A máme INFORMÁTORA!

Tak, a máme informátora, spokojeně uzavřel putimský strážmistr svůj dotažený nápad. Pepek Vyskoč se změnil na Josefa Vyskočila, občana, co ctí císařský majestát… a je vůbec fajn. Strážmistr si za to vysloužil upřímnou pochvalu svého podřízeného: Pane vachmajster, vy jste hlava!

Tak, a máme informátora, může si říct spolu s putimským strážmistrem většina domácností v České republice, po shlédnutí pořadu 168 hodin v České televizi. Podle ČT se za 168 hodin – čili 7 dní – staly doma a ve světě tyto významné události:

  • Donald Trump se pohádal s novináři
  • osmiletá dívenka výborně zahrála na klavír

a tu třetí významnou událost jsem už, zastíněn její mohutností, zapomněl. Myslím, že se jednalo o nějakou uměle vytvořenou kauzu s premiérem Babišem.                Za 135,–Kč měsíčně od téměř každé domácnosti v ČR CO BYSTE CHTĚLI?

Když k tomu přidám 45,–Kč měsíčně za Český rozhklas, to máme celkem 180,–Kč. Násobeno dvanácti měsíci = 2160,–Kč ročně. Od téměř každé domácnosti.

A zprostředkované informace? Na úrovni Pepka Vyskoč.

Jeden komentář

    • Milan

      Pan Havránek je opravdu fascinující, jak dovede zkratkou vystihnout podstatné. Velmi si ho vážím.

  1. vittta

    Žádné médium nemůže být lepší jak BL.
    Psychopatické články plné nesmyslů, blábolů a lží může brát vážně jen idiot.
    Dá se říci, že Čulík (zřejmě) předvádí novinářský styl v Británii v domění, ža zaosalé Čechy nějak …nějak kultivuje, nebo co.
    U nás ale osloví jen psychicky nemocné, a to to vyšperkoval umělými polemikami mezi vlastními autory, což je 5 lidí.
    Tedy Honza, Kája,Boris ,Bohouš a Daniel.
    Ale pravidelný nářek nad špatnou platební morálkou čtenářů ( BL somrují po čtenářích peníze) dokazuje, že lidé si BL čtou jako zpestření nudné mediální šedi ČR,a ČT, něco jako byl za komunistů Dikobraz.
    Sledujte třeba tohle:
    https://blisty.cz/art/93588-rusko-strilelo-na-ukrajinske-lode-a-tri-zajalo.html
    V článku se lze dozvědět, že Rusové stříleli na ukrajinské lodě, a Porošenko navrhne vyjímečný stav, a že proti ruskému postupu demonstrovalo v Kyevě před ruskou ambasádou desítky lidí.
    Pak že incident se odehrál pod mostem, který stál Putina 3,69 mld. dolarů.
    Ukrajinští vojenští činitelé uvedli, že Rusko zajalo 23 vojáků, a šest jich bylo zraněno v boji (!!!) a dva vážně.
    Dále se dozvíme, že ruská reakce byla pozdní, hektická a nekoordinovaná, a že si vládní mluvčí protiřečí.
    A pár dalších věcí, co říkali Rusové v TV a tak.
    Člověk by si myslel, že toho je hodně, ale já, jako oběť ruské propagandy, jsem se vůbec nedozvěděl, co se tam a proč- vlastně děje. (asi to není zajímavé, protože nějaký důvod to mít musí, že tam plují ukrajinská ozbrojená plavidla)
    Tedy kromě toho, že Rusové zlí a Ukrajinci hodní, samozřejmě.
    No, a pak mají být v Británii normální lidé, když takto slaboduché články tiskne jejich špičkové médium- Guardian.
    To u nás má lepší informace každý druhý bloger a každý padesátý text v diskuzi od ozmanitých občanů vyjadřuje více, jak profesionálně placení redaktoři…

  2. Ondřej

    Asi jste si špatně přečetl program, ale pořad 168 hodin nemá suplovat zpravodajské informace vysílané aktuálně každou půlhodinu na kanále ČT24, ale je jen redakčním výběrem toho, co redakce považuje za důležité, co mezi hlavními zprávami zapadne. Jinak doporučím shlédnout německý publicistický magazín Plusminus na hlavním vysílacím kanále ARD, kde se např. mluvilo o existenciálních problémech současné společnosti a o vztahu k náboženství v době digitalní revoluce. Zajisté věci, které vám mohou připadat jako že vás nezajímají, anebo že jsou ve světle jiných zpráv, podružné.

