Jeden komentář

    • Janika

      Mě překvapila, nečekala jsem to od ní. Válku sice odsoudila, ale k politice se odmítla vyjádřit. Raději se vzdala kariéry, než aby se postavila proti své zemi. Myslím, že tohle je postoj, který je třeba ocenit i u nepřítele.

      • Kamil Mudra

        Netrebková není žádný nepřítel. To je umělkyně s nezpochybnitelným talentem která, na rozdíl od politiků, jezdila po celém světě aby rozdávala radost dobrý pocit z kvalitního kulturního prožitku. U lidí jako ona vůbec nesejde na tom jaké mají občanství, protože prostě jsou klenotem lidské kultury. Namísto toho aby se nechala zatáhnout do politických čachrů (odsouzení války není politika nýbrž přirozený lidský postoj) se raději vzdala své umělecké kariéry (alespoň zahraniční) a dala tak najevo že skutečné umění stojí nad politikou a každý má právo na svobodný názor. S tímto svým postojem je pro mne přítelem a její odvahu také jako u přítele oceňuji.

        • Janika

          Samozřejmě, pro mě je taky přítelem, celoživotní láskou, jako i jiní umělci. Výraz nepřítel jsem použila pro jiné.

    • Janika

      V té jedné věci, že nacismus se naopak rozbují, má zřejmě pravdu, obávám se.
      Ty fotky tam jsou děsivé. Ta agresivita lidí je strašná, a ty děti, to už je úplná hrůza. Evokuje mi to nástup nacismu před druhou světovou válkou, jak ty bojůvky nacistických výrostků terorizovaly občany.

      • vittta

        Nacismus na Ukrajině nemůže rozbujet více…..protože to je vyspělá, demokratická země, co já vím, takže i článek, kde se nackoidní tendence vůbec připouštějí je jednoznačně ruský hoax.
        A tomu hank zjevně podlehl.

  1. oh

    Jak jistě všichni víme, Error Komis ve své nezměrné dobrotivosti rozhodla ochránit přihlouplé obyvatelstvo Error Unie a zejména pak její pravdomluvná média před zákeřným působením putinovských dezinformátorů z RT (ex. Russia Today) a Sputniku.
    K tomu Nápadu Errorkomisařů a a hlavounů evropských zemí se vyjádřil generální tajemník EFJ (Evropské federace novinářů) Ricardo Gutiérrez. Přestože si tím Error Komnis přidělila další pravomoc, kterou nemá mít – právo udělovat nebo odebírat licence na vysílání – seriózní evropská média jeho vyjádření intenzivně „odmlčela“.. Naštěstí ještě existují i jiné zdroje informací, třeba Lu Linův „Dezinformační blog plný nenávisti, xenofobie, rasismu a ruské propagandy“ Non serviam.

    Bojovat proti dezinformacím cenzurou je chyba.
    Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v neděli oznámila, že Kremlem podporovaná RT, dříve známá jako Russia Today, a Sputnik budou v EU zakázány. Evropská federace novinářů (EFJ) se obává dopadů této cenzurní spirály na svobodu projevu v Evropě.
    „Zakážeme kremelskou mediální mašinérii v EU. Státem vlastněné Russia Today a Sputnik a jejich dceřiné společnosti již nebudou moci šířit své lži, které mají ospravedlnit Putinovu válku,“ uvedla Ursula von der Leyenová. „Vyvíjíme nástroje k zákazu jejich toxických a škodlivých dezinformací v Evropě,“ dodala, aniž by uvedla další podrobnosti.
    Poté, co členské státy EU daly v úterý návrhu Komise zelenou, bude dnes sankce zveřejněna v Úředním věstníku, čímž budou vnitrostátní mediální regulační orgány fakticky zmocněny k zablokování RT a Sputniku. Sankce se bude vztahovat na vysílání a šíření prostřednictvím satelitu, kabelové televize, online platforem pro sdílení videa a nových i již nainstalovaných aplikací
    Místopředsedkyně Komise pro hodnoty a transparentnost Věra Jourová a komisař pro vnitřní trh Thierry Breton hovořili s předsedkyní a členy Skupiny evropských regulačních orgánů pro audiovizuální mediální služby (ERGA), aby projednali implementaci. Vyzvali mediální dozorové orgány, aby zajistily „okamžité provedení sankcí“, a ERGA s tím souhlasila. Sankce se budou vztahovat na přenos a šíření prostřednictvím satelitu, kabelové televize, online platforem pro sdílení videa a nových i již nainstalovaných aplikací.
    Generální tajemník EFJ Ricardo Gutiérrez vyjádřil překvapení: „Především je třeba připomenout, že regulace médií nespadá do pravomoci Evropské unie. Domníváme se, že EU nemá právo udělovat nebo odebírat licence na vysílání. To je výhradní pravomoc států. V našich liberálních demokraciích jsou to nezávislé regulační orgány, nikdy ne vláda, které mohou řídit přidělování licencí. Rozhodnutí EU je naprostým porušením těchto demokratických záruk. Poprvé v novodobé historii západoevropské vlády zakazují média.“
    „Za druhé, úplné uzavření média se mi nezdá být nejlepším způsobem boje proti dezinformacím nebo propagandě,“ dodal Gutiérrez. „Tento akt cenzury může mít zcela kontraproduktivní účinek na občany, kteří zakázaná média sledují. Podle našeho názoru je vždy lepší čelit dezinformacím propagandistických nebo údajně propagandistických médií odhalováním jejich faktických chyb nebo špatné žurnalistiky, poukazováním na jejich nedostatečnou finanční nebo provozní nezávislost, zdůrazňováním jejich loajality k vládním zájmům a přehlížení veřejného zájmu.“
    EFJ připomíná judikaturu Evropského soudu pro lidská práva, podle níž je zákaz média závažným aktem, který musí být založen na pevných právních základech a objektivních prvcích, aby se zabránilo svévoli. „Výzvou pro demokracie je bojovat proti dezinformacím a zároveň zachovat svobodu projevu,“ uvedl Gutiérrez.
    Podle EFJ by měly být upřednostňovány jiné strategie: zvýšení podpory nezávislé žurnalistiky, posílení nezávislosti redakcí, posílení společenského postavení novinářů, podpora profesní etiky prostřednictvím nezávislých tiskových rad, podpora plurality médií, podpora mediální gramotnosti pro všechny, zvýšení transparentnosti těch, kteří jsou u moci (což nikdy nenavrhují!)…
    „Skutečným lékem na dezinformace není zákaz médií, ale podpora živého, pluralitního, profesionálního, etického a životaschopného mediálního ekosystému, který bude zcela nezávislý na těch, kteří jsou u moci,“ řekl Gutiérrez.
    „Riziko cenzurní politiky spočívá také v pravděpodobné odvetě, jak jsme viděli v případě zákazu DW v Rusku v reakci na zákaz RT v Německu. Výsledkem této eskalace je ochuzení plurality médií v Rusku. Občané ztratili právo na přístup k informacím vysílaným DW. To je politováníhodné,“ uzavřel.

