Jeden komentář

  1. embecko

    Pres detsky narek kocicek jsem se proklikal k zajimavemu kanalu Pribambas, zabyvajiciho se raliemi CCCP. Zde napriklad proc byla v automatu na mineralku jen jedna sklenice pro vsechny, aniz by se stala zdrojem epidemie. Obcane automaty ovsem vtipne nazyvali syfilizatory 😻 Jen v Moskve jich bylo na 10 tisic. Pro alkoholiky ma Pribambas i dil Jak se pilo pivo za CCCP (Как пили ПИВО в СССР? Легендарное ЖИГУЛЕВСКОЕ). Zajimave, ze ceske pivo se prodavalo jen v Berjozce a zajimave je i, ze za boomem pivnich baru v 70. letech stal boj proti vodce ( vyhaneli certa dablem).

    • Kamil Mudra

      Jako v české hospodě. Vanička s vodou a štětkou vpravo od pípy. Půlitry se myly v jarové vodě tak zhruba jednou za týden, voda ve vaničce se obměňovala průtokem během provozu, když už byla moc „jetá“. To ty sklenice v automatech asi procházely lepší očistou. Ale u nás tomu syfilizátor nikdo neříkal a byli jsme zdraví. Žeby právě proto že jsme si tak trénovali imunitní systém? :-)

      • embecko

        Urcite trenovali! Ale v ceskych hospodach se doopravdy mylo, pod tekouci vodou a narazenim pullitru silou na stetku. Ovsem ty sovetske utomaty, to byl opravdu hygienicky horor…
        „Epidemie koronaviru zrychluje, počet nově nakažených už opět přesáhl tisíc“
        https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covid-koronavirus-cr-testovani-nakazeni.A220628_072538_domaci_pitt
        A zatim se uz pomalu pripravuje dalsi tecka, jsem zvedav, co z toho vyleze, kombinace valka + lockdown by byla velka pikanterie.

        • vittta

          Ukrajinci budou z povinnosti se očkovat vyjmuti.
          Kvůli rasismu a xenofobii.
          Zde článek, který nelze nazvat jinak než „dojemný“.
          Ten se tedy netýká kovidu, ale AZOVu, ukazuje se totiž, že kecy o tom, že to snad byli (už víme, že nejsou, ale ještě ruská propaganda tvrdí, že byli) nacisté jsou jen pusté pomluvy.

            • kočka šklíba

              Jistě a ty hákové kříže, portréty Bandery, různé znaky SS divizí vytetované na tělech mnoha z nich si Rusové také vymysleli, nehledě na státní politiku Ukrajiny, kdy staví pomníky vrahům z 2. světové války. Janiko, je to pravda a jsem schopna to doložit.

                • kočka šklíba

                  Já jenom abyste se nebála určitých lidí (spíše nemyslících tvorů). Tohle se dá dokázat, nemyslela jsem to jako nějaký útok na Vás. A máme přece, podle mainstreamu, svobodu slova ne?

                  • Janika

                    Kočko, to není strach. Jen chci mít klid a za nic nebojuju. Ráda bych si o některých věcech popovídala, v klidu, přátelsky, jenže to dnes o některých tématech nejde.

                • Kamil Mudra

                  „dříví do lesa“
                  To tady asi nosíme všichni nezávisle na tématu. Proč si dříví jen syslit doma když můžeš své polínko přihodit na ohníček společné debaty, aby se od něj ohřáli i ostatní? Kdybychom se měli soustředit jen „na objevné“ asi bychom pouze mlčeli.
                  Nebo si myslíš že kočka šklíba nikdy neslyšela mňoukat kočky? :-)

              • vittta

                Cílem je, přečíst si článek.
                A čím pak asi ta ženská dělá dojem?
                No, má ráda pejsky přece, a kdo má rád pejsky, má rád i lidi.
                Jestli- pak ta její smečka i někoho roztrhala, co?

