožděně, ale zato razantněji posílám verzi, kterou měl rád.

                    • embecko

                      Mazanej je, o tom bych nepochyboval :o)
                      A odolnej taky, s vydrzi.
                      Ale jak jsem tu jiz psal, jeden jeho blizky (jmeno jsem okamzite zapomenul) trvdil, ze kdyz prijde na konfrontaci s rovnocennym partnerem, pak Donik vzdycky uhne.
                      Ted nehodnotim vlastnosti Donika- cloveka, ale prezidenta.
                      Podle meho k odvolani uplne stacilo, ze se jevil jako blazen. To byl take hlavni argument zlomu nalady nekdy ve stredu- a ocividne jim nedelalo ale vubec zadny problem priklonit verejnost na stranu Bidena.
                      Lidi v Donika hodne verili, ale pak jim doslo, ze by to mohl byt opravdovy blazen a tak ho zbavili sve prizne nato tata.
                      Jiste, roli hrala ta 4 leta masirovka medii a demokratu, ale to je v celku nakonec jedno- Donik mel 4 roky na to, to nejak zkonzolidovat a k tomu s velkou podporou lidu. Ale to se mu nepodarilo, tak prohral. Vyhrali lepsi, at jsou jakekoliv svine, tak to bohuzel chodi.
                      Vzdyt vis, ze lide maji spise radsi „lupice gentlemana“, kteremu pro jeho mazanost odpusti kde co, nezli utrapeneho loosera, volajiciho po pravde. Prikladem z prve skupiny by mohl byt Kajinek, z druhe Petr Cibulka.
                      Tak lidem vcera doslo, ze demokrate to maji vice pod palcem, ze jsou chytrejsi a schopnejsi, nezli MAGA, ktera se za ty 4 roky nedokazala zmatorit (oslabovani vytrvalymi udery hned od 1. kola, provazene dobrym krytim).

                    • Jana

                      Našla jsem na jiném webu:

                      Joe Biden je prvním nelegálním prezidentem USA!
                      Vedení republikánské strany USA vyzvalo, aby se počkalo na konečné volební výsledky
                      Předsedkyně Národního výboru Republikánské strany USA Ronna McDaniel uvedla, že média neurčují vítěze prezidentských voleb a je třeba počkat na oficiální sčítání hlasů.
                      „Média neurčují, kdo volby vyhraje, voliči to dělají. V mnoha státech je rozdíl mezi výsledky kandidátů minimální a počet hlasů stále probíhá a v některých státech budou přepočítány,“ napsala McDaniel v sobotu na své stránce na Twitteru .
                      Dodala, že je třeba počkat na oficiální výsledky sčítání hlasů, stejně jako na výsledky vyšetřování možných padělání.
                      Kolegium volitelů se schází až v prosinci. Jenom oni mají právo vyhlásit vítěze voleb. Navíc jsou podány žaloby k nejvyššímu soudu. Do té doby, než soudy vyhlásí verdikt, žádný Biden úřadovat nebude.

                    • vittta

                      Ono nakonec, to bude všechno, „jak má být“, Saxi.
                      Trumpova Amerika se trošku vymykala, a nevyhovovalo to nikomu, kromě chudých civilistů tak nějak průběžně ve světě.
                      Pravičák se nemohl před USA klanět až k zemi, protože USA nikde nestavěly radary a nebombardovaly od rána do večera zlé diktátory.
                      S tímto stavem nemohl být ale spokojen ani levičák, který už si zvykl, že USA jsou zlé, a ty civilisty bombardují, takže nadávky na americké kampaně vyznívaly poněkud do prázdna, a na koho jiného by měl levičák nadávat?
                      Evropští levičáci, ale i pravičáci si nevěděli rady bez not, a tak vzali zavděk notami náhradními- mediálními, a nadávali všichni vespolek na Trumpa.
                      Pravičák nemohl cítit ochrannou, láskyplnou ruku před komunismem, a levičák zase neměl tu správnou podporu, když chtěl chránit negry, čmoudy, cigoše a „lidská práva“ obecně.
                      To vyvolávalo v hlavách, zvyklých na určité stereotypy značný zmatek, a tak nakonec Bidena přijmou s úlevou všichni, a vůbec jim nebude vadit, že má zřejmě Alzheimera.
                      Ale nesouhlasím, že vyhrál lepší, vyhrál prostě silnější.
                      To samozřejmě není slaboduchý Biden, ale křídlo, které ho podporuje, dle mého právě onen vojensko-průmyslový komplex, po kterém toužili svorně všichni.
                      Ve skutečnosti byl Trump tak dobrý, že i přes neutuchající předvolební kampaň, trvající celé jeho období, a kydající na něj špínu od rána do večera, volby vyhrál.
                      Válečníci museli sáhnout k volebním podvodům, ale nad těmi se rychle zavřela voda, třeba i tím uznáním stran jiných zemí, protože za Bidena budou USA zase takové, jak si je všichni představují.
                      I to bylo připravené, Trumpa už v televizi ani nenechají mluvit, chtějí mu smazat účty na Twiteru, prostě se matadoři poučili, že jen mediální špína na vítězství stačit nemusí.
                      Tedy USA budou zase klasické, hodné, zlé, krvavé, demokratické, svobodné, imperialistické, prostě jak je komu libo!
                      Pravice se bude klanět, a levice nadávat- ale zároveň se i klanět, a svět bude zase nádherně v pořádku.

              • Jana

                A nemohl bys tu účtenku stornovat? :-)
                Přece jenom – kufřík a jaderný kód v ruce Trumpa mi připadal přece jen poněkud bezpečnější.

                • Kamil Mudra

                  Už se pilně gratuluje. Lídři se činí přesto že výsledky hlasování nebyly ještě oficiálně oznámeny. Své gratulace odeslala německá kancléřka Angela Merkelová, francouzský prezident Emmanuel Macron, britský premiér Boris Johnson, italský prezident Sergio Mattarella. Bidenovi pogratuloval i rakouský kancléř Sebastian Kurz, egyptský prezident Abd al-Fattáh Sa‘íd Husajn Chalíl as-Sísí, španělský premiér Pedro Sánchez, předsedkyně vlády Islandu Katrín Jakobsdóttirová, ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Litvy Gitanas Nausėda.
                  Zeman a Babiš samozřejmě nechybí.
                  Putin si zřejmě moudře počká – už proto aby aby nevypadal příliš horlivě.
                  Ostatně – představme si tu prču kdyby se to najednou otočilo. :-)

                  Mě se líbí vyjádření slovinského premiéra Janeze Janši:
                  „„Zajímavé. Stížnosti byly podány ve všech státech USA, soudy ještě ani nezačaly rozhodovat. Média (ne žádný oficiální orgán) nicméně vítěze vyhlašují. Gratulace znějí ze všech stran. Taková svrchovanost zákona,“ napsal na Twitteru a doplnil na konec usmívající se emotikonu.“

                  • vittta

                    Ono je to příznačné, Kamile.
                    Média vedly kampaň, média špinily- chválily kandidáty, média se předháněly v předvolebních průzkumech, pak to samozřejmě musí být média, kdo vyhlásí vítěze.
                    Vítěze a voliče k tomu vlastně ani nepotřebují.
                    Ti, co jsi jmenoal, Bohužel i s našimi představiteli, Trumpa fakticky opustili, protože on ještě neprohrál- ale blahopřání sopupřei- který pro změnu ještě nevyhrál, Trumpa fakticky poráží.

                    • Kamil Mudra

                      Média hlavně dělají z lidí pitomce.
                      Proč má být Američan, který už měl černošského prezidenta, nějak rasovo-pokrokově odvázaný z toho že bude mít „černošku“ za vicepresidentku? A jak se to vlastně pozná? Není on Biden nakonec také černoch?

                    • Jana

                      Média dělají z lidí pitomce – jeden dnešní příklad Podle médií, volební podvody má na svědomí Trump, zničil tím důvěru ve volby a teď z toho bude vinit demokraty..
                      „Je nepravděpodobné, že by někdy Donald Trump připustil svou porážku. Namísto toho bude zbytek života udržovat narativ obrovského volebního podvodu, kterého se bude držet i skalní jádro jeho příznivců.
                      Sobotní dění ve Spojených státech bylo natolik zábavné, že stojí pro zaznamenání budoucím generacím“.
                      No, nemyslím, že by „budoucí generace“ nějak extra zajímala slohová cvičení na zadané téma.
                      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-trump-znicil-posledni-duveryhodnou-instituci-volby-128584#dop_ab_variant=0&dop_req_id=sx5fvFKrjuT-202011081017&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

                    • Kamil Mudra

                      Být Američanem tak by ve mně nebudil důvěru ani ten jejich volební systém, tak jak je nastavený. Představa že si volím někoho kdo následně za mne, na základě svého svobodného rozhodnutí, může zvolit jakéhokoli kandidáta na prezidenta, by mne už předem natolik otrávla, že bych ani k volbám nešel. A to ani v případě že bych neočekával žádné volební podvody. To už mohu rovnou hodit svůj hlas do losovacího bubnu a budu mít u toho stejný pocit že o něčem rozhoduji.