    • vittta

      To jsem četl nějak včera a politoval jsem Gutiérreze, že je v tomto boji jediný.
      Možná je to i poslední skutečný novinář.
      Dokonce i na prestižních PL vládne strach, a propaganda jede na plné pecky.
      Nejde ani tak o obsah samotných článků, ale o podvědomé podsouvání reality.
      Slova jako invaze, okupační síly, stateční obránci, nacistické Rusko, a všechna tahle spojení- a že jich je- jsou daleko důležitější, jak zpráva samotná.
      Úmyslně jsem sem dal několik vyjádření levičáků.
      Občas to dělám, a asi tě tím seru, ale to má nějaký cíl.
      Nejmenovaný bloger zaujal odvážný a jasný postoj, ale vidí z nějakých důvodů vinu na straně nějaké „pravicové“ vlády.
      Zajímavé, a ten hankův odkaz…
      Už to začínalo být dobré, a nazipříznivci bili lidi na Ukrajině čím dál méně, a pak tam vtrhli rusáci, a tento nádherný trend se zkazil…chudáci, 8 let se to zlepšuje,a teď tohle.
      Nelze si nevšimnout ani v mediálním obratu, kdy bolševik Putin, změnil se na nacistu Putina, jmenovitě v diskuzích pod články.
      Zajímavé.

    • embecko

      „Nemyslím, že by Miloš Zeman byl tak extrémním milovníkem Ruska, jak se tvrdí. Podle mne se jen snažil udržovat rovnováhu.
      Putin Zemana svým činem hluboce pobouřil a zklamal. Miloš Zeman se snažil, na rozdíl od obecného diskurzu, brát Vladimira Putina jako politika, řídícího obrovskou zemi a do jisté míry dokázat, že jde o nový typ ruského politika, jehož není třeba se obávat, ale jehož je třeba respektovat. Tuto snahu smetl Putin během jediné noci. Myslím, že se Zeman cítí podvedený. A je zde i ona stále přítomná analogie s rokem 1968.“
      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/-Uz-s-tim-dejte-pokoj-Az-to-na-Cechy-dopadne-Ukrajinci-a-Rusove-u-nas-695035?utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
      Empaticky analytik, pani Rysankova, prinasi objevny zensky vhled do udalosti.

      • pacifista

        Mě se tak jeví také. Myslím si, že je ublížený a nedokázal se přes to přenést. Myslel jsem si, že je více nad věcí a dokáže analyzovat. Asi jsem pochybil, jak vidím neumí to. A kdo jiný tam nahoře, když on ne. Nějakou dobu se budeme klátit jak třtina ve větru a až procitneme, bude nám z toho blbě.

  2. vittta

    Zelenskyj vyzývá (zřejmě) civilní obyvatelstvo, aby přešlo do útoku.
    Není jasné, na koho by měli útočit, asi na ruské obrněnce.
    Dle předchozího odkazu to vypadá, že na Ukrajině je zatím 350 mrtvých civilistů, tedy o život přichází 35 civilistů za den.
    Tato informace je ale od monitorovací mise OSN.
    Není ale jasné, kdo je vlastně zabil a jestli tam je počítán i ten vyjednavač, který podle poslechních práv nebyl zastřelen jako zrádce, nýbrž statečně padl.
    V tomto případě se tedy nezdá, že by šlo o genocidium, jak se nyní odborně nazývá genocida, takže uvidíme, co na to soud v Haagu, který by měl upřesnit, co to právně genocidium vlastně je.
    Pokud by civilní obyvatestvo skutečně do útoku přešlo, mrtvých by bylo samozřejmě daleko více, aniž by se ruským vojskům cokoli zásadního stalo, nic méně už by se soudcům v Haagu lépe rozhodovalo, což je samozřejmě pro demokratický svět velice dobrá zpráva.
    Kdyby civiliové náhodou nechtěli útočit, mohou je moderní, evropskými hodnotami vybavené prapory AZOV atd…popohnat, je ale třeba říci, že neozbrojení civilové se přesvědčují daleko snadněji, jak civilové plně vyzbrojení.
    Takže už není tak snadné, někoho přesvědčit, a klidně se mohlo stát, že se zbraně a munice dostaly i do rukou prokremelských civilistů, kteří je ve vhodný okamžik použijí proti demokratickým silám Ukrajiny.
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-vyrazte-do-utoku-vyzval-zelenskyj-v-emotivnim-projevu-ukrajince-192169

    • Janika

      Začínáš psát pěkné protiválečné komentáře, vittto. Ale oni to stejně označí jako nežádoucí.

        • Kamil Mudra

          Nu, já sice vůbec nechápu proč Astr uvedl svůj odkaz pod minulým článkem jako „Právníkovu kritiku vlády“ protože:
          1) Chaun není právník
          2) Ani jako právník nehovoři
          Nicméně musím uznat že z hlediska protiválečného postoje z prostého lidského pohledu, je to jeden z nejlepších komentářů který jsem v poslední době slyšel. A to musím Chaunovi přiznat navzdory tomu že jsem zde již několikrát prohlásil že není mým šálkem kávy z vícero důvodů. A proč jeho komentář takto vnímám?

          Protože se v něm zabývá tím co s námi, občany této země, dělá ta neskutečná mediální válečná štvanice které jsme vystaveni.
          Včera jsme si večer povídali se ženou o tom jak se média podepisují na atmosféře která panuje na škole kde učí a ona prohlásila že si připadá jako nějaký disident, který za socíku musel na svém pracovišti držet hubu a tajit své názory aby nebyl svým okolím ostrakizován, v horším případě tím neohrozil svou pracovní pozici. Říkala že už ani nechodí popíjet kávu s kolegy do sborovny, protože tam probíhají téměř výhradně hovory na téma Ukrajina, přičemž jsou automaticky očekávány pouze názory šířené mainstreamem a každý kdo si dovolí nad nimi jen přemýšlet je ihned nahlížen jako Putinův agent a z tohoto pohledu také posuzován. Říkala že názorové rozdělení zažívala už u covidového téma ale nyní s tím ukrajinským se to už ani nedá srovnat. Z celého kolektivu (asi čtyřicet lidí) jí zbyla jen jedna kolegyně se kterou se na to téma může nějak neutrálně bavit, kdežto všichni ostatní vyžadují plně loajální přístup k „jediné pravdě“.

