A hrdý buď

Věnováno Pavlu Bělobrádkovi a Jiřímu Pospíšilovi.

A hrdý buď,

žes vytrval,

žes neposkvrnil ústa ani hruď

spoluprací s komunisty.

Taková je moje strana,

demokratická.

Že komunistům zazvoní hrana,

čeká a věří.

S třešničkami žádné pakty

nechceme.

Voliči komoušů z cesty

táhněte.

***

(Za inspiraci děkuji vážené blogerce Blance Fay.)

Jeden komentář

  1. Taras

    Na jednu stranu je to dost odvážný, v souvislosti s Pospíšilem mluvit o neposkvrněných ústech, na druhou stranu ale tomu chybí ty Kostkovy lidé s kosama a kladivem, na třetí pak jsi dost nerozvinula možnosti, které nadhodila Blanka Fay s Angelikou v kanapi. Kdybys dala Angeliku na kanape, mohlo to dostat větší spád. Ale nemyslím, že nezasvěcení pochopí, o čem tu blábolíme.

    • Janika

      Pospíšil se ale opravdu s komunisty neposkvrnil, to mu zase přiznej, Tarasi. Jinak kritiku beru, kosy a kladivo jsem nahradit nedokázala a Angeliku na kanapi jsem nepropašovala…

  2. Hamilbar

    Vy jste také vystudovala Univerzitu J.A. Komenského,magisterský obor sociální a mediální komunikace, Janiko?

    • Taras

      V diskuzi pod článkem nějaký neokrochanec (s vokáněm) Blance nadával, že básnička je hrozná srajda. Ona se bránila, že jenom chtěla emotivně vyjádřit své pohnutí a že kvalitu si schovává na knižní vydání svých děl. Náš bývalý (ne)přítel Chucper říkával v takové souvislosti Kua!

  3. che

    Už jste registrovali?
    http://lenka-prochazkova.eu/?p=978

    Vážení a milí voliči,
    čeká vás zásadní rozhodnutí. Je nanejvýš důležité, abyste svého kandidáta do Senátu vybrali nikoli podle toho, odkud přichází, ale podle toho, kam míří.
    Senátní volby jsou o lidech, ne o stranách. Přečtěte si důkladně programy obou kandidátů a podívejte se, jak v parlamentu dosud hlasovali. Jestli hlasovali ve vašem zájmu, nebo za zájmy někoho jiného.
    Já jsem tomu čas věnovala. Svými názory a postoji Ing. Jiří Dolejš deklaruje zdravý rozum. Oceňuji, jak ve Sněmovně vystupoval proti podvodu zvaném církevní restituce, zatímco Daniela Filipiová tuto zlodějnu kryje svou podporou.
    Přeji si, aby rozum zvítězil nad pokrytectvím. Je však na vás, jestli dáte svůj hlas českým občanům, nebo modrým kmotrům.

  4. bbb

    Po pročtení starších zpráv, např. co vlastně Dolejš udělal, dojednával, mi vzniká závěr, že je to solidní člověk. Dočetl jsem se, že noviny MFd Dolejše za jejich osočování nějak mimosoudně odškodnily.