                    • vittta

                      Mě se líbí, že tam píší BEZ DŮKAZU, prostě debilní Trump mluví o volebních podvodech bez důkazu, a tak ho prostě vypnuli.
                      Normálně každý, kdo má takové projevy, hýří důkazy, už jenom to, že Trump mluví o volebních podvodech bez důkazu by chtělo nějak dokázat, ne?
                      Oni na to totiž důkazy jsou, ale jak to tak vypadá, je mediální tlak na to, aby se jimi soudy nezabývaly, a zbytečně nejitřily hladinu už nově tvarovaného veřejného mínění, které jako jeden muž odsoudilo hlupáka Trumpa.
                      Co tam odkazuješ má asi zajímavější začátek. celé je to takto:
                      „Od Trumpa se sice odvrací čím dál více významných republikánů, mnozí už dokonce pogratulovali Bidenovi a se zjevnou narážkou k Bílému domu hovoří, že jedním z principů americké demokracie je pokojné předání moci. Mnoho republikánů však stále Trumpova aura fascinuje a nepřestávají mu důvěřovat. To může být zdrojem velkých potíží. Zdá se totiž nepravděpodobné, že by někdy, byť jen na okamžik, Donald Trump připustil svou porážku. “
                      Jo?
                      Čím dál více republikánů se odvrací, ale mnoho republikánů Trump fascinuje…to je hlod, co?
                      A může to být zdrojem nějakých velkých potíží…jakých asi?
                      A pokojné předání moci, tak to tedy moc velká tradice v USA není, ale zatím není potvrzené, že by Trump nechtěl pokojně předat moc, to jsou ty DŮKAZY, prostě liberálně- demokratické důkazy, typ „třesky-plesky“.

                    • vittta

                      Umělá causa.
                      To je prezentováno jako nějaký pokrok, ryze rasisticko-feministický pohled, tedy se předjímá, že černá- a ještě ženská, je už dopředu nějak lepší, jak heterosexuální běloch, a jenom už pohlaví a barva kůže je jakousi zárukou úspěchu.

                    • embecko

                      Demokratum nevadi, ze Biden jeste nebyl zvolen prezidentem, ale uz mu k volbe gratuluji. To je demokracie v primem prenosu.
                      Lidi na to samozrejme skoci, protoze jim je uplne jedno, co si sami mysli. Tak opakuji to, co jim predlozi media…a Donik je namydlenej, preci kazdy vi, ze prezidentem je Biden, tak co nejaka Trumpeta obtezuje s jakymsi prepocitavanim hlasu?
                      Odpoledne jdu znova na houby.

                    • Jana

                      A další informace tady:
                      https://www.hlavnespravy.sk/generalny-prokurator-utahu-volby-boli-skompromitovne-podporim-trumpa/2342776
                      Štátny generálny prokurátor spolkového štátu Utah, Sean Reyes oznámil v piatok, že podporí trestné oznámenia prezidenta Donalda Trump vo viacerých spolkových štátoch
                      Štátny generálny prokurátor spolkového štátu Utah, Sean Reyes oznámil v piatok, že podporí trestné oznámenia prezidenta Donalda Trump vo viacerých spolkových štátoch
                      Trumpovi právnici už podali trestné oznámenie v spolkových štátoch Pennsylvania, Georgia, Michigan a Nevada. V pondelok pripravia ďalšie trestné oznámenie pre Arizonu

                    • Jana

                      @ Kamil
                      Ten americký volební systém mi byl vždycky nepochopitelný. Nevíš, kdo a kdy ho vymyslel, případně co je na tom americky novátorského?

                  • Jana

                    Pokud by se to otočilo, byla by to nepochybně pro nás legrace a pro ty blahopřející státníky dobrá lekce.
                    Ale ani Biden by nepřišel zkrátka. Skončit na hezkém druhém místě s desítkami gratulací podle olympijského hesla: „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“ si vlastně vedl dobře.

            • astraustralia

              Pokud informace ze
              Registry voličů v Pensylvánii obsahují 21 tisíc voličů, kteří jsou již po smrti
              je spravna,
              pak duveryhodnost vyhlaseni Bidena vitezem je prohlasenim na urovni „bidetu“ !

    • vittta

      Neříkali jsme to tady už před 5 lety?
      Každý, kdo to říkal, byl k smíchu, a když se to potvrdilo…..je k smíchu pořád, to je zajímavé…

      • embecko

        A presne to je duvodem moji skepse. Az budou za par let klecet 5x denne na koberecku, tak ti budou take do oci tvrdit, ze nikde zadnou zmenu nevidi, ze vse je v pohode a jen nekteri skarohlidi, jako ty, mluvi o nejake islamizaci.

  12. vittta

    To je pozoruhodné, že nejmenší oblibu tady mají komentáře, kde jsem uvedl slovo „levice“.
    Je úplně jedno, že ho tady používám ve spojení čulíkolevice, prostě tam je levice, a basta, a když někdo nemá rád levici, tak je asi pravičák, nebo co já vím, fašista, nebo nacista, nebo já nevíc co všechno.
    U Pana Bavora to samé, tam nikdo nenapíše proč mu levice, když o ní píšu já, tak vadí, při čemž když se o ní píše v maintreamu, že v USA vítězí levice, tak nikdo ani slůvkem neprotestuje.
    Já sám sebe považuji dílem za komunistu, a dílem za fašistu, což jsou obě hnutí ideologicky levicová, ale pokud už chceme toto nějak hodnotit, asi bychom si měli uvědomit, že tak, jak vnímáme levici tady- myšleno v ČR, je silně ovlivněné tím, co jsme zažili za reálného socialismu, či v letech 60, nikdo starší tady asi nediskutuje.
    Tedy jakýsi sice šlendryán, ale spojený s lékařskou péčí zdarma, úctou k dělníkům a těžké práci, a celkově vesměs neagresivnímu a pohodovému mainstreamu, kterému bylo možno se celkem beztrestně smát, a každý tak nějak věděl, jak to udělat lepší, ovšem na základu právě toho socialismu, tedy v podstatě šlo asi o to, aby nám do naší pohody „někdo“ ještě méně kecal, no a trošku se u toho zmírnil ten šlendryán, ale né zase tak moc, abychom se z toho nějak museli posrat.
    Problém je, že nevíme, jak vypadala levice jinde- a to nejen na západě, ale i v socialistickém bloku.
    Teoreticky mohla být ještě vlažnější v Maďarsku, a naopak tvrdší v DDR, ale ve skutečnosti to nevíme, protože tam byl někdo tak max. u Balatonu, resp. si v Reichu koupil záclony.
    Ti, co jim je méně jak 40 už vidí levici jen jako tu západní, která na dělníky sere, a především má starost o buzeranty, cigoše, negry, feministky a hlavně také o to, jak kdo koho jmenuje. (zde se Cikán změnil v roma, což je řešení rozhodně skvělé, levicové, a hodně cigošům pomohlo).
    Také se levičákům líbí, když se dupe po živnostnících, a to tím více, čím jsou menší, protože ty všechny tady oni živí ze svých daní.
    Západní levice i komunisté pak- pro mě osobně překvapivě- byli z úplně jiného pytle, jedni budovali sociální stát, což se jim i přechodně povedlo, a druzí byli nasraní, protože neměli jak oslovit revoluční masy, které trpěly různým stupněm přežrání.
    No a s tímhle se tady dodnes potýkáme.
    Je mi záhadou, jak někdo může být alergický na to, když někde řeknu levice (v libovolném spojení, s uvozovkami i bez nic, prostě jakkoliv) jako kdybych je ranil přímo do srdce.
    Přitom už drtivá většina levičáků- ano, hovořím o těch mladších, co ani nemohou vnímat levici jinak- jsou jen tlachající a agresivní pseudointelektuálové, feťáci a sexuální volnomyšlenkáři, kteří už neví, koho a kam ošoustat, aby to bylo alespoň trošku nové.
    Těm ale nikdo nic nevyčítá, ale jak to řeknu já……
    Pak ovšem se nelze divit, že Evropa, ale i USA, pomalu upadá do křeče, islamizována, a zároveň napadána sexuálními a genderovými extremisty, kteří kontrolují slovník, ba i odění původních obyvatel.
    Protože prostě…levice, a letadlo a…někdy i Putin.