        • Kamil Mudra

          „Ale v ceskych hospodach se doopravdy mylo, pod tekouci vodou a narazenim pullitru silou na stetku.“
          Jak ve kterých. Vyrostl jsem na hospodě, v mnoha pracoval a mnohonásobně více jich prolezl. V mnohých vaničkách ta štětka ani nebyla (výčepák ji měl spíše symbolicky položenou vedle) – čaply se tři půlitry za ucha, ve vaničce se s nimi jen lehce zakvedlalo, vylily se a už šly pod pípu (zvláště když byl frmol). I zvýšený odtok byl využíván spíše sporadicky, málokdy tekla voda z kohoutku setrvale. U stánků téměř pravidlo – v hospodách často. Dobrý výčepák se soustředil hlavně na čistotu pivních trubek stejně jako pivní skauti, pro které byla hygiena půlitrů až někde na spodních příčkách žebříčku kritérií. Myslím že vittta, kdyby zapátral v časech svého hospodského mládí, by ti má pozorování potvrdil. Nesmíš holt soudit jen podle „lepších podniků“ ale brát v potaz i vesnické nebo dělnické putyky, kterých bylo mnohem víc.

          • embecko

            Vot tema…
            Vesnicke a obecne stamgastske hospody nebyly tolik pod dozorem hygieny, ta sla po tech pruchozich, co nabiraly klientelu z ulice (tedy pripad ruskych automatu). A tady byla stetka vyzadovana. Docela dobrym udelatkem byla dvojita skruz ze stetek unvitr drezu, myjici vnitrek i vnejsek pullitru (hlavou dolu) zaroven. Kdyz jsem bydlel na Zizkove, byla hospoda na kazdem rohu bloku, a to i tech okolnich, takze v dosahu 100-200 metru jsem mel 16 hospod, samozrejme IV. cenove skupiny, jinam jsme nechodili. Po Praze jsme prosli tak 500-600 hospod, s hospodami na vyletech to vidim tak na neco pod tisicovku „hospod spatrenych“ 😎 Za prvni republiky se prsil Hasek tim, ze Zizkov mel tolik hospod, co bylo dni v roce, kazdy den chodil do jine. Za komunistu jich tam zbyly mozna 2/3, odhadnul bych. Nejvydatnejsi na hospody byly (byvale) delnicke ctvrti, jako prave Zizkov, Karlin, Smichov, Nusle a pod.

            • Janika

              Mně jednou přinesli dvoudecku v krásné čisté sklenici, ale nahoře s otiskem rtěnky, fuj. Od té doby si okraje sklenice všímám, ono se to dost zanedbávalo, umyje se vnitřek, a to nejdůležitější ne. Asi člověk hned nic nechytne, ale je to nechutné.

          • vittta

            Ani ti neřeknu, člověče.
            Všémal jsem si obsahu půlitrů- né v čem to máchají.

      • vega

        V r. 1979 jsem v rámci studentské praxe pobývala nějaký krátký čas v Leningradu a v Moskvě. Z pouličních automatů s minerální vodou jsem běžně pila bez jakékoliv újmy na zdraví. Po vhození malé mince nejdřív do skleničky natekla voda na vymytí a teprve potom minerálka na napití. A co mě na tom fascinovalo nejvíc – za celou dobu jsem neobjevila automat, kde by sklenička „zmizela“. 😊

  2. vittta

    Tenhle je také dobrej.
    Ale ta kočka tu ženskou poslechla, jak se zdá.
    Slaboduchý článek vypráví o neschopnosti najít řešení problému, v čemž se podobá ostatním segmentpům EUropské společnosti.
    Už jenom fotka falšuje realitu.
    Bojí se vyfotit barevné etnikum, ale nebojí se vyfotit bělocha.
    https://www.tydenikhrot.cz/clanek/agresivni-deti-utoci-na-spoluzaky-i-ucitele-problem-je-v-rodinach?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=763010&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

    • Janika

      Kocour Filja poslechl, miluje svou paničku, tedy miloval, on v zimě zemřel a paní po něm stále teskní, nemůže zapomenout.
      Jsou to dva kocouři, nekastrovaní. Když to večer slyšeli moji dva kastrovaní chudáčci, byli z toho úplně v šoku. Jeden dokonce zmizel, nemohla jsem ho nikde najít, lekla jsem se, že jsem ho zapomněla venku, hledala jsem ho v tom dešti ve tmě, nemam na chalupě ani baterku.
      No a děti, tohle je divné, nepřirozené, ve zdravém společenství se takhle děti nechovají. Ani pak nejdou vystřílet třídu spolužáků.

