Jak pomoci Evropě?

Napsal Borst

Zdá se, že už neexistuje žádné dobré řešení jak pomoci našemu nejvíce přelidněnému kontinentu světa*, Evropě před islamizací a dalším přelidněním. Zemědělské půdy ubývá**, kvalita se snižuje a nároky naopak stoupají. Potravinové náhražky, k tomu potravinové doplňky, to je debilita nejvyšší a jediným efektem jsou vyšší zisky nadnárodních řetězců. Do toho paní Merkelová ještě prohlašuje že islám k Německu patří.
https://zpravy.idnes.cz/merkelova-schulz-debata-volby-dku-/zahranicni.aspx?c=A170903_211116_zahranicni_bur

V první polovině 19. století to nebyla ani celá miliarda obyvatel světa a nyní už 7,5 miliardy. Největší populační expanze zasáhla oblasti, ve kterých převládá islám. To není dobré.

Pomoc je možná např. :
– USA, Rusko, Čína a další státy společným úsilím ukončí válečný stav na blízkém východě, stejně tak jako kdysi ukončily WW2.
– Izrael dokázal, že lze odsolovat vodu (více jak polovinu pitné vody získává odsolováním)***. Dokázal proměnit části pouště na úrodnou půdu s využitím závlah z recyklovaných odpadních vod, … . Tu možnost mají ostatní také a měli by v tomto Izrael následovat a ne na něho útočit.
– Návrat všech migrantů do zemí svého původu by měl probíhat důstojně s maximální ohleduplností. S obnovením infrastruktury by měli pomáhat především ti, kdož shazovali bomby a posílali zbraně. Bude nezbytná materiální pomoc, věřím, že by se k této připojili všichni slušní lidé celého světa, pokud by měli jistotu, že vybrané částky neskončí v kapsách bossů různých pochybných neziskovek a jejich kompliců, verbířů, pašeráků lidí, … .


* Např. Německo má už nyní hustotu zalidnění 230 obyvatel na 1 km2, Belgie 365 a Nizozemsko 404 obyvatel na km2.
** https://www.novinky.cz/ekonomika/452444-denne-ubyva-25-hektaru-zemedelske-pudy.html
*** http://www.rozhlas.cz/leonardo/veda/_zprava/izrael-zaznamenal-velky-uspech-v-odsolovani-morske-vody–1645906

Jeden komentář

  1. embecko

    Pomoc je jednoducha, rozlozit totalitarni Rusko a pak mu pomoci s demokratizaci, coz se bez presunu kadru z Evropy neobejde. Jak proste, drahy Watsone. A ze je Rusko velike, bude nas tam potreba mnogo. A Evropa prave kulturne zdegenerovala, podvolila se a pripravuje se na utok.

    • embecko

      Divas se nekdy na Baudyse? Me je docela sympatickej…budou nove volby a vyhraje Babis se 40% hlasu:

      • astraustralia

        Saxi ano zajimavy odkaz:-)
        Antonin Baudys nejen prosi „Piraty“ a varuje pred oligarchou,
        on take varuje pred prilisnym uzivanim mobilnich telefonu.( viz odkaz.)
        Vyskyt rakoviny mozku ma rostouci krivku.
        Nektere studie potvrzuji vliv mobilnich telefonu, naopak v USA tvrdi ze to neni vliv mobilu.
        Varovani ktere by melo oslovit predevsim ty nejmladsi, kteri maji vetsinu zivota jeste pred sebou a meli by mit ve vlastni nejlepsi peci:-)
        Hodiny denne travene na telefonu si po x letech budou vybirat svou dan ! Studie nestudie!
        Stara lidska moudrost pravi, ze:
        ceho je moc, toho je prilis a plati pro veskerou lidskou cinnost!

  2. tatko

    autor sympaticky uvádza niektoré možné riešenia,iba zabúda zmieniť hlavnú príčinu,čím pre mňa zapadá do kolónky „neriešiteľné“.. hlavnou príčinou populačnej explózie je chudoba.. k čomu v súčasnosti spôsoby jej „riešenia“ prispievajú ako katalyzátor nárastu (aj chudoby – vývoz demokracie,aj exp.rastu populácie- „humanitárna“ pomoc) .. problém preľudnenia v súvislosti s Európou a jej „islamizáciou“ je akási populisticko-…..ická zlátanina.. pre mňa text o ničom a reakcie zatiaľ tiež (pobavila ma tá o zničení Ruska,ako riešenie :D) .. je to stále dokola -hľadanie riešení spôsobom,ktorí vytvoril problém..

  3. vittta

    To se mi líbí, tyhle rádoby rázné návrhy.
    Ten trouba, co to psal, žije v naivní představě, že jsme to my, Evropané, kdo rozdává karty.
    To mi připomělo Janiku (promiň brouku, ale fakt ses mi vybavila) co cítí zvědavost, jako jací ti muslimové budou. (ani nevím, ale ta zvědavost se mi vybavuje pořád)
    To máš Janiko také ten syndrom, prostě máš pocit, že jsi to ty, kdo svým způsobem rozhoduje, kdo je ten silnější, kdo se bude- nebo nebude- starat o hodné muslímky.
    Jenže ono to tak není.
    Ono to nemůže být tak, že se pošle doporučený dopis, dostavte se s rodinou v tolik a tolik, tam a tam, a budete odvezeni do vaší země humánním způsobem.
    Vyserou se na to, a já- být v jejich kůži, bych se na to také vysral.
    Mají zbraně, peníze, budou válčit.
    Aby se odsunuly, musela by být nasazena armáda, těžké zbraně, obklíčit a leckdy zničit celé čtvrti, bez jakékoliv milosti.
    Pak migranty nakopat pod nabitými puškami a bajonety do dobytčáků s ozbrojeným doprovodem, nalodit na lodě, kde by byly na 10 místech kulomety a vykopat v Africe na břeh.
    To není žádný můj rasismus, to prostě jinak nejde, může mi kdo chce nadávat jak libo.
    A ukončit boje společným úsilím….
    Ha,ha,ha!!!!!
    Tam bojují spolu už celá staletí, a velmoci řeknou, a oni ukončí boje!
    K smíchu.
    To by se musela změnit struktura spolenošnosti, dokud budou dostávat pušky, děla a munici, budou bojovat, a když to dostávat nebudou, budou bojovat meči.
    V Evropě se nebojuje jen proto, že jsou zbraně, schopné zničit svět, a uvedené velmoci, tedy USA,Rusko a Čína jsou tak silné, že si na ně nikdo nedovolí, a oni sami sebe navzájem také nechávají být.
    Řešení je aparteid,a ponechání Afriky a Asie svému osudu.
    Jedině evoluce donutí rychle se množící lidi ke snížení stavu, nemoci, válka, hlad….
    Jinými slovy, smrt stovek milionů, nebo zemřeme za nějaký čas všichni.
    Materiální pomoc je jiný výraz pro kšeft, musí se starat sami.
    Ten názor odpovídá školákovi v 7 třídě, ale realita je jinde.
    A než mě případní chytráci začnou napadat, ať si uvědomí vyhlídky do budoucna každého z nás.
    Přijde brutální stáří a většinou bolestivá smrt, to je také realita, které se nelze vyhnout, i kdyby člověk žral sebelepší preparáty a i kdyby si mazal kůži sebelepšími mastmi, bude jednou vypadat jak rohožka.
    Svět ke prostě krutý, dobře neskončí nikdo a nic!!!

  4. Tribun

    A potřebuje Evropa vůbec nějakou pomoc? Vyčerpání půdy je vážný problém, ale nijak nesouvisí s migranty. I kdybychom z Evropy vyhnali každého muslima, dokonce u každého žida, tak tenhle problém to nevyřeší. Dokonce ani anexe Ruska s jeho širokými lány by ho neřešila, jen odsunula.

    • embecko

      „…tenhle problém to nevyřeší. Dokonce ani anexe Ruska s jeho širokými lány by ho neřešila, jen odsunula.“
      Vzhledem k fyzikalni povaze vesmiru, Tribune, zadny problem lidstva/ zive bytosti nelze vyresit, nybrz lze ho jen odsunovat. Prijde mi, ze dejiny nasi civilizace jsou jen vecnym odsouvanim, klinovanim klinem. Clovek si kolikrat „normalne“ rekne, ze takhle to uz dal nejde…a hopla, nakonec se vzdy najde nikoliv reseni, ale nejake to odsunuti. Podle meho otevreni Ruska by znamenalo odsunuti na par desitek a mozna i stovek let, coz je z hlediska jistych spolecenskych kruhu cela vecnost a tudiz i myslenka hodna nasledovani.
      Problem premnozeni resila matka Priroda na nejnizsi urovni tim, ze v Evrope se zacalo rodit mene deti, nezli by bylo k udrzeni stavu potreba. To je bezny krok premnozeneho druhu: Prestane se postupne sam mnozit, ne ze hned musi zasahnout nejaka genocida.

      • Tribun

        Co to vlastně znamená vyřešit? Byla by řešením problémů s vyčerpáním půdy mana nebeská?

        • vittta

          Připadáte mi jako pěkný, užitečný idiot.
          To je vždycky nějaká hrozba, globální oteplování, ozonová díra, cigaretový kouř, jaderná energie, atd…a tihle nadšenci bojují a bojují a globálkapitalisté si namastí kapsy a bojuje se zase za něco jiného…….
          Jóó, ten boj má smysl, kdyby se nebojovalo, tak by pak si kapouši dělali co chtěli, a je jen jejich chytrost, že na boji s ekologickými či humanistickými problémy vydělají 10x, 100 x víc.
          Ale myslím si, že všeho moc škodí, a váš boj nyní ohrožuje lidsvo samotné, a kapuši to nezastaví, ty zajímají jenom peníze.
          Vy to také nezastavíte, protože za sebou cítíte sílu velkokapitálu, a cítíte se být jím kryti, byť mnozí podvědomě.
          Tak kdo to tedy zastaví?

        • embecko

          Vyresit nejde, jde jen vlozit vhodny klin. Tady velky humanista a znalec prirody Attenborough tvrdi, ze „pokus o vyreseni hladomoru v Africe zasilanim pytlu s moukou je „blaznivy“, nebot jde o reakci prirody na prilis mnoho lidi, zijicich na nedostatecne plose pudy“:
          http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/10316271/Sir-David-Attenborough-If-we-do-not-control-population-the-natural-world-will.html
          „Pokud nezacneme kontrolovat populaci, udela to priroda za nas“
          Tudiz dle Attenborougha ani mana, ani technika a chemie, ale kontrola (snizeni) populace. Anebo samozrejme presidleni velkych poctu lidi do Ruska a tim pade rozsireni plochy stavajici zemedelske pudy.
          To mi prijde racionalni, nebot pokud bude „vymirajici“ Evropa prijimat lidi z mist, kde se „samovolne premnozili“, pak se za par generaci dostane na uroven, kterou se v jinych svetadilech snazi vylepsit. Pote opravdu existuji jen 2 moznosti: Bud socialni inzenyrstvi, anebo valka s Ruskem.

          • Tribun

            Zvláštní, že když je řeč o přemnožených, tak jsou to vždy černoši a nikdy běloši, přitom kdyby se nebrali absolutní počty, ale nároky na zdroje, tak jsou řádově přemnožení běloši.

            • vittta

              Můžete část svých zdrojů darovat nějaké organizaci na pomoc Africe.
              Doufám, že to už děláte, když jste tak přezdrojovaný.
              Jinak to ale píšete dobře.
              Pokud se chceme mít dobře my, nemohou se mít tak dobře jiní.
              Planeta by to neunesla.
              Když to ale nebudeme nikomu ukazovat, jak dobře se máme, nebude tím nikdo trpět, ostatně, dlouhodobě si myslím, že černošské kmeny, jakkoliv z pohledu naší civilizace byly zaostalé a primitivní, tak se jejich členové méně šťastní než my necítili.
              Co oči nevidí- srdce nebolí.
              Jenže vy jim to chcete nejen ukazovat, ale ještě jim říkate, že jsme jim to vlastně ukradli.
              V důsledku to nepřinese štěstí nikomu, ani jim, ani vám!

            • embecko

              Ale ony se neberou ani ty naroky na zdroje, Tribune, ale zdravotni dopady nemoznosti obdelavat pudu. Pokud by Evropa odevzdala vyznamnou cast sveho bohatstvi Africe, tak se problem odlozi o jednu, par generaci a za chvili bude opet na stole.
              Ovsem jakmile zacnete setrit, propusti se zamestnanci a zdrazi se, v tom je kapik machr. A kdyz se zacnou setrit zdroje tim, ze zacne ubyvat obyvatel, tak se hned dovezou dalsi, v tom je machrem zase kavarna. Vada je systemove- kulturni: kapik zada vysledky (exploatuje) a spolecnost nevi kam a proc smeruje (tudiz chybi i jasna, funkcni a zduvodnena omezeni).

              • embecko

                Jinak, Tribune, tim, ze myslite globalne a zaroven nedokazete rozlisit kontinenty a odmitate, aby se zacalo nekde konkretne (proc zrovna tihle chudaci a ne nekdo jiny), jen potvrzujete teorii, ze „soucitici-nebranici se“ jsou spojenci nadnarodniho kapitalu (proti kteremu jakoby bojuji a co na nem vybojuji, to mu dvakrat vrati nekde jinde).

    • vittta

      No jo, Židy tam musíte napsat, jako správný sluníčkář, Tribune.
      Sice o nich nikdo v té souvislosti nemluví, a Židé prchají v hrůze z islamizovaných zemí sami, bez zájmu jak sluníček, tak médií, ale zmínit je musíte, aby to mělo šťávu.
      To snad píšete už tak ze zvyku, né že by to tady nějak mohlo zabrat.
      Vyčerpání půdy žádný problém Evropě způsobit nemůže, zemědělci mléko běžně vylévají, seno pálí, a úrodu zaorávají, občas i pšenici pálí v elektrárnách.
      Kdyby se žrádlo nevozilo do celého světa, a nebyly na jeho faktickou likvidaci nesmyslné dotace, problém zmizí.
      Lidí- bílých- přirozeně lehce ubývá, jak píše Sax, a nic nebrání snížení zemědělské produkce.
      Zdůrazňuji, že v rámci Evropy samotné!
      Jestliže podle ekosluníčkoidiotů planeta v pohodě uživí 20 000 000 000 lidí, ať si je živí někde jinde.
      To JE řešení.