    • embecko

      Nedostatek intelektu za tim nehledej, podle meho je to metoda jak odvratit pozornost od toho, ze dotycni zastavaji realne levicove nazory, ovsem zaroven bud nechteji byt s levici spojovani, anebo jejich zasadni pocitove vychodisko je protilevicove.
      Vzpomen na me zname manzele vysokoskolaky- on nezamestnany, ona na ZTP- ti vzdy volili Kalouska, protoze preci nejsou zadne socky. Dnes antikomunisti voli Piraty a az trockisticti levicaci se vydavaji za konzervativni demokraty.
      Tohle je jedna z nejvetsich zbrani lidstva: moralni obraceni terminu a jejich uzivani pro ovladani druhych. Obecny priklad: „Je to pro tvoje dobro.“ Na tom staly vsechny sadisticke „ustavy pro nestandardni spoluobcany“, od domu padlych divek, pres vychovne lagry, az po odkladiste-domovy duchodcu.
      Tak i dnes ti do oci budou tvrdit, ze nejsou levice, i kdyz jsou trockiste. A jeste se, jako bonus, z tebe budou snazit udelat pravicoveho blbce :o)

      • vittta

        Na nedostatek intelektu je snané to svést, jenže oni blbí nejsou.
        To je jejich vnitřní boj, jak v podstatě píšeš.
        Vědí, že vyznávají ďábla, ale nějakého lepšího, než ti ostatní, vlastně vyznávají jen ďáblův ocas, a tím to tak nebolí, jako když tě nabere na rohy.
        Já, ale každý, kdo je nad věcí, vyznáváme lecos, ale zůstává nám ten nadhled, a ten umožňuje, abych neměl za debila jiného člověka jen proto, že volí třeba ODS nebo ČSSD.
        Za debila ho mám, když to neumí vysvětlit, nebo pidná, že volí pravici,(levici) ale když existuje nějaký důvod, proč ne?
        Ztráta nadhledu bude ten motiv, když je obecně někdo tlačen do kouta, sklouzává k fanatismu.
        Možná je k tomu i ponoukám, svým nesmlouvavým postojem, třeba jsem i já tím nástrojem, který je nutí k fanatismu- tedy k bezargumentační obhajobě iluze.
        Pak bych ale dělal politickou chybu, protože politik by tohle dělat neměl, ale já přece nejsem politik, a tak…to je kuriozní- nejsem nucen, pokrytecky selektovat to, co napíšu, a mohu to psát tak, jak mi rypák narostl.

    • Kamil Mudra

      V podstatě sis na to sám svým dlouhým komentářem odpověděl. Levice má dnes tak široké spektrum výkladů, že ať některý z nich vztáhneš k čemukoli, trefíš se „do vkusu“ jen málo komu – nejčastěji nikomu.
      No a tu sebedefinici „Já sám sebe považuji dílem za komunistu, a dílem za fašistu.“ raději vůbec nepoužívej protože tím drtivou většinu lidí jen zmateš. Uvědom si že to jak to myslíš může pochopit jen ten kdo tě zná osobně. Kdo se bude řídit striktně poučkami tě bude vnímat jako magora a ten kdo nemá ponětí ani o těch poučkách tě rovnou označí za nácka.

      • vittta

        Taky to píšu tady- né u Pana Bavora, kam čas od času „omylem“ zabrousím.
        To by se posrali…ale oni si to asi stejně myslí, jen bez toho komunisty.
        Ale jinak jasně, má to plno výkladů, ale jak je tedy možné, že tady mi rozumějí, nóó, možná spíše ty a Sax, a asi i Peter,ostatní asi také tápou, no ale nikdo se se mnou nepřestává bavit a nerypákuje tak zběsile, jako tam, jakkoliv klidně uznám, že to může vypadat, že přeháním.
        Ale jak to mám vyjádřit, když to tak cítím?
        Co je komunista bez internacionalimu?
        Poloviční fašista, když trošku nadsadím.
        Levičák je spíše hanlivé označení pro žrouta hezky znějících sraček, tak co s s tím kurva identifikují?
        Copak nějaká….co já vím- Lujza, nebo Brtník, nebo Blbíš jsou stejní, jako Čulík?
        Ani náhodou, přece.
        To mi přijde až jako osobního rázu,ale jak se pak máme dohodout, když používají takovou až záminku….
        Darmo mluvit.

        • embecko

          „Co je komunista bez internacionalimu? Poloviční fašista, když trošku nadsadím.“
          Ano, komunismus a i socialismus jsou vzdy internacionalni, jako Pirati, ideova zachrana pro antikomunisty.

        • Kamil Mudra

          Typickými rysy fašistických ideologií jsou zejména autoritativní a vůdcovský princip, vypjatý nacionalismus, militarismus, sociální darwinismus, kult modernity, mládí a síly jakož i silná ekonomická role státu chápaného korporativisticky, v němž soukromé vlastnictví musí sloužit kolektivnímu prospěchu.

          Komunismus má být vysokoorganizovaná společnost, s nejvyšším stupněm životní úrovně, která spojuje rozvoj ekonomiky, vědy a techniky s všestranným rozvojem samotných lidí, tj. materiální rozkvět s mravním povznesením a neustálým zdokonalováním osobnosti. Celosvětově by měl spojit národy v jedinou bratrskou rodinu pracujících, odstranit státní hranice a národnostní spory.

          Takže obě ideologie se potkávají jen v tom státu chápaném korporativisticky a kultu modernity, mládí (i když ne tak docela protože komunisti inklinují i ke kultu záslužnosti, který je směrován spíše ke stáří) a ta autorita vycházi od společnosti jako takové, ne od jednotlivých vůdců (tito jsou glorifikování jen při jeho nastolování).

          V ostatním se rozcházejí. Nacionalismus, militarismus, sociální darwinismus jsou komunismu cizí, protože je internacionální, pacifistický (když boj tak za mír) a všichni jsou si rovni. Soukromé vlastnictví v něm nemá místo protože kolektivnímu prospěchu má sloužit vlastnictví státní.

          „Co je komunista bez internacionalimu?“
          To je takový „domácký“ komunista, klidně i vlastenec, který jiným zemím ten komunismus nevnucuje. :-)

          • vittta

            Jenže československý socialismus v podstatě nacionalisticky fungoval.
            Role národa byla, alespoň v normalizaci, kterou pamatuji, celkem zásadního významu.
            Soukromé vlastnictví, sloužící celku je pak daleko větší jho, jak vlastnictví společné.
            Militarismus byl opět za reálného socialismus značný, nic méně pochopitelný, a stejně je tomu u zřízení fašistických, ovšem zde si myslím, že militarismus má spíše odstrašit, než vést k expanzi, expanze v tom smyslu nemá asi s politickým zřízením nic moc společného, je ale vlastní každé živé bytosti, tak proč ne lidem.
            Expanze pak může být chápana jako získání nových zdrojů- ale také jako pevence expanze souseda.
            Pokud se tedy společenství cítí silnější jak sousední, pak expanduje, a vítězstvím si zajistí další čas na svůj vývoj.
            Prakticky je ale vždycky nějaký další soused, takže v praxi pak už expanze je jako droga, která společnost už neposiluje, ale oslabuje.
            Militarizace pak též ukázňuje mladé muže, a dává jim schopnost, starat se sám o sebe, při čemž mohou být tito muži pozitivně motivováni i politicky.
            V praxi ovšem docílit ideální společnosti asi nejde, resp. je to možné za éry osvíceného vůdce, případně osvícené role parlamentu, který je tak důvěryhodný, že je respektován širokými vrstvami, ale i zde je nějaký vůdce vždy přítomen, byť třeba nemá vůdcovské pravomoci v tom slova smyslu- ale po jeho smrti společnost opět dlouhodobě upadá.