      • embecko

        Mrouskajici se kocky popletly i Rychle sipy, ktere jejich zvuky povazovaly za detsky plac. Jejich stenani je strasidelne a detskemu narku nejvice podobne.

        • Kamil Mudra

          Kam se hrabou na lišky. Nás jednou na vandru taková Bystrouška přiměla k nočnímu, bezvýslednému, prohledávání fláku lesa kde mělo, dle našeho pevného přesvědčení, naříkat nějaké ztracené děcko ( ne mimino). Z omylu nás až dopoledne vyvedl hajnej, který ji precizně napodobil se slovy: „Znělo to takhle?“ a následným vyprávěním o jejím zvukovém repertoáru (proloženém ukázkami) o kterém se nám do té doby ani nesnilo. A to jsme tehdy, co se týče lesních zvuků, už nebyli žádná ořezávátka.

          • vittta

            Jednou tady před barákem přejeli kocoura.
            To byl nářek, že stydla krev v žilách.
            Šel jsem ho dorazit kladivem, jenže jsem ho před tím pohladil.
            To je ale chyba, jak ho jednou pohladíš, už ho nezabiješ.
            Dal jsem ho do bedny, aby mu nebylo „od spoda“ zima, no, měl přeraženou páteř.
            Pak si ho tady vyzvedla- po zuřivých telefonech s MP a útulkem- nějaká ženská.
            Napadlo mě, jestli by to nemohl ještě rozhejbat, však jsem viděl zvířata na takovém vozejčku, a požádal jsem tu slepici, ať mi dá vědět, co s kocourem, když jsem mu tedy já už po tom pohlazení neuměl poskytnout milosrdenství.
            Čuměl na mě s takovou nadějí, a trpěl tiše, nebylo to moc příjemné, když jsem mu neuměl pomoci.
            Ale neozvala se, podle mého bylo po něm, než skončil den.

    • Kamil Mudra

      „Už jenom fotka falšuje realitu. Bojí se vyfotit barevné etnikum….“
      Toť otázka. Ve škole, kde žena učí, dostali také zajímavou připrchlickou nadílku, převážně na první stupeň:
      Jeden žáček každou přestávku ostatní fyzicky napadá a pere se, druhý se sice nepere ale neustále shazuje spolužákům věci ze stolků, kope do tašek nebo je vysypává na podlahu, další se během hodiny několikrát postaví v lavici a křičí „Sláva Ukrajině“, holka která skoro každou hodinu spí s hlavou položenou na lavici ignorující jakékoli výzvy aby se alespoň normálně posadila, no a k tomu pár takových žáčků kteří ani po třech měsících „jenom“ nechápou školní pravidla ale aspoň setrvale nevytváří významější konflikty. Ale pozor! Popisuji situaci na škole která je pražáky po několik desetiletí vnímána jako prestižní a jak se říká „na dobré adrese“, ve které je část žactva tvořena ratolestmi nějak statutárně významných rodičů. Ale – proč to píšu – ani jediný ze zmíněných „dárečků“ není barevný.. Kritický fotograf by pro svůj objektiv nenašel potravu, přesto že jde o multikulti školu, kde na každé fotce z akcí najdeš nějaké černé tváře (Eritrejci, Arabové atp.), se kterými ale žádné problémy nejsou a (na rozdíl od výše zmíněných) nejsou „nedotknutelní“.

