Mizérie v Missouri

Napsal Baron Le Samedi

Zatímco střední Evropa žije svá historická traumata (okupace ČSSR pěti armádami, z nichž čtyři jsou dnes opět bratrské, protože v NATO), Amerika prožívá druhou Katherine, totiž hurikán tentokrát rasový. Málokdo ze čtenářů by neslyšel o zavraždění l8tiletého Afroameričana Browna 9.8.14 ve Fergusonu ve státě Missouri, a jistě většina čtenářů či diváků TV si pomyslila: to máš Obamo za to, že se nestaráš o Ameriku, ale metaproblémy ukrajinské. Deset dní, které následovaly poté, co Brown dostal šest kulí do rukou, ramene a hlavy znamenalo zkoušku nikoli demokracie, ale připravenosti jakýkoli demokratický problém v USA zmáknout. V průběhu týdne byla zadržena a předvedena i devadesátiletá židovka Heda Epsteinová, běloška, která přežila holocaust, a videozáběry si smlsly na tom, jak ženu, po slovních protestech ve prospěch ubitého Browna, vláčeli v St. Louis policista a policistka, přičemž žena (opakuji: devadesátiletá stařenka) měla policejní mluvou „přiložena za zády (plastiková) pouta“…

Apokalypsa v Missouri je přesnější název. Dnes proběhly tv stanicemi tyto záběry http://www.youtube.com/watch?v=j-P54MZVxMU&bpctr=1408648957 na nichž si na sebe zavolal 23.letý černoch hlídku, která ho, protože prý říkal: „come on, shoot me“ i zastřelila dvanácti střelami, podle jeho přání. Obchody rabovány, novináři zatýkáni (těm našim z Babisspressu by se to jistě nestalo) a tak některé stanice přistoupily k radikálnímu kroku. Třeba za ruskou RT byla ve Fergusonu přítomna tato dívka http://www.youtube.com/watch?v=JQhWTEj9_tg která není nikým jiným, než dcerou Vitalije Čurkina, zplnomocněného velvyslance RF při OSN v New Yorku. Slečna Čurkina má, přirozeně, ruský diplomatický pas, byť ho případ od případu nemusí užívat, každopádně, staví FBI, která mimochodem dbá o bezpečnost delegátů OSN a jejich rodin na území USA, před složitou úlohu. Je to takový diplomatický oříšek, řekl bych, protože ona snad může i tam, kam by se ruští diplomaté jen neradi, z hlediska americké bezpečnosti, pouštěli (byli puštěni).

Položme si otázku, proč Ferguson vypadá jako Camp Attila, nebo jak se ta hnízda v Iráku jmenovala….. Je to proto, jak jsem se dočetl, že Pentagon nechává policiím své přebytky v programu 1033, což znamená, že taková okresní jednotka může i řadového policistu vybavit jako člena SWATu. Nevýhodou prý je, že do jednoho roku se materiál musí použít, nebo jde zpět do skladu. Chceš obušek? Tady máš, ale do roka s ním musíš někoho zmastit, nebo půjde zpět do skladu. Přirozeně, žádné výstrojní a jiné součástce se nechce líně ležet ve skladu na polici, zatímco sestřičky budou v akci, a proto z pouzdra volá: „užij mne“!!!

Na druhé straně je třeba říci, že to, co leckdy vypadá jako opilost, je v případě Afro komunity spíše ovlivnění drogami (crackem) což má za následek, že osoba ovlivněná se nekontroluje. Napsal jsem osoba…. Eh, ano. Law enforcement officers jsou totiž jen nástrojem americké justice. Nejsou to poliši, cajti, ba ani chlupatí, benga nebo švestky. Jsou law enforsmeři. Prosazovači práva. Platné americké trestní právo se opírá o precedenty, které známe většinou z Perry Masona, když otloukal porotě o čumák nedodržení usnesení Miranda vs. Arizona, tedy včasného poučení zadrženého, že….

Od dob Perryho Masona americké trestní právo „vyspělo“ a osvojilo si názor, že pachatele je třeba každopádně zastavit. Tennessee vs. Garner, případ, kdy 15letý juvenil ukradl deset dolarů z peněženky (prostá krádež), ovšem proto, že peněženkou (přihrádkami) dále listoval, pokračoval v páchání trestné činnosti a musel být tedy “ stopnut“. Policista, který ho viděl, neváhal a stopnul krádež i Garnerův život. Nejvyšší soud USA tuto praxi posvětil…..

Amerika dnes prožívá krizi identity. Americký sen neexistuje. Zcela nedávno v jedné rozhlasové stanici padlo pár ostrých slov proto, že bylo řečeno, že Santa Claus je běloch. „A proč by nemohl být černoch?“, volal do studia rozezlený posluchač… No proto, že se Martin Luther King taky nezobrazuje jako štíhlý běloch, když byl Afroameričanem…. A aféra byla na světě.