      • Medenka

        Já myslím, že sám sebe musíte znát nejlépe. vittto a proto nechápu, proč vám vaše dozajista nejvice opodstatněné přesvědčení o spojení komunismu a fašismu ve vašich hodnotových preferencí,chce pan Kamil vyvracet. On fašismus a komunismus mají skutečně nadmíru společného – dokonce i starší bratr fašismu – komunismus – poskytl svému mladšímu bratrovi své kádry. Dokonce sám báťuška a velký soudruh Lenin prohlásil o Mussolinim po jeho tažení na Řím a zavraždění předsedy sociální demokracie následující

        „What a waste that we lost Mussolini. He is a first-rate man who would have led our party to power in Italy.“
        (Jako škoda, že jsme ztratili Mussoliniho. Je to prvotřídní muž, který by naši stranu v Itálii dovedl k vítězství“)

        Je nanejvýš jasné, že to myslel opravdu upřímně. Ostatně fašismus nebyl pravicový aby jak by řekli marxisté – že krutě vykořisťoval a přivlastňoval si dělníkovu nadhodnotu“ ‚(jakou, když hodnota dělníkovi práce je dnes taková, že nikdo tu kořist dělníkovi nadhodnoty už ani nechce a raději jej bez náhrady jeho pracovního místa propustí, protože je pro „vykořisťovatele“ jen finanční zátěží) dělníkům přidával a sociálními výdobytky se podobal spíše paternalistickému státu – než individualistickému nadnárodnímu buržujovi – národ, stát a lid – tedy především ten masový lid, lid dělnický – to bylo spojení pro které se vžil termín státní korporátní syndikalismus. Firmy. dělníci, odbory a stavovské organizace – byli pod kuratelou státu a pracovali pro stát (a ten zase pro národ). Občanská společnost byla jako rozkladná liberálně anarchistická instituce zakázána. Individualismus potlačen, internacionalismus označen za podvratný a protilidový, římské a antické tradice jako antirepublikánský elitarismus.

        Jen na vysvětlenou o afiliaci fašismu a komunismu.

        „Počátky fašismu lze vystopovat k italským marxistickým socialistům. Otec a hlavní postava italského fašismu, Benito Mussolini, byl tajemníkem Socialistické federace Forli, kde se zařadil k nejradikálnějšímu levému křídlu. Působil nejprve, mimo jiné, jako vydavatel levicového listu Třídní boj a nejprve hlásal proletářský internacionalismus. Později byl ze strany vyloučen a přidal se, aniž by se jakkoliv zřekl socialistického přesvědčení, ke skupině s názvem Fascio Autonomo d’Azione Rivoluzionaria, která byla založena levicovými syndikalisty. (Syndikalismus je směr v dělnickém hnutí, jehož hlavní myšlenkou je důraz na organizaci dělnické třídy formou odborů.) Takřka vzápětí se stal Mussolini i vůdcem této skupiny a přiklonil se k nacionalistickému pojetí socialismu – mimo jiné hlasitě podporoval vstup Itálie do 1. světové války, a podobně jako v Rusku Lenin, i on viděl ve válce počátek sociálních revolucí, které smetou buržoazní řád.“
        Poté, co se Mussoliniho strana, po přetahování o moc s komunisty a socialisty, dostala do čela italského státu, začala uskutečňovat velmi kolektivistický program, který počítal se silnou rukou státu. Především byl ve značné míře zaveden sociální stát – vládní opatření poskytovala pojištění proti nemocem, podpory ve stáří, pomoc invalidním dělníkům, stipendia a příspěvky pro studenty. V pracovním právu byla zavedena minimální mzda a povinnost firem zaměstnávat invalidní válečné veterány. Státní kancelář pro volný čas zajišťovala placené dovolené dělníkům a letní tábory pro žáky a studenty. Daňový systém zahrnoval úlevy pro velké podniky a velkostatky.“
        (Prof. PhDr, Jiří Frajdl, CSc.: Typologie fašismu)

        Pravda neo-liberalismus, neo-konzervatismus, Rakouská škola Hayeka nebo von Misesova monetaristická škola plně deklarující, že stát nemá co intervenovat tam, kde není hegenonem a nemá co nabídnout (tedy na trhu a ve výrobě) – je dodnes vyučována na vysokých školách finančních a správních jako fakt – který stále platí a žádný Keynes ani další socialističtí podvodníci vyprávějící pohádky, že se můžeme mít všichni dobře a že když stát bohatým vezme a chudým dá, že to nakonec neskončí stejně jako vždycky předtím…A to, že nakonec i ti co měli předtím málo, že nebudou mít potom ještě méně…Tak tento vědecky prokázaný fakt a se od těch dob Hayekových kdy se po prohrané světové válce formoval -„Stát, zákonodárství, svoboda“ – se od té doby nezměnil.

        Lenin (komunista) a Mussolini (fašista) byli tedy přesně jako vitta – v tomto naprosto ZAJEDNO – takže politická náklonnost těchto obou -ismů není náhoda ale je naprosto logická a pro jejich pojetí „dobra“ i racionální.

        • vittta

          Já si to také myslím.
          Nic méně to nijak nevylučuje diskuzi.
          A proto Kamil napsal své připomínky.
          Nevidím v tom nic závadného.
          Uvědomte si, že vy předvádíte teoretické popisy, Kamil spíše pracuje s praktickými stránkami, ostatně, já také.
          Na jednu věc jste zapoměl, dle mého důležitou.
          Italský fašismus brutálně zatočil s mafií.
          Ve mě je ale ještě třetí ideová strana, jsem také praktický demokrat.
          Chci mít klid, a obávám se, že ten by mi fašisté neposkytli, tedy klidně budu fašity volit, a podporovat- ale nebudu podporovat jejich uchvácení moci, to samé bude s komunisty.
          Tedy…zatím.
          Situace se může změnit tak, že bude třeba určité oběti, abychom- pomocí jedné totality, zničili jinou, důsledky ale mohou být nedozírné, a především, neodhadnutelné.
          Jelikož ale může nastat situace, kdy výsledky jedné násilné totality mohou být naopak předvítalené velice dobře, vyplatí se do toho jít.

  13. vittta

    Jdu na houby, pak podám raport o množství lidí v Kauflandu, a množství hub.

    • vittta

      Tak ještě jsem nasbíral hnoníky, ale včera mrzlo, a tak jich byla většina přemrzlých.
      Pak nějaké Líhy klubčité, Pečárky ovčí a lesní.
      Jinak byly k vidění Strmělky mlženky, Strmělky přehrnuté, Penízovky máslové, už staré Čirůvky havelky,a Čirůvky kroužkované, a další druhy, které jsem nepoznal, šťavnatky, a další strmělky, a jakési helmovky.
      No ale naseto.
      Byl jsem ovšem jen na místech, kde jsem věděl, co najdu, páč jsem tam byl před týdnem, tedy na jedné louce, a na takovém listnatém kraji jehličnaného lesa.

      • embecko

        Ja byl taky a bylo mi jasne, o co pujde, tak jsem si vzal s sebou atlas :o)
        Klasicky jsem nasbiral hodne ryzcu smrkovych, kovaru a sem tam bedlu. Ale v les byl zaplaven dvema druhy: strmelkou mlzenkou a vaclavkou obecnou, tak jsem si je na miste urcil.
        Strmelka mohla byt ciruvka, ale strmelky (doufam) mely nepravidelny tvar klobouku, jakoby frajersky zprohybany. Barva krasne sedava, s tmavnoucim stredem, miricim lehce do hneda.
        Presne takhle:

        Uz jsem si rikal, ze je cas zalozit si blog na takovehle veci, kdy clovek potrebuje rady-porady.

        • vittta

          To je Lepista, ne Tricholoma to si všimni, stejně jako Čirůvka fialová a dvoubarvá.
          Jsou příbuzné spíše strmělkám.
          Čirůvka dvoubarvá je jediná houba, se kterou mlženku můžeš při troše fantazie zaměnit, má ale fialovou nohu.
          Tahle mlženka se nezdá, ale má děsně vtíravou vůni, no ale jestli chceš nasbírat nůši, tak to je dobrá volba.
          Té vůně se nijak nezbavíš, ani v jídle, vůně odpovídá chuti.
          Ale tak nějak, dá se to jíst, zkoušel jsem to,
          Hodně je dávají do octa, to jsem pro změnu nezkoušel.

            • vittta

              Měla by to být Lepista nebularis, a pod tím názvem jí také nejdeš.
              To je takový mezičlánek, Čirůvka fialová byla dříve jmenována Rudočechratka fialová.
              To si nespleteš, to je začátečnická houba, sběr beze strachu.
              Bílé lupeny, obrovské plodnice, pak jsou takové pokroucené, k stáru, na jednom místě desítky kusů, a ta vůně…
              To si zkus, ono se to takhle venku nezdá, ale rozkoj je na půlku, a nech je doma v kuchyni tak hodinu.
              Budeš to cejtit všude, stane se z toho noční můra, budeš větrat, a furt nic.
              Děsně vtíravá houba, ale dělal jsem z ní takovou držkovku, a celkem to šlo, i když taková jakoby pachuť tam byla stejně-ale dělal jsem jí „natvrdo“, někde se píše, že ji máš svařit.