    P.S. V Německu se platí 17,5 € a stalo se, že jedna paní (volička AfD) z Duryňska odmítla tento zákon o povinnosti platit za veřejnoprávní vysílání respektovat a dlužila celkem 1120 €. Za odmítnutí zaplatit pokutu a dlužnou částku opakovaně byla zavřena na 60 dnů do vězení jako trest za pohrdání soudem. Tam měla TV zadarmo.

    • grasyk

      Moc mě nebaví schvalovat vaše – vesměs přechytralé – komentáře. Ale co už, když to tak Janika nastavila…
      Ale tenhle komentář jsem s gustem schválil. Pro vaši informaci, pro případ, že jste to v přemíře své svrchované moudrosti jen nedopatřením přehlédl – 168 hodin vydělte 24, dostanete číslo 7. Tedy 7 dní. Při obyčejných, každodenních zprávách se z ČT dozvíte péerdé a ve stoosmašedesáti hodinách pšouk. A pusťte si někdy třebas jen Al Jazeeru nebo třeba CGTN. Ruskou TV vám samosebou nedoporučuji, to by vás mohla pepnout Klepka… :-) Uslyšíte a uvidíte mnoho velmi zajímavých událostí, které ČTéčko jaksi nepostřehlo a patrně ještě nějakou dobu nebude schopno postřehnout. Inu, co byste chtěl, za ty drobné od českých domácností musí především zaplatit Fištejna, Mitrofanova a spol.

      • Janika

        Ladislave, schvalujte jen některé :-). Nebo žádné. Já přitom mám dobrý pocit, že tím Ondřeje vychovávám :-).

        • grasyk

          Těžko diskutovat s někým, kdo vidí jen to, co vidět chce. Proto taky mimochodem nebaštím červivé třešně.

          • astraustralia

            Jen nektere informace rikate ?
            Tak treba tato informace by mela byt
            promitana demokratickym blokem v parlamentu jako dukaz nebezpecneho agresivniho Ruska
            ktere se chysta si podmanit co nejvetsi cast sveta. !
            Zadost o ochranu pred Putinovskym imperialismem by mela neprodlene nasledovat !

        • Ondřej

          Jestliže se nedokážete s mými věcnými daty k dané problematice vypořádat nějakými „alternativními fakty“, pak je cenzura poslední šance. Nijak vám to nemám za zlé, chápu omezené možnosti tohoto serveru a osobní handikepy zúčastněných diskutujících na plný úvazek. Kdybych byl pyšný, byla by to pro mne pocta stvrzující, že fakta, pořád ještě „alternativním“ výkladům nepodléhají…:-)

          • grasyk

            Docela úsměvné, jak si fandíte. Má to malou chybičku – jste patrně sám sobě jediným fanouškem.

  3. Feldkurát Katz

    Platí i Pepka Vyskoče Putin?
    Když jsem onehdy chlastal se Švejkem, vykládal něco o tom, že jistej Navrátil z Libně zahlídl v Schönbrunnu Vladimíra Vladimíroviče an vede proti Starýmu Procházkovi tudlenctu hybridní válku

  4. grasyk

    Ono stačí si pustit slovenskou TA3, tam většina českých lidí jazykovou nesnáz nemá. A dozvíte se aspoň něco, co se ve světě a někdy i v ČR děje. Ale ČT to je už opravdu jenom Mééé. No, možná u další verze „smart“ TV budu moct přístroji říct: „A teď vyskoč!“ :-)

    • vittta

      Je to ekologické, možná ti dělníci budou i méně žrát, takže je to ekologické hned 2x.
      Baterky do elektromobilů mohou vyrobit v Číně, aby ekologicky nezatěžovaly GM nikde na světě.
      ČT má ale raději chráněné ještěrky, vyskytující se tam, kde se má stavět dálnice! (nebo tam, kde dříve Svěrák ml. točil ironicky Ropáka bahenního)

  5. čtenář

    doufám že se tím autora textu nedotknu,ale za televizi se platí 135,- měsíčně.

    • kočka šklíba

      Hm, takže vlastně uspoříme 120 Kč, že ano? Nepřipadáte si trapně? Asi ne podle všeho.

    • grasyk

      Á, omlouvám se, chybička se vloudila. Máte pravdu – opravím v textu. Díky za upozornění.

      • čtenář

        to se stane,také děkuji za upozornění,na těch 168hodin.
        nikdy jsem ten pořad neviděl,ale když jste na něj poukázal tak jsem ho zhlédl.

        rozhovor s Cyrilem Höschlem byl pro mě novinkou,ta jeho vyjádření jsem ještě neslyšel.