  5. Janika

    Opožděně děkuji Borstovi za souhlas se zveřejněním jeho příspěvku, a doufám, že nebude tohoto souhlasu litovat… :-).

    Vittto, ty si uvědom, že jakkoli tě můžu já ze staré známosti brát s rezervou, je to, co píšeš, už myslím postižitelné zákonem. Upozorňuji, že případné finanční sankce budou na tobě. Doufám, že jsi připravený nás si za to, co píšeš, i sám odpovědnost.

    • vittta

      Zkus mi napovědět, co je postižitelné zákonem.
      To nepíšu proto, že bych to chtěl, ale tak to prostě je.
      Já vím, i když je černoch černý, dá se člověk potrestat zákonem za to, že o něm řekne, že je černý, nebo dokonce že je to černoch, ale to snad ještě v ČR nehrozí.
      Objektivně vzato, z veškeré té „pomoci“ zatím neskutečně tyjí leda nadnárodní korporace a dobroserské organizace, v Africe se- alespoň v těch zemích, kam „pomoc“ směřuje, moc věcí k lepšímu nezmění.
      Za to bolesti,hladu a utrpení dost přibylo.
      A také Afričanů…

      • Janika

        „Aby se odsunuly, musela by být nasazena armáda, těžké zbraně, obklíčit a leckdy zničit celé čtvrti, bez jakékoliv milosti.
        Pak migranty nakopat pod nabitými puškami a bajonety do dobytčáků s ozbrojeným doprovodem, nalodit na lodě, kde by byly na 10 místech kulomety a vykopat v Africe na břeh.“

        • vittta

          No ale takto by to muselo proběhnout, jinak to nejde a dokonce se už pokoušeli vyhostit ilegály, ale ti se na ně obyčejně vysrali, ukazují státním úřadům „vyspělých“ zemí leda tak fakáče.
          Přitom zákon umožňuje postih, ale jak jsem už kolikrát uvedl, zákon neplatí pro všechny stejně, migranti, jmenovitě barevní, jsou nad zákony naprosto oficiálně, a oficiálně se o tom píše, i když samozřejmě nikdo nenapíše, že jsou nad zákony.
          Já chápu tvé obavy, ale když mám takový názor….
          Proč myslíš, že v Rusku mají se svou muslimskou komunitou podstatně menší potíže, a muslimské bataliony jsou nejlepší v boji a plně loajální imperiu?

          Zákon tam platí pro všechny,( vyjma boháčů, ale tak je to všude) a když se muslimové postavili na zadní, udělali jim z jejich země hromadu trosek.

          Sleduj tohle, v PL je článek o hladovce toho bambuly Hradílka, koukal jsem do diskuze.

          Obyčejný vyděrač., limity demokracie, 16. 11. 2017 17:29:22
          Ať si dělá co jen chce. Když si neváží života a nevoní mu demokracie, tak ať jde třeba do prdele.

          Reagovat
          Re: Obyčejný vyděrač., Hari, 16. 11. 2017 17:34:13
          Chcípni ,pozdravuj Havla.

          Reagovat“

          Brutál, ale prostě svůj názor vyjádřili.
          Nechápu, proč toho Hradílka neodvezou do blázince, protože držet hladovku proto, že se mi nelíbí kandidatura ….KANDIDATURA prezidenta, kterého volí lid v PŘÍMÉ VOLBĚ, nikdo duševně zdravý nemůže.
          Politika.
          Nechají toho blbce umřít a pak po něm pojmenují letiště v Hodkovicích……
          A za 20 let se děti budou učit ve škole, že jsme měli zlého prezidenta Zemana, co zabíjel lidi!

        • vittta

          Nebo tady, dívej:
          https://blisty.cz/art/88859-krasny-novy-svet-buzeranti-imigranti-cikani-a-vsichni-ostatni-prizivnici-pujdou-konecne-do-plynu.html
          Co píše Bob?
          Jinak ten článek, i následná diskuze je hodná psychiatrického vyšetření.
          Za zmínku stojí třeba tohle…..ale to je pecka, DOPORUČUJI!
          Bob zde píše:
          „Není možné tolerovat a tiše přihlížet tomu, jak se kreatury potloukající se sněmovnou a v ožralosti žvaní cosi o plynování etnických a sexuálních menšin. Je tragické, že se takový lidský odpad pohybuje v politických kruzích ……..“

          (moc by mě zajímalo, co by se podle Boba mělo konkrétně dělat, aby se to jako netolerovalo, Bob o tomto mlčí)

          To o tom plynování je zároveň odkaz, kreatura a lidský odpad je autorské dílo Kartouze-demokrata-lidumila.
          Vím, co je Kartouz zač, a tak jsem neodolal, a kliknul.
          Objevil se odkaz v angličtině, rovněž z BL- zkuste si to všichni, je to prdel.
          Na konci je opět odkaz na český zdroj- klikněte na něj, a objeví se tohle na Aktuálně.cz:

          „“Střílet po narození, poslat do plynu.“ Politici popisují rasistický výstup vlivného muže SPD“

          Dal jsem si tu práci, a počítal svědky této hlášky.
          Tak první byla Marksová, pak- zdá se, další dva svědci, není ale jasné, jací.
          Dalším byl poslanec Černoch, který nejen slyšel uvedené, ale ještě opilý Staník hrubě urážel přítomné ženy.(které si toho ale asi nevyšimly)
          To tedy máme 4 svědky, následuje poslanec, který to slyšel, ale nechce být jmenován- a je jich 5.
          Pak tam máme dalšího, ten sice nic nepíše, že by nechtěl být jmenován, ale nikdo ho nejmenuje, je to jen „další člověk“.
          Takže 6.
          Pak to byl poslanec Lank, který sice neslyšel začátek, ale cosi o plynu jo, přičemž už poněkud nudný výčet okořenil ještě dalšímu svými „poslechy“,co říkal zlý opilec už dříve.
          Suma sumárum je to 7 svědků, z nichž jeden nechce být jmenován, jeden je „jeden člověk“,dva jsou v úvodu nedefinováni, a pak dva poslanci bývalého Úsvitu Tomia Okamury Lank a Černoch (už nejsou zlí, napravili se, za normalizace se takovým říkalo „pomýlení“) a Marksová.
          Néé, fakt se nezastávám poslance Staníka, asi něco fakt plácal, ale jak to bylo ve filmovém Švejkovi, dejte si 6 piv, nechte si zahrát rakouskou hymnu- a uvidíte, co budete plácat!
          Nic -méně je to zajímavé, o opilých výrocích zlého poslance, dokaldovaných poněkud problematickými svědky, už hovoří celá slušná Evropa!
          Ten má starosti, Bob, ale neklesejme na mysli, Marksová si to příště už nahraje, a třeba se dočkáme, že tam budou kamery a mikrofony, jako třeba v hokejové šatně, aby byl volič tak nějak lépe spojen se svými dobrodinci, a pro jistotu budou kamery i mikrofony úplně všude i mimo sněmovnu, aby zase poslanci byli v lepším spojení s voliči, a když si pak na hajzlu hlasitěji někdo usere, tak jiný to prohlásí po důkladném překladu, za útok na Romy (ženy, homosexuály, Trumpa, Putina atd..atd..) a může začít jeden velký, soudní proces!

  6. Hamilbar

    „Der muslimischfrage endelösung“
    A když jim člověk doporučí plynové komory tak se začnou ošívat. Že prý nejsou jako oni. Blázinec. Už i u Janiky.
    Vlastně spíš cesta do pekla.

    • vittta

      Ta pravá cesta do pekla je ta, která v něm končí.
      Zatím se nezdá, že by odmítání muslimské invaze byla ta cesta do pekla, protože v pekle končí- též zatím, cesta tolerance, či dokonce vítání muslimů v Evropě.
      A antimuslimské kecy?
      Zde bych položil otázku:
      Co bylo dříve, problémy s muslimy v zemích, kde jich je hodně, nebo antimuslimské kecy?
      Zdá se, že ty problémy, kecy jsou jen jejich důsledkem.
      Blázinec je ve Francii, Británii, Švédsku či Německu, ne u Janiky, Hamilbare!

      • embecko

        Hele, vittto, janika tu neresi zadne objektivni otazky co bylo drive, jestli problemy, anebo kecy, ale to, ze ji vystavujes necemu, co ona nechce. Mam pravo ti rikat, at toho nechas? No ja ani nevim, ale ber to jako obranu mista, kde se schazime a ktere take nemusi byt (viz taras tarasovic).
        Cele je to na palici, k smichu a placi zaroven, silena fraska dekadentniho scenaristy. K tomu ani netreba nadavat a nekoho nekam posilat. Treba:
        http://www.20minutes.fr/societe/2168463-20171114-prieres-rue-clichy-responsables-musulmans-vont-porter-plainte-apres-rassemblement-elus
        (treti nejctenejsi francouzsky mainstream, pro uklidneni)
        Na 100 francouzskych vrcholnych predstavitelu statni moci (starostu) protestovalo proti nepovolenemu shromazdeni. Tedy ti, kteri jsou predstaviteli zakona a jejich povinnosti je ho uplatnovat, protestuji formou demonstrace (!). Ze by protestovali proti sve neschopnosti?
        A reakce? Muslimsti vudci si budou stezovat (!)
        Vec se ma tak: Jiz 9 mesicu, kazdy patek, poradaji muslimsti verici z Clichy sve kazdodenni motlitby verejne na ulici, na pesi zone, kterou timto celou obsadi. Ovsem sekularni stat doted mlcel, coz se mu vratilo: Argumentace modlicich je ta, ze doted to nikomu nevadilo, tedy ze doted nebyl zadny zakon porusen. A jelikoz ted nedelaji nic jineho, nezli pred tim, povazuji demonstraci predstavitelu statni moci za diskriminacni.
        *
        Ted uz je to tak daleko, ze nikoho nepresvedcis a nikoho nevyhecujes. Vsichni vidime to same, nekdo si to pripusti, jindy ne, tohle neni o nedostatku informaci, ale o jejich vyhodnoceni. Hazis tu hrach na zed a ohrozujes tim jen sve bydlo :o)

        • embecko

          No a kdyby nekoho nahodou napadlo, ze v Clichy je vse multikulti v pohode a ze vse je jen otazkou tolerance, pak zde je priznani francouzskeho profesora ustavniho prava:
          „Stát prohrál bitvu a na některých předměstích už ani není schopný vládnout. Jsou to ztracená území, která musíme znovu dobýt.“
          Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/olivier-beaud-rozhovor-francie-vyjimecny-stav-macron-terorismus-p9o-/zahranicni.aspx?c=A170915_150939_zahranicni_kha&utm_medium=sekce-denni-tisk&utm_source=www.seznam.cz#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main

        • vittta

          Já jí rozumím, Saxi.
          A též vím, že do značné míry házím na zeď hrách.
          Ale z mého pohledu hrdého českého občana, mám být jedním z těch, jimiž pohrdám?
          Tedy uplatnit sám na sebe autocenzuru, abych nebyl zabanován, nebo abych snad nepohoršil někde nějakého cenzora či udavače?
          Píšu na hraně, ne za hranou, ale je mi jasné, že lecos by se mohlo za hranou prohlásit, kdyby na to přišlo.
          Za hranou by ale mohla být čtvrtina komentářů různých autorů.
          Mám pro tento prostor, ale vlastně pro jakýkoliv protor, nějakou cenu, když se podřídím něčemu, co ještě není, tedy tvrdému vymáhání nezákonných výkladů zákona ze strany státní moci?
          Mám být právě já průkopníkem toho, co po nás protagonisté EU chtějí, a k čemu to strašení zákony a vydírání medializují?
          Protože cílem tohoto vydírání je právě tohle, aby lidé, píšící na hraně, drželi huby, aniž by jim je někdo zavíral.
          Aby je drželi sami od sebe.
          Mohl bych se pak na sebe podívat do zrcadla?
          Já jsem ochoten dobrovolně přestat psát, abych neohrozil tenhle blog, podruhé už Janiku úmyslně k zabanování nepoženu, protože si to nezaslouží a už to též nemá tan „výchovný“ smysl.
          Ale aby tygr psal stylem zajíce, to udělat nemohu!

          • embecko

            Ale ja ti take rozumim, vittto, je to jak rikas: Bud jet dal jako tygr :o), anebo se autocenzurovat a stat se tim, kdym nechces.
            No, to je prave ten blbej zivot… :o)
            „Zranitelne (socialni) skupiny maji problem najit bydleni, nebot (obecni) byty jsou pridelovany zadatelum o azyl“:
            https://www.thelocal.se/20171030/swedens-housing-obligation-to-asylum-seekers-means-other-vulnerable-groups-go-without-report
            (opet pro uklidneni, zprava z mainstreamu)
            To lze vylozit take tak, ze zacimco line socky namisto poctive prace shani regulovane byleni, Svedove nezavahali a byty pridelili opravdu potrebnym. A jsme zas u te tiche podpory globalniho kapitalu…anebo je to naopak? To preci neni mozne.

            • vittta

              A jsme u toho pohledu, jak píšu „neosociálnědemokratického“, nebo tak něco.
              Proč je potřebný zrovna barevný migrant, a ne pracující Švéd s blbým platem?

          • vittta

            Já k tomu ještě dodám, že nepovažuji tvoji výtku za nějaký blábol, má to svoje opodstatnění.
            Vezmu si na pomoc jiné doby.
            Kdysi psal muž jménem Ezop bajky o zvířatech, v nichž pranýřoval různé děje.
            Nemohl to ale zřejmě dělat přímo, a tak používal tuto metodu.
            I třeba Orwel napsal svou Farmu zvířat či 1984 v tomto duchu.
            Vidím ale, že Orwela zneužívají ke svým politických čarchům různí falšovatelé dějin, a je jedno, zda úmyslně, nebo z hlouposti.
            I v mé oblíbené knize Egypťan Sinuhet psal autor o státním převratu, kdy faraon chtěl, aby kněží Amonovi sami pochopili…
            Haremheb ale měl značné nepochopení k této činnosti, a kdyby bylo po jeho, nechal by předáky kněží povraždit a chrámy pobořit nečekaným útokem.
            Tak to bylo od počátku věků, od jisté hranice po dobrém nelze nic dělat.
            Já ale nejsem Ezop ani Orwel, neumím takhle psát, dělám co umím.
            Nemůžu se měnit.
            A to ještě se dost krotím….né že bych vysloveně psal, co mám v hubě.
            To by byl teprve hukot….