  3. vittta

    Tenhle týpek jasně vyvrací ruskou propagandu.
    Je to jakýsi, abych tak řekl, posel pravdy.
    Tady třeba píše:
    „Protože to nejsou normální lidé (Rusové). Jde o chybu vnímat je jako běžné lidi. Jako nás dva. Už jsem vám to několikrát říkal. Oni nejsou takoví. Nejde o běžné lidi. Řekli jim, že je tu očekávají s chlebem a solí a oni tomu věří a jdou… Úplně všichni. Včetně Putina.
    Chápu to tak, že Putinovi také řekli, že je tady někdo očekává… Protože, kdyby tomu nevěřil, neposlal by sem 150 tisíc přihlouplých, neschopných vojáků v rozbitých vozidlech. To je přece absurdní. “
    Úplně neschopní vojáci…
    To vypadá jako propaganda ve III. říši, když úplně neschopní vojáci stáli u Berlína.
    Pokračuje to:
    „Kdyby skutečně vtrhli z Doněcké a Luhanské oblasti, tak tím, že by jeli a stříleli před sebe, obsadili by větší území, než se jim povedlo dosud, protože rozdrobili své síly a rozložili je po celé zemi. Chyba za chybou.“
    To ale nesvědčí moc o schopnostech vojska ukrajinského.
    Kdyby jen tak jeli, obsadili by toho více…
    No, tak hlavně by se měli Ukrajinci modlit, aby je to ještě nenapadlo, jen tak jet, a střílet před sebe.
    Diskuze je plná nacistických hlášek, ofrankovaných srdíčky, kdy je ruský národ popisován jako absolutní Untermench, ani v Der Stürmer nemohli být tvrdší.
    V kontextu je zajímavé, že se jakási bolševizace (zlo začalo v Rusku 1917, dle mnoha odborných a kvalifikovaných článků) se týká výhradně Rusů, Ukrajinci proti ní byli imunní.
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-zpovida-zajate-ruske-vojaky-misto-mozku-maji-televizor-plny-propagandy-207491#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    • vittta

      Nejlepší text v diskuzi je jednoznačně tenhle:
      „Alena Unzeitigová
      Alena Unzeitigová
      Před 3 hodinami

      Z člànku:

      ”Protože to nejsou normální lidé. Jde o chybu vnímat je jako běžné lidi. Jako nás dva. Už jsem vám to několikrát říkal. Oni nejsou takoví. Nejde o běžné lidi.”

      Přidávám i sdělení člověka, kterého si vážím a který o Rusku a Rusech něco skutečně ví.

      Alexandr Mitrofanov napsal:

      „Takhle se chová nelidská zběř. Přesně takové nelidi si Putin vychoval. Ti, kterým lidství nebylo cizí buď z Ruska utekli nebo byli eliminováni.

      Zůstala jen imperiální lůza, vražedná a nelidská.“

      A také tohle:

      „K četným soucitným, ale neinformovaným spoluobčanům:

      Chápu vaši snahu vidět ve většinovém obyvatelstvu v Rusku (podotýkám v Rusku, netýká se Rusů venku) své bratry a sestry, kteří jen šlápli vedle a může se to napravit.

      Ne.

      Je to jiná civilizace. Je barbarská. Chce vás zničit.“

      Skřeti, nelidé, imperiální lůza, zombie s televizorem místo mozku – je úplně jedno, jak je nazveme, je to pořád pojmenování stejného.

      Je třeba si uvědomit, že jde minimálně o nadpoloviční většinu ruské společnosti.

      Což je obrovská masa – Rusko má víc jak 140 milionů obyvatel.

      Tihle skřeti, nelidé, zombie, v Rusku nepřevládli ze dne na den.

      Jde o výsledek víc jak stoleté genocidy inteligence a systematického mrzačení lidskosti a lidství.

      Bylo by velkou chybou myslet si – chudáček rusáček, on má jen mozek vymletý propagandou, stačí mu říct pravdu a on ji přijme a změní se.

      Není tomu tak.

      A my bychom měli naslouchat varovným hlasům skutečných znalců Ruska – když už jsme jim nechtěli naslouchat a věřit před anexí Krymu, věřme jim alespoň teď!

      Je nutné chápat, co proti nám stojí…“
      Tu Alenu už sleduji delší dobu, má vskutku vyjímečné postřehy.

      • vittta

        A ještě dodám, že třeba v tomto příspěvku je zmíněn často jemnovaný fenomén.
        Anexe Krymu.
        Prostě jsme tomu nevěřili, že to jsou tak odporné a kruté a hloupé bytosti, ale anexe Krymu nám nějak měla otevřít oči.
        Pro srovnání třeba:
        Vietnam- počet obětí- 2-3 miliony.
        Krym- počet obětí- nula.

      • J. Hruška

        No ale ta dáma má pravdu.V Rusku nejsou (snad až na výjimky) takoví jedinci, jako je ona.