          A to je přesně to o čem Chaun, byť poněkud rozvláčně, mluví. Že aniž bychom okolo sebe viděli jakýkoli projev války, chováme se jako bychom už byli nějakým protektorátem ve kterém na každém kroku číhá nějaký konfident, připravený nás nahlásit a nechat nás odvézt do koncentráku. A děláme si to (pod vlivem vůči EU servilní vlády) sami, aniž by přes naše hranice přejel jediný nepřátelský tank – ba ji jen překročil jediný voják který by nás okupoval. Společnost je prostě hysterická a mnoho lidí se ochotně vzdalo samostatného myšlení.
          Kdo má maistreamový názor se automaticky cítí nadřazen tomu kdo ho nemá a ani necítí potřebu svůj postoj nějak argumentačně podepřít. Plně si vystačí s obviněním protistrany z toho že nemá názor správný a pohrůžkou že nedopadně dobře pokud ho včas nezmění. V podstatě jediná možnost jak se vyhnout nežádoucímu konfliktu je ignorovat tohle vnucené téma a převést hovor k něčemu co nejvzdálenějšímu.

          • vittta

            Já jsem ale zaznamenal jiné momenty, které jsem popsal.
            Chaun chtěl jet bránit Kyjev…
            Pak se od tématu odpoutal, ale…
            Já sledoval asi 15 minut, na Chauna nejsem zvědavý, a odpoutal jsem se od jeho sluníčkoosoby přesně tím stylem, který tam zmiňuje.

            • Janika

              Souhlasím s Kamilem, tentokrát mě mile překvapil. Rozvleklý, to ano, pustila jsem si ho zrychleně -:). Po dnešním letmém nahlédnutí do debat české televize, kde všichni mají jeden jediný názor, horší než za totality, oceňuji jeho volání po jiných alternativních pohledech jako statečnost, a promíjím mu ty sluníčkářské kudrlinky.

            • Kamil Mudra

              „Chaun chtěl jet bránit Kyjev…“
              On tam říká (11. minuta):
              „Muži jsou dezorientováni. Já jsem nevoják a tak jsem si představoval, že bych vzal pušku nebo pancrfaust a jel (prsty naznačené úvozovky) „bránit Kyjev“ a pak jsem si uvědomil že to je samozřejmě nesmysl a nejsem jeden z těch 300 co mají žádost na Pražském hradě. Mluvím o absraktní myšlence která se ve mě odehrála. A tak jsem si uvědomil že to je archetypální atavistický strach v nás, že naše rodina, naše tlupa, náš kmen bude napaden. Dlouho se to nestalo a my jsme tomu odvykli. A teď jímá zvláštní strach naše duše. Hltáme ty zprávy a já říkám: „Dost!“. Říkám „dost“ s plným respektem vůči osudu Ukrajiny ale říkám: V čem je, z hlediska lidského, tahle válka jiná než byla válka v Iráku, v Sýrii, v Líbyi, v Avgánistánu ….“
              Tedy hovoří o emocionální myšlence která se mu prohnala hlavou a kterou vzápětí nahradil rozumovým přístupem. K žádnému, ani krátkodobému, rozumovému rozhodnutí že půjde bránit Kyjev nedospěl. Popisuje jen chvilkový pocit.
              No a dál pak rozvádí tu myšlenku že, pod vlivem médií, řada lidí jede v tom atavistickém módu (který on odmítl) ačkoli k tomu není racionální důvod. A že bychom se měli zamyslet nad tím jak si tím pudovým chováním navzájem komplikujeme život a jak se nám takové myšlení negativně podepisuje psychice.

              • Jana

                Ale houby – žádný atavistický mód, žádná obava o naši rodinu, naši tlupu, náš kmen.
                Je to docela normální dokonale provedená umělá panika, umělý strach – Covid jako Ukrajina – stejný důvod, stejný postup, stejný výsledek. Tady si o tom přečti.

                https://www.pokec24.cz/politika/ohromujici-zbran-zapadu/

                „Západ vytvořil a vlastní opravdu impozantní zbraň – destruktivní a nebezpečnou. Byla testována a vyvíjena před našima očima. Bylo provedeno několik veřejných testů v různých aspektech použití a nyní vidíme její použití v maximální destruktivní síle. V Rusku byla bohužel tato zbraň ignorována a nebyla jí věnována náležitá pozornost a vývoj.“

                • Kamil Mudra

                  „Ale houby – žádný atavistický mód, žádná obava o naši rodinu, naši tlupu, náš kmen.“
                  U těch co myslí maximálně čtrnáct dnů zpětně to jistě svou roli hraje. To jsou totiž ti „svatě zapálení“.
                  O těch ostatních se Chaun nejspíš neodvážil mluvit z obavy aby se v popisu nepoznali. Už jednou dostal citelně za uši, tak to v jeho případě chápu.

                  • vittta

                    Já tomu moc nevěřím, protože antikovidová agitka mu šla dobře v situaci, kdy on sám to popisoval pomalu jako totalitu.
                    Tady věřím přesně tomu, co říká.
                    V rámci těch asi 15 minut, co jsem slyšel.
                    Tedy má odpor k Rusku, ale jako oduševnělec se raději odstřihne od informací, aby v podstatě NEMUSEL reagovat.
                    V tom smyslu nebude úplně blbej, plno jeho posluchačů jsou příznivci hypoteticky Ruska, na navíc, jak jednou do diskuze o válce zabředne, těžko se z ní vymotá, a on už z principu nemůže hájit mainstream, jeho role je opoziční k čemikoliv, tím získává laiky.