Černí nemají práci, a přibývá jich. Ne není to myšleno tak, jak to čtete. Černí přirozeně práci mají, ale jsou tací, kteří ji nemají. Wal Mart, což je americký obchoďák, v jednom menším městě v USA zaměstnává dvě stě lidí. Zaměstnává. Ale všichni si současně musejí chodit pro food stamps, chtějí-li vyžít, a zdraví, na zdraví jim musí stačit Medicaid gratis. Kde jsou ty časy, kdy Ford platil dělníky tak, aby si mohli jeho výrobek i koupit. Přitom Wal Mart má kolem trilionu dolarů ročního zisku, říkají Američané. Ti bílí, i ti černí. Ti černí se v Americe ocitají na základě toho, že Rosa Parksová musela sedět téměř na autobusovém nárazníku, chtěla-li kdysi cestovat, z čehož vznikl Haleyův román Kořeny (o otroctví), což se stalo noční můrou všech Američanů. Román líčí odvlékání černochů z Afriky, a tak každý, kdo v Africe dokázal, že jeho předek byl odvlečen, spadal do amerického programu přistěhovalectví. Do Ameriky se zcela nedávno dostali tisíce podvodníků, kteří si rodokmen k odvlečenému koupili, a američtí diplomaté v Africe přirozeně nemohou zkoumat genealogie staré stejně, jako americké dějiny.

Afroameričané se tak dnes dělí na ty, kteří skutečně bojovali s vojsky Severu za svobodu v šedesátých letech předminulého století, a pak na ty Afroafričany, kteří před deseti/dvaceti lety začali využívat americké blahosklonnosti, a začali dominovat v černošských komunitách. Je to problém, o kterém Američané nepíší, ale na povrch tyto případy občas vyplavou. Jako případ jisté paní Diallo, která se na zcela upravené papíry dostala ze Senegalu či Guineje do Ameriky, kde jako pokojská způsobila zkázu bankéře Strauss-Kahna. Boj Afroamerické a Afroafrické komunity. Problém, který severní Ameriku zřejmě čeká. Proto by ona sama (Amerika) neměla vyčkávat a observovat po krajích světa, i válčit, vede-li se bitva, snad zatím jen v hlavách lidí, doma.

Jeden komentář

  1. Martas

    Ziju ve Statech 16 let,tak si troufam rici,ze mohu posoudit.V USA stale panuje rasismus,i kdyz skryty,ale panuje.Kdo rika ,ze neni,tak lze.

    • ;-)))

      USA vzniklo na zaklade genocidy indianu, pote 4mil dovezenych cernych otroku. a kdyz i tech bylo malo a ztratili oficialni status otroku, zacali ti hodni americane plni pravdy a lasky, svobody, te jejich … a demokracie proste hledat dalsi nove otroky mimo usa. to je cele. zda to budou otroci fyzicti, ekonomicti ci dobrovolni pitomci neni relevantni.
      Zajimave je sledovat dynamiku upadku, padani masek… z kecu o lidskych pravech zustali cary a NATO vedena USA, vedene sionisty se elegantne vyprofilovalo verejne na North Atlantic Terrorist Organization

    • Janika

      Těžko říct, co je rasismus a co jen nefér využívání skutečnosti, například když někdo nazve Obamu černou opicí v Bílém domě. Přitom motivace k takovému označení je čiré znechucení a zoufalá bezmoc nad celosvětovým vražděním nevinných, jehož je Obama symbolem.

  2. ;-)))

    prvni video uz pravda a laska elegantne zablokovala, date pokracovat a nic

    • BARON LE SAMEDI

      Jak ho popsat….ulice na předměstí většího missourského města. Na ulici stojí pár černochů, a pozorují, jeden z nich natáčí na mobilní telefon. Motivaci, proč natáčí na mobil klidnou ulici, neuhodnu. Po chodníku se prochází černoch mladšího věku, má béžové kalhoty, sako a jako by si pro sebe něco mumlal. Halasí také ti dva tři lidé, co ho sledují a natáčejí.. Najednou se v přiřítí policejní SUV. Policisté vyskočí, a zaujmou postoj. Mají okna, stažená, kryjí se za předními dveřmi levými a pravými, a něco na černocha, který jim jde vstříc, halekají. Černoch se nezastavuje, a z deseti metrů, cca je chce obloučkem obejít, když v tom zazní výstřely, on padá a dokutálí se mrtev k předním pravým otevřeným dveřím policejního vozu. Cajti jsou ovšem ještě ve střehu. Po cca dvaceti vteřinách klopí hlavně, a je vidět, že k mrtvému se sklánějí. Během dvou minut přijede x dalších několik SUV policie, zatlačováni jsou černoši, kteří za dne, tak kolem poledne, vybíhají, a prostor cca šedesát metrů od střelby je zahrazen žlutou páskou „police line do not cross“. Víc na videu nebylo, možná chtěl někdo nafilmovat a inscenovat hostilní policejní reakci na černocha, inu nepovedlo se, byl popraven (zabit)…..