    • Janika

      Ale copak Rusy (i jiné národy) ať si kdo chce kritizuje, nikdo není ideální. Mně na tom vadí ta debilita – Rusové jsou zrůdy a skřeti, a Ukrajinci jsou málem svatí andělé. Vždyť to je jeden národ, jsou tak promíchaní rodinnými a historickými vazbami, že se oddělit nedají.

      • Kamil Mudra

        No, já kdybych „znal Čechy“ jenom z novinkových diskusí a žil někde jinde, tak je asi také budu považovat za stupidní nenávistné etnikum, jehož většina by špatně obhajovala nějaká „lidská kritéria“. Naštěstí mi každodenní zkušenost z reality říká něco jiného.

        • Janika

          Zajímalo by mě, jak by dnes vypadaly internetové diskuze a blogy, kdybychom mohli všichni naplno psát, co si opravdu myslíme. To by byl skutečný „obraz národa“.

          • Kamil Mudra

            Ten obraz by byl tak proměnlivě pestrý že by se ta skutečnost nedala nijak trvanlivěji charakterizovat. Nakonec bys skončila zahlcená statistikami částečně vypovídajícími o aktuální situaci v tom kterém převážně kratším časovém úseku a ještě se lišícími v sociálních vrstvách, či bublinách.

            • Janika

              To je pravda, nic by se z toho zřejmě nepoznalo. Hodně záleží na agresivitě jedince a kolik toho stihne napsat a pod jakými různými nicky. Přesto ale je jisté, že výsledný dojem by byl radikálně jiný.

            • vittta

              Ono je to někdy názorově ošidné, já nemám rád negry, a také mi konkrétní negr nevadí, když bude normální.
              Možná bych se k němu zachoval lépe, než svinský sluníčkář.
              Protože já bych v něm viděl, nebo chtěl vidět hlavně člověka.
              Oni v nich vidí nějaká zviřátka, pro pobavení, podrbání za ouškem, a dobré nasycení.

          • vittta

            Nacisté ale dnes mohou psát, co si myslí.
            Proto také některé diskuze v mainstreamu připomínají Der Stürmer 1941.
            Antinacisté musí držet hubu, aby přes ní nedostali.

              • vittta

                No jo, Keller- ruský šváb.
                Fiala ale zaskočil i mě.
                To je nějaká novinka, srdceryvné zásadní projevy, blbé naprostých blbostí.
                Asi to má oslovit masy- či vyzkoušet, co ještě snesou.
                Ti vzdělaní, inteligentní a mladí.
                Fiala zcela oprávněně svými voliči pohrdá, proto ho budou volit zas.
                Nakonec, je jedním z nich.

  4. vittta

    Něco o Trumpovi.
    V Guardianu se asi nudí, a tak si vzali na paškál BÝVALÉHO amerického prezidenta.
    Asi ještě bude něčím nebezpečný, když se mu tak věnují.
    Guardian je hlásnou troubou fašizující západní levice, a jde o na naše ( ubohé a směšné) poměry, pořád ještě štvavý a mimořádně prolhaný tisk.
    V Británii je tento plátek údajně prestižní…
    Všimněme si, že svědectví je ŠOKUJÍCÍ, Čulík s tímto slovem také často pracuje, takový…liberálně levicový bulvár.
    https://blisty.cz/art/108740-vztekly-nasilnicky-bezohledny-svedectvi-vykreslilo-sokujici-portret-donalda-trumpa.html