                • vittta

                  S tím nemohu souhlasit, i když to vypadá logicky.
                  Na pomoc si vezmu už klasický, a zatím trestně nestíhaný kovid.
                  Je tam psáno, že:
                  „Otázkou není samotný virus – ať o něm diskutují profesionálové. Ale otázka je v té divoké a uměle vytvořené hysterii. Hysterie byla dovedena do extrému a bylo zkoumáno chování a reakce komunit na takto extrémní masovou psychózu. “
                  Nemohu mluvit o tom, jak to bylo v jiných zemích, ale tady se to rozhodně neujalo.
                  V první fázi udělal Babiš opatření, aby se vlk nažral, a koza zůstala celá.
                  Existence kovidu, a jeho nebezpečnost se dala snadno ověřit, a tak nebyl důvod pochybovat o určitých opatřeních.
                  Ta se ale dodržovala dle rozhodnutí každého jednoho, a co mohlo „z venčí“ vypadat jako panika a psychoza, bylo zevnitř (naší země) možno vidět jako pohodu, nepříjemně jen narušenou obtěžujícím virem.
                  A i když Kovid opravdu celkem obstojně zabíjel, u nás se hysterie nekonala.
                  Resp. konala, ale opačná, tedy odmítači hystericky odmítali cokoliv, co jen zavánělo odklonem od jediného správného názoru, a ten byl mezi těmito šílenci jen z jedné strany- tedy každý očkovaný, ale klidně i neočkovaný je nepřítel a hlupák, pokud nepřijme jedinou pravdu- né že by neexistovali i kovidoví šílenci, ti ale kupodivu neměli žádnou masovou podporu, podpora umírněných odpůrců kovidového bláznění byla zásadně větší, a bez radikálních antivax by byla ještě větší.
                  Co se týká současných událostí na Ukrajině, jak je mým zvykem, pozorně je sleduji.
                  Objevil jsem tam něco, čeho si zatím žádný geniální konspirátor nevšiml.
                  Češi se v současné době chovají přesně tak, jako se chovali Němci při vítání negrů.
                  Němci ale Ukrajinské uprchlíky pro změnu nevítají.
                  Je tedy zřejmé, že příčinou chování není pomoc bližnímu jako taková.
                  U Němců, vítajících negry se projevila dlouhá indoktrinace o podřadnosti bílé rasy (každý zná všechny ty filmy, kde běloch byl v roli lotra, huštěné nejen do Němců od 60 let).
                  U Čechů se zase projevila nenávist k Rusku, dlouho nám podsouvaná.
                  Němci ve většině vystřízlivěli, Češi střízlivějí, takže tato propagandistická operace má pouze krátkodobý účinek.
                  Pomoc není vedena láskou k negrům, nebo Ukrajincům, ale nenávistí k bílým- nebo Rusku.
                  Při čemž spouštěč je logicky správný, černým a barevným je třeba pomoci, mají tam válku (kdo jí vyvolal se řešilo jen vágně, ale byli to pokud možno obecně bílí), u Ukrajinců je spouštěč porušení mezinárodního práva ze strany Rusů, ke kterému skutečně došlo, zde se zase zbytečně neřeší pozadí.
                  Zdá se, že nenávist k Rusku je hluboce zakořeněná i u národů, kterým Rusové nikdy nic neudělali, což jsou Američané, ale i západní národy, u nás se sporné body vyřešili ruskou invazí 1968 a osvobozením Ukrajinci v r. 1945.
                  Propracovaný systém ale nebude trvat věčně, proto je třeba pod kotlem topit, ale ani tak se situace nedá držet dlouho.
                  Navíc- sází na extremisty, jak v Německu, tak u nás, značná část lidí k událostem mlčí, ale myslí si svoje.
                  To je potencionálně rizikové pro spouštěče hysterie, upozorňuje na spouštěče, protože nenávist konkrétní skupiny lidí k Rusku tady už byla, co tady nebylo, je láska k Ukrajině.
                  Čímž nijak nezpochybňuji brilantní provedení propagandictické operace, a domnívám se, že právě tato operace Rusko mohla zaskočit, a zpomalit jeho postup, nic méně si nemyslím, že by s ní Rusové nepočítali vůbec.
                  Svádění všeho na Putina nakonec přivede se snižováním životní úrovně tlak na ukončení války diplomacií, ve které bude mít navrch ten, kdo bude mít lepší karty.
                  U Ruska se jedná o konkrétní výsledky vojenských operací, a konkrétní dopady sankcí-na samotný západ.
                  Propaganda zatím chrlí do éteru dopady jen na Rusko, ale už nyní se ukazuje, že Rusko zdaleka nebude tou jedinou obětí.
                  Dopady na Rusko museli mít Rusové zmapované, pokud ne, bude to pro změnu karta pro Evropu a USA.

                  • Jana

                    Covid nechávm úmyslně stranou.
                    Jinak se ale mýlíš v jedné, nebo možná dvou věcech:
                    „…domnívám se, že právě tato operace Rusko mohla zaskočit, a zpomalit jeho postup… “ už i západní politici (jistěže ti, kteří si to mohou dovolit) přiznávají, že ruský postup na Ukrajině postupuje podle plánů – takže nic je nezbrzdilo a mají jednoznačně navrch.

                    Za druhé v otázce nenávisti k Rusku – vycházíš ze situace tady na Ostrově a možná některých jiných webech. Obecně ale lidi, kteří se moc nezajímají a informce se na ně valí jen z TV, často nechtěne, ale vyhnout se tomu nemohou, jsou připraveni na to, že „Putin zabere minimálně celý bývalý sovětský sektor a můžeme ho zanedlouho čekat na Václaváku. Nekecám, ten názor jsem několikrát četla a to se mainstreamu vyhýbá, jak jen to jde..
                    A jkdyž tu už několik dní slyší a možná i čtou, pak ano, pak se bojí a jsou vystrašeni. Navcíc ty přehnané počty mrtvol na Ukrajině,….

                    A poslední – že „… nakonec přivede se snižováním životní úrovně tlak na ukončení války diplomacií, ve které bude mít navrch ten, kdo bude mít lepší karty“ není vůbec realistický, protože Rusko už nemá kam ustoupit a Západ ustoupit jednak nechce a za druhé i kdyby projevil nějakou snahu, větřit se mu nedá.
                    Takže – Jakov Kedmi a jeho emotivní projev k Rusku.
                    https://kob-forum.eu/2022/03/05/posledni-rozhodujici-bitva/

                    • vittta

                      Moje informace nepocházejí zdaleka jen z internetu, navíc ještě z velké části mainstreamového.
                      Přehnané počty na Ukrajině nejsou ani v mainstreamu, je přiznáno kolem 380 civilistů, což, ač je to velice smutné, není za těch 11 dní zase tak moc.
                      Lidé si ty počty upravují sami, propaganda nic v tomto netvrdí, jen nikomu nebere jeho vlastní fantazii.

                    • vittta

                      Pokud bys pozorně četla zdejší komentáře, tyto názory tady leckdy padly, i když ne v tak bojovém duchu.
                      Jejich hlavním propagátorem tady je…xy.