    • Ondřej

      Ne,.do plynu. Byla řeč i o homosexuálech, židech a to už je dost lidí nez jen těch 12 muslimských uprchlíků co jsme.prijali a co nám tu mají údajně zavést Shariyu. Třeba přijdou na řadu i ty „frigidky“, jak je tu kdosi nazývá, přijde zákaz vibratorû resp. Bretschneiderove budou hlídkovat u sexshopû, jestli si někdo nekupuje náhražku rodinného sexu namísto toho statopravne budovatelskeho, bez antikoncepce a mrhání tělních tekutin na libidarni egoismus namísto odpovědného narodne-konstitučního předávání DNA informaci?

      Vězení pro „frigidky“ bychom tedy už měli. A co pro pánské impotenty, bude taky? Nebo že by měli smisene kobky s těmi frigidkami?..:-)

      Bett und Nest müssen nicht kalt werden

      • vittta

        Nelžete, těch 12 migrantů není žádných 12 migrantů v ČR, ale počet migrantů přijatých podle kvót.
        Kolik je přijatých migrantů mimo kvóty nikdo nikde ještě nezveřejnil.
        Podle mě jich jsou desítky tisíc.
        Jen u nás je dobrých 15 echt černochů.
        Fakt je ten,že si nikoho nevšímají, vyjma provokací na diskotékách, ale to nemohu potvrdit, jen jsem to slyšel- a není též jasné, jestli jsou to muslimové.
        Osobní kontakt jsem s nimi měl 2x.
        Jednou jsem je viděl u přehrady, byli 4 a šli něco kamsi nakoupit.
        Měřil jsem si je zlým pohledem.
        Asi za 1/2 hodiny šli zpět s nákupem (proto vím, že šli nakoupit), to už jsem byl na střeše, a opět jsem si je měřil zlým pohledem.
        Oni si toho všimli, a najednou se na mě (s bráchou) otočili, a slušně pozdravili „dobý en“ s milými úspěvy.
        No, nejsem nelida, tak jsem se recipročně též usmál, a slušně na pozdrav odpověděl.
        Podruhé šli tři kolem „labužníka“, kde jsem s dcerou snídal.
        Nevlídně jsem se na ně díval a upozornil dceru, ať si na ně raději dává bacha, je to blondýna, 11 let….znáte to.
        Jenže oni to zase viděli, a šklebili se na mě jak opice a zamávali.
        Tak…nejsem nelida, jak jsem uvedl, a usmál jsem se, a zamával též.
        Dceři jsem vysvětlil (už asi po 1000xté), že nejsou všichni stejní, ale že udělá nejlépe, když si jich nebude všímat, protože je moc mladá na to, aby chápala složité niance současného nepřehledného světa.

        • tatko

          ..človeče,vy by ste mali dostať metál! Byť to na mne,dám vám sfleku Řád rudého oka! ..,alebo by ste radšej Tigří drápek II. st. ? :D

          • vittta

            Jen faktický popis skutečné události.
            Aby každý mohl vidět, jak se chovám v praxi.
            Současný svět mě trápí, Tatko, neraduji se z něj, a už vůbec ne z časů budoucích.
            Nechci válku ani zabíjení, ale mohou nastat situace, kdy nepůjde rozlišovat vinné od nevinných.
            To je zlá součást celých dějin lidských!

            • Janika

              Mě by spíš zajímalo, jak by ses choval v tom metru, kde skupina bílých napadla poklidně sedícího černocha, mlátili ho a kopali do něj.

              • vittta

                Nijak.
                Na rovinu říkám, že pokud bych se dal s nějakými násilníky do rvačky, případně použil zbraň, tak kvůli černochovi by to nebylo.
                Velkou zásluhu na tom mají sluníčkáři.
                Bylo by zbytečné asi po tisící psát proč, ale už třeba ten tvůj dotaz.
                Černoch byl napaden, ale nikdo ještě neví proč, nic se nevyšetřilo.
                A přeci tě ta záležitost zajímá daleko víc, než když bílí napadnou jiného bílého, což se také bohužel často děje, nebo když barevní napadnou bílého, což se děje daleko častěji.
                Ale to tě nezajímá.
                Dokonce si myslím, že kdyby skupina černochů napadla bílého, tak bys to hodnotila nějak takhle“ zatím nevím, co byla příčina, či jestli se to stalo, jak je popisováno, nebo jestli se to vůbec stalo,tak se k tomu nevyjadřuji.
                Černoch tě ale zajímá…..
                Moje reakce je taková, že mě naopak černoch nezajímá.
                I kdyby mu někdo dupal po hlavě.
                Od toho máme policii!
                Omlouvám se za upřímnost.

                  • vittta

                    Pěkná sluníčková nálepka!
                    Bílému bych pomohl, po konkrétním vyhodnocení situace, ale černochovi za žádných okolností!

                    • Saul

                      Od barevneho lekare byste si Vitto v ohrozeni zivota,nebo zdravi taky nenechal pomoci za zadnych okolnosti,predpokladam.

                    • vittta

                      Jste slaboduchý, Saule, promiňte.
                      Škatulkujete mě jako SSáka, co se nenechal ošetřit Židovským doktorem.
                      Zbytečně, barevný doktor mi nevadí, a kdybych ho znal, už to není anonymní černoch, ale známý, takže bych pomoc při jeho napadení vážil.
                      Já ale nemám čas zkoumat, jestli je napadený dobrý či zlý, a černoch mě v takovém případě fakt zajímat nebude.
                      Vy jste třeba, jak se zdá, „lepší člověk“….

                • Saul

                  Tak mozna jsem slaboduchy,ale z tohoto vaseho sdeleni
                  „“Moje reakce je taková, že mě naopak černoch nezajímá.
                  I kdyby mu někdo dupal po hlavě.“
                  couha rasismus jako slama z bot.
                  Nemusite se omlouvat ani za uprimnost ani za rasismus,jen nechapu proc se z toho oznaceni, vzdycky kdyz vam je nekym predlozeno ,tak slozite vytacite.
                  Proste jste rasita,no.

                  • vittta

                    V tomto případě ano.
                    Jinak ne, ale aby bylo jasno, nepovažuji rasismus za negativní a rasisty za méněcenné, pokud umí svůj postoj obhájit argumenty.
                    Samozřejmě, jako všehno, to tak snadné není, pokud rasista na základě rasy týrá, nebo dokonce vraždí, je u mě hoden nejvyššího opovržení, pokud má černochy za opice, nic proti tomu nemám, byť to tak sám přímo necítím.
                    Já se nebráním označení rasista, já se bráním označení rasista od pokrytců, jako jste vy, protože aby mě někdo oklikou sděloval, že jsem vlastně na rovině německých nacistů, jen proto, že bych nepomohl z rasových důvodů černochovi, tak tak se zase necítím.
                    Vy ty rasisty vyrábíte, Saule, a to není dobré.
                    A vyrábíte je jak tak, že běžné občany za malicherné přestupky, navíc složitého rázu (třeba nadávají na cigoše, se kterými mají tragické zkušenosti) za rasisty prehlašujete, ale také tak, že z svým pruzením z jiných občanů, kteří by ještě před rokem mnohé nestrpěli, ty rasisty děláte doopravdy.
                    Vy jste si nevšiml, co jsem napsal Janice?
                    Já bych se na černocha vykašlal jen vlivem dnešní doby a zrovna těch Janik a nyní i Saulů, Tribunů a podobných.
                    Ještě před rokem, a to si buďte jistý, by pro mě barva kůže roli nehrála!!!

                    • Saul

                      Aha,tak ja jsem slaboduchy vyrobce rasistu a SSaku a vam staci rok cteni clanku na netu,abyste dospel k takovym humannim myslenkam,ze vam je sumak kdyz se dupe po hlavach jen proto,ze nejsou bily.
                      A jak dlouho vam bude trvat,nez prijdete na to,ze byste mel dupat i vy sam a nenechat to jen na druhych.

                    • vittta

                      Ne, mě na to stačí rok politiky EU a jejich podporovatelů.
                      Já nečtu jen tenhle blog, já žiju v tomhle světě, Saule.
                      Vás s Janikou a Tribunem jsem jmenoval, protože vás každý čtenář tohoto blogu zná, a může se tedy určitým způsobem orientovat jak v myšlení mém, tak s největší pravděpodobností v myšlení jiných občanů, protože pochybuji, že by to mělo vliv jen na mě.
                      Jak dlouho mi bude trvat, než sám budu dupat….
                      No vidíte, jak jste agresivní sluníčko.
                      Jak dlouho mě čtete?
                      Nic méně, je mi na háku, co o mě píšete, a myslím si, že jsem ve svém životě pomohl 10x více lidem, než se vám kdy zdálo.
                      Opravdu nemám potřebu cokoli tady vypisovat, ale důsledek vidím, jsem označován za hovado- POZOR, ne za rasistu, ale za ČUNĚ, které svoje zákeřné sviňárny dělá z rasistických důvodů.
                      Svět mě zase tolik nešetřil, takže vím, že za jakýkoliv svůj dobrý čin nezískám žádné pozitivum, rozhodně ne na tomto světě.
                      A upřímně řečeno, ani to nečekám.
                      A co vy si vlastně myslíte, vy chtrolíne (a spol?)?
                      Že ty věci, co sem píšu, píšu proto, bych se nějak hájil, abych se dělal lepším než jsem, abych byl oblíben, milován, obdivován?
                      A vy mě pak nějak odhalíte, vynadáte mi do zbabělců, čuňat a SSáků, a budete mi psát o Židech a holocaustu, a já se z vás jako nějak poseru?
                      Já píšu upřímně své názory a postoje, a dobře vím, že to nelze leckdy popsat úplně přesně, a záleží na mnoha okolnostech, jak bych se zachoval v jaké situaci a jak bych reagoval na nějaký podmět.
                      To jen vy všechno přesně víte.
                      Já to nevím, ale v kostce to popisuji tak, jak nejlépe dovedu.
                      Nechci se tady vytahovat, ani na něco hrát, jsem prostě upřímný ke svým čtenářům, bez ohledu na následky, a následky Saule, jsou vžycky stejné.
                      Nepochopení a útoky frustrovaných a malých.
                      A samotřejmě pár lidí, kteří to chápu, a cení si toho, i když se mnou třeba nesouhlasí.
                      Ti mi za to stojí, a navíc, já neumím být jiný, já prostě neumím být- přes všechny moje negace- svině.
                      A lhaní a pózy svinské jsou!

              • embecko

                Destrukce spolecnosti se deje ve spirale (progresivne) a lze se ted ptat, proc by to musel byt zrovna muz, ktery by zasahl, kdyz jsou si vsichni rovni a kazdy ma stejna prava.
                Jak by ses chovala treba ty, kdybys byla svedkem napadeni skupinou muzu (nemusi to byt zrovna bili)?
                Na fyzickou obranu napadeneho se vydavaji lide tak do 40 let veku, nemajici jeste zkusenosti s lecbou zlomenin a ke skupinove obrane dojde jen za predpokladu jasne prevahy. Coz neni v pripade utoku muzske skupiny (pravdepodobne profesionalnich rvacu) skoro nikdy, jedine, ze by ve vagonu sedel z treninku se vracejici boxersky klub.
                Tlak na rovnopravnost se casem obloukem vrati a uderi na jeji iniciatory. Viz treba dnesni autobusy, ve kterych, logicky, nepousti mladi sednout starsi osoby (kdysi bojujici za rovnopravnost), protoze si take zplatili a maji ze zakona stejna prava jako stari (samozrejme vyjma sedadel pro invalidy, matky s kocarky a seniory, urcenych interni vyhlaskou prepravce).

                • Janika

                  Přemýšlela jsem o tom. Dvě možnosti: buď bych křičela a bránila ho. Mlátila je kabelkou a doufala, že starší ženskou nezbijí. Nebo druhá možnost – vyjádřila bych jim slovně podporu a fotila si je, samozřejmě za účelem předání policii. Pak bych třeba řekla něco jako „tak už ho nechte, kluci, už má dost“.

                  • embecko

                    No ja nevim, tohle je velmi teoreticka debata, ale podle toho, cos napsala, bych rekl, ze jsi zatim svedkem zadneho ostrejsiho napadeni nebyla (a staci jedinec, nemusi jit hned o skupinu). Podle meho by ses rychle zdekovala a roztresenou rukou se mozna pokusila zavolat polici, mozna.
                    Ja byl v mladi velky pes-obranar, ve vysledku jsem skoncil 5x na ORL klinice, nikdy jsem nevyhral, nikdy jsem nikoho neodrthnul, nikdy jsem nikomu nepomohl. Pokud nejsi profesional (boxer atd.), nemas sebemensi sanci a jakmile dojde na kopy do leziciho, pak zbyva jedine utek a telefonat. Takze ani ja bych nezasah, cernoch, necernoch. A kdo rika, ze by sel do toho, ten obvykle vubec netusi, o cem mluvi. Treba 1, max. 2 utocnici a proti nim 10- 15 rozhodnych cestujicich, predem spojenych myslenkou spolecne pomoci, pak by to mozna slo. Ale kdo se neumi prat a neni rvac, ten nema sanci, nula, lehne na zem a nevi vubec jak, ani ranu/ utok nezaregistruje.

                    • embecko

                      To pisi proto, ze vittta mozna ma podobne zkusenosti jako ja, tady se to svalilo na cernocha, pomerne nestastne, na tomhle bych tedy nebaziroval. Pokud ma tedy vittta coby „amater“ zkusenosti se vstupem do alespon jedne ostre rvacky (kde musel zakonite dostat na hubu), pak mu vycitat zbabelost neni uplne v poradku. A opet: cernoch, necernoch.
                      Je velky rozdil nekoho udat a vystavit se prime rane (boxerem, botou, nozem atd., netusite co u ebe maji) a to od cloveka, na kterem je zjevne, ze nezna miru a je mu vsechno lhostejne.
                      A pro Janiku jedna rada: Pokud by na neco podobneho, nedejboze, doslo, nespolehej prosim te na to, ze si na starsi zenskou nedovoli. Jakmile se nekdo zapoji do konfliktu, nerozlisuje se, na to neni cas, stejne tak nebudou slyset tvoje pochlebovani.