  5. vittta

    A kdyby to někoho zajímalo, tak zde jsou fotky pilotů, kteří odpálili rakety na obchodní centrum v Kremenčuku.
    Zde jde o mediální lynč, který má předcházet lynči skutečnému.
    Voják plní rozkazy, a když bychom přijali variantu, že na obchodní centrum někdo skutečně raketu vypálil, pak tam ale žádní lidé být neměli, protože byl poplach.
    Ve skutečnosti toto centrum ale zřejmě nikdo nebombardoval.
    Raketa ho mohla zasáhnout náhodou, ale zde si myslím, že by ukazovali zásah, jaký ukazují v blízké fabrice.
    Ruské zdroje nějaký čas vůbec netušily, co se vlastně stalo, zdálo se, že hledají nějaké nesrovnalosti a zjišťují, kam rakety vlastně měly dopadnout a kam dopadly.
    Osobně mi na tom lecos nehraje ani tak, protože každý z nás byl v nějakém nákupním centru- a zkuste si představit, jakým způsobem by tam mohl vzniknout takový požár, kdy plameny šlehaly desítky metrů vysoko.
    Co tam vlastně jako hořelo?
    Takhle totiž nehoří ani sklad nafty. ten se jakoby dusí pod chuchvalci kouře, tohle bylo, jako kdyby hořel fosfor.
    https://blisty.cz/art/108741-rusti-piloti-kteri-odpalili-rakety-na-obchodni-centrum-v-kremencuku.html

    • Janika

      Vittto, žádala jsem tě, abys toto téma tady vynechal. Nic o tom nevíš, nebyl jsi tam. V televizi říkala jedna ukrajinská paní, co tam zrovna nakupovala, že viděla na vlastní oči, jak tam spadly dvě ruské rakety. A ta byla přímo u toho. Tak sem netahej žádné dezinformace.

      • vittta

        No tak jestli to ta paní viděla, pak nemohu nic namítat ani já.
        Ještě že se jí nic nestalo.

      • vittta

        No, tady jsou důkazy, že Rusové lžou.
        Je tady přímý přenos dopadu rakety.
        Na parkovišti nejsou auta, ale to je v článku vysvětelno jasně- auta tam moc nebyla nikdy, hned vedle jsou navíc stanice MHD.
        No a ta raketa dopadá mezi stromy…no, a tam právě je ten obchoďák, co není vidět.
        Video potvrdilo několik nezávislých zdrojů, třeba Bellingkat.
        Musela to být šlupka, protože trosky létají 500 m daleko, ještě že nebylo obětí více, při takové ráně.
        V diskuzi dostávají Rusové oprávněně zabrat, a už se těším, jak za to skončí u soudu, kde třeba tyto důkazy mohou zaznět.
        Podobně jako ty důkazy z Vrbětic, které jsou také jasné, a soud je jistě použije ve finálním rozsudku, který se dá očekávat každým okamžikem, protože případ je- zdá se- uzavřen, a rozsudek nezávislého soudu se může hodit k soudu mezinárodnímu.
        https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-raketa-obchodni-centrum-zasahla-primo-dukazu-o-ruskych-lzich-je-rada-207762#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

        • Bjedruna

          Tak nevím čemu se smát dříve, zda té dodané raketce do videa, která má úplně nesmyslnou velikost (musela by být tak 150 metrů dlouhá) i směr pádu, nebo tomu, že po takovéto explozi budovy s 1000 lidmi bylo jen 20 mrtvých a 50 zraněných. A vůbec, protilodní střela KH-22 je koncipována na velkou průraznost a její dopadová rychlost je 5000 Km/h ! Ať mi nikdo neříká, že nějaká kamerka z parkoviště to dokáže zachytit! Blbost na entou…

          • vittta

            Ale psali to, a pan David byl přímo zavalen argumenty všeho druhu, které …které…které neradno zpochybňovat.

  6. vittta

    A do třetice vhled do BL, oblíbeného periodika všech slušných lidí.
    Tady Kája Dolejší rozjel kampaň proti Rusku, a neváhá se vracet do minulosti, kdy „TO“ všechno začalo.
    Tedy Rusové nějak vyvolali občanský konflikt na Ukrajině (asi přijali ty protiruské zákony a vraždy civilistů), a u nás alespoň zajistili zvolení alkoholika prezidentem.
    Alkoholikem, navíc patologickým, je myšlen prezident Zeman…škoda, že neodbočil do USA, kde Rusové zvolili Trumpa, jak známo.
    No a všemi těmi argumenty, že je nějak normální obchodovat s někým, kdo něco chce- a my to máme, a něco má, co zase chceme my, tím je Kája Dolejší už fakticky hodně unaven.
    https://blisty.cz/art/108721-je-uplne-v-poradku-pomahat-rusku-s-vyzbrojovanim-proti-sve-vlastni-zemi.html

    • Kamil Mudra

      „Proč jako debil vystupuje, by stálo za seriozní výzkum.“
      Na tom nic zkoumat nemusíš. Prostě vystupuje dle zadání, které je poplatné západnímu narativu.
      Tak co bys od něj čekal? Koho chleba jíš ….