                    • pacifista

                      Mám recept, podle kterého také vařím. Na telku se vůbec nedívám, přesvědčuji svoji rodinu, ale kdo ví jestli mě vůbec poslouchají, protože ten strach okolo sebe cítím. logika fakt nepomáhá.

                • Kamil Mudra

                  „„Západ vytvořil vlastní opravdu impozantní zbraň – destruktivní a nebezpečnou.“ /výše Jana/
                  O té dávné legendě jsem četl už jako kluk. Ale netřeba se hroužit do tak hluboké minulosti. Zmíněná zbraň je detailně až návodně popsána v historicky mnohem mladších Protokolech sionských mudrců a relativně nedávno ji publikoval i jistý Overton.

          • astraustralia

            Kamile snadne vysvetleni, odkaz mel byt ne na Chauna ale jak bylo uvedeno na pravnika:
            nazor pravnika Rajchla

            PS
            Odkazy na Chauna v posledni dobe sem nedavam. Stalo se jako chyba ne jako umysl vyprovokovat dalsi plivance coby rozbory necteneho.

            • astraustralia

              Jeste s omluvou a dovysvetlenim ze napred jsem dal odkaz na Igora Chauna na Terasu a tim ze to zustalo v pameti meho PC a skocilo to nasledne i jako odkaz k pravniku Rajchovi.
              Prominte, opravdu nebylo v umyslu vyprovokovat antiChaunovske komentovani. Bylo jich uz tolik ze dalsich netreba.

              • Janika

                Není třeba se omlouvat, Astere, Chaun byl tentokrát dobrý. Vzala jsem si z toho aspoň tu duševní hygienu, nemyslet pořád na tu strašnou válku, neprožívat to tak.

  3. vittta

    Konečně někdo řekl pravdu.
    V r.1945 nás osvobodili především Ukrajinci, (Rusové znásilňovali a kradli hodinky, to ale řečeno nebylo).
    Na hovoru byli přítomni poslanci parlamentních stran, při čemž lze říci, že ODS a KDU plní svůj volební program sbližováním s EU a NATO.
    Úloha ANO a především SPD v dnešní době napovídá, že v nouzi nejsou schopni reagovat ani slovně nějakými mnohasmysly.
    SPD, ale i ANO tak ukázali, že to jsou strany vedené ryze podnikatelským zájmem, tedy politika jako živnost „korytářství“.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Energeticka-tsunami-se-na-nas-riti-neudrzel-se-Havlicek-Jurecka-uz-pripustil-danove-ulevy-694976

  4. vittta

    Na slovenském přechodu Vyšné Nemecké vznikl chaos.
    Pro zájemce o pomoc lidem v nouzi dávím dobré rady, co je nejvíce třeba.
    „Stále je nedostatek dětského oblečení větších velikostí, léky, léky pro zvířata, přepravky pro malá zvířata, kočárky, dámská tílka, lžíce, zubní pasty, šampóny či hračky. „A deky. To je absolutně číslo jedna. “
    Ano, je logické, že každý, kdo utíká před válkou, si bere všemožné důležité věci.
    Mezi ně ale dámská tílka a zubní pasty moc nepatří, stejně jako dětské oděvy.
    A deky také ne, natož léky.
    Já jsem blbá lopata, já se v tom nevyznám, názor ať si každý udělá sám.
    https://www.prahain.cz/zivot-ve-meste/chaos-a-bordel-na-slovenskoukrajinskou-hranici-vozi-i-spinave-pradlo-a-snorchly-3838.html?utm_source=pldres

      • Kamil Mudra

        Nojo, já už jsem to odkázal tady a nějak to neupoutalo ničí pozornost. Ani tohle, ani Křeček.

        • vittta

          Mojí jo, ale také se nemusím ke všemu vyjadřovat.

        • embecko

          Ja to taky cetl, ale ta zprava je tak ve vzduchu, ze se k ni nejde vyjadrit. Stejne jako u Chauna, voliciho pronatovskou vladu a pak pisiciho pacifisticke komentare.

          • Kamil Mudra

            No, já jsem tu zprávu přilepil ke Křečkovi jen jako jakési „ilustrační foto“, protože to do nějaké míry vystihovalo popis lidí kteří jsou ochotni pomoci i na vlastní úkor. A v podobné situaci, coby stát, se ocitá i naše země. Ta pomoc uprchlíkům z Ukrajiny nás všechny bude stát nemalou částku a to zrovna v době kdy se bude mnoho z nás propadat do energetické chudoby a potýkat s vysokým nárůstem cen i v oblastech těch nejzákladnějších potřeb. O tom že by to v budoucnu bylo nějak mezinárodně oceněno si nedělám ani ty nejmenší iluze. Ale když na to Křeček poukáže jen proto aby čelil fňukání a de facto i osočování z nepomoci, hovádka které vlastní lidi posílá do boje s holýma rukama proti obrněné vojenské technice, tak namísto toho aby se nad tím co řekl naši lidé zamysleli alespoň stylem „No… něco na tom bude“, sklidí Křeček obecnou nevoli a výstražné „ty ty ty“ od přiblblých politiků, u kterých si nedělám naděje že by měli nějaké řešení pro devastující průser se kterým se budeme muset potýkat a do kterého nás svou servilitou vůči zahraničním páníčkům vedou.

            • embecko

              Jak za Nagana!🌋 Vybuch narodni solidarity!
              Krecek mel byt prezidentem, ale na to je uz pozde. Ted se udalosti rinou velkou rychlosti a vyjadrovat se k nim je obtizne.

              • embecko

                Alespon se zacina vyjasnovat, kdo bude pristim pezidentem; vojak to uz ma skoro v kapse, staci jen nic vyznamne nepokazit.

                • vittta

                  V současné situaci se to zdá, ale za týden, dva, může vyhrocování situace působit opačným dojmem.
                  Na BL se dohadují, jestli Putin použije jaderné zbraně.
                  Že jo, ale nikomu to vlastně moc nevadí.
                  Je to překvapivě levicové řešení problému, zabránit Putinovi v použití jaderných zbraní tím, že na něj ještě více ekonomicky, ale i vojensky zatlačíme.
                  Moc si nedovedu představit jak, leda přímou agresí.
                  Naše možnosti sankcí jsou vyčerpány.
                  Veškeré firmy s Ruskem rozvázaly kontakt.
                  Co se mohlo, to se zmrazilo.
                  Ruští občané jsou perzekuováni na celém širém světě.
                  Co je ruské, se přejmenovává.
                  Kam oko dohlédne, visí ukrajinská vlajka.
                  Ruské kočky nesmí na výstavu.
                  Ruští sportovci, ani ti zmrzačení, nesmí na mezinárodní soutěže.
                  Určitě jsem na něco zapoměl- ale systém Swift to nebyl, to je totiž ruská sankce,
                  Demokratický svět se vyčerpal, víc už Rusku provést nelze.
                  Nyní je na řadě Rusko, protože i Rusko může lecos provést.
                  Né vojensky, ale ekonomicky.
                  A bude nás to bolet, hodně bolet, a některé věci ani nemají alternativu, třeba dodávky ropy.

