Celý svět čeká, co udělá Putin

BmpWL_PCMAIL8jq (1)

Allain Jules píše, že 80% Rusů je vzteky bez sebe z nečinnosti Kremlu. Mlčení prezidenta Putina se stává frustrující. Pozoruhodná je Julesova zmínka o tom, že je pravděpodobné, že se Putin dostal do léčky Západu.

***

„Je čas“ , píše el-murid.

„9. května je plánována Přehlídka vítězství. Jestliže do 9. května Putin neudělá nic, aby zachránil lidi před nacisty – co přesně bude říkat na Rudém náměstí? O úspěších otců? O těch jsme četli i bez něho. O záchraně před nacismem? Koho přesně?“

Nutí nás bojovat s Ukrajinou a my se tomu budeme vyhýbat za každou cenu?“ vyzývá k válce el-murid. Vzhledem k tomu, že tyto události používá otevřeně proti Putinovi, snižuje to důvěryhodnost jeho apelu.

***

Jiný ruský bloger, dr-piliulkin, píše:

„Nevím, co udělá Rusko. Ani nevím, co by mělo udělat. Kdyby mě požádali o radu – mlčel bych.

USA nás tlačí k vojenskému vpádu. Takže je to past. Z tohoto důvodu to nelze udělat. Takže – ať Ukrajinci mluvící ukrajinsky upalují Ukrajince mluvící rusky. Nemůžete zachránit tisíce, pokud by zahynuly milióny.“

Jeden komentář

  1. Janika

    Co říká Lev Veršinin? Nevím. Po událostech v Oděse je jeho blog uzavřený. http://putnik1.livejournal.com/
    Dodatečně se dočítám jinde v diskuzích, že oznámení na blogu „This journal is read-only. New entries and comments cannot be posted to it.“ znamená, že je zablokovaný. Jestli je to pravda a proč se to stalo, to nevím.

    Leva.net píše o tom, že Britské listy by se měly přejmenovat na Fašistické listy: http://leva-net.webnode.cz/products/britske-fasisticke-listy/

    • merlin

      Já jsem byla – na veršinovi, je zhnusený z těch lidí co píšou na facebooky oslavné proslovy na to, jak včera zametli v odese s nepřáleli. já jsem taky na takové výkřiky narazila Třeba ať shoří všichni jak čerti v pekle a tp. No jo. Tak nějak se mi to nechce ani komentovat. http://putnik1.livejournal.com/2014/05/03/

        • merlin

          hůř, je to fakt katastrofa, ti lidé vedle sebe už nebudou schopni normálně nažívat.

      • Janika

        Taky tak, merlin, slova se zdají zbytečná, jen se člověk dívá a srdce se svírá… Nejhorší je, že oni fakt CHTĚJÍ (hlavně USA), aby tam Rusko vlítlo.

        Veršinin jako rodilý Oděsan to prožívá těžce, zvlášť asi ty debily spoluobčany. Jenže ta hláška na blogu ukazuje na cizí zásah, proč by tam sám sobě psal, že nemůže přidávat příspěvky?

  2. Magnus Maximus

    Samozřejmě že je to provokace vůči Rusku. USA ale i EU chtějí RF zatáhnout do války. Bodoucí vývoj podle mě bude takový že fašistická chunta zválcuje nakonec veškěrý odpor a jiho-východ Ukrajiny vykoupe v krvi. Tím to ale neskončí. Dalším krokem bude Krym. Tam se povedou diverzní akce a na to už Rusko bude muset reagovat … A o to jde. Když Putin nezasáhne ted, bude muset zasáhnout na Krymu a rozvinout armádu na celou Ukrajinu. Západ se prostě nezastaví, vlastně se zastavit ani nemůže.

    • merlin

      ona by se evropa zastavila ráda, ale usa jí to nechtějí dovolit, si myslím. Kromě vykradených polských nacionalistů o to nikdo v podstatě nestojí

  3. Hamilbar

    Mně není jasná jedna věc. K válce, i té vnitřní/občanské, jsou jak známo bezpodmínečně nutné tři věci: za prvé peníze, za druhé peníze a za třetí zase peníze. Kde je zbankrotovaná Ukrajina hodlá vzít?

    • Magnus Maximus

      Vždyt už peníze dostali od MMF a další dostanou. Dokonce už dostali moderní americké zbraně. Lze to vidět na řadě fotek.

    • dixi

      Merlin, to se vám povedlo, při té představě s úsměvem vypínám a jdu do hajan.