                    • vittta

                      Janika se ptala s rasovým podtextem, a já stejným stylem odpověděl.
                      Zkušenosti s rvačkami mám bohaté, a vesměs jsem to byl já, kdo vítězil.
                      To ale předpokládá jednu zásadní věc, musíš si začít a to s maximální razancí.
                      Když jsem tedy vyhodnotil situaci, že rvačce se nejde vyhnout, (a máš na to leckdy pár vteřin), začal jsem já.
                      V této konkrétní situaci bych postupoval jak jsem popsal, napadený byl černoch a ta situace by mě v ten moment přestala zajímat.
                      Pokud by ale oběť byl běloch, zvážil bych možnosti.
                      A ty nejsou velké, a jmenovitě nejsou velké, pokud chceš uspět.
                      Je možné teoreticky zmlátit i čtyři útočníky, ale musel bych zaútočit nečekaně, bez varování, a s maximální brutalitou, vědom si toho, že chci a MUSÍM vážně ublížit, a mohu i zabít, byť to by mým cílem nebylo.
                      Jakmile bych něco zařval, nechte ho a tyhle sračky, končím na intenzivní péči, ne li v márnici, jak jsi ostatně naznačil.
                      Mohu být na tom místě ozbrojen, ale jakmile zbraň vytáhnu, musím počítat s tím, že budu muset střílet a zastřelit, čí vážně zranit víc jak jednoho útočníka, případně- třeba v metru, i nevinného kolemjdoucího.
                      Ve vypjaté situaci bych neměl morální problém zdevastovat útočícího grázla, musím ale brát v úvahu, že policie a soudce to tak vyhodnotit nemusí, a dokonce že je na 80% jisté, že souzen budu já.
                      A mám dvě děti, co jim kdo dá, když půjdu na hrdinství do kriminálu?
                      Už jsem se serval spolu se svým bratracem, co má 60 kg se skupinou skinů, a jako obvinění jsme u soudu skončili my a 5 skinů bylo za svědky.
                      Nikomu nepřišlo divné, že skinů bylo v té hospodě asi 50, rvačky se jich účastnilo nejméně 10, policii na ně zavolal majitel, ta přijela s psy a asi 5 auty.
                      To si zapiš za uši, Janiko, jak to od Saxe, tak to ode mě, a nemoralizuj u věcí, u kteých nic nevíš.
                      Gauner sere na to, že jsi starší ženská, a boxer trhá tvář na kusy a devastuje zásadních způsobem tvář, a že jsi starší ženská jebe i policie a soud!!!!
                      Moje labuť chodila ještě nedávno na Wing-su (nebo tak nějak) a moje rada vždycky zní, kdyby se nedej bože něco stalo:
                      Zdrhni, a když to nepůjde, útočníka zdevastuj, dokud se bude hýbat.
                      Pak nevolej policii, nevšímej si případně zraněného útočníka, a utíkej domů!
                      Nevěří mi, že by volala policii, ale když někdo útočníka nezdevastuje, boj prohrál, (útočník bývá silnější a též je to bezohledný grázl). pokud ho zdevastuje, je obrana VŽDYCKY nepřiměřená, a u soudu je vinen!

                    • embecko

                      No, to je slovo zkuseneho, vittto. samozrejme, dobre vyhodnoceni je polovina uspechu a jak pises, maximalni razance s sebou nese temer 100% tve poskozeni, at fyzicke, anebo soudni. To znamena, ze vyhodnocujes hned na 2x: Situaci jako takovou a zaroven, zda- li bude tve budouci poskozeni umerne prinosu (takze jde o to, koho branis, at si mysli kdo chce co chce).
                      Jednou jsem takhle branil zenskou, dostal jednu sviznou do nosu a kdyz jsem lezel na zemi, tak ona do mne jeste kopla, abych se nepletl…no klasika. A neslo o beznou hadku, ona mela roztrzenou hlavu od skleneneho popelniku, kterym ji vzal po hlave a kdz lezela, mlatil ji jim jeste do bricha. Krik, krve jako z vola, po cele hospode, ani nevidela prez oci…a jeste si stacila do mne kopnout :o)
                      Pak mne s sebou vzai policajti na identifikaci k nim do bytu (byla to podle popisu znama firma)…v byte byli oba, ona ovazanou hlavu krvavym rucnikem na mne rvala, ze si to se mnou jeste oba vyridi a ze mne zabijou. Nasledky zapasu byly zlomeny nos, celou noc na fizlarne a v nemocnici a k tomu vyhruzky fyzicke likvidace. A to ten clovek jeste nebyl nejak extra agresivni, preci jen to byla jeho partnerka…
                      Jak pisi, tohle jsou ryze teoreticke debaty, v realu je to vsechno uplne jinak a hlavne mas na rozmyslenou vterinu. A jakmile jen trosku zavahas a vloudi se ti jakakoliv rusiva myslenka namisto akce a hrubeho utoku, jsi ztracen a je lepsi se stahnout.

                    • vittta

                      Přesně, to rozhodnutí musí být 100% a sebemenší zaváhání je předzvěst porážky.
                      Vůbec když jich je víc, to je pak tutovka.
                      V běžné rvačce nelze porazit ani dva zkušenější soupeře, natož 3 nebo 4, to je naivní představa z filmů.
                      Málokdo si uvědomuje, že otázka výhry nebo porážky je 30 vteřin, jak se boj delší, za kratší konec tahá čím dál víc ten slabší, a může to být ranař jaký chce, jak je sám na dva, ten slabší je on.
                      Ani sebetrénovanější borec nevydrží v akutní bitce víc jak minutu, to je potřeba vědět.
                      Za 30 vteřin tedy musí 2 ze 4 soupeřů ležet v krvi a se zlámanými kostmi na zemi, další dva pak propadnou panice a nemusí v agresivitě pokračovat, ale není to jisté.
                      To mám vždycky rád, ty kecy, jak nikdo nepomohl…a hodnocení moralistů pod patřičným článkem.
                      To není žádná legrace, to jde o život.
                      A vůbec jak to je ženská, to…přesně jak píšeš, to nikdy neodhadneš, o co kráčí, nakonec proti tobě svědčí.
                      A já konkrétně…
                      Já mám ještě velkou sílu, ale je mi 51, ta fyzička už není, za 20-30 vteřin končím a jsem odevzdán osudu, jak by nepomohl ještě někdo další…
                      Fakt jsou to žvásty, „televizní“ plky!
                      Já jsem byl za mlada tvrďák, utéct nepřipadalo v úvahu, nebo nepomoci kamarádovi, ale synovi říkám,je mu 20, vyhýbej se tomu, žádné férovky nejsou, nesdyď se raději ustup, nestojí to za to, dneska navíc je horší doba než za komunistů!
                      Já když si vzpomenu na některé zážitky z mládí…..ten můj strážný Anděl se pořádně nadřel, a Bůh mě musí pořádně milovat, že jsem blbě neskončil a to jak že bych někoho třeba zabil, nebo byl sám zabit, leckdy to riziko naprosto neodpovídalo situaci, a někoho ve rvačce zabít je také rychlejší, a snadnější, než jak to vypadá.
                      Hodně se chlastalo….a kdy má člověk naváto, je mu do 30 let věku, jen tak něčeho se nepoleká.
                      Pohledem padesátníka to fakt vypadá jinak.

                    • Saul

                      No vidite MB.
                      Ja pred casem nejen svedkem velice podobneho napadeni ,byt jen slovniho,ale rychle gradujiciho k fysickemu nasili z rasovych duvodu,byl
                      Taky bych se nepostavil trem priozralym mladym klukum,ale postavily se jim zensky a jeden chcipak,kterej hned letel na stenu.
                      A pak ja.
                      Taky chcipak,ale vsadil jsem na razantnost a neprojeveni strachu a pak taky na privolani policie.
                      Dopadlo to dobre,skoncilo to jen rvanim a prsenim se,prijezdem policajtu….ale mohlo to byt pro mne mnohem,mnohem horsi a nevim,jestli bych to udelal podruhy.
                      Kazdopadne si nedovedu predstavit,jak bych za bukem sledoval zensky,ktery delaji co ma delat kazdej normalni chlap.
                      A zastat se slabsiho proti presile by asi mel i kdyz uznavam,ze nekdy to proste neni mozne.
                      Ale jestli k tomu Vitta musi nejdriv studovat barvu jeho pleti,tak ja tedy ne.
                      Vyhodnoceni situace jako pro obranu beznadejne je dostatecna polehcujici okolnost,kdyz se do toho priplete jeste „cisty“ rasismus,tak je beznadejne uplne vsechno.

                    • vittta

                      A to ještě je další věc, to se mi také stávalo.
                      Tak já si sice rvačku začal, ale tu situaci, která tomu předcházela vesmes ne, nikdy jsem nebyl agresivní v tom slova smyslu.
                      No a teď se blíží rvačka, to už prostě vidíš, kdo ti chce něco udělat, to se dá odhadnout, no ale jsem to já, kdo napadá.
                      A ti kolem, to nevědí, takže když už někdo pomáhá, tak opačně, takže mě někdo třeba zezadu chytil, a já hned dostal dvě do rypáku, nebo tě zezadu pomalu v kravatě uškrtí….
                      Takže opačně, nachomejtneš se k napadení, jehož pozadí neznáš.
                      Máš tendenci pomoci „napadenému“ ale to ve skutečnosti klidně může být útočník, nebo provokatér.
                      To je těžký prostě…..

                    • vittta

                      Jo, Saule, vy jste pomáhal, když už se pomáhalo.
                      To je pak jiná situace.
                      Ale dobře, doufám, že příště také neselžete.
                      A ano, barva pleti mě u toho fakt zajímá.
                      Nemyslím si, že by to bylo nenormální, já třeba viděl jakýsi průzkum, co by byli lidé ochotni riskovat v závislosti na příbuznosti.
                      Samozřejmě s přehledem vyhrály děti, pak sourozenci, kamarádi,…dál to nešlo, ale myslím, že i rasa je normálním, biologickým důvodem.
                      Vy ovšem jste, jak vidno, pan spravedlivý.
                      Víte, Saule, jsou lidé, co si neuvědomují vážnost situace, a jsou do toho.
                      Je to svým způsobem statečné, a když je situace vyhrocená, nikdo neví, co by dělal.
                      Kdyby hořelo auto, a byl v něm cigoš, může se člověk po tíhou okolností riskovat svůj život, protože pokud to neudělá, ten v autě zemře děsivou smrtí.
                      To je moment, a akutní snaha pomoci, kterou má každý člověk v sobě.
                      Je ale těžko říci, jestli je to statečné, nebo spíše hloupé, asi obojí.
                      Viděl jsem rekonstrukci přepadení zlatnictví, v TV, a tam ozbrojený lupič byl majitelem obchodu mlácen tak dlouho, až ho zastřelil.
                      Možná byla snaha majitele, předat lotra policii také statečná, ale jeho děti, manželka, ale též třeba obchodní partneři či zaměstnanci to těžko ocení!

                    • embecko

                      Saule: „ale postavily se jim zensky a jeden chcipak“.
                      Ano, k jednomu ze zasadnich vyhodnoceni patri i vyhodnoceni okoli, jestli ma naladu se poustet do rvacky a pujde do toho s vami. Kdyz vsichni koukaji do zeme ci do mobilu, pak je vase sance na uspech mnohem mensi. A u opilych plati, ze nebyvaji pokazde plne zachvaceni agresi a jsou jeste jakz takz pristupni recem.
                      Ja take neskoncil pokazde v nemocnici, obcas jsem i vyhral :o). U toho „naseho“ priadu je zvlastni, ze jeste dokazal po kopancich na zemi rozbit sklo tlacitka, zastavit tramvaj a komunikovat a pak jeste sedet na fizlarne a davat popis- to znamena, ze to asi zas tak horke nebylo. Cimz to nezlehcuji, sam postizeny rika, ze tech par let snahy o integraci jako by tim bylo smazano, takze trauma bylo.
                      Ja skoncil se „zasahovanim“ po bezne potycce s profesionalnim boxerem od Uhelnych skladu, ktereho jsem pristihnul, jak ma ruce v me skrince v satne. Jen jsem se pritocil a stacil mu rici „hele, co…“, a hned jsem chytil jednu do bricha a nez jsem se stacil sklonit, mel jsem dve v obliceji. Neuveritelne rychle, ani jsem to nezaregistroval, asi petadvacetilety kluk, slachovita houzvicka o dve hlavy mensi a pulku vazici (asi bantam- perak).
                      Tehdy jsem usoudil, ze je s mym obranarstvim konec a ze jsem se uz naobetoval dost. Dalsi vyhodnoceni soupere je totiz podle jeho pohybu, kdy behem zlomku sekundy musite odhadnout, s kym mate tu cest (a tady plati, ze pes, ktery steka, nekouse, tedy ze profik nepredvadi zadne kreace, pozy a udery, aby vam ukazal, jak to umi a tak vas zastrasil). Agresivni rvac je ucelny, rychly a destrukcni a rozhodne vam neda sanci na to, abyste ziskal nejakou vyhodu (obecne nedostanete cas na vyhodnoceni a vytvoreni nejake taktiky, a to ani sekundu). A kdo se nepohybuje v bojove scene, tohle odhadnout nedokaze, coz je logicke.

                • embecko

                  „ale neprivolani policie,zachranky,odmitnuti svedectvi…je prasarna!!“
                  Ano, to je. A rekl bych, ze za komunistu, ale jeste pozdeji, se tohle stat nemohlo (ne to napadeni, ale ze by lide odmitli ucast), takze urcity duvod, proc se tak deje, bychom urcite nasli.

                • Kamil Mudra

                  Přivolání policie a záchranky… v tom jsem s vámi Saule zajedno. S tím svědectvím už je to horší. Znám osobně člověka který se stal cílem šikany (propíchané gumy, občas rozbité okno, sem tam nějaká ta facka ve tmavé uličce, časté verbální napadání a výhrůžky…) která trvala tak dlouho dokud se nepřestěhoval dostatečně daleko od původního bydliště aby těm šikanujícím „sešel z očí a mysli“. Ze strany policie a justice se pomoci nedočkal, přesto že se do té situace dostal tím že svědčil proti skupince pouličních kapsářů.
                  Holt si většina lidí raději vybere roli anonymního „prasete“ než toho určeného na porážku, kterého se nikdo nezastane. Těžko je za to odsuzovat za podmínek které v tom našem „vepříně“ panují.