                  • Kamil Mudra

                    Já myslím že Jakov Kedmi vyhodnotil situaci Ruska velmi dobře od minulosti až do současnosti. Putin už nemůže vystupovat jako mírotvůrce ani jako ten kdo se cítí být ohrožen. Diplomatickou cestou se západem nic nevyřeší, NATO své základny nezruší a jemu už nezbývá nic jiného než teď vyhrát a nebo prohrát navždy.
                    Západ mu dal srozumitelně najevo že s ním o ničem jednat nehodlá a že i kdyby k nějakým dohodám došlo, budou to jen cáry papíru, tak nějak naoko, které budou zrušeny jakmile se u Ruska objeví nějaká achilova pata. Podle mne už nemá jinou možnost než předvést sílu tak že Ukrajinu bez pardonu opanuje a posunu NATA do dřívějších pozic dosáhne likvidací těch základen na Balkáně i jinde, s tím že bude držet po celou dobu USA v šachu hrozbou jaderného konfliktu. A pokud se mu tohle podaří, teprve pak ho začne západ respektovat jako sice nemorálního avšak silného partnera k jednání. A to jednání už by pak bylo jen o tom zda amíci opustí Evropu hned a nebo zda dostanou nějaký čas na to aby tak úplně „neztratili tvář“.

                    Poslechni si tenhle dlouhý audiodokument a pochopíš o čem mluvím. Když si u toho „videa“ (obraz je stále stejný) klikneš dole na „více“ otevře se ti seznam kapitol a můžeš si vybrat co tě nejvíc zajímá. Ale za poslechnutí stojí všechno.

                    Ukraina – propast mezi východem a západem: Systematické drancování Ukrajiny a agrese sil NATO

                    Pomocí mnoha důkazů prozkoumáme mýtus o tzv. imperialistických ambicích a rozpínavosti ruské federace, což se nám snaží naši analytici a experti stále sugerovat. To, co Rusové provádějí nyní na Ukrajině, Američané prováděli celou dobu své existence. Ano, obě varianty jsou špatné. Ale proč jsme najednou tak ohromení u Ruska, a zůstáváme chladní u USA? Poslechněte si dosud nejpodrobnější dokument o krvavé pravdě Ukrajiny. Tuny materiálů, článků, statistik, vojenských analýz, výroků/prohlášení, typů zbraní a vojenské techniky, stohy informací a dat, ze kterých tento dokument vznikl.

                    Jak to bylo na Ukrajině za předchozích 8 let? Jak probíhaly přípravy základen NATO v zemi? Proč západ ani slůvkem nekritizoval nacifikaci Banderových stoupenců, ani perzekuci ruskojazyčné části obyvatel? Ruský zásah je vyústěním osmileté gradace a eskalace Ukrajiny. Na východě země vznikaly základny NATO, a řadu let tu operovaly americké výzvědné služby. Máme důkazy. Dokumentujeme výroky o sklonu k Nacismu politiků v Kyjevě. Masivní těžbu lesů v Bukovině ukrajinských Karpat. Zálusk na těžbu břidlicového plynu tzv. frakování. Ohromnou propagandu bývalé vlády Petra Porošenka. Plošné zákazy a blokování ruských webů. Kapitolu školství (příprava zákazu maďarských, rumunských a hl. ruských menšinových škol). Ekonomickou část (pokles produkce, kontrast Ukrajiny a EU, ztráta území, exportu do východních zemí atp. Detailní spolupráci české vlády s kyjevskou vládou (Stropnický, Poltorak, vojenský opravárenský podnik v Šenově na Novojičínsku, Tatra Kopřivnice) a rovněž zde pokrýváme i rozsáhlé americké základny po světě, přičemž se orientujeme nejen na hlavní základny v Asii, Austrálii, ale hlavně v Evropě, Slovensku a ČR (Náměšť nad Oslavou, Čáslav – letecké základny NATO, a příprava voj. prostoru Brdy viz rozšířená obec Jince.

          • Kamil Mudra

            Jo a ještě k tomu Chaunovi. On sám je mi volnej, tedy jsem hodnotil jen aktuálně řečené, bez nějakého kontextu s jeho osobou. No a na tom co říkal jsem ocenil že se věnuje právě dopadům té mediální hysterie na myšlení lidí, oproti jiným komentářům které se přednostně věnují tomu kdo má pravdu, kdo je v právu, kdo má co v plánu, ekonomickým následkům… ale tu mizérii, která se jak rakovina rozlejzá mezi lidmi, povětšinou ponechávají stranou. Přitom jde o něco s čím se potýkáme denodenně na každém kroku.

            • embecko

              Ty vetsinou hodnotis myslenku bez vztahu k jejimu puvodci, ja naopak, pro me je puvodce dulezitejsi, nezli myslenka sama.

              • Kamil Mudra

                Nikoli většinou, saxi, ale vždy. To mi umožňuje posoudit nezaujatě samotnou myšlenku aniž by mne při tom rušil můj vztah k jejímu původci. Teprve v druhé fázi, když se zamýšlím nad tím proč původce tu myšlenku vyslovil, zahrnu do svých úvah i jeho.
                Samozřejmě je ale třeba rozlišovat mezi tím zda je mi sdělována informace nebo názor. V případě informace je pro mne její sdělovatel mnohem důležitější než když jde o názor, protože na tom do značné míry závisí její důvěryhodnost. U názoru tomu tak není, protože i z úplného „blba“ může vypadnout nějaký inspirující postřeh už jen proto že se dívá na svět jinak než já. A toho blba jsem dal do uvozovek proto že nikdy nemám stoprocentní jistotu že jsem ve všem chytřejší než on. Na druhou stranu – i mnou uznávaná a důvěryhodná autorita může mít na něco názor pro mne nepřijatelný.