          • Jana

            Zkusím nakoupit u odborníka-mykologa.
            Nevíš, jak se zbavit hub v trávníku? Po x-létech nám tan narostly trsy drobných houbiček (klobouček v průměru méně než 1 cm. Už se rozrostly na ploše asi 5×5 m, vypadá to, jako kdyby tam řádilo několik krtků a nikde jsem nenašla, co s tím. Dokonce jsem četla, že se v podstatě ani zlikvidovat nedají.

            • vittta

              To jsou takové ty Hnojníky třpitivé, ne?
              Nebo Hnojníky naseté…
              No nezbavíš se toho, ale ty se celkem rychle roztečou.
              Jedině že bys změnila půdu, nasypat na to třeba vápno.

              • Jana

                Co to je za potvory samozřejmě nevím. Zkusím to vápno. Díky za radu.

          • embecko

            Velmi slusny ulovek…dva takove kose za hodinu hlasi triclenna rodina od Karlstejna (vcera).

            • Kamil Mudra

              My máme nasušené ještě z loňska a to jsme v létě spotřebovávali poslední pytlíky z mrazáku, takže ty sušené jsme teprve nedávno začali brát. Tak se letos nepřetrhnem. :-)

              • embecko

                Susene maji specifickou intenzivnejsi chut a i konzistenci a ja si na ne nezvyknul. Proti mrazenym nic nenamitam, ale zas zabiraji misto v mrazaku. To jest nejradsi mam nalozene. Ovsem ty zas stoji nejvice prace. Takze nakonec mi ty susene zas tak nevadi :o)

          • vittta

            Polovinu toho vyházejí.
            Ty podhřibky zimu snáší, ty babky moc ne.
            Ještě se jedu podívat, ale v noci zase mrzlo, tak už to bude asi končit.

  14. Peter Matej

    Nezobrazujú sa mi komentáre.Robím v niečom chybu?

    • vittta

      Zkus jiný prohlížeč.
      Mně to také někdy dělá, že se v Mozile nezobrazí videa, tak to otevřu v Googlu.

      • Peter Matej

        re vittta!
        Poslal som to ešte raz,a zobrazilo sami,že už to raz bolo odoslané a že sa jedná o duplicitu.V príspevku som sa snažil o vysvetlenie pojmu fašizmus a rozdielu medzi fašizmom a nacizmom.Tak neviem!Myslím,že príspevok bol napísaný korektne,dokonca aj „politicky korektne“.

        • vittta

          Jo tohle…
          To se mi také stává, ale ten text naskočí třeba až za 15 minut, resp. já ho vidím naskočit, třeba je vidět pro jiné dříve.
          Nezmizel.
          Nebo ho tam Janika uvidí, má tam nějaký filtr, jak tam máš slovo On—-řej, už to spadne, nebo možná i jiná slova, nevím.

        • Jana

          Peter,
          taky se mi to často stává. Pokud ale z webu odejdeš a za chvíli si ho otevřeš znovu, komentář už tam zobrazený je.

  15. Mrkos

    ! Největší vítězství demokracie,
    Hra na demokracii dopadla úspěšně.
    Putinovi se nepodařílo ovlivnit volby
    a ono je ticho po pěšině.
    O Putinovi a jeho hekrech ani slovo ???
    Vynikající práce FBI a CIA stojí za pochvalu.

    • vittta

      Putin se lekl pohlaví a barvy kůže víceprezidentky.
      Nebo možná prudké inteligence samotného Bidena.
      Konečně rozhodl americký lid, a né nějaká KGB.

      • Mrkos

        Dnes jsme součástí všek prasáren NATO.
        Prostě, kdo mlčí, ten souhlasí a zaslouží si odsun.

        • Mrkos

          Někde jsem zahlédl graf nezaměstnanosti v USA.
          Za Trumpa klesla až na 3,5 %, což se zdá neuvěřitelné,
          že by měli tak málo zašíváků. A pak díky emerické svobodě
          a koroně vyskočila jako blesk na 15 či 17. Zcela běžné
          a svobodné podnikání totiž umožňuje postup : Milý příteli,
          víš že tě mám rád, ale tady máš a zítra už nechoď !
          Lidé by mohli příčinu hodit na Pána boha, toho mají emeričané
          naplná ůsta, neboť ochraňuje Ameriku, ale raději ji perzonifikují,
          a pokud možno někam hodně nahoru. Nikdy si nepřipustí,
          že si za ten demokratický systím , ve kterém žijí mohou sami,
          protože jim možné dlouho vyhovoval.

          • vittta

            Oni jsou ale zvyklí na takovou brutální férovost, a vyslovené podvody jim zase tak vlastní nejsou.
            Tenhle superfake by jim mohl svým způsobem pomoci uvědomit si, že jsou stejně zranitelní, jako kdokoliv jiný, i když jsou nejsilnější země světa, a že běloši, kteří současné USA vybudovali, se všemi, dobově nevídanými svobodami, se klidně mohou ocitnout na vlastním pranýři.

            • embecko

              Tragedie Ameriky vyvera z administrativne vnitrne slabeho statu, coz se ukazalo za industrializace.
              Napriklad Chicago nemuselo mit do pocatku minuleho stoleti cisticky odpadnich vod a splasky odvadelo pres Illionis River do Mississippi a otravilo a vylidnilo temer komplet jeji stredni tok. Desetitice zalob splachla pravni oddeleni korporaci do kose a tragedie stovek vesnic na pobrezi stat nezajimala.
              Jiste, podvody nejsou vlastni nikomu a obvzlaste ne protestantum, ovsem okolnosti vas nekdy prinuti se chovat proti vlastnimu presvedceni.
              Proto je v takove oblibe film Sedm statecnych- vzor vzpoury slabych vesnicanu proti ozbrojene bande „odjinud“.
              *
              Vem si prvni volbu Trumpa, tehdy zvitezil s heslem vysuseni bazin, takze oni Americani moc dobre vedi, co se deje a v jakem stavu je jejich zeme.

              • vittta

                Taková ta popřevratová oligarchizace u nás byla také vzor USA.
                Jen není jasné, jestli se to tam zápaďáci jen naučili, nebo jestli je to přirozená reakce na absenci možností vymáhání zákona.

        • vittta

          Simtě…
          80% lidí o ničem takovém, jako nějaká sviňárna, vůbec neví, nemohou být vinni.
          Na té nevědomosti to všechno stojí, jinak by ti mocní nikdy žádnou demokracii v tom slova smyslu nedovolili, možná tak někde v Athénách, resp. v té podobě, nebo v Římské republice…

  16. embecko

    Dnes mame vyroci bitvy na Bile hore.
    Jen pripominam, ze pred bitvou bylo temer 90% obyvatel ceskych zemi reformovanych/ protestantu.
    Behem par lety kleslo zastoupeni protestantu na nulu.
    To je velke pouceni pro dnesek- kdyz se chce, tak to jde.

    • vittta

      Před 400 lety jsme se stali kolonizátory.
      To není vtip, takto jsem to už slyšel, byť bez zmínění té bitvy.
      Prostě jako součást RU jsme byli kolonizátři.

  17. astraustralia

    Misto necisteho stredovku a zfalsovanych voleb mate nyni ciste osetreny Covid :-(
    Vlada, ministerstvo zdravotnictvi a Centrální řídící tým v cele s panem Prymulou zachranuje postizene Covidem,
    ale umiraji lide s rakovinou a jinymi nemocemi protoze Covid ma prednost !

    Děsivé: Zákaz operovat rakovinu! “Pandemie? Máme tu klid a stovky volných lůžek,” šokuje šéf největší české nemocnice Motol. “Přesto musíme odkládat onkologické operace na rozkaz centra,” říká ředitel Ludvík.

    Šokující! V nemocnici Motol jsou z příkazu centrálního řídícího týmu kvůli údajné pandemii odkládány onkologické operace. Uvedl to ředitel této největší české nemocnice Miloslav Ludvík. Nemocnice má přitom obrovské rezervy, stovky volných lůžek, jako by žádná pandemie nikdy ani nebyla. Kvůli covid-hysterii, vyvolané médii, umírají lidí na rakovinu a jiné nemoci…

    “Operace se ruší ne proto, že bychom neměli kapacitu, ale kvůli nařízení centrálního řídícího týmu. Denně za běžného stavu operujeme až 130 lidí, ale teď spadne na 30 – 40 operací denně. Což se týká hlavně onkologických operací,” řekl ředitel nemocnice Motol pan Miloslav Ludvík v rozhovoru pro Rádio Z.