    • vittta

      Hamilbare, nedá mi to.
      Nyní budu psát vážně.
      Pěkně mi leze dlohodobě krkem, když někdo bere do svých úst v různých souvislostech holocaust Židů, či plynové komory.
      Přijde mi to jako nanejvýš pokrytecké pohrdání utrpením milionů zavražděných, a jejich odpuzujícícmu zneužívání k vlastním politickým cílům.
      Už samotný holocaust Židů je věc kontraverzní, protože o Židech se píše 13x do tuctu, ale třeba po sovětských válečných zajatcích, kterých bylo zavražděno nejméně 2 000 000 neštěkně pes.
      I to mi připadá jako nechutné zneužívání těch zavražděných Židů, a skutečně si nemyslím, že by ty zavražděné těšilo, že si jejich utrpení a smrt berou do úst političní vychcánci, či nezodpovědně přízemní političtí komentátoři dnešních událostí.
      Též bych rád podotknul, že Němci neměli žádný rozumný důvod vraždit Židy či jiné lidi v tak obrovských počtech, protože až na vyjimky (političtí odpůrci či oponenti) jim od nich nehrozilo žádné reálné nebezpečí.
      Dělali to jen z čisté ideologie, postavené na rasismu- a POZOR, na skutečném rasismu, ne na parodiích na něj, za rasismus dnes označované.
      Případný multikulturní boj, ke kterému by- pokud by to takhle pokračovalo dál- mohlo v dohledné době dojít, by byl s těmi, kdo nás objektivně ohrožují.
      A zase rázně doplním, že nás neohrožují proto, že by byli tak špatní, ale proto, že jsou do Evropy přijímáni nevhodně, v nepochopitelných počtech, aniž by měli zajištěnu práci a bydlení.
      Jejich kultura je jiná, a vezou si jí sebou, a v těchto počtech se jí nikdy nezbaví.
      Rovněž jejich povýšení nad zákon a mnoho stupňů pozitivních diskriminací, a zároveň kriminalizace jejich odpůrců, mnohdy na rasovém základě, jsou zásadní chybou.
      Na vině nejsou oni, oni se chovají přirozeně.
      Na vině jsou vítači, dobroserové a sluníčkáři.
      Bohužel, bojovat nakonec bude naše civilizace s tou jejich, ne se sluníčkáři, kteří jsou jediní vinni!!!

        • vittta

          Kdyby tam byl mezi dívkami náhodou kluk, tak by si mohl stěžovat jak chtěl, nikdo by nic neřešil.
          To je ta tragedie.
          Když je tam nějaký genderový paskvil, tak je problém.
          Ještě, že nebyl černej, to by učitele asi veřejně bičovali.
          Konkrétně mi jde o klasický, vyspělozápadní dvojí metr.
          Genderopaskvil je víc, jak OBYČEJNÝ heterosexuál.
          Barevný je víc jak bílý.
          Jen ruští sportovci dopují, jiní závodí fair play!

          • Kamil Mudra

            „Škola však fungování klubu ukončila kvůli Sutcliffovým prohlášením ohledně manželství. Podle něj se totiž jedná o svazek mezi mužem a ženou, což někteří studenti považovali za homofóbní.“

            V tomhle postoji školy a těch některých studentů je demonstrováno vše o čem se v článku píše. Mám rád alegorie, protože jsou často sdělnější než sáhodlouhé studie. Jejich nevýhodou je pouze nutná znalost toho k čemu odkazují aby mohly být pochopeny.

            Pro to, co se v současnosti děje, se mi nejpřiléhavější alegorií jeví příběh o Babylónské věži. Jen namísto zmatení jazyků probíhá matení pojmů. Mnohdy na takové úrovni jaká by pro mne dříve byla nepředstavitelná.

            • embecko

              A neni to spise tohle, Kamile?:
              „Podobně jako oni i Sodoma, Gomora a okolní města se oddaly smilstvu, propadly zvrhlosti, a jsou nám výstražným příkladem trestu věčného ohně.“ List Judův 1, 7
              http://www.telegraph.co.uk/news/politics/conservative/8201521/Sex-offenders-including-paedophiles-should-be-allowed-to-adopt-Theresa-May-told.html
              „Sexualni pachatele vcetne pedofilu by meli mit pravo na adopci, rekla Tereza Mayova. Zakony, ktere brani sexualnim delikventum pracovat s detmi, jsou diskriminacni (unfair) a dokonce i odsouzeni pedofilove by meli mit pravo na adopci, rekla predni pravnicka z London School of Economics Helena Reeceova.“

              • vittta

                Hmmm, tak tohle je fakt výstavní matení pojmů.
                Když nedostanou devianti právo adoptovat, či pracovat s dětmi, je to trest, prevence kriminality, či ochrana těch dětí, rozhodně ne diskriminace.
                Společnost na západě je nemocná, a když si čtu- třeba i tady na blogu- hlášky českých sluničkářů, není divu, že společnost jako celek tam prudce upadá, pokud je tam takových pomatenců hodně a mají i oficiální státní funkce.
                U nás jsou sluníčka naštěstí zatím terčem posměšků a pohrdání, ale i tady už mají reálnou moc.
                Výsledkem je třeba inkluze ve školství, což je mimořádně šťavnatý finanční počinek.
                Zákaz kouření v hospodách je také reálný výsledek, takže nyní se kouří před hospodami se všemi následky.
                Sleduj, jak třeba ten zákaz kouření bude navazovat další zákazy- a už se to i děje.
                Příští rok se zakáže kouřit v předzahrádkách, takže kuřáci budou stát mimo předzahrádky, kde bude prázdno, ale po chodníku nikdo neprojde.
                Tak zakáží kouřit třeba 50 m od předzahrádek, a kuřáci se přesunou.
                Pak zakáží pít na veřejnosti, už se to děje, zakáží shlukování více jak tří lidí na veřejnosti, atd..atd…
                A to vše jen kvůli zákazu kouření v hospodách, které nikomu nevadilo, protože kdyby vadilo, tak jsou hospody plné, a ne poloprázdné, jak ukazuje praxe.

                • embecko

                  K tomu mateni pojmu versus Sodome & Gomore:
                  Budto povazuji pedofily za bajecne, i kdyz trochu ujete lidicky, kteri ale pozivaji prava jako kazdy jiny (= mateni pojmu), anebo jim jsou zlocinci lhostejni (vymizelo vnimani utrpeni druhych), ci dokonce citi jiste zadostiucineni pri pohledu na destrukci spolecnosti (=Sodoma a Gomora).
                  Anebo existuji obe skupiny dohromady a vysledek jejich postoje ma stejne dusledky. I tam by se ale mel najit spolecny jmenovatel a tim bude nedostatecna kulturni sebeobrana spolecnosti. Rozklad, ktery prozivame, je tak prirozenou reakci na prilis silne (neprirozene) systemove tlaky.

                  • tresen

                    Je ve skupině pedofilů větší procento pachatelů trestných činů /myšleno vůči dětem/ než ve skupině lidí s převládajími sexuálními preferencemi?
                    Možná by stálo za to tohle statisticky prověřit.

                    • vittta

                      To si také myslím.
                      Určitě bychom zjistili, že pedofilové mají děti rádi daleko, daleko víc, jak heterosexuální, bílí muži.
                      Z toho vyplývá, že nebezpečí není pedofil, ale heterosexuální bílý muž, a když půjdeme statisticky do důsledků,
                      pak je též nebezpečný heterosexuální bílý pár.
                      Proč?
                      Zkuste se zeptat, kolik žen je v heterosexuálním páru týráno, kolik bylo sexuálně obtěžováno (i psychicky) a kolik dokonce znásilněno.
                      Statisticky nám vyjde obludné číslo, které jasně ukáže, jak nebezpečný vlastně život dítěte v heterosexuálním páru je.
                      Na vině je- ano, uhodla jste, heterosexuální bílý muž- Čech.
                      Naopak dítě je v pedofilním svazku spíše hýčkáno.
                      Mějme také na paměti, kdo vlastně pedofilii kriminalizoval.
                      Byl to snad antický Řím?—Ani náhodou.
                      Nebo středověk?—Kde pak.
                      Renezance, kapitalismus?—-Ani náhodou.
                      Dříve bylo běžné, že se dívky vdávaly už třeba v 10 letech, ostatně, proč ne, jakmile má žena měsíční cyklus, je připravena nejen k páření, ale i k porodu.
                      Při bližším zkoumání zjistíme, že celá nechutná aféra a kriminalizace pedofilů začala až za komunistů, a ti mají na svědomí tolik obětí, jako nikdo nikdy před nimi.
                      Až 100 000 000, jak každý ví.
                      Obětí z řad pedofilů je mezi nimi také dost, skoro se zdá, že se komunistická StB na pedofily úplně zaměřila, a to my, co máme úctu ke svobodě, už nikdy nesmíme dopustit.
                      Pojmenovat skutečné nebezpečí, rozpoznat hoaxy a ruský trolling je velkým úkolem dneška.

                      Konec-konců, dodnes jsou v Rusku terorizováni homosexuálové, pedofilové jsou na tom ještě hůře.

                      Dobré, co Třešni?
                      A to nemám žádné školy.
                      Je zajímavé- a já to sleduji dlouhodobě, jak sociální skupina, zvaná „havlovci“ má velice podobné žebříčky hodnot.
                      Milují toleranci, a zároveň nenávidí, při čemž kdyby jim někdo řekl, že nenávidí, tak si budou myslet, že je to sám nenávistník.
                      Nenávidí Zemana a Putina, a též Trumpa, a kdyby se objevil další závadný politik, budou ho nenávidět též.
                      Milují sudeťáky a odsuzují masové vraždy těchto nebožáků, kterých se dopustili zdivočelí Češi.
                      Milují buzeranty.
                      Milují feministky a rovná práva žen, a zároven též muslimy a islámskou kulturu, což je obzvlášť pikantní.
                      Milují práva dětí, a zároveň se dívají kriticky na dehonestaci pedofilů, což je pozoruhodné.
                      Milují západ a západní hodnoty, a kdyby někoho zajímalo, co to ty západní hodnoty jsou, pak jsem je výše popsal, vyjma té nenávisti k Zemanovi, protože na západě má každá země svého vlastního Zemana, kterého místní „havlovci“ (zvaní samozřejmě jinak, dle místa) nenávidí.
                      Čím to je, Třešni, že jste všichni tak dojemně stejní?

                    • embecko

                      Nu, pokud chce nekdo umoznit adopci pedofilum, znamena to, ze mluvi o pedofilech = lidech, lecenych pro pedofilni delikt, ci neovladatelne nutkani delikt provest.
                      Z toho pak vyplyva, ze ve skupine pedofilu je 100% delikventu, ci potencialnich delikventu, neschopnych zvladnout sve nutkani sami. Jak je to se statistikou trestnych cinu nevim, ale to tu preci neni dulezite.

                    • pacifista

                      Pedofilové, homosexuálové, muslimští běženci, sexuální obtěžování, to vše jsou nyní nástroje na rozvrácení dosavadního zřízení Evropy. Ženy jsou obtěžovány nejen dotěrnými pohledy běženců, dovolání žádné. Naopak je jim předestřeno, že se mají jinak oblékat. Proč? Příprava až zde začne vládnout islám. Pedofilové jsou diskriminovanou menšinou. Proč? Je třeba změnit zákony. V islámských zemích je zvykem mít desetileté nevěsty. Stálé řešení sexuálního obtěžování dosáhne časem takových rozměrů, že sňatky budou zase domlouvat rodiče. V islámských zemích je to samozřejmost. Homosexuálové? Jinak. Kdo rozbíjí rodinu, rozbíjí i stát neboť rodina je základ státu. Po letech neustálého masírování si lidé buď zvyknou (to když budou žít v blahobytu) nebo dosavadní spokojenost přeroste v nenávist a potom se mezi sebou porvou. Obojí je žádoucí. Jiný význam v těch dnešních nepochopitelných jevech nehledejte. Ptejme se, komu to prospěje? Mocným světa co si to platí a takto to i bude, i když ne zrovna zítra. Bohužel některým se to i líbí nebo mají klapky na očích.

                    • tresen

                      Tvoje soukromá definice pedofila samozřejmě nemůže dojít k jinému výsledku než k těm 100%.
                      Wiki to vidí jako komplikovanější věc.
                      https://cs.wikipedia.org/wiki/Pedofilie

                      Pohled, který se blíží tomu tvému, přisuzuje masmédiím a zejména bulváru.

                    • vittta

                      Já si myslím, že klidně můžete své děti, máte-li jaké, posílat k nějakým pedofilům.
                      Ale je dost nechutné, pokud byste to podporovala u jiných….
                      Ve vašem případě slovíčkaříte, co je, a co není pedofil.
                      Já jsem byl svého času rázným kritikem registrovaného partnerství.
                      Pár lidí se tomu velice divilo, věděli, že jsem svobodomyslný, a buzeranti mi nijak nevadí. (tehdy nevadili)
                      Přece, co je na tom, mají se rádi….
                      Mě ale nešlo, o registrované partnerství, ale o to, co přijde po něm.
                      Vždycky je třeba udělat nějaký krok.
                      A vždycky už ten krok bude ten poslední.
                      Ve skutečnosti ale nebude.
                      Čas mi dal podle předpokladů za pravdu, nyní chtějí děti.
                      A po dětech budou chtít nás- heterosexuály, ostatně, už to reálně začíná, heterosexuál, především chlap,bílý chlap, je synonymum zla a primitivismu.
                      Vy také, nejprve slovíčkaříte s pojmem pedofil, co to je, a co to není.
                      O to ve skutečnosti nejde.
                      Jde o legální sex s nezletilými, klidně postupně i před hranici menstruace.
                      Jenže vy tohle nerozpoznáte, jste naivní…..
                      Bohužel, nakonec to dolehne ale i na vás, i když si myslíte, že se to bude týkat jen jiných….

                    • embecko

                      „Jako pedofil bývá označován člověk, u něhož je taková náklonnost rozeznána.“- viz wiki
                      No samozrejme, ze pedofil neni pedofilem, pokud u nej neni tahle tendence rozeznana. Do te doby je o nem jen znamo, ze ma rad deti. Podobne o tobe nikdo nemuze rici, ze mas tasemnici, dokud ji nekdo nenajde. Do te doby budes jen hubena holka. Jinak se tomu totiz rika pomluva.

                      Jinak vec zaznela jasne a nic sloziteho na ni neni: „Sexualni pachatele vcetne pedofilu by meli mit pravo na adopci, rekla Tereza Mayova.“
                      „Sex offenders including paedophiles“. Sexualni pachatele vcetne pedofilu. Mame tu tedy mnozinu „sexualni pachatele“ a jeji podmnozinu „sexualni pachatele-pedofilove“ (jako podmnozina je vyjadrena slovem „vcetne“).
                      Nechapu, proc se tedy ptas na to, kolik pedofilu je trestne stihano, kdyz Mayova mluvi explicitne jen o tech stihanych (pachatelich). Odpoved je tedy obsazena uz v zadani: 100%.
                      V tom smyslu take nahore odpovidam a to velmi nahrubo, nebot mam jiz jiste zkusenosti s tim, ze pokud odpoved dava oponentovi moznost utect do vedlejsi diskusni ulicky, okamzite se ucini, jen aby se nemusel dotknout jemu nemilemu predmetu reci (tuhle je to statistika, onde slozitost diagnozy atd.)…tedy jeste jednou: Sexualni pachatele VCETNE pedofilu.
                      Mas tak vypilovany tridni pohled, ze ti obcas rusi funkcni gramotnost.

