Do roka…

„Jak se to mohlo stát? Jak se to mohlo stát v zemi, kterou jsme pomohli osvobodit, ve městě, které jsme pomohli zachránit před zničením?“, ptá se asi nejen Hillary Clintonová.

Jsou zvláštní události, při kterých si i ateista říká, jestli přece jen nějaký ten Bůh není a nedává nám znamení, co je Dobrem a co je Zlem.

Chris Stevens nad mrtvým Kaddáfím zvedá palec na znamení vítězství.

***

Za 321 dnů poté je jeho vlastní tělo vláčeno ulicemi Benghází.

***

Na jedné z fotografií mu ještě živému stahují kalhoty. Byl sodomizován, podobně, jako Kaddáfí…

***

A takový to byl „slušný člověk“, vždyť on přijel Libyjcům pomáhat, proč mu to udělali? Co je to za zvláštní, divný národ, který takhle oplácí dobré?

Jen si pana velvyslance poslechněte:

Měl jsem tu čest sloužit jako vyslanec USA libyjské opozici během revoluce, a byl jsem nadšen, když jsem se díval, jak libyjský lid povstal a dožadoval se svých práv. Teď jsem šťasten, že se vracím do Libye, abych pokračoval ve skvělé práci, kterou jsme začali, abych budoval pevné vztahy mezi Spojenými státy a Libyí, abych pomohl vám, libyjskému lidu, dosažení vašich cílů.“,

říká pan Stevens a dotváří svými slovy krásnou filmovou “realitu”, která ale ve skutečnosti neexistuje. Může jí věřit celý svět, všichni ti, kterých se to přímo netýká. Ale Libyjci vědí své. A takhle pak dopadá střetnutí holywoodského kašírovaného pozlátka a reality.

Jeden komentář

  1. rem

    Lidská (?) společnost se dělí na pár skutečných vládců (většinou neviditelných), relativně malou bandu slouhů-vykonavatelů (servisní „elita“, vystrčená před davy), skupinu nezúčasněných (kteří pochopili jak a o co se hraje, nechtějí s tím vším mít nic společného, pomalu sice rostou, ale zatím nemají sílu to změnit) a obrovskou většinu užitečných idiotů, zmanipulovaných -ismy, náboženstvími i dalšími „věčnými“ pravdami a rituály, kterými je permanentně zásobuje servisní (lépe servilní) „elita“.
    Tak to funguje již tisíce let, jen prostředky manipulace stád se mění v souladu s technologickými změnami a možnostmi. Hlavní cíl stále stejný – ovládat a zotročit. A všechny oběti z jakékoliv strany při cíleně vytvářených konfliktech jsou jen kolaterální ztráty.
    Homo sapiens. Lepší označení tohoto podivného živočišného druhu pro zajištění „výživy“ jeho zvráceného EGA opravdu nešlo vymyslet :)

    • Janika

      Je to tak, rem, o lidstvu jako o druhu mám také to nejhorší mínění. Ale je zvláštní, že se tu a tam objeví Člověk, který se vymyká těmhle hodnocením.

      Oni ti Libyjci jsou zvláštní tím, že nikdy nebyli otroky. Byli před Kaddáfím sice chudí, ale svobodní. No a potom byli jaksi nadřazenou rasou bez nutnosti otrocky pracovat někde v továrnách. Ještě je nikdo nezlomil a nesešrotoval v masu. Jsem opravdu zvědavá, jestli to přijde teď.

  2. PeeBee

    WE CAME, WE SAW, HE DIED :D
    (killary, říjen 2011)

    zdravím,
    několik linků:
    http://www.telegraph.co.uk/news/wikileaks-files/libya-wikileaks/8294782/EXTREMISM-IN-EASTERN-LIBYA-TRIPOLI-00000120-001.2-OF-004.html#
    http://landdestroyer.blogspot.nl/2012/09/us-backed-terrorists-murder-us-own.html
    http://www.infowars.com/consulate-attack-lame-attempt-to-shift-blame-away-from-u-s-backed-extremists/
    http://rt.com/usa/news/libya-state-department-mission-147/

    stevens se zabýval koordinací vyzbrojování muslimských radikálů z východní libye. věděl velmi dobře s kým má tu čest a dostal, co si zasloužil. killary není rozhodně bez informací a blbá, tj. její překvapená lítost je samozřejmě mířena na „american sheeps“. je možné, že stevens se zabýval náborem a koordinací dopravy východolibyjských radikálů do sýrie.

    nedivím se, že v libyi vládne ozbrojená chamraď – tisíce a tisíce slušných, odhodlaných, odvážných libyjců byly hromadně vyvražděny na checkpointech nato bombardováním – nejprve byli ovšem pečlivě „svobodnými medii“ několik měsíců dehumanizováni nálepkami gaddafiho loyjalisté resp. afričtí mercenaries. ti z nich, co zázrakem přežili, byli lynčování, vražděni, mučeni, pozavíráni do tajných vězení. ti, kdo měli štěstí, žijí nyní v nedobrých podmínkách mimo libyi.

    je to jako se dívat, jak padá převržená sklenice – víte, co bude následovat, ale nemůžete udělat vůbec nic – okamžit se protahuje do věčnosti. přesně ten pocit jsem měl 19.3.2011.

    p.s.: jak nemyslet na krutost skrytou v temných koutech? homo sapiens? ale ne, stěží erectus.

