Jak se tváříte při milování

Napadlo vás někdy uvědomit si, jaký má vaše tvář výraz při milování? Měli byste mít uvolněný, blažený výraz.

Jistě jste již někdy viděli běžce, jak se unaveně šine ulicí, nebo námahou zkřivený obličej člověka zvedajícího v posilovně závaží. Tomuto jevu říkal filosof John Dewey "kompenzační špatné nastavení". Jinými slovy, námaha bez tělesné rovnováhy a vyrovnanosti může někdy nadělat víc škody, než užitku. V takové fyzické aktivitě je něco špatně.

Není důvod, proč by něco podobného nemohlo existovat i při fyzické aktivitě zvané sex. Pokud máte přitom tvář zkřivenou námahou, strnulé či strhané rysy, je to známka toho, že něco není v pořádku. Kompenzační špatné nastavení může spočívat v tom, že máte špatnou fyzickou kondici, či vám chybí tvořivý přístup.

Ve sportu existují kompenzační cvičení uvolňovací, protahovací a posilovací. V sexu si to tvořivě domyslete.

Poznámka 1: Toto se týká sexu, jak ho znám já. Možná existují i jiné praktiky, a tam je všechno jinak. Tak berte mé povídání s rezervou, případně mě poučte, ať se na stará kolena ještě něco o těchto věcech dozvím.

Poznámka 2: Přístup k sexu je prý podobný, jako přístup k jídlu. Říká se, že jak muž jí, tak miluje. Někdy si pomalu jídlo vychutnává (to už jsem dlouho neviděla), spíš je ale obvyklejší hltání s výrazem lidožrouta, jako když se bojí, aby mu to někdo nesebral. Varovným příznakem je prý snaha rychle sklidit špinavé nádobí. Takový muž se po svém uspokojení zbavuje i partnerky, pochopitelně většinou ne tak, že ji uškrtí a hodí do popelnice. Naopak celkem žádoucí jsou podle mě tzv. "čuňata". Ano, ráda sleduji muže při jídle a představuji si to další. I výraz tváře přitom mnohé napoví.

Jeden komentář

  1. Hamilbar

    Baví se dvě kamarádky u kávy.První – Víš já při milování vždycky zavírám oči, takže ani nevím jak při tom vypadá můj manžel. A co ty? Viděla jsi někdy manžela při milování?Druhá – Já oči zavírám jen občas, takže jo, viděla.První – No, a jak se tvářil?Druhá – No jak? Stál mezi dveřma a tvářil se jako idiot.

  2. Taras

    Neeé, ksichtění při námaze nebo rozmnožování nesouvisí s touhle činností a už vůbec ne s nějakou rovnováhou, ale s citlivostí či rajcovatelností mimických svalů a nervů. Typickej příklad: Emil Zátopek měl ve finiši nasazenou takovou grimasu, že to vypadalo, že každou chvilku umře. A on přitom běhal za deset normálních nedržkujících.Ale zásadní postoj k těmhle věcem by měl být takový, že jsou zdraví škodlivé a výraz tváře je zcela vedlejší.

  3. Jessie

    [2] No jo, vidíš, grimasy při porodu, ty by taky možná neměly být. Taky je to o psychice.Se zásadním postojem souhlasím, furt to doma říkám…