                    • tresen

                      O tom, co si myslím o možnosti, aby byly děti svěřovány do péče sexuálních agresorů jakéhokoli typu, tu zatím z mé strany nepadlo ani slovo. Takže: jsem zásadně proti.
                      Naštěstí se o tom rozhoduje /a
                      předpokládám, že i v
                      Británii/ zcela individuálně a to v nejlepší snaze o
                      prospěch dětí.
                      Takže tomu rozumím tak, že pokud Mayová proti něčemu pléduje,
                      je to plošný zákaz adopce ze strany pedofilů, a že zároveň
                      dál platí, že není možné plošně takovou adopci doporučit, natož
                      přikázat.

              • Kamil Mudra

                „K tomu mateni pojmu versus Sodome & Gomore“
                Dle mého mínění, saxi, je Sodoma a Gomora v pomyslné „hierarchii alegorií“ jakousi „podskupinou“ ve vztahu k Babylónské věži, protože matení pojmů, jehož jsme v současnosti svědky, má širší záběr než ony zvrhlosti kterým měli propadnout obyvatelé zmíněných měst.
                A boží řešení problému se liší: Sodoma a Gomora byly potrestány po předchozí výstraze a „podmínce“. Při stavbě věže však šlo o účelový zásah bez výstrahy, přímo do myslí stavitelů. To je mnohem podobnější současné situaci, než to co se mělo odehrát v případě Sodomy a Gomory.

  7. vittta

    Tohle by mě zajímalo, co to vlastně je.
    Tam je ukázka z nějakého twiteru.
    Je tam video, dole okomentované anglicky.
    Část komentáře je v BL přeložena, a je tam ještě česky něco psáno, co v twiteru není.
    Kdo to tam tedy píše, anonymní pokrokový novinář BL?
    Koukl jsem na ten twiter, tam je pod tím videem nějaká diskuze, víc nic.
    Když video zavřete, je tam autor, nějaký skotský pomatenec, i tam je diskuze.
    Mám tomu rozumět tak, že twiter je v podstatě to, že někdo zveřejní nějaké video, okomentuje ho pár řádky, kde samozřejmě ani žádné argumenty padnout nemohou, a to je podstatou toho twiteru?
    Vždyť ten člověk obyčejně lže, ten chlap na videu je nějak duševně nemocný, zdrogovaný, nebo minimálně ožralý, a takových scén se dnes a denně děje nejn v USA tisíce a tisíce, bez ohledu na rasu.
    Tady tomu Číňanovi, nebo kdo to je, rasisticky nadává, ale kdyby byl v USA Obama prezidentem, tak by to jako nedělal, nebo co?
    Pak na těch samých BL je fotka muslimky, jdoucí k zubaři /od zubaře, a to je hanebný čin ruských trollů, a tohle je bohulibý skutek toho skotského plácala?
    A kde vzal jako to video, to mu dodávají ruští trollové, nebo co jako?
    To není v jádru nadzázka, já fakt nevím, jak ten twiter funguje, nebo co je principem toho fungování.
    https://blisty.cz/art/88875-amerika-2017-ve-vlaku-v-severni-kalifornii-zacal-muz-bezduvodne-z-rasovych-duvodu-napadat-cestujiciho.html

  8. astraustralia

    Merkelovské Vánoce 2017 !
    (prevzato z blogu J.Brancika)

    Němci „povýšili“ vánoce na „světelkující trhy“ a za symbolické dítě vánoc si zvolili malého černouška.

    Jsem zvědav, kdy se ozve nějaký akademik, neomarxistický užitečný idiot s tím, že Ježíš Kristus byl ve skutečnosti tmavý typ a tedy byl tomuto dítěti blíže, než evropské dítě.
    S tím jak rychle západní demokracie demontují svoji identitu, s tím, jak se rozlejzá genderové šílenství, s tím jak se na západě bílí politici hromadně a „dobrovolně“ přiznávají k sexuálnímu obtěžování žen, přičemž průběh této hysterie není nepodobný čínské kulturní revoluci v 60. letech,
    s tím jak raketově rychle se rozkládá soulad, soudržnost, tradice a zvyky západní civilizace, předpovídám do 7-10 let na západě občanskou válku. Policie ve Francii již nyní mele z posledního, islám se v hlavních městech západu již uhnízdil a šíří se do měst menších.
    Neomarxisté, čili naši bílí spoluobčané, byť mnohdy chytří lidé jsou už od mateřských škol masírování směrem k multikulti. Ti, co dnes končí základní školu budou za 10 let končit vejšku, se plni elánu pod tlakem situace budou přidávat k bojovným muslimům.
    Než vystřízliví a než je život naučí, co je islám zač, plno lidí zařve v lokálních teroristických válkách bombového charakteru, ala Bejrůt, či Bogota koncem minulého století a může se přesmyknout ve válku podobné konfliktu o Donbas,
    bojovat se však bude o Londýn, Paříž, Mnichov, Berlín, Malmo, Stockholm a další desítky velkých západních měst. Vlády současných zemí nebudou schopny kontrolovat bojiště, neb budou zmatené a zoufalé asi jako když Řím drancovaly nájezdy barbarů a ten už neměl sílu s tím cokoli dělat.

    Tento plakát a spousta dalších jevů v současných dnech nějak tak „náhodně “ po sorošovsku spuštěných je indikátorem brutální a krvavé pouliční války v mnoha městských regionech západu.

    Naší nadějí je, že do 10 let budeme silným, po vzoru Izraele ozbrojeným a uzavřeným státem ctící vlastní identitu, zvyky, tradice a svůj způsob života. Nezbytná bude dohoda s V4 o společné ochraně hranic. Jen tím se můžeme budoucí válce vyhnout.

    https://www.facebook.com/jbrancik?hc_ref=ARQPjfkNWTMhM3nYxkIyihgKlX1_rs2ykznjO1CdTOcTfqfY6yRwotqJ6WzS9PaYeho&fref=nf&pnref=story.unseen-section

  9. Ondřej

    Po dlouhé době zase plnej Václavák. Praha žije oslavami a největší podporu lidí má koncert pro budoucnost s osobnostmi a autoritami z řad akademické a občanské společnosti.

    • embecko

      Pche, ve Francii maji protimacronovskymi demonstracemi zaplneny svuj „vaclavak“ v kazdem meste a to uz ctvrty den.

      • Ondřej

        Occupy Wall Street trvalo několik měsíců a Central park praskal ve švech, takže soutěž o to kdo má víc, v tomto případě není to nejdůležitější…

      • embecko

        Zajimava situace:
        *
        – ON-LINE: Česko slaví 17. listopad. Na koncert přišel Horáček, ale k mikrofonu ho nepustili
        – 18:50 – Na Koncert pro budoucnost dorazil Michal Horáček. Divil se, že nebyl vybrán jako řečník jako další prezidentští kandidáti Hilšer, Fischer a Drahoš.
        – 19:40 – Oni si asi myslí, že já hodnoty 17. listopadu neztělesňuju. Nevím, proč bych já, aktivní aktér revoluce a účastník všech jednání, měl být s listopadem spojován méně než ti, kteří tam nebyli, řekl prezidentský kandidát Michal Horáček.
        *
        Zvlastni…

        • vittta

          A tady o něm není vůbec zmínka, za to Drahoš hřímá o obraně demokracie.
          http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-My-jsme-zarukou-toho-ze-demokracie-a-svoboda-zustane-zachovana-My-provolaval-Drahos-z-podia-k-tem-kteri-prisli-na-Vaclavak-512652
          Čas- 19,09.
          Fakt je to zvláštní, jestli nechtěli vexláka na oslavě jejich vysněného převratu…..
          Horáčka přece potřebují, když ne pro nic jiného, tak pro rozdrobení hlasů v 1. kole.
          Na Novinkách Horáček cosi plácal ukřivděného, v 19.40.
          Není to specifikováno, ale zdá se, že mluvil jen s novináři (em), ne do mikrofonu.
          Ani není nikde psáno, kolik je lidí….
          Ale stejně, plno lidí je tam kvůli muzice, politika je naprosto nemusí brát.
          Trapáci….

          • embecko

            Zrejme byl Horacek dobrej, dokud nenasli lepsiho Drahose.
            Zajmave je, ze antikomunisticka kavarna pouziva komunisticke metody a jeji priznivci se chovaji tridne: Strana ukaze prstem a soudruzi okamzite pochopi, ze dotycny je jedovatej a rychle se ho zreknou.

        • Kamil Mudra

          Aktivní aktér? No nevím… ale myslím že dost přehání. Možná v době kdy už to neneslo rizika.

          • tresen

            Paměť je sviňa, co?
            Co iniciativa Mosty? To bylo dávno před sedmnáctým, kdy Horáček a spol. sondovali, kdo tam nahoře je ochotný vyjednávat jinak než vodním dělem.

            • vittta

              V SSM Horáček nebyl, co já vím, to je fakt.
              Když už bych si kladl nějakou otázku, pak jak je vlastně možné, že bezvýznamný gambler vůbec může založit se zakazovaným a „perzekuovaným“ Kocábem nějaké mosty, za koho mluvili, a proč právě oni?
              Kde se vzala kompetence takových lidí k zakládání takových bratrstev kočičí pracky?
              Kdybych já v té době, jako prudič proti státní moci, mnohokrát vyslýchaný fízly a pohybující se na pokraji tehdejší společnosti šel založit nějaké mosty, a sondovat, kdo je ochoten vyjednávat jinak, než vodním dělem, tak mě zmlátí a zavřou, ale bavit se se mnou nikco nebude.
              Proč nezmlátili a nezavřeli Horáčka?
              To je myslím ten správný dotaz, ne?

              • tresen

                Když byli tak bezvýznamní, že nemělo cenu se s nimi bavit, tak proč se s nimi Adamec bavil?
                Byl to risk, takhle se nechat oddělit od stáda. Ale asi tušil /díky Krejčímu/, že mnoho možností nezbývá.

                • vittta

                  A jak mohli být za socialismu významní?
                  Čím?
                  Vexlák a podle tehdejších zákonů kriminálník, a muzikant, co byl místně zakazovaný?
                  Chápete vůbec, co píšu?

                    • embecko

                      „Jedna mytologie vystřídala druhou a místo rudé tribuny v Kremlu běží lidové křepčení na Václaváku. Tento lunapark platí pro roztančený lid příslušná vládnoucí nomenklatura, stejně jako za komunistických časů. Korporátní poskoci přitom provedli po václaváckém molu módní prezidentské kandidáty pro podzimní období a jejich placenou klaku. Přitom vyloučili jednoho nevhodně ustrojeného gamblera, který se chtěl na mediální molo presstitutů a prezidentských modelek procpat zadním vchodem a bez pravdoláskařského povolení.“
                      http://news.e-republika.cz/article3943-Listopadove-myty-a-sto-let-Velke-revoluce
                      Umlaufe, Umlaufe…a pak ze jsou jezuiti ceske litery hubitele liti…

                    • vittta

                      Já tak nemám takové články rád, Saxi…
                      Jsou takové divné, hodně se otáčí na NATU a USA, ale celkově je to takové podivně neuspořádané.
                      Tam je perfektní myšlenka, tahle:
                      „Pravdoláskaři se vezou na vítězném koni dějin a parazitují na úspěchu nové korporátní nomenklatury. Jejich listopadový mýtus je stejně hloupý jako v případě předešlých fízlů a zlodějů. Je dokonce mnohem hloupější, protože nemá ani stopy tunelářského realismu. “
                      To se hodně povedené, jenže hned tam je kec jak Češi tančí na Václaváku a jak mají Češi nový mýtus…
                      Všechny národy mají své mýty, Francouzi si třeba myslí, že vyhráli II. světovou válku, ale proboha, vždyť těch lidí u těhle oficiálních akcí k 17.11. je jak šafránu.
                      Méně jich snad ani být nemůže.
                      Tak ještě v Praze se jich pár tisíc sejde, jenže to u toho musí být muzika, ale v Brně pár stovek a třeba v Liberci pár desítek, vesměs pomatenců, co jindy drží červenou kartu.
                      To stojí víc lidí ve frontě na svařák, když mají v Liberci na náměstí trh…..

                    • embecko

                      Tyhle clanky, vittto, tu jsou ale presne od toho, v nich se sbiraji kosticky mozaiky, jako treba tady:
                      „Vzpomínám si, že jsem za totality jaksi z hloubi duše nenáviděl tři politiky, jejichž jména nebudu uvádět, protože pro daný problém nemají význam. Ale dnes jich nenávidím možná desítku a možná i víc – což mě šokuje i znepokojuje, a neuvěřitelný fakt k tomu navíc je ten – že všichni tihle mí noví nenávidění mi připadají dokonce ještě tupější, neřestnější a dokonce i nepřijatelnější, než byla ona trojka politiků mi nesnesitelných z doby minulé.“
                      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Lubomir-Man-Proc-na-vyroci-17-listopadu-nejasam-512690
                      Tomu Krejciho clanku by slo oponovat hned v te me citaci: Mytus nevznika, ale rodi se, je to spolecne prani jednoho spolecenstvi. Jakmile se zacne vnucovat druhemu, jde o ideologii. To znamena, ze dnes se ceske spolecenstvi, o kterem je tu rec, stepi na spolecenstvi dve a kazde z nich ma svoji mytologii, ktera namisto spojovani lidi, zijicich v danem celku (state), je rozdeluje.

                    • vittta

                      Tomuhle článku nemám, co bych vytkl.
                      Já obecně myslím takové ty nálepkovací.

                    • tresen

                      Třináct?
                      To bych si tipla s ohledem na to, že vás zřejmě zcela minula publikace Jak pukaly ledy.
                      Rodiče v době, kdy to Horáčkovi vyšlo, pravděpodobně sháněli porno, soudružky ve škole byly volajako zmätené a vy jste sám od sebe louskal tak nanejvýš nějaké motoristické magazíny.