    • Janika

      To je komedie, co? Na to člověk musí mít žaludek. Nasi cenzuromilove bojují za svobodný tisk v Rusku…

      • Kamil Mudra

        „Novináři v České republice si dobře pamatují, jak fungovala média za vlády komunistického režimu. Pamatujeme si, jak svobodu slova, která byla jedním ze základních výdobytků Pražského jara v roce 1968, potlačily sovětské tanky. Víme, jak je svoboda slova cenná. Současná ruská realita také ukazuje, že svobodu slova je možné potlačit tak, že se vlastnictví sdělovacích prostředků zmocní oligarchové s vazbami na vládu a polostátní nebo státní společnosti.
        Varujeme před tímto vývojem. Zárukou demokracie jsou svobodná a nezávislá média. Podmínkou fungování svobodných médií je jejich nezávislost a ekonomická síla. Vyzýváme Evropskou komisi a další světové organizace, aby podpořily nezávislá média v Rusku i v dalších postkomunistických státech.
        Bez nezávislých profesionálních médií nemůže fungovat demokracie, bez nezávislých médií nebude svoboda.“

        Dobře napsáno. A je třeba mít na paměti že mezi postkomunistické státy patří také Česká republika.

  5. vittta

    PL se bojí cenzury, a poslední dobou poněkud radikalizovali své názory.
    Tady mě zaujala jedna věc.
    V článku je video, kde je v přímém přenosu bombardován blok paneláků.
    Rozumíte, někdo namíří svůj mobil na bezvýznamný blok paneláků, a čeká.
    A pak…přijde několik výbuchů.
    Je to klika tohle natočit- nebo je to běžné, a ten, kdo natáčí, čeká obětavě na vlastní smrt, natáčející se totiž nijak nekryje a je normálně v jiném věžáku.
    Mám takovou zkušenost, jakkoliv to je zvláštní, bývá i dělostřelecký granát před dopadem vidět.
    Tady je špatná kvalita záběru, proto asi není vidět nic, až na ty výbuchy.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Utrpeni-Ukrajincu-Rusove-rozeseli-u-Kyjeva-zkazu-695036

    • Kamil Mudra

      Ale naučili. Naučili se že když jsou sami v balíku tak se můžou na ostatní vysrat. Jakpak asi takovou Jourovou budou trápit navýšené ceny čehokoli?

    • Janika

      Ale no tak, vittto. Vždyť jsme to tady nedávno psali, ty i sax myslím, že on je opravdu nečekaně statečný. Můžeme mít jiný názor na to, co je lepší, jestli se vzdát, jako jsme to v 68 udělali my, a zachovat lidské životy a mír, nebo bojovat jako Ukrajinci. Tohle je strašně těžká otázka. Ale statečný je. Veškerá ukrajinská elita přitom utekla do bezpečí.

      • vittta

        Jestli je statečný je otázka, na kterou už nyní odpovědět neumím.
        Nikdo totiž neví, kde je, a kdo ho vede a proč vlastně dělá to, co dělá.
        Ale pro ČR neudělal, co já vím, vůbec nic.
        A vyznamenání se dávají právě za to.

        • Kamil Mudra

          Souhlas. Je statečně zalezlý v nějakým bunkru a hrdinně vyzývá jiné aby šli holýma rukama proti tankům. ČR poslouží jen jako demonstrace loajality českých politiků vůči NATO.

      • kočka šklíba

        Také si myslím, že vlastně nikdo neví kde je. Protože když byl zveřejněn jeho video rozhovor (možná i více) z Kyjeva, posléze se ukázalo, že už v Kyjevě nebyl. Proč by tomu mělo být nyní jinak? Takže s tím, že je statečný bych váhala. A jestliže je ve Lvově, což je kousek od polských hranic, na tom nic tedy statečného nevidím. A také souhlasím s vitttou v tom, že pro nás, jako ČR, nic neudělal. Takže vyznamenání za co?

        • embecko

          Uz udelal nekolkrat falesny tah, napr. s Guaido.
          Otazka je, jak a z jakeho ucelu se na to divat, zda- li historicky (udelal, co se dalo, ale ted nemuze jinak), anebo pragmaticky (rozhoduji ciny, nikoliv motivy).

          • vittta

            Jistě, je tady i možnost, že tím aktivismem si hraje se svými oběťmi- sluníčkáři.
            V takovém případě by to byl geniální tah, protože je ukazuje takové, jací jsou, a ne takové, jakými se dělají.
            Tedy jako nenávistné, a duševně nemocné kreatury.
            Tomu by napovídalo to trestní stíhání, které nyní plánuje za pokus o puč.
            Jako, úplně odvrhnout to nejde, jeho sledovat je pokaždé zajímavé, už tím, že si na tom lze brousit politickou teorii, mnohdy mimoděk.
            To by ovšem byl tah tak brilatní, že bych se ho sám neodvážil- jak pokaždé píšu, co bych udělal já v tom, či onom případě.
            Ale už mě napadlo, co vlastně prezident udělá 9. května.
            On klidně může jet do Moskvy na přehlídku, pokud tedy nebude válka, on je toho schopný, a já si myslím, že by to i Putin akceptoval, poněvač by se to hodilo oběma.
            Sluníčka by vzteky pukly, ale co by mohli dělat, když nyní Rusko tak aktivisticky oduzuje?
            Ale nevím, no…nevím.

            • embecko

              Milosuv pad zacal, kdyz se v Moskve odmitl postavit na tribunu pri prehlidce Vitezstvi a sledoval ji ani nevim odkud, mozna z Ceskeho domu. Tehdy poprve cuknul a hyeny ucitily krev, od te doby je jeho sestup nezadrzitelny, s obcasnymi ulitbami.
              Jak nahore pisi o tech dvou moznostech pohledu, tak nevidim duvod, proc nepouzit oba. Neni to sice politicky uderne, ale clovek se lepe zorientuje.

              • vittta

                S jezevcem se člověk nenudí.
                Jeho naprostá neodhadnutelnost…je svým způsobem geniální.
                Někdy připomíná Mannerheima, ten si jako jediný před Hitlerem zakouřil.
                Proti jezevcovi se špatně hraje, protože nikdo netuší, co zahraje, a politicky je zajímavé, že se nebojí zahrát ani špatně, bez ohledu na to, jestli úmyslně, nebo náhodně.
                Jeho soupeři jsou proti němu prakticky bezmocní.
                Je to politický pád- není, hele, ten chlap je jedním tahem klidně zase ve hře, i když teď vypadá, že je mimo hru.
                Zahraje to?
                https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Metal-pro-Zelenskeho-ohlasil-Zeman-A-pak-uz-kosil-Kritici-Gotta-a-Bohdalove-Bezvyznamni-Greta-je-sociopaticke-dite-695126

                • embecko

                  Jezevcovy kroky se odviji od nalad lidu, plni, co slibil a snazi se byt prezidentem vsech. Podpora Ukrajiny je primo zavisla od odporu k Rusku, ktery stoupa s cenami energii (a tedy bude cim dal tim vetsi).
                  Osobne uroven podpory Ukrajiny nezpochybnuji, dle meho je silna a plosne rozprostrena po cele spolecnosti.
                  Vyznamenanim Zelenskemu Milos vyslysel prani lidu. On neni zadny rusky svab, je to pragmatik, delnik politiky. Rozhodujici jsou media a ta zastavaji jednoznacnou pozici. Milos ze sebe muze udelat agenta Kremlu, ale to by bylo proti jeho politickym vychodiskum a tak funguje podle zasady „politika je umenim mozneho“.