        • vittta

          Lavrov je ovšem zjevně úplně jinde.
          Ten novinář by měl vědět, s kým „do toho“ jde.
          A to mě právě zaujalo, protože- jak z tohoto hovoru vybrat nějaký kydač špíny na Rusko?
          Leda by v BBC řekli, že novinář XY vedl rozhovor s Lavrovem, kdy Lavrov ukázal, co jsou Rusové zač- ale rozhovor by nikomu nepustili, jen by jako ukázali, že se vedl.

    • Janika

      Já jsem zrovna v bezesné noci (za bouřky, to se strašně bojím) přemýšlela, jak to bude s výukou ukrajinských dětí u nás, co se týká právě například Bandery. Co je budou české školy učit? Mělo by to být v osnovách, ne na libovůli učitelů. Ale co vlastně?

      • vittta

        To jsou úvahy…
        Spíše se zabývej tím, co se budou učit naše děti.
        Protože samozřejmě se výuka bude řídit podle Ukrajinců a jejich potřeb.
        Uvidíš, bez legrace, Češi, co na to budou mít, dají děti do soukromých škol, a ve veřejných zbydou cigoši, ukrajinská spodina a různí negři a čmoudi.
        Bude to jak v Simpsnových.
        Už dneska kvete „kšeft“ s adresama, aby se dítě dalo do „lepší“ (míněno bílé) školy, ale jak psal Kamil, jeho labuť učila v lepší škole, ale kde jsou ty časy, UKáčka mění i tohle.
        Jasně, že všichni nejsou stejní, ale dávej někomu nažrat, nic po něm nechtěj, a ještě mu podkuřuj- to nemůže dobře dopadnout.

  7. vittta

    A něco z jiného soudku.
    Při čtení tohoto článku musí každého napadnout známé heslo liberálních osvícenců:
    „Cikáni nemohou za vaše posrané životy“.
    Zde jsou nějaké problémy, které se řeší tak, jak je obvyklé ve vyspělém světě.
    Bilé, rasistické huby přestaly na koupák chodit, a ostatním se zavřely na odpoledne atrakce.
    Atrakce a vířivka fungují pouze do 14 hodin, protože to tam nepřizpůsobiví nechodí, poněvač jsou v práci.
    Skvělé.
    https://prerovsky.denik.cz/zpravy_region/odpoledne-bez-whirlpoolu-a-straznici-na-zavolani-u-bazenu-pritvrdili-20220628.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context

    • vittta

      Na to volně navazuje vykopnutí aktivistické minž panem ombudsmanem Křečkem.
      Kvičící kolaboranti jako by zapoměli na Rusko, a vrátili se do starých dobrých časů, kdy křivý pohled na oblíbené etnikum byl důvodem k rezignaci na všechny funkce, po mediálním lynči v trvání 20 dnů.
      Nyní ovšem vidíme vskutku odpůzující útoky na Rusy, a tak by se zdálo, že se u oblíbených etnik poněkud ubere- ale kde pak.
      Takže vidíme, jak sice pomalu- ale jistě, vítězí pravda a láska nad lží a nenávistí, ať už se na světě děje cokoliv.
      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Krecek-pryc-Pirati-TOPka-ani-kavarna-nevydychali-co-ombudsman-provedl-A-Kalousek-se-predvedl-707102

    • embecko

      „Netušili jsme, že splnění tohoto opatření může být tak velký problém. Ze čtyř oslovených bezpečnostních agentur se nám nepovedlo přesvědčit ani jednu, která by nám s řešením problémů pomohla,“ zmínil.“
      Agentury udelaly pochopitelne celem vzad, dohlizet na dodrzovani zakona je v nasem pravnim zavani osobni i profesni sebevrazdou.

        • vittta

          Stejně by nemohli nic dělat.
          A kdyby něco udělali, polovina z těch dotčených, co se nad chováním verbeže pohoršují, by nakonec ještě řekla, že násilí není řešení, a že je to rasismus.