                    • vittta

                      V té době jsem bydlel sám a porno mě zajímalo leda prakticky.
                      Nic méně máma měla obsáhlou knihovnu, to každý neměl a já četl hodně a více méně všechno, co se mi dostalo do ruky.
                      To mi zůstalo, neumím si vybírat knihy, no ale když mi někdo něco pujčí, nebo doporučí, že „to je dobrý“, tak si to přečtu.
                      Publikace o pukání ledů mě fakt minula, musím říci, že pokud člověk nebyl student VŠ, či už vystudovaný, nebo se někde přímo nemotal kolem těch odbojářů, tak ho takové věci míjely, především proto, že o nich prostě nevěděl.
                      Má to ale i určitou výhodu, když něco píšu, tak to jsou mé postřehy z té doby, a ne postřehy Horáčka z knihy „Jak pukaly ledy“…

                • Kamil Mudra

                  V době kdy se už lidi nebáli chodit po ulici s plackou „I love Gorby“ a demošky byly natolik početné aby se vyplatilo vyjet na ně s tím vodním dělem (což byl v podstatě jen hasičák), taková iniciativa jako MOSTY žádným rizikem nebyla. V těch časech už si ti prozíravější budovali pozice pro působení v novém režimu.
                  Máte pravdu, třešni, paměť je sviňa. Ale ta moje mi zatím slouží dobře a když srovnám rizika období tak zhruba dva roky před listopadem s obdobím dřívějším, tak se mi ta krátce předlistopadová aktivita jeví jako neškodné hobby.

                  • vittta

                    To už jsi musel hodně zaprudit, aby si tě někdo v r.87 všiml, to máš recht.
                    Jenže to máš těžké, Kamile, když Třešeň neprudila nikdy, a jen srala strachy a lepila do oken vlaječky, protože se bála, že jí odvlečou na Sibiř.
                    No, nevím jestli Třešeň, ale znal jsem pár takových, co se až bezdůvodně báli a pak vyprávěli, jak to bylo děsné, ale jediné, co v tom režimu zažili špatného, byl jejich vlastní strach!

              • pacifista

                Pro Vitttu na téma Horáček. Já vím, že vy to víte, ale možná někdo ne, a tak to napíšu. Tento patřil k Havlově klice, podporované západem i finančně. Jakmile by režim hodně tvrdě zakročil, byly by toho na západě plné noviny. To nebylo žádoucí, jak ostatně vyplynulo i ze zde dříve umístěného videa – projev Miloše Jakeše. Při jednom dávném rozhovoru se Horáček zmínil, že jeden jeho předek je akademik Jaroslav Heyrovský, fyzik a chemik, objevitel polarografie, nositel Nobelovy ceny za chemii v roce 1959. Bylo to z matčiny strany. Z otcovy strany zdědil umělecké vlohy. Rodina to nebyla jen tak ledajaká a tak měl průpravu a má dodnes, pracovat pro západ.

                • vittta

                  Já tohle sice vím, ale zároveň nevím.
                  Jablonec je prdel, a kdo nebydlel zrovna v Praze, byl naprosto mimo veškeré dění.
                  Tenkrát se takhle necestovalo, do Prahy se jelo na školní výlet, a pak jsem jel v r.1982 pro džísku.
                  Takže…psal jsem to vlastně kus dole, kdo nebyl někde na VŠ, nebo v nějakém centru, tak věděl hovno, s svým způsobem ví hovno dodnes.
                  Takže já jsem někde četl, že Horáček je nějaký příbuzný Heyrovského a prominentní havlista a jiní ho zase pasovali rovnou na člena „vládnoucí“ rodiny, ale to jsou takové „jedna paní povídala“.
                  Jak se někdo pohybuje v tom..dejme tomu pražském, nebo i obecně „intelektuálním“ prostředí, ví toho víc a lépe.
                  Což já se nepohybuji.
                  Někdy to je vidět, a je to mínus, ale někdy to zase je plus, nejsem nikým ovlivněn.

                  • Ondřej

                    Pak chápu že jste geograficky znalec:-). A do Badenska-Württemberska jste měli take skolni výlet? Já jen, že tam znáte kdeco. Hlavně lidí,.co delaji a jak se tam maji. Do Mercedesu do fabriky ve Stuttgartu-Untertürkheimu se sice běžně školní exkurze dělají, ale obvykle to nevypovídá nic o společenských a hodnotovych preferencích tamních obyvatel.

                  • pacifista

                    Upřesním tedy jen, že jeho děd a Jaroslav Heyrovský byli bratři.

    • Kamil Mudra

      Žádnou osobnost a autoritu z řad akademické a občanské společnosti na té fotografii nemohu najít. Vy ano? A čím to je že se oslavující tváří tak vážně až skoro smutně? Že by v davu převládala nějaká nostalgie? :-)

      • vittta

        To za komunistů to bylo veselejší, i mávatka byla, a lampiony….
        Tohle se slabota.
        Někde u hradu rozvinuli aktivisté obří vlajku EU a Ukrajiny, tomu říkám alegorie.
        Nějací mladí zelení a feministé, či co.
        Tam ovšem účast byla malá, slabých 150 lidí.
        Kdyby alespoň měli červené karty, ale tohle je fakt nuda…….

      • Ondřej

        Každý najít nemusí, ani se to po nikom nežádá, aby vůbec hledal. Inkluze či společenskost není povinná pro ty, kteří se společenskosti zřeknou nebo se jí prostě nechtějí účastnit. Každý má právo říci, že společnost s těmi a těmi tvořit nechce. Nikdo jej nutit nebude. Ani ti, co jsou druhými považováni za autority.

  10. embecko

    Dneska vysla Valencikovi kompletni uvaha o Topolankovi, jako vzdy stoji Valencik za precteni:
    “ Víte, mě tak na Topolánkovi ani nevzrušuje to, co na něj vědí….V případě Topolánka se proto obávám spíše toho, co se o něm neví. Co třeba nevím ani já a nemusí vědět ani on. Ale jak už jsem řekl, on už zkušenost se současnou globální mocí má a ustál kontakt s ní. Podle mě by této moci nepodlehl. Aspoň ne v té míře, na jakou jsou připravováni ostatní hlavní protikandidáti. Nyní budeme moci pozorovat, jak se rozhoří boj „všichni mainstreamoví proti Topolánkovi“.
    http://literarky.cz/komentare/ostatni/25226-radim-valenik-topolanek-havlovo-a-zemanovo-zdravi-v-t
    To je k tematu „pojdme sa zachranit, v sebe mas ten protijed“ (c) Peter Nagy

  11. Kamil Mudra

    Dneska vyšla? Nemohu se zbavit pocitu že jsem totéž četl v nějakém odkazu už pod minulým článkem. Nebo jinde? No, v každém případě, to jak se mainstream pase na každé negativní zmínce o Zemanovu zdraví je úplně obludné. Chápu že už probíhá předvolební kampaň… ale co je moc to je moc. :-(

    • embecko

      To jsem postoval take ja, ale slo o rozhovor, tohle je ucelene v clanku. Podle meho je to dost podstatne, ale mohu se mylit.

      • Kamil Mudra

        Něco by na tom být mohlo. Paměť voliče je těkavá jako éter a Topolánek by mnohé mohl oslovit jak tím nevítačstvím tak i tím image „chlapa s gulama“ hovořícího pro většinu srozumitelným jazykem – podobně jako Babiš. Mohl by přitáhnout i tu část Zemanových příznivců kteří pochybují o Zemanově zdravotním stavu… Ale já tomu chalanovi nevěřím ani pozdrav a nepochybuji o tom že nemá ani ten nejmenší problém s natáčením své korouhvičky tím nejpříznivějším směrem – pro něj.

        • embecko

          „Ale já tomu chalanovi nevěřím ani pozdrav“
          Tak urcite bychom si ty a ja dokazali predstavit na prezidenstkem postu mnohem lepsiho kandidata. Ovsem situace je takova, ze prezidentem se muze stat pouze nekdo z techto lidi:
          Drahos – Fischer – Hannig – Hilser – Horacek – Hynek – Kulhanek – Topolanek – Zeman
          Z takove nabidky vyplyvaji 2 moznosti: Bud nevolit vubec, anebo volit nejmensi zlo. Valencik ma pravdu v tom, ze Topol se nikdy uplne nepoddal nadnarodni moci…a to je otazka pro volice, zda- li to je pro nej natolik podstatne, ze to prevazi to nad Topolovym kmotrovstvim (anebo ne).
          Mezi kandidaty idealniho, anebo alespon idealu se bliziciho cloveka nenajdes. To plati i pro Zemana, cimz se nabizi hned druha otazka: Kdo z dvojice Zeman- Topolanek je prijatelnejsi a proc (Zeman se take ne uplne poddal moci a chyby a nedostatky obou adeptu vice-mene zname vsichni).
          Ja osobne bych do tehle volby netahal ani moralku, ani osobni sympatie. Tohle je docela dulezity okamzik ceske statnosti a volba by tedy mela byt pragmaticka.

          • embecko

            A tady jeste jedno velke Zemanovo plus, vztah k penezum, Zeman jimi neni korumpovatelny (z wiki):

            „Jaroslav Kmenta ve svém díle citoval policejní odposlechy Františka Mrázka, kterého zde označoval jako kmotra českého podsvětí, ve své knize uvedl mj. ke korupčnímu potenciálu Miloše Zemana i následující: „‚Nejhorší na tom je to, že Mlhovi [Miloš Zeman] peníze nic neříkají, zatímco Prófa [Václav Klaus] je má rád. Mlha tak akorát chleba se sádlem a tři okurky. Mlha potřebuje body, aby ho lidi měli rádi,‘ postěžoval si v březnu 2000 Mrázek svému příteli [Igoru] Šafránkovi. (…) Mrázek byl nešťastný, že se mu nedaří prosadit u bankéřů a politiků obrovský byznys za více než dvě miliardy korun – ovládnutí největší české stavební firmy, IPS, Inženýrské a průmyslové stavby.”[33]

            V červnu 2013 Miloš Zeman založil Prezidentský fond (Nadační fond Prezidenta republiky Ing. Miloše Zemana), na který bude každý měsíc až do března 2018 vkládat třetinu svého platu, tedy 60 tisíc korun. Fond má za úkol umoření státního dluhu.[34] V květnu 2016 na přímý dotaz, kolik má zhruba finančních prostředků na svém osobním účtu, uvedl, že: „Přibližně 10 mil. Kč a jsou to celoživotní úspory od začátku dospělosti, kdy jsem si začal ukládat na vkladní knížku, až do současné doby, kde se mně tam kumulujou prostředky z platu prezidenta, přičemž podotýkám, že třetinu tohoto platu dávám na Fond ohrožených dětí.“[35] K roku 2016 se v tomto fondu nashromáždily finanční prostředky různých přispěvatelů ve výši přes 3 mil. Kč“

            • tresen

              „Mlha potřebuje body, aby ho lidi měli rádi…“
              To je přesné. Ale chybí tomu: Mlha se potřebuje pomstít těm, co ho rádi nemají.
              Je jedno, jestli nabízíte peníze anebo moc, když chcete dostat protislužbu.

              • vittta

                Hele, Třešni, to jsou fakt vstupy…klasická zmanipulovaná ovce, promiňte, to nejde jinak říci.
                Sakra komu a jak se zatím Zeman pomstil?
                Ten člověk se s přestávkou 28 let v nejvyšší politice, komu kdy co provedl, co by se nějak…alespoň trochu vymykalo politickému normálu?
                Mě se třeba nelíbila jeho opoziční smlouva s ODSákem, nebo jeho takové až zapálené zvaní zahraničních investorů, on to až podle mě trošku hnal tím směrem, že našim lidem by nic nedal, a cizáci měli pobídky a všechny výhody.
                Něco až překombinoval, bamberské kufříky a tyhle věci.
                Ale že by to byl nějaký pomstychtivec, bažící po moci, to si fakt nevzpomínám.
                Připomeňte mi něco konkrétního teda, když jste i tak jistá tím, co tvrdíte!

              • vittta

                A ještě..potřebuje body, aby ho lidé měli rádi…
                Co je to sakra za žvást?
                Prezident by měl chtít, aby ho měli lidé rádi, od toho je prezident.
                Ale ty body něco stojí, Zeman jezdí po celé republice, hovoří s lidmi, nechává si nadávat od největších zmrdů v naší zemi, a rozhodně nezavaluje soudy hromadou trestních oznámení, i když by mohl.
                Každý svým způsobem chce, aby ho měli lidé rádi, i vy a já třeba tady.
                Podívejte na mě, nechám si klidně nadávat, ale ze svých morálních latěk ustoupit nechci, jakkoliv bývám někdy vláčen úplně za něco jiného, než píšu, je mi fakt mnohé vkládáno do huby.
                Něco podobného dělá Zeman, štengruje do svých oponentů, a dovádí je k zoufalství až šílenství, že se třesou nenávistí, byť si hrají na morální vzory národa.
                On je Míla doslova vyprovokuje k reakcím, za které by se měli stydět, ale tihle se samozřejmě nestydí, jenže určitá část lidu pak vidí, co jsou zač.
                Kde pak, Třešni, Míla je dobrý prezident, jak v pozici zahraničně-politické, tak v politice vnitřní, kdy nikým nepohrdá,(ve smyslu obyčejných lidí) a má velikou, osobní sílu.
                Nikdo z jeho oponentů mu fakt nestojí ani u pat, né u prdele, ale u pat, Zeman o několik levelů jinde!

              • pacifista

                Bóže, kdyby blbost nadnášela….. pardón, ale nemohu se udržet.

                • Kamil Mudra

                  Poněkud neurčité vyjádření. Ale zas má tu výhodu že je nepostižitelné. :-)

                  • pacifista

                    Vztahuje se ke Třešni a k jejímu výroku, že se Mlha mstí.