  6. vittta

    Když máme téma informátora, tak jedna malá analýza textu Guardinanu, přetisklém v BL.
    Článek se pokouší o analýzu stavu ve východní Evropě, a je plný nezvratných axiomů, které jsou ve skutečnosti jen neprůkazné bláboly, a svědčí buď o profesionální slabosti britských novinářů a „specialistů“, nebo o účelové manipulaci, kde zmanipulovaný je i manipulující autor.
    Nejprve je zajímavé srovnání s Ruskem 1990 a Němckem 1918, se kterým by se dalo i souhlasit.
    I rozšíření konfliktu do Azovského moře v podstatě sedí, nic méně si už zde lze všimnout, že konflikt je prostě konflikt, kde se vzal- tu se vzal.
    Velká mocnost jedná s menší s pohrdáním, naopak Ukrajina reaguje násilím, to je nezvykle odvážné prohlášení, ale ani to není dále specifikováno, a ve skutečnosti Rusko s Ukrajinou jednalo velice seriozně, dávali jim plyn za babku a peníze za přístav a všemožně si je předcházeli, a byla to naopak Ukrajina, kde se choval k Rusku s pohrdáním- skoro se zdálo, že ukrajinská armáda do 14 dnů vpochoduje do Moskvy, a udělá tam pořádek.
    To samozřejmě Rusko neslo s určitou nelibostí, ale to v článku chybí, ale je tam poukázáno, že by se měla Ukrajina chovat opatrně, když sdílí hranici s mocným diktátorem.
    Pak je část, věnovaná NATO a jeho agresivní politice, což ale nejspíš jen „legalizuje“ označení Ruska za diktaturu, kde mocným diktátorem je Putin.
    Ukrajina pak v r.2014 zvolila proevropské vedení, a Rusko na oplátku zvolilo podporu povstání na východě země, načež Rusko pokračovalo invazí na Krym a už zmiňovaná eskalace v Azovském moři- kde Rusko blokuje Ukrajinské přístavy.
    Je to klasika, kdy si Ukrajina ZVOLILA proevropské vedení, což budí dojem,že proběhly nějaké volby, kde zvítězili JASNĚ proevropští Ukrajinci, ve skutečnosti ale proběhl násilný nelegální převrat, kdy hlavním tahounem byly síly, stavící na nacismu, Banderovi a Hitlerovi, což ovšem historisky ne úplně ladí, nic méně ukrajinští nacisté tvořili za II. světové války páteř jakýchkoliv vyvražďovacích akcích nacistického Německa, což je tradice ne zrovna vábivá, ale na ní politcký převrat stavěl.
    Jak se Rusové dostali na Krym je známo, ale rozhodně to nebyla invaze, kterýžto výraz naznačuje vojenský vpád velkými silami, a ne poklidné referendum, a obsazení klíčových pozic ruskými, nebo proruskými silami, protože jinde na východě Ukrajiny se upalovali lidé zaživa a násilí připomínalo nějaké středoafrické diktatury.
    Tady je vidět, jak se brutální realita dá popsat nic neříkajícími oklikami, při čemž 10 000 povražděných, nějak automaticky padá na vrub Ruska.
    Dále jsou popsány ZBYTEČNÉ sankce, které ale upevnili moc diktátora Putina a jeho mafináských kámošů, no, vidíte, jak to tam chodí, a Rusko je chudé, a Rusové jsou chudí, a diktatura miluje chudobu.
    Autor by pak rád situaci nějak řešil, a opět opakuje obkličování Ruska stran NATO, což mi připomíná snahu nevzdělance vyřešit něco, čemu vůbec nerozumí, ale jehož snaha je upřímně pozitivní a dobrotivá.
    Takže uznává, že Rusku bylo nějak ublíženo, ale zároveň popisuje Rusko jako diktaturu a agresora.
    na konci se ještě zmiňuje o středovýchodní Evropě, která je plná hlupáků a oligarchů a pochybných aliancí a celkově to zní dost opovržlivě, jsme prostě někde v pralese, ani buzeranti tady nemají svatby (to tam sice nepíše, ale docela by mu to tam sedělo do kontextu).
    Výsledkem bude anarchie, což při srovnání se zcela rozloženou Británií vyznívá minimálně pochybně.
    To pak se nelze divit, že Britové nemají žádný pojem o tom, co se vlastně děje, a uvěří i otravě Skripalových chemikálií až mimozemských vlastností, a nic se nediví tomu, že oba běhají jak zajíci, byť někde nějakým způsobem internováni.
    https://blisty.cz/art/93597-valka-na-ukrajine-je-pro-evropu-nejvetsi-hrozbou.html