    Každý den zemře v ČR na rakovinu podle dlouhodobých statistik 80 lidí. Počet úmrtí lidí “s koronavirem” je méně než 5 denně (tedy 40 x méně). Ročně je u nás diagnostikováno 85 tisíc nových případů onkologických onemocnění, na rakovinu umírá až 30 tisíc lidí.

    Úmrtí v souvislosti s údajnou pandemií covid-19 jsou cca 3 tisíce lidí (od začátku v březnu), ve většině případů navíc zcela neprůkazných – pacienti už v době smrti už ani covid neměli, ale byli ve statistikách.

    Centrální řídící tým: Odkládejte operace

    Centrální řící tým covid-19 je poradním orgánem vlády. V jeho čele podle dostupných informací dosud stojí odvolaný ministr zdravotnictví a obchodník s vakcínami Roman Prymula. Vláda prodloužila platnost veškerých omezení minimálně do 20. listopadu – včetně odkládaných operací.

    “Nechme mluvit fakta. V tuto chvíli máme 520 volných lůžek. Hospitalizováno je 187 lidí, z nich je 140 lehkých nebo bezpříznakových případů. Máme rezervu hodně přes 500 lůžek. Žádný nedostatek zdravotnického materiálu a pomůcek nehrozí. My jedeme v normálním režimu.“

    Nemocnice Motol má nyní v izolaci 351 zaměstnanců včetně sester, účetních, personalistů atd. Lékařů a sester je v izolaci kolem 200. Zaměstnanců celkem má nemocnice 6 300, z toho je 4 500 zdravotníků. Nemocný je tedy cca každý desátý, což by znamenalo běžný stav, pokud by nebyla vyvolána médii hysterie kolem covid.
    Zdroj:
    https://www.arfa.cz/desive-zakaz-operovat-rakovinu-pandemie-mame-tu-klid-a-stovky-volnych-luzek-sokuje-sef-nejvetsi-ceske-nemocnice-motol-presto-musime-odkladat-onkologicke-operace-na-rozkaz-centra-rika-red/

    • Jana

      Záchrana se blíží.
      „Vakcína, kterou vyvinuly společnosti Pfizer a BioNTech, je z 90 procent účinná při prevenci výskytu koronaviru u lidí. Výrobci mluví o milníku“..
      ttps://www.seznamzpravy.cz/clanek/skvely-den-pro-vedu-a-lidstvo-nova-vakcina-ma-90procentni-ucinnost-128745#dop_ab_variant=0&dop_req_id=lecINOgAU93-202011091436&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
      „Skvělý den pro vědu a lidstvo.“ Nějak mi to nápadně připomíná pověstné „Malý krok pro člověka, velký skok pro lidstvo“ Asi opsáno ze stejného propagačního materiálu – tedy možná i stejný výsledek.

      • orinoko

        Vakcínu nebrat. Stejně to bude jen aplikovaný prostředek. Všem podělaným z covida doporučuji vystát frontu jako za socíku na banány. Banány budiž měřítkem štěstí v Sametu. Vakcína na teplého covida pak bude korunkou v muzeu prohulených plic nejvyššího ze Sametu.

        • Jana

          Jasně že nebrat.
          A pořád se nikdo vládním ani medicínským odborníkům nepoložil otázku, je-li vhodné očkovat lidi v průběhu pandemie. Co mi paměť sahá, vždycky se očkovalo nějakou dobu před očekávanou epidemií, aby vakcína měla čas „udělat svou práci“.
          Ale očkovat už vlastně potenciálně nemocné???

        • vittta

          Já nevím, jaké mají krematorium ve Střešovicích, ale to Strašnické to rozhodně není.
          Odkaz pak jde na oficiální stránky krematoria v Ostravě, nic méně moc nechápu, proč by to na té upoutávce mělo být, kromě toho vlastně nevíme, kde ten mražák postavili, klidně to může být někde uvnitř, nebo někde ve vnitřním traktu.

              • orinoko

                O tom si myslím svoje. Už serou NATO, aby věci nějak zvěrohodňovali. Je jim to jedno. Vyděšených je dost, a to stačí. Na rozpory nikdo nereaguje. Najednou na covid dojel i Menzel. Že to nevěděli hned? Podle fotek už o sobě ani nevěděl. A ta jeho cuchta to samozřejmě bude šířit dál. Podobně jako debil Čvrtníček. Takoví poctiví lidé. Z nich dobrota jen kape.
                Nejlepší je, když depo na tramvaj je jak ve Střešovicích , tak i ve Strašnicích. To by mi prask.

              • vittta

                No…ale to by předpokládalo práci 24/7.
                Teď si vem…už jsem o tom také přemýšlel, já furt o něčem přemýšlím, blbosti kolikrát- ale poruč hlavě, aby dala pokoj, že jo.
                Tak ve Spalovači mrtvol se tvrdilo, že žeh trvá 70 minut, ovšem jak kdo, dejme tomu, že je to průměr.
                Jenže v peci je 800 stupňů, a ta musí vychladnout, viděl jsem nějaký dokument, jak ten šoumen vybírá ten popel fakt takovým dlouhým pohrablem do roštu.
                To má troubu otevřenou, a být tam i 600 stupňů, asi by se u toho překrematizoval i on.
                Pochybuji velice, že by vybíral ten popel pod roštem, když by hořáky jely na plné pecky, stravujíc dalšího nebožtíka.
                Takže asi vybere nějak ten popel, a až teprve pak jde další na řadu.
                Ale to také mohou být 2 hodiny, i víc, pec se těžko uměle ochlazuje, popraskala by.
                To jsou 4 nebožtíci za šichtu a pec.
                Ať nežeru,5.
                Ale kolik má pecí takový kremák, pokaždé jsem viděl dvě, ale tak nějak…i když je o tom dokument, stejně pindají nesmysly, a to důležité neukáží.
                To je 10 lidí za den, dva kremáky- a jsme na 20.
                Ale non stop.
                Tak nevím, třeba tam mají víc pecí, nebo jak to dělají…

                • embecko

                  Nahodou jsem to nasel:
                  https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pohled-do-krematoria-po-poslednim-rozlouceni-se-pece-zazehnou-az-na-850-stupnu-40302057
                  Oni to ted nekdy renovovali, pokud si vzpominam. Kdyby meli cekat na vychladnuti, tak ze skoro tisicovky stupnu by cekali cely den. Podle videa zbyla rucni prace jen na presuny rakve a vybirani popela- ale tady mi nebylo jasne, jestli vybira z pece, anebo z popeliste, ktere je zrejme pod rostem, tam by takovy zar zas nebyl- a ani nemel ochranny stit.
                  Ale stejne si to vem:
                  „V současnosti zpopelní ve Strašnicích na pět tisíc nebožtíků ročně, ve dvou pecích zvládnou za 24 hodin zpopelnit kolem 30 těl.“
                  To je skoro na hranici a motolske krematorium je mensi (i kdyz, ze by tam meli jen jednu pec?). Reknemez, ze oba ustavy dokazi spalit za 24 hodin 60 tel…coz je v pripade nejake opravdove epidemi dost malo. Maji vojaci pojizdna krematoria? Za nas myslim jeste byla, ale jist si nejsem, ted nevim.

                    • vittta

                      Ta druhá reportáž byla lepší, ale to já viděl celý dokument, co trval hodinu.
                      A stejně…
                      Tak pec se nahřívá už při obřadu…to ale znamená, že je chladná, když je obřadů více za sebou- což bývá, přece se nemusí nahřívat.
                      Takový obřad vesměs netrvá hodinu, leda když mluví jak smuteční mluvčí, tak flanďák, ale vesměs hraje muzika, no, ať nežeru, za půl hoďky je vymalováno, na parte to je myslím po hodině, ty obřady- což ale nestačí, takže tělo se po obřadu spálit v tom smyslu nemůže.
                      Já vím, že jsem šťoura, ale jsou tam takové jako nesrovnalosti.
                      A ten týpek byl jasnej, spalovač mrtvol jako naplněí životního snu.
                      Ale proč ne, lepší, když to dělá někdo, koho to baví, než nějaký úchylný dement.
                      Ono nakonec na tom asi ani nic není, trošku smradu tam ale je, jak tom mražáku, tak v té přípravně.
                      Tady to neukazovali, ale v tom dokumentu jsem přímo viděl, jak ten spalovač musí otevřít rakev- ta zajíždí hlavou napřed- tedy jí jakoby pootevře, a zkontroluje takovou ocelovou cedulku, co má nebožtík u nohou.
                      A tu cedulku mám já doma, tak, jak vypadla z urny, co jí měla moje máma, je zkoucená, a je na ní číslo a dírka,asi tam byl drátek, a někdy jí držím v ruce, když si myslím, že na mě máma kouká, co ta mně toho naprováděla…ale nakonec si na ní každou chvíli vzpomenu, musím říci.
                      A teď jí mám v ruce, poněvač je v horním šupleti mého psacího stolu, kde jsou věci, co je nejvíc používám.
                      Ale ocel, žádný šit, je žárem ohnutá, ale narovnat rukou nejde, a to je vyžíhaný materiál.

