Dárek strýčkovi za oceánem

Napsal Lev Veršinin
Přeložil Hamilbar, převzato odtud.

Za tohle je třeba Jaceňuka a Turčinova zkrátka zabít. Kladivem po hlavě…“

Zvěsti o vývozu zlatých rezerv z Ruiny, zpočátku mlhavé, zhruba na úrovní fejku, ale potom fakticky potvrzené – i když obvyklým vyhýbavým způsobem – Američany, nabyly hrůznou podobu…

Zlaté rezervy jsou samy o sobě věc důležitá, ovšem, jak se ukazuje, jedná se nejenom o žluté cihličky s puncem, ale i o „zlato Skytů“ včetně známého skytského pektorálu. Je těžké tomu uvěřit, ale je to tak. Nezlobte se, ale komentovat to nedokážu. Lidé stejně vědí, o co jde, a stádo na tyhle cetky kašle.

A co se týče „kladivem po hlavě“, tak jak je známo, ten hajzl Jaceňuk nazval svou vládu vládou kamikadze, samozřejmě pouze obrazně. Něco jako, uděláme co je potřeba, a zmizíme. Ovšem podle mého názoru, jestliže by to tím mělo skončit, byla by to do nebe volající nespravedlnost.

Já jenom tupě doufám v chybu, nebo zázrak, nebo cokoliv. Ale pravděpodobnost toho, že s pektorálem je fakticky konec, že domů se již nikdy nevrátí, stejně jako se do Atén nikdy nevrátí sochy z Parthenonu ukradené lordem Elginem, je příliš vysoká, takže oprátkou na krku hajzla se už stejně nic nezachrání.

Ale stejně jsou věci, za které nelze nepotrestat.

A jestli dříve nebo později, tak to už záleží na okolnostech.

Jeden komentář

  1. sax

    Jelikoz jsem u Tribuna nechal jeden komentar od Janiky, tak sem nakopruji zas jeden svuj od Tribuna:
    *
    Nemci se ted snazili sve zlato z US dostat, ale marne, uzavreli jen smesnou dohodu, ze z 3500 tun zlata jim bude repatriovano 500 tun a to do roku 2020…to je cisty vysmech.
    Navic jim ted Americane vratili 5 tun, ale bez vedomi Nemcu jim poslali zlato pretavene, tedy “cizi” (Nemci maji sve oznaceno svym cejchem)…takze opet prostor pro spekulace, zda- li ve Fort Knox (ackoliv to nemecke je na Manhattanu) opravdu nejake zlato jeste je, anebo jestli se Americane nahodou nerozhodli cizi poklady pouzit jako zastavu za vlastni dluhy).
    V Nemecku jde v soucasnosti o velky skandal, ale je umlcovan medii…napr. FAZ napsal velkolepy clanek “Nemci dostanou sve zlato zpet”, ale jeho obsahem je jen poukazka na vagni dohody, ze snad, nekdy, do konce tisicileti… :o)
    Podle toho vypada take diskuze pod nim, to je kapitola sama o sobe…ne nepodobna te ceske (a jak vidim i ukrajinske): “chteli bychom, ale verchuska na nas kasle a dela si co chce”.
    *

    Jeste si pamatuji na jeden hezky komentar z FAZu, parafrazuji:
    „Kdysi se mi vsichni smali, ze jsem blazen konspirativec a sice kdyz jsem uvazoval nad tim, ze Americane nas mozna vsechny odposlouchavaji. Nedavno se mi zas smali coby priznivci konspirativnich teorii proto, ze jsem tvrdil, ze Nemecku byl jeho zlaty poklad ukraden a to jeho nejvetsim spojencem. Ted to tu mame oboje cerne na bilem a lide se mi zase vysmivaji, ze pry je to jinak.“
    :o)

    • sax

      Nebyl tu jeste komentar smajlika o tom, ze Jacenuj je mezinarodne uznanym vybornym ekonomem?

      Jinak Nemci maji tolik zlata v US, protoze jim platili coby jistinou za poukazky Marshallova planu.
      Tady neni urcite nahoda, ze Marshalluv plan pro Ukrajinu doporucoval i Soros, jen roli USA by tentokrat melo hrat Nemecko.

    • sax

      K prevozu zlata se vyjadril i svaz curysskych bankeru a potvrdil ho, pocitam, ze ti by neco vedet meli :o)
      Do uzavrene casti stranek se nelze dostat, ale „potvrzovaci odkaz“ lze vyhledat:

      Ukraine bringt Goldreserven in Sicherheit – Zürcher Bankenverband
      zuercher-bankenverband.ch/ukraine-bringt-goldreserven-in-sicherheit/‎

      Ukrajina odvezla zlate rezervy do bezpeci… :o)

    • g.g

      „Jeste si pamatuji na jeden hezky komentar z FAZu, parafrazuji: ‚Kdysi se mi vsichni smali, ze jsem blazen konspirativec a sice kdyz jsem uvazoval nad tim, ze Americane nas mozna vsechny odposlouchavaji.'“

      Člověk nemusí být „blázen konspirativec“, stačí pozorně poslouchat a číst a vnímat Richarda Stallmana, protože jeho předpovědi se vždycky tak o patnáct až dvacet let později bezvýhradně ukazují jako pravdivé. Tak třeba před patnácti lety se mu všichni smáli, že zásadně odmítá mobilní telefony kvůli tomu, že i klidová komunikace telefonu se sítí GSM by prý narušovala jeho soukromí. Cue rok 2013… A hele, hromadné sbírání metadat! ;-)

  2. BARON LE SAMEDI

    Dobře, Janiko, přirozeně člověk tiskne „podle srdce“. Ale tentokrát musíte uznat, že Vašemu ruskému idolu se v noci z 13. na 14. března zdálo o mém článku, který jest zde:-)))) Datum: 13. 3. 2014 17:16:29

    Předmět: Zlato Skytů pro Obamu?