                    • embecko

                      Kazde tema, ktere se tu propere, pacifisto, je zname a vsichni presne vedi, o co jde a jak to je. Zachrana Evropy, Horacek, Mlha, Topolanek, Babis, 17. listopad atd., to vse je pruzracne jako studanka. Diskurz je jen o tom, ze cast obcanu a diskuteru se to snazi rici a druha cast se jim v tom snazi zabranit. Tady nejde vubec o tema, ale o to, nedovolit tem, co chteji rici, co vidi, aby to opravdu rekli (byli pri tom slyset, ci jim bylo doprano sluchu). Proto jakoby nesouvisle odpovedi, odvadeni pozornosti, ruseni diskuze osobnimi urazkami, vysmechem, zkratka vytvoreni hluku ve kterem vase zjeveni zapadne.
                      Tim se totiz drzi pohromade spolecensky konsenzus a s nim i cela spolecnost. Pravda (videne) neni dulezite, dulezite je verit v jeden spolecny vyklad, at je jakkoliv nerealisticky.
                      Pokud vyhraje skupina „nesmite to rikat“, spolecnost se zabetonuje v normalizaci, pokud zvitezi skupina „je to tak, jak to vsichni vidi“, pak dojde k rozpadu spolecnosti a jejimu naslednemu preskupovani.
                      To je historicky se opakujici mustr chovani ve spolecnosti na rozhrani. Samozrejme to s sebou nese znacne paradoxy: Konzervativci, tedy ti, co se snazi uchovat tajemstvi, se nazyvaji liberaly a naopak ti, kteri touzi po tom, zjevit jiz zname, ale zatim nezjevene, jsou nazyvami fake-makery.

                    • embecko

                      Jinak, Mlha- Zeman, jak jsem psal vyse, ma absolutni plus v tom, ze neni zkorumpovatelny a k tomu je pronarodni, coz je vitezna kombinace (ostatni jeho spatne vlastnosti jsou touto kombinaci zastineny). Topolanek je take pronarodni, ale korumpovatelny, takze je na puli cesty mezi Zemanem a zbytkem pelotonu, jehoz kandidati jsou nejen zkorumpovatelni, ale navic je jim narodni myslenka zcela ukradena. Hannig nevim, ale se svym jistym 1% hlasu je to u nej dost jedno.

                      Jakou mam ted provest konstruktivni soudruzskou sebekritiku?
                      Ano, vydavam se na sestupnou trajektorii xenofobie, protoze pronarodni myslenka mi neni cizi (asi jako Americanum).
                      Nasleduje priznani k roli uzitecneho idota, ktery chvali nezkorumpovatelnost penezi, ale netusi, ze lze korumpovat moci (jako v pripade Zemana, kteremu jako prezidentovi zrejme nabidli misto v dozorci rade Setuzy, coz je pro prezidenta mocenska nabidka, ktera se neodmita).
                      A v neposledni rade jsem urazil Hanniga s tim, ze dostane jen 1% hlasu, zatimco jich muze dostat 1,3%.

                    • embecko

                      Tak jiste, ze kazde skatulkovani je zavadejici. Za Topolankem samozrejme stoji velka lobby a nic jineho (na rozdil od jinych kandidatu, krytych stranami, povesti, ci v pripade Zemana lidem). Ovem skatulka dokaze odhalit alespon zasadni smerovani a pokud Topol rika, ze:
                      „Topolánkův vztah k EU je velmi kritický, a sice již delší dobu. „EU pokládám za nereformovatelnou. Bylo to deset ztracených let. My jsme vstupovali hlavně za svobodou. Evropa je ale dnes unifikovaná, zbyrokratizovaná, má své nové klimatické náboženství. V té podobě, v jaké je a kam kráčí, zažijeme pád říše římské v přímém přenosu. … Pokud se nepodaří dostat EU do podoby, kterou si představujeme, je vystoupení z EU na místě,“ pronesl expremiér v roce 2014 v České televizi, ve speciálu ČT k deseti letům České republiky v EU.“
                      Pak asi nelze rici, ze je to bruselsky vitac.
                      Samozrejme to smrdi bazinou dob opozicni smlouvy, kterou castecne vyvetrala az Brusel a zaroven lze, jak to delas ty, oznaceni Topola za pronarodovce velmi lehce napadnout.
                      Vymezme to negativne: Topol ani Zeman se hned neohnou vetru, vanoucimu z Brusele (zatimco zbytek kandidatu uz napina plachty- zrejme vyjma Hanniga).

                    • Kamil Mudra

                      Já Brusel vnímám jako servisní agenturu nadnárodních korporací. A Topolánka zas jako prokorporátního – tedy nadnárodního – tedy nikoli pronárodního. To jeho „vymezování se vůči Evropě“ vidím tak že se „nechce hrbit před kovaříčkem“ ale je ochoten sloužit přímo kováři když z toho bude něco mít. Například: dovedu si snadno představit že tak jako byl pro radar – byl by stejně i pro TTIP. Možná jen, oč méně slovem – o to více skutkem.

                    • embecko

                      Mas samozrejme pravdu, ja kdyz si vzpomenu na jeho eru, tak mi hned ochrnou vsechny volicske svaly na tele.

          • Kamil Mudra

            „Ja osobne bych do tehle volby netahal ani moralku, ani osobni sympatie. Tohle je docela dulezity okamzik ceske statnosti a volba by tedy mela byt pragmaticka.“
            Přesně tak. A z mého pragmatického pohledu je příliš proamerický. Vzpomeň si jak se angažoval ohledně radaru v Brdech. No a co se týče nedůvěry? Jeho výrok: „Kdyby lidi věděli, co chceme udělat, tak by nás nevolili.“ je myslím dostatečně vypovídající.
            Také kul pikle s Kalouskem a za jeho vlády vznikla TOP 09 – dobrá bouda na voliče ze strany ODS.
            V současné době pracuje pro miliardáře Daniela Křetínského, je manažerem Energetického a průmyslového holdingu… tak za koho bys čekal že bude kopat?
            Dalo by se těch pragmatických důvodů uvést víc. Ale dlouhé komentáře už mne nějak nebaví tak jako dřív.
            Já vidím že ten seznam Zemanových soupeřů je prachmizerný ale rozšířením o Topolánka se v mých očích nijak nevylepšil.

            • vittta

              Hlavně si polož otázku, co bys dělal, kdyby postoupil Topol a Drahoš do druhého kola.
              Není to pravděpodobné, ale člověk musí být připraven.
              Já si říkal, že bych volit nešel, jenže….nový prezident bude zvolen i beze mě, takže jsem si nakonec řekl, že bych volit šel, a toho vocasa volil.
              Lepší je poněkud nevypočitatelný fantasta, než servilní EU panáček….

              • embecko

                „Hlavně si polož otázku, co bys dělal, kdyby postoupil Topol a Drahoš do druhého kola.“
                Tak jsem to myslel…Zeman je jasne nejlepsi, ale plan B je vzdycky na miste. A plan C je Petr „Lucka Bila“ Hannig :o)
                To je i pro Kamila nahore.

                • vittta

                  No jasně, člověk se prostě musí už dopředu smířit s tím, že bude (nedej Bože) muset volit kreténského Topola.
                  A jelikož to smíření trvá tak 2 měsíce, je lepší být v předstihu…..

                  • Kamil Mudra

                    No nevím… Zvítězit tehdy ve volbách kníže s čírem – nebudu s tím smířený dodnes – a tak u mne asi ty dva měsíce neplatí. Ale takovou nějakou „fatalistickou smířenost“ s tím jak jde všechno do kopru, zachovávajíce si zdravou míru pesimismu coby prevenci proti proti nezdravé míře rozčarování si pěstuji trvale. Představa toho jak je Zeman nahrazen některým z doposud kandidujících je mi natolik nepříjemná, že si ji nechci „užívat“ ani o den déle než je nutné.

                    Ale, samozřejmě, přemýšlím i nad tím, ve prospěch koho bych znehodnotil svůj hlas, pokud bych neměl možnost dát ho jemu. Ty úvahy jsou stejně mi stejně odporné jako brodění se smrdutými odpadky, nicméně – uznávám jejich nevyhnutelnost. Zatím poskakuji okolo té skládky a s pocitem hnusu do ní píchám klackem s pramalou nadějí že snad nabodnu něco alespoň trochu pozitivního, co by mi to prohrabování jakžtakž zpříjemnilo. No… zatím nic. Ach jo :-(

            • tresen

              Z toho plyne, že Křetínskému Zeman na Hradě náramně vyhovuje. Stejně jako Babišovi.
              Topol do druhého kola, toť plán dne. Pak může nastat palba z kanónů – jeden expremiérův těžký hřích za druhým.

                  • vittta

                    Špatné je, že druhý Zeman není.
                    I když to Míla ještě 5 let vydrží, čas ho stejně dožene.
                    Kdo tam bude dál?
                    Ale lidé jsou někdy divní.
                    Tak mám kamarádku, která má s islámem osobní, velice vážné rozpory, až, řekl bych, životohrožující.
                    Když jsem se jí ptal, koho bude volit za prezidenta, tak řekla Drahoše.
                    Ve volbách volila TOP 09.
                    To ti hlava nebere.
                    Pro vysvětelní- TOP09 je pravicová, a Drahoš není vulgární a nemá hloupý ksicht.
                    Přitom to není nějaká kráva s vylízaným mozkem, ale nechá se nést tím mediálním proudem.
                    Samozřejmě jsem rázně zakročil, a dosáhl pohotově toho, že Drahoše volit nebude, jenže Zemana volit nechce, že raději tedy nikoho….
                    Ale já jí zpracuju.
                    Nic méně nelze zpracovat každého.

                    • Kamil Mudra

                      „I když to Míla ještě 5 let vydrží, čas ho stejně dožene.“
                      Čas ho stejně dožene, i kdyby byl v nejlepších letech a zdravý jako řípa, protože nemůže být zvolen více než dvakrát za sebou. S tím se prostě musí počítat. Ale během těch pěti let může společnost vygenerovat i nějakého jiného kandidáta než jsou ti současní, ledacos se může změnit na globální scéně, ledacos u nás doma i v Evropě … cokoli z toho v dobrém i špatném. Dle mého mínění si zatím Miloš vede ne-li dobře, pak alespoň přijatelně a tak bych dalších pět let jeho působení kvitoval s povděkem.

  12. vittta

    A Žantovský jako obvykle nad věcí.
    Ten chlap má tah na branku, a navíc je všechny zná, což z něj dělá nebezpečného soupeře.
    To jsou fakt reprezentanti hodnot listopadu 89, „pojď na mě z boku“.
    Já už ten svátek dávno nemám za svůj, jen jsem ze sebe dělal vola různým komoušům a svazákům.
    To je potřeba si přiznat.
    Každá kurva (pseudo) komunistická a svazácká má dneska zásluhy v boji proti režimu, jdu blejt, soudruzi!
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prvni-maj-jak-vysity-poslapany-odkaz-17-listopadu-Misto-oslavy-svobody-brutalni-Drahosova-propaganda-Zhnuseny-Petr-Zantovsky-hovori-o-plivnuti-do-obliceje-512676

    • tresen

      Hohó, Petr Žantovský se stylizuje do role obránce čistého odkazu listopadu!
      To je fakt vrchol.
      Jak nemám ráda výraz presstitut, tak jestli to na někoho sedí, je to tenhle P.Ž.
      Už jen svým vstupem na mediální jeviště, kdy projevil vzácnou ochotu podílet se na likvidaci jednoho koutku svobody v jinak dost odporné normalizační břečce. Ten koutek představovala redakce časopisu Melodie.
      Po plyšáku musel hledat nového hostitele a pohotově se pak přisál na Klause.

      • vittta

        Tedy já chápu, že tenhle prostor neumožňuje napsat stejně dlouhý článek jako napsal Žantovský, a nějaké konkrétnější hodnocení by to asi chtělo, když už „hohó“, se stylizuje do role čistého odkazu listopadu.
        Zkuste to, bude to poprvé, tak vám drobné úletíky ve stylu odpustím.
        Mě by fakt zajímalo, jakým způsobem si vytváříte nějaký ze svých světonázorů.

        • Kamil Mudra

          Likvidátorem Melodie byl hlavně Miroslav Kratochvíl. Žantovský do Melodie nastoupil na jedno z uvolněných míst aniž by se na jejich uvolnění jakkoli podílel. Jeho „Otevřený dopis jednomu českému publicistovi.“ byl v podstatě konfliktem mezi ním a Janem Rejžkem který, dle mého mínění, měl řešit soukromě. Jde ale o záležitost starou třicet let a v likvidací Melodie nehrající roli.
          Ten článek o současných oslavách 17.listopadu napsal teď a napsal ho dobře. A je také dobře že takový článek někdo napsal.

          • tresen

            Jistě že něco takového umí napsat. Není žádný neobratný trouba a žene ho touha odvést to všem těm, co se na něj celých těch 28 let dívali jako na nějakou odpornou žábu, do které se šťouchá klacíkem.
            Vzít jim možnost mluvit je sakra lákavé.
            Už to pro něj jednou vypadalo celkem slibně, ale projekt Bobovize /udělat z veřejnoprávních médií vládní nástroj/nakonec selhal, protože se ho nepodařilo institucionálně zakotvit. Teď má zase naději, že těm protivům vláda a parlament zacpe hubu.
            Je to tak, jak píše Sax, že jde o možnost říkat svůj názor, i když on to vidí po svém, tj. jako vždy inverzně.

            • vittta

              Mě připadá, když ho tak čtu, že píše prostě analýzy určitých událostí.
              Samozřejmě má možnost vycházet s osobních známostí a osobních zkušeností, o to jsou pak ty analýzy lepší.
              Osobních zájmů jsem si nevšiml, já tím neříkám, že tam nejsou, ale rozhodně ty analýzy jsou spíše analýzy, než osobní řešení nějakých svých konfliktů či zájmů.
              Vy, když vám někdo nesedí, (a nesedí vám pouze politicky, když bude jakýkoliv ultrazmrd třeba psát ošklivě o Zemanovi, bude vám sedět- a naopak) tak vidíte v jakémkoliv jeho projevu nějaké jeho špatné osobní vlastnosti, především máte oblíbenu pomstychtivost a touhu po moci.
              Teď máte novinku, Bobovizi.
              Tehdy chtěli antidemokraté převzít televizi, ještě že Ruml a další havlisté bránili to médium vlastními těly, takže nyní máme TV veřejnoprávní a nezávislou.
              To normálně seru magi, když vás čtu.
              To bez urážky přemýšlím, jestli jste tak blbá, nebo nemocná, nebo máte nějaký sektářský syndrom…přitom je leckdy vidět, že jste se o věc zajímala, ale ty závěry, to mi hlava nebere….

              • tresen

                Vám to hlava nebere….
                To jste si ještě nevšiml, že skoro všechno vidím opačně než vy?
                Já vaše vidění světa celkem respektuju. Neznám vás ani vaše zázemí, beru, že se s tím nedá pohnout. Pokud se ozvu, pak je to většinou na nějaký váš faktický omyl. Aspoň doufám. Musím se kontrolovat, aby to tak bylo.
                Se Saxem jde o něco jiného.