                  • vittta

                    Já bych řekl, že naopak bude stoupat podpora Rusku, resp. ta tady v nemalé víře existuje, ale lidé se bojí jí naplno vyjádřit.
                    To se začne obracet, jak bude klesat životní úroveň.

                  • kočka šklíba

                    Myslím, že také nemyslíte na to, že je to jen člověk a především otec. Jeho dcera, pokud vím, studuje v Anglii. Dokud se jeho výroky a rozhodnutí týkali jen našeho malého českého rybníčku, tak to bylo téměř v pořádku. Jenže nyní v té hrozné hysterii, nenávisti Západu k Rusku by se asi jeho vyjádření sebeméně obhajující Rusko a jeho vojenskou operaci, zaměřenou zejména proti náckům na Ukrajině, a to on bezpochyby ví, mohlo také velmi podepsat i na jeho rodině, zejména dceři. Nakonec jsme byli svědky co rozpoutali zdejší hyeny se synem Babiše.
                    Ne že by ho to omlouvalo, ale je to docela pochopitelné. Podle mého nechce vyhovět občanům, kteří jsou zblblí z té masírky v mainstreamu, stejně nemůže být zvolen, i kdyby fyzicky na to měl, jako že nemá, ale prostě nechce jít proti proudu také kvůli rodině. Podle mého je to určitě jeden z důvodů proč se chová jak chová. Ale jak píšu, to ho vůbec neomlouvá.

        • vittta

          To je vojenskou logikou i nemožné, aby v Kyjevě byl.
          Protože moc není, jak se tam odsud dostat, a pokud ano, za týden už to nepůjde.
          Letadla Rusové sestřelí, a na silnici také není bezpečno, navíc na hranicích muže lustrují, jestli nemají povolávák, a je naivní si myslet, že by Zelenskyj prošel se svými gorilami někde zadem.
          Ten nesmí být nikde viděn, natož jak opouští zemi, protože by tím značně utrpěla morálka.
          On podle mého na konci nějak prostě „zmizí“, aby nemohl mluvit.
          Ten hraje o víc, než si myslí, pokud je hloupý, a pokud není, pak ví, že není úniku.
          Zoufale volá o pomoc, ale né pro svůj lid, ale pro sebe a svou suitu, jak se mi poslední dny zdá.

          • pacifista

            Už je to nějaký den, když jsem četl, že se nachází na US ambasádě v Polsku. Samozřejmě nepotvrzené.

    • embecko

      To uz je passe, neco jako vypraveni o vyznamenavani vyznamnych buditelu serpou z trikolory na vlasteneckych plesech v 19. stoleti.
      Ted se ukaze, jestli je narod, vlasta stat jenom socialni konstrukt, anebo jestli ma ve hre prsty Matka Priroda a jestli to pujde z krve.
      V tomhle smeru je na opravdu dlouhe promysleni, proc ted doslo k takovemu solidarnimu vzepjeti lidu v souvislosti s uprchliky z Ukrajiny.

      • vittta

        Pokud k němu došlo.
        V tom smyslu samozřejmě ano, ale jaké vlastně je to %, co nadšeně pomáhá?
        Ono to házení ciframi je také ekonomická finta.
        „Už se vybralo 1,2 miliardy, kolik jsi dal ty?““Všichni dávají“.
        Válka je záležitost, kdy je všechno povoleno, a nikdo nic nezkoumá, a pravda je po čertech dobře ukrytá.
        To může být monstrozní kšeft, víc jak cokoliv jiného.

      • Janika

        Vzepjetí lidu rovná se zakořeněná nenávist k Rusku. To je ten hnací motor.
        Ale trochu divné to je. Možná u některých i touha pomáhat, připoutat takhle k sobě někoho, zavázat si ho, a to v době plné zloby a nenávisti, které už je nadmíru.

    • Janika

      No ti ale zuří :-))). Jsou vzteky bez sebe. Dal jim pěkně do čumáku.
      Jinak myslím, že je proste pragmatik, jak říká sax. Jednoduše nechce být ze hry. A to je dobře.

      • Kamil Mudra

        Já myslím že tímhle tahem se z jakékoli smysluplné hry vyřadil. Možná tím oplácí Putinovi to umístění ČR na černou lástinu. Dost se snažil aby to tak nedopadlo a ten neúspěch si mohl vzít osobně.

    • pacifista

      Stejně si myslím, že to udělal Putinovi na zlost. Soudím podle toho jak reagoval. Očividně dal průchod emocím a to by státník neměl.

      • Kamil Mudra

        No… nechce. To púvodní video ze kterého pochází výstřižek který Astr odkázal má už 273 000 shlédnutí a Astrův odkaz 228 085. To je poměrně dost lidí kteří ty pravdy evidentně slyšet chtějí. Na to že v mainstreamu se Staněk nevyskytuje a že ty cifry klidně můžeme sečíst, protože každé video pochází z jiného kanálu, to považuji za úspěch.

        • astraustralia

          Ne ze bych povazoval vetsinu a ne jen nektere obyvatele CR za mene myslici (ve volbach to predvedli nazorne)
          ale plati pravidlo ze odkazy ktere jsou dalsi mnohe ctenare odrazuji prave svoji delkou (viz puvodni odkaz)
          a proto jsem dal i druhy odkaz s kratsim proslovem.
          Po uvedeni Tvych cisel Kamile jsem rad ze to neplati vzdy :-)
          Patrne nastupuje pravidlo ze cim vetsi cenzura tim vetsi hlad po informacich !

          • Orinoko

            Jen blbec věří oficiálním médiím. – Václav Havel.

        • dixi

          Doposlechla jsem na etapy Staňka a teď ještě Robejska, mají hodně sledování, neztratí se to. Ne všichni věří oficiálním zprávám.