    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSZWjKq8ufascUCrEWdhVjsljyRe6SE1kC1ILA_osuBWtZChD27

    Podle informací z ruského tisku (propagandistického, ostatně stejně jak tisk „druhé“ strany), došlo 7. března ve večerních hodinách k odvozu zlatého pokladu Ukrajiny z kyjevského letiště Borispol do Ameriky. Hodnota zlata byla orientačně stanovena na přibližně 20 miliard amerických dolarů, ale, jak upozorňují Rusové, hmotnost zlata není relevantní k současným cenám Au, pohybujícím se kolem 2.000 dolarů za trojskou unci.U tohoto zlata je podstatná historická hodnota. Moskva otevřeně řekla, že nové kyjevské vedení nechalo odvézt to nejcenější, čím Ukrajina disponovala, totiž zlatý poklad Skytů. Skytové, jak píše Herodotos ve svých Dějinách, jsou národem, žijícím na severu Krymu, a od Donu a Dněstru po Dunaj.

    Mytologie vypráví, že Herakles, cestující v ty kraje (Taurida- Krym) potkal v tamní zemi ženu-zmiji, s níž se na její naléhání spojil, neboť mu slíbila koně. Plnění slibu stále odkládala, až ze svazku vzešli tři synové, z nichž nejmladším byl Skyt. Ten také, jako jediný, splnil podmínky nejsilnějšího a nejmoudřejšího syna, píše Herodotos, a napjal nejen zděděný Herkulův luk, ale získal od matky i příslušenství, jehož součásí, jak řecký historik píše, byl i zlatý pohár. Synem Skythovým byl pak Rus…. Skytové vládli v oblasti zhruba patnáct století před Kristem, ale tři století po Kristu už jejich říši nenalézáme. Dokázali, zejména v době rozkvětu, kolem 4. století před naší érou, založit mohutné kmenové svazy, které rozvracel až Alexandr Makedonský, jeho syn Filip a vládci dalších, Pontských (černomořských) říší.

    Skytové, obchodující skotem, obilím a otroky jsou známi právě pro mohutnost zlatých nálezů, depotů, v jejich svatyních-pohřebištích. Z praxe vládců Skythie bychom snad mohli podotknout, že synové dostávali v dědictví tak velké území u ostatně vždy úrodných řek, jaké dokázali za den tryskem koňmo objet.

    Skytský poklad má prý sloužit jako záruka pro Ameriku, za její angažování ve věci úvěru MMF „nové“ kyjevské vládě, kterou de facto Spojené státy uznaly už tím, že Barack Obama osobně přijal pučistu Arsenije Jaceňjuka. V případě, že vláda pučisty bude ukončena z jakýchkoli důvodů, nečeká se, že by Spojené státy poklad z úschovy kdy v budoucnosti vydaly.

    Je to už poněkolikáté, kdy mizí civilizace, tentokráte ovšem jen v cizím sejfu. Hliněné tabulky, na něž sumerští písaři zaznamenávali běh času totiž před deseti lety rozdrtila kola amerických tanků při invazi do jižního Iráku.

    Ani založení sta Amerik by nenahradilo civilizační ztrátu, která tím národům celého světa vznikla.

    Ale jako se vším, i s ještě nezašantročenou českou královskou korunou (v rámci prodaného zlatého pokladu republiky) i se skytskými šperky je spjato obecné prokletí. Ten, kdo se jich neoprávněně dotkne, prý do roka odejde. Co tím starověké národy obecně myslely, zda odchod do zásvětní říše či něco jiného, to vědí jen ony a dávno mrtví strážci jejich tajemství. Baron Le Samedi

    • sax

      No vidite, jak jste rychly, barone :o) napsal jste to moc hezky…

      Ja autisticky pridam neco k Nemcum, protoze to neni vubec od veci:

      Z clanku:
      „Znamy svycarsky investor Marc Faber soudi, ze zlato nemecke Bundesbank, ktere bylo ve federalnich rezervach, je pryc.
      Podle Fabera bylo zlato z FEDu pouzito na spekulace a jiz vymenilo majitele. Dale se domniva, ze cena zlata poroste natolik, ze staty pristoupi ke konfiskaci zlata obcanu. Ze bylo zlato z FEDu vyvezeno a nasledne pouzito pri spekulacich podle clanku neni spekulace, ale zjevna vec a dovolava se pri tom na vyroky clenu predstavenstva Nemecke spolecnosti pro drahe kovy.“:
      http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/08/02/investor-faber-das-gold-der-deutschen-bundesbank-ist-weg/

      • merlin

        Janiko, píše veršinin i literaturu ? Píše skvěle. P.S. Baron samozřejmě taky. abych neurazila, ale ne tak krásně rusky :-)

  3. merlin

    na tohle se podívejte. Výzva na zničení ropovodu se zítřejším anti něfť majdanem, nebo jak bych to nazvala

    • merlin

      spíš anti gas majdan. Zlato vyvézt, plyn vypustit. Možná mají pocit, že někdo stojí o ně osobně. To ale dělají velkou chybu.

    • Janika

      No to je tedy pecka, merlin. Podívala jsem se na YouTube, je tam značná sledovanost a vzhledem k výkřikům Ať žije Ukrajina to snad ti pitomci přijímají s nadšením.