      • BARON LE SAMEDI

        Blondýnka Anastázie Čurkina snad blokována není. Pokud ano, představte si blond Barbarellu, nikoli ovšem v kůži (respektive – jen ve své kůži, jdoucí s kůží na trh :-)))

  3. ;-)))

    von se obomba orosi pri sve barve az tam jeho cerni kuci vyhlasi cernou intifadu

  4. vittta

    V také vidíte svobodu a demokracii moc ….až dětsky.
    No co,tak policicta zastřelí černocha jen tak.
    A že se mu nic nestane..
    Ale ať si zkusí o černochovi říci,že je negr-tak u policie skončil a nejen to,bude jako rasista vláčen v médiích,že si může hodit mašli!!!!!!!!!!!

  5. lomikel

    nechtel bych se vmesovat do internich zalezitosti USA, ale cim vetsi problemy maji doma, tim lepe pro Evropu.

    • Janika

      Nechc ti brát iluze, lomikeli, ale ono je to právě naopak. Kdo má vnitřní problémy, montuje se do jiných, což platí pro jednotlivce, i pro skupiny, i pro státy.

      • Antimon

        Přesně tak. Já má rovněž obavu, že díky narůstajícím problémům doma, budou USA eskalovat něco ve světě (Ukrajina, Syrie, Irak, …), aby to bylo na koho svést …..

  6. ;-)))

    kolik jste napocitali obrannych vystrelu policistu pri teto verejne poprave?

  7. ;-)))

    Příběh izraelského vojáka Eran Efrati
    Je Palestina územím pod Izraelskou okupací? Jaké je to vyrůstat v průměrné Izraelské militaristické sionistické rodině? S jakými ideály vlastně vstupují Izraelští vojáci do armády a jaká je jejich každodenní realita? Jsou Palestinci na Palestinských územích občany, kteří mají svá práva? Jakou moc má vlastně Izraelská armáda a její vojáci nad lidmi v Palestině? Co všechno mohou a nemohou? A co se stane když omylem zastřelí palestinské dítě? Jak probíhají vojenské operace v pásmu Gazy? Stojí za konfliktem náboženství, boj o území nebo peníze? Funguje v Izraeli cenzura? A kdo jsou to Breaking of Silence? Jaká je spojitost mezi policií v USA a Izraelskou armádou?

    Odpovědi na tyto a další otázky naleznete v tomto videu. Titulky CZ

    … jednou budeme vsichni palestinci, pokud to tak pujde dal!

    • dixi

      Ano, je to silné, vypovídající o tom, co všichni cítíme, zjišťujeme, že je za propagandou a líčením o proradných nepřátelích takzvaného práva demokracie a pořádku. Jsme bezmocni na nesprávné straně.

  8. Miroslav

    USA je gangsterský stát,který se neštítí jakékoliv podlosti,vždyť už jsem četl,že to dvojče-světové obchodní centrum v New Yorku 11.9.2001 si USA vláda nechala zničit po tom náletu do dvou mrakodrapu termitovými bombami,které tam před tím náletem byly tajně uskladněny!!! Očití svědci viděli a slyšeli ohromné výbuchy a pak se začalo hroutit patro za patrem a ocelová konstrukce těch dvou mrakodrapu byla v tekutém stavu. Ocelová konstrukce při teplotě 400`C nemůže se roztavit,při teplotě 600`C ztrácí polovinu pevnosti a teprve při teplotě 1200`C se ocel začíná tavit!!! THERMIT má při hoření teplotu 2000-3000`C a zaručuje velmi rychle roztavení ocelové konstrukce!!! USA vláda obětuje i své vlastní občany,aby potom měla vykonstruovaný důvod k válce v Iráku,Afganistánu,Sýrií,Lybií proti údajným teroristům a dosadí si tam proamerické loutkové vlády,které USA dovolí drancovat za babku nerostné suroviny a světu lžou,že prý vyváží demokracií,svobodu,humanismus,lidská práva,ale to je všechno mystifikace a podvrh!!!

  9. merlin

    Jsem se právě dočetla, jak devítiletá americká dívenka zastřelila samopalem uzi instruktura střelby a její rodiče to natočili na kameru. Vzhledem k tomuto způsobu výchovy nechápe, proč amíci ihrnou nos nad praktikami Hamásu nebo Boko Haramu a dovolují si jim vyčítat, že vyzbrojují malé děti.
    Možná až zavedou v usa střelbu ze samopalu povinné pro děti od tří let, tak se to tam konečně tak nějak pročistí přirozenou cestou samo. Tedy to je něco, své děti učí roznášce demokracie fakt včas.
    Napadlo by někoho z Vás tady učit své děti v devíti letech ze samopalu? Mi to přijde vyloženě úchylné

    • dixi

      Oni mají vůbec úchylné myšlení. Doma jsme koukali jako blázni, když dávali dokument o věznicích. Spousta mužských pohromadě a hlídaly je ženy. To nám přišlo naprosto ujeté.

      • merlin

        To jsem naštěstí neviděla, ale už aspoň vím, co inspirovalo ten ujetý nápad Šabatové k prohlídkám per rectum a per vaginam za účasti opačného pohlaví.

    • Vodník

      OBSE jsou agenti Kremlu a kommunistů. Českého kavárenského chytráka neošálí!

        • merlin

          český kavárenský povaleč nikde bivakovat nebude, možná tak chvíli okounět, aby ho viděli u bivaku :-)