                    • embecko

                      S urnama mam velkou zkusenost, s tatou jsem zakopnul a vysypal ho na koberec…co zbylo, nezli tatku vyluxovat…za ramecek si to nedam…co pak s pytlikem? …ajaj…

                    • embecko

                      Jinak mas ale pravdu, je to nejake podivne. Na milion lidi (200 mrtvych za tyden) jsou k dispozici pouhe 3 pece. Ty dva clanky to mely osvetlit, ale spise to jeste zamotaly. To jedou 24 hodin? A co odstavky, jak jsi rikal? A kdyz se jim jedna pec rozbije, pak se jim neboztici hromadi v chladirne…a co pak? Pak jedou 30 hodin denne? A kdyz zamestnance sklati Kovid, zavolaji Frantovi, co zrovna nema do ceho pichnout?
                      Na tak zavazny ukol mi to pripada jako nejaka zivnostnicka provozovna na kraji okresniho mesta. Coz neni urazka zivnostnika, ale narazka na nepomer mezi zpusobem prace a predpokladanymi naroky. Kdyz je prace moc, zivnostnik muze odmitnout, coz tady nejde (mozna jen do miry, nezli se naplni chladirna). To si mesto nemuze dovolit prikoupit jeste 2 pece a dat provozu nejakou formu? Tady ma pan plastovy kyblik od malbytu s vodou, kterou pak utira urnu, kosti skladuji v rude plastove prepravce na maso…me to fakt pripada, jako nejaka lokalni smaltovna, kde vyrabi cedule „Pozor zly pes!“ a podobne.
                      Krome jedne faze pri drceni kosti jede pan celou dobu bez rukavic…no, prijde mi to takove…ruske?…

                  • vittta

                    Tak ale to jednou jen 4 dny v týdnu, bai voko.
                    Ale na tři šichty.
                    Když píší tedy za 24 hodin, to je dost matoucí.
                    Asi také nějaká technologická přestávka, nezbytná údržba…
                    Hned si to pustím, ale teď si dám zprávy, jak je Biden zdráv, a co řekl Kalousek, a tyhle věci.

                  • vittta

                    Ten chlap je úplně blbej.
                    To se jako natáčí, nebo co?
                    Ten dnešní svět je tedy horší, než to na první pohled vypadá.

                  • Kamil Mudra

                    „Teď vylázněte jazyk a řekněte Á“. :-)
                    Nevím co řeší. Vypínáním profilu se jen ochudí o erotické vzkazy od fanynek.

            • vittta

              Vůbec tomu nerozumím, chceš potvrdit, co jsem napsal já?
              To by bylo ojedinělé, leč- vyloučeno to není.
              Pro jistotu- znovu- nevím, že by ve Střešovicích bylo krematorium, ale odkázaná fotka je úvodní strana krematoria v Ostravě, tedy oficiální stránka.
              V Ostravě tedy nevím, jak krematorium vypadá, nic méně si nemyslím, že by na oficiální stránky dávali jinou fotku, už proto, že by to každý poznal (předpokládám, že o kremaci v Ostravě bude zájem v okolí Ostravy) ale pokud jde o překlep, a má jít o Strašnice, pak tam krematorium vypadá fakt jinak- leda by tam něco přistavěli.

          • orinoko

            Mám chybu v jediném punktu – zaměnil jsem Strašnice za Střešovice. Ale nedivím se. Kousek vedle jsou Vršovice a za nimi od centra Záběhlice. Je to jak u blbých.

          • orinoko

            Proč by na té fotce mělo být ostravské? Pravda. Taky tam mohli dát fotku trouby na pečení. Svým způsobem by to byl kolorit dokonalý.

          • Saul

            „Já nevím, jaké mají krematorium ve Střešovicích, ale to Strašnické to rozhodně není.“ (vita)

            To každopádně :-))
            Tak aspoň ses dověděl, že Střešovice a Strašnice jsou součást Prahy, flustenče!
            Ještě že máš nejen Volhu, ale i to luxusní švýcarské autíčko :-0)

        • Jana

          Že tam někde mají krematorium (a jistě už hodně dlouho), tomu samozřejmě věřím, takových měst je! Ze kterého je ta fotka nemohu ani hádat, krematoria nejsou mé hobby.
          Ale ptala jsem se na ty „mrazáky“, resp. pravděpodobněji chladicí boxy v ULICÍCH. Proč v ulicích? Proč zdůrazňují ty ulice a nespokojí se obecným, že nemocnice musí navýšit kapacitu chladicích boxů? Ani tak by to lidi nemuselo zajímat, zrovna tak, jako kdyby napsali, že musí objednat dvojnásob injekčnísch stříkaček, nebo náplastí. Podle mě jsou tedy ty „ulice plné mrazicích boxů“ důležité. Proč asi?. „Lid“ se buď přestává bát nebo se nebojí dostatečně?

          • orinoko

            Makal jsem v Praze 18 let. Už nevím komu, ale jednou jsem byl ve Střešovicích na pohřbu. Proto právě tohle poznám. Když se z něj vyjde, tak vlevo je ulice do kopce a pak velká křižovatka do centra /Vinohradská/ a na ní vpravo hřbitov Olšany. Do prava se jede na Ohradu – Žižkov, a doleva dolů do Vršovic. Další pražské je myslím v Hostivaři.

            • vittta

              Strašnicích.
              No tak se snad mrkni na fotku, to je kremák- historická památka.
              Né nějaká skleněná americká kancelář.

      • vittta

        Ale tam není psané, že by mražáky byly na ulicích.
        Jsou zřejmě někde v prostorách krematoria.
        Je lepší je mít- než je nemít- a potřebovat je.
        Teď je sice zima, ale být to v létě…a taková zima také ještě není, aby zemřelý vydržel měsíc tak nějak v pohodě, jak střelený zajíc.

        • Jana

          Ptala jsem se, proč politici soustavně říkají a novináři soustavně píší „mrazáky v ulicích“, což mi zní jako „jeden mrazák do každé ulice“. Četla jsem to několikrát, nevymyslela jsem si to, nemám důvod..Kde jsou fakticky není důležité. Do dneška národ nevěděl, jaké kapacity mají márnice a nikomu to nevadilo..

          • vittta

            Prosimtě, vždyť to jednou řekl Hamáček a asi 100x ten Flegr.
            Média o tom sice asi 500x mektala, ale když nějaká celebrita ukáže nechtěně kalhotky, tak o tom referují 2000x.

            • Kamil Mudra

              Těmi „mrazáky“ jsou myšleny chladirenské vozy – proto v ulicích. Jako že jimi budou posíleny vozy pohřební sužby. V New Yorku (a mysím že nejen tam) to tak údajně na jaře řešili.

              • orinoko

                Chladírenské vozy zapůjčily přední české podniky. Kostelecké uzeniny, MUUU Písek a zcela nesobecky i ÚDeniny Bardejov. Vedle Lovečáků a Gothajů se budou smrťáčci poETICKY vyjímat. V Rusku prý nějaký muž na zastávce rozhalil svůj kabát a přítomným ženám, dokázal , že má coVIDA. Ženy byly velmi vyděšeny, když uviděly to nebezpečí zvíci obušku.

    • vittta

      Vzhledem k tomu, že článek je z 31.10. a to už Prymula ministrem nebyl, je to zpráva spíše bulvárního typu.
      Kromě toho, jen IDIOT může v pandemii tvrdit, že je vše OK, protože má ten konkrétní den tolik a tolik volných lůžek.
      Jak na tom byli třeba 2.11.?
      Upozorňuji, že IDIOT to může tvrdit bez ohledu na to, co si sám myslí- protože šéf nemocnice nemůže dát na nějaké své politické dojmy, ale musí být připraven na to, kdyby ta pandemie fakt byla.