    • Janika

      Samozřejmě, že Hillary zas až tak překvapená není, ten úvod je ironický. A Stevens také navenek žvanil něco jiného, než věděl, ale přesto se musel pořádně splést – v čem a proč? To by mě vážně zajímalo.

      Jan Kristek na svém webu http://www.kristek-jan.cz/ píše: „USA provedly útok na svou ambasádu v Libyi, a poslaly tam další svá vojska“.

      PeeBee, ten strašlivý pocit bezmoci jsem měla loni v březnu také. Asi nic z ničení zemí na běžícím pásu jsem tak neprožívala, jako tu Libyi. Nedalo se to ničím zastavit. Zvlášť bolestně na mě zapůsobila debilita občanstva, které opravdu věřilo a snad dosud věří tomu, že tam vpadly ozbrojené síly půlky světa proto, aby tam těm lidem pomohly. Pro mě se Libyí rozdělil svět, navždy.

      Díky za odkazy. Mnohé by stálo za překlad. To první – Stevensova tajná zpráva z roku 2008, odtajněná jako na zavolanou Wikileaks začátkem roku 2011, to bude jednou zdroj informací pro historiky typu pana Alexandrova.

      • PeeBee

        je to stále stejné, dokola, lidem je to jedno. francouzskou nebo skandinávskou „veřejností“ jsem definitivně zhnusen.

        přidementnělému ows přeji brzké vysřízlivění (pokud tam vůbec kromě fízlů a provokatérů je normální člověk), pussy riot doživotí, sarkozymu plavbu po dunaji a la shokri ghanem…

        vám ostatním zde na blogu hezký den.

    • Janika

      Díky, slobo, pro mě nejen ten geopolitický, ale i lidí, které znám. Ukázalo se, kdo je kdo.

    • J. Hruška

      Přátelé, zapomínáte. Už před tím to bylo v Jugoslávii.

      • PeeBee

        nezapomínáme (mluvím za ostatní okolo, nikoli za ostatní na blogu – to si nemohu dovolit).

        nezapomínáme ani na jugoslávii a srbský národ, ani na nicaraguu, ani na grenadu, ani na chile, ani na haiti, ani na vietnam, kambodžu, alžírsko, indonésii, namibii, ani na desítky a desítky dalších zemí. nezapomínáme na smrt lumumby, ani nkrumaha, bishopa, arcibiskupa romera, na podivnou smrt miloševiče… víme o vraždách tisíců dobrých lidí bez tváří a beze jmen – v kolumbii, na filipínách, v indii, v kongu. a nezapomeneme ani na vraždu moammara gaddafiho a zabíjení a mučení zastánců jamahiriye – nikdy!

        vidíme, kdo za tu smrt platí, kdo si ji objednává, kdo na ní vydělává. umíme používat logiku, informační toky, ale i srdce.

        jisté podobnosti metod a zaměření nejen propagandy, ale i mafie z benghazi s mafií z kosova je tak značná, že si na balkán ani nebylo možné nevzpomenout.

        p.s.: můj tip z období probíhající agrese: výsledkem bude kombinace chile a somálska. kéž bych se býval mýlil…

        • Janika

          Někde jsem četla: „Nezapomenu. Neodpustím.“ Mluvíte i za mě, PeeBee…

          Dneska Dny NATO – to je opravdu k zblití. Lidi chodí OBDIVOVAT! bombardéry, celé rodinky i s dětmi, rozum mi to nebere…

    • Janika

      No jo, turisto, ale nezachránili, asi si měli pospíšit. Nejpodivnější na tom je, že se to stalo v Benghází. Kdyby někde v Sirtě, nebo i v Tripolisu, tak by se to dalo pochopit. Ale v protikaddáfíovské baště? Prostě fakta jsou fakta, žádné nastrčené figurky s plakátky, jak Libyjci milují Stevense, na tom nic nezmění.

    • PeeBee

      na jednom z videí křičí něco jako: vytáhněte ho ven, chceme ho živého. a pak samozřejmě velké alláhování, ale myslete si co chcete. třeba, že předtím se konala násilná demonstrace, kterou ovšem málokdo (kromě tzv. nových libyjských autorit) viděl.

      je dobré chápat, že obama si v žádném případě nepřeje mít před volbami problém. proto byl také libyjský incident zdůvodněn debilním filmem, který ani nikdo neviděl.