  7. embecko

    Ve svetle poslednich francouzskych protestu mne napadlo, kdo ze tu je za dementa a jestli jim je opravdu informator.
    Kdyz jsem se tu s Misou bavili o poslednich francouzskych prezidentskych volbach, padl bonmot „blbej jak francouzskej volic“.
    Francouzi meli v roce 2017 na vyber z 11 kandidatu. Z toho, vyjmeme-li Lepenku s Macronem, minimalne 3 byli na urovni a jejich volbou by Francouzi prilis kyticek neztratili. Ovsem ti nakonec suverenne sahli po tom, o kterem bylo predem jasne, ze jde o galskeho Problematixe az Bizarrixe.
    Na wikihesle “ Volby prezidenta Francie 2017 “ si lze overit, ze v prvem kole zvitezil Bizarrix v zapadni polovine Francie (modrozluta grafika na prave strane).
    Na francouzske mutaci Localu lze zjistit, ze v pripade soucasnych protestu proti zvyseni ceny pohonnych hmot, se nejvice demonstrovalo opet na zapade a stred a vychod zeme je plny „der“:
    https://www.thelocal.fr/20181116/map-where-in-france-you-should-expect-road-blocks-this-november
    Tedy ti, kteri nejvice podporovali Bizarrixe, se ted ve vetsi mire angazovali proti jeho politice.
    Muze tady za to statni Informatix?…podle meho ne a chyba je nekde jinde, nezli v Pepkovi Vyskocu.

    Dale je zajimava i celkova ucast protestujicich. Statni media uvadi cislo okolo 250 tisic, ovsem protestanti sami udavaji cislo vice nezlo 10-ti nasobne, 3 miliony. Pravda sice je, ze do neho zapocitavaji i pasivni ucastniky, tedy ty, ktere protesty vyhnaly z gauce pred baraky a zucastnili se jako aktivni divaci napr, roznasenim caje a pod., ale to je v zasade jedno. Voleb prezidenta se zucastnilo na 47 milionu volicu, 3 miliony z nich ted demonstrovali proti tomu, o cem bylo jasne, ze s jejich volbou prijde.

    • vittta

      Já Francii tedy moc nechápu.
      MaB se tady rozplývala nad různými krásami Francie, hlavně v Marseille, Delona, nelichotivě se vyjádřivšího, měla za blbce, resp. to přeložila do čistého eurojazyka, Macron byl u ní skvělý politik, naděje všech Francouzů, a pak, asi půl roku po volbách, klesla macronova popularita na historické minimum, co kdy komukoliv naměřili.
      Problém vidím v degenizaci, kterou jsem zde prakticky popisoval na příkladě odpůrců Miloše Zemana, volících Drahouše, a zároveň odmítajících zvýhodnění negrů, cigošů,buzerantů a genderistů.
      A nedávno jsem se zase o panu prezidentovi bavil, a chudák sklidil posměch, od ODSáků ( ve smyslu voličů ODS), přičemž nikdo z nich opět nijak nepropaguje zhoubnou eurounijní politiku.
      Ve Francii se ZŘEJMĚ nesoustředili ani tak na propagaci Macrona, není mi ostatně jasné, co by na něm mohli nějak ukázat pozitivního, vyjma buzerantského ksichtu, ale na špinění Marie Le Pen a strašení nacismem, s ní souvisejícím.
      U nás to nebylo ještě tak troufalé- přecijenom český volič je svým způsobem vyzrálý, a není snadné ho oblbnout, rozhodně je to obtížnější jak voliče francouzkého- ale jakési náznaky už tady byly.
      Zeman je umírající troska, stařec, komunista, nevzdělanec,co nás táhne na východ, zatímco Drahoš je mladík, kypící zdravím a vzděláním, při čemž nejtrapněji asi působilo, jak se Drahouš v manipulačních snahách vykresloval jako odpůrce migrace.
      No jo, no…se jen divím, když dneska kde jaký kokot furt mluví o podobnosti s nástupem nacismu v Německu ve 30 letech, že si také nikdo nevšimne, že v umírající Výmarské republice se střídaly volby jak fusekle, a obliba politiků klesala pomalu až k nule závratnou rychlostí(on ani samotný Führer nebyl tak populární, jak si mnoho lidí myslí)
      Čistě prakticky by mě zajímalo, kolik % Francouzů reálně podporuje zdražení PHM, či jim je to jedno.
      A kolika lidem obecně dochází, že pokud nebudou mít vlády páky na zdražení pohybového média, protože se bude jezdit na elektriku, že sáhnou k něčemu jinému, co nakonec ve výsledku zaplatí i ti, co auta vůbec nemají.
      To je zase proměna ekologie v politicko- ekonomickou páku.

  8. Nerevar

    Kdyby nebylo Andreje Babiše a Miloše Zemana, Nora Fridrichová by si je musela vymyslet. Není jediná, koha nám veřejnoprávní televize koho jednou týdně servíruje. Tak proč najednou ten povyk?