      • astraustralia

        vittta reditel nemocnice v rozhovoru pro rozhlas uvedl skutecna cisla kde tam ctete ci slysite politicke dojmy?
        ano data presne k urcitemu datu.
        Protoze „pandemie“ tak cisla mohou byt pristi den Xnasobna?
        A proc ten IDIOT ?
        Az tak Vam to premysli?
        Kdyz pred lety expandovala chripka nikdo nekricel „pandemie“
        Ted uz i vittta :-(
        Flegrovy mrzici boxy na mrtvoly a tolik mista kolik se tomu venuje dokonce i na Ostrove
        lepe jste strasivedce Flegra nemohli potesit :-)
        a cisla vam klesaji
        https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19
        kde je a kdo je IDIOT by mohla byt casem spravna otazka :-)

        • vittta

          IDIOT je ten, kdo to veřejně zpochybňuje, a je to ředitel nemocnice.
          Ten ať si myslí, co chce, ale ať má zajištěno to, co se po něm chce.
          I z „hoaxu“ se totiž klidně může nějaká ta pandemie vyklubat.
          A těch nemocných přibývalo, ať to je, jak to je, a kapacita nemocnic prostě omezená je, né že ne.

          • astraustralia

            Nez se zacne vittta vztekat a argumentovat IDIOTy az tak razantne ze idiotu bude privela,
            dovolim si srovnani rozdilneho vnimani virusu.
            Tak jako existuje zasadni rozdil v pohledu na virus mezi Flegristy a temi lekari kteri to povazuji jen za jinou formu virozy,
            existuji stejne rozdilne nazory a pohledy na virus mezi lidem obecnym.
            Proc Prymulove jsou na jedne strane a lide jini a to nejen ti kteri se citi jak fysicky tak psychicky dobre,
            na opacne strane pohledu a hodnoceni tu bylo nejednou zminovano s vysledkem dvou nesmiritelnych nazoru a dnes vyvrcholilo IDIOTy:-(

            Nazor Astra, vybral si tu mene vystrasenou variantu:
            „Jedna se o zcela bezvyznamnou virozu zvelicenou ad absurdum propagandou a manipulacemi s verejnym minenim!“
            Proc az takovy optimista?
            Zit dnes v CR byl bych opravnene optimista nevystrasen chlazenymi pojizdnymi marnicemi Dr.Flegra,
            nebot i spatne muze byt k necemu dobre:-)

            „Máme také dobré zprávy.“ Imunních vůči covidu v Česku rychle přibývá, naznačují první výsledky velké studie

            https://denikn.cz/473782/mame-take-dobre-zpravy-imunnich-vuci-covidu-v-cesku-rychle-pribyva-naznacuji-prvni-vysledky-velke-studie/?fbclid=IwAR30yQ49WyqOmOBNySPlscpNOEwuJJxrZW44MoBIdS-qqpV2Ubo4_S9iG3c

            • astraustralia

              Astruv pohled je ovsem chybny navic ovlivnen prostredim ve kterem zije.
              Jiz 11(jedenacty) den zadna covid mrtvola a dokonce ani zadny pozitiv test!!!
              Za cenu ze kazda navsteva verejneho podniku jen s prisnou registraci bud prilozeny mobil k identifikaci nebo pisemny zaznam jmena a bydliste kontrolovany zda neni klamny dodatecny predlozenim nejakeho ID.
              Vyrazil jsem dnes na nakup a odhadem ze 100 lidi mene nez 10 s rouskou. Jiste nahoda ze vsichni Asio-Australane:-)
              Cestujici z kazdeho letadla a lode kteri tu pristanou podlehaji karantene v trvani 14 dni.
              Cena 2tisice ubytovani 1tisic strava. Pri dnesnim kursu je to pouhych 48tisic korun za 14 dni pohody a je az lakava:-)
              Zprava ze lide kteri prileti z Evropy jsou namaceni do kade s chlorem a nasledne profouknuti anticovidni parou neni pravdiva!
              Jednalo se o osetreni jednoho nekterych koni pro dostihovy zavod ( Melbourne Cup ).

              • vittta

                Ono jde u toho IDIOTA hlavně o to, že vy nejste ředitel nemocnice.
                Ani ministr zdravotnictví, ani předseda vlády.
                Takže si můžete mít názor jaký chcete.
                Jmenovaní to sice mohu také, ale musí nějak jednat- jinými slovy, mají určitou odpovědnost.

  18. embecko

    Zde je hezky videt prace medii, proti ktere neni obrany:
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/polaci-a-madari-gratulovali-se-skripenim-zubu-s-bidenem-nepocitali-128729?utm_source=www.seznam.cz&ZuTtmG_mSedZiuSmG=denni-tisk
    Redaktor vycita Dudovi, ze jeho gratulaci Bidenovi nejde nic vytknout:
    „Z diplomatického hlediska se Dudově gratulaci nedá nic vytknout: vyčkává až na oficiální výsledky voleb. Ve srovnání s gratulacemi jiných zahraničních státníků působí Dudovo blahopřání odměřeně.“
    Abychom si to prelozili do moderni reci: Soudruh Duda projevil malo svazackeho nadseni!

    • Kamil Mudra

      Média už mají patent na všechno – tak proč ne i na diplomacii?

    • Kamil Mudra

      Za socíku se na takové výblitky reagovalo rčením: „Je chytrej jak rádio.“ Jenže tehdy hrála média v našich životech podstatně menší roli a lidé byli zvyklí používat vlastní hlavu. Kdeže ty zlaté časy jsou. Dnes si lidi ověřují v článcích i to jestli správně šukaj.

      • orinoko

        Což o to, věci už došly tak daleko, že se na tuto činnost vyskytují poradci. Jako na domácí finance, stravu, nošení nápytelníku a tak podobně. Dříve se radívalo, při ejaculatio praeco, dneska už i jak trefit správný otvor správně , přičemž tomu zadnímu se říká – vstup zadními dvířky. Jak už to vždycky bývá – čím více teorie, tím méně praxe. Jako chlapci ještě neochmýření /ale i potom/ jsme na plovárně z jedné veřejné kabinky koukali děrami po sukách do druhé veřejné a vzdělávali se. Příběh psal sám život a bylo to prakticky zadarmo. A protože byla jiná doba, tak jsme potom kolektivně řešili, jaké tam mají ženské beranice.

        • vittta

          Ti se ničeho nestydí.
          Ale bacha, né nějaké skryté články, to nakakuje jako reklama, nedávno erotické pomůcky, co se mohou nacházet v domácnosti.
          No a co, negr také šoustá na ulici, když má chuť- jako zvíře, jak jsem si všiml i u nás, i když na ulici jen v noci, u nás v polích.
          Tak asi to tak bude správně.

    • vittta

      Jak jsem čuměl na ty zprávy, tak Biden už nějak snad…příští týden hodlá zavést nějaká opatření vůči Kovidu,, pak ukázky v ulicích, jak se lidé radují, a Biden tady a tam, akorát jen ještě vyhrát ty volby, ukázali, jak se hlasy ještě počítají.
      Nakonec kupodivu stále ještě prezident Trump odvolal ministra obrany.
      Duda mě zklamal, moc se ohlíží na nedůležité zákony, důležité snad je, co řeknou média.
      To mi trošku připomíná, jak nikdo nechtěl někde v SSSR přestat tleskat jako první- aby neměl průser.

      • embecko

        „To mi trošku připomíná, jak nikdo nechtěl někde v SSSR přestat tleskat jako první- aby neměl průser.“
        Uz jsem to sem chtel napsat nekdy odpoledne! Pak mi to prislo kycovate…ale jak vidno, ve stretu s realitou o zadny kyc nejde!

        • vittta

          Kde jsou ty časy, kdy to bylo kýčovité, aneb kde jsou ty časy, kdy to stálo za hovno!
          Jak vidíš, napadlo nás to oba…
          A kdo ví, jestli na to nepomysleli i jiní.

    • vittta

      No jo, ale celkem mimoňské.
      On kdyby tam ty mražáky fakt našel- a nebyl by problém, je tam někam postavit, tak bude nadávat, že tam jsou.
      Protože v nich nejsou mrtvoly, a kdyby mu je dejme tomu otevřeli, a ty mrtvoly tam byly, tak bude zase tvrdit, že to jsou umělí panáci- a kdyby zjistil, že nejsou, a jsou to opravďácké mrtvoly, tak zase řekne, že neumřeli na kovid, ale na raka a srdeční příhodu, a dávají je tam schválně, aby vyděsili lid.
      S takovýma lidma nehneš, kamaráde!